2017-09-09 247 瀏覽
7月尾去食焼脾好好味,但今曰特地和朋友去了吃好失望,唔知係咪轉咗廚師定貨品不同了,好"so"和乾、賣相也不似之前~今次好似燒得太黑了已即場和執枱的那位著便服男士表達意見,他應該係經理因食嘢時他常常問其他著製服的人的問題和教他們,希望他們可以作出改善回復之前試業的質素。以附第一次食和第二次食的食物圖片你們就會看見分別
2017-09-08
外賣送餐
2017-09-05 253 瀏覽
其實唔係特別鍾意呢隻鴨,只係全個商場好似得呢間唔太貴先試下,原本以為只係普通西餐,叫完野食先發現啲食物好得意,而且味道都唔錯叫完野食就等佢震,仲有張卡儲印,5個印就可以送甜品,有機會再試。南瓜湯同忌廉湯,忌廉湯會好味啲,夠濃又夠熱,但個包好硬又乾,食唔哂。忌廉火腿粟米飯賣相討好,但唔夠熱,飯都好札實,一路食都無散開。牛肉漢堡,個包頂太厚,好難夾埋一齊食,男友人話好味,薯條夠熱。呢度全部都係單叫,無餐,最後拎左杯水,連個杯都有公仔。

雜菌忌廉麵包濃湯
南瓜甘荀麵包濃湯

至尊牛肉漢堡

呢度全部都係單叫,無餐,最後拎左杯水,連個杯都有公仔。
2017-09-01
雜菌忌廉麵包濃湯
至尊牛肉漢堡
2017-09-03 3680 瀏覽
有小朋友後就一直有留意主題餐廳因為最少未食先興奮見到可愛既公仔,不單止小朋友開心,連大朋友都好似找回童真所以有咗小卷之後就久不久都會到主題餐廳試試 呢間裝修真算係誠意之作有好幾個擺設供大家拍照牆上又有好幾個唔同既裝飾淨係影相都已經樂透在餐具上都花過心思,印有B.DUCK LOGO 信義妹試過去過一啲主題餐廳.............只係印了好幾張主題BANNER...............用BANNER間間位貼貼牆就罷了餐具就更加脫曬色..............主角都面全非講番野食先~卡邦尼意粉來到有隻B.DUCK企咗係度賣相都可以呀味道唔會過鹹意粉唔會淋身汁都夠滑塊烟肉扒燒到脆口好好食啊!比起用烟肉碎信義妹比較喜歡呢個而家烟肉無平時的咁鹹 呢個特飲係加錢的好明顯唔係信義妹買就唔記得佢咩名啦但裡面有個有咬口既B.DUCK好味啊! 火雞霸王特餐火雞脾好似大隻羊脾咁上影相都夠靚啦!味道無想像中咁鹹,比較適合信義妹口味但就太多筋啦.................個橙汁就比較淡............. 忌廉火腿粟米飯呢個餸果然係小朋友好下飯菜式信義妹眼見好幾枱都有點這個配料比想像中多鴨
有小朋友後就一直有留意主題餐廳
因為最少未食先興奮
見到可愛既公仔,
不單止小朋友開心,連大朋友都好似找回童真
所以有咗小卷之後就久不久都會到主題餐廳試試

呢間裝修真算係誠意之作
有好幾個擺設供大家拍照
牆上又有好幾個唔同既裝飾
淨係影相都已經樂透
在餐具上都花過心思,印有B.DUCK LOGO

信義妹試過去過一啲主題餐廳.............
用BANNER間間位貼貼牆就罷了

賣相都可以呀
味道唔會過鹹
意粉唔會淋身
汁都夠滑
塊烟肉扒燒到脆口好好食啊!
比起用烟肉碎信義妹比較喜歡呢個

好味啊!

火雞霸王特餐
火雞脾好似大隻羊脾咁上
影相都夠靚啦!
味道無想像中咁鹹,比較適合信義妹口味
但就太多筋啦.................
個橙汁就比較淡.............

呢個餸果然係小朋友好下飯菜式

但人手都充足
店員忙死都仍然保持禮貌
對於小朋友亦有愛心
眼見隔離枱小朋友因為飲管的顏色失望
(小女孩見到飲品插住藍色管)
店員安慰後隨即選了數色選擇,
仲氹話俾多支你帶番屋企啦!
這個值得一讚
一家人出街食飯都係求開心有美好回億
店員令到大家都滿意啦~~~
2017-08-14
2017-08-24 501 瀏覽
試過幾間唔同卡通人物Pop up Cafe, 通常都係為左打卡,食物味道都唔會有太高期望,不過呢間B.Duck Cafe, 食物、飲品味道水準都唔錯呀! 特別係好多有造型既食品,唔單只填相吸引,仲好好味添!試左立體咖哩飯,成隻鴨仔好duck 意,邊度捨得食呀!仲有泡泡楊枝甘露,隻鴨仔係芒果布甸,頭上仲有啲泡泡,真係好似沖緊涼咁!火雞腿成8寸長,好香煙熏味,好大隻要兩個人先食到啦!仲有南瓜湯,超濃味,唔係好稀個啲
特別係好多有造型既食品,唔單只填相吸引,仲好好味添!

試左立體咖哩飯,成隻鴨仔好duck 意,邊度捨得食呀!

火雞腿成8寸長,好香煙熏味,好大隻要兩個人先食到啦!

仲有南瓜湯,超濃味,唔係好稀個啲
2017-08-24
15 分鐘 (堂食)
2017-08-20 2785 瀏覽
Duck Duck Duck⋯⋯B.Duck Cafe 就算已經唔係小朋友既大胃D 都覺得佢幾得意!更何況小朋友 見到一定話 「媽咪媽咪我要同鴨仔影相😆😆」放假一於一家大細 或者叫埋DuckDuck Fd一齊去食個Tea啦😎(**偽文青睇相都流口水😲想甜一甜🤤).店內有飯 意粉 同其他鴨仔造型既食物供應 仲有有凍櫃提供蛋糕 甜品 及雪糕新地 我地九點半去到 就差唔多Last order🙈叫左芒果 朱古力 士多啤梨 雪糕新地🍦🎂🍨.每一杯中間都有三小舊檸檬/雲哩嗱既蛋糕仔 同埋燕麥碎 感覺食完唔會咁肥😂底部再配合各種口味既糖漿 我覺得咁樣食好甜 食到底都無雪糕啦 點解唔淋係面層🤔大家如果食 可以試下問佢底部既糖漿淋番上面得唔得🤧🤧.因為依間終於唔係Popup store 係首個長駐店 所以唔洗急 無謂排咁長龍啦 同埋依間店比較細 加上影相位無之前既咁多 可以話一眼睇哂 所以想去既揀閒日無乜人既時間去就可以了👍🏻============================緊貼三個90後吃貨的美食推介三個90後吃貨不斷開心share美食💓大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅#愛吃也愛分
[元朗]Duck Duck Duck⋯⋯B.Duck Cafe 就算已經唔係小朋友既大胃D 都覺得佢幾得意!更何況小朋友 見到一定話 「媽咪媽咪我要同鴨仔影相😆😆」放假一於一家大細 或者叫埋DuckDuck Fd一齊去食個Tea啦😎(**偽文青睇相都流口水😲想甜一甜🤤)

============================
緊貼三個90後吃貨的美食推介
三個90後吃貨不斷開心share美食💓
大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅
#愛吃也愛分享 #三個90後吃貨 #3bad_foodies
#三個90後吃貨_元朗美食推介
===========================
B Duck Cafe (元朗)
元朗元龍街9號形點一期2樓2059號舖
2017-08-19 531 瀏覽
终於有主題cafe 飲品和食物 係可以用 "好味"好形容!因為囡囡係super B duck lover,所以從港島東 迁里到yoho mall, 而且B duck 在 yoho mall 1 最入位置,所以要一路問路 才找到!最幸運是雖遠仍 值得一去!!本人因為係 LCHF 人仕 所以冇点dessert, cake……可惜……😣😣因此staff 介紹 冰滴咖啡 卻相當香濃 而且冇糖冇奶!! perfect😍😍而且 order 時又我卻又因為 阿媽性格,所以好多問題,但店員 哥哥卻不怕 麻煩 全部解答!! 服務一流!!super LIKE !推介 😗😗雞肉 waffle冰滴咖啡雞髀薯條加油!! B duck Cafe, 祝快D開分店到港島!!
最幸運是雖遠仍 值得一去!!
推介 😗😗
雞肉 waffle
冰滴咖啡
雞髀薯條
加油!! B duck Cafe, 祝快D開分店到港島!!
2017-08-10 1137 瀏覽
一去到已要等位,唯一唔洗等係坐露天有好多款食物選擇唔係其他主題餐廳得幾樣嘢。我地4人點了2飯一湯一薯條3飲品。400蚊左右。下午茶都算貴。上餐時間10分鐘左右。賣相很好,小朋友望到都好開心。味道好。唔係得個樣。蘑菇湯好好味,麵包夠脆。咖哩飯唔辣個夠香。粟米白汁都夠味。果茶夠果味唔係只得糖水味。咖啡都有水準的。薯條夠脆。服務員會周圍睇下要唔要幫大家影相。笑容非常好。服務一流。全店唯一差就係非常熱。就算坐室內都非常熱。如果有人開左出露天位度門,你會覺得自己身處大排擋。用餐後,有職員會詢問食物味道,店員服務等。如果冷氣改善到就真係一流但店員話係中央冷氣所以需要同商場反映。所以唯有等冬天再去。
一去到已要等位,唯一唔洗等係坐露天

有好多款食物選擇

服務員會周圍睇下要唔要幫大家影相。

但店員話係中央冷氣所以需要同商場反映。所以唯有等冬天再去。
山長水遠入到元朗去探訪親愛的B DUCK,餐廳比我想像中小,但靠近落地玻璃,吸取自然光,拍照一流。 我們點了碎蛋煙三文魚三文治,士多啤梨白桃冰茶飲料,野莓冰茶飲料(不太記得名字),原味芝士蛋糕。點餐以後會給你一個感應器等待食物,我們坐在長檯,椅子很特別,會擺動,但其實頗危險,如果有固定裝置更好。終於食物來到了,三文治足料,麵包外脆內軟,還不錯。原味芝士蛋糕造型得意,味道就一般,我們以為整個是芝士蛋糕,但原來底部是朱古力蛋糕,吃下去沒有甚麼芝士味,而且口感黏口,像半融化了的布丁,個人更喜歡硬身D。兩杯飲料上面有B DUCK有味冰塊,它的下面還有很多冰,其實不用在外加已經很夠凍,而且再加溝淡了本身已經沒有甚麼味的飲料,白桃飲料還好,但野莓的那個真的沒有甚麼味。總括來說,食物還不錯,飲料就有待改善,而且下次餐廳可以等待餐齊或多些食物時才叫客人取餐,每次出去拿一樣有點麻煩。

(左上)碎蛋煙三文魚三文治,(右上)士多啤梨白桃飲料,野莓飲料,(右下)原味芝士蛋糕
2017-08-04
2017-08-04 662 瀏覽
最近B.Duck進駐元朗,家住新界西,一定要去朝聖,試業期間的B.Duck Cafe仍未太多人光顧。昨晚大約六時,食客不多,不用等候入座,坐下後不久才多人進來,大多是一家大小居多。看看餐牌,款式也多,最後我跟朋友也被B.Duck的造型吸引,分別order了兩客飯$72,檳粉樂朱古力凍飲$46, 甜品慕絲$45。到柜位購票後,拿着感應器返回座位上,亮起紅燈出去取食品。見到B.Duck的造型食品好開心,由於有相機先食的習慣,拍照也花去五分鐘有多,立即拿餐具吃了,飯也夠熱,可惜硬左d, 有好少的配菜,咖哩汁調較剛好,不會太濃味,雞件只有四件,好似少了些,因為飯太多了,最後感到只在吃飯沒多配料。門外有B.Duck的造型可供拍照。感到該主題餐廳好迷你,座位有限。
2017-08-03
2017-08-01 630 瀏覽
難得一間主題cafe,平日既中午無咩人等位。自己排隊叫餐,然後隨便找位坐。由於梳化位已經坐滿,唯有坐長枱。值得留意既係要小心坐呢d 長枱,因為張櫈既設計好新穎,坐位會擺動,坐一陣都尚可以,坐得耐都比較辛苦。試左兩款食物同一款飲品鴨脾餐($128)鴨脾切開勁juicy,d 汁留唒出黎,同埋有d 大隻。不過味道都幾咸,食得多好似食臘鴨脾。另外配菜薯條份量唔算多,薯條亦都係偏咸。炸雞親子飯($68)飯係無咩味道可言,蛋皮底有南瓜汁。炸雞粒肉嫩多汁,不過得四粒。另外賣相方面可以改善一下,主題cafe 既賣點應該係食物既賣相,相信絕大部人都係為左呃like。荔枝冰茶一杯有爆珠既凍飲,內有bduck 既果冰,係炎炎夏日的確好舒服。最後,暫時一試便可。期望餐牌或食物可以有改善。員工服務態度唔錯,會向小朋友派貼紙,亦會問顧客食物質素如何。

試左兩款食物同一款飲品

鴨脾餐($128)

炸雞親子飯($68)

荔枝冰茶

2017-07-31
2017-07-30 416 瀏覽
期待已久的元朗Yoho Mall I 期早前終於開幕,趁著這週末有空,我急不及待地前去觀摩。Yoho Mall I 進駐了不少高價位餐廳,化妝品牌,和時裝店。驚喜地發現新開的一間卡通主題Cafe-B Duck,立刻衝進去影相打卡。Cafe是Self-serve、快餐店形式,所以需要自己等候空位和取餐。大約等了15分鐘終於就坐。我倆點了一個B. Duck 咖哩雞肉飯($68),和Carbonara($62)。 B Duck 咖哩雞肉飯賣相可愛,適合拍照打卡;咖喱香濃、味道偏鹹而不辣;B Duck猜是以糯米飯做成,與咖哩醬同吃也不錯。Carbonara 很creamy,麵條軟度剛好,bacon 厚實、豐富味道。總結來說,Cafe 食物不錯,Carbonara 尤其好味道,賣相也很可愛,價錢也算相宜。只是self serve 形式令等候入座變的混亂,期待有所改善。
B Duck咖哩雞肉飯
Carbonara
2017-07-30
15 分鐘 (堂食)
Carbonara
2017-07-24 638 瀏覽
Yoho mall 新開多一部分,有哩間B duck cafe!鍾意B duck嘅朋友一定要去打卡啦~雖然間鋪好細,座位唔多,成個場坐得20-30人,不過成間鋪都充滿B duck!好得意啊!B duck嘅蛋糕都好搞笑!好得意!價錢都唔貴除左蛋糕,仲有朱古力、曲奇B duck嘅menu! 價錢合理~多選擇!大家要留意,試業期間只收現金,禁左錢先好去買野食啊哩個係至尊B duck牛肉漢堡!個包皮有樣架~個burger超大個架!塊牛肉都好厚,有成2-3cm厚,味道都唔錯!仲有荷包蛋、蕃茄、芝士、酸瓜、煙肉、生菜,再配薯條!夠晒飽肚!哩個炸雞脾薯條雖然貴左少少$46,但佢隻雞脾炸得好脆、雞肉好滑又唔乾身、係咸左少少啫~鍾意b duck嘅朋友盡量要點飯(唔知味道如何)~有隻b duck坐係隻碟俾你影相

B duck嘅蛋糕都好搞笑!好得意!價錢都唔貴

除左蛋糕,仲有朱古力、曲奇

B duck嘅menu! 價錢合理~多選擇!

大家要留意,試業期間只收現金,禁左錢先好去買野食啊

2017-07-23