餐廳: Bamboo Thai (朗豪坊)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-13 1894 瀏覽
自從去完泰國食過火山排骨後真係一試難忘估唔到今日喺朗豪坊行行下街畀我見到間泰國餐廳有火山排骨食見到之後即刻冇懸念就沖咗入去食喇餐廳環境好舒服好寬敞,全部店員都非常親切,服務態度非常好呢度有好多地道嘅泰國菜式,仲有好多新派泰菜丫,選擇非常豐富椰林飄香 $62椰子味道非常濃郁,沙冰口感綿滑淡淡都冰涼清爽新鮮椰青 $68椰青大大個,味道好清甜椰子雞湯 $72乳白色嘅椰子雞湯椰香味濃椰味道帶點微酸,非常開胃~材料有嫩滑嘅雞肉,仲有雜菌等,口感非常豐富飛天通菜 $78食泰國嘢點可以唔食飛天通菜呢通菜口感脆嫩,帶點微辣,非常惹味火山排骨 $158最期待嘅火山排骨終於嚟喇叫咗個細份都已經非常足夠兩人食~每人分到兩件大大件嘅排骨排骨都有唔少肉呀,肉質鮮嫩多汁每啖沾埋餐廳特製醬汁一齊食,酸酸辣辣非常滋味,辣度唔算好辣,唔食辣嘅朋友應該都冇問題泰式和牛炒飯 $148和牛超嫩滑,好正炒飯非常有鑊氣,飯粒粒分明,配料就有青瓜,炒蛋,洋蔥等等~芒果糯米飯 $78糯米飯配上椰汁,口感軟糯美味~芒果新鮮又清甜,再連埋雪糕一齊食啖啖滋味
自從去完泰國食過火山排骨後真係一試難忘

估唔到今日喺朗豪坊行行下街畀我見到間泰國餐廳有火山排骨食
見到之後即刻冇懸念就沖咗入去食喇

餐廳環境好舒服好寬敞,全部店員都非常親切,服務態度非常好
呢度有好多地道嘅泰國菜式,仲有好多新派泰菜丫,選擇非常豐富
椰林飄香 $62
椰子味道非常濃郁,沙冰口感綿滑

淡淡都冰涼清爽

新鮮椰青 $68
椰青大大個,味道好清甜
椰子雞湯 $72
乳白色嘅椰子雞湯椰香味濃椰

味道帶點微酸,非常開胃~
材料有嫩滑嘅雞肉,仲有雜菌等,口感非常豐富
飛天通菜 $78
食泰國嘢點可以唔食飛天通菜呢

通菜口感脆嫩,帶點微辣,非常惹味
火山排骨 $158
最期待嘅火山排骨終於嚟喇

叫咗個細份都已經非常足夠兩人食~
每人分到兩件大大件嘅排骨

排骨都有唔少肉呀,肉質鮮嫩多汁

泰式和牛炒飯 $148
和牛超嫩滑,好正

炒飯非常有鑊氣,飯粒粒分明,配料就有青瓜,炒蛋,洋蔥等等~
芒果糯米飯 $78
糯米飯配上椰汁,口感軟糯美味~
芒果新鮮又清甜,再連埋雪糕一齊食啖啖滋味
  • 椰子雞湯
2024-04-04 1775 瀏覽
幾啱香港人口味嘅泰國餐廳今日響朗豪坊行街,見到呢間之前未試過嘅餐廳,門口有寫住有餐飲回贈,有即管試吓睇吓係咪真係有回頭。先揀嘢飲,勁清甜嘅椰青,飲到最尾都係凍冰冰,爽新鮮椰青Fresh Young Coconut $68椰林飄香Virgin Pina Colada $62前菜先嚟㗎冬陰公,唔會太辣,又帶點甜味,開胃冬蔭公Tom Yum Koong Prawn $78正餐重點就係想試呢個火山排骨,我揀呢個係細嘅size,已經好大份,揀埋其他嘢食夠兩個人食,之前成日見到網上有人放火山排骨嘅相已經好吸引,今次一試,原來唔係真係得個樣,原來佢嘅湯汁勁好味,啲肉點咗汁之後勁惹味,真係食唔停口火山排骨Laeng Saeb Mountain of Rib Bone小 Small $158大 Large $228飛天通菜Stir Fried Morning Glory with Bean Sauce and Chili $78泰式大蝦炒金邊粉Pad Thai with Tiger Frowins $128甜品有我最愛嘅芒果糯米飯,平凡中見真章,芒果勁香勁甜,令成餐飯有一個美好嘅結尾芒果糯米飯Stick

幾啱香港人口味嘅泰國餐廳

先揀嘢飲,勁清甜嘅椰青,飲到最尾都係凍冰冰,爽
新鮮椰青
Fresh Young Coconut $68

椰林飄香
Virgin Pina Colada $62

前菜先嚟㗎冬陰公,唔會太辣,又帶點甜味,開胃
冬蔭公

Tom Yum Koong Prawn $78

小 Small $158
大 Large $228

飛天通菜

泰式大蝦炒金邊粉

芒果糯米飯
Sticky Rice with Fresh Mango and Coconut Sorbet $78
5天前 105 瀏覽
留港消費,與好友相約到朗豪坊玩樂一番,午餐食泰國菜。泰式拼盤食得多,這個是近期食過最好食的。春卷長到似搖控器,兼且十分酥脆!雞串燒的雞肉仍嫩,沙嗲汁相當好味!大蝦米紙卷很大件,加些魚露是惹味的源頭。炸魚餅與墨魚餅皆勁香口,泰式香料味尤其突出!泰式虎蝦炒金邊粉的虎蝦雖然只有三粒,不過真的好大隻,而且爽彈得很。金邊粉炒得條條分明,不算過油,加上旁邊肥嘟嘟的泰國芽菜及辣粉,可口味美。火山排骨一出場,震撼程度即時獲得大讚,就連鄰桌的食客亦驚嘆不已!外表似是煲湯豬骨的排骨,竟是入味之至,純粹的肉感豐盈,蘸些鹹鹹辣辣的湯汁以及無數的芫荽,已令人食不停口,直中了小人的心!好友的Mocha拉花拉得不錯,咖啡跟奶之間取得適當的的平衡,濃淡得宜。椰青非常清新,食過濃味的食物之後來一口,超凡的感受!首遇火山排骨,驚豔不已,一定要記入單!
留港消費,與好友相約到朗豪坊玩樂一番,午餐食泰國菜。

小食拼盤

春卷、墨魚圈

大蝦米紙卷

炸魚餅、沙嗲雞串燒

泰式海虎蝦炒金邊粉

Mocha

椰青

首遇火山排骨,驚豔不已,一定要記入單!
小食拼盤
大蝦米紙卷
炸魚餅、沙嗲雞串燒
泰式海虎蝦炒金邊粉
Mocha
椰青
5天前 0 瀏覽
呢間泰國餐廳幾好坐,又唔會人來人往好多人,可能門面畀人嘅感覺係一啲貴價餐廳,但係其實都唔算貴,物有所值,而且啲嘢食都唔錯。我哋今日叫咗啲輕食,分別有脆皮牛油雞翼、泰式小食拼盤同馬拉盞炒通菜。個泰式小食拼盤入面有泰式春捲、炸魷魚圈、泰式炸魚餅、串燒雞沙嗲同埋大蝦米紙卷。咁多樣嘢入面我最鍾意佢個泰式炸魚餅,點埋嗰個泰式甜酸醬真係好正。第二好食係個大蝦米紙卷,屬於清爽型嘅小食,啲蝦都幾新鮮。魷魚圈同埋春捲就屬於正常發揮水平。佢個拉盞炒通菜都幾大碟,所以我話呢度唔算貴,咁嘅價錢有返咁上下份量非常合理。呢度嘅脆皮牛油雞翼都幾好食,一啲都唔辣,雞翼脹卜卜,真係脆皮㗎。最後我想講佢個香茅薑茶都幾正,對於唔想飲甜嘢唔想飲凍嘢嘅我真係fit到爆,仲有成壺畀你慢慢斟。

作為餐廳 又五係快餐 入得去埋單都五百蚊。我唔認為要等齊人先入得去囉!7:50pm攞位, 個伴侶8:15pm 就可以到, 都唔可以入去? 咩玩法?? 其他餐廳要多謝佢趕走我呢個客,即上8樓bamboo Thai消費800蚊😁餐廳高層見到就自己檢討下個前台,拜
餐廳高層見到就自己檢討下個前台,拜
一坐低,問佢令杯水,侍應話係水喉水,你仲要吾要,咁都得,今時今日香港飲食業甘差真係多得你呢啲人,完全無個心去做好一間餐廳,迫人飲貴嘢,價錢已經吾係平仲要甘既態度,有乜辦法想食好西和享受好服務嘅人吾北上丫,香港人,檢討吓吧!😡真係好後悔吾即刻走,食物質數好一般,又細碟,乜嘢青檸梳打都五十幾蚊一杯,四杯飲嘢都二百幾三百,難怪比水喉水你飲。呢間餐廳直頭係趕客,令人有不舒服的感覺,給客人一杯清水真的這麼困難嗎😓
2024-08-26
2024-08-23 0 瀏覽
呢一間位於旺角朗豪坊上面旋轉層的泰國菜館環境唔錯,估唔到星期六下午食Tea時間唔係好多人,可以靜靜地座低同朋友仔傾吓計,最重要係D waiter好好唔會因為你無再加野而比眼色你睇趕你走,我地都兩點幾坐到差不多五點架,喺旺角區黎講都真係有D難度。下午茶時間都係食少少野兼飲杯野啦,野食就叫了沙嗲,係雞肉黎嘅,半打少一串。佢個沙嗲都幾惹味。跟住再叫咗一份雞翼,唔係炸嘅,唔洗咁熱氣。飲品點了芒果沙冰同埋Cappuccino沙冰,無叫少甜都唔會好甜,咁就可以過一個愉快的星期六下午了。
跟住再叫咗一份雞翼,唔係炸嘅,唔洗咁熱氣。
2024-08-21 166 瀏覽
呢間位於朗豪坊嘅泰國菜無論喺食物嘅味道、餐廳嘅環境、侍應嘅服務都算唔錯,不過我最欣賞就係佢播嘅歌,因為大部分都係我好鍾意嘅heavy metal,一邊食嘢一邊聽呢啲歌瞓外醒神。食物方面就叫咗兩樣嘢,都係一啲大路嘅泰國菜,做得算係有水準,一個就係泰式炒金邊粉,至於另一個就係泰式肉碎生菜包。金邊粉炒得夠香夠乾身,而佢啲蝦都算大隻同埋肉質有彈性,真係幾新鮮幾好食。肉碎生菜包少少辣,生菜新鮮爽脆,包住啲肉碎味道唔錯,佢啲肉碎嘅份量都幾多,反而生菜唔係好夠。

2024-07-19 664 瀏覽
今日免煮出外吃,位於朗豪坊8樓Bamboo Thai,旺中帶靜,已經是第三次光顧,食物仍保持水準,好吃。這間泰國菜餐廳環境寬敞,坐得舒服。必點金黃色炸蝦餅,爽口彈牙,配泰式香草醬。馬莎文咖喱慢煮豬肋骨,香濃而不辣,非常惹味,配飯或蒜蓉包最適合。香茅雞肉炒飯夠乾身,粒粒分明,好香有鑊氣,最愛與肉鬆和腰果一起吃。暖笠笠椰漿糯米飯配上香甜芒果,是吃泰國菜必叫😋。黃金炸蝦餅配泰式香草醬 $108馬莎文咖喱慢煮豬肋骨 $186香茅雞肉炒飯 $108蒜蓉包 $38芒果糯米飯 $78

必點金黃色炸蝦餅,爽口彈牙,配泰式香草醬。

暖笠笠椰漿糯米飯配上香甜芒果,是吃泰國菜必叫😋。

黃金炸蝦餅配泰式香草醬 $108
馬莎文咖喱慢煮豬肋骨 $186
香茅雞肉炒飯 $108
蒜蓉包 $38
芒果糯米飯 $78
2024-06-04 712 瀏覽
今晚6個大人叫咗個6人餐,發現真係好抵食,尤其係個炒飯,食極都吾完,另外串燒好惹味,青咖哩吾太辣易入口。切生日蛋糕時,職員又主動唱生日歌搞下氣氛,服務態度都令我哋幾滿意,值得再來。
2024-05-21 559 瀏覽
餐廳環境唔錯👍🏻舒適!員工都有禮,不過服務效率同質素就真心一般!員工見我地啲碟滿晒骨,都唔會主動幫手換!收左我地隻碟又唔會拎過隻比我地,要主動再叫佢地拎返個碟先有得用🤷🏻‍♀️而家拎個碟都要成5分鐘🫢服務呢part真心扣晒分食物方面叫左三樣野:1. 生菜包味道唔錯,濃郁香葉味,少少辣,幾惹味!不過肉碎溝左唔少肥膏🐷而且生菜唔多,想多啲就要加錢。2. 火山排骨(小份)份量十分澎湃👍🏻肉質都嫩滑,不過聞落臊味好勁,但食落都ok!醬汁比較咸,魚露份量重手!3. 和牛炒飯牛柳粒份量都幾多,不過炒飯味道一般,比較油膩,而且冇泰式炒飯嘅味道!但當係普通炒飯既話,都ok👌🏻食物份量方面,炒飯同火山排骨都唔少,都算抵食

食物方面叫左三樣野:
1. 生菜包

2. 火山排骨(小份)

3. 和牛炒飯

食物份量方面,炒飯同火山排骨都唔少,都算抵食
2024-05-18
2024-05-08 616 瀏覽
幾年前已經嚟過呢度食晚飯,散叫有啲貴~不過今日再食,食物質素下降左⋯職員都唔係好識講廣東話,有啲似置身於泰國咁(幻想)😂*🔸沙嗲牛肉串🌟🌟肉質略為有啲乾,似擺咗好耐🔸芒果糯米飯🌟🌟🌟🌟好食,不過可能因為下午茶嘅關係好細份🥲🔸雞肉炒飯🌟🌟🌟(正價)個飯係炒得唔差嘅,不過啲雞好大浸雪味,而且啲肉好似冇調味咁!!食到一半會想放棄🔸士多啤梨香蕉沙冰🌟🌟🌟下午茶跟餐有半價,抵飲!
🔸沙嗲牛肉串🌟🌟
肉質略為有啲乾,似擺咗好耐

🔸芒果糯米飯🌟🌟🌟🌟
好食,不過可能因為下午茶嘅關係好細份🥲

🔸雞肉炒飯🌟🌟🌟(正價)

🔸士多啤梨香蕉沙冰🌟🌟🌟
下午茶跟餐有半價,抵飲!
2024-04-23
2024-05-05 485 瀏覽
星期六同老公諗住去揾間泰國餐廳食lunch二話不說就諗到去Bamboo Thai喇這次是我第三次光顧喇食物水準依舊一流我哋一邊食一邊讚不絕口食物味道繼續保持水準😋連飲品都不遜色暫時呢間都係我食過最好味嘅泰國餐廳
星期六同老公諗住去揾間泰國餐廳食lunch
2024-05-04
生日
黃金蝦餅
2024-05-03 358 瀏覽
椰香青咖喱雞食到好香嘅青咖喱味,雞肉嘅份量亦都唔算少,挨個咖喱仲附送咗兩塊蒜香多士,拎嚟食青咖喱真係一流,不過略嫌佢個份量有啲少,我估兩個人食就已經差唔多。泰式肉碎生菜包佢啲肉碎睇落唔辣,食落我估有譚仔嘅小辣程度,唔食得辣嘅人可能要斟酌一下叫唔叫呢個,不過我好欣賞佢用咗半肥瘦嘅豬肉,食落一啲都唔油膩之餘仲有種酸酸地嘅感覺,超級開胃,加埋生菜,簡直一流!精選拼盤拼盤入邊有好多種嘢食,包括春卷、大蝦米子卷、炸魷魚、沙嗲雞串燒、及炸魚餅。我個人最鍾意就係食佢個大蝦米子卷,用米子包咗好多唔同嘅蔬菜,口感爽脆得嚟,又好似幾健康咁,之後其他小食我都覺得不過不失。炭燒豬頸肉今日我最鍾意嘅菜就係呢個炭燒豬頸肉,豬頸肉一啲都唔油膩,仲食到一浸好香嘅燒烤味,配搭埋佢嘅醬料真係好好食,好後悔嗰陣冇嗌多一碟!泰式大蝦炒金邊粉金邊粉嘅份量有啲細碟,水準都係不過不失,味道係好食嘅,不過未至於好驚艷,下次再嚟會試吓其他嘅主食!總括嚟講呢一間都算係一間唔錯嘅餐廳,地點方便,不過份量就有啲細,好處係多人嘅時候可以嗌多幾碟菜試多啲唔同嘅味,壞處就係價錢會比起出邊啲泰國菜貴少少,但係都值得一試的!
椰香青咖喱雞

泰式肉碎生菜包

精選拼盤

炭燒豬頸肉

泰式大蝦炒金邊粉

2024-04-13 411 瀏覽
Bamboo Thai📍 Bamboo Thai (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊8樓02-03號舖火山排骨:這是他們的招牌菜 基本上見到每枱都有叫,而且賣相吸引 所以我們也叫了一份排骨有預先經過醃料浸泡 所以好入味 滿滿的蒜香有點像排骨湯 肉質嫩 上面灑滿 辣椒和酸酸辣辣的汁 不膩又適合三五成群一起吃難怪這麼多人叫延招牌蟹肉臘腸炒飯 炒飯粒粒分明 而且每粒都味道都均勻 配菜也是滿滿的 蟹肉、臘腸 味道更加豐富 建議想食澱粉質也可以叫一個
Bamboo Thai
📍 Bamboo Thai (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊8樓02-03號舖

火山排骨: