2022-01-30 660 瀏覽
Be Humble地址: 旺角彌敦道594-596號旺角新城18樓疫情下🦠留係香港冇得飛✈️,相信有好多人都會搵唔同方法止下旅行癮🙊,今次朋友就帶咗我去土耳其🇹🇷風情的 打卡。莓果花茶 ☕️$55大家記住如果為咗打卡一定要叫兩人份量,先會轉為提供土耳其風格嘅茶壺。花茶香味濃郁而有少少清新自然,少少一啖,口腔已經溢滿果香味,有一種令人放鬆嘅感覺。焙茶味 egg roll 🍵🥚$50千層蛋糕焙茶味實係好香濃🤤,每層皮都算薄,而且都好cream好似係到食冰淇淋咁入口即化,但又唔會太甜膩,停唔到口👍🏻香炸魷魚鬚 🦑$68大大條魷魚鬚真係食得出係即叫即炸,好好鮮味,加上佢自家調味嘅炸粉,鹹鹹地,外脆內軟,正。
Be Humble
地址: 旺角彌敦道594-596號旺角新城18樓

莓果花茶 ☕️$55

焙茶味 egg roll 🍵🥚$50

香炸魷魚鬚 🦑$68
2022-01-28 1690 瀏覽
孟加拉皇后 🇧🇩時隔生年終於回港,加上 kristy 生日,真係想旅行想瘋了所以飛轉土耳其! 除咗𝙄𝙂𝙖𝙗𝙡𝙚之外,食物質素同店員都非常滿意👍🏽👍🏽👍🏽🌯𝗧𝗮𝗰𝗼 $𝟳𝟴 @3件呢個taco好多蕃茄,超級中意!dressing酸酸哋好fresh, taco super crispy!係暫時食過最滿意自己嘅一款☺️🍟薯格 $48 🦑 炸魷魚酥$78由於當日2:30pm去到已經有肉丸🍡+雞翼,但呢2款炸物都十分出色,唔油膩,特別係個炸魷魚醃過先炸!👍🏽👍🏽🔮𝗟𝗮𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 @$48 ($9𝟲@2)就係必叫𝗜𝗚𝗮𝗯𝗹𝗲嘅土耳奇風茶具,必須叫2份同款茶先會有,微微薰衣草+烏冬茶,非常夾而且好解膩🍸泰式檸檬紅茶 $50呢款就檸檬味🍋較酸,配紅茶有點澀睇到呢度大家都會諗係咪打手,錯啦⋯⋯𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗都係自費,最初以為得個樣純打卡,點知食物質素都唔錯!一入店,先要除鞋,整個裝潢都充滿中東異國風情,成個地下都係土耳其地氈 Hali!仲會遞上毛氈俾大家,就算冇著民族衫都👌🏼店內有馬賽克燈、牆框圖騰、吊耳、餐具….都係土耳奇風,任何一個地方都係打卡位!FF下後面勁多熱氣球🎈開心晒!下次再同朋友

🌯𝗧𝗮𝗰𝗼 $𝟳𝟴 @3件

🍟薯格 $48 🦑 炸魷魚酥$78

🔮𝗟𝗮𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 @$48 ($9𝟲@2)

🍸泰式檸檬紅茶 $50
呢款就檸檬味🍋較酸,配紅茶有點澀

睇到呢度大家都會諗係咪打手,錯啦⋯⋯𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗都係自費,最初以為得個樣純打卡,點知食物質素都唔錯!一入店,先要除鞋,整個裝潢都充滿中東異國風情,成個地下都係土耳其地氈 Hali!仲會遞上毛氈俾大家,就算冇著民族衫都👌🏼店內有馬賽克燈、牆框圖騰、吊耳、餐具….都係土耳奇風,任何一個地方都係打卡位!FF下後面勁多熱氣球🎈開心晒!下次再同朋友嚟先💕

🎂生日蛋糕 @lafamillecake
🥻 @nanabeans__thai

再次祝𝚋𝚒𝚝𝚌𝚑𝚎𝚜生日快樂~繼上海灘look又一傑作😆

🇹🇷Be Humble (旺角)
🇹🇷旺角彌敦道594-596號旺角新城18樓
慶祝紀念
生日
  • 𝗟𝗮𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴
  • 𝗧𝗮𝗰𝗼
  • 炸魷魚酥
  • 薯格
  • 泰式檸檬紅茶
有日食完晚飯班frd話想傾吓計,於是就跟着其中一個去咗呢間cafe🤭事前佢已經話打卡一流,去到果然有驚喜~成間都係土耳其/波希米亞風😍啲細節位都做得好靚,攤喺地下都幾chill幾舒服🦭我哋係坐梳化,每張凳都放咗圖騰布,lengleng👍🏼我order嘅特色cocktail - yuzu fantasy 柚子味的好易入口,好重水果味~連門口都好靚😍呢間Cafe的確打卡able, 佈置花心思令人賞心悅目,食物質素還好唔係太抵食, 節日嘅關係每人最低消費要$250…左計右計先湊夠🥺
有日食完晚飯班frd話想傾吓計,
於是就跟着其中一個去咗呢間cafe🤭
事前佢已經話打卡一流,去到果然有驚喜~

成間都係土耳其/波希米亞風😍
啲細節位都做得好靚,攤喺地下都幾chill幾舒服🦭
我哋係坐梳化,每張凳都放咗圖騰布,lengleng👍🏼

好易入口,好重水果味~

連門口都好靚😍

呢間Cafe的確打卡able, 佈置花心思令人賞心悅目,
2021-12-27
$250 (宵夜)
2021-12-08 736 瀏覽
充滿土耳其風情,又靚又chill既特色cafe❤️——————————————————🔻 English breakfast tea 2人份 $96要嗌2人份先有靚靚茶壺既然黎得打卡,梗係唔慳得🤣不過茶味就麻麻哋,太淡,影相為主🤷🏻‍♀️🔻濃香培茶味蛋捲 $62好濃郁茶味,好creamy既千層蛋捲,有驚喜❤️🔻炸薯格$48正正常常,幾香口店內環境精緻,氣氛休閒好值得上去打下卡,同姊妹傾吓計放鬆下😌——————————————————by C
充滿土耳其風情,又靚又chill既特色cafe❤️
——————————————————
要嗌2人份先有靚靚茶壺
既然黎得打卡,梗係唔慳得🤣
不過茶味就麻麻哋,太淡,影相為主🤷🏻‍♀️

🔻濃香培茶味蛋捲 $62
好濃郁茶味,好creamy既千層蛋捲,有驚喜❤️

🔻炸薯格$48
正正常常,幾香口

店內環境精緻,氣氛休閒
好值得上去打下卡,同姊妹傾吓計放鬆下😌

——————————————————
by C
  • 濃香培茶味蛋捲
2021-10-29 1027 瀏覽
墨西哥卷餅 $78味道一般,不論醬/餡都係麻麻地😭認真唔抵食!但如果想知道味道係點嘅朋友可以試試牛奶🥛蜂蜜🍯味蛋卷 $50清清甜甜,又唔會太甜,值得一試!阿華田味蛋卷 $57真心要試!阿華田味好濃烈,仲好過飲阿華田🙈三個妹子齊娃娃食,蛋卷一瞬間就消失左🤭*飲品隨喜嗌 →橙汁 $45→橙汁 同上(嗯……橙汁唔抵飲😓)→薰衣草烏龍茶 $48(少少薰衣草味,反而比烏龍茶𢫏曬d味)*店鋪有人均消費額,而且會收加一服務費,食野之前唸一唸!

墨西哥卷餅 $78

牛奶🥛蜂蜜🍯味蛋卷 $50
清清甜甜,又唔會太甜,值得一試!

阿華田味蛋卷 $57

*飲品隨喜嗌
→橙汁 $45
→橙汁 同上(嗯……橙汁唔抵飲😓)

*店鋪有人均消費額,而且會收加一服務費,食野之前唸一唸!
2021-07-28
  • 阿華田味蛋卷
2021-10-28 798 瀏覽
一直好想去be humble 打卡終於同姊妹們一齊去左!真係超喜歡個到個到係一格格的打卡位🤣好似一cart cart 甘一入去 店員會招呼你除鞋 放入盒子 盒子會放係你個格到再拎按人數的披肩 蓋埋披肩真的以為自己去左阿拉丁/中東/印度🤣一入門口就見到勁靚的馬賽克燈店內消費每人一定要一杯飲品加一個小食試左佢cocktail 都覺得唔錯朋友唔小心倒射左😨店員仲好好整多杯比佢真係勁唔好意思茶係一定要點!兩人一齊點一樣的 就會送上呢個美美茶壺!😍好似阿拉丁個d style 個到影相真係好靚 各樣小食份量一d都唔小仲要好好食 我覺得其實幾抵食我地叫左炸魷魚+ tacos +雞翼 全部熱lala好好食切餅費就要收$80 但為左比驚喜朋友🤣都覺得划算超喜愛背後的窗花!如果唔滿場 店員會留起比人影相超體貼的服務啊!❤️❤️❤️
一直好想去be humble 打卡

我地叫左炸魷魚+ tacos +雞翼
全部熱lala好好食

切餅費就要收$80 但為左比驚喜朋友🤣都覺得划算
超喜愛背後的窗花!如果唔滿場 店員會留起比人影相
超體貼的服務啊!

❤️❤️❤️

• 雞翼
  • Tacos
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻      📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻            🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻        🤵🏻店員服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻相信好多人都將土耳其mark落travel checklist,而家去唔到旅行住,去個港版土耳其望梅止渴下先fai.lok.mode一直都搵好多唔同國家特色餐廳俾大家(ig@  fai.lok.mode)今次黎到旺角土耳其民族風餐廳 ,置身於土耳其國度 餐廳設計富有土耳其民族風特色,基本上坐邊都影到靚相!依間餐廳比較full,所以早啲訂定枱比較好,fai.lok今次第二次黎,平日無咁多人,影相都方便啲,食物方面只提供小食茶點 (用餐90分鐘),如果要影相加用餐會有點趕。食物種類不算太多我們點了雞翼和招牌蛋捲甜品。招牌蛋捲甜品👍🏻最值得推介,個蛋糕雪到凍凍地,好似好似雪糕,cream好滑唔膩土耳其茶壺熱茶👍🏻推薦大家點熱茶,會有一set土耳其茶壺,打卡一流,因為上次試過,所以今次點了其他飲品。📸Tips:💡建議book下午去光線射入室內,畫面非常唯美💡可以向餐廳職員借用民族風披肩作攝影道具
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
 🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
 🤵🏻店員服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

而家去唔到旅行住,去個港版土耳其望梅止渴下先
今次黎到旺角土耳其民族風餐廳 ,置身於土耳其國度
餐廳設計富有土耳其民族風特色,基本上坐邊都影到靚相!

依間餐廳比較full,所以早啲訂定枱比較好,
fai.lok今次第二次黎,平日無咁多人,影相都方便啲,
食物方面只提供小食茶點 (用餐90分鐘),
如果要影相加用餐會有點趕。

食物種類不算太多我們點了雞翼和招牌蛋捲甜品
招牌蛋捲甜品👍🏻
土耳其茶壺熱茶👍🏻
推薦大家點熱茶,會有一set土耳其茶壺,打卡一流,
因為上次試過,所以今次點了其他飲品。

📸Tips:
💡建議book下午去光線射入室內,畫面非常唯美

💡可以向餐廳職員借用民族風披肩作攝影道具
2021-09-10
午餐
係佢岩岩開嘅時候已經好想去!因為佢嘅環境實在太。吸。引😍一格格充滿土耳其風嘅包箱,好典雅嘅窗花,場邊有個壁爐,壁爐前有兩張藤椅,場中間仲掛咗好多土耳其燈😍基本成個場都好打卡able係入場嘅時候,職員會要求你除鞋放落去鞋櫃,如果鞋櫃滿咗佢會比一個藤籃你放鞋。場地亦會提供一啲好民族風嘅披肩比你,方便你打卡😎 令你更投入哩個異國風情係佢開業前期,我已經上過去一次,果次係夜晚去,同閨密飲紅酒食水煙,勁爽勁Chill,又可以瘋狂打卡,正到不得了~但因為夜晚同晏畫D feel 好唔同 , 所以決定晏畫再去多次~雖然一隔已經係7個月後嘅事~今次晏晝去,因為疫情冇得order酒,除左水煙之外,我哋就order左一個tea set ,一個卷蛋同埋三個小食😚卷蛋係人氣網店XLXLXLXL egg roll ($50),佢每次提供嘅口味都唔同,我哋今次揀左Caramel 焦糖口味🤤 入口焦糖味好濃而且d cream 好 creamy 🤤 好食到停唔到口👍🏻小食分別嗌左瑞典肉丸 ($78)同ikea果d一樣味道,香炸雞翼 ($78) 好香好Juice ,香炸魷魚鬚 ($68) 好脆口,魷魚好鮮味 😗至於點解要

至於點解要Order Tea set,因為佢個Tea真係好igable 😍 勁靚勁民族風,但留意番,如果你要哩個tea set ,你要嗌兩份茶先會比個茶壺你架😚 茶我哋就嗌左柚香烏龍茶 ($48),啖啖嘅柚香配上烏龍茶,剛好中和返小食同蛋糕嘅油膩😚

係仲未出到境之前,上嚟Be Humble ,當個小旅行都開心架💓
2021-09-14 565 瀏覽
一踏進Cafe,彷佛去了土耳其🇹🇷一樣,滿滿的異國風裝修非常吸睛,進店需要脫鞋,介意赤腳的朋友可以自備襪子;一坐下職員每人會給一條民族風毛氈圍巾給大家打卡用,非常貼心👍🏻餐廳座位不多,想坐在窗邊位拍美美的照片記得預先book位店員貼心提醒如果想要靚靚土耳其茶壺打卡🤩必須點2份同款茶,我們選了莓果花茶,淡淡莓果配上花茶香味,不錯喔人氣網店XLXLXLXL提供的蛋卷,平時很難預訂,在這裡可以直接吃到,每天提供幾款口味選擇,這次選了牛奶焦糖味和牛奶覆盆子味,2款都超級無敵好吃,不甜也不膩,質感有點像雪糕,難怪這麼受歡迎😋餐廳以飲品和小食為主《Be Humble》📍旺角彌敦道594-596號旺角新城18樓

餐廳以飲品和小食為主

《Be Humble》
📍旺角彌敦道594-596號旺角新城18樓
2021-09-09 483 瀏覽
今日喺旺角攰攰地,搵個地方hea吓,飲杯嘢解吓喝,休息吓。第一次來呢度,充滿民族風,原來入去要除鞋,每2個人可以佔一個空間,私隱度幾高,有坐墊及咕𠱸,可以坐可以瞓,好舒服。中間有幾張梳化,吊著彩色玻璃橙,好靚好搶眼,打卡必影。旁邊有個仿真火爐及搖搖椅。窗花都有pattern,好有特色。今次飲左杯熱mocha, 有驚喜,上面有心心拉花。仲有order左一杯酒精飲品及炸雞翼小食,佢無註明,原來係單骨雞翼,都幾spicy,好彩我都可以食到。仲有一件茶味蛋糕,係好濃茶味我千層捲蛋糕,yummy。可惜佢無主食,無lunch or dinner, 全場得幾款炸嘢小食及drinks, 同埋限時90分鐘,我覺得比較趕。同場見到有人order一支煙,好長嘅金屬管造的,瞓喺度吸,好多白煙冒出,但隔離完全聞唔到煙味,唔知係乜東東。

今次飲左杯熱mocha, 有驚喜,上面有心心拉花。

仲有一件茶味蛋糕,係好濃茶味我千層捲蛋糕,yummy。

2021-09-05 298 瀏覽
土耳其風情的樓上酒吧🇹🇷酒吧內的環境佈置好靚!✨完全置身於土耳其一樣!😆店主更預備了土耳其風格的披肩,供大家拍照使用,打卡一流📸至於食物方面,酒吧提供小量小食。於是,我們點了由 @xlxlxlxl 的蛋糕和炸魷魚,味道不錯呀!👍🏻 @xlxlxlxl 的蛋糕一向都有水準!居然酒吧會入貨。😆😆😆在飲品方面,只需點兩杯以上的茶類,就可以用土耳其風情的水壺來盛載茶,這次我們點了伯爵茶,每人都飲到四杯左右。此外,酒吧內設有水煙,有興趣朋友也可以試。😉
土耳其風情的樓上酒吧🇹🇷

此外,酒吧內設有水煙,有興趣朋友也可以試。😉
2021-07-23
一直以來都十分喜歡土耳其、摩洛哥等地顏色絢麗又精緻的圖案,但奈何未有機會到訪那些地方,趁著難得的平日假期,來到旺角這間充滿異域風情的餐廳拍照打卡。踏出電梯,就能看到餐廳的招牌 - Be humble和充滿特色的搖椅和燈飾。走進餐廳的瞬間,仿佛穿越到了土耳其一般,看得出每個角落都被精心佈置過。五顏六色的彩繪琉璃吊燈、繽紛的土耳其地毯、抱枕、搖椅、牆上的藤籃和捕夢網、流蘇掛簾,加上柔和的燈光和輕快的音樂,整家餐廳都被土耳其風情包圍住。因為是平日的中午,客人不多,能夠隨意拍照。店內主要提供茶飲、酒精飲品、輕食和水煙,適合想跟三五知己一起拍拍照、聊聊天、放鬆一下和吃水煙的朋友來。食物方面,我們點了烤雞翼、肉丸和蛋糕。雞翼有點辣,但味道不錯。肉丸外皮烤得脆脆的,熱乎乎的挺好吃,還可蘸上甜甜的果醬一起吃,別有一番味道,不過,個人還是比較喜歡單著吃,因為可以吃到食物原來的味道。蛋糕每天供應的口味不同,我們點了一個原味和焙茶口味的千層蛋糕,原味的帶點芒果味(個人認為),焙茶味則十分香濃,入口即化,好像在吃冰淇淋似的,不會太甜膩,個人是十分推介!飲品方面,點了兩款,一款是薰衣草烏龍茶,兩人點同一款花茶的

飲品方面,點了兩款,一款是薰衣草烏龍茶,兩人點同一款花茶的話,就能以茶壺款待,個人本是十分喜歡薰衣草的味道,這個花茶香味濃郁自然,喝了一小口,薰衣草的香味已溢滿口腔,有一種令人放鬆的感覺,茶壺和茶杯都十分漂亮。

另一款是雞尾酒 - Sickco,以威士忌為基底,再以烤肉桂條和咖啡調配,呈上來的時候是用蓋子蓋住,待客人掀開蓋子,會有奪目的煙霧溢出,拍照會比較特別,但個人覺得肉桂味道濃了一點,有點像藥水味,不是太喜歡。

倚靠在偌大舒適的坐枕上,泡上一杯溫暖又讓人放鬆的薰衣草茶發呆,感覺我可以這樣坐上半天,不知道土耳其人是不是都這樣懂得享受生活的呢?
2021-08-06 365 瀏覽
Title says it all. Despite the awesome vibes and decor, the service here is very off-putting is just average. When we asked about it, they said that they add a little mint to all their flavours because it brings out the flavour more. Agree to disagree.. but more importantly, it just felt like they were deflecting responsibility... On top of that, when we asked them to fix it (something which many other smoke places are happy to do), they tried again to explain it away by implying we didn't kno

On top of that, when we asked them to fix it (something which many other smoke places are happy to do), they tried again to explain it away by implying we didn't know how to smoke properly

Towards the end, but by then we just weren't enjoying ourselves much because of the crappy service we had experienced. They were also very pushy about us leaving on time when our 2 hours were nearly up.

Such a shame, because this could've been a place we would regularly go to. It's really cozy, with beanbags and blankets and all. But there's no way we would return when the service leaves a lot to be desired.
今日我好朋友👩🏻‍🤝‍👩🏼生日🎂於是我哋去咗一間我倆期侍之久嘅餐廳慶生😚呢間餐廳可以飲酒又可以食水煙😋但好可惜我朋友唔食水煙😇所以我哋就冇食到一入去間餐廳🍴我非常驚訝🙀因為個裝修真係好靚😍😍😍好似去咗土耳其嘅感覺🥰題外話😚我一直都好想去土耳其🇹🇷旅行呀😋今次望梅止渴😚去咗住那度打下卡先我最鍾意佢個打卡位土耳燈😚我哋朋友玩度勁crazy 不停影相📸️啲嘢食都令我覺得有驚喜😚我哋叫咗個柚子烏龍茶好有烏龍茶味同甜甜地😋幾得意仲叫咗肉丸同魷魚鬚😋呢個都正正常常冇乜特別我最推介係佢個甜品啦😚個榴槤roll cake 好有榴槤味而且唔係好甜同埋好好食佢個伯爵茶roll cake 都唔錯😚有茶香嘅味道😚下次一定會同朋友黎打卡
今日我好朋友👩🏻‍🤝‍👩🏼生日🎂
於是我哋去咗一間我倆期侍之久嘅餐廳慶生😚

啲嘢食都令我覺得有驚喜😚我哋叫咗個柚子烏龍茶
好有烏龍茶味同甜甜地😋幾得意

仲叫咗肉丸同魷魚鬚😋呢個都正正常常冇乜特別

佢個伯爵茶roll cake 都唔錯😚有茶香嘅味道😚

下次一定會同朋友黎打卡
2021-07-11
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 榴櫣roll  cake
2021-07-10 840 瀏覽
好耐之前已經bookmark左呢間,但係之前好full而且疫情又冇開🤧終於有機會等佢開返啦😍一出𨋢已經好有中東feel,而且門口都帶幾分神秘感😆入到去其實食物質素係點都好似唔太重要😂 因為order完野食就係影相時間😆店員仲會好細心咁每人比一件民族風嘅披肩大家影相📸📸成間鋪都可以隨便移動咁去影相😍即使係咁,但係佢啲野食真係唔差!😋😋👍🏿-☕️薰衣草烏龍 $48連個茶壺都係民族風愈飲愈有薰衣草味😋👍🏿幾特別🍰牛乳香芋千層蛋卷 $57蛋糕係由 @xlxlxlxl 提供,終於可以試到呢間人氣網站🤤果然名不虛傳,個蛋糕雪得夠涷,所以層cream食落好似雪糕🍨好有奶味,好滑,唔會覺膩😋而且皮煎得得哂薄成個環境真係好靚,好似置身係中東,連個廁所都係,勁有feel🥰
一出𨋢已經好有中東feel,而且門口都帶幾分神秘感😆

📸成間鋪都可以隨便移動咁去影相😍

即使係咁,但係佢啲野食真係唔差!😋😋👍🏿
☕️薰衣草烏龍 $48
連個茶壺都係民族風