2021-12-31 586 瀏覽
<Bench Cafe> 荃灣荃灣廣場附近越開越多食肆,不停有新舖開😆真係試唔切,這間Bench Cafe喺街尾轉彎位置,相對比較隱蔽😶上次行過買左杯咖啡覺得都唔錯,所以今次坐底試下主食🥰星期六日或者假期經過通常都好多情侶同女仔喺入面用餐,原來平日係好多男士𠺢😮主食選擇唔算太多,主要有幾款意粉同2款All Day ,原本我想試佢個千層麵,可惜店家話已經無再賣了😔但我地今日唔想食意粉,所以分別叫左二款 All Day 試下🤗<慢煮香草鷄胸配四色鮮果>$90佢個迷迭香蕃茄麵包條,好似法包係外面硬入面軟,都有幾明顯既香草味但唔算太食得出有蕃茄味道😌鷄胸都幾軟滑但最愛係佢個招牌蛋沙律,好適合配個麵包條🥖生果同菜都好新鮮,我覺得這個All Day 好健康😅<煙三文魚牛油果配原粒牛油果>$110佢用既煙三文魚唔會太咸💕不錯唯獨牛油果末夠熟唔夠軟,其他大致一樣<Dirty> & <Mocha>星期一至五12:00 -$15:00 ,包一杯$30 飲品 ,超額補錢🤑佢杯Dirty 都幾好飲,個奶好夠凍🧊Mocha 都唔錯,唔太甜※ 見到佢有法式檸檬批,好吸引❤可惜已經好飽,所以留返下次先試舖頭面積比較
<Bench Cafe> 荃灣

但我地今日唔想食意粉,所以分別叫左
二款 All Day 試下🤗

<慢煮香草鷄胸配四色鮮果>$90

<煙三文魚牛油果配原粒牛油果>$110

佢用既煙三文魚唔會太咸💕不錯
唯獨牛油果末夠熟唔夠軟,其他大致一樣

<Dirty> & <Mocha>

佢杯Dirty 都幾好飲,個奶好夠凍🧊
Mocha 都唔錯,唔太甜

※ 見到佢有法式檸檬批,好吸引❤
可惜已經好飽,所以留返下次先試

舖頭面積比較細,座位不多😀
如果假日黎應該會等得比較耐

午餐
2021-12-29 109 瀏覽
白色牆身配淺色木簡約設計想影相一定要坐窗口位先夠光.🥑煙三文魚配原粒牛油果及手工蛋沙律 $𝟭𝟭𝟴牛油果啱啱好熟哂兩條麵包超好食入面有一粒粒蕃茄乾好好味襯埋蛋沙律牛油果一起食好正.🍝黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵 $𝟵𝟴好有驚喜千層麵即叫即焗入面夾住好多蟹肉同芝士每啖都拉到絲🧀不過份量偏小千層麵得3層如果大碟啲就好.🍮雞蛋布丁配酒香糖漬櫻桃 $𝟱𝟴布丁質地係軟滑type食下去有果凍既感覺但得一粒酒漬車厘子$58蚊賣得幾貴下.☕️Earl Grey Latte $𝟰𝟬質素一般Earl grey味好淡可skip
白色牆身配淺色木簡約設計

黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵
雞蛋布丁配酒香糖漬櫻桃
  • 黑松露貝夏媚白醬蟹肉自家手工千層麵
2021-12-02 33 瀏覽
Worth a try, good location, if you drive, you can park just outside the cafe, you can sit outside to take a smoke. To be honest, coffee and dishes are so so, but ok, don’t expect to high. Price is acceptable, you can spend a good morning or afternoon there. It’s my own opinion, hope it helps!
-經常出沒在荃灣西 已經光顧過這間幾次了今年才開張的新咖啡店!空間細細 但可坐在戶外木凳𝗘𝗻𝗷𝗼𝘆下~可惜咖啡水準真的麻麻 有待加強😣-☕️ | 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 𝘄/ 𝗢𝗮𝘁 𝗠𝗶𝗹𝗸 $𝟰𝟬 |☕️ | 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟬 |沒有咖啡香味及奶味 入口後十分清淡🌟5/10-🔜 | #MakeMyDay_荃灣 |🔜 | #MakeMyDay_WithFriends |📍 𝗕𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗖𝗮𝗳𝗲荃灣芙蓉街17號地舖

經常出沒在荃灣西 已經光顧過這間幾次了
今年才開張的新咖啡店!
空間細細 但可坐在戶外木凳𝗘𝗻𝗷𝗼𝘆下~
可惜咖啡水準真的麻麻 有待加強😣

🔜 | #MakeMyDay_WithFriends |

📍 𝗕𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗖𝗮𝗳𝗲
荃灣芙蓉街17號地舖
2021-11-20 371 瀏覽
這間位於荃灣西嘅cafe其實幾方便,喺條街嘅轉角位,店舖size唔係好大,但都劃分咗兩個區,有一區坐高櫈望街景,如果一個人嚟這裏chill,小編會揀這個坐,自己處喺寧靜嘅cafe望住人來人往嘅街,感覺幾特別。今次小編同朋友一齊嚟,就坐係入面角落位,叫咗兩個All Day Breakfast,晚上嚟但係食breakfast,其實冇所謂,all day breakfast幾時食都可以。這裏all day breakfast份量唔細,會食飽飽的。Cafe有一貼心位就係有個拿水嘅水喉,可以自己拿水飲,拿幾多自己隨便。-🌹煙三文魚配原粒牛油果這類all day breakfast一定少不了紅橡菜(Red Oak Lettuce)同火箭菜(Arugula Field)衣兩個孖生兄弟,喜歡食沙律嘅朋友一定喜歡它們。另外蛋都係常客,衣度係蛋沙律,小編自己就做唔到,原來係cafe嘅招牌,怪唔知得咁好味啦。最後出場的兩主角,煙三文魚同牛油果🥑,牛油果份量特別多,起碼有半隻牛油果,抵讚,煙三文魚亦新鮮,好。但小編最鍾意嘅反而係嗰麵包條,一條切開兩條上,麵包又脆又少少硬,法國包嗰種硬,而裏面有蕃茄粒,口感立刻

🌹煙三文魚配原粒牛油果
這類all day breakfast一定少不了紅橡菜(Red Oak Lettuce)同火箭菜(Arugula Field)衣兩個孖生兄弟,喜歡食沙律嘅朋友一定喜歡它們。另外蛋都係常客,衣度係蛋沙律,小編自己就做唔到,原來係cafe嘅招牌,怪唔知得咁好味啦。最後出場的兩主角,煙三文魚同牛油果🥑,牛油果份量特別多,起碼有半隻牛油果,抵讚,煙三文魚亦新鮮,好。但小編最鍾意嘅反而係嗰麵包條,一條切開兩條上,麵包又脆又少少硬,法國包嗰種硬,而裏面有蕃茄粒,口感立刻豐富咗,仲有迷逸香味,麵包控嘅小編真係想買一袋這種返屋企慢慢食。

🌹慢煮香草雞胸配四色鮮果
另一all day breakfast,都有紅橡菜、火箭菜、招牌蛋沙律同迷逸香蕃茄麵包條,不過主角改咗雞胸同四色鮮果。
雞胸係慢煮,所以又滑又多汁,一啲都唔覺粗,份量都多呀,讚。另外有切粒鮮果,有士多啤梨、無花果同藍莓,小編就最鍾意無花果,好甜,同埋無花果比較貴平時少買嚟食。

🌹慢煮香草牛柳
小編同朋友今次比較貪心再叫了一個三文治🥪,唔要原來嘅意大利包加$10轉小編同朋友都喜歡嘅貝果,這個牛柳一樣都係慢煮,真係冇花冇假嫩滑多汁呀,讚。

🌹法式檸檬批
最後仲要咗個甜品,法式檸檬批,嗰批皮好脆,但上面啲檸檬小編同朋友都覺得偏酸,不過印象中喺其他地方食檸檬甜品都係咁嘅酸度,有可能只係小編不習慣。

慢煮香草牛柳
法式檸檬批
慢煮香草牛柳
法式檸檬批
  • 煙三文魚配原粒牛油果及手工蛋沙律
  • 慢煮香草雞胸配雜莓及手工蛋沙律
這間隱世的咖啡室,大家不能錯過!店舖雖然不算大,但有種令人遠離繁囂的寧靜感覺,沙律和麵包種類款式選擇多,又有拍照打卡位,值得大家一來!食物推介:慢煮香草牛柳bagel:(可由三文治轉成貝果)bagel很有嚼勁,厚而鬆脆的外殼,令我吃到停不了。更吸引的是餡料,香草清新味配上濃郁牛柳味,牛柳十分嫩滑,油花比較少,肉質軟腍,肉汁多而不膩!煙三文魚配原粒牛油果(迷逸香蕃茄麵包條、招牌手工蛋沙律、紅橡菜火箭菜田園沙律):鹹鹹的三文魚和清淡的蔬菜形成強烈的對比,牛油果和蕃茄清新健康,紅橡菜和火箭菜爽口,而迷逸香蕃茄麵包條是我第一次吃,賣相像煲湯的長紅蘿蔔,但吃下去非常香脆,餡料豐富。把煙三文魚捲成花的形狀,非常吸睛。迷逸香蕃茄麵包條慢煮香草雞胸配四色鮮果沙律:用慢煮方式來製作雞胸,令雞胸保持鮮嫩度,味道特別鮮甜,跟煲湯或其他煮法的口感不一樣,顏色更白哲,醃有香草清新味道,令這種雞胸肉很適合來作沙律材料。這沙律依然配有麵包條、手工蛋及田園沙律,加上有四色鮮果配碟令盤碟食物看上去更色彩繽紛,士多啤梨不會太酸,熱情果開胃,車厘子鮮甜,整個沙律色香味俱全。兩種沙律各有特色甜品:法式檸檬批:這甜品味道出色,
,沙律和麵包種類款式選擇多,又有拍照打卡位,值得大家一來!

食物推介:

迷逸香蕃茄麵包條

兩種沙律各有特色

甜品
法式檸檬批:這甜品味道出色,香滑味濃的牛油味和香脆批皮,再加上甜甜酸酸的檸檬味很刺激味蕾,味道滋味,令人享受!質感細滑的檸檬餡,味道豐富香甜,令我很滿足!有些少草莓碎粒伴碟,令甜品賣相更美觀。

(照片是原圖)檸檬黃色鮮艷奪目

• 黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵
  • 煙三文魚配原粒牛油果及手工蛋沙律
  • 慢煮香草雞胸配雜莓及手工蛋沙律
2021-11-14 53 瀏覽
最近發現屋企附近有間cafe,位於轉角位,比起荃灣其他地方人流不算多,可以安靜慢慢咁食一餐飯。店舖裝修簡潔,小量座位可清楚看到廚房。慢煮雞胸配雜莓全日早餐呢個雞胸真係要讚一讚,淡淡香草味又唔會蓋過雞肉味而且雞胸肉非常嫩滑,搞到我都想學下點煮另外雞蛋沙律配微熱嘅麵包可減低麵包嘅乾淋上黑醋的沙律菜同雜莓都好夾就咁睇好似好細份咁,但係食落都好飽肚黑松露白醬蟹肉手工千層麵熱辣辣的千層麵上充滿芝士而且放面的蟹肉同黑松露絕不孤寒切開每一層都充滿蟹肉,配上白汁絕對唔會乾咬落每啖都有蟹肉同松露味值得一試見到隔離枱食呢個pancake都忍唔住嗌返份荷蘭寶貝pancake配手工糖煮雜莓以熱辣辣的pan上碟非常吸引Pancake邊脆口,蛋味香濃,配糖煮雜莓食落酸酸甜甜,非常開胃如果有個雪糕應該仲正飲品方面叫左一杯dirty同凍朱古力朱古力味洞得來唔會太苦面層厚奶令到朱古力飲落更加香滑好好飲Dirty都唔差見到呢間Cafe都有手沖咖啡供應食物選擇雖然小但係感覺到店主非常有誠意每一道食物都落足料絕對要多多支持的小店

店舖裝修簡潔,小量座位可清楚看到廚房。

慢煮雞胸配雜莓全日早餐
呢個雞胸真係要讚一讚,淡淡香草味又唔會蓋過雞肉味
而且雞胸肉非常嫩滑,搞到我都想學下點煮
另外雞蛋沙律配微熱嘅麵包可減低麵包嘅乾
淋上黑醋的沙律菜同雜莓都好夾

就咁睇好似好細份咁,但係食落都好飽肚

黑松露白醬蟹肉手工千層麵
熱辣辣的千層麵上充滿芝士
而且放面的蟹肉同黑松露絕不孤寒
切開每一層都充滿蟹肉,配上白汁絕對唔會乾
咬落每啖都有蟹肉同松露味

見到呢間Cafe都有手沖咖啡供應

食物選擇雖然小但係感覺到店主非常有誠意
每一道食物都落足料
絕對要多多支持的小店
叫得Bench cafe, 有兩條長Bench係舖外,舖內有大概三四張小枱,但我覺得天氣涼坐戶外仲舒服因為位置處於轉角位而呢度附近主要係車房多,雖然冇乜景,但係都尚算寧靜,可以坐低飲杯咖啡書幾頁書休息下Espresso Tonic $50

Espresso Tonic $50
2021-11-05
2021-10-28 407 瀏覽
//< Bench Cafe >荃灣西有好多小cafe! 呢間小編已經想食好耐🥰————————————- 黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工純蛋黃千層麵 $110 -好少食白醬既千層麵~ 呢個味道唔會好strong,帶有淡淡黑松露既味道😊蟹肉主要分佈係面頭,面層仲有芝士~ 不過可能因為小編影得太耐,所以比較硬!大家記得襯熱食啊😝————————————- 白酒蜆肉扁麵 $80 -呢個都幾大碟!蜆肉非常鮮甜~ 扁麵比較淡,配埋蜆肉同埋面頭既炸蒜片先會帶有少少鹹鮮既味道😆重口味既你就未必啱喇~ 整體都唔錯😃————————————- Hot latte +$10 -拉花幾靚,奶泡幾綿密,咖啡唔算好濃郁~————————————- Iced Cappuccino +$10 -中規中矩😆 ————————————- Traditional Tiramisu +$50 -提拉米蘇用左無菌生雞蛋整成~Cream幾厚身幾滑💓下面蛋糕相對較濕潤,味道唔會太苦澀或甜,都幾啱小編口味~————————————評分:7.1/10地址:荃灣芙蓉街17號地舖營業時間:11:00-21:30#bench
< Bench Cafe >
荃灣西有好多小cafe! 呢間小編已經想食好耐🥰

- 黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工純蛋黃千層麵 $110 -

- 白酒蜆肉扁麵 $80 -
白酒蜆肉扁麵

- Hot latte +$10 -
Hot  latte

拉花幾靚,奶泡幾綿密,咖啡唔算好濃郁~
- Iced Cappuccino +$10 -
Iced  cappuccino

中規中矩😆
- Traditional Tiramisu +$50 -
Traditional  Tiramisu

評分:7.1/10
地址:荃灣芙蓉街17號地舖
營業時間:11:00-21:30

#benchcafe #benchcafehk #荃灣 #荃灣美食 #荃灣必食 #香港cafe #荃灣cafe #香港美食 #美食博客 #貝果 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodgram #hkfoodpic #🐷🐤cafe #🐷🐤西餐 #🐷🐤荃灣
午餐
白酒蜆肉扁麵
Traditional  Tiramisu
2021-10-17 60 瀏覽
今日又比我發掘到一間好味又飽肚嘅cafe☕️ 其實都開左好一段時間不過一直冇人陪我去 開心今日終於有bff陪我👭 小店位於荃灣廣場附近 好多整車鋪頭嗰條街嘅盡頭🚗 餐廳入邊唔係好大 呈鑽石型💎 大概有四張二人枱同兩張二人吧台 而佢最iconic嘅位置應該就係門口個超文青水泥牆加大玻璃窗打卡位🪟 可惜今日去到已經有五六個男子坐左喺度傾計 冇辦法影相📸️🙈˜”*°•𝑺𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑯𝒆𝒓𝒃𝒔 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒔𝒕🐔 & 𝑴𝒊𝒙𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒓𝒓𝒊𝒆𝒔🫐 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕($90)•°*”˜˜”*°•𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏𝒆🐟 & 𝑨v𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐🥑 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕($110)•°*”˜兩款全日早餐都配有手工蛋沙律🥚🥗 意式香草番茄乾麵包條🍅🌿 同埋黑醋沙律菜🌱 大大份好豐富 全部味道都唔錯 最欣賞佢用左番茄乾長麵包 而唔係普通一塊🍞或者🥐 就咁望以為麵包好乾硬 真係眼見未為真 唔乾之餘帶少少果乾香甜 仲暖暖地幾好食其實我都唔知點解自己會叫呢個慢煮香草雞胸 因為好易中伏💣 怕個香草味太濃烈或者雞胸會好鞋 所以叫完都有啲擔心🙈 點知有驚喜 雞肉唔

其實我都唔知點解自己會叫呢個慢煮香草雞胸 因為好易中伏💣 怕個香草味太濃烈或者雞胸會好鞋 所以叫完都有啲擔心🙈 點知有驚喜 雞肉唔鞋不特止 仲好有彈性😯 好似飲左tense up咁 彈過我塊面👍🏻 而且香草唔會太勁同埋吉脷 煙三文魚正常發揮 唔腥 肉夠厚🍣 牛油果唔洗多講 睇相都知夠creamy🥑

˜”*°•𝑭𝒍𝒂𝒕 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆($40)☕️•°*”˜

非常香滑 奶味比較重 咖啡味唔太濃烈 唔苦 好飲

˜”*°•𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($50)🍵•°*”˜

採用小山園青嵐抹茶 賣相好靚 茶味香濃回甘
2021-10-13 60 瀏覽
係荃灣去南豐紗廠嘅轉角位有間幾吸引人注意嘅cafe,平時日頭我都無機會食,晚市見到佢仲有開,又有幾多熟食揀,所以就入左去試店舖唔算好大,不過夜晚無乜人我同朋友2個都幾夠位,出去自己拎個餐牌,餐具紙巾斟水都係自助好快就決定好食慢煮雞胸個all day breakfast 其實都真係慢煮因為意粉上左一陣之後先上呢個,雞胸熱辣辣調好味,件件都好滑食落香酥,沙律仲有黑醋,旁邊嘅酸種包都係熱的,香甜可口,mixed berries有d好甜有d酸酸地,成個感覺非常健康本菇雞肉意粉就可以稱之為邪惡啦,因為第一次食到咁香濃雞油味意粉,但又唔會好膩,配合埋蔬菜類嘅香菇同溫泉蛋,一道恰到好處嘅菜色就誕生左啦Tiramisu 係比較香濃嘅coffee, 有一條手指餅特別甜,浸左落苦澀嘅咖啡都唔會搶晒味☕️呢個甜品都有驚喜
好快就決定好食慢煮雞胸個all day breakfast
2021-10-09 66 瀏覽
📍荃灣 -#Bench Cafe——-慢煮香草雞胸配雜莓手工蛋沙律 $90-黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵 $110-Chocolate $40-Matcha Latte $50——位於荃灣西附近 人流唔算多好適合平日假日 同朋友食下野傾下計Cafe 座位唔多 但環境整潔乾淨——-慢煮香草雞胸配雜莓手工蛋沙律呢間cafe啲主食 香草味好濃🤣本身唔中意香草味嘅朋友要留意下啦😉講下佢呢個慢煮香草雞胸配雜莓手工蛋沙律我覺得都幾抵食 份量都算多有幾款水果 分別係藍莓,草莓,無花果當中我最中意食無花果 甜甜哋又唔酸佢個蛋沙律好好食 😋 口感好綿密 個麵包都好特別 本身以為係硬包 但咬落去口感鬆軟 有淡淡嘅香料味加啲蕃茄味到雞胸部分啦 雞胸佈滿香草味 肉質唔算乾身✨整體味道不錯 7.5/10-黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵佈滿芝士嘅千層麵🤩 加上黑松露同蟹肉做點綴切開千層麵 裡面都係蟹肉,香草,拉絲芝士🧀每啖都充滿濃濃嘅香草😂 反而蓋過咗黑松露嘅味道 有啲可惜✨不過千層麵整體味道好食的 7.5/10-Chocolate & Matcha Latte兩杯飲品都幾失望☹️杯chocola
📍荃灣

呢間cafe啲主食 香草味好濃🤣
本身唔中意香草味嘅朋友要留意下啦😉

講下佢呢個慢煮香草雞胸配雜莓手工蛋沙律
我覺得都幾抵食 份量都算多
有幾款水果 分別係藍莓,草莓,無花果
當中我最中意食無花果 甜甜哋又唔酸
佢個蛋沙律好好食 😋 口感好綿密
個麵包都好特別 本身以為係硬包
但咬落去口感鬆軟 有淡淡嘅香料味加啲蕃茄味
到雞胸部分啦 雞胸佈滿香草味 肉質唔算乾身
✨整體味道不錯 7.5/10

-黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵

佈滿芝士嘅千層麵🤩 加上黑松露同蟹肉做點綴
切開千層麵 裡面都係蟹肉,香草,拉絲芝士🧀
每啖都充滿濃濃嘅香草😂
反而蓋過咗黑松露嘅味道 有啲可惜
✨不過千層麵整體味道好食的 7.5/10

-Chocolate & Matcha Latte

兩杯飲品都幾失望☹️
杯chocolate 唔夠濃味 反而鮮奶味濃過chocolate😢
Matcha Latte 情況都係一樣 抹茶味太啖 唔夠香濃😢
2021-09-26
2021-10-07 62 瀏覽
慕名而來黎食佢個甜品一直都見好多人推介一直都見好多人推介佢嗰個pancake,今日終於今日終於可以一嘗吃完晚飯之後,就入左呢間Cafe食。可能係平日,又加上係8點幾九點,所以就唔太多人。荷蘭寶貝班戟配糖煮雜莓)$98)第一次食呢款甜品,雖然一早知道佢會喺煎pan上,但係估唔到送上嚟嗰下有幾特別送到黎嗰下其實有少少失望,因為個班cake有少少薄😂但其實佢有幾香嘅,焗出嚟嗰下再配埋個雲呢拿雪糕真正嘅但其實佢有幾香嘅配合得好好,好食!另外上邊仲有啲集妹,同埋甜甜酸酸嘅果醬夾埋啲雪糕一齊食,好好味
慕名而來黎食佢個甜品

荷蘭寶貝班戟配糖煮雜莓)$98)
佢個menu 真係好簡單,同我想像中好唔同,因為佢其實食的話係得一頁😂😂😂平日的晚上黎到真係好似包場咁,因為7點去到差唔多8點都係得我地一台客,如果想同朋友傾下計都幾唔錯要講一講呢個店員,都佩服佢,因為佢一個人做曬落單,沖野飲同煮食,manage 得好好,勁~拿坡里辣肉腸意粉($90)味道唔算好濃,辣肉腸粉量都幾多。有唔同調味料,黑椒、芝士粉、洋蔥同埋車厘茄,所有野都幾夾。黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵 ($98)份量唔係好多,一個正方形咁,岩胃口細的人,因為如果share 的話,2-3啖就應該食完蟹肉係有鮮味,肉料都幾豐富,佢焗出黎的人手製作意大利皮岩岩好,會係想食完再食。 Greentea latte 雖然佢個樣唔太討好,但一飲就有surprise~抹茶好香,同奶ge 配搭好好~飲完其實即刻飽左。

拿坡里辣肉腸意粉($90)

黑松露貝夏媚白醬蟹肉手工千層麵 ($98)

Greentea latte
2021-09-23 58 瀏覽
睇錯左11AM先入得 結果係門口坐左半個鍾 好傻仔 記住平日係開8半呀 假日先開11~今次黎係睇中呢到食物,唔係環境環保唔係大架 得幾張台 不過野食覺得唔差,不過無咩人就幾舒服食咁多野 埋單先290蚊 好抵食!!!2飲品2MAIN1甜品MATCHA LATTE好淡好希 唔濃郁~LUNCH SET+$20MENU上係LONG BLACK,但個人喜歡AMERICANO,所以叫哥哥轉左~LUNCH SET 免費的傳統的TIRAMISU 是最近最喜歡的甜品蛋味唔算濃厚 但酒味好濃 CREAM亦好滑身 唯一係手指餅唔夠淋但都好好吃~黑松露手工千層麵 $110芝士真係比得勁大方  上面都包住好厚既芝士!好溜 哈哈反而入面既蟹肉白醬幾好 唔溜 加上上面既黑松露 好夾!煙三文魚牛油果全日早餐 $110牛油果好新鮮 又淋 好吃 原本以為係普通吐司原來係橄欖油意式番茄包 烘烤得脆脆 好好食!!中間係手工蛋沙津 有別於既炒蛋 好吃~~
睇錯左11AM先入得 結果係門口坐左半個鍾 好傻仔

記住平日係開8半呀 假日先開11~
今次黎係睇中呢到食物,唔係環境

MATCHA LATTE
好淡好希 唔濃郁~
LUNCH SET+$20

LUNCH SET 免費的

傳統的TIRAMISU 是最近最喜歡的甜品
但都好好吃~

黑松露手工千層麵 $110
芝士真係比得勁大方  上面都包住好厚既芝士!好溜 哈哈
反而入面既蟹肉白醬幾好 唔溜 加上上面既黑松露 好夾!

煙三文魚牛油果全日早餐 $110
牛油果好新鮮 又淋 好吃 原本以為係普通吐司
原來係橄欖油意式番茄包 烘烤得脆脆 好好食!!
中間係手工蛋沙津 有別於既炒蛋 好吃~~
2021-09-23