2021-04-03 568 瀏覽
第一次係朋友帶我去Burgerman食和牛漢堡,覺得非常出色所以食過番尋味😋但第二次食既時候就貪新鮮揀咗鵝肝安格斯漢堡🤪安格斯牛無和牛咁juicy同冇咁重牛味🙈今次呢就返番和牛漢堡既懷抱啦😆不過我都係貪心加左塊鵝肝😈就算外賣番屋企都仲係有餘溫既🥰咬落去第一啖已經爆汁啦🤤和牛、芝士、芝麻醬、日本豆苗有做到好朋友配合得好好☺️另外加既鵝肝食落去滿滿既油脂,真係好幸福好邪惡🥰不過單食會比較出眾d,放埋一齊就會比和牛搶左個味道😛Burgerman真係好好食!已經榮升到我食過最好食既burger啦🥳
但第二次食既時候就貪新鮮揀咗鵝肝安格斯漢堡🤪
安格斯牛無和牛咁juicy同冇咁重牛味🙈
今次呢就返番和牛漢堡既懷抱啦😆
不過我都係貪心加左塊鵝肝😈
就算外賣番屋企都仲係有餘溫既🥰
咬落去第一啖已經爆汁啦🤤
和牛、芝士、芝麻醬、日本豆苗有做到好朋友配合得好好☺️
另外加既鵝肝食落去滿滿既油脂,真係好幸福好邪惡🥰
不過單食會比較出眾d,放埋一齊就會比和牛搶左個味道😛
2021-03-29 278 瀏覽
經典芝士漢堡Classic cheese burger用咗美國安格斯牛肉,肉質豐富,加上熱熔嘅車打芝士相當邪惡,芝士喺口入面溶化嘅感覺好正🥰烘過漢堡包幾脆並且好大片!basic款式整得唔錯,$67定價亦屬合理,下次可以試下其他漢堡~Combo 套餐有薯條/薯格可以揀,我揀左薯條,調味料均勻地沾上有皮薯條🍟非常惹味,外賣隔住個紙盒都聞到香氣,附茄汁~除左薯條仲有罐裝汽水,目測佢雪櫃都幾多款式揀~鋪頭備有手套
經典芝士漢堡
Classic cheese burger

Combo 套餐

除左薯條仲有罐裝汽水,目測佢雪櫃都幾多款式揀~

鋪頭備有手套

2021-03-29 136 瀏覽
出開深水埗買嘢,醒起burgerman 有間分店係附近,於是就買個外賣回家吃😋呢間舖地理位置就腳過奧運站,但就較奧運站細間,疫情關係,暫時只做外賣生意,不設堂食。 今次試另一款,叫左至尊漢堡🍔$90,同樣地都係即點即製,外賣拎到返去漢堡都唔會散開,因為餐廳有用小木棒做固定👍,個漢堡好足料,好大個,有新鮮生菜,蕃茄,雙層牛肉,溶化既芝士🧀,炒過既洋蔥🧅,蘑菇,煎蛋,煙肉🥓,牛肉好juicy,多重既口感好豐富,食完好滿足😍 厭唔夠飽?可以加$20轉做套餐,薯條/薯格/沙律3款揀其中1款,再跟罐裝汽水,我揀左薯格,份量都好多,仲保持到脆口,唔錯

2021-03-29
10 分鐘 (堂食)
2021-03-28 96 瀏覽
之前同事帶過我黎食過一次😽果一次食完!完全令我食過返尋味!好想再食番!每次一諗起漢堡就會諗起哩間店🤤但係..我無問間店叫咩名😢前幾日見到佢又食漢堡!即刻問番佢先知原來叫Burgerman😍-今次我就自己黎食好西啦🤪貪心既我揀咗又有鵝肝又有牛既漢堡😚由於無堂食,所以就外賣番屋企😗但係等車等左好耐,途中都好擔心🍔會凍曬唔好食😫一番到屋企即刻換個靚靚碟比佢🥳流晒口水🤤即使過咗大半個鐘,鵝肝都仲係好好味!軟綿綿既☺️塊牛都重牛味,但就無之前堂食咁juicy😗-下次打算食番第一次食既和牛漢堡,另外再加塊鵝肝而且會醒水睇好曬巴士到站時間,度好曬先買🍔咁樣就可以食到熱辣辣既漢堡啦🤩期待佢再次爆汁
之前同事帶過我黎食過一次😽
果一次食完!完全令我食過返尋味!
好想再食番!
每次一諗起漢堡就會諗起哩間店🤤
但係..我無問間店叫咩名😢
前幾日見到佢又食漢堡!
即刻問番佢先知原來叫Burgerman😍

今次我就自己黎食好西啦🤪
貪心既我揀咗又有鵝肝又有牛既漢堡😚
由於無堂食,所以就外賣番屋企😗
但係等車等左好耐,途中都好擔心🍔會凍曬唔好食😫
一番到屋企即刻換個靚靚碟比佢🥳
流晒口水🤤
即使過咗大半個鐘,鵝肝都仲係好好味!
軟綿綿既☺️塊牛都重牛味,但就無之前堂食咁juicy😗

下次打算食番第一次食既和牛漢堡,另外再加塊鵝肝

而且會醒水睇好曬巴士到站時間,度好曬先買🍔
咁樣就可以食到熱辣辣既漢堡啦🤩期待佢再次爆汁
2021-03-26 175 瀏覽
大家有被筆者的標題嚇倒嗎?😜筆者當然不是真的買到發霉漢堡包(請大家不要誤會Burgerman😂), 但當中用到的材料「發霉藍芝士」是評價兩極的食品,並不是每人都能接受,非常有趣。環境:先談Burgerman的環境,走深色型格路線的小店採用開放式格局,氣氛放鬆,可惜疫情下未能在店內堂食。服務:雖然只有一名女職員打理店舖,但她有禮勤奮,出餐效率高,食物賣相及包裝均整齊美觀。🍔 丹麥藍芝士漢堡 (單品$75,可加$20轉套餐 — 配薯條/ 薯角及飲品)💗絕對誠意推介!✨糅合煙韌、香軟和爽脆口感於一身!✨亮點就是最上層、呈半融狀態的丹麥芝士,隱約能看見感覺高貴的藍紋。或許有些人接受不了那因加入青黴菌而「發霉」的賣相,更非常抗拒那種強烈的味道。可是筆者十分喜歡它強烈而持久的風味,帶有微酸和獨特的鹹香,半融狀態顯得口感更綿密煙韌,齒頰留香。✨夾上店家自製的鬆軟多汁,沒有濃羶味的厚牛肉漢堡、爽脆洋蔥粒、新鮮番茄片、紫洋蔥片,份量十足,味道和諧卻帶著野性,令筆者難忘。🍟 薯條及🥤汽水✨在快餐店點餐,香脆的薯條和汽水是缺一不可的經典配搭。總結(5分滿分)餐廳環境🖼🖼🖼🖼餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻食物賣

環境:

服務:

丹麥藍芝士漢堡

💗絕對誠意推介!
✨糅合煙韌、香軟和爽脆口感於一身!

🍟 薯條及🥤汽水

✨在快餐店點餐,香脆的薯條和汽水是缺一不可的經典配搭。

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物賣相🌸🌸🌸🌸🌸
味道質素👅👅👅👅👅
整體價錢💸💸
性價比值⚖️⚖️⚖️⚖️
2021-03-23
5 分鐘 (堂食)
丹麥藍芝士漢堡
食漢堡最緊要就是塊牛肉,呢間賣點是採用100%全天然美國安格斯及澳洲和牛肉,又是全人手工製。用料靚又有heart。另外食漢堡嘅重點就是1)肉一定要夠熱和多汁2)配料味道要濃郁又不能搶走牛肉味3)包面要外脆內軟4)唔會食一啖就散收收我幾欣賞佢地用料靚之餘又大方,牛肉厚度不錯,咬落去有汁的👍👍👍牛身也不鞋口至尊漢堡 簡直好似食左一份半嘅ADF咁,都只係$70⋯⋯實在太抵啦即叫即做👍老闆仲好好咁提我可以拎免費手套,不過大家記得唔好浪費,環保又可減低小店成本👍👍
另外食漢堡嘅重點就是
1)肉一定要夠熱和多汁
2)配料味道要濃郁又不能搶走牛肉味
3)包面要外脆內軟
4)唔會食一啖就散收收

即叫即做👍
黑松露和牛漢堡
水手城雞翼(5隻)
2021-03-25
黑松露和牛漢堡
水手城雞翼(5隻)
  • 水牛城雞翼
  • 至尊牛肉漢堡 + COMBO
可能係深水埗最好食嘅burger!食過一次真係返唔到轉頭,仲要係良心小店💛🤪今日特登帶埋朋友黎買外賣!·🍔至尊漢堡 (HKD 90)一見到個漢堡嘅時候真係「嘩」左出聲!超高超足料,係雙層美國安格斯牛肉呀,果然係人氣之選😍😮肉汁超Juicy,漢堡嘅外皮都超香脆👍🏼其實平時我唔太鐘意食洋蔥,但呢到嘅洋蔥同煙肉真係炒得好香,最後全部食哂🙊漢堡仲有蕃茄同生菜,所以食落一啲都唔滯,仲加$20轉左套餐,要埋薯條同可樂~真係超推介呀!!·🍔經典芝士漢堡 (HKD 67)雖然朋友食呢個輕量少少,但睇圖都見到車打芝士厚到呢🤤🤤牛肉汁再配洋蔥汁好清爽~咬落去真係會爆肉汁架👏🏻漢堡包仲係即叫即整,所以漢堡包都係用最新鮮嘅狀態送上!岩哂食肉獸😋店鋪仲超sweet會提供手套比大家方便進食,真係幾體貼架!- 📍 Burgerman地址:深水埗欽州街65-71號地下

·🍔至尊漢堡 (HKD 90)

·🍔經典芝士漢堡 (HKD 67)

店鋪仲超sweet會提供手套比大家方便進食,真係幾體貼架!
📍 Burgerman
地址:深水埗欽州街65-71號地下
2021-03-24 79 瀏覽
途經深水埗回家見到一家漢堡包小店🍔,想想自己很久也沒吃漢堡包,就想試試看。😆看看餐牌,看到有很多特色漢堡而我就叫了和牛漢堡($88🍔)+Combo set 薯格🍟+忌廉(+$20),合共$108,之後就拿着外賣回家去!😆🐮🍔和牛漢堡和牛漢堡咬下去很驚喜,包上有黑白芝麻,包有少少脆脆的感覺。和牛多汁juicy,配上醬汁絕對是一絕,加上豆苗有點fresh的感覺,中和了膩滯感。☺️🍟薯格薯格很香脆,熱辣辣的,加上有特別的調味粉,再配上茄汁,實在很惹味!😋店內還有非漢堡包類的產品,包括意粉、沙律,雞翼等等,下次要再試試其他!😁

看看餐牌,看到有很多特色漢堡

🐮🍔和牛漢堡

🍟薯格

• 和牛漢堡
2021-03-24 66 瀏覽
手工漢堡小店burgerman嘅漢堡包,係我去深水埗一定食嘅嘢。佢就係正黃金商場對面馬路。手工漢堡唔平,70蚊一個,加$20可以有薯格/條同汽水。丹麥藍芝士漢堡 $75Danish Blue Cheese Burger 係美國安格斯牛肉,配丹麥藍芝士同紅洋蔥。一直食開佢,但今次發現佢個包大隻左,睇喺嚟肉好似細咗咁。候斯頓漢堡Houston BBQ Burger 美國安格斯牛肉配秘製BBQ醬加芝士煙肉炸洋蔥絲,依個因為D餡料厚,更覺得個包大。但佢嘅味道冇變都係咁好味。
手工漢堡唔平,70蚊一個,加$20可以有薯格/條同汽水。

丹麥藍芝士漢堡 $75
Danish Blue Cheese Burger
係美國安格斯牛肉,配丹麥藍芝士同紅洋蔥。
一直食開佢,但今次發現佢個包大隻左,睇喺嚟肉好似細咗咁。

候斯頓漢堡
Houston BBQ Burger
2021-03-24 3338 瀏覽
今日要去深水埗同朋友傾野, 傾完之後朋友帶我黎Burgerman , 佢話係深水埗區最好食既漢堡, 一定要試下。因疫情關係, 佢地只有外賣, 不設堂食, 店舖雖小, 卻五臟俱全。 佢地既衛生防護意識好高, 枱面除左有消毒搓手液外, 仲有即棄手套以供客人係食漢堡時唔會整污糟雙手, 真係好細心, 抵讚 !佢地除左漢堡外, 仲有意粉同多款小食, 一場黎到當然要試下佢地最出名既漢堡包啦。至尊漢堡 $90- 用料十足既一個漢堡!! 份量超大之餘, 味道極之出色。漢堡包皮有煎香過, 內裡夾住2大塊厚牛肉, 一咬入口就肉汁滿瀉, 非常juicy , 而且牛肉既生熟度剛剛好, 肉質軟淋之餘, 仲牛味濃郁, 係牛魔王既必叫之選。個包仲夾住煎得香脆既煙肉同煎蛋, 加上新鮮既蕃茄/生菜/洋葱等多種配料, 配埋半溶既芝士, 口感層次非常豐富, 讓人回味無窮。漁夫之堡 $69 - 魚柳好大片, 魚肉肉質嫩滑, 外皮炸得金黃香脆, 炸漿一D都唔厚, 再加上新鮮沙律菜同自家特製既他他醬汁, 口感清新爽脆之餘, 但又唔會覺得油膩。 加$20 可以轉為套餐, 可以選有皮薯條 / 薯格 或 田園沙律, 再配埋罐裝汽水一罐

至尊漢堡 $90
- 用料十足既一個漢堡!! 份量超大之餘, 味道極之出色。

漁夫之堡 $69

加$20 可以轉為套餐, 可以選有皮薯條 / 薯格 或 田園沙律, 再配埋罐裝汽水一罐。

我地當然選擇左唔係好多地方會有既有皮薯條啦。

薯條即叫即炸, 熱辣辣, 炸得香脆內軟, 薯味濃 , 仲係我最愛既粗薯, 好滿足, 十級正!

Burgerman
深水埗欽州街65-71號地下
港鐵深水埗站 D2 出口, 步行約3分鐘

• 漁夫之堡
2021-03-22 85 瀏覽
間舖的鋪面較細,得少量堂食座位,所以見啲人多數都係外賣。.平時食burger都係食牛肉漢堡多,今次叫左佢嘅廚師推介日式豚肉漢堡,感覺上特別d,另外加多左個小食自家製炸手指魚條。呢間店嘅食物都係新鮮即整,但攞到返屋企個包同炸魚都無淋到,抵讚。.日式豚肉漢堡豚肉都幾大塊,而且幾Juicy,再配上熱熔芝士,洋蔥同芽菜,味道不錯。包身都鬆軟,上面重有黑白芝麻,令嗰包香口左。.自家製炸手指魚條炸魚柳外皮炸得香脆,魚肉新鮮,口感嫩滑,配埋個他他醬,幾好味。
間舖的鋪面較細,得少量堂食座位,所以見啲人多數都係外賣。
日式豚肉漢堡
自家製炸手指魚條
2021-03-22
2021-02-18 203 瀏覽
小弟之前去左這間位於深水埗的良心小店,因為疫情關係,當時餐廳只係會提供外賣,而家政府嘅政策轉左唔知會唔會有改變🤷🏼‍♂️其實我都唔係第一次去食,餐廳嘅藍芝士漢堡包味道相當唔錯,一直令我念念不忘,始終有用藍芝士作食材嘅餐廳唔多😗漢堡包嘅藍芝士其實都相當足料,如果閣下唔係好頂得順好濃芝士味道的話,個人唔建議試,但鍾情於芝士的朋友一定要試下,芝士夾埋juicy的牛肉漢堡,真係會食到停唔到😋至於薯條餐廳係用厚身的整法,入面有足夠的薯仔肉,咁即炸,味精係正常的好味😏

平時收工經過見到已經好想試吓,今次終於忍唔住同朋友一齊停低試一試呢間深水埗幾出名嘅burger良心小店💛,食完之後發覺真心高質😋 至尊漢堡 $90佢呢個漢堡嗰兩塊粥好多肉汁,咬咬下bit哂出黎勁 juicy 😍 再加埋煙肉同埋芝士完全係一個經典組合,淡淡肉物有所值😛+20 combo set薯條🍟 可樂🥤我薯條一食落去就知道佢係即炸,脆得黎又唔會好油膩,咁同女仔女朋友食都唔驚會肥😉水牛城辣雞翼5件 $38佢啲雞翼唔係單骨雞翼,唔算大隻但係淡淡都係肉,另外個辣味啱啱好就算唔係好食得辣嘅人都接受到🐓  睇到佢哋每個爆到即叫即做,睇落又新鮮超有心☺️🤫最後唔夠時間食去咗嘉頓山上面食,依個dinner配上依個靚景一流呀🌃

至尊漢堡 $90
+20 combo set
薯條🍟 可樂🥤
水牛城辣雞翼5件 $38

睇到佢哋每個爆到即叫即做,睇落又新鮮超有心☺️🤫
至尊漢堡+薯條
2021-02-17
10 分鐘 (外賣自取)
至尊漢堡+薯條
2021-02-17 66 瀏覽
至尊:雙層牛肉非常之實在!男士們實會食飽,而女士們可能要分享。芝士味亦實足 加埋有雞蛋同煙肉 味道具層次!藍芝士:少見之選 不妨一試!藍芝士和車打芝士味道不同 別有一番風味。

• 丹麥藍芝士漢堡
2021-02-13 118 瀏覽
近排到到堂食都唔係咁方便,能夠搵到呢間咁高質嘅漢堡包店真係好開心😇😇 除咗漢堡包之外仲有意粉同埋小食選擇,不過一場嚟到都係忍唔住要食漢堡包🍔佢個至尊漢堡就啱晒鍾意食肉獸,有兩塊大大嘅漢堡扒,超Juicy加$20就可以配埋一罐汽水,仲可以揀薯格或者薯條,分量超多,而且炸到非常之香脆完全停唔到口!重點要講下個包係有焗脆,即時攞到返屋企都唔會淋晒仲係保持到脆面😍😍所以食外賣都要食好啲!推薦