2023-03-31 37 瀏覽
book左2位,到了現場服務員話要搭檯,但明明就位空著,我再次確認如果有2人檯可以換位,服務員話可以。到之後有2人台清潔完檯我再次詢問,兩位服務員互相推讓話已有人預約了!完全沒有想要安撫客人,態度都唔好!去到食完張檯都冇人嚟,姐喺冇人預約!完全唔掂,唔推薦!!另外餐飲最後也沒有!沒見過啲服務可以差到甘今時今日
另外餐飲最後也沒有!沒見過啲服務可以差到甘今時今日
2023-03-30
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2023-03-29 28 瀏覽
Sugar+近來都左好多餐廳,今日朋友帶我去Blendin,上到去個環境幾開揚,有室外同室內位置,朋友怕熱我地就坐左室內。黑松露野菌湯黑松露味道香濃,口感綿密幼滑。阿根廷紅蝦扁意粉紅蝦爽口彈牙,肉質紮實,鮮甜度十足。海膽意大利飯海膽鮮甜濃郁,無腥味,三文魚籽粒粒飽滿,意大利飯煮到軟硬適中,有咬口。1885肉眼已經切好一塊塊,食落好方便,牛肉咬到有口感,肉味濃厚,筋位煙煙韌韌。香煎比目魚柳用左牛油去煎,味道香,煎到外皮香脆,肉質嫩滑。

黑松露野菌湯
黑松露味道香濃,口感綿密幼滑。

阿根廷紅蝦扁意粉
紅蝦爽口彈牙,肉質紮實,鮮甜度十足。

海膽意大利飯

1885肉眼

香煎比目魚柳
用左牛油去煎,味道香,煎到外皮香脆,肉質嫩滑。
又一間新餐廳開幕囉😍!!! 這間可以飽覽維港美景的高級餐廳 🇫🇷 𝔹𝕝𝕖𝕟𝕕𝕚𝕟,主打日法ғᴜsɪᴏɴ料理和創意ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ,是慶祝大日子的好去處唷~ 餐廳地方寬敞,設有室內和室外,環境開揚,感覺好舒服呢☺️~服務員服務好好,親切又有善。 「 ʙʟᴜᴇ ᴛʀᴜғғʟᴇ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ sᴏᴜᴘ🥣 $120 」 濃香幼滑的黑松露湯,香濃滑溜,好好喝~ 「 ʜɪʀᴏsʜɪᴍᴀ ᴏʏsᴛᴇʀ sᴏᴜᴘ 🦪$150 」 每日用新鮮廣島蠔打成的蠔湯,相當濃郁,好有驚喜。 「 ʟᴀɴɢᴏsᴛɪɴᴏs ᴄᴏʀᴅʏᴄᴇᴘs ᴍɪʟɪᴛᴀʀɪs🍝 $350 」 阿根廷紅蝦意粉,味道不錯,意粉彈牙。最想不到是加入蟲草花,好養生呢~ 「 sᴇᴀsᴏɴᴀʟ ᴜʀᴄʜɪɴ ᴏʀᴢᴏ🍚$380 」 愛吃海膽的朋友仔,就要試試海膽意大利飯囉。飯粒圓潤飽滿,有啖啖海膽香🧡! 「 ᴄʟᴀʀɪғɪᴇᴅ ʙᴜᴛᴛᴇʀ sᴏᴜs ᴠɪᴅᴇ ʟᴏʙsᴛᴇʀᴛᴀɪʟs🦞 $580 」 龍蝦尾賣相吸引,蝦肉新鮮又彈牙,蝦香鮮美,用牛油烹調,好香耶~ 「 ᴘᴀɴ ғʀɪᴇᴅ ᴄᴏᴅғɪsʜ ᴡɪᴛʜ ʟᴇᴍᴏɴ ʙᴜᴛᴛᴇʀ ғ
又一間新餐廳開幕囉😍!!!

濃香幼滑的黑松露湯,香濃滑溜,好好喝~

每日用新鮮廣島蠔打成的蠔湯,相當濃郁,好有驚喜。

「 sᴇᴀsᴏɴᴀʟ ᴜʀᴄʜɪɴ ᴏʀᴢᴏ🍚$380 」

「 ᴘᴀɴ ғʀɪᴇᴅ ᴄᴏᴅғɪsʜ ᴡɪᴛʜ ʟᴇᴍᴏɴ ʙᴜᴛᴛᴇʀ ғᴏᴀᴍ🐟 $520 」

大大條的雪的銀鱈魚,魚肉鮮滑,配上大廚自家製的檸檬牛油泡沫😳,減低膩感,深得媽媽歡心。
2023-03-21
2023-03-28 51 瀏覽
Weekday diner 剛好在銅鑼灣睇到OpenRice 相唔錯而來,環境同相有很大差落,Fliter 鏡頭影。 張椅居然會搖,燈光效果差,會射住你,用餐環境不舒適,西餐廳連餐巾都冇,問都冇, 枱面細小,好怪露台枱好細又過高,應該做錯size Waiter 不專業食物只有冷盤可以,主菜羊扒居然冇煮就上碟,生au au 有血還反光,pinkish 都唔識聽,和牛係凍的,配茶餐廳雜扒汁9唔搭8,乜都係凍嘅,個汁凝固狀態而來,只好食配菜開瓶費收300元,但收了錢都不倒酒,冇service Risotto 難食, 面包都難食,只有starter個 帶子片可以,蠔🦪soup 不夠熱椅背大量為打卡佈滿塵假花,冇taste 又非常危險,撞頭幾次整體感覺不專業人士開的,港式小朋友西餐,卻敢中環收費,二人吃了二千幾蚊,肯定唔會再來
Weekday diner 剛好在銅鑼灣
露台枱好細又過高,應該做錯size
Waiter 不專業
開瓶費收300元,但收了錢都不倒酒,冇service
Risotto 難食, 面包都難食,只有starter個
帶子片可以,蠔🦪soup 不夠熱

2023-03-27
2023-03-27 26 瀏覽
又嚟到銅鑼灣食下野啦😗有朋友介紹呢一間餐廳位於Sugar+既19樓✨餐廳係露台都有位置可以比客人欣賞下銅鑼灣景色🏙餐廳嘅裝飾都幾有氣氛,今次嚟試吓先🧊沙律及是日餐湯今次是日餐湯係大蒜薯仔湯🍲飲落去質地Creamy,薯仔🥔香味都幾突出,大蒜味🧄就唔算太重,沙律🥗加入左酸酸甜甜嘅柚子醋,沙律菜質感爽脆,味道清新之餘又開胃😋🧊虎蝦蝴蝶粉蝴蝶粉🦋熟到啱啱好,唔會太過軟淋淋🫶🏻醬汁質地creamy,😍加入左少少洋蔥🧅調味更加香,虎蝦🦐食落都幾爽口,整體味道都唔錯🧊素雞扒蕃茄蓉意大利飯素雞扒🐓炸到外面脆卜卜,入面嘅質地、味道同雞肉差唔多,食落都幾有趣🤣意大利飯質地都幾有咬口,醬汁香濃👍🏻蕃茄蓉🍅味道酸酸甜甜,食落會更加想食整體嚟講味道ok,勝在景色🏙都幾唔錯,都幾推薦大家試一試人均消費💵: $170-180性格比: 8/10好食程度😋:8/10回頭指數💓:8/10 📍Blendin Restaurant & Lounge (銅鑼灣)銅鑼灣糖街25-31號Sugar+19樓

🧊沙律及是日餐湯

🧊虎蝦蝴蝶粉

🧊素雞扒蕃茄蓉意大利飯

整體嚟講味道ok,勝在景色🏙都幾唔錯,都幾推薦大家試一試

人均消費💵: $170-180
性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10

2023-03-27 26 瀏覽
有日見到個frd嚟食飯 見到依到嘅環境 就被吸引咗一入到去已經有種 嘩 樓底好高 景觀好開揚嘅感覺樓底同景觀真係100分 覺得好舒服🦦如果唔係揀食牛嘅話 都係百零蚊一個set每個Lunch set包咗湯, 沙律, 飲品今日嘅湯係南瓜忌廉湯 沙律就落咗啲柚子醋 酸酸地好開胃輕煎挪威三文魚 $188三文魚皮煎得好香脆 而肉質好嫩滑再加埋啲醬 都幾好食有啲surprised虎蝦銀魚柳醬煮蝴蝶粉 $178醬汁有少少蒜味 幾香幾惹味兩次虎蝦都好大隻 而且幾爽口最後望住個景 嘆返杯凍檸茶好舒服嘅一餐lunch
有日見到個frd嚟食飯 見到依到嘅環境 就被吸引咗
一入到去已經有種 嘩 樓底好高 景觀好開揚嘅感覺
樓底同景觀真係100分 覺得好舒服🦦

如果唔係揀食牛嘅話 都係百零蚊一個set
每個Lunch set包咗湯, 沙律, 飲品
今日嘅湯係南瓜忌廉湯 沙律就落咗啲柚子醋 酸酸地好開胃

好舒服嘅一餐lunch

2023-03-21
午餐
2023-03-26 31 瀏覽
週日同女女去銅鑼灣⭐Blendin Restaurant & Lounge食LUNCH🍴🍽️ ,呢度環境好優美,居高臨下風景開揚,我地坐既卡位,有🌸💮 靚靚花花裝飾。🍴午市套餐包沙律、是日餐湯甘筍湯,主菜及餐茶。🍴素雞肉蕃茄蓉意大利飯$178女女好鍾意呢個菜式,素雞肉香口,🍅蕃茄蓉意大利飯軟硬適中好入味。🍴煎挪威三文魚$188三文魚外皮煎得香脆,魚肉保留肉汁,好嫩滑。😍飲品:🍎蘋果汁加$18☕熱咖啡 加$18

🍴午市套餐包沙律、是日餐湯甘筍湯,主菜及餐茶。

🍴素雞肉蕃茄蓉意大利飯$178

🍴煎挪威三文魚$188

三文魚外皮煎得香脆,魚肉保留肉汁,好嫩滑。😍

飲品:

🍎蘋果汁加$18

☕熱咖啡 加$18

2023-03-26
2023-03-24 40 瀏覽
Lunch Set會包餐湯同salad~今次餐湯係南瓜湯!唔算好濃但都幾好飲幾creamy~不過唔知點解飲落有點酸AvaPan-Fried Norwegian Salmon三文魚皮煎得幾香脆,魚肉幾嫩,魚油都幾豐富~唔錯!( ´ ▽ ` )ノSea Cucumber Risotto in Squid Ink Sauce好少西餐有海參食,都幾special( ̄∇ ̄) 海參發得幾好唔會好難咬,配埋墨魚汁飯都幾好食~調味啱啱好唔太咸~Latte(hot)可以自己加糖唔驚太甜!Pineapple Juice稍微有點淡ಠ_ಠ

Pan-Fried Norwegian Salmon

Latte(hot)
可以自己加糖唔驚太甜!
Pineapple Juice
稍微有點淡ಠ_ಠ
2K
2023-03-24 29 瀏覽
📸打卡必去西餐廳🍽️-喺銅鑼灣睇完戲搵嘢食search到呢間餐廳 喺高層仲有落地玻璃同露台座位🥂 對住維園望住半個大海景 環境幾靚好適合同friends去一齊影靚相🥰-Lunch set包咗餐湯沙律同餐飲 而我哋今次就係南瓜湯同柚子醋沙律🥗-🐟輕煎挪威三文魚 $188煎三文魚配上樸實嘅薯蓉同烤雜菜🥕 三文魚皮煎得好香口 咬落去仲有油香 而肉質都算保持得幾滑☺️ 適合想食輕盈啲嘅朋友🙆🏻-🦑海參墨魚汁意大利飯 $198海參配意大利飯呢個配搭都比較少見😮 海參咬落軟綿 滿滿嘅膠質 骨膠原提升冇難度😉 墨魚汁落咗高湯煮都好夠味 一啖接一啖好快食曬🤣-同場見到有幾枱都係慶祝生日🎂 揀呢度食慶祝飯都係一個唔錯嘅選擇😏 相信夜晚坐露天座嘅話 個景觀會更加正🌃-📍#Blendin Restaurant & Lounge銅鑼灣糖街25-31號Sugar+19樓
📸打卡必去西餐廳🍽️

🐟輕煎挪威三文魚 $188

🦑海參墨魚汁意大利飯 $198

📍#Blendin Restaurant & Lounge
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+19樓

近日維園有一年一度花卉展覽😚 同朋友去賞花前先去附近醫肚,見到喺糖街Sugar+ 大廈有唔少新開看似高級可以坐得舒服食得舒服嘅餐廳,見到呢間喺大廈19樓既Blendin Restaurant & Lounge 主打法日fusion 菜,食物面會用上花飾,賞心悅目;餐廳亦設有露天平台,可以睇到維港景色、維多利亞公園和香港中央圖書館。我地兩人二話不說便坐升降機上去,電梯一開,便迎來服務員親切的招待。午市套餐選擇都唔少,亦有素食選擇。每個午餐會包沙律🥗、餐湯、主菜和飲品。是日比較大風,所以我們選擇室內坐位,我們下單後到露天平台盡情拍照📷🤭餐廳裝潢有品味!有戶外同戶內座位,亦有梳化位,餐廳係採用open bar 設計,可以見到bartender 沖野飲!沙律🥗是用柚子醋調味,品種豐富,好新清!餐湯有用忌廉劃花,感覺更高尚煎北海道帶子龍蝦汁煮稻庭烏冬- 龍蝦汁好正! 帶子煎到金黃色,剛剛好!烏東真係稻庭烏東,好彈牙😁澳洲M7和牛- 配上寬條麵🥰 好味又飽肚我地叫咗latte 同cappuccino 為呢頓滿足午餐作結😎 遲啲會同朋友再到訪晚市作生日聚會🤭Blendin Restaurant &

沙律🥗是用柚子醋調味,品種豐富,好新清!

餐湯有用忌廉劃花,感覺更高尚

- 配上寬條麵🥰 好味又飽肚

2023-03-16
午餐
2023-03-19 1730 瀏覽
銅鑼灣Sugar+全棟都係食肆,今次呢間好適合週末黎,食個weekend brunch~~餐湯- 椰菜花忌廉湯入口十分creamy順滑,上面加咗忌廉,令到佢更加香口😋🥗沙律新鮮嘅沙律菜、火箭菜和車厘茄等配上柚子醋,十分清新🍝煎北海道帶子龍蝦汁煮稻庭烏冬北海道帶子體型十分巨大,兩面微微煎香,入面依然保持嫩滑鮮味✨龍蝦汁煮稻庭烏冬加入本菇,增加口感,烏冬係滑嘟嘟嘅款式~🥩澳洲M7和牛上枱嘅時候已經切好咗一片片,十分貼心💕牛味濃郁~配上gravy 就更加香口🌟 另外仲會配上薯蓉和各式蔬菜,令飲食更加均衡🍀✨✨Iced Americano入口唔酸又夠香✨✨Iced Latte係好重奶味嘅咖啡😋😋環境:4.1/5有outdoor area,景觀開揚;入邊裝修以木系和白色為主,感覺十分舒服服務:4/5上菜速度正常,會提供暖水👍🏼食物:4/5Set lunch 有齊沙律、餐湯、主菜和飲品,質素不錯✨Revisit: Yes

餐湯- 椰菜花忌廉湯
入口十分creamy順滑,上面加咗忌廉,令到佢更加香口😋

🥗沙律
新鮮嘅沙律菜、火箭菜和車厘茄等配上柚子醋,十分清新

🍝煎北海道帶子龍蝦汁煮稻庭烏冬

🥩澳洲M7和牛

✨✨Iced Americano
入口唔酸又夠香

✨✨Iced Latte
係好重奶味嘅咖啡😋😋

環境:4.1/5

服務:4/5
上菜速度正常,會提供暖水👍🏼

食物:4/5
Set lunch 有齊沙律、餐湯、主菜和飲品,質素不錯✨

Revisit: Yes
  • Iced  Americano
  • Iced  latte
2023-03-17 64 瀏覽
呢間餐廳超有氣派的,室內裝修好優雅,嗰日好好天所以坐左室外,可以對住海景食晏好寫意~店員服務態度都好好,整個用餐體驗都很不錯👍🏻澳洲M7和牛 $408雖然價錢係幾貴,但真係第一次食咁好食嘅澳洲和牛🥹肉質軟嫩又重油脂香氣又重肉味🥹5塊瞬間就食哂了🥺煎北海道帶子龍蝦汁煮稻庭烏冬 $198烏冬用意粉煮法好新穎得黎又幾夾,龍蝦汁有新鮮海鮮味,唔似用罐頭,帶子都係刺身級帶子輕輕煎香,鮮味十足👍🏻煎封石班柳配檸檬牛油汁 $178好好奇如何煎到肉質嫩滑又皮脆😳係偏fresh嘅一道主菜LAVENDER & ROSE $68偏甜,但每一啖都有花香氣,連薰衣草糖漿都係餐廳自家製作🤤КАРРА $68偏fresh,啱哂唔鍾意太甜嘅人,係好清新嘅果茶餐湯係紅菜頭湯,健康得黎又好好飲🤤唔似忌廉湯咁漏,但又唔似雜菜湯咁酸

澳洲M7和牛 $408

煎北海道帶子龍蝦汁煮稻庭烏冬 $198

煎封石班柳配檸檬牛油汁 $178
好好奇如何煎到肉質嫩滑又皮脆😳係偏fresh嘅一道主菜

LAVENDER & ROSE $68
偏甜,但每一啖都有花香氣,連薰衣草糖漿都係餐廳自家製作🤤

КАРРА $68
偏fresh,啱哂唔鍾意太甜嘅人,係好清新嘅果茶

2023-03-17 42 瀏覽
白色情人節約左好姊妹食餐好d嘅lunch, 嚟到Sugar+ 嘅一間西餐,風格帶點小清新庭園風,幾chill幾舒服,一望窗邊風景,寫意得令成餐飯加分🤩一人叫左一個lunch set, 會跟磨菇湯 & 沙律,個湯嘅磨菇味幾出,面頭加左d cream令質感幼滑👍沙律正常發揮幾爽口~✨煎北海道帶子龍蝦汁煮稻庭烏冬 - 幾fusion下,用烏冬配西式嘅龍蝦汁,配埋兩粒大大粒又彈牙嘅帶子,整體鮮味濃郁,烏冬幾煙韌🥰✨澳洲M7和牛 - 個牛整體幾林身,牛味算出,原來仲跟左個炒意粉,黑椒味幾香口😬

2023-03-16 55 瀏覽
Blendin Restaurant & Lounge 📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+19樓Sugar+ 開咗好多新嘅靚餐廳,重點係大部分都有同靚景!想去啲有景有格調嘅餐廳豪一豪又多個新landmark!💓我地揀咗間日法Fusion 餐廳慶祝,知道佢有個大露台,所以都早咗咗少少到,趁日落前可以出去影下相打卡!超大露台可以同時serve 好幾檯客,仲可以飽覽180 度維港景色!相信係度食個Tea 打卡應該好靚之餘亦會好chill!🎠室內裝修都係走純白簡約設計,其中兩個卡位用咗大量乾花點綴,帶點少女風,又係另一個影相位。特別之處係餐廳只提供兩款Menu,分別係6 Course Tasting Menu $788 同 8 Course Luxury Menu $988。🔸原味及紫薯法包 配 黑芝麻黑炭海鹽牛油牛油的確係幾特嘅,非常幼滑又帶微咸。🔸JAPAN SALMON ROE WITH FIG TOFU日本豆腐加上三文魚籽同無花果,再配以黑醋做調味。呢個配搭幾清新,無花果新鮮清甜,加上未有特別醃製過嘅三文魚籽可以增加口感,而且黑醋又帶點微酸。一個唔錯嘅開胃小食。🔸HOKKAIDO S
Blendin Restaurant & Lounge
📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+19樓

🔸原味及紫薯法包 配 黑芝麻黑炭海鹽牛油
牛油的確係幾特嘅,非常幼滑又帶微咸。
日本豆腐加上三文魚籽同無花果,再配以黑醋做調味。

🔸HOKKAIDO SCALLOP CARPACCIO
西餐常見嘅Starter.
日本北海道帶子再加手磨山葵配柚子醋,山葵唔會太搶味,清幽淡雅。

🔸TRUFFLE MUSHROOM SOUP
黑松露蘑菇湯細滑,稀杰度適中,未有太濃烈黑松露或蘑菇味,淡口味人士會好鐘意。

🔸JAPANESE HIROHIMA OYSTER SOUP
日本廣島鮮蠔湯,盤邊有原隻熟廣島蠔,湯屬於偏流質但蠔味濃厚,第一次品嘗呢種味道嘅湯。🔸JAPANESE STRIPLION WAGYU A4
日本A4 和牛,屬於牛腰脊部位較前位置,脂肪比例適中。雖然烹調效果比較生,但口感富彈性得來又偏軟腍,而且冇血水,根嘅位置唔多,肉味都算甜。

🔸CLARIFIED BUTTER SOUS VIDE LOBSTER TAILS
透過慢煮而成嘅龍蝦,厚肉彈牙,再淋上龍蝦汗更惹味!

🔸LANGOSTINOS CORDYCEPS MILITARIS LINGUINE
挪威海螯蝦意粉用咗松露海鹽做調味,肉質鮮甜紮實。Linguine 充滿咗蝦膏嘅味道!

🔸SEA URCHIN RISOTTO
海膽意大利飯為咗迎合亞洲人口味,煮得比一般意大利飯腍,飯底用咗海膽汁做調味,亦都加入咗啲本菇同三文魚籽增強口感。我自己就比較喜歡煙靭感重嘅食物。

🔸CHEF SELECTION OF DESSERT
今晚嘅Dessert 係朱古力心太輕配雲呢拿雪糕。

🍸飲品方面,我地另外加咗兩杯Mocktail。 用咗花花做裝飾,賣相幾靚好適合打卡!

🍹Lavender&Rose 🌹
Strawberry, Cranberry Juice, Lemon Juice, Lavender Syrup, Rose Syrup, Soda Water

🍹Fairy 🧚‍♀️
English Breakfast Tea, Lemon Juice, peach syrup, lychee juice
2023-03-12
慶祝紀念
紀念日
2023-03-14 39 瀏覽
*💭ℬ𝓁𝑒𝓃𝒹𝒾𝓃 ℛ𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 & ℒ𝑜𝓊𝓃𝑔𝑒位於銅鑼灣新開商廈的餐廳,有開揚銅鑼灣樓景,對住維園。餐廳更有超大露台,在戶外座位食飯十分寫意🥰►黑芝麻竹炭牛油配法包法包有普通口味和紫薯味,很鬆軟,不難嚼,配上黑芝麻竹炭牛油,咸香軟綿😋►前菜點了黑松露菌湯和日本蠔湯,黑松露菌湯食到絲絲野菌,很濃郁☺️而日本蠔湯真有一隻大大的蠔,新鮮美味😍►北海道海膽意大利飯材料豐富,飯粒不會過硬,海膽新鮮鮮甜😋►紅蝦意粉蝦肉彈牙,有好濃蝦味,意粉硬度適中😍►香煎銀鱈魚魚肉白滑,魚皮煎得香脆,底下配上軟綿薯蓉。►牛油焗龍蝦尾大大條又結實的龍蝦尾😍入口鮮甜彈牙,很新鮮😋
💭ℬ𝓁𝑒𝓃𝒹𝒾𝓃 ℛ𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 & ℒ𝑜𝓊𝓃𝑔𝑒

►黑芝麻竹炭牛油配法包

►前菜

►北海道海膽意大利飯
材料豐富,飯粒不會過硬,海膽新鮮鮮甜😋

►紅蝦意粉
蝦肉彈牙,有好濃蝦味,意粉硬度適中😍

►香煎銀鱈魚
魚肉白滑,魚皮煎得香脆,底下配上軟綿薯蓉。

►牛油焗龍蝦尾
大大條又結實的龍蝦尾😍入口鮮甜彈牙,很新鮮😋