2019-06-14 1085 瀏覽
西環真係勁多餐廳,今次呢間「BBQ美食店」係西環嚟講都算幾有名氣,一開門已經滿座啦,好彩醒目訂左位😎-呢到除左串燒重有鐵板燒、燒海鮮之類選擇都幾多,串燒大部份都係圍繞十幾蚊左右,海鮮就係時價,價錢算合理🍢🍡-大部分串燒水準都屬於中上😋,燒得夠腍而且肉汁豐富🙊,但重點推介兩款✨!🔺燒鵝肝多士,大大件厚身鵝肝,入口即溶,蒜蓉多士燒得夠脆,真係超邪惡呀📣!🔺燒花膠,食第一啖我已經嘩左聲出黎🙊,外脆內軟大大舊,好有骨膠原呀,真係可以值得為左佢嚟食‼️但燒嘅時間會比較耐一啲但好嘢係值得等🤤!-不幸係我地等左45分鐘先知溜單,要問職員先發現😫,但催單後好快就比返食物我地,見佢食物質素唔錯就算數啦😋,最後埋單兩個人$500💫

2019-04-28 1106 瀏覽
原本去西環係想食點心,點知睇溜左間鋪係收6點!男朋友醒起之前食過呢間串燒店就話帶我去食呢間😋我地7點左右入座 都唔洗等位(不過食食下都陸續多人入座),座位都算多不過就算迫同枱較窄。佢有唔同類既menu紙比客人自己剔,有串燒類、冷盤、熱食等等。由於我極中意食串燒所以已經一野剔左勁多野食hehe首先剔左我最中意既蟹籽沙律,份量都唔少,男朋友話好似食極都有咁😂味道就無乜特別都係同平時食既差唔多。呢個蟹肉忌廉薯餅要讚!食落去完全冇乜油,係相睇到牛油紙上面滲出嚟嘅油都唔多。呢個煙肉車厘卷好好味!

蟹籽沙律

黑椒牛舌
露筍炒雜菇
蟹肉忌廉薯餅

迷你大阪燒餅
蜜糖腸  雞軟骨串
煙肉車厘卷

呢個煙肉車厘卷好好味!

燒冬菇 燒茄子
蟹籽沙律
煙肉車厘卷
2018-09-06 1957 瀏覽
The service was terrible and food was just okay!! I wasn’t offered anything to drink. Food came out separately and very slow!(not even a packed house)My husband’s pork came first & then his corn. About 10 mins after he got his pork my vegetables finally arrived. He ordered vegetables too but server didn’t put in order. So now we’re waiting 20 mins for vegetables(cabbage, peppers, onions). How long does it take to sauté up some veggies? Oh wait, maybe it was the fact that the cooks were eating their McDonald’s meal while cooking. Horrible customer service.. go somewhere else where you can get good food in a timely manner and treated better!
2018-09-04 1688 瀏覽
突然想食串燒,係西環就緊係去BBQ.我好幾個住西環既朋友都鍾意,甚至連住九龍既朋友過開黎都嘈住話去食.訂左8點,去到等左陣就有位.一坐低第一時間點菜,因為制作需時,有時都要等幾耐下.本想食鮑魚,但賣晒有點失望.蟶子鮮甜,燒得剛剛好唔會過火變得韌花膠除左呢度,係出面好少有得食,而家非常厚身,十分有咬口鵝肝多士大大塊,多士脆卜卜燒豆卜正呀,燒到好乾身雞翼燒得皮嫩肉滑雞泡魚干夠厚身,好軟牛仔骨醃得好入味,魚片頭外脆內軟栗米如果可以放埋牛油會更香更好味丸一向都彈牙選料好好邪惡既鵪鶉蛋雞骨腸燒到香噴噴
本想食鮑魚,但賣晒有點失望.

蟶子鮮甜,燒得剛剛好唔會過火變得韌

花膠除左呢度,係出面好少有得食,而家非常厚身,十分有咬口

鵝肝多士大大塊,多士脆卜卜

燒豆卜正呀,燒到好乾身

雞翼燒得皮嫩肉滑

雞泡魚干夠厚身,好軟

牛仔骨醃得好入味,魚片頭外脆內軟

栗米如果可以放埋牛油會更香更好味

丸一向都彈牙選料好

好邪惡既鵪鶉蛋
雞骨腸燒到香噴噴
2018-09-02
2018-06-29 1466 瀏覽
黎到西營盤一定要試吓呢間串燒!! 勝在平靚正😎👍🏻去之前一個星期book位,今日去到已經好full。我哋嗌咗扇貝、鮑魚、貴妃蚌等等。肉類有雞軟骨、雞腎、牛丸、西冷等。佢哋嘅海鮮,基本上都係即叫即開。我哋帶咗扇貝之後,佢即刻開咗10隻出嚟。超大粒,超新鮮!!! 因為人流多,所以食物去得好快,好多肉類係八點半已經賣晒😋😋我好欣賞佢嘅扇貝同鮑魚,佢哋用薑蔥同洋蔥去燒。唔會太濃味,保留返海鮮嘅鮮味~!! 我哋兩個人叫咗咁多海鮮$400落樓,算好抵食~~
黎到西營盤一定要試吓呢間串燒!! 勝在平靚正😎👍🏻
去之前一個星期book位,今日去到已經好full。
我哋兩個人叫咗咁多海鮮$400落樓,算好抵食~~
2018-06-29
2018-04-02 2146 瀏覽
三年沒有來過,今天剛好路經,就看一看是否有位。到達的時候是六點半,剛好入座,而我則排在最後,剛好可以進去。真是有緣,來到就自然不停吃了。雞翼燒得甚好,外硬內軟還有肉汁,必吃。香腸中等水準,不難吃也不特別好吃。雞肶肉燒得甚香,雖然雞肶不會很特別,但啖啖肉也吃得過癮。喜之次一直是我喜愛的魚,燒起來吃最香最好味,略嫌骨多。燒扇貝值回票價,HKD78.00 兩大隻,我覺得甚為好吃。金菇牛肉卷也是必叫。燒茄子也是甚香,我覺得也是必叫項目。蟹子海鮮炒飯如果不是必要,就不要叫了,因為還有很多其它東西可吃,這個其實吃不下;我們最後變了外賣。鰻魚物值甚高。鮑魚也是必叫,HKD78.00 兩隻大大隻。芥末鮫子最好不要叫,因為不會吃得下,這個太滯。露荀 HKD68.00 比較貴,感覺一般。整體而言,這裏叫海鮮最好,再加串燒,就是很好的一餐,埋單兩個人每人三百多,不平宜但絕對有物值。
三年沒有來過,今天剛好路經,就看一看是否有位。
真是有緣,來到就自然不停吃了。
雞翼燒得甚好,外硬內軟還有肉汁,必吃。

香腸中等水準,不難吃也不特別好吃。

雞肶肉燒得甚香,雖然雞肶不會很特別,但啖啖肉也吃得過癮。

喜之次一直是我喜愛的魚,燒起來吃最香最好味,略嫌骨多。

燒扇貝值回票價,HKD78.00 兩大隻,我覺得甚為好吃。

金菇牛肉卷也是必叫。

燒茄子也是甚香,我覺得也是必叫項目。

鰻魚物值甚高。

鮑魚也是必叫,HKD78.00 兩隻大大隻。

芥末鮫子最好不要叫,因為不會吃得下,這個太滯。

露荀 HKD68.00 比較貴,感覺一般。

2018-03-31
2018-01-07 1899 瀏覽
一間幫襯咗至少十年嘅店舖。每次想食鵝肝就會想起呢一度。這裡的燒海鮮其實唔平,次次話想食平啲,最多叫個鵝肝食,但點知次次都失守,忍唔住都會敗家喺燒海鮮身上。佢哋啲燒貝殼類真係不得了。洗得乾淨燒得又熟,對於潔癖嘅我,係絶對放心食用。其實入到嚟食可以食得好平,正常串燒都係十蚊八蚊一串。但每次都俾佢啲貴價嘢食吸引到。例如燒花膠,燒大蝦等等。地方有點窄,地下有點水,環境只是過得去。不過可能係我要求高,基本上我都幫襯咗超過十年,加上次次都食得好開心。所以環境衛生問題係可以包容的。不過,如果可以pay by credit card就會好啲。因為次次去之前都要提自己撳錢有點麻煩。
一間幫襯咗至少十年嘅店舖。
每次想食鵝肝就會想起呢一度。

2017-11-04 1953 瀏覽
呢間係朋友介紹,佢話d野食好得,尋晚就約埋班fd五個人黎傾計食野,可以叫既選擇都幾多,但本人因爲唔太鍾意食乾爭爭既野,所以本身都無乜好大期望,叫d朋友叫住d share黎食。。。開頭有個姐姐問我地隔離台有碟燒菜整錯左,咁我地會唔會有興趣想要?我見都有啲肚餓,不嬲知燒嘢食都會等得耐,咪同姐姐講要啦,試下都好。。點知。。。一試,超驚喜,燒出嚟唔乾身仲好juice,推介燒菜心呢幾幅係我覺得比較特別值得叫黎試下,其他嘅嘢食都唔差,有好多肉汁好juice👍🏻👍🏻♥️♥️呢間啲嘢真係唔錯,同成班朋友飲下酒,吹下水都ok。我問咗嗰度啲姐姐,佢地話逢五六日都爆場,如果想來食記得要早啲訂枱添
點知。。。一試,超驚喜
,燒出嚟唔乾身仲好juice,推介燒菜心

燒蜆
燒虎蝦
鵝肝多士
漢堡多士

呢間啲嘢真係唔錯,
同成班朋友飲下酒,吹下水都ok。
2017-11-04
燒蜆
燒虎蝦
鵝肝多士
漢堡多士
  • 燒菜心
2017-04-04 2845 瀏覽
星期五又係同事搵好嘢食的時間,因為食了下午茶,因此不想去食很得太full的餐廳,最後同事提意去食BBQ,又可以拿著洒杯飲吓洒食食串燒 。我哋定咗晚上八點,去到餐廳巳座無虛席, 非常熱鬧。他們分了兩邊的店鋪!由於自己比較喜歡飲梅酒,所以都之前問了他們有沒有開瓶費? 他們也非常友善地說,如果餐廳內沒有提供的酒, 客人便可自行攜帶也沒有任何收費。 他們有提供啤酒和清酒。送酒的良品 。。。燒魚乾先點了一些海鮮聖子和鮑魚, 食材也非常新鮮, 味道也不錯金菇牛肉串鵝肝多士, 非常大件厚燒牛脷質感不錯燒鱔非常肥美煙肉燒蕃茄炭燒魚鮫整體食物質素也不錯, 只是坐的位置比較擠迫!
送酒的良品 。。。燒魚乾
先點了一些海鮮聖子和鮑魚, 食材也非常新鮮, 味道也不錯
金菇牛肉串
鵝肝多士, 非常大件
厚燒牛脷質感不錯
燒鱔非常肥美
煙肉燒蕃茄
炭燒魚鮫
整體食物質素也不錯, 只是坐的位置比較擠迫!
2017-03-31
2016-10-14 3397 瀏覽
很好吃的港式串燒,調味與火喉也是剛剛好的,尤其對燒海鮮來說火喉是超重要的一環,當晚所有燒海鮮也新鮮好吃,脆皮的大大件肥美白鱔是必吃推介,燒花膠感覺很新奇,鵝肝多士很大件,燒豆卜和腐皮卷意外地好吃,還有菜乾豬骨粥,加入了淡菜,花生,腐皮等等,足料美味(雖然本人不愛吃粥)生日蛋糕常常可吃到,但生日龍蝦倒是第一次看到,很招積! 芝士焗原隻大龍蝦味道不錯,如果再處理得再乾身而彈牙一點就更好。
  • 燒白鱔
  • 菜乾豬骨粥
2016-08-30 2600 瀏覽
八月中請朋友食生日飯, 佢揀咗呢間bbq, 其實幾年前有朋友呢間味道非常差, 自問唔係咀刁嘅我, 食完呢餐真心覺得難食, 佢D菜式唔系樣樣都系燒嘅,我們每樣都叫咗D,講講最深刻幾款, 燒菜~唔明㸃解食到我成口油, 鐡板牛舌~我相信系翻熱的,但到枱我食到只是暖暖的,最好可以講是燒雞軟骨因為夠乾身, 朋友最喜歡是菊花茶。另外服務員都其實都要注下, 好鍾意拎住碟餸+講野(附送口水)送上枱,其實我系最憎。
2016-05-02 3632 瀏覽
同事d住附近嘅 今日放工 即興嚟過long weekend 前嘅happy hour至達該店時太約六點九左右 坐下不久店內已經差不多坐滿坐低朋友尼話呢度d粥好正 我話 唔係化 串燒店食粥? waitress 話congee of the day 係咸蛋皮蛋豬骨粥 原來粥日日唔同嘅粥嘅米煲得好棉 連皮同咸蛋都煲到溶咗仲有一舊好大嘅豬骨 入囗好棉 加埋所有材料嘅味 好有老火粥嘅感覺 前菜order 咗個蟹籽沙律 呢個裏面有青瓜 蟹柳 菜同沙冿醬 入囗夠凍同爽口嘅 是不錯嘅前菜登登登登 主菜串燒出場啦Seafood order 咗 聖子同鮑魚聖子下放滿洋蔥 上面放在蔥花 店員好細心 cut 開一段段 方便食用 聖子鮮甜 爽囗 無沙 好味 Hkd 98 有三隻 (時價)好抵食鮑魚同樣價錢 夠甜 又唔會over cook 入口夠柔軟加上特制醬汁 正串燒叫咗魚片頭同豆卜兩者同樣燒脆卜卜 好好味鴨舌 燒得夠乾身 加上了小小甜鼓油 好味呢個不得不提 燒 花 膠充滿骨膠原 花膠夠厚夠滑粟米同咸牛脷粟米好甜 但感覺燒得唔太熟 牛脷好味 外脆內軟嘅 加上後面嘅沙嗲汁或泰式辣汁 好味燒雞肶菇 夠juicy

至達該店時太約六點九左右 坐下不久

明太子魚餅 呢個一般般 可能食得太飽嘅關係
吹吹下水 又一個愉快嘅晩上
2016-04-29
2016-04-25 2213 瀏覽
我不嬲都好鍾意食串燒...o岩o岩呢個星期日西環既朋友介紹我去呢間"BBQ"..可能咁o岩成日都落好大雨..我地又夜左少少...8點幾...所以一去度就有位啦! 一坐底朋友就即刻推介話一定要食咸牛脷,,話超正...咁當然叫啦...其實佢都算多選擇既....除左串燒..佢仲有海鮮燒烤,冷盤,甜品....因為得兩個人..怕食唔哂..所以海鮮方便我地只係叫左秋刀魚(原本想食多春魚不過賣哂)...同埋叫左個蟹籽沙律..我個人係好鍾意食蟹籽沙律..所以去度邊都一定叫...當然我地FOCUS ON串燒啦....燒雞脾菇, 雞腎, 墨魚丸, 芝士丸, 金茹牛肉卷, 雞軟骨etc..咁講一講個咸牛脷先..佢黎到既時候係岩岩整好..好熱架..食落去既感覺係外脆內軟..D肉好似入口即溶咁...好得意..加上佢落左甜鼓油係上面..仲好味..值得推介!另外..佢既燒雞脾菇都唔錯..又係熱辣辣..燒得岩岩好..佢都幾彈牙..唔會好難咬..當然..佢都係落左甜鼓油..所以更加好味啦.. 蟹籽沙律, 都OK..唔錯..因為本人唔鍾意食生菜..所以成日好驚D蟹籽沙律係用生菜MIX而唔係用青瓜絲...好在..佢呢間

蟹籽沙律, 都OK..唔錯..因為本人唔鍾意食生菜..所以成日好驚D蟹籽沙律係用生菜MIX而唔係用青瓜絲...好在..佢呢間係用青瓜絲既..佢都落得足夠既蛋黃醬..(我相信有食開蟹籽沙律既人都會明白當唔夠蛋黃醬既時候..要就住就住食有幾煩)

不過有少少不足既係我地個位置...因為我地係坐最後張枱..咁o岩係洗手間口...所以耐唔耐食食下都有D特別既廁所"香氣"

2016-04-24
  • 咸牛脷
  • 燒雞脾菇
2016-04-04 1470 瀏覽
說真的, 這間local串燒店出名勁好食! 如果住西環附近一定去過。如果未去過,一定要去試試了!與其他串燒店不同, 這間出名吃海鮮, 超級新鮮又入味,而且很便宜!💰:$68 燒鮑魚分數: 5/5 - 超級好食! 明太子燒大蝦- 真的超級好味道! 好滾動啊!有"膏"啊!!!! 好食到連殼都想食!!!! 😂💰: $198- 得一隻蝦,價錢不是太吸引,但是超級好食,所以都是必吃!

💰:$68

燒鮑魚分數: 5/5 - 超級好食!

• 燒鮑魚
2016-02-06 1003 瀏覽
一句非常喜歡食串燒!今晚去呢度試一試!燒雞脾菇 熱辣辣,燒得夠火喉和好香,入口很勁爽脆,完全不似食緊菇,好有口感!再加甜鼓油在上面,將原本冇味嘅菇變成美食,如果可以沒有咁咸就更好。 燒烏頭足足等了45分鐘, 勁多新鮮的香蔥灑上面。但蔥花是燒完才加上,勁多,遮蓋哂條魚味!但一定要加泰式sauce,小小辣帶酸,好似食泰式生蝦的sauce。加埋魚一起吃,非常惹味,沒有膩的感覺。但魚肉有小小腥,但肉質還可以。
一句非常喜歡食串燒!今晚去呢度試一試!

燒烏頭