2022-12-24 185 瀏覽
位置係旺角樓上鋪,但員工態度、服務、食物質素絕對有驚喜到座後員工主動為客人拍照留念,心形花下的打卡位老婆好滿意🤭又在甜品加上慶祝字句假期前夕都仲有88折優惠,非常抵食不是專業食評家都想留個好評👍🏻已經準備下次再食
位置係旺角樓上鋪,
但員工態度、服務、食物質素絕對有驚喜

到座後員工主動為客人拍照留念,
心形花下的打卡位老婆好滿意🤭
  • 美國特級安格斯肉眼扒
  • 麵包
  • Nachos
2022-12-21 167 瀏覽
女朋友不嬲都想食呢間餐廳,因為呢度牛扒幾出名下,咁啱我哋嘅週年紀念日,所以我一早已經預約定呢間餐廳,諗住畀個驚喜佢。一上到餐廳,個夜景真係好靚,餐廳嘅高度真係幾高,基本上成個旺角都可以睇曬,甚至乎遠少少可以望到尖沙咀嘅風景,而且餐廳嘅裝修主要係紅色,望住餐廳嘅裝修都幾浪漫。❤️❤️由於我哋不嬲想叫牛扒,所以我哋叫咗呢度嘅安格斯牛柳,另外我哋仲叫咗個羊扒,兩個都叫咗五成熟。🐮🐮🐐🐐首先由牛扒方面,熟度啱啱好真係五成,唔會過熟,食落肉質鮮嫩,而且仲有肉汁,另外侍應都有配上芥末醬,牛肉配上芥末醬可以解油膩感,值得推介👍除此之外羊扒嘅表現都唔錯,羊肉有羊騷味但係唔會太重,而且羊肉呈現粉紅色,咬落去好容易咬開,旁邊仲有一啲嘅配菜,預防食得太多肉嘅時間會太肥膩。另外我哋仲叫咗一個鮮蠔濃湯,雖然喺湯表面睇唔到有蠔,但係飲落有好重嘅蠔味,應該係煲完之後打碎咗,好creamy。👍👍
2022-12-21 161 瀏覽
推薦呢間餐廳同另一半黎,最好係傍晚黎,望住個天慢慢入夜都幾浪漫Menu服務員非常有禮貌,落完order就送左餐包(係免費既)Long Island Ice Tea ($95)比較classic嘅味,可能太耐冇飲過,幾好入口,似飲緊紅茶,都幾好飲Lobster Tail Linguini ($238)呢個好好味,仲有隻龍蝦唔會煮過龍,爽口彈牙,麵質又唔會過硬或過淋,唔錯Spring Chicken ($198)呢隻春雞好食,係幾傳統既燒春雞,唔會煮得太鞋,雞肉嫩滑,皮脆,加埋個醬淋落去都幾夾US spare back ribs ($258)呢個ribs嘅肉一咬就離哂骨,完全唔痴,幾好,仲要大大舊肉,唔會多骨少肉,焗得啱啱好,入哂味呢間餐廳打卡同食物都一流,值得推薦

Menu

服務員非常有禮貌,落完order就送左餐包(係免費既)

Long Island Ice Tea ($95)

Lobster Tail Linguini ($238)

Spring Chicken ($198)

US spare back ribs ($258)

呢間餐廳打卡同食物都一流,值得推薦
2022-12-04
10 分鐘 (堂食)
  • 烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉
  • 烤蝴蝶春雞
  • US spare back ribs
2022-12-14 220 瀏覽
要有儀式感又要有情調西餐廳 唔一定望海嘅鬧市頂樓都有呢間估你唔到咁出色嘅西餐廳😍環境舒適 佈置超有氣氛感 黃昏嚟一定仲靚!慶祝生日或者情侶約會都好適合🌹侍應有禮貌服務好 食完每道菜式都會換碟~每一道菜式擺盤亦睇得出廚師嘅用心💕.*𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 *($657+10%)餐前包 配牛油是日餐湯 - 南瓜湯|蘑菇湯煙三文魚雜菜沙律香煎鵝肝伴焦糖蘋果烤澳洲羊扒油封鴨脾肉燴意大利飯玫瑰荔枝慕絲蛋糕朱古力心太軟兩道𝑀𝑎𝑖𝑛 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒都好有水準 (๑´ڡ`๑)❤️❤️🌟烤澳洲羊扒🌟羊扒好嫩口 啱啱好唔會韌同過熟 伴碟都好靚!🌟油封鴨脾肉燴意大利飯🌟呢個超讚 每一口都食到有鴨肉 意大利飯軟硬適中 滲出肉嘅鮮味 成個配搭仲唔會好膩*𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 *.🍸𝘗𝘪𝘯𝘢 𝘊𝘰𝘭𝘢𝘥𝘢 ($88)菠蘿加椰子嘅配搭 飲落好Creamy 酒味都好出.🍹𝘚𝘪𝘯𝘨𝘢𝘱𝘰𝘳𝘦 𝘚𝘭𝘪𝘯𝘨 ($88)唔同嘅果汁混合Gin 第一次試幾特別 幾fresh
要有儀式感又要有情調西餐廳 唔一定望海嘅
鬧市頂樓都有呢間估你唔到咁出色嘅西餐廳😍
環境舒適 佈置超有氣氛感 黃昏嚟一定仲靚!
慶祝生日或者情侶約會都好適合🌹
侍應有禮貌服務好 食完每道菜式都會換碟~
每一道菜式擺盤亦睇得出廚師嘅用心💕
*𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 *($657+10%)
餐前包 配牛油
朱古力心太軟
餐前包
香煎鵝肝伴焦糖蘋果

🌟烤澳洲羊扒🌟
羊扒好嫩口 啱啱好唔會韌同過熟 伴碟都好靚!

🌟油封鴨脾肉燴意大利飯🌟
油封鴨脾肉燴意大利飯

*𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 *
🍸𝘗𝘪𝘯𝘢 𝘊𝘰𝘭𝘢𝘥𝘢 ($88)
菠蘿加椰子嘅配搭 飲落好Creamy 酒味都好出
🍹𝘚𝘪𝘯𝘨𝘢𝘱𝘰𝘳𝘦 𝘚𝘭𝘪𝘯𝘨 ($88)
唔同嘅果汁混合Gin 第一次試幾特別 幾fresh

2022-12-13
  • 油封鴨脾肉燴意大利飯
  • 香煎鵝肝伴焦糖蘋果
2022-12-11 162 瀏覽
同好耐冇見既朋友仔食飯,揀左呢間位於旺角既靚靚餐廳食,野食打卡得黎,味道都唔錯,價錢合理,侍應服務態度仲幾好😌❀餐包❀一人一個拳頭咁大既餐包,拎上手仲暖暖地,搽少少牛油食都OK。❀美國特級安格斯肉眼扒❀揀左7成熟,煎到有靚靚格紋,切開肉質呈粉紅色,火喉掌握得幾好,牛扒冇筋,肉質軟腍又惹味。❀烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉❀龍蝦尾好貼心地起哂殼,食落肉質有彈性又有鮮味,意粉份量略多,好掛汁又有咬口。❀驚喜拼盤❀為左呢個甜品去食,有唔同款式既甜品,造型別緻,金色大朱古力波有三眼仔糖+馬卡龍,要用個錘仔扑爛佢,有得玩又有得食,味道偏甜,同朋友仔share就岩哂。❀ Sour&Bitter ❀係蝶豆花茶&西柚特飲,蝶豆花茶成杯紫色好夢幻,味道唔太甜;西柚特飲因為有加少少檸檬汁,飲落酸酸甜甜咁。
同好耐冇見既朋友仔食飯,
揀左呢間位於旺角既靚靚餐廳食,
野食打卡得黎,味道都唔錯,
價錢合理,侍應服務態度仲幾好😌

❀餐包❀
一人一個拳頭咁大既餐包,
拎上手仲暖暖地,
搽少少牛油食都OK。

❀美國特級安格斯肉眼扒❀
揀左7成熟,煎到有靚靚格紋,
切開肉質呈粉紅色,
火喉掌握得幾好,
牛扒冇筋,肉質軟腍又惹味。

❀烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉❀
龍蝦尾好貼心地起哂殼,
食落肉質有彈性又有鮮味,
意粉份量略多,好掛汁又有咬口。

❀驚喜拼盤❀
為左呢個甜品去食,
有唔同款式既甜品,造型別緻,
金色大朱古力波有三眼仔糖+馬卡龍,
要用個錘仔扑爛佢,有得玩又有得食,
味道偏甜,同朋友仔share就岩哂。

❀ Sour&Bitter ❀
係蝶豆花茶&西柚特飲,
蝶豆花茶成杯紫色好夢幻,味道唔太甜;
西柚特飲因為有加少少檸檬汁,
飲落酸酸甜甜咁。
2022-12-09 148 瀏覽
The restaurant has a grand a romantic setting with festive Christmas decoration🎄 You won’t be disappointed if you are looking for a place for dating. Besides the environment, the food is delicious as well! The salmon tartare is very fresh. It’s raw and the fish oil fills up your taste buds. For main course, I ordered a Prime Angus Rib Eye. It is 25-Day Dry Aged and I tried medium. The beef is so delicious that it is juicy inside and very tender. The beef taste is strong and remarkable😋Moreover,

For main course, I ordered a Prime Angus Rib Eye. It is 25-Day Dry Aged and I tried medium. The beef is so delicious that it is juicy inside and very tender. The beef taste is strong and remarkable😋Moreover, the scallop spaghetti is tasty with garlic seasoning. Lastly, the Rose Lychee Mousse Cake is sweet and creamy. The whole meal is brilliant and you will definitely love it!
2022-12-09 126 瀏覽
Bellevue Bar and Grill(Mong Kok)嚟緊就嚟聖誕節🎄 諗到去邊度同伴侶慶祝未先?😗😗 今次小編真係要大大力推介位於譽發廣場23樓一間好有情調又浪漫嘅西餐廳🌹 望住夜景🌃 成個飲食體驗都好唔錯添 男士們不妨考慮吓book來慶祝紀念日等等😎😎⌖ 餐包🧈🥯💰$0餐包好鬆軟😯 面頭鋪滿黑芝麻 配埋牛油食好香😌😌⌖ 美國特級安格斯肉眼扒(10安士)🥩💰$358擺盤都幾精緻 肉眼扒嘅坑紋燒得好靚🔥 今次嗌咗七成熟 切開中間仲有些許粉紅 食落肉質軟嫩 美味多汁🤤🤤 仲要摻雜左油花 油脂感冇得頂🥰🥰 隔離嘅薯蓉🥔配菜都好綿滑 認真推介!😛 ⌖ 烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉 🦞🍝💰$238龍蝦尾爽口彈牙 食得出好新鮮😙😙 扁意粉軟硬適中 配上濃稠度啱好嘅龍蝦汁好夾 配菜仲有蕃茄仔🍅同蘑菇🍄黎增加口感 😋⌖ Bellevue驚喜拼盤🍰🍨🍬💰$148驚喜拼盤有六款甜品🧁 每款都係心思之作😇 有一款仲要可以用個錘仔扑開外層嘅金箔朱古力嚟食 入面除咗有檸檬馬卡龍 仲有大眼仔軟糖同埋朱古力🍫 夠曬特別🤩🤩 小編最鍾意係杯裝嘅檸檬慕斯🍋🍰 酸酸maymay又香滑 揀唔到食咩甜品不妨試吓呢

⌖ 餐包🧈🥯

⌖ 烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉 🦞🍝
💰$238

⌖ Bellevue驚喜拼盤🍰🍨🍬
💰$148
驚喜拼盤有六款甜品🧁 每款都係心思之作😇 有一款仲要可以用個錘仔扑開外層嘅金箔朱古力嚟食 入面除咗有檸檬馬卡龍 仲有大眼仔軟糖同埋朱古力🍫 夠曬特別🤩🤩 小編最鍾意係杯裝嘅檸檬慕斯🍋🍰 酸酸maymay又香滑 揀唔到食咩甜品不妨試吓呢款睇吓有咩驚喜🤣🤣

⌖ Bitter 🍹
💰$58
飲品小編揀左Mocktail 以西柚、檸檬汁做基底 加入七喜、新鮮酸橙🍊同西柚 開胃又好fresh🤔🤔

⌖ Sour 🍹
💰$58
朋友嘅哩款Mocktail顏色好鮮艷😳 原來加咗蝶豆花茶同埋薰衣草糖漿 配埋新鮮酸橙汁🍊同檸檬汁🍋 所以形成咁靚嘅紫色🟣 味道酸酸地幾特別~🤨

☻ 回頭指數:8.5/ 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #旺角美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介 #旺角西餐廳 #西式料理 #高質餐廳推薦 #約會餐廳推薦 #多國菜 #西式扒房 #熟成牛肉 #浪漫情調西餐廳 #美國特級安格斯肉眼扒 #烤緬因州龍蝦尾 #龍蝦汁扁意粉 #節慶餐廳推薦
今日Vivian同男Vivian食dinner🥰🥰佢都幾識做,帶我去左間咁浪漫又好食既餐廳~餐廳環境好靚💕Vivian建議日落時分黎最好呢到唔單止環境靚💕食物質素同服務都比某連鎖扒房正👍🏻👍🏻本身Vivian想order set dinner,但係參考左openrice,太多選擇最後都係單點🤣🤣🤣我地冇點湯都有送餐包🥹🥹佢個包好食,搽牛油食有d似x島食既餐包😳😳烤美國豬肋骨 ($258)呢個ribs超~好食,肉超級腍🥺未食過烤ribs可以烤到入哂味之餘,仲要肉質咁好,完全唔韌,推薦烤蝴蝶春雞 ($198)呢個幾user friendly,係中間輕輕切一刀就分到2份,仲要2邊都係雞脾肉,同埋重點係,係香港好耐冇食過好食既燒春雞,做到皮脆肉嫩係好難得,呢個唔錯烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉 ($238)呢個扁意粉煮得好爽身,龍蝦汁煮到入哂味,好好食,仲要有大大隻龍蝦肉🥹🥹正Sunshine Surprise ($68) 冇酒精&好好飲既果汁~仲有環境都好靚靚💕Overall好唔好食?梗係正,難得食物同環境都咁正會唔會再幫襯?一定會啦~

餐廳環境好靚💕Vivian建議日落時分黎最好

呢到唔單止環境靚💕食物質素同服務都比某連鎖扒房正👍🏻👍🏻

我地冇點湯都有送餐包🥹🥹

佢個包好食,搽牛油食有d似x島食既餐包😳😳

烤美國豬肋骨 ($258)
烤美國豬肋骨

烤蝴蝶春雞 ($198)
烤蝴蝶春雞

烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉 ($238)
烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉

Sunshine Surprise ($68)
Sunshine  Surprise

冇酒精&好好飲既果汁~仲有環境都好靚靚💕

Overall好唔好食?
梗係正,難得食物同環境都咁正

會唔會再幫襯?
一定會啦~
2022-12-04
10 分鐘 (堂食)
烤美國豬肋骨
烤蝴蝶春雞
烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉
Sunshine  Surprise
  • 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
  • Sunshine surprise
2022-12-04 155 瀏覽
經過旺角,想靜靜地搵一間西餐廳🍴鋸下扒🥩上網搵到一間喺大廈高層嘅西餐廳咁就入去鋸扒先🥩環境都幾舒服,可以靜靜地如果坐窗邊嘅,都可以睇到出邊嘅夜景🌃都有幾多嘢食可以揀甜品都算多而飲品個方面,佢有部平板可以睇叫咗呢杯紅色加藍色嘅Angel and Demon影出嚟都幾靚,飲落都唔錯另外都叫咗個羊扒跟餐包羊架賣相都幾靚有啲薯蓉同青椒🫑”long”底羊架嘅熟到煮到啱啱好唔會韌林林地仲加埋個汁幾好味喺出邊食啲羊架,成日都會過熟🤣如果薯蓉都整得幾好,咪唔會太流整體來講呢間餐廳🍴煎扒嘅水準都唔錯可以再encore
經過旺角,想靜靜地搵一間西餐廳🍴鋸下扒🥩
上網搵到一間喺大廈高層嘅西餐廳

咁就入去鋸扒先🥩

環境都幾舒服,可以靜靜地

如果坐窗邊嘅,都可以睇到出邊嘅夜景🌃

都有幾多嘢食可以揀
甜品都算多
而飲品個方面,佢有部平板可以睇

Angel and  Demon

叫咗呢杯紅色加藍色嘅Angel and Demon
影出嚟都幾靚,飲落都唔錯

另外都叫咗個羊扒跟餐包

羊架賣相都幾靚
有啲薯蓉同青椒🫑”long”底

羊架嘅熟到煮到啱啱好唔會韌

林林地仲加埋個汁幾好味

喺出邊食啲羊架,成日都會過熟🤣

如果薯蓉都整得幾好,咪唔會太流
整體來講呢間餐廳🍴煎扒嘅水準都唔錯

可以再encore
Angel and  Demon
2022-11-30 121 瀏覽
餐廳環境乾淨舒適,佈置都好靚今次坐窗邊位,有落地玻璃可以望下街景.今次order左4款食身扒黑椒吞拿魚件伴希臘沙律 - 黑椒味好香,吞拿魚都好新鮮24個月帕爾瑪火腿伴蜜瓜 - 呢個最好味,唔會過咸,蜜瓜又好香甜烤銀鱈魚扒 - 伴碟o既薯蓉好creamy美國特級安格斯肉眼扒 - 好味道肉汁豐富

今次order左4款食身
扒黑椒吞拿魚件伴希臘沙律 - 黑椒味好香,吞拿魚都好新鮮
烤銀鱈魚扒 - 伴碟o既薯蓉好creamy
美國特級安格斯肉眼扒 - 好味道肉汁豐富
2022-11-21 162 瀏覽
望景食飯 再唔係屬於港島區嘅專利喇位於旺角嘅 @bellevuehk 就畀我可以食著Fine Dining 再飽覽九龍景色今次我就係午餐時段去朝早嘅藍天白雲🌤都別有一番風味仲可以研究下邊棟樓打邊棟🤣~~~~~~前菜💁🏼‍♀️蕃茄湯🍅+ 藜麥羽衣甘藍沙律🥗蕃茄味香濃,而且帶啲Creamy嘅感覺,口感味道都唔錯。沙律菜配咗適量嘅沙律汁,少少甜酸感覺,令到沙律菜更加清新。~~~~~~主菜❤️柚子忌廉汁燴扁意粉件珍珠帶子 🍝意粉每條都掛住忌廉汁,豐厚嘅忌廉汁帶有柚子嘅甜味,原來佢係混合咗柚子醬,食落去清新之外都幾驚喜,再配埋珍珠帶子,海鮮嘅鮮味中和返忌廉汁原本膩嘅感覺!炭燒美國安格斯西冷扒件燒汁🥩我最鍾意係西冷扒嘅炭燒味,外面係有啲微醺感覺,西冷扒有返咁上下嘅厚度,而我就揀咗3成熟,食落口外脆而有嚼勁,牛嘅肉味都好濃郁,再配襯埋燒汁就襯上加襯!~~~~~~甜品🧁當日嘅甜品就係檸檬慕絲,清香嘅檸檬味,再加上甜品面上嘅優雅裝飾,用嚟作為Fine Dining 嘅完結就非常適合!
望景食飯 再唔係屬於港島區嘅專利喇

甜品🧁
2022-10-07
  • 炭燒美國安格斯西冷扒件燒汁
2022-11-14 171 瀏覽
Bellevue - 位於油麻地站譽發廣場頂樓 的一間高級西餐廳好友生日,就來了呢間高級餐廳慶祝,裝橫好有格調,氣氛也是很不錯。服務員的態度好誠懇,好主動提供服務同幫助,令人感到好被歡迎。點餐:先來兩個黑芝麻餐包 油封鴨腿肉燴意大利飯 [$198]意想不到的是,這個鴨肉是手撕再切碎的,伴入忌廉汁和磨菇,再燴意大利飯,每一口都有鴨肉,滲出其肉香味,而磨菇的配搭再加強了鴨肉的味道。意大利飯不會煮的太硬,很有口感,整體而言很搭。香煎鵝肝伴焦糖蘋果配黑醋燒汁 [$178]這個簡直就如法國餐一樣精美,感受到廚師很用心的擺盤,很有誠意。鵝肝煎的恰度好處,表面脆脆的,裡面則充滿鵝肝的油脂香味。焦糖蘋果則是很好用來解膩的,非常好味。House Cabernet Sauvignon [$78/Glass]點了一杯紅酒試試,不錯,不過略嫌有點少,不夠候。值得一讚的是,服務員會在每道菜之後幫你換碟,以致上一道菜的醬汁不會影響到下一道菜的味道!很好!
Bellevue - 位於油麻地站譽發廣場頂樓 [23樓] 的一間高級西餐廳

點餐:
先來兩個黑芝麻餐包 [免費的]

油封鴨腿肉燴意大利飯 [$198]

香煎鵝肝伴焦糖蘋果配黑醋燒汁 [$178]

點了一杯紅酒試試,不錯,不過略嫌有點少,不夠候。

2022-11-10 160 瀏覽
兩對情侶慶祝生日,揀左呢間係旺角有浪漫情調既空中餐廳,大部分座位都係窗邊,張枱打橫擺,4位都望到街外既夜景👍🏻芝士薯條面頭舖滿parmesan芝士粉,上枱已聞到非常濃郁,薯條亦炸得香脆安格斯肉眼扒我哋叫左medium,塊扒大到佔左大半隻碟,切開中間流出肉汁,仲好粉嫩加拿大慢煮豬鞍由於係食素既加拿大豬,煮熟左中間都係呈現粉紅色,咬落有肉汁bit出尼,好似食緊medium既牛扒咁~白汁菠菜焗薯蓉全晚最愛呢道菜!薯仔片切到好薄片一層層叠埋去焗,加埋個充滿芝士同忌廉味既菠菜白汁真係好夾👍🏻油封鴨脾Risotto睇個名就覺得特別,燴飯入面有好多一絲絲既鴨肉,飯煮得夠淋夠入味餐廳職員服務態度好好,好nice又接到我地啲gag😂抵讚

芝士薯條

安格斯肉眼扒

加拿大慢煮豬鞍

白汁菠菜焗薯蓉

油封鴨脾Risotto

餐廳職員服務態度好好,好nice又接到我地啲gag😂抵讚
2022-11-10 169 瀏覽
慶祝紀念日💕,嚟咗呢間Bellevue Bar & Grill Restaurant,上網睇見到好多正評,環境又幾好,食物又有水準,所以就試一試!一入到去,就見到一大個玫瑰砌嘅心心🥰,好浪漫😳😳😳。呢次嚟主要Target佢嘅熟成牛肉🥩🥩🥩!嗌咗一份熟成肉眼🥩,10安士($510),Medium。熟成肉嘅特色係用長時間去等塊肉Aged,水份被抽乾,令到肉嘅味道好似被壓縮咁,所以食落會好似有種「風乾火腿」嘅香味,自帶咸香,唔駛點醃製已經好有味。而且熟成肉嘅質感非常之「淋」,比起一般嘅牛肉,唔駛煮到好熟就可以Enjoy到軟軟的肉質。呢次揀咗Medium,一D血水都冇,但感覺嗰份肉香無咁出,侍應話下次可以試下3成熟,咁樣就會更Taste到個肉嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻。呢間餐廳嘅侍應都好熱情同專業,好樂意同你介紹佢地嘅食物,好有Heart。補充多少少有個嗰熟成肉眼,侍應會問你需唔需要芥末醬,然後佢就會拎住一碗芥末醬走埋嚟Serve,好專業!而佢嘅芥末醬係法式芥末醬,一D都唔「公鼻」,好有Olive Oil嘅香味,幼滑,配埋個熟成肉眼食,真係絕配🥰🥰。另外都嗌咗個北海道帶子意粉($198),不過太心急食

呢次嚟主要Target佢嘅熟成牛肉🥩🥩🥩!

嗌咗一份熟成肉眼🥩,10安士($510),Medium。

另外都嗌咗個北海道帶子意粉($198),不過太心急食唔記得咗影低佢😂。意粉嘅味道都好好👍🏻!

鐘意呢一餐嘅熟成肉眼,配埋成個環境、服務等等,真係一個享受!🥳🥳💕💕💕
2022-11-08 168 瀏覽
一個月一次既聚會,今次佢地話要黎個浪漫之夜喎揀咗譽發廣場23樓,望夜景既Bellevue Bar and Grill,唔係佢地帶我真係唔知旺角市中心有咁靚景既西餐,之前都食過同一棟既雞煲,不過冇諗過西餐氛圍更浪漫。叫左個Caesar Salad + Cajun Chicken ($136)恕我孤陋寡聞,原塊一條生菜真係第一次見,又幾方便share喎XD仲可以裝住晒d bacon粒添芝士薯條 ($68)應該叫佢做芝士粉薯條,中意食芝士粉既朋友就岩晒你呀!薯條仲炸到脆卜卜添加拿大慢煮豬鞍 ($258)由於慢煮既關係,每一件都呈現鮮粉紅色,好似鴨胸咁,staff話唔洗驚架,煮極都會係粉紅色,已經熟左,我就食左邊邊熟D既位,鮮粉紅色就留返俾中意食既朋友仔油封鴨脾絲意大利燴飯 ($198)呢道出面冇乜得食,所以我叫既。安格斯肉眼 ($358)有牛味,薯蓉俾我食晒Potato Au Gratin ($158)呢碟我最中意,係芝士白汁焗一片片既薯仔,焗到好淋似薯蓉,加埋菠菜同個汁,必叫!Opera Cake ($78) Apple Crumble Tart ($78)餐廳專登整左Halloween主
一個月一次既聚會,今次佢地話要黎個浪漫之夜喎

芝士薯條 ($68)
應該叫佢做芝士粉薯條,中意食芝士粉既朋友就岩晒你呀!
薯條仲炸到脆卜卜添

加拿大慢煮豬鞍 ($258)

油封鴨脾絲意大利燴飯 ($198)
呢道出面冇乜得食,所以我叫既。

安格斯肉眼 ($358)
有牛味,薯蓉俾我食晒

Potato Au Gratin ($158)

餐廳專登整左Halloween主題,好得意

另外叫左4杯cocktail,最好飲係snowball同Sweet