2023-01-04
📍APITA Eatery- Tonkotsu 8 by 三田製麵所平時喺港島區返工 有時都會喺附近食埋晚飯先返屋企👣行行下發現太古城 APITA Food court已經裝修完重新開返有不少日式餐廳進駐 無論係烏冬 拉麵 天婦羅丼飯 大阪燒 章魚燒 定日式洋食都應有盡有 不同風格嘅日本菜都有 總有一款啱你~🙉裝修清新簡潔 座位寬敞 加上和風木色設計 令人感覺舒適部分位置仲好貼心 設有手機充電位!🌀 東京風味醬油湯拉麵加咗$30 轉成套餐 包一款小食及飲品☺️日本忌廉蟹肉薯餅 外皮炸得酥脆 內餡雖然唔係好多蟹肉絲 但口感creamy好好食!薯餅的醬料係美乃滋加入吉列豚肉醬汁 相當特別🙈值得一讚拉麵湯底鹹度剛好!! 食完之後唔會口乾 拉麵夠彈牙偏硬身Food Court位於 APITA入面 搭佢嘅扶手電梯轉角就係 位置超級方便 等我下次試埋其他餐廳先!🙋🏻♀️#Apitaeatery #Apitahongkong
平時喺港島區返工 有時都會喺附近食埋晚飯先返屋企👣
裝修清新簡潔 座位寬敞 加上和風木色設計 令人感覺舒適
部分位置仲好貼心 設有手機充電位!
🌀 東京風味醬油湯拉麵
加咗$30 轉成套餐 包一款小食及飲品☺️