餐廳: Bamboo Thai (朗豪坊)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-08-23 294 瀏覽
絕對物超所值,尤其是必食火山排骨啖啖肉,小份都有五塊大大塊排骨,醬汁酸鹹惹味,一試難忘,芒果糯米飯配上雪芭冷熱交織,口感絕妙。店內侍應待客熱情友善。下次再來幫襯!
  • 火山排骨(細)
  • 芒果糯米飯
2022-08-21 312 瀏覽
朗豪坊睇好戲, 於是openrice book 地方食野, 見有泰國菜食。2人點了招牌火山排骨 (小)。mountain bone $138.( 6分)肉林但唔夠鬆化及入味, 配酸辣汁食, ok.佢有細size, 2人食都好夠。<但唔夠銅鑼灣有間好食d 。>泰國腊肉蟹肉炒飯 crab fried rice $138(6分)炒飯夠乾身, 但蟹肉少, 味道唔夠, 淡味d, 要自行加醬 LO下才夠野味。青檸荔枝沙冰Lychee and lime $44。(6分)青綠色好吸引, 但青檸味及荔枝味唔夠出, 差d.泰式生蝦刺身. shrimp sashimi $148 (8分)生蝦夠爽, 最讚是個辣汁。超正甜品 。 椰汁芒果糯米飯。mango sticky rice $72(7分)本人唔太好此甜品, 個friend 就like. Frozen cappuccino $50總評:食物, 環境 -- 7分2人共 $649 , 平均$324.5/人

肉林但唔夠鬆化及入味, 配酸辣汁食, ok.
佢有細size, 2人食都好夠。
但唔夠銅鑼灣有間好食d 。>

青綠色好吸引, 但青檸味及荔枝味唔夠出, 差d.

生蝦夠爽, 最讚是個辣汁。
超正

本人唔太好此甜品, 個friend 就like.

Frozen cappuccino $50

總評:食物, 環境 -- 7分

2人共 $649 , 平均$324.5/人

2022-07-23 2547 瀏覽
以前細個就會成日話俾人知自己生日,人大了相反其實每年好少食生日飯,人大咗,其實都冇乜嘢想慶祝,有人話,其實你好似好少食生日飯,我話係呀因為我覺得冇乜值得慶祝。 不過每年七月,都總會有朋友話食吓飯啦,因為疫情嘅情況,朋友見得就要見,有時都唔知仲有冇下次,想多謝同我食飯嘅朋友,都寫下記錄下。 今晚選擇左bamboo thai,之前曾經非常受歡迎嘅餐廳,一件火山排骨,帶領起全港食大排骨嘅熱潮,C小姐話食,我當然奉陪。加埋好耐無見嘅W小姐,三個人,都足夠叫好多嘢食。大蝦米紙卷,點下個泰式辣汁,薄薄嘅米紙卷包著嘅係超爆嘅蝦勁多嘅蔬菜,一口都未必食得哂。 招牌冬蔭公雞翼,係朋友C小姐嘅推薦,完全諗唔到冬陰功同雞翼點解會夾得到,食落去又幾過癮。 黃金蝦餅,又係配辣汁一流,如果你愛熱氣野,一定鐘意佢。 沙嗲雞串燒係C小姐最愛,食泰國野又點可以唔食串燒呢,雞最適合個個食,瞬間就食晒。 叫紅咖哩燒牛肋骨以為係普通嘅菜式,點知佢一整大條牛肋骨上場,好震撼,牛肋骨都啖啖肉,質地不錯,同火山排骨有過之而無不及,點蒜蓉包最好。 鹹肉炒芥蘭,個鹹肉先係精粹,鹹肉將全碟菜都添上了色彩

加埋好耐無見嘅W小姐,三個人,都足夠叫好多嘢食。

黃金蝦餅,又係配辣汁一流,如果你愛熱氣野,一定鐘意佢。
鹹肉炒芥蘭,個鹹肉先係精粹,鹹肉將全碟菜都添上了色彩,愛已變了這世界襯衣,鹹肉就似愛,不會弄得太鹹,但剛剛好。
我同W小姐選了我們必食的泰式生蝦刺身,雖不算太大驚喜,不過食泰國野就如儀式,呢個是必需,不是嗎?
火山排骨係呢到嘅signature ,相信好多人都見過,幾年無見,水準還更上一層樓。我相信而家你地見過嘅成品都係抄Bamboo Thai,今次個汁更香更開胃,排骨就算細都好大件,我地三個人都差唔多食唔哂,重點個汁真係靈魂,仲有一定要用手食,佢仲包埋手套,不用手套食真係對唔住舊排骨。
尾聲我都係想吃點澱粉質,越式海鮮檸,湯底唔算強都估到,但蝦肉爽口,檬粉彈牙,無乜錯嘅空間,飽肚叫呢d最適合。
席間,朋友都關心我近況,呢幾年都好多煩野,不過我選擇自己過得好便算了,以前成日乜都話好,人人話我yes man好辛苦,到而家做自己反而人人都擔心,世界就係咁,都係唔好煩,食番啲甜品開心下,第一次食芒果糯米飯係一個生日蛋糕,多謝C小姐的準備,估唔到呢到都有咁特色嘅生日蛋糕,多謝你為我想多一步。
Bamboo Thai (朗豪坊) 旺角亞皆老街8號朗豪坊8樓02-03號舖
2022-07-07
如果講起泰國菜🇹🇭,好多人都會自然地諗起「九龍城」,如果富有年輕活力既版本💪🏻,又有冇試過呢? 記得早前已經有吃過位於荃灣既Bamboo Thai,印象性價比好高— 今次一於又黎試下朗豪坊既Bamboo Thai!☺️✅泰式生蝦刺身($148/ 8隻)🦐近乎每食泰菜都係必點既菜式,挺新鮮既鮮蝦配辣椒帶黎味蕾既刺激感。✅火山排骨(小: $138; 大: $208) 簡單黎講就係「必點招牌」,堆成一個小山丘既排骨, 排骨肉腍,醬汁帶酸,確係開胃之選,好吃。細心的說,仲會有埋手套和濕紙巾呢。✅菠蘿椰子沙冰 🍍🥥飲品方面也有挺多選擇的,沙冰都有好多款既mix & match,而菠蘿椰子既感覺都幾清爽~

✅泰式生蝦刺身($148/ 8隻)🦐

✅火山排骨(小: $138; 大: $208)

✅菠蘿椰子沙冰 🍍🥥
2022-07-17 404 瀏覽
星期日去到朗豪坊揾食, 見到有間食泰國菜嘅餐廳無乜人, 於是就1行4人入內進食。是日晚餐金邊粉和牛炒飯生牛肉湯河雞肉串燒其實3款菜式都唔難食, 但份量真係好少, 加上價錢唔平, 所以比較一般。

是日晚餐
金邊粉
和牛炒飯
生牛肉湯河
雞肉串燒

2022-07-13 426 瀏覽
今日去左朗豪坊搵食,基於我比較肚餓,見到乜都想食,最後又入左間泰國菜餐廳!唔好問我點解又係泰國菜,因為我真係真係好中意食泰國菜吖黎到Bamboo Thai,必會叫廚師推介「火山排骨」我地人少,所以叫左份小嘅,但分量一d都唔少野,排骨肉質鬆化,帶住手套撕黎食真係特別好味,記得點埋底個酸辣汁一齊食,完全油膩的感覺,食到lam lam脷「泰式大蝦炒金邊粉」金邊粉炒得夠鍋氣,唔會太淋,大蝦爽口彈牙,碟邊有芽菜,花生碎同辣椒碎比你自由搭配,我將全部撈勻一齊食,口感酸酸地甜甜地又辣辣地,真係好惹味好好食「椰子雞湯」奶白色的湯椰香味濃郁,十分順滑,雞肉嫩滑,十分足料,性價比高「馬拉盞通菜」通菜炒得很有水準,夠曬惹味可口
黎到Bamboo Thai,必會叫廚師推介

,性價比高

「馬拉盞通菜」通菜炒得很有水準,夠曬惹味可口
2022-07-13
  • 火山排骨
最近試食位於朗豪坊的新派泰菜 Bamboo Thai﹐吃到我們 Lovaholic 兩口子捧著肚子呢!一向都是泰菜常客﹐一試新派泰菜﹐其中點了一些平常較為少吃的菜式。前菜點了冬蔭功雞翼﹐香脆的雞翼﹐配上冬蔭功酸辣的味道﹐超開胃呢!另外也點了泰式燒豬頸肉﹐每間餐廳都有獨有的汁料﹐基本上很少失望。是我們吃泰菜必點菜式之一。主菜方面點了泰式臘腸蟹肉炒飯。炒飯夠香口乾身﹐配搭其他菜式﹐令食物味道更有層次呢!不得不提這道火山排骨(小)啊!實在是太美味了!我們兩個人瞬間把它吃光光!排骨肉味香腍出色﹐配上泰國香草及辣椒秘製而成的醬汁﹐味道酸酸辣辣﹐清爽不油膩。之前在曼谷火車夜市也有試過﹐好久沒吃了!覺得在這間餐廳吃更舒服﹐餐廳也很貼心提供手套﹐用手拿著吃最有feel。最後來個甜品 - 芒果糯火飯。芒果清甜﹐配上椰汁冰和糯米飯﹐為豐富的晚餐劃上完美的句號!PS 飲品也很出色!我點了洛神花黑糖薑茶,茶壺茶杯很有格調呢!

是我們吃泰菜必點菜式之一。

主菜方面點了泰式臘腸蟹肉炒飯。
炒飯夠香口乾身﹐配搭其他菜式﹐令食物味道更有層次呢!

不得不提這道火山排骨(小)啊!
實在是太美味了!
我們兩個人瞬間把它吃光光!

之前在曼谷火車夜市也有試過﹐好久沒吃了!

最後來個甜品 - 芒果糯火飯。
芒果清甜﹐配上椰汁冰和糯米飯﹐為豐富的晚餐劃上完美的句號!

PS 飲品也很出色!
我點了洛神花黑糖薑茶,茶壺茶杯很有格調呢!
冬陰功雞翼
  • 火山排骨
  • 蟹肉炒飯
  • 洛神花黑糖薑茶
2022-07-12 232 瀏覽
三人旺角辦完事,已是黃昏時分,近近地喺朗豪坊揾食,朗豪坊好大,原本想去九樓食pasta & pizza,沿住扶手電梯上去,點知上到八樓就停住,無法更上一層樓,唯有係八樓食泰菜入面環境都算舒適,侍應又幾有禮貌,印象唔錯三個都唔嗜辣,簡單叫咗一個前菜,兩個粉同一碟炒菜,無叫甜品。先嚟嘅係芒果牛油果米紙卷,味道正常👌撈檬啲牛肉幾大塊,我唔醮醬汁就咁食,加埋塊薄荷葉食產生效果係清新鹹肉嘅鹹香配合芥蘭,味道唔錯,芥蘭亦脆口,可惜少咗啲。三隻大蝦三人分無得爭,加檸檬汁,酸酸地甜甜地,金邊粉炒得比較黏口唔夠爽,但好處係唔算油膩。埋單未夠四舊水,今時今日香港地,出得嚟食嘢,想揾間環境舒適,服務唔錯,食物又入得口嘅地方,一致通過呢度合格

入面環境都算舒適,侍應又幾有禮貌,印象唔錯

三個都唔嗜辣,簡單叫咗一個前菜,兩個粉同一碟炒菜,無叫甜品

先嚟嘅係芒果牛油果米紙卷,味道正常👌

鹹肉炒芥蘭(走辣)

鹹肉嘅鹹香配合芥蘭,味道唔錯,芥蘭亦脆口,可惜少咗啲。

泰式大蝦炒金邊粉

2022-07-11
鹹肉炒芥蘭(走辣)
2022-07-08 219 瀏覽
前身係間西餐廳,唔知幾時變成泰菜店,理得佢............今晚就是想食泰菜!  哈哈........想清新開胃,點了柚子蝦沙律($78),一梳梳嘅爽脆柚子,咀嚼後酸中帶甜嘅柚子汁係口腔內爆發; 明知蝦係用雪藏貨式,但入口爽脆彈牙,配埋個特色沙律汁,呢個頭開得唔錯。係小朋友先做選擇,小食類咁多想食,呢個泰式拼盤 ($188)就可幫到手。食物包括鮮蝦米紙卷; 炸春卷,炸魚餅,炸魷魚同埋串燒鷄肉,個人覺得個鮮蝦米紙卷最好食,裏面包住少少蔬菜,甘荀條同隻蝦,米紙卷口感煙韌,係呢個炸物拼盤入面一道清泉。今晚亮點出場.........................紅咖喱炆牛肋骨 ($228),只係個賣相都夠霸氣,原條牛肋骨上,躺住紅咖喱汁上。用刀輕輕一推已可令佢"骨肉分離",肉質鬆軟唔痴"牙嗱; 個紅咖喱汁入口香甜,幾乎食唔到辣味,用黎撈白飯真係一個完美"偷飯賊"。食物味道唔錯,份量偏少,仲可以叫多個甜品。

食物味道唔錯,份量偏少,仲可以叫多個甜品
2022-07-07 150 瀏覽
被門口嘅menu相吸引到黎食火山排骨🔥性價比超高 好值得試💯.🌟火山排骨(細) $118一上枱就好震撼😍排骨搭到好高以為叫錯左大size 埋單先知細size都咁大份!排骨肉容易離骨好軟腍💕浸左係酸辣汁到 好入味🥰醬汁有蒜頭🧄芫茜 青檸 更加香🤣.🌟椰子雞湯 $62湯好重椰香 🥥酸酸地 好開胃雞件好滑🥰配料有蘑菇 番茄🍅. 🌟生牛肉湯河 $82生牛肉夠牛味👍🏻帶少少肥更香💝湯底有好多洋蔥🧅甜甜地 食左一啖就停唔到🥰
被門口嘅menu相吸引到黎食火山排骨🔥
性價比超高 好值得試💯

🌟火山排骨(細) $118
一上枱就好震撼😍
排骨搭到好高
以為叫錯左大size
埋單先知細size都咁大份!
排骨肉容易離骨

生牛肉夠牛味👍🏻
帶少少肥更香💝
湯底有好多洋蔥🧅
甜甜地 食左一啖就停唔到🥰
之前喺𝚒𝚐成日見到人地食有道叫火山排骨既菜式 原來係呢間舖頭既 有晚喺旺角唔知食咩好就入咗朗豪坊試下呢間泰菜 估唔到又幾出色𝚠𝚘𝚛 (๑´ڡ`๑)~✿ 火山排骨 𝙼𝚘𝚞𝚗𝚝𝚊𝚒𝚗 𝚘𝚏 𝚛𝚒𝚋 𝚋𝚘𝚗𝚎 (𝚜𝚖𝚊𝚕𝚕) $𝟷𝟹𝟾呢碟排骨黎到真係嚇親 超 大 碟!我諗𝚝𝚘𝚝𝚊𝚕有𝟺-𝟻條排骨排骨既上面淋咗酸酸味味既醬汁個醬汁應該係用咗青檸、蒜頭、芫荽同埋少少辣椒整成既 好開胃~啲肉係黐住喺排骨與排骨既中間 煮到好軟淋 有啲位既軟骨都可以食 配埋個醬汁好惹味我嗰次叫咗個細既 𝟸個人黎食都唔係好食得唒所以唔多人黎既話叫細就已經夠唒喇~\^o^/✿ 泰式蛋咖喱炒皇帝虎蝦 𝚆𝚘𝚔 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚝𝚒𝚐𝚎𝚛 𝚙𝚛𝚊𝚠𝚗𝚜 𝚒𝚗 𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝 𝚢𝚎𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚌𝚞𝚛𝚛𝚢 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚎𝚐𝚐 $𝟸𝟼𝟾 + 油酥餅 𝚁𝚘𝚝𝚒 $𝟹𝟶呢碟蛋咖哩有𝟻隻蝦 雖然唔算多隻但全部都係大大隻既虎蝦 虎蝦食落好爽彈新鮮呢個蛋咖喱既醬汁好味到叫埋𝚛𝚘𝚝𝚒點黎食呢度既𝚛𝚘𝚝𝚒都幾酥脆 係略嫌油咗啲 但係𝚛𝚘𝚝𝚒點咖哩真係𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑!!✿ 𝙿𝚊𝚜𝚜𝚒𝚘𝚗𝚊𝚝𝚎 𝙿𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 $𝟺𝟺呢杯沙冰一般般 可以唔洗叫~

呢碟排骨黎到真係嚇親 超 大 碟!
我諗𝚝𝚘𝚝𝚊𝚕有𝟺-𝟻條排骨

呢碟蛋咖哩有𝟻隻蝦 雖然唔算多隻但全部都係大大隻既虎蝦
虎蝦食落好爽彈新鮮
呢個蛋咖喱既醬汁好味到叫埋𝚛𝚘𝚝𝚒點黎食
呢度既𝚛𝚘𝚝𝚒都幾酥脆 係略嫌油咗啲
但係𝚛𝚘𝚝𝚒點咖哩真係𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑!!

✿ 𝙿𝚊𝚜𝚜𝚒𝚘𝚗𝚊𝚝𝚎 𝙿𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 $𝟺𝟺
呢杯沙冰一般般 可以唔洗叫~
本身以為會有熱情果味但飲落比較似菠蘿芒果沙冰
調味甜咗啲 如果用黎解膩都𝚘𝚔既( ⊙ o ⊙ )

*゚⌖˚˖* 評分𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ˖*⌖˚◌ *゚
👅美味值:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
💸性價比:♥♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
🤟🏻回頭率:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
2022-06-19 333 瀏覽
話說今日同個朋友去行街,我就好肚餓佢就一啲都唔餓,於是佢就望住我陪我食嘢,所以我一個人點嘅嘢食唔多🤗一睇餐牌我就睇中咗個椰子雞湯🥥,聞落去係好重椰子味,但食落去係比較特別,佢好似有種冬陰功味,又好似有啲香茅味,又有奶味,有啲酸有啲甜,湯裏面又有好多配料,例如雞肉,洋蔥🧅,茹類,芫茜,好易入口,飲完一啖又一啖,停唔到口由於我都仲係太肚餓,跟住就嗌埋個鹹肉芥蘭🥬,個菜有得畀你揀辣度,不過對於我嚟講都係有點辣,呢個時候飲一啖湯就即刻解辣,呢間餐廳員工服務都一流呀,值得推介,下次再食其他款式食物介紹畀大家最後佢仲送左支Aqua Pro +TECH 防疫噴霧 CE認證 💯
2022-06-18 1845 瀏覽
呢日四人行食泰菜🇹🇭🔸冬蔭公湯Tom Yum Goong 酸辣度啱啱好湯料嘅蝦幾大隻彈牙🔸精選拼盤 Appetizer Platter 春卷: 炸得夠香脆,配附生菜,點埋泰式魚露食👍🏻大蝦米紙卷: 清清哋,要點一點魚露提味炸魷魚: 魷魚軟滑,不過炸漿硬咗啲沙嗲雞串燒: 沙嗲醬香口,惹味,有咬口(食到花生粒㗎🥜~~),不過食得辣嘅朋友可能會嫌唔夠辣炸魚餅: 略欠泰式風味,建議可以加多啲泰式香料🔸青檸酸辣汁蒸魚Thai Style Steamed Fish with Chili and Lime Sauce個汁酸酸哋,微微辣,有陣青檸香味,好開胃魚肉嫰滑除咗味道,溫度都值得讚~條魚好夠熱~🔸紅咖喱燒牛肋骨Thai Red Curry with Bone-in Beef Short Rib 個紅咖喱味有少少偏甜牛肋骨煮得非常淋,輕輕力就可以將骨肉分離,不過,淋到懷疑自己係咪食緊牛肉🤔配菜搶哂fo,大家爭住食D泰國綠圓茄同豆豆😅🔸油酥餅 Roti煎得香脆又唔油膩,內裏鬆軟點紅咖喱汁食,perfect match,呢個又係搶住食~ 🔸泰式火車頭和牛炒飯Fried Rice with Wagyu
呢日四人行食泰菜🇹🇭

🔸冬蔭公湯Tom Yum Goong
酸辣度啱啱好
湯料嘅蝦幾大隻彈牙
冬蔭公湯

🔸精選拼盤 Appetizer Platter
春卷: 炸得夠香脆,配附生菜,點埋泰式魚露食👍🏻
大蝦米紙卷: 清清哋,要點一點魚露提味
炸魷魚: 魷魚軟滑,不過炸漿硬咗啲
炸魚餅: 略欠泰式風味,建議可以加多啲泰式香料
精選拼盤

🔸青檸酸辣汁蒸魚
個汁酸酸哋,微微辣,有陣青檸香味,好開胃
魚肉嫰滑
除咗味道,溫度都值得讚~條魚好夠熱~
青檸酸辣汁蒸魚

🔸紅咖喱燒牛肋骨
個紅咖喱味有少少偏甜
配菜搶哂fo,大家爭住食D泰國綠圓茄同豆豆😅
紅咖喱燒牛肋骨

🔸油酥餅 Roti
煎得香脆又唔油膩,內裏鬆軟
點紅咖喱汁食,perfect match,呢個又係搶住食~
油酥餅

🔸泰式火車頭和牛炒飯
Fried Rice with Wagyu Beef, Tomatoes, Chinese Kale and Fried Shallot
雖然和牛粒熟咗啲,不過個飯炒得幾香
落埋配附嘅魚露汁,更惹味
泰式火車頭和牛炒飯

🔸荔枝青檸梳打 Lime & Lychee Soda
平時多數見淨青檸梳打,呢杯多埋荔枝果肉,多咗陣淡淡嘅荔枝味

🔸椰林飄香 Pina Colada
沙冰飲落有椰香味又帶陣淡淡嘅菠蘿味
沙冰好夠凍,飲品係最先上枱,一路食嘢一路飲,最後食完嘢再飲埋剩番嘅都仲飲到沙冰👍🏻(有啲店舖嘅沙冰好快溶,未食完嘢飲,已經係冇晒冰)
飲品甜度適中
杯邊嘅菠蘿好甜
左:椰林飄香  右:荔枝青檸梳打

呢到嘅泰菜整體都落咗唔少泰式香料,夠泰式風味,而且味道唔錯
👍🏻特別推介
✨“青檸酸辣汁蒸魚” (連平時唔食魚嘅朋友都夾完再夾😋)
✨”椰林飄香”🍍🥥

2022-05-30
2022-06-10 388 瀏覽
🕖時段-星期六下午之前係荃灣食過呢間 今次係旺角行街同朋友見呢間唔洗排 決定去再試下佢其他野食😌_▫️泰式蛋咖喱炒原隻肉蟹 $438上次試左火山排骨 今次試埋另一款廚師推介👍🏻無咩期待反而有驚喜!個蛋咖喱醬好香濃 幾creamy😚 撈飯食同用油酥餅點都好正😍我係少少飯/餅撈勁多咖喱咁食🤪 原隻蟹都幾大份 建議3人以上先好嗌 (除非你係蟹控🦀) 餐廳會提供鉗 我地都有用膠手套拎住食 蟹肉幾鮮甜 點唔點咖喱醬食都好食😋但拆蟹真係好麻煩...如果可以大啖大啖蟹食就好😌_⚠️要落手食同埋頗狼狽 建議大家睇下同咩人食再決定嗌唔嗌😂😂_▫️油酥餅 $30又係嗌咖喱必備既油酥餅😆一份有2大塊 我地用餐廳提供既較剪分4份好方便又衛生 唔洗mit來mit去 幾細心👍🏻_精選拼盤 $188春卷同炸魚餅都好香口 佢有配埋生菜包住春卷食 無咁油膩😗但雞串燒同個沙嗲都比較普通 _▫️泰式生蝦刺身 (8隻) $148因為我唔食生野所以就咁分享張相比大家😂_🍽環境舒適環境 上次夜晚來食有點趕 今次下午就可以慢慢食同慢慢傾😄
🕖時段-星期六下午
▫️泰式蛋咖喱炒原隻肉蟹 $438

▫️油酥餅 $30

精選拼盤 $188

▫️泰式生蝦刺身 (8隻) $148
因為我唔食生野所以就咁分享張相比大家😂

🍽環境
2022-04-24 800 瀏覽
開返晚市,真係忍唔住喇!報復式出街食嘢🤣今晚即興同朋友去咗食泰嘢😍😍又又又係食咗當去咗泰國囉🥹叫咗碟金邊粉,木瓜沙律,燒豬頸肉,雞翼😍😍正呀!金邊粉炒得幾有鑊氣!唔錯,撈埋啲花生碎,好味🤤沙律都唔錯,酸酸哋好開胃😍碟雞翼同豬頸肉我覺得係必食👍🏻👍🏻雞翼用咗冬陰功醬料炸😍🤤個味剛剛好又唔太辣,仲食到入面啲皮好脆🤤豬頸肉都好Juice🤤點埋個醬,好味👍🏻飲品就一般,朋友嗰杯Mojito 甜到要加水飲😆我嗰杯係椰汁沙冰,但我覺得佢加咗啲啲菠蘿汁咁🤣最最後,真係飽到爆炸都要叫埋個芒果糯米飯先圓滿🤣芒果好甜,個糯米飯都幾軟熟,啲椰汁幾香!唔錯🤤-泰式大蝦炒金邊粉 $118-泰式燒豬頸肉 $98-招牌冬陰功雞翼 $72-青木瓜沙律 $78-泰式Mojito $40-椰林飄香 $44-芒果糯米飯 $72

-泰式大蝦炒金邊粉 $118
-泰式燒豬頸肉 $98