2022-08-06
早前純粹第一次經過尖沙咀Bakehouse見到排長龍,無為意是賣甚麼便走了。第二次在非繁忙平日時間經過見到無排長龍,即刻入去睇下。買了1個原味鬆餅+洋蔥煙肉鬆餅+原味牛角包+雞批。第三次也在平日非繁忙時間趁無人特登入去買了2個蛋撻+原味鬆餅。之後成日心思思想再去買,特登上網搵下有無其他分店,因為真是很好味。介紹下曾經食過的bakehouse食品:原味鬆餅:一向很喜歡鬆餅的我,食到外脆內軟,鬆軟度新鮮度都好的得幾間,這間要推薦,實在很合口味。洋蔥煙肉鬆餅:咸鬆餅是我第二次食到的,很難搵到,第一次在Tiffany cafe tea set食到,這間竟然有得買,很驚喜。好香好惹味,喜歡牛角包:無影相。是鬆脆好味嘅,可能整得好味的牛角包店比較易搵,相對無咁驚喜。蛋撻:外形和港式蛋撻當然不同。但這店的蛋撻蛋香味濃,皮脆涵靚。雞批:我無食,但食的人分享足料夠香脆,好味。會令我再想食多幾次的,絕對是鬆餅和蛋撻,真係好好味。
介紹下曾經食過的bakehouse食品:
雞批:我無食,但食的人分享足料夠香脆,好味。
會令我再想食多幾次的,絕對是鬆餅和蛋撻,真係好好味。