2021-12-31
<Bench Cafe> 荃灣荃灣廣場附近越開越多食肆,不停有新舖開😆真係試唔切,這間Bench Cafe喺街尾轉彎位置,相對比較隱蔽😶上次行過買左杯咖啡覺得都唔錯,所以今次坐底試下主食🥰星期六日或者假期經過通常都好多情侶同女仔喺入面用餐,原來平日係好多男士𠺢😮主食選擇唔算太多,主要有幾款意粉同2款All Day ,原本我想試佢個千層麵,可惜店家話已經無再賣了😔但我地今日唔想食意粉,所以分別叫左二款 All Day 試下🤗<慢煮香草鷄胸配四色鮮果>$90佢個迷迭香蕃茄麵包條,好似法包係外面硬入面軟,都有幾明顯既香草味但唔算太食得出有蕃茄味道😌鷄胸都幾軟滑但最愛係佢個招牌蛋沙律,好適合配個麵包條🥖生果同菜都好新鮮,我覺得這個All Day 好健康😅<煙三文魚牛油果配原粒牛油果>$110佢用既煙三文魚唔會太咸💕不錯唯獨牛油果末夠熟唔夠軟,其他大致一樣<Dirty> & <Mocha>星期一至五12:00 -$15:00 ,包一杯$30 飲品 ,超額補錢🤑佢杯Dirty 都幾好飲,個奶好夠凍🧊Mocha 都唔錯,唔太甜※ 見到佢有法式檸檬批,好吸引❤可惜已經好飽,所以留返下次先試舖頭面積比較
但我地今日唔想食意粉,所以分別叫左
二款 All Day 試下🤗
<慢煮香草鷄胸配四色鮮果>$90
<煙三文魚牛油果配原粒牛油果>$110
佢用既煙三文魚唔會太咸💕不錯
唯獨牛油果末夠熟唔夠軟,其他大致一樣
<Dirty> & <Mocha>
佢杯Dirty 都幾好飲,個奶好夠凍🧊
Mocha 都唔錯,唔太甜
※ 見到佢有法式檸檬批,好吸引❤
可惜已經好飽,所以留返下次先試
舖頭面積比較細,座位不多😀
如果假日黎應該會等得比較耐