2023-12-29 682 瀏覽
這在商場內的咖啡店,開放式設計,每次沖咖啡,香氣四散,無論是否咖啡控,都被吸引過去😌以白色古銅色為主的咖啡店,由香港名人陳豪創立,主打精品咖啡,配搭小甜點! 甜品咖啡Italian Tiramisu Coffee,咖啡上面有一層厚身嘅cream ,入口幼滑香甜,與濃郁的咖啡很搭。 而店員亦在Latte 上拉出聖誕樹🎄,令節日氣氛更濃!糕點選擇有幾款,以外層有脆脆嘅Brownie 最吸引,其次是抹茶芝士曲奇,好香脆!

而店員亦在Latte 上拉出聖誕樹🎄,令節日氣氛更濃!
咖啡已成為世界各地不可或缺嘅飲料原來Time Square嘅食通天都有陳豪開嘅咖啡店半開放嘅環境係Me Time 放鬆一下嘅好地方店內仲有唔同包裝款式嘅包裝咖啡想喺公司/屋企 隨時飲用靚咖啡都好方便✨Italian Tiramisu LatteLatte飲得多,呢杯加入Tiramisu質感較一般Latte杰身一點但相對更幼滑.層次分明✨Double Chocolate Chunks Cookie濃郁朱古力.味道唔會太甜✨Chocolate Brownie外層係加入杏仁碎嘅朱古力脆皮裡面朱古力蛋糕質感鬆軟榛子添上金箔,更顯大氣增添口感嘅層次✨America Cheese Cake 美式Cheese Cake質感特別順滑.入口即溶用餅碎製成嘅餅底係咖啡嘅最佳伴侶
咖啡已成為世界各地不可或缺嘅飲料

原來Time Square嘅食通天
都有陳豪開嘅咖啡店

半開放嘅環境
係Me Time 放鬆一下嘅好地方

店內仲有唔同包裝款式嘅包裝咖啡

想喺公司/屋企 隨時飲用靚咖啡都好方便

✨Italian Tiramisu Latte
Latte飲得多,呢杯加入Tiramisu
質感較一般Latte杰身一點
但相對更幼滑.層次分明

濃郁朱古力.味道唔會太甜

✨Chocolate Brownie
外層係加入杏仁碎嘅朱古力脆皮
裡面朱古力蛋糕質感鬆軟
榛子添上金箔,更顯大氣
增添口感嘅層次

2023-12-14
下午茶
  • America  Tiramisu  Latte
2023-12-13 317 瀏覽
同朋友去開時代廣場睇戲,完場經過Blooms Coffee,諗起陳豪咖啡我未試過,就想坐低飲返杯咖啡。我好鍾意食Tiramisu Latte,所以見到有Tiramisu Latte就必點,面頭有一層特製cream,加上可可粉,個cream好滑唔會太甜,剛剛好。朋友想飲d冇咁酸嘅咖啡,店員介紹下,另外就叫咗杯凍Americano,夠fruity,微酸,不錯本身想試下d Cake,點知可能係星期六5.6點關係,賣哂冇得食,為有下次再試過。

2023-12-11 271 瀏覽
通常去Time square睇戲之前, 都會經過呢間由藝人陳豪開嘅coffee shop, 每次都覺得裝修得幾光猛乾淨,經常想搵次機會試下, 但係都錯過咗。難得上星期同好朋友去時代地庫掃貨,掃完貨就要上去blooms coffee 坐下, 嘆杯朱古力先。一邊排隊等就見到蛋糕櫃有三款甜品可提供, 有芝士蛋糕, Brownie, 朱古力合桃曲奇,我哋揀咗Brownie, 飲品就揀咗凍香濃朱古力, 檸檬汁有氣冷萃咖啡凍香濃朱古力: 朱古力味好濃, 奶味突出, 欣賞呢杯凍朱古力檸檬汁有氣冷萃咖啡:我覺得呢杯檸檬汁咖啡味道好特別,要搞勻去飲 酸酸地又有氣, 幾過癮Brownie: 面層有朱古力皮,果仁碎, 增加brownie嘅口味, 而且脆皮下更有一層焦糖醬,更加甜蜜爆燈, 啱晒甜品控
通常去Time square睇戲之前,
都會經過呢間由藝人陳豪開嘅coffee shop,
每次都覺得裝修得幾光猛乾淨,
經常想搵次機會試下, 但係都錯過咗。
難得上星期同好朋友去時代地庫掃貨,

一邊排隊等就見到蛋糕櫃有三款甜品可提供,
有芝士蛋糕, Brownie, 朱古力合桃曲奇,

檸檬汁有氣冷萃咖啡:
我覺得呢杯檸檬汁咖啡味道好特別,
要搞勻去飲 酸酸地又有氣, 幾過癮

Brownie: 面層有朱古力皮,
更加甜蜜爆燈, 啱晒甜品
2023-12-08 230 瀏覽
出城處理了整天工作好累啊~好想找間Coffee Shop坐坐休息放空一下。今次去咗銅鑼灣時代廣場11樓嘅Blooms Coffee,喺Times 地面搭lift一上即到,非常方便!選擇困難唔知飲咩好?咖啡師很好,她選了幾款手沖咖啡給我,還很詳細介紹咖啡的產地和香味,還推介店幾款甜點,感覺很友善親切~最後我選了SPRING SKY,前調喝起來較Nutty,帶Hazelnut的濃郁香味;當咖啡冷掉一點時喝到較Fruity 的Lemonade和橘子香氣,喝時感覺很順喉和Relax,看著咖啡師即場手沖咖啡也是享受的時刻。另外點了AMERICAN CHEESECAKE,芝士帶點點鹹香和奶香味,不太甜,吃下柔軟,是我喜歡的芝士蛋糕類別,好好味啊!還有這裡的座位比我想像中多,有卡位,桌子也夠大,適合跟朋友來聊天。

2023-12-06
2023-09-24 299 瀏覽
朝早打完波夜晚食飯又喺附近點算好呢?又唔想返屋企又出嚟於是乎周圍檔周圍行行到都唔知行邊好,唯有搵個地方坐低飲杯咖啡食件cake周圍search發現Times Square食通天11樓出現呢間Cafe之前喺APM都飲過嘅,不過冇坐低,今次坐足一粒鐘坐到唔好意思都要走人之前響公司附近介紹過一款叫magic,膽粗粗問吓呢度有冇啦,點知好似我好奇怪咁完全唔知係乜🤣佢話以為係拉花其中有個款式叫magic🤪仲話如果我想拉咩花,佢哋都可以盡量幫我整,不過我又諗唔到🤪冇辦法,又冇duty唯有飲flat White 佢個拉花其實都好靚,除咗心形仲加咗一朵玫瑰花件Banana cake就爭啲啦,想佢整熱少少又話冇,質地唔好 又唔夠香 成$28一片😞雖然咖啡唔錯⋯⋯拖到無可再拖,都係一個鐘

冇辦法,又冇duty唯有飲flat White
佢個拉花其實都好靚,除咗心形仲加咗一朵玫瑰花

拖到無可再拖,都係一個鐘

Flat  white
Flat  white
2023-06-16 460 瀏覽
Blooms Coffee由藝人陳豪創立,店內所有咖啡豆均由他在世界各地悉心挑選‼️和朋友喝著咖啡、分享八卦趣事,好不愜意‼️❤️▫️❥$𝟱𝟲 ʟᴀᴛᴛᴇ (16oz)☕️有著美美的漸層,口感順滑‼️凍冰冰的喝上一口,很爽呢🧊▫️❥$𝟳𝟴 ᴍᴏꜱᴇꜱ’ꜱ ᴄʀᴀꜰᴛ (12oz)☕️陳豪嚴選的咖啡豆‼️🫘 一打開杯蓋已聞到一陣濃郁的咖啡氣味,忍不住喝一口‼️口感微酸,不過那股咖啡香氣也隨之充斥著整個口腔‼️配搭一些小蛋糕就最適合不過了😉
▫️
❥$𝟱𝟲 ʟᴀᴛᴛᴇ (16oz)☕️
有著美美的漸層,口感順滑‼️凍冰冰的喝上一口,很爽呢🧊
▫️
❥$𝟳𝟴 ᴍᴏꜱᴇꜱ’ꜱ ᴄʀᴀꜰᴛ (12oz)☕️
2023-06-14 290 瀏覽
#銅鑼灣地膽 今次去時代廣場揾coffee shop,位於時代廣場11樓Open Area嘅Blooms Coffee, 係陳豪嘅咖啡品牌,menu主打精品咖啡,位置開揚坐落好舒適~☕️Cyclops Coffee - Craft by Moses店員推介呢由陳豪親自主理嘅咖啡,由尋找莊園同農夫直接買豆、測試、Set 烘焙到出品烘焙都一手包辦!採用哥倫比亞豆,純粹嘅咖啡香氣,帶點微酸,細味下有淡淡回甘嘅花香味!🍫Premium Chocolate  不只咖啡出色,Premium Chocolate 嘅朱古力味道香純、質感頗厚,唔算好甜,朱古力控一定不能夠錯過!Blooms Coffee地址:📍銅鑼灣勿地臣街 1 號時代廣場食通天 11 樓 Open Area

🍫Premium Chocolate

Blooms Coffee
  • PremiumChocolate
  • CraftbyMoses
2023-06-13 197 瀏覽
Blooms Coffee係陳豪的咖啡品牌,原來幾年間已經開左5間分店,分別係K11 Musea、APM、時代廣場、太古城中心、合和中心都有分店,主打精品咖啡。呢日係時代廣場行左陣街上到黎11樓,靜靜地可以坐下嘆杯咖啡。11樓呢個位置係一個Open Area,Coffee Shop以白金色為主色調,都幾開揚幾舒服。Menu上的咖啡選擇都幾多,有House Blend、Pour Over、Cyclops Coffee、Signature Coffee,亦有其他茶類的飲品。聽店員介紹之下揀左「Cyclops Coffee - Craft by Moses」呢款係由陳豪自己親手主理嘅咖啡☕️由尋找莊園同農夫直接買豆、測試、Set 烘焙、甚至profile到出品烘焙都係陳豪親自處理,一手包辦。而且仲引入左香港第一部High Tech Smart Batch Brew Machine,可以仔細調整沖流咖啡的溫度、浸泡時間、攪拌及真空攝取等等。今日飲呢款係來自印尼的咖啡豆,屬於輕度烘焙,味道帶微微酸味,比較重花香味。另一杯要左綿花糖牛奶咖啡,賣相都幾靚,店員將綿花糖用火槍輕輕燒過,令綿花糖有啲溶化的

呢款係由陳豪自己親手主理嘅咖啡☕️

另一杯要左綿花糖牛奶咖啡,賣相都幾靚,店員將綿花糖用火槍輕輕燒過,令綿花糖有啲溶化的感覺,連同下面的咖啡一齊飲,增添左一份甜蜜的味,好易入口,比較適合想淺嚐咖啡的朋友。

宜家大家對咖啡的品質追求越來越高,都可以黎試試陳豪出品既精品咖啡。都有咖啡豆和其他咖啡相關產品賣,飲到鍾意既口味都可以買返屋企再品嚐。

🔸Cyclops Coffee - Craft by Moses $78
🔸Marshmallow Latte $64

📍#BloomsCoffee (#銅鑼灣美食)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場食通天11樓
太古太古城道18號太古城中心3樓310號舖
灣仔皇后大道東183號合和中心地下G05A & G05B號舖
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)大堂高層UC-OS1號舖
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 2樓221號舖
銅鑼灣是香港的繁華商業區,也是美食的天堂。在這裡,你可以找到各式各樣的餐廳和咖啡店,滿足你的味蕾和心情。如果你想在購物或看電影之餘,享受一杯精品咖啡和一塊美味的蛋糕,那麼你不妨到時代廣場的11樓,探索LUBUDS Group旗下的多間人氣餐廳。這裡有齊中、西、日式料理及咖啡店,同一日可以品嚐不同美食。今天,我要介紹的是由藝人陳豪創立的Blooms Coffee,一間主打精品咖啡的西式咖啡店。這間咖啡店的設計簡潔而時尚,以白金色為主調,配合流線型的櫃台和桌椅,營造出一種輕盈而舒適的氛圍。店舖對出空地設有小量座位,坐下來品下咖啡好悠閒。Blooms Coffee的咖啡都是即叫即整,咖啡師用心沖製,咖啡甘香可口。除了常見的拿鐵、卡布奇諾等選擇外,這裡還有一些特色的飲品,例如Moses’s Craft、鮮檸檬汁梳打等。我點了一杯Moses’s Craft,呢杯咖啡所選嘅咖啡豆都係陳豪因時所挑選,咖啡味道濃郁,未飲都經已聞到咖啡嘅香氣,飲落有咖啡所帶嘅微酸,之後會有陣陣回甘,好啱配埋佢哋嘅蛋糕一齊飲。另外,我還點了一杯鮮檸檬汁梳打($48),呢杯用新鮮檸檬汁所製成。加埋清爽嘅梳打水,味道酸酸甜甜

另外,我還點了一杯鮮檸檬汁梳打($48),呢杯用新鮮檸檬汁所製成。加埋清爽嘅梳打水,味道酸酸甜甜,味道非常清新清爽。非常適合炎炎夏日飲。

2023-05-20 178 瀏覽
因为“陈豪”专程跑一趟铜锣湾点了这个柠檬特调,酸到~好醒神正好在这可以边喝咖啡边歇脚,点单的时候让店员推荐,还蛮耐心的,但到了饮完离开,另一位高挑小姐姐店员很大声喊我回来自己把杯子丢了,吓得我以为刚离开的时候顺了张纸巾是咋啦?可以温馨提示,因为我没试过在咖啡店要清理好垃圾才能离开!而且坐在那的时候,我看到店员在那里收拾,才发现有那么个隐形垃圾桶,当时还觉得蛮利用空间可以微笑轻声提示么?顺手的事,我没所谓,那么大声叫住我,我还以为我不该走的时候拿了一张纸巾,都要走出门了,让我回去把垃圾扔了我很喜欢陈豪,但我今天很不高兴
因为“陈豪”专程跑一趟铜锣湾
点了这个柠檬特调,酸到~好醒神
我很喜欢陈豪,但我今天很不高兴
2023-02-07 396 瀏覽
最近都係去Blooms飲咖啡,佢係時代廣場11樓一個open area。位置唔大,坐位唔多。我鍾意佢嘅cappuccino嘅咖啡/奶/奶泡比例適中。會飲到咖啡嘅nutty味又唔會奶味蓋過。另外我都有飲過佢地嘅Tiramisu Latte。佢係咖啡同奶,再係上面加左特製嘅cream,甜甜地而且好滑。值得一試!

值得一試!
新年新開始,當然要飲杯咖啡提提神😆(特別係因為前一既除夕玩得太夜🥲) 黎到時代廣場,本來只係諗住隨意點杯Starbucks ,但Starbucks 實在太多人,坐滿晒拎住部notebook 溫習同煲劇既人😅 所以同行友人就提議新一年更上一層樓,搭一程電梯,到食通天既Blooms 嘆返杯。Blooms 係由鍾意咖啡既陳豪所開,聽到都覺得應該有返啲水準🥳 店舖面積好細,都坐滿晒人。好彩等左五分鐘就有位😆店舖設計簡潔,有少少流線型,有令人舒服既感覺。叫左兩杯飲品,分別係Cappuccino 同 Latte,揀左比較Nutty 既咖啡豆。兩杯都幾好飲,好有香氣。唔會好苦,有啲回甘。下次再來可以試下食蛋糕或者直接買咖啡豆😀

店舖面積好細,都坐滿晒人。好彩等左五分鐘就有位😆
店舖設計簡潔,有少少流線型,有令人舒服既感覺。

兩杯都幾好飲,好有香氣。唔會好苦,有啲回甘。

下次再來可以試下食蛋糕或者直接買咖啡豆😀
2023-01-01
2022-12-19 231 瀏覽
besides the sitting area is quite small and quite close to each other. Coffee is definately a thumb up. The bread was a thumb down though, its dry and doesn't really have the banana taste. Only one female barrista was there, so the waiting was kind of long, she does the cashier and the coffee at the same time. So if you're in a rush, its not ideal.
banana bread and tiramisu latte
2022-12-03
2022-12-03 264 瀏覽
blooms coffee是香港artist陳豪創立的品牌這裡的精品咖啡都是即叫即整,咖啡師用心沖製,咖啡甘香可口🥰今次分別點左凍同熱飲 tiramisu latte 當中cream濃而厚實,奶同cream都香濃,個人認為凍飲更好飲落似奶蓋香濃好味😚😚😚呢到仲有其他陳豪精選限定咖啡分店以白金為主色調,店舖對出空地設有小量座位,坐下來品下咖啡好悠閒😆喜歡品味咖啡的朋友可以去試試除左咖啡仲有其他cake飲完鐘意仲可以買咖啡番去自己沖
blooms coffee是香港artist陳豪創立的品牌
這裡的精品咖啡都是即叫即整,咖啡師用心沖製,咖啡甘香可口🥰
呢到仲有其他陳豪精選限定咖啡
喜歡品味咖啡的朋友可以去試試