2021-09-20 1515 瀏覽
響工業中心見客,帶咗我過嚟食,竟然驚為天人!你絕對估唔到響一間咁殘嘅工業大廈裏面竟然有間超水準嘅餐廳,客戶話要提前預約,唔book冇可能有位裝修已經非常高檔,open kitchen 睇住成班廚師努力工作,仲有個無敵海景。最重要食物並唔係一般好,而係非常好,拍得住中環嘅高級餐廳西班牙海鮮飯,非常對板,飯中還混了肉腸粒,吊起了飯同海鮮的味道鱸魚煎得皮脆肉嫩,而且非常新鮮客戶佢叫咗春雞,睇落去都非常嫩加咗甜品,讚咖啡也是非常香醇而且極極極抵食,柴灣價錢,中環水準可惜只開午市....
響工業中心見客,帶咗我過嚟食,竟然驚為天人!

鱸魚煎得皮脆肉嫩,而且非常新鮮
客戶佢叫咗春雞,睇落去都非常嫩
加咗甜品,讚
咖啡也是非常香醇

而且極極極抵食,柴灣價錢,中環水準
可惜只開午市....
2021-09-20
2021-09-02 1223 瀏覽
見到柴灣這飲食沙漠有新餐廳,當然一定要試。位於工廠大廈入面,當然是做打工仔生意,所以平日只在午餐時間營業,夜晚就以私房菜形式營業。窗邊的吧檯位置有靚景 而且坐得舒服。每一日都有3款不同的主菜選擇, 頭盤和湯都每日不同,所以一星期試了兩日,都有驚喜。重點推介星期二餐單中的藜麥沙律,而主菜Ribeye 是慢煮的,非常嫩滑。而星期四餐單中的薯仔湯非常濃郁,羊架亦恰到好處。唯一需要進步當然是飲品,檸檬茶茶太濃,有苦澀味。咖啡需要加20蚊,但味道令人失望,有一種難以形容的甘香(?)是我從來沒有品嚐過的😂。值得一提示我不小心遺留一條手巾仔,都特意打電話通知我叫我認領,是很細心的。***Just Food Pics, nothing complicated.
見到柴灣這飲食沙漠有新餐廳,當然一定要試。

窗邊的吧檯位置有靚景 而且坐得舒服。

而星期四餐單中的薯仔湯非常濃郁,羊架亦恰到好處。

***
  • Slow roasted Australian grass fed Ribeye
2021-08-10 1104 瀏覽
見到之前在柴灣人 fb 群組有呢間餐廳的好介紹,環境及食物都相當吸引,趁住今日放假,終於可以去試一下了 😋😋😋雖然地點位於小西灣的工廠廈內,但估不到一入門口,帶給我一種舒服光猛開揚感覺,餐廳各職員亦很有禮貌,逐一介紹餐牌,十分有誠意,每樣食物真心好食,及好欣賞餐廳是用心制作出品,算是一間隱世高質素的西餐廳 👍🏼👍🏼👍🏼只可惜開星期一至五嘅 lunch 時間,要放假先可以去,平日收工後去唔到 😅😅😅