2023-10-05 370 瀏覽
算係德福二期新餐廳,剛開業時非常多人排隊,所以一直到依加先尼試。整體食物份量偏小,呢區lunch尼講價錢都偏貴,但味道係唔錯的〜艾基阿格牛肉漢堡 98$ —— 傻傻的見到寫住sweet potato chips,以為會有side dish係炸蕃薯條,點知原來就係夾咗幾條炸蕃薯條係漢堡入面,個人就覺得唔係好夾,亦都變晒好淋身。而黃金炸薯條係要另加 35$的,但味道唔錯。香脆軟殼蟹牛油果芝士牛肉漢堡 118$、青醬忌廉意粉

而黃金炸薯條係要另加 35$的,但味道唔錯。

香脆軟殼蟹牛油果芝士牛肉漢堡 118$、青醬忌廉意粉
2023-10-02 423 瀏覽
晚餐時份周圍都好多人排隊,因為太肚餓所以入咗一間唔使點排隊既餐廳,同埋見佢食既西餐,門口裏面裝潢都唔錯。入面係手機點餐,都好方便。嗌左一個漢堡包餐,同一個意粉。- 艾斯阿格牛肉漢堡連薯條同荔枝凍飲$148 牛肉有牛味,不過唔夠Juicy 薯條新鮮好味,荔枝凍飲就好淡冇乜味- 香濃蕃茄布塞托風乾豬面頰意大利麵 (少辣) $138 豬面頰炸到幾香不過無湯/飲品 少貴二人共$315 食完唔算太飽。覺得唔需要再試,如果佢個價錢係套餐價有埋沙律湯會較合理。
入面係手機點餐,都好方便。

嗌左一個漢堡包餐,同一個意粉。

- 艾斯阿格牛肉漢堡連薯條同荔枝凍飲
$148 牛肉有牛味,不過唔夠Juicy
薯條新鮮好味,荔枝凍飲就好淡冇乜味

- 香濃蕃茄布塞托風乾豬面頰意大利麵 (少辣)
豬面頰炸到幾香
不過無湯/飲品 少貴

2023-09-08 500 瀏覽
We had an early dinner and did not feel hungry so we decided to share the food. Pork al plastor sandwiches - the bread was not dry due to the juicy sauceChicken wings - averageSalad - fresh spinach and avocadoIn fact, there are many choices in the menu. Maybe try burgers or other main course next time.

Chicken wings - average

2023-04-14
2023-09-06 386 瀏覽
同朋友慶祝生日😄 簡左呢間西餐 預先係Open rice訂左位 去到餐廳安排左闊落嘅卡位俾我地 非常好👍🏻❣️蘑菇湯 餐包餐湯同餐包普普通通 不過不失 包唔係太夠熱 (定係凍食嘅?)❣️德州燒烤牛肉漢堡 配薯條呢個包非常有驚喜 係我喜歡嘅BBQ味嘅醬 牛肉漢堡扒啖啖肉好香肉味 配料有脆煙肉 洋蔥圈 芝士 同生菜 味道配合得好和諧 食過咁多漢堡包 呢個都值得一試❣️芝麻菜 露筍 牛肝菌 黑蒜 燴義大利飯飯粒分明 煙煙韌韌幾有口感 味道都ok 份量足夠 夠Sauce唔會乾身❣️肉桂奶油Pancake呢個超!大!個! 絕對值回價格 好香肉桂味 超多奶油醬 Pancake好鬆軟得黎唔係食空氣 可以一試 會超飽總結:性價比算高 食物味道整得ok 卡位坐得舒服☺️😚

❣️蘑菇湯 餐包

慶祝紀念
生日
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2023-09-01 326 瀏覽
Both by Texas burger 🍔 @bothbytexasburger.✨棷香冬陰功虎蝦意大利粉 🌟🌟🌟🌟🌟第一眼見到擺盤同出面餐廳不同, 將三隻虎蝦藏係意大利粉下面 睇黎佢對自家既意大利粉相當有信心 😆 好!就睇你有咩能耐 !驟眼睇意大利掛滿醬汁 一啖入口 濃濃棷香味夾雜蝦頭油香 其後冬陰功香辣惹味 帶酸開胃意大利粉彈性十足 有咬口我鍾意😍 我地一行四人 分秒間 就瓜分咗碟意粉 .✨日式帶子牛油南瓜意大粉燴飯 🌟🌟🌟🌟 就係鍾意呢間餐廳 所有名長到抽筋唔使估咩食材咩都寫晒出嚟 😂😂 好廢話講完 講返個燴飯賣相…um.. 你地自己睇 我不評論😆 好..今次破例不講賣相 只評味道燴飯香滑味濃,南瓜香四溢 燴飯粒粒咬口 ,不漿不糊軟稔中帶點煙韌 我私心比10分🤭..✨摩卡布朗尼新地 🌟🌟🌟食完正餐梗係要食返個甜品為完美嘅一餐,畫上句號啦 首選摩卡布朗尼新地 甜點一送到枱 為咗打卡嘅一眾女士異口同聲: 煙呢 喂???詢問之下,原來冇晒乾冰 好 .. 今次再破例不講賣相 只評味道摩卡布朗尼 可可及咖啡香味濃郁
Both by Texas burger 🍔
@bothbytexasburger
✨棷香冬陰功虎蝦意大利粉 🌟🌟🌟🌟🌟
第一眼見到擺盤同出面餐廳不同,
將三隻虎蝦藏係意大利粉下面
睇黎佢對自家既意大利粉相當有信心
😆 好!就睇你有咩能耐 !
驟眼睇意大利掛滿醬汁
唔使估咩食材咩都寫晒出嚟 😂😂
好廢話講完 講返個燴飯
賣相…um.. 你地自己睇 我不評論😆
好..今次破例不講賣相 只評味道
燴飯香滑味濃,南瓜香四溢
燴飯粒粒咬口 ,不漿不糊軟稔中帶點煙韌 我私心比10分🤭
✨摩卡布朗尼新地 🌟🌟🌟
甜點一送到枱 為咗打卡嘅一眾女士異口同聲
: 煙呢 喂???
詢問之下,原來冇晒乾冰
好 .. 今次再破例不講賣相 只評味道
🩷🩷順便一提 現有四間分店
若果就腳嘅話 建議去荃灣分店
裝修及環境會更好
#布朗尼 #意大粉燴飯 #冬陰功
#burger #🍔 #bothbytexasburgerhk
#kukeepfitfood #米吃 #跟米吃出瘦身材
ig yt kumikofindeat
  • 日式帶子牛油南瓜意大粉燴飯
2023-08-26 396 瀏覽
我同朋友叫左德州燒烤牛肉漢堡、墨西哥手撕豬肉三文治、一杯tiramisu 、一杯Garfield同埋熔岩Tiramisu疏乎厘班戟。先食漢堡同三文治,都非常足料好味。至於杯tiramisu,好濃好正,放上面既lady finger餅乾入去杯野度,味道就好似食緊tiramisu 咁。個班戟就好似無想像中咁好食,可能期望過高啦,初初食都有蛋味,好食,食到尾無乜熔岩就好似有啲乾。

2023-08-08 301 瀏覽
前排一個人嚟咗九龍灣德福嘅b.o.t.h By Texas Burger食個漢堡包餐。🍔我揀咗佢哋嘅招牌小龍蝦芝士牛肉漢堡,咁食落真係幾滿足!漢堡係好Juicy嘅牛肉加上小龍蝦肉同芝士,夾埋之後味道真係好豐富,一啖落去真係好滿足!跟餐仲有餐湯同餐包添~😋我都試咗佢哋嘅特飲Garfield milkshake,入面係伯爵茶、雪糕同脆餅,味道偏甜,但伯爵茶味道又幾突出,融合得好好。❤️我覺得佢價錢有啲偏貴,不過我諗同食物質素相比,都係值得嘅。午餐時間嚟嘅人真係唔少,但有訂位真係方便好多。‼️

2023-07-14
午餐
2023-08-03 227 瀏覽
今次繼續係收工去德福食,食夠$300 有2個鐘免費泊車。之前有朋友介紹過呢間墨西哥野,又想食下西餐,就一於試下!  環境唔錯枱櫈都好新坐得舒服。食物幾有驚喜,Dinner set 有湯有野飲咁,對得住個價錢! 主要推薦: 小龍蝦burger - 首先賣相已經好吸引,小龍蝦份量好足,肉同包以及整體調味都好好 ! 個包一d都唔覺得會好乾,加埋上面隻椒食幾過癮,呢個下次可以encore! 另外,薯條好拿好食紐約薄餅 - 餅底同之前食過即搓的係好相似,就咁食都好食,芝士份量中規中舉,如果再多d 就好煙三文魚意粉 - 同場加映,另外一日都真係走返去,試埋煙三文魚意粉同香菇夾餅,意粉好食!! 係頪似新鮮製果種意粉,煙三文魚大大舊又好滑身唔會好柴。至於個香菇夾餅,如果入面係肉同芝士我應該會鍾意🤣

主要推薦:

2023-08-02 180 瀏覽
假日同家人搵食, 一行7人,當中有5位成人2位幼童,進入餐廳時,店員話如果繁忙時間用餐限時75分鐘,當時餐廳未坐滿照博一博,好彩最後我地都無被人催還枱,不過下次都唔敢再帶大人小朋友嚟! 食物質素唔差,不過未有令人想回頭,而且店員態度有改善空間,我地最後叫左班戟,手機落時已有提示需時25分鐘,我過左30分鐘先向店員查問,但店員語帶不耐煩反問「你幾點叫架?」。諗可能太多人問相同問題答到好悶掛。🤔▪️香草榛子青醬煙雞絲義大利麵$138義大利麵口感彈牙,不過味道有d 淡。+ 凍白桃紅茶 (Free)▫️芝麻菜、露筍、牛肝菌、黑蒜燴義大利飯$138+Soup of the day (Free)黑蒜味唔算突出,不過飯都夠Creamy,軟硬適中有咬口。▪️香脆黑松露薯條 $68薯條炸得金黃,配黑松露醬一齊食,香脆可口。▫️白家製細約特式薄餅 10’’ $148Pizza 一上枱,未影得切相就俾人拎走左一半! 芝士餡料都幾多,不過餅底一般,口感似現成加熱。+Soup of the day (Free)▪️Burger Set (Brunch)墨西哥手撕猪肉三文治 $138Bbq醬味濃烈,少少辣幾野味,豬肉絲都幾

▪️香草榛子青醬煙雞絲義大利麵$138
義大利麵口感彈牙,不過味道有d 淡。
+ 凍白桃紅茶 (Free)

▫️芝麻菜、露筍、牛肝菌、黑蒜燴義大利飯$138
+Soup of the day (Free)
黑蒜味唔算突出,不過飯都夠Creamy,軟硬適中有咬口。
▪️香脆黑松露薯條 $68
薯條炸得金黃,配黑松露醬一齊食,香脆可口。

▫️白家製細約特式薄餅 10’’ $148
+Soup of the day (Free)

Bbq醬味濃烈,少少辣幾野味,豬肉絲都幾多, 仲有豬皮。薯條炸得香脆,分量多。
+  Golden Fries
+ 熱白桃紅茶 (Free)

▫️焦糖法式牛油吐司$118
賣相幾靚,有三片吐司,外面香脆,內裡軟綿,牛油味香而且帶少少蜜糖味,配埋cream 一齊食,好邪惡!
+Hot Cappuccino +25

▪️奶蓋楓糖核果梳乎厘班戟$118
Pancake外形挺身,小朋友見到即刻心心眼,但食落唔太有空氣感,蛋味亦唔重,反而糖霜堅果意外地幾好味,班戟等候時間30分鐘,記得要早一d落單。
  • 墨西哥手撕豬肉三文治
2023-07-22 131 瀏覽
B.o.t.h.美式餐廳墨西哥手撕豬肉三文治~甜甜地嘅醬汁,手撕豬肉多到瀉出嚟😋水煮蛋牛油果吐司~軟綿綿牛油果啱啱好水煮蛋煙三文魚吐司~流心蛋😋Iced Cappuccino 環境好舒服,卡位好闊落,枱面係磁磚鋪成,好特別!😍
B.o.t.h.美式餐廳

墨西哥手撕豬肉三文治~甜甜地嘅醬汁,手撕豬肉多到瀉出嚟😋
水煮蛋牛油果吐司~軟綿綿牛油果啱啱好
水煮蛋煙三文魚吐司~流心蛋😋
Iced Cappuccino

環境好舒服,卡位好闊落,枱面係磁磚鋪成,好特別!😍
2023-07-17 131 瀏覽
今晚剛好約了姐姐收工去食嘢😁😁打算搵d近近地㗎地方食😜😜之前行過德福見到有呢間餐廳🍽🍽睇到佢地餐牌d嘢食都好吸引,今次可以試下👯🏻‍♂️👯🏻‍♂️去到餐廳見到有好多人會點佢地burger🍔🍔可能因為有set關係,我地點咗“香脆芝士牛油果菠菜苗沙律🥦🥦”個沙律汁少少甜甜又清新用易入口,主菜就order“咖啡帶骨豬鞍扒”🐖🐖切開見到粉粉顏色,肉質好好,熟度剛好又好juice,姐姐就order杯“Pink Panther🍹🍹有d似🍓🍓milkshake,食完之前我地加咗個dessert “經典香蕉梳乎厘班㦸”🥞🥞質地軟軟有好多朱古力汁好好食😁😁非常好味㗎一餐,不過見到佢地有其他食物都好想試,約埋姐姐下次再去食過😋😋
2023-07-14
10 分鐘 (堂食)
  • 經典香蕉梳乎厘班㦸
  • 香脆芝士牛油果菠菜苗沙律
  • 咖啡帶骨豬鞍扒
2023-07-15 228 瀏覽
今日同兩位呀姨去德福閒逛 諗住食個tea到達b.o.t.h 大概下午4點左右 見到成間餐廳冇客人 以為係落場時間 禮貌地問係水吧帶住一邊AirPod嘅男侍應 請問係咪營業中?該侍應用非常冇禮貌嘅態度回應 幾位呀?放QRCODE落枱仍十分冇禮 如果唔係呀姨想試好耐其實我會走但食物係好有心思好味道 擺盤仍好靚 所以都想介紹返食物🥢Brunch set 廣島蠔水煮蛋多士賣相好吸引 廣島蠔有大大4粒 水煮蛋煮得好好 流心狀態 多士唔會乾 而且醬汁味道好食同份量都岩岩好👍🏻🥢Brunch set 每日精選魚柳+soup of the daySoup of the day係🍅湯 蕃茄味濃好飲精選魚柳似係sea bass 魚肉好嫩滑 魚肉上面有好好味嘅醬汁 味道濃不過唔會蓋過魚肉味道👍🏻配菜都有心機 成個擺盤好精美🥢熔岩提拉米蘇疏乎厘班戟疏乎厘班戟份量好大 賣相好適合打咭好有蛋香味 面頭仲有小小爆炸糖 感覺幾驚喜呀姨都大讚味道好🥢pink panther奶昔味道唔會過甜 有莓味 顏色都好靚餐廳食物係有驚喜 睇得岀廚師係有心機 但服務態度真係有待改善
今日同兩位呀姨去德福閒逛 諗住食個tea
呀姨都大讚味道好
🥢pink panther
奶昔味道唔會過甜 有莓味 顏色都好靚
2023-07-04 127 瀏覽
🍝我今日終於食到呢間啦🥹次次Lunch都好想食但真係太多人排哂隊今次都係book咗枱先有得食~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️◽️溫泉蛋卡邦尼意大利麵意粉軟硬適中煙靭有彈性卡邦尼香滑creamy又唔膩😋適量醬汁撈埋香濃溫泉蛋口感更豐富唔升級加錢要飲品或轉特飲本身都有杯茶食麵後黎杯消暑又解膩👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🍝
我今日終於食到呢間啦🥹
次次Lunch都好想食
但真係太多人排哂隊
今次都係book咗枱先有得食~

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

唔升級加錢要飲品或轉特飲
本身都有杯茶
食麵後黎杯消暑又解膩👍🏻

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
終於黎到星期五,Book左枱諗住同朋友食個飯。高興咁黎到餐廳,坐低左,但之後員工又叫我地換位置。一句不好意思也沒有。。。心情已經有被影響。幸好,食飯也是不錯的。但上菜的時候希望服務員放下餐的聲音能小聲一點比較欣賞的是Burger!還叫了一個黑松露薯條,炸得香脆不油膩。一杯的smoothie也是很美,粉紅色的,令人少女心大發。但是份量比較少,如果有男生在場,可能要叫多一點菜了結賬時大概是800多3個人,見到收加一服務費,希望員工能改善一下服務態度。
終於黎到星期五,
Book左枱諗住同朋友食個飯。
高興咁黎到餐廳,坐低左,但之後員工又叫我地換位置。

一句不好意思也沒有。。。心情已經有被影響。

幸好,食飯也是不錯的。
但上菜的時候希望服務員放下餐的聲音能小聲一點

比較欣賞的是Burger!

還叫了一個黑松露薯條,炸得香脆不油膩。
一杯的smoothie也是很美,粉紅色的,令人少女心大發。
但是份量比較少,如果有男生在場,可能要叫多一點菜了

2023-06-23
  • 熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟
2023-06-17 105 瀏覽
texas burger開左喺德福二期好似幾個月架喇,睇相成日覺得啲野食presentation都幾靚,有晚終於成功約到住附近嘅飯腳,黎試試佢吧~餐廳環境係有種工業風咁,又帶有少少藝術成份咁~賣相都真係唔洗懷疑(求其影都靚😂)因為野食嘅顏色多同埋餐廳個燈影出黎夠靚👍好適合黎打卡!至於味道方面我覺得又未於叫做非常特別/深刻,但呢個價同呢個水平覺得都中規中矩~份量都係正常,所以論性價比都係正正常常~