2024-06-27 109 瀏覽
🤤行過路過唔好錯過!葵廣西班牙油炸鬼+ Gelato小店已列入掃街必食之一😋過多一星期左右就生緊係食盡佢~~~~⍥ Churros + Gelato Combo Set $60西班牙油炸鬼條·海鹽焦糖醬·香港豆腐雪糕即叫即做 但好快有得食Churros新鮮炸起熱焫焫😋一啲油膩感都無外圍裹上滿滿既砂糖 香甜且軟綿質地六款醬料中😉我地選擇比較大熱既海鹽焦糖對我黎講 略帶甜膩 不過焦糖好香濃朋友仔就覺得岩岩好最特別係我地揀左香港豆腐雪糕🥰面頭灑上黃砂糖😍勁似食緊豆腐花!!好清新好有豆香 勁推🤩我鍾意churros點啲雪糕 😋冰火交融 特別好食架~~~
🤤行過路過唔好錯過!
葵廣西班牙油炸鬼+ Gelato小店
已列入掃街必食之一😋
過多一星期左右就生
緊係食盡佢~~~~

西班牙油炸鬼條·海鹽焦糖醬·香港豆腐雪糕

即叫即做 但好快有得食
Churros新鮮炸起熱焫焫😋一啲油膩感都無
外圍裹上滿滿既砂糖 香甜且軟綿質地
六款醬料中😉我地選擇比較大熱既海鹽焦糖
對我黎講 略帶甜膩 不過焦糖好香濃
朋友仔就覺得岩岩好
最特別係我地揀左香港豆腐雪糕🥰
面頭灑上黃砂糖😍勁似食緊豆腐花!!
好清新好有豆香 勁推🤩
我鍾意churros點啲雪糕
😋冰火交融 特別好食架~~~

2024-06-26 102 瀏覽
ℙ𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔𝕥 𝕔𝕠𝕞𝕓𝕠 𝕗𝕠𝕣 𝕥𝕙𝕚𝕤 𝟛𝟘𝕚𝕤𝕙 𝕔𝕝𝕚𝕞𝕒𝕥𝕖💦天氣啜一聲話熱就熱🌞,話出汗就出汗🥵,唔食返d甜品點平衡心理🏁。Weekday 去葵廣掃街最 fit 架啦,唔會多人得去邊🪅;之前經過兩次呢間甜品店🐰都因為食飽左無 quota,今次一於直接黎食左甜品先🍡~我同👦🏽 order 左一份 combo set,包括一份三條招牌西班牙油條🫦,同埋一杯意式雪糕🍨 ,一冷一熱效果不得了。聽講老細s係特登去西班牙🇪🇸取經研究 churros🤼,絕對唔會曬 quota!Churros 即叫即擠即炸💥,唔會見到好多條攤曬係到或者翻炸👁️,新鮮炸起外脆內軟🤯,好耐無食過咁高質既 churros💯。我地揀左🇫🇷法國 Valrhona 85%黑朱古力醬🍫,濃郁而唔會太甜⚡️,呢個配搭無得輸👻。開心果 gelato 啖啖開心果粒,雪糕厚實又 creamy🤏🏽,仲未計 topping 加既開心果碎🪐,成件事好天然,口感非常豐富🤩。Combo Set | $60🥨Signature Bunny Churros with Valrhona 85% Dark Chocolate Dipping Sa

Combo Set | $60
🥨Signature Bunny Churros with Valrhona 85% Dark Chocolate Dipping Sauce
✳️Pistachio Gelato

店鋪廚房透明度高,俾客人睇到整個製作過程🧈;除左鋪名有🐰燈,鋪後面一大幅打卡牆📷,簡單紅白綠三隻色令食物更突出🌈。

下午茶
2024-06-23 120 瀏覽
葵廣食西班牙油炸鬼🐰一路都想試哩間igable嘅甜品,見有開心果就去試下🤤Churros + Gelato set (HK$60)Churros即叫即炸啲油幾乾淨都幾放心,鐘意咬落去內脆外軟唔會好乾,雜梅醬酸甜味幾天然👍🏻開心果控一定要試開心果味Gelato🍨,整Gelato球前會加開心果碎,整完之後會再鋪開心果碎,每一啖都食到雙重口感,同埋幾濃郁creamy,開心果控表示滿意☺️美式復古裝修幾靚,開放式廚房幾乾淨有加分,去開葵廣可以叫埋朋友一齊食😎
葵廣食西班牙油炸鬼🐰
一路都想試哩間igable嘅甜品,見有開心果就去試下🤤
Churros (配雜莓醬) + 開心果 Gelato set

Churros + Gelato set (HK$60)

2024-06-17
10 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
試食活動
  • Churros + Gelato set
他們也太狂了吧~~一家小店 人龍排到轉彎!!即便有三人在店忙 還是追不上人龍🤣✨王卡衛朱古力廠 $65一份很簡單卻已經令小妹快樂都不行✋!!好美滿🥰他們的朱古力🍫Gelato 超級濃郁 厚身帶黏 入口慢慢熔化 再加上朱古力布朗尼更甜 朱古力🍫感加一加一 好!!重點是他們的churros 是即炸 即裹肉桂粉和糖粒裹得超滿 一手拿起🫴滿手都是粉呢🤤上面還加了香濃的朱古力🍫醬(更惑疑他們在底加了點朱古力🍫Gelato 更YUMYUMM 嘻嘻😁churros 先脆硬 內𥚃稍帶Q靭 每口都嚓嚓嚓 𥚃面又好咬再沾上🍫Gelato又冰又脆 加分加分🤎有些朋友只點他們的Gelato (特別是開心果口味 當天三點就已經賣光。。下次大家經過想要初嚐一下 可以😌先來個Gelato 嚐嚐🤭(再回頭is a must 卡卡~~
他們也太狂了吧~~一家小店 人龍排到轉彎!!
即便有三人在店忙 還是追不上人龍🤣

✨王卡衛朱古力廠 $65
一份很簡單卻已經令小妹快樂都不行✋!!好美滿🥰
再沾上🍫Gelato又冰又脆 加分加分🤎

開心果Gelato
2024-06-10
15 分鐘 (堂食)
2024-06-20 110 瀏覽
我自己係西班牙油條愛好者😚最近就發現咗葵芳廣場2樓有一間專賣西班牙油條 Churros嘅店舖,我當然唔可以錯過啦😚店舖嘅口味選擇都好多,我就揀咗焦糖味嘅西班牙油條配上意式開心果雪糕🤤由於所有西班牙油條都係即炸,所以都需要等大概8分鐘左右😙喺等待嘅期間巧遇店主😙 原來店主自己本身都好鍾意食Churros,仲專登去西班牙取經,返香港再改良😚配上六款香港人鍾意嘅口味,難怪店舖大排長龍🥰店主仲同教我,可以將Churro點落雪糕到,除咗多一個Source之外,一凍一熱嘅口感都好特別架😚雪糕方面採用咗意式雪糕,口感非常細滑😌見到最多人嗌開心果味嘅雪糕,我都唔例外!開心果味好濃好香好好味啊🤤如果想要再多啲嘅開心果碎或者其他配料,只要Add on加$5就得啦😙

2024-06-20 43 瀏覽
//10 06 24 晴天🌞15:30 葵芳 葵涌廣場𝓦𝓮 𝓼𝓮𝓵𝓵 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓗𝓪𝓹𝓹𝓲𝓷𝓮𝓼𝓼 ☺︎皆因一個愛字,令店主專程去「西班牙」學整𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴。西班牙油條 ——— 未必人人都食過,但為咗令食客更容易搵到自己最合適嘅味道,𝘉𝘶𝘯𝘯𝘺 𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴研發出六款港人最愛口味嘅𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰 & 醬汁配料。而原先嘅手工雪糕,仲會全面升級至低脂版嘅𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰,實行將健康同美味一齊帶比大家。🔻西班牙油條+意式雪糕 HKD$60ꕀ即叫即炸嘅西班牙油條 外皮炸得超級鬆脆裏面軟熟得嚟帶少少空氣嘅口感 所以食嗰陣會相對輕盈 就算一個人食晒都唔覺漏另外𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴表面亦沾上大量嘅肉桂砂糖 甜度控制得唔錯 重點係肉桂味唔會過搶再配埋味道勁𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩嘅奶醬煉奶 + 花生醬鹹鹹甜甜 好食到停唔到口開心果𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰 做得厚身 夠滑每啖都帶有淡淡開心果嘅香氣當面層鋪滿開心果碎後 即時又滑又脆 口感份外豐富ꕀ
10 06 24 晴天🌞
15:30 葵芳 葵涌廣場

𝓦𝓮 𝓼𝓮𝓵𝓵 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓗𝓪𝓹𝓹𝓲𝓷𝓮𝓼𝓼 ☺︎

皆因一個愛字,令店主專程去「西班牙」學整𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴。

🔻西班牙油條+意式雪糕 HKD$60

開心果𝘎𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰 做得厚身 夠滑
每啖都帶有淡淡開心果嘅香氣
當面層鋪滿開心果碎後 即時又滑又脆 口感份外豐富

2024-06-10
$30 (其他)
2024-06-19 38 瀏覽
葵廣咁多小食,依家連Gelato同Churros都食到?!咁多小店入面,特別見到有間行舊美式style嘅鋪頭,專賣西班牙油條同gelato,店主仲專程去西班牙取經,調製啱香港人嘅味道🤤—— Churros + Gelato set $60🌟 Churros即叫即炸!Size 比一般粗和短,口感綿密,鬆軟香口,亦相對濕身,控油部分可以再加強,外層沾上大量肉桂砂糖Sauce (1) 焦糖醬 : 比較多人選擇嘅熱門口味,好甜人士之選Sauce (2) 黑朱古力醬 : 選用法國 Valrhona 85% 朱古力,有淡淡可可味🌟 Gelato 試咗日本焙茶味,茶味濃厚,口感醇滑,After taste 回甘,甜度稍高。仲有豆腐同開心果等唔同口味揀—— Bonus point 有附小油紙手持 Churros ,方便邊行邊食,唔洗食到成手糖同油!🌟推薦指數:7/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍 Bunny Churros (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖

—— Churros + Gelato set $60

🌟 Churros

🌟 Gelato

—— Bonus point

🌟推薦指數:7/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 Bunny Churros (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
听講好多女仔都好中意去 📍 歐洲!!我要推介來自西班牙嘅甜品小店~ 🇪🇸我同媽咪去食佢哋嘅招牌賓利兔西班牙油條 (雜莓果醬 )x 意式雪糕 (豆腐味)🍨_西班牙油條,係小店兩姊妹特登飛去西班牙取經!~ very good ar~ 大家都知道西班牙嘅甜品係sweet sweet sweet~ 小店改良香港人口味,西班牙油即炸即食,非常鬆脆!!再配搭埋佢哋嘅酸酸甜甜雜果醬,又吾會太甜,味道啱啱好~ ❤️❤️📍 葵涌廣場2樓2023號
听講好多女仔都好中意去 📍 歐洲!!
我要推介來自西班牙嘅甜品小店~ 🇪🇸
_

📍 葵涌廣場2樓2023號
10 分鐘 (外賣自取)
🎀簡短食評系列之葵廣掃街。屬於香港的自家手工製兔兔Churros🐰🎀🪄店名* #Bunny Churros🔮地址* 葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$60➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_葵芳#pickyme_葵廣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_小食➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖👀評分💖💖💖💖💖🪄西班牙油條+意式雪糕 $60平時系香港好少見有Churros 呢間最近開左唔係好耐已經成為大熱😍店主超熱情 原來佢本身系好中意Churros呢樣甜品 所以佢試盡曬西班牙唔同類型 最後製作出屬於適合香港人味道既👍系醬料,配料以及雪糕方面 好多味道都係平時好少見 而且大部分都係自家製作 十分足料!今次我揀咗雜梅果醬味Churros及焙茶味意式雪糕✨ 味道十分之出色 雜莓 雜梅醬係由多種唔同嘅梅果去調配以成 食落去酸酸甜甜 完全唔膩 而Churros口感外脆內軟😍另外 焙茶雪糕嘅茶味都好濃鬱 完全係我鍾意嘅味道🤗雪糕上加上脆米更添口感😊聽店主講佢地準備緊茉莉味 等我呢個愛茶之人下次過去試下先!(5個💖為最高

🪄店名* #Bunny Churros

#pickyme_小食
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👀評分💖💖💖💖💖
🪄西班牙油條+意式雪糕 $60

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

• 雜莓果醬Churros
  • 焙茶意式雪糕
俾我搵倒適合我口味既Churros喇😆 店家專程到西班牙取經📚堅持即叫即炸♨️制作屬於香港人口味嘅Chorrus🩷淨係醬料都已經有6款HK STYLE可以選擇🫙.. 我就揀左85%朱古力🍫 食落好似榛子醬咁🤎仲可以以優惠價配埋雪糕添🍦仲有近期大熱既開心果雪糕可以選擇💚哩個暫時係我食過最LIKE 既Chorrus版本. 外皮比一般既Churros 更酥脆, 完美呈現外脆內軟🥰 而且…佢係冇添加玉桂味嫁😆😆😆 加分PT✨

俾我搵倒適合我口味既Churros喇😆

2024-06-12 35 瀏覽
喺香港都可以食到外脆內軟嘅熱辣辣西班牙油條Churros😍同店長傾開先知佢真係去咗西班牙取經,再改良成香港人口味~當日落完單後見到真係即叫即炸金黃色!加埋肉桂砂糖好夾,連我平時麻麻哋肉桂嘅都覺得好食😆仲可以自選醬料,我加咗朱古力醬,好邪惡,但好正😈仲有多款口味Gelato🍦熱辣辣嘅churros配上凍嘅Gelato! 特別推介60%黑朱古力,味道濃郁,食完一杯唔夠喉🍫🤣開心果Gelato上面鋪滿開心果粒粒,口感好好,好滿足😚
喺香港都可以食到外脆內軟嘅熱辣辣西班牙油條Churros😍
同店長傾開先知佢真係去咗西班牙取經,再改良成香港人口味~
當日落完單後見到真係即叫即炸金黃色!
加埋肉桂砂糖好夾,連我平時麻麻哋肉桂嘅都覺得好食😆
仲可以自選醬料,我加咗朱古力醬,好邪惡,但好正😈

開心果Gelato上面鋪滿開心果粒粒,口感好好,好滿足😚
外賣自取
黑朱古力醬Churros配焙茶雪糕👍👍🌟外脆內軟,回味無窮,極力推介🌟美味背後,睇得出店主的用心👩🏻‍🍳多款配料(如:海鹽焦糖脆脆、糯米糍)醬汁(如:雜莓醬、法國黑朱古力醬)店主特別推介🤩軟心的效果,外脆內軟🤤每天人手製作,即叫即炸!🥢每條炸至金黃香脆🪄Gelato獨家原創口味全港獨家茉莉毛尖,配合熱辣辣嘅Churros一齊食,成為絕配選擇🍨意大利開心果Gelato,包含着大量嘅開心果碎,將口感再次提升😍😍推薦配料Brownie,口感調配似一粒生朱古力,配上意大利60%黑朱古力Gelato食出更出色😋美式懷舊快餐店裝修,風格營造輕鬆愉快、清潔明亮的氣氛,令每一位客人感受到「Love and Happiness」的感覺💖🌟而店主每天也在鑽研美味魔法,不定期推出店長活動及限定Gelator口味,咁用心嘅小店值得支持👍👍
黑朱古力醬Churros配焙茶雪糕👍👍

🌟外脆內軟,回味無窮,極力推介🌟

美味背後,睇得出店主的用心👩🏻‍🍳

多款配料(如:海鹽焦糖脆脆、糯米糍)

醬汁(如:雜莓醬、法國黑朱古力醬)

店主特別推介🤩
軟心的效果,外脆內軟🤤
每天人手製作,即叫即炸!🥢
每條炸至金黃香脆🪄

Gelato獨家原創口味

2024-06-09 53 瀏覽
葵涌廣場小店眾多,但係食西班牙油條嘅呢間係唯一一間!一間店提供哂Churros & Gelato 2款甜品🍨並提供多款配料同埋口味選擇。而且呢類小食非常適合掃街。雖然呢間小店面積唔大,不過都有心思地用咗美式懷舊裝潢❤️🤍💚想帶比食客 “We sell Love and Happiness” 嘅感覺❤️🤍💚★”`’-.,,.-‘`“-.,☆,.-`’`-.,,.-`‘`★-.,,.-*🔸Churros x Gelato Combo Set $60💛Churros 即叫即炸!外脆內軟,較落去係又暖又軟心的😍外層沾上玉桂糖粉,再加上我揀咗嘅奶醬🥜受得甜嘅你必定喜歡💛🍨Gelato揀左最愛嘅開心果味😍😍gelato除咗充滿開心果味之人餘,食落仲要有開心果碎粒💚💚Gelato口味亦有 黑朱古力🍫雲呢拿🤍豆腐🩶焙茶🤎可供選擇

💛Churros

🍨Gelato

2024-06-08 39 瀏覽
😳葵廣人氣churro 🤩—▫️餐廳:Bunny Churro@bunnychurros ▫️地點:全港有1️⃣間分店葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2023號舖▫️營業時間⏰:星期一至日13:00-21:00▫️價錢:~$30+—美味:🍫🍫🍫+0.95🍫環境:🍫🍫🍫+0.5🍫(不設堂食)價錢:💰💰💰+0.65💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.7🧑🏻‍🍳—👧🏻又食去咗葵廣掃街,有朋友介紹呢間就去試吓😚幾特別—👧🏻叫咗📍combo (churro + gelato)價錢:$60分數:🍫🍫🍫+0.95🍫👧🏻平時好少食churros,覺得佢用其人既西班牙🇪🇸油條有啲唔同,比較淋身🍫佢哋話因為加咗蛋同其他配方有啲唔同😳配朱古力醬好jeng🤩🤩芝士味加辣粉就幾特別,不過一般般😂gelato 最揀咗開心果味,口感唔錯同埋都幾多果仁粒粒—#好西 #打卡 #葵芳美食 美食 #法式 #cafe #正餐 #夏天美食 #漢堡 #HK #葵廣 #kwaifong #hamberger #漢堡 #香蕉蕉餅 #french #likeforlikes #雪糕#amy_in_kf #burger #漢堡 #churros
😳葵廣人氣churro 🤩

▫️地點:全港有1️⃣間分店
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2023號舖
▫️營業時間⏰:星期一至日13:00-21:00
▫️價錢:~$30+

美味:🍫🍫🍫+0.95🍫
環境:🍫🍫🍫+0.5🍫(不設堂食)
價錢:💰💰💰+0.65💰
服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.7🧑🏻‍🍳

👧🏻又食去咗葵廣掃街,有朋友介紹呢間就去試吓😚幾特別

👧🏻叫咗
📍combo (churro + gelato)
價錢:$60
分數:🍫🍫🍫+0.95🍫

2024-06-06 26 瀏覽
今次黎到葵廣,同大家介紹既系一間 位於葵廣既西班牙 Churros x 意大利 Gelate 小店 一 Bunny Churros @bunnychurros店主Gubby開設 Bunny Churros 原因很純粹熱愛Churros,想要推廣Churros,更為此親自飛到西班牙學習最為道地既Churros,就憑店主一股腦既傻勁同熱情,絕對值得支持🌟 Churros x Gelate $60吉拿棒,經典西班牙甜品即叫即炸,口感酥脆之餘,沾滿玉桂糖(我選配 酸酸甜甜既 雜莓果醬 )意大利Gelate (我選配 意大利 60%黑朱古力 Gelate口感綿密醇厚) 📍Bunny Churros地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖#葵芳 #葵廣 #BunnyChurros #吉拿棒 #留港消費 #支持小店 #覓食葵芳 #覓食葵廣 #食在葵芳 #食在葵廣 #葵廣掃街 #為食關注組 #葵芳食乜好 #葵廣食乜好 #西班牙油條 #香港美食地圖 #九十後行到邊食到邊 #HKIG #HKIGER #GELATE #CHUROSS #BUNNYCHURROS #BUNNYCHURROSHK

店主Gubby開設 Bunny Churros 原因很純粹

🌟 Churros x Gelate $60
吉拿棒,經典西班牙甜品

📍Bunny Churros
地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖