2017-01-07
每次都想找一個舒舒服服的地方跟好朋友飯聚,可以輕輕鬆鬆談天說地,沒有時間限制。上網search 一下,竟然發現旺角有一間樓上西餐廳,滿適合傾計飯聚,於是立即book枱相約好朋友去試試吧。餐廳位於豉油街一幢舊式大廈內,位置豪不顯眼,上到去眼前一亮,竟然有一個露天平台嘅戶外空間,而且環境濶落,舒服relax 我跟朋友各自揀了一個set dinner ,再加一份Fish & chip 。這兒有很多不同種類的飲品可以選擇,我地因為set dinner 本身已經有包一杯飲品,但如果要叫一些特飲就要額外加錢,我跟朋友當然叫一些特色飲品慢慢享受晚餐。先上一杯綜合水果冰紅茶有蘋果,橙,青檸等等,再配上冰凍嘅紅茶,又新鮮又健康,味道清甜另一杯菠蘿乳酸特飲味道有少許似益力多加上菠蘿汁,酸酸甜甜,令人非常開胃。手工啤酒脆漿炸魚薯條魚肉非常厚身,而且肉質鮮嫩,完全無腥味,薯條即炸,所以非常脆口。set dinner 有配餐湯,今晚係南瓜湯,用新鮮南瓜煮成濃濃的感覺,而且南瓜味香甜主菜我們倆都一齊揀了'安格斯西冷配黑醋沙律'西冷份量都算大件,肉味濃而且有肉汁,沙律菜新鮮配上黑醋同吃,立時令人胃口大開。第一次感覺
這兒有很多不同種類的飲品可以選擇,我地因為set dinner 本身已經有包一杯飲品,但如果要叫一些特飲就要額外加錢,我跟朋友當然叫一些特色飲品慢慢享受晚餐。 先上一杯綜合水果冰紅茶
有蘋果,橙,青檸等等,再配上冰凍嘅紅茶,又新鮮又健康,味道清甜 另一杯菠蘿乳酸特飲
味道有少許似益力多加上菠蘿汁,酸酸甜甜,令人非常開胃。 手工啤酒脆漿炸魚薯條
魚肉非常厚身,而且肉質鮮嫩,完全無腥味,薯條即炸,所以非常脆口。 set dinner 有配餐湯,今晚係南瓜湯,用新鮮南瓜煮成濃濃的感覺,而且南瓜味香甜 主菜我們倆都一齊揀了'安格斯西冷配黑醋沙律'
西冷份量都算大件,肉味濃而且有肉汁,沙律菜新鮮配上黑醋同吃,立時令人胃口大開。 第一次感覺到原來旺角閙區中竟然有咁舒服嘅西餐廳,下次一定要相約其他朋友,再試其他食物,還有好好談天說地一下。
而且這兒消費又不太貴,又有咁舒服嘅空間好好吃頓晚飯