曾經來過這間吃午餐,卻沒有試過這裏的招牌德國豬手和德式芥醬,今晚順道便過來試吃這裏的晚餐。 不知是否 friday night 的緣故,今晚這間店超級嘈吵,幸好我們坐在靠邊最近商場的座位,但仍聽到整間店非常嘈吵的顧客談笑聲,想跟同桌的人傾談也聽不到對方的說話。set dinner只有三款都不合我們的口味,便點了廚師精選拼盤,那是二人餐,再加一個十安士燒美國肉眼扒,三人共食都很足夠。廚師精選拼盤有秘製鹹豬手、香腸和薯條, 咸豬手的皮十分香脆,肉味道濃郁,不過肉汁不多,整體來說也很好吃。 肉眼扒點了五成熟,可惜牛扒整體很乾,幾乎沒有肉汁,調味也不足。這一餐吃很多肉,會有點膩滯的感覺,但跟餐有兩杯飲品,我們點了 hula hoop 和 honeymoon 都是有點微酸,正好消滯。
十安士燒美國肉眼扒
Hula Hoop and Honeymoon
2018-12-28
10 分鐘 (堂食)
2018-12-12 488 瀏覽
有朋友約食生日飯 話想飲下酒 所以就揀左呢間餐廳😛坐底後睇完menu覺得set dinner啲野食唔太吸引,所以照叫左單點食物☺️分別叫左個燒豬手配薯蓉同酸椰菜,仲有蕃茄青口,另外叫左兩杯德國啤。豬手黎到賣相都好吸引😍已經流晒口水🤣店員上完菜都好好問我地洗唔洗切埋,佢切既時候仲係卡卡聲 聽得出個豬皮真係脆卜卜😍食既時候,豬手個咪唔會太咸,岩岩好!個皮真係好脆好好食😭薯蓉都好滑,酸椰菜都唔會過酸,食完幾舊豬手食返啖酸椰菜可以減一減啲肥膩感😛消下滯。我平時出去食青口都係食開白酒/忌廉比較多,但呢個青口配蕃茄粒都好好食!一樣係食落有啲清新感唔會太膩。不過青口肉就有啲大粒有啲細粒,size不一。最後叫埋賣飛佛甜品!!!tiramisu😍賣相都好靚,不過面頭啲生果就頗酸,食左一粒就pat晒落碟度😂同埋佢個底都唔係浸左咖啡既餅底,只係海綿蛋糕底。側邊兩條甜既脆餅都幾好食。另外我同朋友叫左兩杯德國啤,因為我自己其實唔係咁中意飲啤酒因為我唔中意麥味,但見到menu寫住其中一支係有濃郁既焦糖味,少麥味。就試下叫啦,點知一飲 一啲焦糖味都無,都係有麥味😩感覺被騙😂飲左半杯就無飲嚕。整體黎講,都會因為個豬手而
有朋友約食生日飯 話想飲下酒 所以就揀左呢間餐廳😛

整體黎講,都會因為個豬手而翻jap😛
慶祝紀念
生日
  • 燒豬手配薯蓉酸椰菜
2018-12-11 377 瀏覽
Ask a big fan of beer, I always want a huge tub of beer on a Friday night! And what goes best with beer? Definitely the German food! So tonight I felt like having German food and I got here. And it totally let me down. Not to mention the very bad service At the reception. I Waited for more than 45 minutes, seeing all the empty tables and seats inside without taken care of. Finally by the time I got in, I realize so many people were actually waiting for the food for apparently quite a long time. And then when it was our turn to order, the waiter Just kept getting the wrong order. Luckily we didn’t get to wait for long before the food actually came to our table.

The food was a very very very ordinary, not even a bit of a surprise. The knuckle was soft outside but hard inside, which I was expecting the exact opposite lol sausages okay and the angel hair or unknown sort of spaghetti just didn't taste at all. The beer was the only thing okay but my friends who ordered cocktails were less lucky.

Just this is not what I expected.
2018-11-25 711 瀏覽
星期六晚睇戲前同朋友ss揾間餐廳食吓野吹吓水,可能時間尚早,所以唔洗等位。食德國野緊係要食德國豬手同腸啦,一上菜waiter就會幫手將隻豬手切開幾舊。豬手啲皮唔係太脆,肉唔算juice,腸都有四款,但無乜邊款好突岀,酸菜個人覺得唔夠酸唔夠解膩,反而個薯蓉幾creamy。特色拼盤炸魷魚圈都係唔太脆既,個芝士三文魚卷都好食,炸雞都juice,個磨菇酥盒都幾重磨菇味,但個豬手肉絲卷就有啲dry 龍蝦汁海鮮意式燴飯個飯口感幾好,但唔知點解成個飯好重蒜味,所以個人不太喜歡。嗌咗兩杯飲品hula hoop比較甜麻麻地,ginger lime就幾好味。

特色拼盤

龍蝦汁海鮮意式燴飯
個飯口感幾好,但唔知點解成個飯好重蒜味,所以個人不太喜歡。

2018-11-17
2018-11-13 549 瀏覽
好少食德國野🇩🇪 吹下啤酒🍻吹下水-秘製德國鹹豬手 $228大大隻🐷手,幾好服務,店員會幫手切開先方便我地食外皮好脆🤔但唔夠鬆化薯蓉好滑仲有豬手既咸香味😋-龍蝦汁海鮮意式燴飯 $175個飯一上枱夠哂香,仲有好多青口同蝦👍🏻😍個意大利飯軟硬適中😋 唔會太林
好少食德國野🇩🇪
吹下啤酒🍻吹下水
秘製德國鹹豬手 $228
大大隻🐷手,幾好服務,店員會幫手切開先方便我地食
外皮好脆🤔但唔夠鬆化
薯蓉好滑仲有豬手既咸香味😋

龍蝦汁海鮮意式燴飯 $175
個飯一上枱夠哂香,仲有好多青口同蝦👍🏻😍
個意大利飯軟硬適中😋 唔會太林
2018-11-11 2513 瀏覽
有到左星期六啦,今日要出沙田市中心做D野,所以又搵下沙田有咩早午餐食!今次係沙田新城市廣場一樓搵下有咩好野食,見呢間餐廳未試過,於是入去試一試!這間餐廳都有提供週末午餐的!我們二人點了兩個餐!廚師精選沙律及餐湯,今天的餐湯是粟米湯,唔知係咪佢岩岩開門,所以D湯飲到有未溶既粉,味道就普普通通。沙律方面有三片瓜同埋少許沙律菜,配有少少黑醋,不過不失!海鮮烤肉拼盤,跟我想像有少許分別,我以為係可能係連殼的大蝦,不過黎到是幾粒蝦球。不過都彈牙的。烤肉是半隻燒雞,雞肉連皮食會較好食,有少許香草的味道!個薯仔個皮燒得好脆,但較油!拼盤還有很多豆,感覺很清新!不過整體成碟都較油,可能係因為隻燒雞?烤肉拼盤,有牛扒、小羊架、迷你德國腸、燒薯、豆及啡菇。牛扒冇得揀幾成熟,不過上碟應該7成熟吧,切落去沒有血水出,肉不是全熟,肉質都算鬆軟。小羊架有點羶味,不是太熱!迷你腸有兩款,不過比較咸!豆有很多,感覺好似冇咁油膩。精選甜品,是藍莓芝士蛋糕,酸酸甜甜,甜度適中,小小一件,不會很滯。餐飲揀選了凍檸茶。總括黎講,餐廳座位都算很多,但不會太迫。食物偏油,連蔬菜都頗油,要留意一下!如果可以揀的話,這間餐廳不會是首

這間餐廳都有提供週末午餐的!我們二人點了兩個餐!
沙律方面有三片瓜同埋少許沙律菜,配有少少黑醋,不過不失!

餐飲揀選了凍檸茶。
總括黎講,餐廳座位都算很多,但不會太迫。食物偏油,連蔬菜都頗油,要留意一下!如果可以揀的話,這間餐廳不會是首選!
2018-11-10
2018-10-19 1000 瀏覽
匈牙利牛肉湯,$58超濃又多料,加意粉食都幾好喎!配上果仁牛油餐包好正,兩個人可以share呢個湯暖一暖肚先食d煎炸野!黑松露芝士薯條,用煲仔上檯,份量好多,我地三個食唔哂,薯條佈滿芝士同黑松露,最緊要呢個煲仔非常保溫!!香煎腸配香滑薯蓉及酸椰菜,$138,6條腸仔,味道普通,酸菜同薯蓉好好味鄉村肉批,$79鋪上煎蛋的肉批似午餐肉,墊底的煎薯餅好香脆煙三文魚薯餅,$79同肉批一樣有煎脆脆薯餅,雖然細細碟但一樣有擺盤,有d沙律菜食下,煙三文魚唔錯!!

鄉村肉批,$79鋪上煎蛋的肉批似午餐肉,墊底的煎薯餅好香脆

20 分鐘 (堂食)
2018-10-19 693 瀏覽
見到新開將所以就決定係生日嘅時候去試吓啦!一直都幾鍾意食德國野,所以期望都幾高!😂😂今次就揀咗德國豬手啦德國腸啦同青口仲叫多咗個Risotto!當然唔少得啤酒同甜品,有 tiramisu 同Blueberries cheese cake 🍰!而啤酒就嗌左麥味較重嘅黑啤🍻🍻!整體來講味道都唔錯,但我自己就覺得鹹咗少少呢!鍾意食得鹹啲嘅朋友可以試試!🤤🤤至於環境尚算唔錯唔會太迫,但燈光就有點太啱囉!🔦🔦
2018-09-29 994 瀏覽
Beerliner有好多分店, 好耐之前去過大角咀奥海店, 整體比沙田呢間店好,包括食物、環境、服務。沙田店只有signature豬手同各項德國腸保持水準外,其他差大多一無可取。蕃茄味搶晒成碟飯嘅味道,淨低無引同失望Beer好拍檔,咸味略不足唔洗試青口飯,你只會唔開心架咋平平地,性價比可以一試,可能係因為我鍾意食薯餅Germany Beer 一定無得輸,乜味道都有,梗有一款啱你口味。Beet我必選,所以我會喜歡啲食物味濃啲,對我嚟講呢餐啲食物淡口咗

豬手+腸+2xBeer套餐

蕃茄味搶晒成碟飯嘅味道,淨低無引同失望
蕃茄芝士海鮮飯

Beer好拍檔,咸味略不足
炸魷魚圈

唔洗試青口飯,你只會唔開心架咋
青口飯

平平地,性價比可以一試,可能係因為我鍾意食薯餅
煙肉薯餅

豬手+腸+2xBeer套餐
2018-09-19 902 瀏覽
今日day off, 可以優哉悠哉去食好西, so good! 放假所以早D出去, 無謂同寫字樓D人掙飯食Beerliner 好多分店我都食過, 唯獨沙田呢間. 今餐晏就揀佢啦!佢地個lunch set都OK抵食 (相比平時佢地嘅晚餐同happy hour).$88起有湯, 沙律, 主菜, 甜品 + drink我揀左 $128 德式香腸拼盤配酸椰菜及燒薯今日個湯係菜花忌廉湯, ok,吾太特別煙三文魚沙律, 吾錯, D菜好新鮮, 三文魚夠大塊.主菜D腸好得.紅色長嘅腸係牛肉辣肉腸, 咬落去有白色忌廉汁流出嚟, 但吾會太漏, 有好creamy嘅感覺.紅色短嘅腸有少少辣, 好香口.白色長嘅腸係豬肉農家腸, 爽脆.白色短嘅腸叫紐倫堡腸, 都係豬肉. 味道好正, 我最like 呢款餐飲 --- Cranberry juice甜品 --- Tiramisu難得係 Beerliner 食飯都可以咁清靜, 同平日 happy hour 嘅氣氛真係好吾同, 感覺好舒服 (同埋好奢侈, 哈哈) 同埋lunch 真係好抵食, 正!
放假所以早D出去, 無謂同寫字樓D人掙飯食

$88起有湯, 沙律, 主菜, 甜品 + drink

我揀左 $128 德式香腸拼盤配酸椰菜及燒薯

今日個湯係菜花忌廉湯, ok,吾太特別
煙三文魚沙律, 吾錯, D菜好新鮮, 三文魚夠大塊.

主菜D腸好得.

紅色短嘅腸有少少辣, 好香口.

白色長嘅腸係豬肉農家腸, 爽脆.

餐飲 --- Cranberry juice
甜品 --- Tiramisu

同埋lunch 真係好抵食, 正!
2018-09-19
2018-09-14 770 瀏覽
豬手真係百吃不厭,今日試沙田呢間新開既德國菜,叫咗佢個招牌生果沙律,除咗有沙律菜主要以生果為主,有無花果,啤梨,青蘋果,藍芝士,橙,提子,堅果等,都好豐富,食落去好開胃又清新👍🏻主菜叫咗德國豬手,侍應幫手切開,皮脆,但唔夠鬆化,咬落去死實實咁好un皮咁,同埋佢隻豬手整得太乾身,有好多外露既肉都好硬好鞋,完全唔想食個d位置,薯泥整得好香好滑身,配上酸菜不錯,但主菜比較失望,最後叫咗杯果味冇酒精飲品,解解渴。
2018-09-01
2018-08-30 1453 瀏覽
滂沱大雨, 有點納悶, 食個好lunch打打氣。一個set有齊沙律, 餐湯, 主菜, 甜品和飲品, 百多元算合理, 但總有例外。是日很想吃肉, 要了8安士澳洲肉眼扒配薯蓉扒鮮菜 $148。水牛芝士蕃茄配香草汁, 味道清爽, 是一餐的好開始。餐湯為蕃茄忌廉湯, 湯有蕃茄的微酸, 甚為開胃。肉眼扒要了七成熟, 肉質稍韌, 打了折扣。茄子烤得剛好, 沒有過軟。薯蓉本身應該沒有調味, 淡淡的, 配上黑醋和燒汁同吃, 感覺不錯。抹茶蛋糕小小一件, 很快便給K.O.掉。檸檬茶味道中規中矩, 檸檬有4片之多, 感覺不錯。食完整個Set, 竟然沒有飽肚感覺, 出事了。
滂沱大雨, 有點納悶, 食個好lunch打打氣。

水牛芝士蕃茄配香草汁

水牛芝士蕃茄配香草汁, 味道清爽, 是一餐的好開始。
蕃茄忌廉湯

餐湯為蕃茄忌廉湯, 湯有蕃茄的微酸, 甚為開胃。
8安士澳洲肉眼扒配薯蓉及扒鮮菜

8安士澳洲肉眼扒配薯蓉及扒鮮菜

抹茶蛋糕

抹茶蛋糕小小一件, 很快便給K.O.掉。
凍檸檬茶 (走糖漿)

檸檬茶味道中規中矩, 檸檬有4片之多, 感覺不錯。

食完整個Set, 竟然沒有飽肚感覺, 出事了。
2018-08-29
水牛芝士蕃茄配香草汁
抹茶蛋糕
凍檸檬茶 (走糖漿)
2018-08-23 778 瀏覽
奶奶生日,因為係閒日唔想去太遠,所以喺附近揀間新新地嘅試下。用新城市app拎飛,拎左5號飛,已經即落樓,去到已經叫到7號,我地見佢寫住過左「超過兩個籌號」需要重新拎飛,就問下門口個侍應,點知佢話咁已經算超過兩個號碼,死都唔肯補,要重新再攞過飛,結果等多成個鐘先有得入。入到去叫野食,人手有d唔夠,不過都算有禮貌嘅。叫左個龍蝦牛羊拼般,個女侍應上菜時整跌左隻龍蝦落地下!成隻跌左落地下!我地未黎得切反應,佢一手執起,話換過隻俾我地,過左冇兩三分鐘佢就用個細碟裝住隻龍蝦出黎,好難唔令人聯想到係就咁放返上個蝶就拎返黎,but anyway,都冇得考究啦,咁除左心理陰影之外,食落係OK嘅。但係塊肉眼就完全唔得,睇落粉嫩,食落勁un! 真係食唔到,同個侍應講,佢想問下話得事嗰d又冇人得閒應佢,唯有直接問個看似話得事嘅,咁佢都換過一塊俾我哋,之後又解釋返批貨可能比較接近T骨嘅位置所以比較實,換過嗰塊好少少不過都唔可以話好食囉,反而d椒同菇好正,juicy香甜。另外個risotto都ok,只係稍為淋左少少。飲品值得一試!
入到去叫野食,人手有d唔夠,不過都算有禮貌嘅。
另外個risotto都ok,只係稍為淋左少少。
飲品值得一試!
2018-08-21 573 瀏覽
預祝朋友生日🎂🍻一齊試新野《沙田新店》德國餐廳,冇得book枱,要排隊,食好野真係要等吓。等左大約半個鐘就有位店內環境感覺好relex,舒適。店員過來落單,我地七咀八舌,問長問短,終於點好菜。上菜啦…豬手就食得多,燒豬脾真係第一次,外皮超脆,切開仲會冒煙架😋確實有驚喜。小食併盤,各有特式,左試試右試上,味蕾小享受全部食物上枱都保持一定温度,香氣撲鼻,提升食物質感,要襯熱食呀一定會再來,試下其他菜式
預祝朋友生日🎂🍻一齊試新野
上菜啦…

一定會再來,試下其他菜式
燒豬脾
燒豬脾
2018-08-17 650 瀏覽
沙田食黎食去都果幾間,見新開咪即管試下. 首先限時個半鐘已經好趕,重要叫親waiter 都要叫幾次至有人應,但好在食物都算快上到唔洗點等.沙律菜都算幾新鮮,味道一般炸雞幾滑芝士煙三文魚卷-芝士軟滑,濃淡適中加埋煙三文魚既質地,入口軟滑得黎又有咬口,超得其他就普普通通喇.從來未食過咁難食既豬手.話說隻豬手一上枱,waiter 就好急不及待想切開,跟住叫我地趁熱食.點知塊皮係韌到完全咬唔開,以為未rest夠所以唔脆,但隔左陣第二塊都係咁啤酒同其他德國餐廳既選擇差不多

沙律菜都算幾新鮮,味道一般

炸雞幾滑
其他就普普通通喇.

啤酒同其他德國餐廳既選擇差不多

2018-07-28
60 分鐘 (堂食)