2020-10-26 350 瀏覽
懶洋洋的下午🥱,在街道上傳來一陣濃濃的咖啡香味,原來是路邊的咖啡店打開了門,裝飾非常特別,很多杯子掛滿在大玻璃窗前,懷舊味道中帶新潮感覺,正是時候坐下來歇息一下我的腦袋,嘆一杯咖啡☕。餐廳以輕食為主,二人點了Grilled Mushroom & Cheese Sandwich $78,Avocado & Salmon Croissant $85,飲品點了Jasmine Green Tea $42,Iced Hazelnut Latte $50,每位一百多元,價錢適中。食物賣相超靚,都係相機📷先食,很喜歡他們的磨菇芝士三文治🥪,烘得外脆內軟,一條一條經典嘅坑紋,非常美觀,磨菇份量很多,沒有菇腥味,配搭埋最愛嘅芝士,好正👍。牛油果煙三文魚牛角包,同樣係份量十足,牛油果雖然本身的味道較淡,但勝在夠健康,沙律菜和煙三文魚味道都很好,略嫌牛角包口感不夠鬆脆。飲品方面,茉莉綠茶用了Fire King古董杯盛載,變得矜貴☺。咖啡味道香濃,既有榛果香,亦有奶嘅幼滑口感,很不錯!最後,感到驚喜的是發現了我最懷念的一代巨星-Leslie的相片,緬懷一下💞💞💞。

裝飾非常特別,很多杯子掛滿在大玻璃窗前,

懷舊味道中帶新潮感覺,

正是時候坐下來歇息一下我的腦袋,嘆一杯咖啡☕。

餐廳以輕食為主,

牛油果煙三文魚牛角包,
Avocado & Salmon Croissant

Avocado & Salmon Croissant

Jasmine Green Tea

咖啡味道香濃,既有榛果香,亦有奶嘅幼滑口感,很不錯!

緬懷一下💞💞💞。
2020-10-23
5 分鐘 (堂食)
2020-10-26 243 瀏覽
近年興起一種熱潮,就是帶著相機,去到裝飾精美華麗的Cafe ,點一份即叫即做的三文治、一杯手沖咖啡,與朋友輕輕鬆鬆享受一個中午。看到不少朋友在IG 分享,感覺非常Chill,Cafe 的食物賣相一流之餘,其實重點亦是落在Cafe 的內裡環境。所以,要選一間好的Cafe,除了要視乎食物咖啡質素之外,亦是先看看Cafe 的vibes 。所以我就下了一番心機,找一間要達到以上條件的咖啡店。知道中環區附近開了不少熱門Cafe,我就花了不少時間去尋找一間屬於我風格的Cafe。Artisan Cafe,並不單純是一間賣咖啡的咖啡店,其實是一間懷舊復古風情的小店。Vintage 並不是得個「講」字,裝飾亦是其次,重點是有內涵。Artisan 有不少Vintage 的衣服售賣,從coffee shop 的裝置可見,遠至5、60年代,至8、90年代Rock Star 都有屬於他們的products。加上,Artisan Cafe 播放著的黑膠唱片,整個環境,聽着classic 的黑膠碟,望着Rock band 的標誌品,品嚐着Cafe 的Bagel, Sandwich and coffee,簡單正合我的
Artisan Cafe,並不單純是一間賣咖啡的咖啡店,其實是一間懷舊復古風情的小店。Vintage 並不是得個「講」字,裝飾亦是其次,重點是有內涵。Artisan 有不少Vintage 的衣服售賣,從coffee shop 的裝置可見,遠至5、60年代,至8、90年代Rock Star 都有屬於他們的products。加上,Artisan Cafe 播放著的黑膠唱片,整個環境,聽着classic 的黑膠碟,望着Rock band 的標誌品,品嚐着Cafe 的Bagel, Sandwich and coffee,簡單正合我的原意。
介紹完Cafe 的環境,其實咖啡店的食物亦不是簡單貨色。我們選了Artisan 的Bagel and Sandwich,再每人點杯咖啡,再慢慢享受生活。
🏵 1. Avocado, Salmon & Cream Cheese Bagel
小妹本身就是一名Bagel🥯愛好者,一圈脹卜卜,厚實煙韌,其實比較其他種類麵包更健康豐富。Bagel 製作無加入蛋、奶和脂肪,低脂夠健康。Artisan 的Bagel柔軟及韌度十分適中,因為是即叫即焗的,剛出爐更美味,外焦脆內紮實,帶淡淡麵粉香。富嚼勁而不失鬆軟,切開兩半,夾入了煙燻三文魚和無得輸的牛油果🥑,混合了少許忌廉芝士醬,味道和質感同樣極富層次,配咖啡一流。
🏵 2. Chicken & Avocado Sandwich
二人同行,朋友自己就點了份Chicken & Avocado Sandwich。從CAFÉ的坐位上,可以見到店員即叫即做,非常用心地去準備每一份食物。雞肉會經過輕煎,再配上即切牛油果粒粒,一口咬下這份Chicken & Avocado Sandwich時,裡面的雞肉汁和牛油果味道瞬間濺彈出來,即煮的味道是特別不同。
Chicken & Avocado Sandwich
🏵 3. Artisan Signature Iced Americano | 🏵 4. Café Mocha
從中環站走到Café 大概5分鐘左右,不過因為要走上斜路的關係,所以都會感到有點熱。重視健康的小妹,美式咖啡一向都是我的心頭號。要一嚐精品咖啡豆的原始味道,也沒有比黑咖啡更適合!一杯好的美式好容易顯露咖啡豆的質素。小妹並不是專業咖啡粉,但都好感受到店主的誠意,用料的細心。這杯美式不只咖啡的苦味,還有一點點的酸,附帶一點點的甜。咖啡的芳香,令我持久回味。朋友就點了杯Iced Café Latte 以配剛才的Chicken & Avocado Sandwich。店員調製後提醒我們,飲之前記緊要攪拌多次,以免朱古力的味道不能均勻地分配在咖啡上。朋友之後再攪多數下,果然朱古力味是由頭飲到落尾都非常平均,不會時濃時淡。
Artisan Signature Iced Americano and Café Mocha
Artisan Café,真的是more than a café。如果想將咖啡、食物、生活、音樂、衣著融洽一身,依間咖啡店絕對是首位推薦!
2020-10-18
Chicken & Avocado Sandwich
  • Avocado
  • Salmon & Cream Cheese Bagel
  • Artisan Signature Iced Americano
2020-10-25 29 瀏覽
今次黎到中環唔係返工,而係黎呢間打卡之選嘅cafe!位於繁囂的中環之中,Artisan給予大家喘息的空間,在裡面呷一口咖啡,觀賞一下店內的復古收藏品,實是悠閒慢活~Hot chocolate 有拉花💛雖然細細杯,但有濃濃朱古力味,唔甜,啱晒我Cappuccino拉花好有心思💛💛呢度咖啡確係唔錯Grilled mushroom and cheese sandwich好食!熱力令芝士逐漸溶化,可以拉到絲🤩加上磨菇非常香,麵包烘得香脆可口,好有層次好好食~Avocado, salmon and cream cheese bagel煙三文魚好味,沒腥味食得出係靚嘢,配上清新牛油果同cream cheese,味道恰度好處👍但bagel略硬,軟番啲就正上加正啦

Hot chocolate
有拉花💛雖然細細杯,但有濃濃朱古力味,唔甜,啱晒我

Cappuccino
拉花好有心思💛💛呢度咖啡確係唔錯

午餐
  • Avocado
  • salmon & cream cheese bagel
2020-10-24 187 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 Artisan Café🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟Went to this cute looking café at the corner of Wyndham Street in Central with my buddy for some quick bites during tea-time. I must say I greatly enjoyed every moment of my short stay there! Once we stepped into the café, the fancy layout and vintage artistry immediately caught our eyes. The big glassy window behind the sofa seats coupled with the streaks of sunrays was mesmerising. This was exactly why we decided to squeeze into the limited sofa space
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 Artisan Café
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Once we stepped into the café, the fancy layout and vintage artistry immediately caught our eyes. The big glassy window behind the sofa seats coupled with the streaks of sunrays was mesmerising. This was exactly why we decided to squeeze into the limited sofa space available. The array of clay patterned cups sitting between the glass and sofa seats embellish the café by giving it another soft cozy touch.

We were served by a friendly barista who recommended us two drinks - osmanthus latte and green tea latte, along with three small desserts for we both have a sweet tooth. We also paid a little extra for oat milk in the two drinks and we were pleasantly surprised by how they turned out.

The presentation was great although we hoped the taste of cinnamon, blueberry and green tea could be slightly stronger.

Besides that, we found the danish and muffin were both a little too moist though overall we were pleased with the quality of this café.

It would be great if this cafe could provide more seats because it is quite popular within the area. We will recommend this café for a nice catch-up, light eat, or a little sweet treat for anyone who desires an “artisanal” meal!

✨If you like my review, please kindly follow me and click to my profile to check out more!✨
2020-10-23 22 瀏覽
去台灣常去巷弄咖啡店過下午,與朋友談天累了就齊齊發呆,哈哈; 在香港卻少之又少,去咖啡店好像都為了充飢。今天午餐與朋友分開後,獨個兒在中環蹓躂、拍照,從藍屋走到藝穗會,忽見馬路口有間咖啡店,不急着回家就決定進去坐坐了。看着位置不多,正好人也不多,店員說主食都賣完了,我沒關係,也不想吃晚餐了,索性點了兩個糕點;又問店員Piccolo Coffee的咖啡味會否重,店員說會稍重,推薦了奶味較強的Flat White,雖怕晚上睡不着,但好奇心下還是點了一杯,點餐後就選了靠窗角落坐下。餐點來了,我就聽着黑膠唱片機播出帶點沙聲的音樂,時而看一下照片,時而發一下呆,悠閒地過了一個下午。 -#Flat White $40 (下午茶時間則半價$20) 前幾篇食記曾提過,我沒有喝咖啡的習慣,自從上次在馬灣被灌輸了正面的喝咖啡觀念,偶爾會點杯咖啡喝。Flat White以粉花白玉杯上桌,簡單心形拉花,可愛風雖不合我,但我看重的是內容。這杯咖啡味確是不濃,謝謝店員推薦。初入口也不會酸,喝到一半才會帶點點酸味,喝到杯底可看到被磨碎的咖啡屑。奶味沒有想像中的出眾,覺得這樣也不錯,入口較Latte順口。(發呆中沒喝

Flat  White

#Flat White $40 (下午茶時間則半價$20)

前幾篇食記曾提過,我沒有喝咖啡的習慣,自從上次在馬灣被灌輸了正面的喝咖啡觀念,偶爾會點杯咖啡喝。Flat White以粉花白玉杯上桌,簡單心形拉花,可愛風雖不合我,但我看重的是內容。這杯咖啡味確是不濃,謝謝店員推薦。初入口也不會酸,喝到一半才會帶點點酸味,喝到杯底可看到被磨碎的咖啡屑。奶味沒有想像中的出眾,覺得這樣也不錯,入口較Latte順口。(發呆中沒喝咖啡,杯子出現圈圈,覺得有趣,分享一下)

#Oatmeal Walnut Muffin $35

這裡的Muffin真做到「鬆」,叉子一插入就鬆開了,吃起來不會濕軟,但也不乾。因為配料有麥片及合桃的關係,入口會較「粗糙」,幾乎每口都有配料入口,用料真實在。另一可貴點是鬆餅不太甜,下面快寫到的丹麥酥亦然,因此吃了兩個糕點也沒有膩。

#Chocolate Danish $35

可能有Muffin作對比, 覺得朱古力丹麥酥還好。朱古力醬不算多,基本在中央位置,因此不會過甜,丹麥酥外皮算脆,酥層不厚,整個吃了也沒什麼負擔感。如果你想吃牛油味突出的丹麥酥,也許你不用選這款;但如果你想滿足對「酥」的念想又怕肥膩,那這個絕對可以滿足你。

2020-10-19
2020-10-23 30 瀏覽
人人皆知蘭桂芳晚上是個不夜城🌝,但到了早上🌞,位處寫字樓林立的中環,這裡附近聚集了上班一族。Artisan Cafe位於蘭桂芳附近,不少人會走上長長斜路來到買咖啡或享用輕便早午餐。這裡的裝潢古典又帶點玩味,供用餐的座位不多。👉🏻食物: 4/5全部即點即製,人多時要耐心等候。▪️牛油果煙三文魚忌廉芝士貝果牛油果及煙三文魚攞放得有心思😍,超足料!煙三文魚不太咸,味道恰到好處,加上忌廉芝士本就是最佳配搭👍🏻貝果有韌度但有少許乾。▪️烤芝士巴馬火腿三文治即叫即烤,超厚實飽肚之選!芝士加熱後溶化,再配巴馬火腿超邪惡😈幸好有蕃茄和生菜中和。▪️抹茶拿鐵(配燕麥奶)這款抹茶帶少許青草味,不是我個人最愛的口味。▪️咖啡朋友說頗高質但不至於非常特別。

👉🏻食物: 4/5
全部即點即製,人多時要耐心等候。

▪️牛油果煙三文魚忌廉芝士貝果

▪️烤芝士巴馬火腿三文治

▪️抹茶拿鐵(配燕麥奶)
這款抹茶帶少許青草味,不是我個人最愛的口味。

▪️咖啡
朋友說頗高質但不至於非常特別。
叫得Artisan Cafe,應該都係好artistic🤣果然名副其實,呢度有一幅掛滿杯嘅牆壁,仲有擺住cd碟,好有復古懷舊嘅感覺,度度都係打卡位!🥰-Grilled Mushroom & Cheese Sandwish好大份好足料🤩芝士同蘑菇簡直係絕配,真係勁多料,食落有d流心嘅口感,滿足💛❤️-scramble egg & salmon croissant炒蛋滑溜,煙三文魚大大塊,大家都好夾!份量都係好足,croissant好鬆化🤪-鍾意latte art嘅我又點可以唔叫Latte呢,個拉花真係好靚,咖啡味又夠曬香濃,係一個perfect brunch呀😆
叫得Artisan Cafe,應該都係好artistic🤣
2020-10-22 17 瀏覽
Very cozy cafe spotted in centralIt was divided into several spaces where people can enjoy their confined spaceLove the cheese cake which is kinda heavy but fulfilling for a long afternoon break or even early dinnerHot coffee is served in vintage container which reminds me of the good old Hong KongDon miss the tonic expresso if you are looking for something strongIt’s sour and bitter enough to sober you up

依間位於中環嘅Cafe裝修充滿復古懷舊風,店內有一系列既古董杯仲有黑膠唱片,除左咖啡之外仲有all day breakfast,bagel,cake等既輕食,雖然座位吾多,但環境都坐得幾舒服感覺好chill☕️☕️Grilled parma ham&cheese sandwich($78)多士焗得岩岩好外脆內軟,parma ham口感嫩滑味道帶鹹香同芝士好夾,配埋生菜同蕃茄感覺更加開胃清新牛油果煙三文魚cream cheese bagel($98)Bagel咬落去煙韌有咬口,質感有d太乾身,不過煙三文魚同牛油果既份量都好多,煙三文魚食落去甘香濃郁,配塗上cream cheese既bagel食好夾🥰Hot chocolate($40)拉花好靚!!朱古力味好濃郁但又吾會太甜膩,好推薦❤️Green tea latte($45)飲落去奶香幼滑,奶味好重,抹茶味濃郁,下次黎要試埋咖啡☕️☕️

Hot chocolate($40)
拉花好靚!!朱古力味好濃郁但又吾會太甜膩,好推薦❤️

Green tea latte($45)
2020-10-19
2020-10-21 189 瀏覽
今日星期日,我同女友難得早起身去行山,行山之前梗係要食飽飽先。我地經過咖啡店集中地嘅中環,其中一間咖啡店既櫥窗特別吸引住我,櫥窗佈滿不同款式既杯子,至少六十隻。我哋透過櫥窗見到咖啡店有空位,所以決定試一試Artisan Cafe。咖啡店vintage味十足,尤其擺設方面,我座位旁邊掛左兩套經典電影嘅海報,唔知大家有冇睇過呢兩套由我男神梁朝偉主演嘅電影呢🤔餐廳另一個身份係vintage古著小店,甚至有黑膠唱片。- Avocado, Salmon & Cream Cheese Bagel 🥯 Bagel係香港逐漸流行,我決定隨波逐流,試一試bagel🤣bagel 帶有輕淡麵粉香,口感相當紥實但不失鬆軟,塗上忌廉芝士令bagel無咁乾噌噌,中間夾住煙三文魚同牛油果,超級飽肚。- Grilled Mushroom and Cheese Sandwiches🥪 如果Bagel係健康嘅代表,咁蘑菇芝士三文治就係邪惡嘅化身😈上菜時三文治切成兩份,芝士已經流緊出嚟,蘑菇份量好足,每一啖都係幸福嘅滋味🥰,旁邊有沙律菜,非常新鮮完全冇苦味,而且可以解膩。- Espresso Tonic 湯力水中和左咖啡既

- Espresso Tonic
湯力水中和左咖啡既苦,咖啡既酸度更平衡。除咗令人提神之外仲好清爽。
Espresso  Tonic

- Ice Lemon Tea
女友唔飲咖啡,不過餐廳都有好多非咖啡嘅選擇,例如凍檸茶。
Ice  Lemon  Tea

Artisan cafe比較細,座位不足十個但vintage既格局下令人特別愜意,健康既bagel同邪惡三文治一樣出色,出色嘅早餐令星期日早起身呢個既決定更加值得。
2020-10-11
$140 (早餐)
📍 Artisan Cafe 🎗📍 中環 • 雲咸街30-32號雲咸大廈地下3號舖❝Rock and Roll has no beginning and no end for it is the very pulse of life itself.❞中環蘭桂坊上面的雲咸街,轉角處有這家《Artisan Cafe》。集休閒、復古、藝術風格於一身,進來以後彷彿與世隔絕,在忙碌的商業區域獲得喘息的一小空間。咖啡店老闆是搖滾樂愛好者,所以店內有很多店主私人珍藏,黑膠唱片、樂隊海報、band tee等等,亂中有序的擺放在店的各個角落。店裡有一整幅由杯子拼成的玻璃牆,原來這些是非常具有收藏價值的「Fire King」古董杯⛾「Fire King」1942年於美國誕生,在1986年已經停產,至今一直受古董餐具愛好者追捧🍽️除了可以欣賞以外,店子還有使用這些杯碟呈上飲料,讓你親身感受古董餐具的重量。一邊欣賞古董,也可以一邊享受輕食或飲料。Avocado, salmon & cream cheese bagel ($98)貝果口感有嚼勁,配合牛油果、煙三文魚、cream cheese等相當匹配的材料。牛油
📍 Artisan Cafe 🎗
📍 中環 • 雲咸街30-32號雲咸大廈地下3號舖

一邊欣賞古董,也可以一邊享受輕食或飲料。

牛油果熟度剛好,口感軟綿🥑,稍微以鹽巴跟黑胡椒調味,表面灑上燕麥,加一點點新意思。
煙三文魚不會過鹹,正好給整道菜帶來平衡⚖️。
Grilled parma ham & cheese sandwich ($78)
麵包先以panini烤爐烘脆,弄成漂亮的坑紋。
中間包裹巴馬火腿、芝士、番茄和生菜,鹹香十足又帶點鮮味,非常滿足。

兩道菜都有沙拉菜做伴碟,加上酸酸的沙拉汁,酸酸甜甜,又健康又開胃🥗

Caramel latte; Cappuccino
Cappuccino ($40)
Caramel latte ($45)
這裡提供咖啡、手工咖啡、茶類、啤酒等等飲料。
我們點的這兩杯咖啡都帶有濃厚香醇的咖啡香♨️

Menu:
2020-10-19 15 瀏覽
Artistic❤️Vintage💛Trendy Cafe☕️.有冇諗過一間文青氣息既Cafe☕️,都會跟潮流文化 × 復古懷舊,連在一起❓置身其中,有種在時空穿梭既感覺🖤,形成強烈對比,但慢慢坐著 亦感覺很融和呢,帶來新鮮感既Crossover Cafe,來喝一口咖啡,慢活一下吧。.位於中環雲咸街,店舖雖小,但在平日既下午,靜靜地坐著,吃點糕點甜點🍰🍴 & 喝杯香濃咖啡☕️,時間突然停下來。.✨Sweet Cakes✨ll $35ll $48ll $45.✨Espresso✨Iced Mocha $53Hazelnut Latte $45..午後時光🍃,陽光灑落在店舖裡,感覺溫暖💛。平日在中環來一個慢活,感覺真的很捨意。亦謝謝朋友特意請半天假,來陪我渡過一個不一樣的下午,感動啊。..Artisan Cafe (中環)中環雲咸街30-32號雲咸大廈地下3號舖..

✨Sweet Cakes✨

l[Chocolate Danish]l $35

l[Blueberry Cheesecake]l $48

l[Cinnamon Carrot Cake]l $45
✨Espresso✨

Iced Mocha $53

Hazelnut Latte $45

Artisan Cafe (中環)
中環雲咸街30-32號雲咸大廈地下3號舖
2020-10-18 19 瀏覽
一直都好想random咁入一間café嘆個下午茶☕️今日就嚟到中環嘅 Artisan Cafe✨環境唔算大 但係勝在有好多vintage feel嘅打卡位📸✨Avocado & salmon croissant 💰85好耐冇食過牛角包🥐真係好邪惡但又好好食😈煙三文魚同牛油果好夾🥑✨ Grilled parma ham & cheese sandwich 💰78三文治夾咗parma ham同芝士🥓🧀所以味道咸咸香香🤤另外仲有生菜同蕃茄🥬 🍅感覺就更清新🥪🥰✨Caramel Latte 💰50焦糖味非常突出又唔會過甜 推薦💕✨ Green Tea Latte 💰50抹茶味道濃郁 🍵先飲到奶香味 之後會回甘😻絕對稱得上為一杯有層次嘅Latte👍🏻

一直都好想random咁入一間café嘆個下午茶☕️

✨ Green Tea Latte 💰50

抹茶味道濃郁 🍵

先飲到奶香味 之後會回甘😻

絕對稱得上為一杯有層次嘅Latte👍🏻

美好的假期去左中環雲咸街「Artisan Cafe」嘆返個Brunch🍴店內裝修甚具特色,充滿藝術氣息,設有落地大玻璃,陽光能夠穿透進店內,感覺好悠閒舒適英式鬆餅 Scone餐廳自家製嘅英式提子鬆餅,翻熱後外脆內軟,甜甜的,充滿牛油香!配上藍莓果醬一同食用更添滋味燕麥合桃鬆餅 Oatmeal Walnut Muffin添加左燕麥及合桃粒,所以Muffin口感會略為鬆散,品嚐到粒粒燕麥香煙三文魚牛油果忌廉芝士貝果🥯牛油果同煙三文魚嘅份量非常充裕,絕不吝嗇!牛油果熟度剛好,非常軟滑~煙三文魚則油潤鹹香。焗爐加熱後的Bagel外皮脆脆的,內裏口感紮實中帶點彈性,頗有麵粉香,好好吃鮮奶咖啡及泡沫咖啡☕️餐廳採用嘅咖啡杯非常有特色,幾乎每個都獨一無二的👍🏻咖啡口感順滑,濃厚醇香

英式鬆餅 Scone

燕麥合桃鬆餅 Oatmeal Walnut Muffin

煙三文魚牛油果忌廉芝士貝果🥯

鮮奶咖啡及泡沫咖啡☕️

$150 (早餐)
2020-10-17 18 瀏覽
#pb食在中環 #pb支持黃店💛 走進復古咖啡店☕怕大家睇屯門美食睇到 所以今日轉一轉地方啦🤪 今次要介紹呢間位於中環嘅復古咖啡店☕ 呢間店既係咖啡店 又係古董售賣店😍 店內播住黑膠唱片 別有一番風味🤩 另外當然唔少得Fire King杯嘅打卡牆🌈 成個環境都有別於平時嘅打卡coffee shop❤️.食物以Pastry為主 有Toast, Bagel, Sandwich, All-day breakfast等等😋 同埋佢有好多牛油果食物 中意食牛油果嘅人要黎試下🥑🔹All-day Breakfast🥑當日冇哂煙肉 但係店員好好人幫我轉左Parma Ham😋 除左Parma ham All-day breakfast入面仲有兩塊toast, salad, 蘑菇炒蛋同牛油果 都幾豐富😍 Salad用左黑醋做sauce 雖然好酸 但係好開胃🤭 蘑菇炒蛋好足料 好多菇菇 同埋個蛋炒得幾滑😋 當然唔少得牛油果 有半個咁多🤩🔹Oatmeal Walnut Muffin🍞呢個muffin好鬆軟 一路食一路散哂😝 入面有d 合桃 食落好香好有咬口😋 🔹Blueberry Cheesecake🍰Chee
#pb食在中環 #pb支持黃店💛
走進復古咖啡店☕

🔹All-day Breakfast🥑

🔹Oatmeal Walnut Muffin🍞
🔹Blueberry Cheesecake🍰
Cheesecake口感好實 所以食落好飽😝 不過都幾滑 藍莓味唔算好重😋 食到最後有少少漏🙈
🔹Flat White & Rose Latte ☕
咖啡佢用左nutty豆 飲落咖啡味好重👍🏻 Rose Latte飲落有玫瑰花香🌹 不過略嫌甜咗少少😐

入到去覺得好似去左另一個世界 可以感受一下復古懷舊風情 好值得去💕 而且食物、咖啡質素都唔差😍

Artisan Cafe
中環雲咸街30-32號雲咸大廈地下3號舖