2023-06-07 875 瀏覽
fafafoodie 經過發現Burger's Friend Forever 原來有下午茶餐😲就食個early dinner~~#黑松露煙肉蛋漢堡 🍔配 韓式雞粒 HKD58 (下午茶)+HKD30配安格斯牛肉一上枱已經聞到好香黑松露味😍煎蛋流心🍳煙肉鹹香🥓牛肉唔乾唔柴有牛味😋仲有啲alfafa🌱韓式雞粒正常發揮~下午茶套餐仲送金桔檸檬水💞#漁夫之堡 🐟炸魚熱辣辣,魚肉好滑又juicy,冇腥味冇泥味👍🏻仲有芝士同洋蔥~加埋他他醬真係絕配HKD77+HKD33配蕃薯條&汽水#蕃薯條 扁扁地好香蕃薯味😋仲有啲蕃薯天然既甜味,仲加左啲微辣調味,配個辣沙律醬好惹味🤗套餐仲可以揀一口芝士/炸魚手指/韓式雞粒 或者平啲加HKD25 配薯格/薯條/沙律下午茶餐星期一至五 (14:30-18:00)除左burger仲有意粉/小食/生酮食品添~免加一服務費Burger's Friend Forever#fafafoodie_啟德

黑松露煙肉蛋安格斯牛肉漢堡

#黑松露煙肉蛋漢堡 🍔配 韓式雞粒 HKD58 (下午茶)
+HKD30配安格斯牛肉

黑松露煙肉蛋安格斯牛肉漢堡/韓式雞粒

#漁夫之堡 🐟
HKD77

+HKD33配蕃薯條&汽水

蕃薯條

下午茶餐星期一至五 (14:30-18:00)
除左burger仲有意粉/小食/生酮食品添~

免加一服務費
Burger's Friend Forever
#fafafoodie_啟德

下午茶
黑松露煙肉蛋安格斯牛肉漢堡/韓式雞粒
蕃薯條
2023-05-21 88 瀏覽
店內裝修別致,食物選擇頗多好味,如果想要嘗試漢堡但熱量低,可選由生菜替換包,店家很貼心;意面、沙拉都不錯。另,啟德住戶有九折優惠,是週末hea家飽肚性價比超高之選
另,啟德住戶有九折優惠,是週末hea家飽肚性價比超高之選
❖ Burger’s Friend Forever ❖ 📍啟德原來啟德新住宅區呢度已經有唔少餐廳同Cafe😱❣️今日遊車河,search到呢間burger 即刻去試一試!雖然呢度係發展區,但係建設得7788。環境乾淨清幽一嚟到已經滿座了。不過等咗一陣就有位,順便叫埋外賣俾屋企人😆餐廳樓底高,裝修帶點工業風又有少少時尚擺設!餐廳食物種類都唔少,不過生酮Burger一早已經賣晒lu🥲今日試咗幾款Burgers:經典牛肉漢堡 - 牛肉味好濃而且漢堡扒好足料紮實,肉汁豐富,配上適量嘅醬汁同埋蔬菜,唔錯👏🏻另外,黑松露和牛漢堡 - 油香比較重嘅牛肉漢堡配黑松露再加上豆苗,香口得來又唔會太膩,原來漢堡加豆苗係咁好食👏🏻除咗Burgers,我仲另外加配左連皮薯條&香蕉牛油果奶昔! 個薯條好好食😍又脆又好香薯仔味!奶昔質地都啱啱好,香蕉同奶味調教得好好,容易入口又好清新👍🏻總括而言,呢度環境令人放鬆,食物好食,絕對係假日relax嘅好去處😍

2023-05-20
外賣自取
2023-05-06 87 瀏覽
【九龍城區】【BFF】呢間嘢其實我好早已經聽過,好多 foodie 都有介紹,我都幾有興趣。而經過佢哋將軍澳店三次都係冇機會入去幫襯,我唔係唔想食佢,而係次次都係食咗嘢先經過,個胃再大都要講求個胃口,所以都係喺個 to do list 度咋。收到風佢開分店而且喺二月試業,係呀,講緊呢件事係喺大半年前架喇。而最慘嘅係我都要拖到四月先有時間食佢,希望大家理解。而佢個餐廳名 BFF 個 B 就唔係 Best,而係 Burger's,所以全名係Burger's Friend Forever。入到去叫個「鵝肝安格斯漢堡」,價錢係 $148,雖然話有鵝肝,但係食個 burger 成百五蚊就硬係有啲心有不甘咁。上菜,見到真係成塊鵝肝咁喺個漢堡包度,算啦。食落,個安格斯牛肉勁正,配埋芝士,其實個價係唔過份。個包加錢可以加配套餐,做套餐就可以有小食同罐裝汽水,有 $25 同 $33 嘅選擇,我加嘅「一口芝士」係屬於後者。佢都幾好食,炸得啱啱好,外脆內軟,而芝士味都好濃,係唔錯嘅小食,同平時淨係食薯條或者薯角唔同。飲品我就揀咗罐裝「無糖可口可樂」,始終食漢堡包加啲炸物係要啲碳酸飲料做個點綴先過癮。最後埋單

飲品我就揀咗罐裝「無糖可口可樂」,始終食漢堡包加啲炸物係要啲碳酸飲料做個點綴先過癮。最後埋單價係 $181,某程度上幾甘,早幾日講去飛鷹鋸個扒食埋雪糕再加一都唔使呢個數。但係,佢哋真係贏啲食材嘅質素囉。。。

(地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #啟德 #bff #BurgersFriendForever #嘉峯匯 #鵝肝安格斯漢堡 #burger #漢堡包 #套餐 #一口芝士 #無糖可口可樂 #1am0803 #1ambackup
2023-04-18 58 瀏覽
🐔 水牛城雞肉漢堡 $80套餐加$25揀咗薯格配汽水,薯格放咗一段時間仍然好脆,漢堡包口感鬆軟,大小適中,唔會太大或太小。雞肉味道都幾嫩口,煎得幾到位,唔會太乾或太油膩。漢堡上蔬菜同醬料亦好豐富,令漢堡口感更豐富。🐟 漁夫之堡 $77套餐加$25揀咗薯格配汽水,炸魚柳口感鬆脆,而且味道唔錯,沙律醬份量好足,非常濃郁,加上魚柳鮮味,令漢堡口感更飽滿。甚至略嫌漢堡包醬料有啲過多,可能會令成個漢堡變得有點濕潤,但整體性價比都幾高。
🐔 水牛城雞肉漢堡 $80

🐟 漁夫之堡 $77

2023-04-04 58 瀏覽
🍔《Burger's Friend Forever》@burgers_friend_forever難得放工唔洗趕返屋企煮飯,梗係出街醫埋個肚先返屋企喇❗️今日去咗我第一次去嘅車站-啟德 ❗️😲一出D出口,全部都高樓大廈,被包圍住咁,嘩~呢度啲樓領都幾貴下啵❗️算喇~我都無錢買得起㗎喇❗️繼續去覓食先❗️行到去嘉峯匯,就決定去食🍔 Burger's Friend Forever ❗️個名都好聽過人~簡稱為bff❗️環境比較raw,好有工業風,水泥灰色嘅牆身+不鏽鋼嘅枱,仲有黑色嘅油筒枱❗️好型格。仲有好靚嘅粉紅色霓虹光管~寫住B F F Burger ❗️重點講返食物先,點咗鵝肝安格斯漢堡$158 + $25 配套餐薯格+汽水 🥤,但我就無叫汽水啦~+$15轉咗做黑松露雜菌湯❗️鵝肝安格斯漢堡好肥美嘅鵝肝超級大嚿+超多汁又厚實嘅手工安格斯漢堡,而且包身好軟熟。每一啖都滿足到味蕾。點解漢堡咁Juice⁉️皆因佢哋採用100%全天然美國安格斯牛肉+澳洲和牛。薯格真心好食過連鎖式快餐店嘅薯格,佢地嘅再脆口啲、薯仔再香口啲黑松露雜菌湯佢唔係一個creamy嘅雜菌湯,而係飲得出好綿密打碎嘅菇~濃郁嘅菇香味+再加上黑松
🍔《Burger's Friend Forever》
@burgers_friend_forever

薯格
真心好食過連鎖式快餐店嘅薯格,佢地嘅再脆口啲、薯仔再香口啲

黑松露雜菌湯
佢唔係一個creamy嘅雜菌湯,而係飲得出好綿密打碎嘅菇~濃郁嘅菇香味+再加上黑松露嘅獨特味道~每一啖都超級滿足。

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 啟德 📍 九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
2023-03-07 108 瀏覽
香港➰啟德呢間burger 店行工業風 好型格😎座位唔算太多 大約有6-7枱 空間感大 坐得幾舒服😆而且餐廳有個自助區 有提供手套 調味料 等等而burger 方面亦有多種選擇 值得一提 係佢個漢堡包皮🍔係有烘過 卜卜脆😍今次叫左個特別d既味道 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 安格斯好juicy😍😍 陪埋花生醬 又唔會太膩 同唔會唔夾! 可以一試另外想讚下小食 炸得香脆 唔會食到成口油味!但牛油果香蕉奶昔就比較普通 味道較淡🙈如果大家經過又近既可以幫襯下呢間小店🥰🙋🏻‍♀️🙋🏼‍♀️睇下我地今日點左咩食🍽️*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*▶️ 經典芝士漢堡 💸$78▶️ 加配套餐:薯格+汽水 💸$25▶️ 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 💸$88▶️ 加配套餐:炸魚手指+汽水 💸$33▶️ 牛油果香蕉奶昔 💸$35(跟餐轉換價)▶️ 水牛城雞翼 💸$58 *﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*————————————————————————JMY.FOOD大家可以去比個like同follow埋我地嫁🥰————————————————————————J MY FOOD指數♥️🌤 環境:3.5/5🤵🏻 服務
香港➰啟德

呢間burger 店行工業風 好型格😎
座位唔算太多 大約有6-7枱
空間感大 坐得幾舒服😆
而且餐廳有個自助區 有提供手套 調味料 等等

而burger 方面亦有多種選擇
值得一提 係佢個漢堡包皮🍔係有烘過 卜卜脆😍

今次叫左個特別d既味道 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡

另外想讚下小食 炸得香脆 唔會食到成口油味!
但牛油果香蕉奶昔就比較普通 味道較淡🙈

▶️ 加配套餐:薯格+汽水 💸$25
▶️ 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 💸$88
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡

▶️ 加配套餐:炸魚手指+汽水 💸$33
▶️ 牛油果香蕉奶昔 💸$35(跟餐轉換價)
牛油果香蕉奶昔

特濃花生醬安格斯煙肉漢堡
水牛城雞翼
  • 薯格
2023-02-21 983 瀏覽
Burger’s Friend Forever BFF,裝修走工業風,Raw啲既,幾型格😎淨係個水既自助位都特別啲,賣既就係各種不同既特色BURGER🍔鵝肝安格斯漢堡、黑松露和牛漢堡、丹麥藍芝士漢堡等,餐牌既相好吸晴,食欲大振😆最難得應該係有生酮系列,減住肥食BURGER💡今次就健康一下試下生酮版本,CHICKEN WITH AVOCADO KETO BURGER 生酮忌廉芝士牛油果雞扒包,賣相同一般BURGER無異,非常吸引🤤雞扒超大塊,生酮漢堡最花心機反而係包,口感做得似粗身麥包,成個漢堡一啖咬落去好Creamy同豐富,相當唔錯💗雞扒超嫩滑,有啲高級版既板燒雞腿感覺,融化芝士味道加乘,好優質既生酮漢堡🫶🏻配既係HOMEMADE CREAMY MUSHROOM BLACK TRUFFLE SOUP 黑松露雜菌湯,賣相好雅致,濃黑松露味,個人好鍾意飲蘑菇湯,依個質地唔錯,菇味都好夠👍🏻 BUFFALO CHICKEN WINGS 水牛城雞翼 好香濃,雞翼幾大隻,肉嫩,水牛城汁少少酸辣,好味😋完全唔使驚生酮左會唔會唔好食或者唔飽,非常有心機既製作,好味又有特色風味,真係食緊生酮既朋友一定

雞扒

BUFFALO CHICKEN WINGS 水牛城雞翼

完全唔使驚生酮左會唔會唔好食或者唔飽,非常有心機既製作,好味又有特色風味,真係食緊生酮既朋友一定要TRY!🤗🤗
雞扒
2023-02-10 104 瀏覽
幾個朋友都介紹啟德嘅BFF Burger's Friend Forever 好好味,一於約埋BFF 去食BFF😋😈 餐廳除咗漢堡包,亦有提供意粉🍝 第一次嚟,先試試主打菜式😎 兩款漢堡嘅麵包都充滿牛油香氣,軟綿又帶點脆🍔經典芝士漢堡 ($78) 牛肉味濃,肉汁豐富到滴出嚟🤤 加埋芝士、生菜、紫洋蒽同蕃茄,滋味十足😋🐟漁夫之堡 ($77) 炸魚柳好大塊🤩 表層香脆,內裏肉質滑嫩唔鬆散,啖啖都有魚肉😋 另加$25 配套餐,揀咗🍟香脆有皮薯條同🧇薯格,跟餐仲有汽水🥤粗身薯條同薯格都熱辣辣,香脆而惹味😋 整體份量對女仔而言偏大份🤰🏽 餐廳有提供刀叉,可以點唔同款式嘅食物,同BFF 分甘同味🥰餐廳大約有10張枱,枱與枱之間空間闊絡,適合好友小聚👨‍👨‍👧‍👧

2023-02-08
2023-02-02 700 瀏覽
————————————————————————Burger’s Friend Forever地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖Shop 5, G/F, K.Summit, 9 Muk Tai Street, Kai Tak, Kowloon City(Also in Tseung Kwan O MONTEREY Place)Will you be burger’s friend forever? 👯‍♀️If yes, don’t miss this restaurant for tasty burgers!🍔🟠推薦食物 Recommended 🔹 鵝肝安格斯漢堡 🍔Crispy Foie Gras Burger ($158): As one of Best Sales’ signature burgers, it has foie gras and Angus beef. The foie gras is thick and plump, and it tastes so fragrant and oily, melts in your mouth. Have a thick
Burger’s Friend Forever
地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖

🟠推薦食物 Recommended
柚子梳打
鵝肝安格斯漢堡

🔹 鵝肝安格斯漢堡 🍔Crispy Foie Gras Burger ($158): As one of Best Sales’ signature burgers, it has foie gras and Angus beef. The foie gras is thick and plump, and it tastes so fragrant and oily, melts in your mouth. Have a thick bite of Angus Beef, you will enjoy its juicy and tasty.
🔸 加配套餐top-up set (+$25/$33): served with a soft drink 🥤 and a snack, wide choices of French fries 🍟 , onion rings, cheese 🧀 , sweet potato fries, fried potato grid, all fresh and hot
🔹柚子梳打Yuzu soda 🥤 (+$18): strongly recommended if you are not a fan of normal soft drink, sufficient yuzu honey mixed with fresh soda, worth a try😋

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters
Nice and friendly

🟡環境 Environment

Located right below K. Summit, stylish industrial loft style interior, suitable to grab a burger!🍔

🟠總評分Overall (8.8/10)

💰$200/ person

柚子梳打
  • 薯格
2023-01-11 53 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨超水準burger🤤-Burger's Friend Forever🇭🇰 九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖 🇭🇰-👩🏼‍🤝‍👨🏾灰色工業風裝修播住姜濤既BGM, 都唔少人放工時間入黎食返個靚包先返屋企👩🏼‍🤝‍👨🏾Burger質素極高, 仲有唔同snacks同milkshake好多選擇-🇩🇰🧀🍔🍳 丹麥藍芝士漢堡 $90 加煎蛋 $8💯藍芝士唔係個個識欣賞所以都好少係main menu見到, 有得食一定要支持! 芝士好重手好正🤤💯包底較厚但唔乾, 食落甜甜地香蛋同芝麻味, 焗到岩岩好超脆但唔硬🤩💯炒洋蔥絲好腍甜, 安格斯牛唔算超厚身但好juicy, 煎蛋切開流心爆晒蛋汁將成個包昇華😍-🍍🍤🍔🥑 菠蘿蝦堡 $92 加牛油果 $15✨蝦餅係用麵包糠炸, 皮薄又超脆口, 蝦膠熱辣辣啖啖肉🤤✨菠蘿係比較薄身, 有帶出酸甜味又唔會整濕個包👍🏻✨牛油果切片鋪面好香, 同菠蘿蝦超夾😆-
👧🏻😋👅🍽✨

加煎蛋 $8

🍍🍤🍔🥑
菠蘿蝦堡 $92
加牛油果 $15

✨蝦餅係用麵包糠炸, 皮薄又超脆口, 蝦膠熱辣辣啖啖肉🤤
✨菠蘿係比較薄身, 有帶出酸甜味又唔會整濕個包👍🏻
✨牛油果切片鋪面好香, 同菠蘿蝦超夾😆
2023-01-11 56 瀏覽
▪️至尊漢堡 $112 + ʙᴜʀɢᴇʀ sᴇᴛ $25 (香脆有皮薯條 + 汽水)至尊漢堡用料十足,有兩大塊漢堡扒,培根,煎蛋,芝士,洋蔥,生菜,蕃茄等等~一啖啖落去真係好滿足🤤漢堡扒超級ᴊᴜɪᴄʏ,牛肉味濃郁,肥瘦均勻🐮♡好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑有皮薯條夠晒熱辣辣,炸得夠香脆🍟♡好味指數 🌕🌕🌕🌖🌑▪️水牛城雞肉漢堡 $78雞肉夠滑,有種特別嘅煙燻味,加埋醬汁同水牛芝士幾嘢味,個包亦烤得好香脆♡好味指數 🌕🌕🌕🌗🌑
♡好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑

有皮薯條夠晒熱辣辣,炸得夠香脆🍟
♡好味指數 🌕🌕🌕🌖🌑

▪️水牛城雞肉漢堡 $78
♡好味指數 🌕🌕🌕🌗🌑
至尊漢堡
水牛城雞肉漢堡
至尊漢堡
2023-01-01 36 瀏覽
一直bookmark咗呢間漢堡店,今次離開啟德附近終於有機會試。座位唔多,今次兩個人去坐水桶造型嘅吧枱。店內轉角位有自助區,可以拎手套、飲管及調味料。要讚一讚手套高質,唔係簿切切嘅手套,用完之後,隻手都唔會油笠笠。叫左一個經典、一個Houston漢堡。經典比較清新、houston 就有煙肉比較濃味。本身想試返薯條,但咁啱冇貨,結果叫咗一個薯條一個薯格。本身諗住薯格會好食啲,結果相比之下薯條薯味比較重。飲品有罐裝汽水揀,如果有罐裝梳打水揀就perfect 。整體CP值高,可以再食。

整體CP值高,可以再食。
2022-12-31
啟德嗰地鐵站行過幾間地產有間burger店都幾可取 裝飾簡約呈工業風 但又坐得幾舒服 黃昏時分坐底仲可感受外邊陽光微微滲透 入到去揀位坐底 就可行出counter落單拎埋soft drink 慢功出細貨可能要等陣😉隔離廚房煮好就即送埋你枱頭!。。。🦔👉經典芝士漢堡 $75睇得出樣樣材料好新鮮 還原burger嘅原汁原味🥰每層嘅size好standard 睇番觀感又好 拎上手食又方便啲!🍔包蓋剛剛烘起外脆內軟 灑埋啲黑白芝麻 質感好jengg🤪牛肉肉質唔錯 不過小妹略嫌乾身咗啲啲 呢個時候飲番啖汽水gurr下就正!食落間中咬到粗鹽粒 不過我幾享受刺激嘅咸味kekee🤭🍟跟餐的話+$25 可配薯格/薯條/沙律 +🥤不吝嗇地比了唔少薯條 加咗輕微調味料味道不錯。。。🦔👉水牛芝士漢堡 $78對呢個包嘅印象竟然係啖啖嘅水牛芝士香+微刺激辣醬味🤪幾surprised by塊水牛芝士上有少量Tabasco(?) 反而好似成個burger嘅點綴 下面塊oversized雞肉幾嫰滑多肉 juicy過前者嘅burger🧆跟餐的話+$33 可配蕃薯條/洋蔥圈/一口芝士/韓式雞粒 +🥤款式都唔少🤪唔只係配ch

。。。🦔

👉經典芝士漢堡 $75

🍟
跟餐的話+$25 可配薯格/薯條/沙律 +🥤
不吝嗇地比了唔少薯條 加咗輕微調味料味道不錯
。。。🦔

👉水牛芝士漢堡 $78

🧆
款式都唔少🤪唔只係配chips 量幾多嘅洋蔥圈炸得幾香甜 但略嫌炸粉炸得太過火
2022-12-27 29 瀏覽
臨近佳節去到啟德地標商場嘅聖誕市集閒逛一下😌行到攰攰地專程行返過住宅嗰邊,支持吓呢間之前已經介紹過嘅漢堡專門店😝就係主打精品美國牛肉漢堡嘅 Burger’s Friends Forever😚今晚嚟到全院滿座,店員都好主動話俾我哋聽落單起菜大約四個字,即製漢堡店嚟講完全可以接受🙌🏻🙌🏻🔥門口落完單順移去到自助區域,飲用水、自取手套、額外餐具同餐紙巾全部一應俱全👍🏻整齊頓放好😌用餐枱凳都係乾淨企理,唔會油淋淋,用餐體驗舒適🥳🥢經典芝士漢堡 $75 (+$25轉套餐薯格連飲品)開宗明義係經典漢堡,就梗係要用上100%全天然美國安格斯嘅牛肉🥰🤩漢堡牛肉咬落好厚實多汁🤤再加上半熱溶嘅芝士同埋生菜蕃茄,增添咗味道層次🥰咬落去有口感又好食😋至於跟餐薯格仲係熱辣辣啱啱即炸出爐,所以外皮仲係好香脆,裏面薯蓉仲係好軟熟☺️夠哂惹味👍🏻🥢漁夫之堡 $75 (+$25轉套餐沙律連飲品)當美式嘅漢堡同英式炸魚mix and match會有咩意想不到嘅味道呢😆炸魚成塊手掌咁大,美食都覺得好興奮🙌🏻配合埋沙律醬同熱溶芝士,食落口完全唔會乾爭爭🤤底部仲有清新生菜點綴🥰而沙律方面份量都幾多,呢度選用嘅黑醋汁,真係令到沙律

🥢經典芝士漢堡 $75 (+$25轉套餐薯格連飲品)

🥢漁夫之堡 $75 (+$25轉套餐沙律連飲品)
當美式嘅漢堡同英式炸魚mix and match會有咩意想不到嘅味道呢😆炸魚成塊手掌咁大,美食都覺得好興奮🙌🏻配合埋沙律醬同熱溶芝士,食落口完全唔會乾爭爭🤤底部仲有清新生菜點綴🥰而沙律方面份量都幾多,呢度選用嘅黑醋汁,真係令到沙律生色不少食唔停口🤩👍🏻食完減少左唔少油膩感😝