2022-06-20 253 瀏覽
呢間漢堡包店真係超級抵食🤑上次就試咗個至尊漢堡🍔真係超級大個🤩內餡夾住兩塊超厚嘅牛漢堡扒 牛味好濃 仲要好Juicy🐮面頭嘅麵包烘到好香脆 成個包超級厚身 一啖真係唔會咬得晒😍
➸ Fisher Burger 漁夫之堡 ($68)⎯ 加配炸薯條/ 薯格 (+$10)這款有驚喜😆!炸魚熱辣辣新鮮炸起,炸粉厚薄適中,能吃到啖啖肉,沒有任何腥味。雖然配料比起至尊漢堡少很多,只有炸魚、蕃茄、生菜和芝士,但如果要再訪也會再點這款。想吃得豐富點的話,就記住要加配薯條或者薯格!薯條和薯格一樣熱辣辣新鮮炸起,正常水準😎。➸ Trucker Burger 至尊漢堡 ($98)⎯ 加配炸薯條/ 薯格 (+$10)至尊漢堡有很多配料,除了有2份牛肉,還有煙肉、蕃茄、芝士、生菜等等,比較適合喜歡食肉的朋友。我這份牛肉漢堡扒的牛肉味濃亦算厚切,可是肉汁略嫌不足,如果可以再juicy點💦就好之前去旺角新世紀Food Court吃快飯,被這間店的「手打牛肉漢堡」大招牌吸引~ 新年期間到訪漢堡插有財神/ 利是封旗仔😆,平常的旗仔會是鋪頭logo的設計。
➸ Fisher Burger 漁夫之堡 ($68)
⎯ 加配炸薯條/ 薯格 (+$10)

➸ Trucker Burger 至尊漢堡 ($98)
⎯ 加配炸薯條/ 薯格 (+$10)

2022-01-29 220 瀏覽
第一次食到咁差既魚柳包😂😂吾想食太多肉所以嗌左呢個$68既漁夫之堡🍔攞完食物後就嚴重發現圖文不符,中間既魚柳只有一小條😡 配料只有一片生菜+蕃茄+芝士,整體感覺好似俾人呃左咁😤最大既問題係,炸魚柳竟然有陣腥味,食左2啖好想嘔之後就無食了😓好差既魚柳包,好差既體驗👎🏻
第一次食到咁差既魚柳包😂😂
吾想食太多肉所以嗌左呢個$68既漁夫之堡🍔

好差既魚柳包,好差既體驗👎🏻
2022-01-17 169 瀏覽
今日去到旺角嘅MOKO Food Court入面搵到一間高質嘅漢堡包👍🏼本身諗住求其搵啲嘢食, 行過見佢賣相唔錯決定試下! 佢可以加錢配搭薯條或者薯格, 亦都可以加配飲品! 不過呢啲都唔係重點, 重點梗係講下佢嘅漢堡包好冇食先!!1. 鵝肝安格斯漢堡呢個漢堡包有驚喜,有鵝肝嚟講價格唔貴,而且塊肝都幾大塊😍😍😍安格斯牛肉都有手打牛肉feel,整返嚟講都唔錯, 雖然環境係food court入面食, 不過質素絕對拍得住出面嘅高質漢堡包😍😍2.日式豚肉漢堡由於本人愛好牛嘅關係, 對豬嘅感覺就麻麻,不過塊豬一上枱好得體, 大大塊, 絕對充滿視覺效果!同安格斯相比, 絕對唔同味道同口感, 可能係日式漢堡包嘅感覺掛😆整體嚟講呢度嘅質素都唔錯, 薯格同埋薯條都好大份, 完全可以食飽你😁特別係嗰塊鵝肝,厚度超水準👍🏼有時經過都可以再encore....

1. 鵝肝安格斯漢堡

2.日式豚肉漢堡

Buffalo Chicken Burger $48 + French Fries $10見到水牛城雞肉漢堡既賣相好吸引就決定試下 仲加埋炸薯條變成一個終極肥仔餐🐷雞翼食落甜甜辣辣咁 肉質嫩滑多汁仲要冇骨 非常方便🤤 巨量芝士+外脆內軟既麵包+熱辣辣脆身既薯條既配搭非常出色😍 值得一試🥰Buffalo Stuffed Chicken Wings was tender & juicy, with the appetising cheese🧀 & sweet chili sauce🥫Love the crunchy & soft butter bun & crispy fries🍟, which levelled up the whole burger🍔評分: 9/10🌟BLACK TRUFFLE WAGYU BURGER $108 +$10 Waffle Fries另一款就叫咗黑松露和牛漢堡同薯格🥔 薯格神還原KFC既味道😛即叫即炸好香脆食落咔咔聲😆 濃郁既黑松露加上充滿肉汁既和牛漢堡扒 配埋豆苗絲可以解膩 整體上價值抵得黎質素又唔錯 可以一試😚Black truffle wagyu b
評分: 9/10🌟

Black truffle wagyu burger came with juicy, meaty wagyu patty & the rich truffle! It’s well flavoured with the cheese🧀, pea shoots🌱, sunny side egg🍳 Revisit was definitely fine since the price was super friendly🤎
評分: 8.5/10🌟
————————————————————————
Burger's Friend Forever (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場食代館3樓S15號舖
BLACK TRUFFLE WAGYU BURGER w/Waffle Fries
BLACK TRUFFLEi WAGYU BURGER w/Waffle Fries
Waffle Fries
Buffalo Chicken Burger  w/ french  fries
Buffalo Chicken Burger
Buffalo Chicken Burger  w/french  fries
Waffle Fries
Buffalo Chicken Burger
  • 水牛城雞肉漢堡
2021-12-23 115 瀏覽
前排去開MOKO 買野, 就去試下食漢堡包, TKO 總店太遠見MK 都有就試下, 叫左個至尊同FD SHARE, 過百蚊都幾貴...不過一場黎到就試下即整既但都等得耐, 不過都MAKE SENSE 既牛肉好JUICY, 包又唔硬唔軟幾好口感喎~薯格都唔錯, 份量OK...2個人SHARE 完唔夠飽叫多左個黑松露和牛, 拎返埋位已經聞到好香, 食落松露味好正, 今次配薯條一樣好食!撞正去果日唔係 weekdays 唔可以加10蚊買飲品, 只好另外多買2 杯可樂, 不過成個餐好飽好滿足! 下次去開TKO 果邊都會試埋佢地其他包, 希望水準同MK 一樣!

即整既但都等得耐, 不過都MAKE SENSE 既
牛肉好JUICY, 包又唔硬唔軟幾好口感喎~
薯格都唔錯, 份量OK...

2021-12-22 70 瀏覽
最近見到旺角MOKO新世紀廣場開左個戶外遊樂場,帶左兩個小朋友去放電,outdoor playground 我就覺得一般般,但之後係food court反而有驚喜我習慣去food court 都會行一個圈,睇哂有咩野食先再決定,但去到呢個burger counter就停左落黎,兩個囡已經被佢地個mini burger吸引住,加上聖誕旗仔,實在太cute cute啦我分別買左兩set 聖誕迷你漢堡(3pc)去share,三個人食岩岩好裡面有mini水牛城雞肉漢堡 + mini日式豚肉漢堡 + mini魚夫之堡1. mini 水牛城雞肉漢堡: size岩岩好,水牛城汁酸酸辣辣,夠開胃2. mini日式豚肉漢堡: 麻醬配豆苗,幾新鮮既日式配搭3. mini魚夫之堡: 因為佢係加埋蛋醬去炸,size 會比其他兩個略大,龍脷柳唔錯,入面都幾鮮嫩

2. mini日式豚肉漢堡: 麻醬配豆苗,幾新鮮既日式配搭
2021-12-19
10 分鐘 (堂食)
  • 迷你漢堡
2021-12-12 83 瀏覽
“鵝肝安格斯漢堡”($138)食過最難食嘅漢堡,沒有之一見咁多foodie推介所以去左食個樣睇落正正常常但一食落去已經覺得唔對路個包又厚又乾,食到想嘔包嘅比例比起肉高太多究竟我食緊包定漢堡包厚都算,仲要唔鬆軟啲餡味道都唔得鵝肝軟淋淋個面好似冇煎過咁牛肉陣味好騷完全唔推介平時我都唔會食淨嘢因為覺得好浪費但呢個包真係食唔落去薯條唔新鮮,一食已經凍哂又唔脆Burger's Friend Forever旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場食代館3樓S15號舖
“鵝肝安格斯漢堡”($138)

食過最難食嘅漢堡,沒有之一
見咁多foodie推介所以去左食
個樣睇落正正常常
但一食落去已經覺得唔對路
個包又厚又乾,食到想嘔
包嘅比例比起肉高太多
究竟我食緊包定漢堡
包厚都算,仲要唔鬆軟
啲餡味道都唔得
鵝肝軟淋淋個面好似冇煎過咁
牛肉陣味好騷
完全唔推介
平時我都唔會食淨嘢
因為覺得好浪費
但呢個包真係食唔落去
薯條唔新鮮,一食已經凍哂又唔脆

Burger's Friend Forever
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場食代館3樓S15號舖
2021-12-10 75 瀏覽
喺度見到食評唔錯 推鵝肝burger 咁就試吓啦 等咗好耐 嚟到食左幾啖食到腐乳味 係個肉到發岀黎 未試過食臭左嘅burger 初頭仲懷疑係個sauce啲味 之後佢哋退錢 但已經補償唔到我身心 食物安全 最重要同基本嘅嘢都做唔到 收人$138 個burger 唔該真係檢討下
打破一貫傳統的框架!美食不僅能慰藉心靈有一定的滿足吸引之外,有時候為求省時省荷包要速食飽餐一頓與知已友人更能享受美式漢堡邪惡既外型富變化、製作集合出多種配料所拼凑突出漢堡的美味,霸氣且賣相討好令人回味之餘就讓我口水快流下來!「鵝肝安格斯漢堡」以原塊濃郁兩邊煎香逼出脂香味,漲卜卜鵝肝入口以半溶口感狀態呈現,牛肉夠咬口兼嚼勁肥而不膩「漁夫之堡」魚塊炸後沒有縮水變柴,種意香口兼夠突出,一啖一口薯條加一啖一口漢堡非常過癮

2021-11-04
我一向喜歡嘗試不同款式的漢堡,今次和朋友到旺角東站的新世紀廣場逛街後,便來到food court吃Burger’s Friend Forever吃漢堡。看到漢堡款式選擇多,有和牛、至尊、炸魚等款式,竟然連高級食材的鵝肝漢堡也有,真的太值得推介了!非常熱愛吃漢堡的朋友,保証你們一定喜歡吃這間漢堡!🍔至尊漢堡:(必吃)如果大家特別愛吃牛或多過一位朋友來一起吃的話,我強烈建議大家吃至尊漢堡,因為有兩大塊牛扒,牛肉雖然很厚,但竟能保持鮮嫩的口感,而且牛的肉汁極多,絕對能滿足各位喜歡吃牛朋友的需要。至尊漢堡是最足料的漢堡,香濃牛扒🥩加上脆到爽口的芝麻麵包,配合芝士、煙肉、番茄、生菜、洋蔥和特製醬,令人吃完又想再吃。這間店的漢堡比起很多大型快餐店的漢堡更滋味,吃過後簡直覺得是人生的一大享受!大家還可另加🍟薯條一起吃!水牛城雞肉漢堡:漢堡是微辣,怕辣的朋友都可吃。我吃得出水牛城雞肉有辣椒醬和牛油的香濃味道。芝士🧀量特別多。把菜和蕃茄等健康食材夾在漢堡中,吃完不會上火熱氣。未吃過的朋友,保証你喜歡!我加了些薯格來吃,炸得非常香脆,把薯仔弄成格仔狀很特別!推介大家吃薯角,特別香脆兩款漢堡我都愛吃有用完即

🍔

推介大家吃薯角,特別香脆

兩款漢堡我都愛吃

有用完即棄的手套,很衞生

喜歡素食或對健康有追求的朋友可以選擇菇漢堡。另外,這間食店的特別之處是雖然主打賣漢堡,但竟然有黑松露意大利飯吃,是黑松露啊
!所以一定能滿足不同人士的需求。

更值得一提是店舖很注意衞生,會派用完即棄的手套給我們用,這樣我們不怕自己的手拿漢堡會沾到細菌。今餐既飽肚又滿足!

以下是門面:

餐牌:

2021-11-08
  • 黑松露意大利飯
  • 鵝肝安格斯漢堡
2021-11-08 141 瀏覽
朋友介紹喺旺角新世紀廣場food court 有間好正嘅burger店,今日剛好經開旺角,就嚟試試。他們有各種口味嘅漢堡,有牛、豬、雞、魚、大啡菇,甚至鵝肝,更利害嘅係有和牛,咁多選擇會有選擇困難症,不過仲有一款你啱的。小編同朋友揀了一牛一雞,朋友嘅介紹冇錯,漢堡水準好高,小編同朋友都冇失望。-🌹至尊漢堡用得至尊兩個字當然份量十足,漢堡牛扒足足有兩大塊,除咗牛扒,仲有蛋同煙肉,蕃茄同菜,用料十足,加上秘製醬汁,一口咬落口感滋味無窮,仲有最重要嘅係嗰兩片麵包,小編認為這先係比人優勝嘅地方,包邊包皮非常香脆,係食落係有脆聲嗰種脆,利害,讚。-🌹水牛城雞肉漢堡這款漢堡少辣,內有一塊雞扒同一片芝士,味道香口,同樣兩片麵包非常香脆,讚。-

🌹至尊漢堡

🌹水牛城雞肉漢堡

• 鵝肝安格斯漢堡
2021-11-02 88 瀏覽
因為好耐都無行新世紀。今日行入黎,耳目一新,Food Court 入面開左間漢堡包店叫做Burger's Friend Forever! 咁我本人就已經係一個漢堡迷!超級中意食任何類型的漢堡包!所以就試左呢間餐廳啦!適逢遇上了萬聖節,仲出左萬聖節包包,好得意架!!咁今次就食左至尊漢堡同埋水牛城雞肉漢堡!至尊漢堡超多料,兩塊勁大塊的牛,配搭埋番茄同蔬菜,肉得黎都好Fresh。就算你個口好大都無可能一啖咬到全部料。。不得不提,佢個包皮係又香又脆!超級特別,一試難忘!雞肉漢堡,一點都不Heavy!又係好Fresh,小朋友一定會中意架。佢仲出左迷你漢堡套餐,仲可以自選牛,魚,雞!細食既朋友可以試試喔!

適逢遇上了萬聖節,仲出左萬聖節包包,好得意架!!

咁今次就食左至尊漢堡同埋水牛城雞肉漢堡!

2021-10-30
5 分鐘 (堂食)
  • 至尊漢堡
2021-10-27 67 瀏覽
最近想換電話,便跟朋友到附近電器鋪測試手機,還在考慮買哪一部好。時間也不早,於是便到食代吃晚餐。至尊漢堡 - $98無法抗拒有兩層厚牛肉,漢堡扒算鬆化不帶筋,頗有肉汁,還有烤洋蔥調味,不少得煙肉、煎蛋、蕃茄和生菜等經典配料,層次更佳。值得一讚有即棄膠手套提供。炸薯條 +$10最愛的粗薯條,口感特別佳,新鮮炸起很脆身,份量比想像中多。漁夫之堡 - $68新鮮即炸魚柳令芝士半溶化,魚肉算紮實多汁,同樣有蕃茄和生菜等經典配料。炸薯格 +$10薯格的咸香味較重較惹味,份量也頗多。

至尊漢堡 - $98

炸薯條 +$10
最愛的粗薯條,口感特別佳,新鮮炸起很脆身,份量比想像中多。

漁夫之堡 - $68

炸薯格 +$10
薯格的咸香味較重較惹味,份量也頗多。
2021-10-26
2021-10-25 82 瀏覽
是日筆者約了CDG鐵粉shopping, 血拼完畢又累又餓, 來到food court覓食. 週六下午四時多, 場內大概七成滿. 眼見這間BBF有條小人龍, 看來應該不錯, 即管試一試. 筆者點選了和牛漢堡set(HK$92)+薯格(HK$10), 好友則要黑松露和牛漢堡set(HK$108)+薯條(HK$10).聽聞店內的食物即叫即做, 所以每份set大概要等十分鐘. Chit chat一會, alarm響起, 食物終於送上. 先說賣相, 食物用上木板托盤盛著, 很打卡feel. 試一口, 上下層的麵包也有烘烤過, 包面保持鬆軟感, 不會過分硬脆, 質感剛好. 芝士處於半熔的狀態, 屬於比較輕盈的那種, 不會過分鹹膩搶去牛肉的風頭. 聽說和牛用上澳洲的貨源, 還要是手打, 怪不得牛的質感很柔軟, 一點死實也沒有, 肉汁仍然保持住, 配上清新的豆苗, 中和了牛的油脂, 整體不俗.  薯格口感非常香脆, 即使吃至尾段也没有淋掉, 很讚嘆! 試了少許友人的黑松露和牛漢堡, 那個黑松露醬非常香濃, 跟和牛也很匹配, 另有一層雞蛋, 增加了口感, 整體也很不錯. 薯條是厚切的, 外脆內嫩, 熱

聽聞店內的食物即叫即做, 所以每份set大概要等十分鐘.

薯格口感非常香脆, 即使吃至尾段也没有淋掉, 很讚嘆!

薯條是厚切的, 外脆內嫩, 熱騰騰的, 也挺好.

想不到food court 也有高水準的burger. 吃飽飽, 充滿能量又再血拼.

和牛漢堡  +  薯格
黑松露和牛漢堡  +  薯條
2021-10-23
10 分鐘 (堂食)
  • 和牛漢堡
  • 黑松露和牛漢堡