2022-09-08
經常係旺角遊走既我, 都知道依個位置有間樓上西餐廳, 但就一直冇觸發點或者特別意欲走上去食, 以為都係一般樓上餐廳姐。今次係朋友揀左依度, 食完發覺原來一直都錯過左一間咁高質既餐廳❗餐廳裝潢設計有美式VINTAGE感覺, 燈光加MUSIC有情調。MENU除左A LA CARTE外, 仲有二人餐同HAPPY HOUR時段等。🐚Fresh Oyster🐚 $148/4pcs生蠔由餐廳每日挑選時令款, 今日既生蠔蠔肉肥美, 肉質爽口, 鮮甜帶礦物味。🧀羅馬蕃茄水牛芝士配脆炸羅勒🧀 $108水牛芝士🧀同蕃茄🍅一向係絕配, 口感軟綿既水牛芝士配上偏爽身既蕃茄, 有清新奶香亦有爽甜蕃茄, 加上脆炸羅勒, 簡單食材可以做到口感同美味並重既前菜, 推介❤🥩炭烤美國黑安格斯西冷🥩配🥔法式忌廉芝士焗薯🥔 $298炭烤網紋賣相吸引, 一刀切落去就感受到肉既軟腍, 再望埋顏色係完美既五成熟, 入口肉質細嫩, 肉汁豐富牛味香濃, 沾少少蒜鹽就已經一流!另外伴有原粒焗蒜同埋洋蔥, 兩者都可以提昇肉味, 我自己就中意壓扁蒜粒, 塗抹係牛扒上, 勁香!不得不提佢既芝士焗薯🥔同平時食扒既伴碟好唔同, 依個絕對係心機之
🐚Fresh Oyster🐚 $148/4pcs
🧀羅馬蕃茄水牛芝士配脆炸羅勒🧀 $108
🥩炭烤美國黑安格斯西冷🥩配🥔法式忌廉芝士焗薯🥔 $298
不得不提佢既芝士焗薯🥔同平時食扒既伴碟好唔同, 依個絕對係心機之作❤薯仔切片加入忌廉同芝士係陶瓷碗中烤焗, 上枱時岩岩出爐, 芝士係面頭仲係噗滋噗滋咁, 咁樣焗出黎每啖都食到薯仔, 芝士同忌廉既香味, 十分推介❗
食物水準好滿意, 有驚喜!服務大致上都好好, 店員態度NICE, 有禮貌又會主動加水, 今晚發覺好多人係度慶祝生日, 因為成餐飯播左三次生日歌🤣氣氛都好好呀! 總括黎講回頭率極高!