2024-10-06 140 瀏覽
趁Happy Friday去銅鑼灣行街🛍~原來希慎底層嘅food court匿埋咗間咁正嘅漢堡店🍔~現場都唔少人食呢間,個漢堡又大又靚~我哋叫咗個藍芝士漢堡🧀,塊漢堡扒夠晒足料~個麵包烤脆咗🥯,仲要甜甜地,好好味😋~啲藍芝士鹹咗少少,所以記得夾埋甜甜地嘅包一齊食👍~加20蚊有埋薯條汽水🥤,啲薯條炸得好脆🍟~佢呢度除咗漢堡,仲有幾款意粉揀🍝,我哋就要咗茄汁大蝦意粉~佢嘅蝦好彈牙🦐,意粉汁唔會太酸,而且汁好多,好掛意粉~我哋加咗20蚊要薯格🥔,再加多15蚊仲可以將汽水換做黑松露菌湯🍄,湯都幾多菇粒~呢度food court嘅位置都幾舒服,好彩搵到旁邊梳化位🛋~下次有機會再嚟食~Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
趁Happy Friday去銅鑼灣行街🛍~
原來希慎底層嘅food court匿埋咗間咁正嘅漢堡店🍔~
現場都唔少人食呢間,個漢堡又大又靚~

我哋叫咗個藍芝士漢堡🧀,塊漢堡扒夠晒足料~
個麵包烤脆咗🥯,仲要甜甜地,好好味😋~
藍芝士漢堡

啲藍芝士鹹咗少少,所以記得夾埋甜甜地嘅包一齊食👍~
加20蚊有埋薯條汽水🥤,啲薯條炸得好脆🍟~
藍芝士漢堡餐

佢呢度除咗漢堡,仲有幾款意粉揀🍝,我哋就要咗茄汁大蝦意粉~
佢嘅蝦好彈牙🦐,意粉汁唔會太酸,而且汁好多,好掛意粉~
茄汁大蝦意粉

薯格

下次有機會再嚟食~

Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
薯格
黑松露菌湯
  • 薯條
2024-09-29 97 瀏覽
Hysan 地庫嘅food hall原來好多野食,同朋友喺度約食飯幾方便,可以一站式喺度食完晚飯再食甜品!😍呢晚就喺度食咗burger,呢間burger餐廳選擇都幾多,味道亦幾好~😋✨丹麥藍芝士漢堡Burger好厚身、好足料~ 套餐加配黑松露雜菌湯同香脆有皮薯條,薯條香脆可口,雜菌湯好creamy、好香黑松露味~✨全日早餐減肥食新酮餐可以揀呢個ADB,有好多蔬菜好健康~ 漢堡牛夠juicy,煙三文魚色澤好靓,太陽蛋煎得岩岩好!🤤

✨丹麥藍芝士漢堡

✨全日早餐
2024-09-27 117 瀏覽
去咗呢間位於hysan foodcourt嘅漢堡包餐廳試咗藍芝士漢堡包同埋湯加埋一個全日早餐首先,我哋飲咗一個幾Creamy嘅蘑菇湯上邊有少少蕃茜,有少少蘑菇蓉'唔會話超級膩佢嘅藍芝士漢堡包俾想像中好食,本身以為佢嘅芝士味會好濃烈,食落完全唔覺得臭反而配合埋洋蔥+漢堡扒幾夾加埋蕃茄同埋生菜幾清新佢仲配埋啲卡真薯條,炸得好脆,而且唔會好燶另外朋友order左一個全日早餐都幾大碟,有牛油果、三文魚、煙肉、蛋、茄汁焗豆豬柳同埋pancake配埋個沙律以lunch嚟講都夠晒飽整體來講都幾唔錯,價錢唔算好貴,分量多唔鍾意食漢堡包仲可以叫意粉同埋全日早餐
去咗呢間位於hysan foodcourt嘅漢堡包餐廳
試咗藍芝士漢堡包同埋湯加埋一個全日早餐
首先,我哋飲咗一個幾Creamy嘅蘑菇湯
上邊有少少蕃茜,有少少蘑菇蓉'唔會話超級膩
反而配合埋洋蔥+漢堡扒幾夾
加埋蕃茄同埋生菜幾清新
佢仲配埋啲卡真薯條,炸得好脆,而且唔會好燶
另外朋友order左一個全日早餐
以lunch嚟講都夠晒飽
2024-09-26 150 瀏覽
叫咗期間限定嘅和牛熱香餅漢堡,非常之失望。兩塊熱香餅好淡又唔鬆化,塊漢堡扒好似未解凍好,好硬無味而且一啲都唔juicy。其他材料生菜、芝士、bacon同蛋好求其咁放埋一齊又無醬,所有野都好似分開晒咁,完全唔值呢個價錢。本來期望類似McGriddle咁但完全唔似又無糖醬。未試過其他漢堡唔知係咪都係咁。薯角就正常發揮,oreo花生醬奶昔就得花生醬味無oreo味~因為係food court所以環境無咩特別。
因為係food court所以環境無咩特別。
2024-09-23 114 瀏覽
Burger's Friend Forever嘅Burger出名多花臣,會出啲好特別好食嘅漢堡包。🩵藍芝士漢堡餐 $127-丹麥藍芝士漢堡 + 跟餐薯條 + 黑松露雞菌湯藍芝士愛好者必須要嚟食啦,藍芝士獨有超香濃芝士味道,加上非常Juicy嘅牛肉漢堡,將牛肉味道升華到頂點,仲有金黃香脆嘅粗薯條都係我最愛。黑松露湯非常濃稠,每一口都係滿滿有口感的雞菌菇。🩵全日早餐 $168新出餐品,大件頭嘅全日早餐。有兩隻荷包蛋、牛肉漢堡扒、大啡菇、煙三文魚、煙肉、牛油果、茄汁豆、蜜糖hotcake同沙律。真係超豐富好飽。跟餐仲有支可樂飲。地點喺地鐵站希慎商場落一層,非常方便。#BFFburger #BFF #漢堡神偷 #漢堡包 #銅鑼灣 #希慎

🩵藍芝士漢堡餐 $127
-丹麥藍芝士漢堡 + 跟餐薯條 + 黑松露雞菌湯
黑松露湯非常濃稠,每一口都係滿滿有口感的雞菌菇。

🩵全日早餐 $168

跟餐仲有支可樂飲。

地點喺地鐵站希慎商場落一層,非常方便。

2024-09-13
2024-09-23 150 瀏覽
Hysan開左food court甘耐,終於可以試下,食burger又有all day breakfast, 真係好岩我同👦🏻丹麥藍芝土漢堡肉質鮮嫩多汁,配上那濃郁的丹麥藍芝士,味道有點鹹香,每一口都能感受到芝士的 Creamy 感,包最正烘得够香脆 薯條外脆內軟,剛出鍋的時候熱騰騰的,吃起來特別酥脆,搭配一點鹽,味道剛好。 黑松露雜菌湯估不到👦🏻岩飲濃郁的黑松露口感和各種雜菌的風味交織在一起,整體喝起來滑順又香醇 全日早餐雙煎蛋的蛋黃恰到好處,煙肉香脆可口,還有番茄豆子,最正有牛油果同三文魚,omega 3滿滿的❤️💚

丹麥藍芝土漢堡

薯條

黑松露雜菌湯

全日早餐
2024-09-20 104 瀏覽
時代廣場B2開左foodcourt都未嚟過, 今次就去左試呢間主打漢堡既餐廳, 除左銅鑼灣係香港港九新界都有分店.🍽️ 藍芝士漢堡餐 + blue cheese $127漢堡包表面煎至脆卜卜, 但咬落仍然鬆軟, 入面有一層勁厚既藍芝士舖係漢堡扒上面, 中間仲夾雜住燒過既甜洋蔥, 整體感覺唔會太油膩. 而漢堡扒肉味亦非常濃厚, 肉質結實唔鬆散. 🍽️黑松露雜菌湯跟餐加左個黑松露雜菌湯, 食到入面一粒粒既雜菌, 黑松露味香濃, 係屬於質地較杰身既雜菌湯.🍽️ 全日早餐 $168配料都幾豐富, 除左有一塊和牛漢堡扒之外, 仲有煙三文魚、煙肉、班戟同大啡菇等. 份量都幾多, 食完後都非常飽. 當中和牛漢堡扒肉味濃郁, 又唔會煎到太乾身, 味道不錯.

🍽️ 藍芝士漢堡餐 + blue cheese $127

🍽️黑松露雜菌湯

🍽️ 全日早餐 $168

希慎新開food court嘅burger佢哋主打一個花生醬burger😂😂特濃花生醬漢堡 🍔 💰$92安格斯牛肉仲有脆身既煙肉 配埋蔬菜蕃茄 係好難唔好食嘅組合 佢嘅特濃花生醬好濃郁鋪滿晒成個漢堡 幾特別香蒜白酒蜆肉意粉💰$88意粉軟硬程度啱啱好 香蒜汁正常發揮 有少少辣辣地🌶️比較驚喜嘅位係蜆肉份量勁多 CP值好唔錯套餐可以加香脆有皮薯條/薯格/田園沙律 會送汽水 或者加錢轉黑松露雜菌忌廉湯呢到既薯條偏粗身 炸得幾好食 我哋都加左個忌廉湯 幾creamy 雜菌味都重 都唔錯👍🏻成個套餐嘅份量都幾飽肚 一啲都唔細 幾抵食

希慎新開food court嘅burger
佢哋主打一個花生醬burger😂😂

特濃花生醬漢堡 🍔 💰$92

香蒜白酒蜆肉意粉💰$88

意粉軟硬程度啱啱好 香蒜汁正常發揮
有少少辣辣地🌶️
比較驚喜嘅位係蜆肉份量勁多 CP值好唔錯

成個套餐嘅份量都幾飽肚 一啲都唔細 幾抵食
10 分鐘 (堂食)
《 🍔👍🏻銅鑼灣Hysan廣場—花生醬漢堡包🥜》相信大家都鍾意喺銅鑼灣行街🫶🏻平時最受歡迎嘅商場一定包括Hysan廣場👍🏻最下面嗰層除咗有好多餐廳🍙🍚甜品🍮🍭🍬而家仲多咗food court添!🤣🫶🏻又有silk🧋又有韓國菜🫶🏻仲有漢堡包😘🍔!見到Burger’s Friend Forever出咗款花生醬漢堡👍🏻🥜賣相都幾吸引🤩所以就試一試!佢選擇都好多😘黑松露 鵝肝 魚柳漢堡包 🍔仲有大蝦🍤蜆肉意粉等 價錢亦都唔貴💯1️⃣🍔🥜 特濃花生醬漢堡 $92 (9/10)漢堡即叫即整💖滿滿嘅花生醬佈滿🥜漢堡扒上🥹仲要係粒粒花生醬 令到口感更加多元化 😭估唔到佢同煙肉🥓出乎意料嘅夾😦!漢堡包包皮煎到外脆內軟 美國穀飼安格斯牛肉🐮嘅漢堡扒特別多汁 亦都好厚身🧀一邊食一邊爆汁 配合埋半融既車打芝士 生菜🥬 🧅紫洋蔥🍅蕃茄 超好味同時都好邪惡👿2️⃣ 🍝💖 香蒜白酒蜆肉意粉 $88 (7/10)除咗好多款漢堡包🍔可以揀之外,亦都有唔同嘅意粉😘 我就揀咗個白酒蜆肉 成個意粉有好多蜆肉😁新鮮多汁🫶🏻冇沙 面頭仲有好多蘑菇🍄‍🟫同洋蔥🧅 扁意粉🍝份量都好多 但係口感可以更加煙靭!略嫌煮得有少少耐 扁意粉 🍝意粉充
《 🍔👍🏻銅鑼灣Hysan廣場—花生醬漢堡包🥜》

1️⃣🍔🥜 特濃花生醬漢堡 $92 (9/10)

2️⃣ 🍝💖 香蒜白酒蜆肉意粉 $88 (7/10)

除咗好多款漢堡包🍔可以揀之外,亦都有唔同嘅意粉😘 我就揀咗個白酒蜆肉 成個意粉有好多蜆肉😁新鮮多汁🫶🏻冇沙 面頭仲有好多蘑菇🍄‍🟫同洋蔥🧅 扁意粉🍝份量都好多 但係口感可以更加煙靭!略嫌煮得有少少耐 扁意粉 🍝意粉充滿蒜香🧄帶少少辣 越食越開胃!+$20轉做套餐 有蘑菇湯 可樂 另外有一大兜薯條🍟脆卜卜 熱辣辣!調味亦剛剛好💖

————————————————————————
📍 Burger's Friend Forever (希慎廣場) (銅鑼灣)

𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_cwb

🔆整體味道:8/10
🔆服務態度:8/10
🔆性價比:9/10
🔆會唔會encore: yes

#hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #foodiesinternationalchat #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #香港旅行
#香港探店 #香港美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣
2024-09-04 197 瀏覽
好耐冇行希慎廣場,原來裝修後成層變咗food court。見到呢間竟然有藍芝士安格斯漢堡就好想食,點餐後都唔需要等好耐,藍芝士味道好濃,安格斯漢堡唔會乾身,麵包都鬆軟,整體幾好食。好耐冇食過薯格,調味啱啱好,勁香脆,好食!除咗漢堡包,估唔到卡邦尼意粉都有驚喜,醬汁超香濃同creamy,每啖都掛晒汁,好多煙肉同洋蔥,食完夠晒飽。有皮薯條帶有少少蒜蓉味,就咁食都好正!黑松露雜菌忌廉湯唔會係超杰身嗰種,但黑松露同菌味都好香濃,味道唔會太鹹,恰到好處!
好耐冇行希慎廣場,原來裝修後成層變咗food court。

• 黑松露雜菌湯
2024-08-29 175 瀏覽
hysan樓下新裝修後開左food court ,第一次去食晚餐,有好多嘢食,中西日韓泰菜都有😋真系花多眼亂,見到呢間西餐好多人食,漢堡包又好大個,意粉都好精緻,價錢又唔貴,一於試嚇啦!.侯斯頓漢堡🍔 有煙肉🥓又有牛肉,煙肉好脆,唔會油淋淋,唔系平時好肥嘅煙肉,牛肉好厚好多汁。加加埋埋個漢堡包好高,個口細啲都冇辦法一啖咬啊😍😍重點系佢啲洋蔥🧅,炸到金黃色好脆,口感好豐富! .香蒜白酒蜆肉意粉🍝 最值得一提系非常多蜆肉,雖然唔系好大粒,但系好鮮甜🤩!而且都好大份,意粉嘅軟硬度都啱啱好,比較有唗口! 黑松露雜菌忌廉湯🫕 個質地系好creamy,飲得出系由粒粒蘑菇打碎再煮成湯,每一啖都會飲到黑松露同埋雜菌嘅鮮味!

2024-08-28 101 瀏覽
🍔 銅鑼灣希慎廣場地庫Food Court大改造!新開近20間餐廳,今次試咗專賣美國漢堡嘅BFF Burger 侯斯頓漢堡 $92佢哋嘅手打牛肉漢堡,用嘅係每日新鮮送嚟嘅麵包,手打牛肉原汁原味😋 份量十足,肉質軟嫩,牛味好香🤤 麵包鬆軟岩岩好,配埋燒烤醬、煙肉同洋蔥,仲有超濃郁芝士,簡直係完美嘅配搭🧀 每份漢堡都係即叫即製,新鮮熱辣🔥香蒜白酒蜆肉意粉 $88都幾有驚喜,扁意粉配上大量蜆肉,充滿蒜香,仲帶少少辣,好惹味配套餐加咗香脆薯格同餐湯,自製黑松露雜菌忌廉湯,黑松露味好濃郁🍄 +$20可以轉套餐,可選配香脆有皮薯條、薯格、沙律同汽水+$15 升級轉黑松露雜菌忌廉湯🎈Burger's Friend Forever (希慎廣場)🎈銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B2樓URBANHOOD B208號舖

侯斯頓漢堡 $92

香蒜白酒蜆肉意粉 $88

+$20可以轉套餐,可選配香脆有皮薯條、薯格、沙律同汽水
+$15 升級轉黑松露雜菌忌廉湯

2024-08-28 109 瀏覽
今日放工經過希慎,決定去試下新裝修既food court。行左一圈,決定試下食burger。我地叫左兩個餐侯斯頓漢堡+香脆有皮薯條+黑松露雜菌忌廉湯侯斯頓漢堡有美國谷治安格斯牛肉配秘製燒烤汁伴車打芝士,番茄,煙肉,羅文菜同紫洋蔥。Burger好足料,好厚,麵包鬆軟,成個味道都好夾。香脆有皮薯條外皮酥脆,內裡綿軟鬆散,再加埋適量的海鹽,風味格外出眾。搭配漢堡一流👍🏻黑松露雜菌忌廉湯濃郁醇厚,湯底融合多種野生菌類香氣,拌以黑松露油,鐘意黑松露既一定唔可以錯過。香蒜白酒蜆肉意粉+田園沙律+可樂香蒜白酒蜆肉意粉好多蜆肉,係啖啖都有,好滿足,而且無沙。鮮甜蜆肉與蒜味配合,再加試白酒的酒香,仲帶少少辣味,層次感十足。田園沙律加左微酸既醬汁,都好開胃。整體黎講,食物質素都幾好,價錢係銅鑼灣唔算太貴,新food court環境舒適,可以一試!

我地叫左兩個餐
侯斯頓漢堡+香脆有皮薯條+黑松露雜菌忌廉湯

香蒜白酒蜆肉意粉+田園沙律+可樂

2024-08-26
2024-08-26 222 瀏覽
喜歡食Juicy Burger🍔嘅朋友有福了!今日同朋友無意中經過希慎廣場地庫,見到B 2嘅food court 有間美式漢堡包🍔店!見到有D Lunch套餐,漢堡包落去又好吸引!於是就同朋友一齊試下!我地叫左2️⃣個Set🍔特濃花生醬漢堡🍝香蒜白蜆酒肉意粉2個set都可以各自配沙律或餐湯同飲品,我地仲叫埋🍟添!份量非常足夠,2個set,但3個人都夠食😃而且特濃花生醬漢堡真係夠Juicy,花生醬味好濃郁,牛肉🥩又夠厚!真係快靚正嘅推介!
我地叫左2️⃣個Set
🍔特濃花生醬漢堡
🍝香蒜白蜆酒肉意粉
2個set都可以各自配沙律或餐湯同飲品,我地仲叫埋🍟添!
份量非常足夠,2個set,但3個人都夠食😃
2024-08-26
2024-08-24 196 瀏覽
與朋友到銅鑼灣希慎廣場,落地庫二樓B208號舖,發現有美式漢堡食店,銅鑼灣又多了一個我喜歡的食物選擇。候斯頓漢堡餐,漢堡勁有牛肉味,是優質美式漢堡牛肉,配合漢堡包內的芝士,煙肉,菜等,好正,令人回味昔日去美國旅遊的感覺。白酒蜆肉意粉餐,滿滿的蜆肉,又大粒,又厚肉,鮮甜,配上滑而爽身的面條,味道濃郁,正宗美國口味。黑松露雞菌湯,不是一般雞菌汤,應該是自家制濃郁味道的雞菌湯,雞菌是新鮮的,每一啖口感好濃郁,很喜歡這个汤。薯条不像其他食店的薯条,吃下去沒有油分泌出來,乾身脆口。

薯条不像其他食店的薯条,吃下去沒有油分泌出來,乾身脆口。

• 香蒜白酒蜆肉意粉
  • 侯斯頓漢堡