最近泰國菜餐廳Asok Thai Garden晚上舉行猛男Waiter夜,今次去咗尖沙咀分店,有猛男侍應大搞氣氛,吸引咗一班女客人去食泰菜,引起在場女士起哄,猛男Waiter之夜尖沙咀店逢星期一、三、五晚都有幾位爆肌猛男Waiter駐場,仲邀請到電視節目我推的野男LIVE嘅參賽選手,為客人帶嚟獨特嘅用餐體驗。豬肉生菜包猛男waiter主打推介,有即場肌榨檸檬汁喺豬肉生菜包上面,顯示爆肌力量,引起在場女士起哄同埋歡呼。豬肉肉碎嘅香料味層次豐富,味道酸酸辣辣,用新鮮生菜包起豬肉碎清爽開胃。黃咖喱雞黃咖哩醬汁濃稠,加上椰奶增添咗順滑口感,咖喱口味偏甜而且香氣濃厚,雞肉嫩滑,裏面仲有薯仔同埋蕃茄等配料,好豐富。泰式生蝦刺身生蝦刺身新鮮,口感爽口彈牙,沾上泰式酸辣醬汁,味道酸酸辣辣,好開胃,加上面頭嘅辣椒同埋蒜頭,味道層次豐富。南薑椰子雞湯雞湯香滑濃厚,味道咸中帶酸,充滿椰香味,濃郁嘅椰奶中和咗南薑同埋辣椒嘅刺激辣味,雞肉嫩滑,充滿南疆同埋椰子香氣。娘惹蕉葉烤魚烤魚用蕉葉包住,味道清香,烤魚份量好足,肉質鮮嫩,好juicy ,配菜有西蘭花、紅蘿蔔、雜菌、紅椒、荷蘭豆等,好豐富。馬拉盞通菜通菜新鮮

豬肉生菜包

黃咖喱雞

泰式生蝦刺身

南薑椰子雞湯

娘惹蕉葉烤魚

馬拉盞通菜
通菜新鮮翠綠,口感爽脆,味道鹹香惹味,帶有微辣,炒得好夠鑊氣。

Bangkok
Cocktail點咗Bangkok,猛男Waiter燃點火焰,令杯入面嘅迷迭香同埋肉桂香氣提升,更有餵飲待酒服務。Cocktail用上橙汁、檸檬汁、芒果醬、威士忌、薑啤同埋肉桂,味道香甜清新,容易入口。
2025-01-27
  • 泰式生蝦刺身
  • 芒果糯米飯甜筒
  • 冬陰功大頭蝦意粉
2025-03-01 0 瀏覽
食物質素只能說還可以。但成場嘅服務係好差。好似未訓醒咁。叫佢拎杯暖水,竟然唔會留意埋其他同枱嘅都冇凍水了,真係叫一句,做一樣。全程冇呢精神。最後埋單簽卡。我以為佢拎左張卡去,後尾先發現原來就咁放枱邊,一句都冇單聲,就走左去。我見過好多同級嘅餐廳,基本都做得唔錯,呢間我冇第二次,同時,也會同荃灣區嘅朋友講返去呢間野嘅真實體驗經歷,等佢地睇路。基本野做唔好,唔怪得人地北上,我唔北上,但都唔會幫襯受氣嘅餐廳,只要求要互相尊重嘅餐廳。
各位!!! 去過尖沙咀泰國猛男餐廳嗎?!前幾日帶了朋友去感受猛男魅力!😍🤘🏻逢星期一三五才會有🔥🔥🔥咁岩朋友生日 佢又好中意猛男✨以下都是猛男推薦菜式!南薑椰子雞湯配白飯酸酸辣辣的!配飯吃一流😍雞肉很大塊超多❤️蒜香斑蘭烤牛肉眼 & 蒜香斑蘭烤羊架嫩滑口感! 這兩樣烤到香噴噴~ 有猛男餵更好吃!😍😍 烤虎蝦黑松露蟹肉炒飯虎蝦大大隻 粒粒米飯都有黑松露味道👅 超級香~ 蛋炒咖哩軟殼蟹 印度煎餅 煎餅不油膩! 配上甜甜的咖哩吃很捧!軟殼蟹也很脆😍北海道帶子娘惹牛油貓耳粉我們最愛吃這個!一口接一口停不了!😍新鮮帶子配傳統娘惹做法煮!口味香辣!貓耳粉也超好吃!芒果糯米飯甜筒糯米飯好軟熟 加埋椰漿很香口 甜筒很好吃!脆脆的!🌟🌟🌟推薦飲料:Bangkok Pattaya Udon Thani
各位!!! 去過尖沙咀泰國猛男餐廳嗎?!
前幾日帶了朋友去感受猛男魅力!😍🤘🏻
逢星期一三五才會有🔥🔥🔥
咁岩朋友生日 佢又好中意猛男✨

以下都是猛男推薦菜式!
南薑椰子雞湯配白飯
酸酸辣辣的!配飯吃一流😍
雞肉很大塊超多❤️

蒜香斑蘭烤牛肉眼 & 蒜香斑蘭烤羊架
嫩滑口感! 這兩樣烤到香噴噴~
有猛男餵更好吃!😍😍

烤虎蝦黑松露蟹肉炒飯
虎蝦大大隻 粒粒米飯都有黑松露味道👅
超級香~

蛋炒咖哩軟殼蟹 印度煎餅
煎餅不油膩! 配上甜甜的咖哩吃很捧!
軟殼蟹也很脆😍

北海道帶子娘惹牛油貓耳粉
我們最愛吃這個!一口接一口停不了!😍
新鮮帶子配傳統娘惹做法煮!口味香辣!
貓耳粉也超好吃!

芒果糯米飯甜筒
糯米飯好軟熟 加埋椰漿很香口
甜筒很好吃!脆脆的!

🌟🌟🌟推薦飲料:
Bangkok
Pattaya
Udon Thani
2025-02-05
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
今日嚟到尖沙咀呢間傳說中嘅猛男泰國餐廳😆入到去環境都幾舒服☺️坐低冇耐就叫咗杯Pineapple Gin覺得整得唔錯,不過Gin 味唔夠濃菠蘿多汁好味啊😋! 環境有啲暗不過呢個豬鞍絕對整個啱啱好肉唔韌仲有少少肉汁,有適當份量嘅菜🥰之後就當呢一個炒什菜不過呢個就煮得偏醎🥹太多蒜蓉,調味好似重手咁少少🥲之後就到呢個和牛飯和牛份量足夠🥰 唔會飯多料少和牛粒食落都有質素✨最後就到呢個重點生日蛋糕雖然冇猛男,但蛋糕仍然好唔錯😋芒果椰汁蛋糕,兩種材料都十分「泰國」😆食落最鍾意中間嘅糯米,唔算好多但已經足夠提升咗蛋糕嘅口感☺️話晒都係猛男泰國餐廳,我哋都一心想見到猛男,可惜就算我哋喺Booking request 寫咗原來猛男嗰日唔喺度如果有Staff通知我哋就好啦🥲唔好等我哋撲個空🥹
今日嚟到尖沙咀
呢間傳說中嘅猛男泰國餐廳😆

入到去環境都幾舒服☺️

坐低冇耐就叫咗杯Pineapple Gin
覺得整得唔錯,不過Gin 味唔夠濃
菠蘿多汁好味啊😋!
Pineapple  Gin

環境有啲暗
不過呢個豬鞍絕對整個啱啱好
肉唔韌仲有少少肉汁,
有適當份量嘅菜🥰
香茅燒豬鞍

之後就當呢一個炒什菜
不過呢個就煮得偏醎🥹
太多蒜蓉,調味好似重手咁少少🥲
豆瓣醬什菜

之後就到呢個和牛飯
和牛份量足夠🥰 唔會飯多料少
和牛粒食落都有質素✨
和牛金不換炒飯

最後就到呢個重點生日蛋糕
雖然冇猛男,但蛋糕仍然好唔錯😋
芒果椰汁蛋糕,
兩種材料都十分「泰國」😆
食落最鍾意中間嘅糯米,唔算好多
但已經足夠提升咗蛋糕嘅口感☺️
Mango coconut Mochi cake

話晒都係猛男泰國餐廳,
我哋都一心想見到猛男,
可惜就算我哋喺Booking request 寫咗
香茅燒豬鞍
和牛金不換炒飯
Mango coconut Mochi cake
2025-02-25 394 瀏覽
同班frd過黎尖沙咀試下間有猛男嘅泰國餐廳🇹🇭,聽講有猛男會餵野食同飲品架‼️帶班姐妹過黎試下,睇下係咪真係有咁好服務🤣。主食🐮——蒜香斑斕烤牛肉眼 $308主食🍛——生薑蟹肉芫荽青醬意大利飯 $158意大利飯使用新鮮蟹肉🦀,配上生薑同芫荽青醬,清新爽口。米飯粒粒分明,醬汁嘅香氣與蟹肉嘅鮮味好夾👍🏻。蔬菜🥗——豆醬炒什菜 $78選用左新鮮嘅時蔬,豆醬嘅鹹香增添左唔少層次感。色彩繽紛,不僅美觀,口感都十分爽脆,適合搭配主食😋。咖哩🍛——蛋炒咖喱軟殼蟹 $216軟殼蟹外酥內嫩,同咖喱嘅香氣相融合🍛,再加埋薄餅點黎食,再加埋蛋一齊炒,可以撈飯食🤣。小食🐷——香茅烤豬頸肉 $98豬頸肉經過香茅醃製,烤製後外脆內嫩,再搭配特製醬料,一定係必食‼️刺身🦐——泰式生蝦刺身 $98新鮮嘅生蝦刺身爽脆,搭配泰式醬料,酸辣開胃🤤,一定要加埋蒜片同埋辣椒一齊食‼️飲品🍹——Bangkok $98一開始會用火燒,令味道更加突出,酒味較重🍹,但係會有水果嘅甜味。甜品🥥——花生椰子雪糕 $68椰子風味濃郁,花生嘅香脆口感同雪糕的綿密,加埋一齊食可以有好多種風味🥥。Asok Thai Garden @asokthai_g

主食🐮——蒜香斑斕烤牛肉眼 $308
主食🍛——生薑蟹肉芫荽青醬意大利飯 $158
蔬菜🥗——豆醬炒什菜 $78
咖哩🍛——蛋炒咖喱軟殼蟹 $216
小食🐷——香茅烤豬頸肉 $98
刺身🦐——泰式生蝦刺身 $98
飲品🍹——Bangkok $98
甜品🥥——花生椰子雪糕 $68

Asok Thai Garden @asokthai_garden
📍:尖沙咀亞士厘道37號九龍中心C舖
本身鍾意泰式酸辣重口味嘅我,最近搵到一間泰國fusion菜好eye catching😯泰式燒牛肉沙律($128)沙律嘅牛肉通常比較普通,但係牛肉嘅紋路好靚,再加埋我鍾意嘅蒜蓉醬!! 甜甜哋唔知係咪柚子醬,係開胃配搭✨泰北蟹肉金湯烏龍麵($158)一睇個湯頭就知好濃郁嘅蕃茄蟹檬嘅感覺,而且掛汁好似拌麵,有蟹肉、酸菜、豬皮同蕃茄仔等等層次豐富,微辣嘅口味😚如果烏龍麵可以挺身返少少就最好啦~烤虎蝦黑松露蟹肉炒飯($168)黑松露醬唔會好似平時意粉咁腸味,反而同啲蝦米,蟹肉嘅材料取得平衡!Bangkok ($98)聽講有幾日夜晚會搖身一變成酒吧,會開到凌晨兩點添🤣🤣尖沙咀果然好適合夜繽紛嘅地方🍻

泰式燒牛肉沙律($128)

泰北蟹肉金湯烏龍麵($158)

烤虎蝦黑松露蟹肉炒飯($168)

Bangkok ($98)

• 泰北蟹肉金湯烏龍麵
尖沙咀近期超級高人氣的泰菜餐廳 - Asok Thai Garden飲食業除了食物飲品好之外,都要有新意才會有業績,最近尖沙咀一間泰國菜館Asok Thai Garden爆紅,因為餐廳由即日起,逢星期一、三、五晚上時段都會有令女士尖叫的特別嘉賓駐場,是什麼我就不在此說了,等大家去發掘,更設不同活動環節,為現場增添熱鬧氣氛!餐廳只接受預約,因為餐廳近期BOOKING都爆滿的,而CK是為了幫朋友慶祝生日來的,那我將重點放在食物上吧,這天我們點了冬蔭公大頭蝦意粉,冬陰功是泰國菜的明星,當冬陰功遇上意粉原來可以很好吃的 ! 椰奶的甜香,再加上冬陰公的酸辣,好惹味 ! 大頭蝦頓時都被醬汁搶去風頭青咖喱(雞)配薄餅,青咖喱辣度比坊間食開的更高 ! 雞肉尚算嫩滑,煲中有不少雜菜如蕃茄仔、茄子,不過薄餅不是預期中類似印度酥脆鬆化那種,而是墨西哥餅皮一般偏乾實,我覺得跟咖喱不太配泰式生蝦刺身,生蝦都厚肉,但入口覺得不夠冷,主要靠辣椒、蒜頭及汁帶出味道炭燒虎蝦辣肉碎炒飯,炭燒虎蝦有些貼得殼很緊,飯油膩但幸好每一粒都容易分開,怕辣的朋友可以放心因為不太辣,像普通印尼炒飯,蝦片放了一段時間都仍然是脆的ASOK

,更設不同活動環節,為現場增添熱鬧氣氛!

ASOK THAI小食拼盤 (免治豬肉串、泰式魚餅、雞棗、清邁腸、蝦片、燒菠蘿) ,配搭了2款醬汁 : 沙嗲醬及甜酸醬🤤 每款小食都很好吃,特別是泰式魚餅😋 魚餅口感彈彈,香辣惹味💛

ASOK THAI GARDEN無論是環境、食物味道或賣相都非常出色,下次一定會再次到訪!☺️

Asok Thai Garden
地址:尖沙咀亞士厘道37號九龍中心地下C舖(尖沙咀店)
電話:2559 7391
營業時間:餐廳開11:30 - 23:00 而特別活動逢星期一、三、五晚上晚上6點到10點 (尖沙咀店)

2025-01-22
慶祝紀念
生日
  • ASOK THAI小食拼盤
2025-02-20 0 瀏覽
Creative Thai Menu Items with Thai & Western Elements🐮Thai Roasted Beef Salad: Beef was very flavourful and tender🐷Lemongrass Roasted Pork Neck: Pork neck was seasoned nicely with a bit of lemongrass aroma🥘Asok Platter (Minced Pork Skewer, Chicken Jujube, Chiangmai Sausage, Prawn Cracker, Roasted Pineapple): A very aesthetic arrangement. There were some nice variety of snacks. 🥬Stir Fried Mixed Vegetables with Thai Bean Paste: Vegetables are not overcooked and have strong flavours 🍚Basil Fried R

Thai Roasted Beef Salad
Lemongrass Roasted Pork Neck
🍚Basil Fried Rice with Wagyu Beef: Fried rice was not too moist and beef was tender with rich flavours
🍝Tom Yum Spaghetti with Giant Prawn: Very non-spicy friendly, perfect for ones who don’t eat spicy food. The whole dish was flavourful
🍸 Hat Yai (Whisky, House Wine, Honey, Lime Peel): Very strong alcohol flavours. Perfect for alcohol lovers.
A nice mix of Thai and Western elements in the dishes 😋
However, the place was a bit dark which makes it difficult to take photos at night 📸
2025-02-20 0 瀏覽
泰式椰子雞湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️同中式椰子雞湯嘅味道完全唔同,泰式加有香料同羅望子,令湯帶有醒神嘅酸味,入口唔肥膩,反而好開胃~ 天氣寒冷,飲一啖,醒胃暖心~馬拉盞炒通菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️正常嘅馬拉盞炒通菜,夠鑊氣,份量多,唔會勁辣,好滿意~泰式小食拼盤 ⭐️⭐️⭐️(免治豬肉串、泰式魚餅、雞棗、清邁腸、蝦片、燒菠蘿)四個人,但每款得三件,好難分😅 樣樣都好食,香口惹味~ 除咗泰式魚餅超級超級辣之外😂 只適合愛辣嘅朋友~北海道帶子良惹牛油貓耳粉 ⭐️⭐️⭐️北海道帶子大大粒,外層煎香,內裏軟嫰~ 貓耳粉掛滿娘惹牛油汁,味道濃郁,好重千島醬嘅香味~ 不過一定要多人分享,唔係會越食越膩…是拉差辣椒虎蝦海鮮意大利飯 ⭐️⭐️⭐️虎蝦兩大隻,但就唔覺有其他嘅海鮮~ 意大利飯燉得偏腍,適合嗰啲唔鍾意食硬心飯嘅人,但就一定唔係標準嘅意大利飯~ 燉飯佈滿獨製是啦差忌廉,第一啖係會好香口,但同樣地好快會膩~ 好彩有幾粒蕃茄仔配襯,refresh一下~ 最神奇嘅係,水吧出嘅飲品,全部都錯😂芒果沙冰 變 椰子沙冰一放上枱,以為咁勁,有芒果白色~ 點知一飲,先發現原來係椰子啊😂朋友話既然飲咗,咁就算數啦~ 免得麻煩,怕被加料~ 而椰子沙冰都好
泰式椰子雞湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️

馬拉盞炒通菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️
正常嘅馬拉盞炒通菜,夠鑊氣,份量多,唔會勁辣,好滿意~

泰式小食拼盤 ⭐️⭐️⭐️
(免治豬肉串、泰式魚餅、雞棗、清邁腸、蝦片、燒菠蘿)

北海道帶子良惹牛油貓耳粉 ⭐️⭐️⭐️

是拉差辣椒虎蝦海鮮意大利飯 ⭐️⭐️⭐️

最神奇嘅係,水吧出嘅飲品,全部都錯😂

芒果沙冰 變 椰子沙冰
朋友話既然飲咗,咁就算數啦~ 免得麻煩,怕被加料~ 而椰子沙冰都好清新~ 好飲~

青檸可樂 變 青檸雪碧
一放上枱,見到係透明,就覺得唔妥,以為自己撳錯~ 但係再睇清楚落單記錄,明明就係揀咗青檸可樂,於是即刻問侍應換返啱~ 😂

其實水吧師兄係咪已經飲咗好多杯Cocktail試味,醉咗?!??😂😂😂 Asok Thai Garden都有提供好多唔同款式又有特色嘅Cocktails~ 大家有興趣都不妨嚟飲吓~ 睇吓佢會唔會又出錯Cocktails 🫢😂 如果錯咗嘅話,話唔定可以要求送多你幾杯呀… 😂😂😂

尖沙咀店,逢星期一、三、五晚都有猛男之夜😂 而星期日就冇啦~ 我都係同朋友傾偈食飯啫~ 大家有興趣嘅話,可以嚟觀摩吓呀😂
2025-02-09
位於尖沙咀嘅Asok Thai Garden每逄一、三、五都會有猛男侍應提供不一樣嘅服務。猛男個個都肌肉結實仲聽聽話話,佢地大部分都參加過tvb 真人show《我推的野男live》,所以經過嚴密操練精挑細選🤍除咗有猛男爆衫show肌之外,仲可以為各位準壽星仔壽星女提供餵食服務, 餐廳氣氛熱烈到尖叫聲不斷, 又要食飯又要睇大隻仔又要食隔離枱花生, 真係好精彩!嘢食碟碟賣相靚又好食而且價錢平民真心抵到爛,幾十蚊就有交易, Asok Thai Garden絕對係香港必去嘅景點!

• tvb猛男
2025-02-18 0 瀏覽
與朋友一嚐尖沙咀猛男餐廳 成為我們的泰國夜呀🙂ASOK Thai Garden 記住了!!! 除主打泰國fusion菜外 有猛男侍應活動店內是充滿泰式渡假風情 藤椅 榻榻米座位 更有仙人掌🌵環境簡約 暗暗燈光 很chill😌 很有氛圍⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🦀蛋炒咖喱軟殼蟹 + 印度煎餅三件軟殼蟹 酥脆可口 配上蟹肉 🦀一絲絲蟹肉 鮮甜大足 同時有炒蛋配咖喱🥘香濃咖喱不辣 適合一家大小👨‍👩‍👧‍👦香煎印度薄餅🫓要沾咖喱.蒜香班蘭烤羊 & 蒜香班蘭炸牛肉眼羊肉煎得外焦內嫩 牛肉眼 火候恰到好處 搭配蒜香和班蘭味 .烤虎蝦黑松露蟹肉炒飯很讚的一個炒飯 好香黑松露味配蟹肉跟雞蛋兩只大虎蝦 肉質也彈牙.北海道帶子娘惹牛油貓耳粉 推薦推薦 娘惹味很濃郁creamy 掛汁力強 甜甜辣辣好惹味 配煙韌貓耳朵的口感 很好吃😋 👍🏻配有4粒帶子 煎過的帶子 .🥥南薑椰子雞湯香濃醇厚 椰香味十足😆帶微辣內有雞肉軟 配飯一流🥰.🥭芒果糯米飯甜筒煙韌香甜的芒果糯米飯配椰子雪糕加上一個反轉雪糕筒 造型有趣 打卡一流😍味道清新 不甜膩.飲品亦非常有特色火焰Cocktail「Bangkok」玩
與朋友一嚐尖沙咀猛男餐廳

煙韌香甜的芒果糯米飯配椰子雪糕
加上一個反轉雪糕筒 造型有趣 打卡一流😍
味道清新 不甜膩
飲品亦非常有特色
火焰Cocktail「Bangkok」

玩味十足Pattaya 附送一包榴連味爆炸糖😂
好適合我不擅長飲酒的人飲用🧏🏻‍♀️
泰式風味Thai Tea (HOT) 洛神花茶
水果風情Udon Than
2025-02-05 2733 瀏覽
這間位於尖沙咀的餐廳,主打泰國菜,以大隻猛男做招徠,肌肉猛男waiter會為食客介紹菜式之外,更會餵食餵飲,為生日主角唱生日歌及合照,氣氛極度火熱,全晚不停聽到歡呼聲及尖叫聲,絕對是女士的天堂。除了有大隻猛男全晚為你助興,當然不少得多款泰式美食。🔥泰式生蝦刺身 $98新鮮的泰式生蝦,爽口鮮甜。🔥蛋炒咖喱虎蝦 $256鮮美的虎蝦與濃郁的蛋炒咖喱完美融合,配搭薄餅一絕。🔥豬肉生菜包 $108餵食必選,由猛男親自唧檸檬汁,再用生菜包住肉碎,溫柔地餵進入口。🔥南薑椰子雞湯 $108大大鍋熱鍋端上,溫潤暖胃,雞肉保持嫩滑。🔥甘蔗蝦配魚籽蛋黃醬 $308爽彈的蝦膠裏覆著甘蔗,提升甜度,配搭魚籽蛋黃醬更添滋味。🔥芒果糯米飯甜筒 $68得意有趣的賣相,香脆甜筒底下是芒果糯米飯,配搭香滑椰汁,香甜可口。🔥MANGO SMOOTHIES $108🔥椰青 $58火辣辣的晚上,降溫解渴之選。

除了有大隻猛男全晚為你助興,當然不少得多款泰式美食。
🔥泰式生蝦刺身 $98
新鮮的泰式生蝦,爽口鮮甜。

🔥蛋炒咖喱虎蝦 $256
鮮美的虎蝦與濃郁的蛋炒咖喱完美融合,配搭薄餅一絕。

🔥豬肉生菜包 $108

🔥南薑椰子雞湯 $108
大大鍋熱鍋端上,溫潤暖胃,雞肉保持嫩滑。

🔥甘蔗蝦配魚籽蛋黃醬 $308
爽彈的蝦膠裏覆著甘蔗,提升甜度,配搭魚籽蛋黃醬更添滋味。

🔥芒果糯米飯甜筒 $68

🔥MANGO SMOOTHIES $108
🔥椰青 $58
火辣辣的晚上,降溫解渴之選。
2025-02-05 2062 瀏覽
今次帶朋友過嚟體驗吓香港嘅猛男侍應餐廳🙈如果叫酒類飲品猛男侍應走會過嚟親手餵你飲😌或者叫生菜包,佢就即刻用佢強壯嘅手臂嚟唧檸檬🍋我見到當晚係超級爆場,勁多人生日,然後全部猛男侍應都會走過去同佢慶祝氣氛超級好啊🥳雖然最主要就唔係食嘢,但係嘢食都好好食🙂‍↕️✨ASOK THAI小食拼盤有齊幾款不同有香辣又惹味嘅小食,食完辣嘢之後仲可以食返個燒菠蘿甜甜地中和返。✨北海道帶子娘惹牛油貓耳粉好香好惹味嘅貓耳朵粉,辣辣地又好creamy,仲有三粒北海道帶子添。✨飛天小椰菜本身係諗住辣辣地嘅,但係發覺冇想像中咁辣,小椰菜份量都幾多。✨蒜香班蘭烤羊架烤羊架肉質都仲係好淋,一啲都唔韌,蒜香味啱啱好。✨芒果糯米飯甜筒非常IG-able,芒果糯米飯唔會太甜,煙煙韌韌。✨Phuket係酒類飲品,但係花香味比較重,反而酒味只有少少,女仔飲都冇問題。

✨ASOK THAI小食拼盤

✨北海道帶子娘惹牛油貓耳粉

✨飛天小椰菜

✨蒜香班蘭烤羊架
烤羊架肉質都仲係好淋,一啲都唔韌,蒜香味啱啱好。

✨芒果糯米飯甜筒
非常IG-able,芒果糯米飯唔會太甜,煙煙韌韌。

✨Phuket
2025-01-30 1599 瀏覽
我呢個契家姐真係唔話得😎✌🏻知道我契細佬Tako 生日🎂幫佢搵一間令佢畢生難忘嘅餐廳同佢慶祝生日🥳🥳🤩鍾意食泰菜嘅我當然要帶佢去食泰菜生日飯啦, 知道Asok Thai Garden 有個猛男💪🏻之夜, 真係啱晒我哋同佢慶祝🥳🥳🥳呢度環境又好, 猛男之夜仲要😎超好氣氛, 服務又周到嘢食又靚🤩又好味, 啱晒慶祝同一大班朋友一齊玩, 見到枱枱都玩到超開心唔捨得走🤪香港真係好少有咁正嘅餐廳可以慶祝超級好氣氛, 個個玩完都超級開心🥰🥰🥰相信我契細佬Tako 今年一定有一個好難忘嘅生日😜有興趣嘅朋友記得睇清楚佢哋猛男之夜係邊一日啊因為佢哋尖沙咀同荃灣都有分店, 同埋記得book位吖佢哋真係好full😝😝😝

相信我契細佬Tako 今年一定有一個好難忘嘅生日😜

2025-01-23 3302 瀏覽
今日試左餐廳三樣野食冬蔭大頭蝦意粉生薑芫茜青醬蟹肉意大利飯馬拉盞炒通菜先講第一樣意大利飯蟹肉本身都夠鮮甜,意大利飯用了比較多芝士,所以口感比較creamy 同黏口,配合返芫茜青醬同埋生薑粒既味道都幾清新,唔會好膩。味道唔錯,幾獨特。8/10第二炒通菜,夠鑊氣,價錢都正常,味道夠。8/10最後先講個意粉 🤩🤩呢個真係超出色,整個意粉既醬汁係creamy 既濃濃冬蔭公汁。 佢口感食落似係卡邦尼意粉咁黏,但唔會咁膩,因為冬陰公既酸香辣味會令你越食越想食😛勁出色而且啲蝦好大隻爽口,連埋汁食仲正。仲有埋個大大蝦頭,連埋蝦膏食真係停唔到。呢個意粉必食10/10另外,服務員既態度都好好。好細心既一樣就係佢地係我地入去之前會問定有冇咩食材敏感再比建議,所以都食得好安心舒服
今日試左餐廳三樣野食
冬蔭大頭蝦意粉
生薑芫茜青醬蟹肉意大利飯
馬拉盞炒通菜

先講第一樣意大利飯
8/10

第二炒通菜,夠鑊氣,價錢都正常,味道夠。
8/10

最後先講個意粉 🤩🤩