2024-08-16 926 瀏覽
𝕎𝕙𝕠’𝕤 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕓𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝕗𝕣𝕚𝕖𝕟𝕕, 𝔸𝕟𝕘𝕦𝕤 𝕠𝕣 ℍ𝕠𝕦𝕤𝕥𝕠𝕟?🚵🏽‍♂️經常係銅鑼灣出沒,睇住 Hysan Place 圍板裝修左地庫兩層咁耐🚧,估唔到係有多個小 foodcourt🤓,burger 絕對係一個美味邪惡選擇🏵️!同👦🏽食呢餐必須豐富同豐富🤣,除左 burger 仲有好多西式 dishes,所以我地只係 order 左一份漢堡:侯斯頓漢堡☄️。成個 burger 香噴噴又好足料🤺,材料有美國谷治安格斯牛肉🐂配秘製燒烤汁🪐,伴車打芝士🧀、番茄🍅、煙肉🥓、羅文菜🥬同紫洋蔥🧅。漢堡麵包脆脆🍞,醬汁唔算多呢下好,整體相當飽滿🤭。我地加錢配左香脆薯條同汽水,薯條粗大脆口又唔咸👄;一路食一路飲汽水🥤好 gur!🍔Houston BBQ Burger with American Angus Beef | $92🍟French Fries & Coke | +$20聽聞香辣薯格都係 evil 既代表😈,係同👦🏽忙完緊係要放肆一個。薯格份量多,雖然唔算脆,但味道搭夠,調味得剛好🏈。🥔Crispy Waffle Fries | $50另一個主食就揀左香蒜白酒蜆肉意粉🦭,救命

🍟French Fries & Coke | +$20

🥔Crispy Waffle Fries | $50

另一個主食就揀左香蒜白酒蜆肉意粉🦭,救命d 蜆肉多到將意粉覆蓋🐚,扁意粉亦非常入味彈牙,我地幾乎要爭食最後幾啖🤪。黑松露雜菌忌廉湯好香濃🥄,好喜歡蘑菇 blend 後既口感🍄‍🟫,完全唔會咸。

🍝Spaghetti Alle Vongole | $88
🍄Black Truffle Mushroom Soup | $45

餐廳細細都有唔少影相位,特別鐘意幾盞燈💡同可愛食物畫🤏🏽,同食物一齊打卡就最 fit😉。

🍔 昨晚我和朋友到了位於希慎廣場B2樓的漢堡餐廳用餐。這間餐廳的裝潢非常別具特色,營造出一種高級但不失輕鬆愜意的氛圍。食物味道很高質,價錢也不貴。下次一定會再光顧!🥩 和牛漢堡 Wagyu Burger $98採用澳洲穀飼和牛,配以大孔芝士、脆炸洋蔥絲及溫室豆苗。漢堡包皮有著脆脆的口感,不同於一般較軟的口感。整體吃起來清爽不油膩,帶有牛肉本身的鮮美香氣。🐓 水牛雞扒漢堡 Buffalo Chicken Burger $80這款漢堡採用香煎雞扒,搭配水牛城風味辣醬、大孔芝士、番茄、羅馬生菜和紫洋蔥。水牛城辣醬帶有豐富的辛辣味道,但沒有過於辣烈,反而與其他配料完美融合,整體口感非常美味。+ $20可選配香脆有皮薯條/薯格/田園沙律及贈送汽水You can choose French Fries / Waffle Fries / Garden Salad with complimentary soft drink+$25 Lobster Bisque龍蝦忌廉湯 龍蝦湯的味道很濃烈和creamy,配有兩隻蝦,我很喜歡!💰 總計: $243, 2位用餐(已包含10%服務費)

🥩 和牛漢堡 Wagyu Burger $98

+ $20
可選配香脆有皮薯條/薯格/田園沙律及贈送汽水

+$25 Lobster Bisque龍蝦忌廉湯
龍蝦湯的味道很濃烈和creamy,配有兩隻蝦,我很喜歡!

💰 總計: $243, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-08-02
🍔 Burger friend forever 進駐銅鑼灣希慎廣場URBANHOOD,岩曬快、靚、正地嘆漢堡✨ 快餐形式落單拎餐,自助揀位無時限&加一,輕鬆坐耐D都無壓力! BFF漢堡包即叫即整,而且有不少種類選擇,總有款啱口味😋🥜特濃花生醬安格斯煙肉漢堡(Hk$92) :漢堡十分Juicy一路食一路滴,粗粒花生醬帶出獨特的口感,配上煙肉、芝士、蕃茄、紫洋蔥及生菜,非常豐富🍔爆汁脆雞肉漢堡 (Hk$85): 鬆軟burger包着厚身香雞排,外皮炸得金黃酥脆,配蕃茄、紫洋蔥及生菜,加酸甜沙律醬汁,特別香口開胃🍟🥤薯條及汽水(Set+Hk$20): 中粗身連皮薯條, 外脆內柔薯仔味濃, 罐裝汽水夠冰凍🥔🍲薯格及黑松露雜菌忌廉湯:薯格超 香脆美味,十分邪惡✨忌廉湯帶有蘑菇的豐富風味📍Burger's Friend Forever (希慎廣場) 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B2樓URBANHOOD B208號舖

🥜特濃花生醬安格斯煙肉漢堡(Hk$92) :

• 爆汁脆雞肉漢堡
2024-06-12 188 瀏覽
BFF 之前喺九龍啟德食過已經念念不忘,  今日去銅鑼灣行街喺希慎UNBANHOOD 竟然發現Burger's Friend Forever. 太好喇, 佢地黎左CWB 開店以後可以多個地方食野. 價錢合理份量大仲要係好味. 佢地食物種類都好多, burger 都有十幾款, PASTA , SALAD , 仲有生酮系列. 我地一行3人叫3款BURGER1)爆汁脆雞肉漢堡 $85  真心個BURGER 好大個, 塊雞扒超大塊,個皮勁脆但內裡好juicy 好嫩.  個包有焗過脆脆地讚,  配料全部都係好新鮮嘅蕃茄紫洋蔥及生菜跟他他醬汁整個漢堡口感好鬆軟. 食完一個已經好飽. 2) 漁夫之堡($78)魚柳一樣好大塊仲要係好厚身炸到外脆內嫩 , 一口咬唔曬成個包,他他醬,芝士,厚切蕃茄,洋葱,生菜, 整個包有D 甜味, 幾好食.  仲配左韓式雞粒, 但真係唔係粒,係好大件. 好軟淋但外皮酥脆.  加配左牛油果香蕉奶昔. 好好飲好足料. 一定要試. 3) 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 Peanuts Butter Burger $92用美國穀飼安格斯漢堡扒, 超多肉汁, 內層好豐富配有焦香煙肉, 加

我地一行3人叫3款BURGER
1)爆汁脆雞肉漢堡 $85
2) 漁夫之堡($78)

用美國穀飼安格斯漢堡扒, 超多肉汁, 內層好豐富配有焦香煙肉, 加上特制香濃的花生脆粒醬汁, 非常邪惡但又真係好好味, 配番車打芝士, 蕃茄, 紫洋蔥,生菜, 口感好豐富出色, 仲要唔使一舊水. 抵食. 加配左薯格,超級脆少少辣椒粉惹味。
佢地全部食材都好新鮮. 全部即叫即做, 有誠意嘅小店. 支持小店.
之後我目標係試曬佢所有食物 .   仲有佢地都有儲積分送禮物. 記得同佢地攞積分卡呀
2024-06-11
5 分鐘 (堂食)
之前在將軍澳分店試過質素不錯 原來在希慎廣場B2層Urbanhood亦開了新分店😍漢堡包即叫即整 款式選擇多亦可以加配套餐CP值幾高 今次試了兩款漢堡包都有驚喜👍🏻✨特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 Peanuts Butter Burger $92🍔美國穀飼安格斯漢堡扒肉汁豐富同煎得焦香的煙肉🥓上香濃的花生脆粒汁醬非常邪惡🥜再加上車打芝士🧀蕃茄🍅紫洋蔥🧅及生菜🥬口感味道都好出色➡️套餐配香脆薯格及黑松露雜菌湯+$35🍟薯格炸得香脆好好食 黑松露雜菌湯有驚喜🥣口感creamy好濃郁✨爆汁脆雞肉漢堡 $85雞塊非常大件炸得香脆充滿肉汁🐔帶微辣好惹味😋配搭新鮮蕃茄🍅紫洋蔥及生菜🥬跟他他醬汁味道好夾不會膩 漢堡飽厚身口感好鬆軟➡️套餐配有皮薯條及汽水+$20🍟有皮薯條好粗身啖啖薯仔味🥤汽水都有幾款可以選擇📍Burger's Friend Forever (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B2樓URBANHOOD B208號舖

特濃花生醬安格斯煙肉漢堡

✨爆汁脆雞肉漢堡 $85
爆汁脆雞肉漢堡

特濃花生醬安格斯煙肉漢堡
爆汁脆雞肉漢堡
4天前 0 瀏覽
🍔美式漢堡店🍔-Burger friend forever 喺銅鑼灣都有啦宜家~ 開左喺希慎廣場URBANHOOD ! 🥰佢係快餐形式咁落單拎餐 我哋覺得佢種類選擇都幾多 同幾特別😋-🍔藍芝士漢堡餐 $127 Burger有好多藍芝士 超香濃芝士嘅味道 🥰 另外 牛肉漢堡好juicy 牛味都幾濃 😍配上芝士、蕃茄、紫洋蔥及生菜 食材非常豐富🤣 醬汁都好足夠😋 -🍝卡邦尼意粉 $123意粉口感煙韌 都幾卦汁 有煙肉同蘑菇做配料 🥰 -🍟🥤薯格及汽水(Set+Hk$20)我地加錢要左 薯格同汽水😋薯格炸到金黃 食落香脆🤣-😍黑松露雜菌忌廉湯忌廉湯帶有好多蘑菇 每一啖都有菌菇 幾creamy 黑松露好濃稠💛-📍Burger's Friend Forever (希慎廣場) 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B2樓URBANHOOD B208號舖-
🍔美式漢堡店🍔
🍔藍芝士漢堡餐 $127

🍝卡邦尼意粉 $123
意粉口感煙韌 都幾卦汁 有煙肉同蘑菇做配料 🥰
🍟🥤薯格及汽水(Set+Hk$20)
我地加錢要左 薯格同汽水😋
薯格炸到金黃 食落香脆🤣
😍黑松露雜菌忌廉湯

BFF
2024-10-21 0 瀏覽
位於Hysan b2層嘅food court~ 食物即叫即整,熱辣辣嘅時候食永遠都係最好味😋🥗All Day Breakfast 包括和牛漢堡排、太陽煎蛋、煙燻三文魚、煙肉、大啡菇、牛油果、茄汁焗豆、田園沙律、班戟,十分豐富🍝香蒜白酒蜆肉意粉巨量嘅蜆肉配上洋蔥同蘑菇,扁意粉亦煮得剛剛好,最梗要趁熱食~🍟香脆有皮薯條薯條已經有基本調味,炸得香脆,我自己喜歡配搭蕃茄醬,一凍一熱,十分過癮!🥤Coca Cola 🍵玄米茶淡淡茶香

🥗All Day Breakfast

🍝香蒜白酒蜆肉意粉

🍟香脆有皮薯條

🥤Coca Cola

🍵玄米茶
淡淡茶香

2024-10-18 0 瀏覽
希慎地牢B2寬闊座位多,冷氣夠,洗手間又乾淨,是銅鑼灣區最佳聚腳地。人氣漢堡包店BFF亦在此進駐,而除了漢堡,它的意粉和全日早餐都好出色,今日和朋友在此食個午餐。🏅香蒜白酒蜆肉意粉這是大人的意粉,除了加了白酒來烹調外,調味會有少少辣。我覺得味道非常好,蒜香、酒香,還有蜆肉的鮮味。在意粉表面和中間都有蜆肉,食到底還是有蜆肉,真是不惜工本。寬意粉乾身得來又掛汁,口感一流。🏅加$20有帶皮薯條和汽水。薯條外脆內軟,不油膩。🏅全日早餐和牛漢堡扒:有肉味和油脂香。一咬下去充滿肉汁,入口即溶太陽煎蛋:煎得完美大啡菇:鮮嫩多汁煙肉:脆卜卜茄汁焗豆:加熱,有誠意煙燻三文魚:無腥味牛油果:新鮮沙律:新鮮斑戟:鬆軟,自己淋下糖漿好味道

🏅香蒜白酒蜆肉意粉
這是大人的意粉,除了加了白酒來烹調外,調味會有少少辣。
我覺得味道非常好,蒜香、酒香,還有蜆肉的鮮味。
在意粉表面和中間都有蜆肉,食到底還是有蜆肉,真是不惜工本。
寬意粉乾身得來又掛汁,口感一流。

🏅加$20有帶皮薯條和汽水。
薯條外脆內軟,不油膩。
香蒜白酒蜆肉意粉

🏅全日早餐
和牛漢堡扒:有肉味和油脂香。一咬下去充滿肉汁,入口即溶
太陽煎蛋:煎得完美
大啡菇:鮮嫩多汁
煙肉:脆卜卜
茄汁焗豆:加熱,有誠意
煙燻三文魚:無腥味
牛油果:新鮮
沙律:新鮮
斑戟:鬆軟,自己淋下糖漿好味道
2024-10-18
午餐
香蒜白酒蜆肉意粉
2024-10-17 0 瀏覽
今日去咗希慎廣場食晚餐,我和朋友要:-全新全日早餐。這份早餐有牛漢堡肉排、牛油果、煙三文魚、beacon, 2隻太陽蛋、蘑菇、,pancake, 茄汁豆豆和沙律。看起來視覺上很吸引,是一款高級的全天候早餐選擇。我最鍾意就係食蘑菇🍄‍🟫牛肉漢堡扒,雞蛋是我最鍾意的Sunshine eggs🍳 。我真是超鐘意晚上食早餐。-香蒜白酒蜆肉意粉白酒和蒜的襯托下,蜆肉既保持了原有的鮮甜,又吸收了調料的香味,口感鮮嫩。烹飪手法也十分到位。意大利面煮至恰到好處的al dente狀態。Today I went to Hysan Place for dinner, my friend and I ordered:- The new all-day breakfast. This breakfast includes a Wagyu burger patty, avocado, smoked salmon, bacon, 2 sunny-side up eggs, mushrooms, pancake, baked beans, and a salad. It looks visually appealin
今日去咗希慎廣場食晚餐,我和朋友要:

-香蒜白酒蜆肉意粉

- The new all-day breakfast. This breakfast includes a Wagyu burger patty, avocado, smoked salmon, bacon, 2 sunny-side up eggs, mushrooms, pancake, baked beans, and a salad. It looks visually appealing and seems to be a premium all-day breakfast option. I especially enjoyed the mushrooms and the Wagyu burger patty, and the sunny-side up eggs are my favorite. I really love having breakfast for dinner.

- The garlic white wine clam pasta
With the pairing of white wine and garlic, the clams maintain their natural sweetness while also absorbing the wonderful flavors of the seasonings, resulting in a delightfully fresh and tender texture. The cooking technique was also executed perfectly, with the al dente Italian pasta complementing the dish excellently.

今日係銅鑼灣跳完舞行左去希慎廣場去到B2見到呢間個名好得意就試下叫左個All Day Breakfast $168 睇落好豐富🤩和牛漢堡扒~食落幾香口感好似唔止肉有加豆腐?🍳太陽煎蛋~煎得好靚燶邊,蛋黃十分流心煙燻三文魚~擺到一朵玫瑰花咁~🥓煙肉~香脆可口大啡菇~放係太陽蛋隔離真係好似一隻竹炭蛋咁🤣煎完都仲好juicy 幾意外🥑牛油果~creamy 熟度剛剛好茄汁焗豆~好少茄汁豆係熱辣辣🥗田園沙律~雜菜&車厘番茄班戟~有糖漿跟埋口感鬆軟香蒜白酒蜆肉意粉$88加錢轉套餐要埋薯格同可樂蒜味香濃微辣~海量蜆肉估佢唔到扁意粉好掛汁~仲有雜菌~同埋份量真係好多食極都有薯格口感帶點煙韌,唔會太乾,幾唔錯
今日係銅鑼灣跳完舞行左去希慎廣場
去到B2見到呢間個名好得意就試下

和牛漢堡扒~食落幾香口感好似唔止肉有加豆腐?
🍳太陽煎蛋~煎得好靚燶邊,蛋黃十分流心
煙燻三文魚~擺到一朵玫瑰花咁~
🥓煙肉~香脆可口
班戟~有糖漿跟埋口感鬆軟

香蒜白酒蜆肉意粉$88加錢轉套餐要埋薯格同可樂
蒜味香濃微辣~海量蜆肉估佢唔到
扁意粉好掛汁~仲有雜菌~同埋份量真係好多食極都有

薯格口感帶點煙韌,唔會太乾,幾唔錯

2024-10-17
  • 全日早餐
  • 香蒜白酒蜆肉意粉
嚟到銅鑼灣諗唔到食咩好?希慎地底B2層最新裝修嘅food court集合咗好多唔同國家嘅嘢食今次嚟到試咗食BFF漢堡包🍔 丹麥藍芝士漢堡$92牛肉餡多汁juicy口感好好咬😂配上丹麥藍芝士的鹹香味道層次好豐富🤤🤤漢堡包嘅麵包外脆內軟有啲似甜餐包包住新鮮生菜同埋番茄令整體味道平衡得宜呢道漢堡特別適合鍾意重口味嘅朋友鍾意嘅朋友絕對唔好放過👍🏼👍🏼🍔 漁夫之堡 $78炸魚炸到外面好脆裡面好嫩滑漢堡包麵包一樣外脆內軟配埋新鮮生菜同埋他他醬味道好清新唔會好油膩⭐️推薦+$20 可以有薯條/薯格/沙律同埋及贈送汽水試食咗薯條同薯格新鮮滾熱辣炸出嚟調味好惹味超香脆!
嚟到銅鑼灣諗唔到食咩好?
希慎地底B2層最新裝修嘅food court

配埋新鮮生菜同埋他他醬
味道好清新唔會好油膩

⭐️推薦+$20 可以有薯條/薯格/沙律同埋及贈送汽水
試食咗薯條同薯格新鮮滾熱辣炸出嚟
調味好惹味超香脆!
  • 黑松露雜菌忌廉湯
2024-10-07 69 瀏覽
🧀芝士漢堡🍔太多一定食過唔少,唔知你又鍾意食邊一款,邊一款又令你最印象深刻?🧀藍芝士漢堡🍔,你又試過未?🧀丹麥藍芝士漢堡 🍔濃郁特別嘅香味,令人又愛又恨 ❤️ 咬落去牛肉嘅爆肉汁再加上紫洋蔥嘅香甜又點可以抵抗得住 加埋♨熱辣辣、脆身嘅有皮薯格就夠哂飽肚 ,鐘意芝士嘅朋友仔一定要試吓黑松露雜菌🍄‍🟫忌廉湯🫕忌廉湯雜菌特別香濃,有着淡淡的🍄‍🟫香卡邦尼意粉🍝意粉好Creamy而且有🧅洋蔥香氣,仲有唔少煙肉🥓添
🧀藍芝士漢堡🍔,你又試過未?

黑松露雜菌🍄‍🟫忌廉湯🫕
忌廉湯雜菌特別香濃,有着淡淡的🍄‍🟫香

卡邦尼意粉🍝
意粉好Creamy而且有🧅洋蔥香氣,仲有唔少煙肉🥓添
2024-10-07
  • 黑松露雜菌忌廉湯
  • 丹麥藍芝士漢堡
2024-10-06 80 瀏覽
趁Happy Friday去銅鑼灣行街🛍~原來希慎底層嘅food court匿埋咗間咁正嘅漢堡店🍔~現場都唔少人食呢間,個漢堡又大又靚~我哋叫咗個藍芝士漢堡🧀,塊漢堡扒夠晒足料~個麵包烤脆咗🥯,仲要甜甜地,好好味😋~啲藍芝士鹹咗少少,所以記得夾埋甜甜地嘅包一齊食👍~加20蚊有埋薯條汽水🥤,啲薯條炸得好脆🍟~佢呢度除咗漢堡,仲有幾款意粉揀🍝,我哋就要咗茄汁大蝦意粉~佢嘅蝦好彈牙🦐,意粉汁唔會太酸,而且汁好多,好掛意粉~我哋加咗20蚊要薯格🥔,再加多15蚊仲可以將汽水換做黑松露菌湯🍄,湯都幾多菇粒~呢度food court嘅位置都幾舒服,好彩搵到旁邊梳化位🛋~下次有機會再嚟食~Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
趁Happy Friday去銅鑼灣行街🛍~
原來希慎底層嘅food court匿埋咗間咁正嘅漢堡店🍔~
現場都唔少人食呢間,個漢堡又大又靚~

我哋叫咗個藍芝士漢堡🧀,塊漢堡扒夠晒足料~
個麵包烤脆咗🥯,仲要甜甜地,好好味😋~
藍芝士漢堡

啲藍芝士鹹咗少少,所以記得夾埋甜甜地嘅包一齊食👍~
加20蚊有埋薯條汽水🥤,啲薯條炸得好脆🍟~
藍芝士漢堡餐

佢呢度除咗漢堡,仲有幾款意粉揀🍝,我哋就要咗茄汁大蝦意粉~
佢嘅蝦好彈牙🦐,意粉汁唔會太酸,而且汁好多,好掛意粉~
茄汁大蝦意粉

薯格

下次有機會再嚟食~

Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
薯格
黑松露菌湯
  • 薯條
2024-09-29 74 瀏覽
Hysan 地庫嘅food hall原來好多野食,同朋友喺度約食飯幾方便,可以一站式喺度食完晚飯再食甜品!😍呢晚就喺度食咗burger,呢間burger餐廳選擇都幾多,味道亦幾好~😋✨丹麥藍芝士漢堡Burger好厚身、好足料~ 套餐加配黑松露雜菌湯同香脆有皮薯條,薯條香脆可口,雜菌湯好creamy、好香黑松露味~✨全日早餐減肥食新酮餐可以揀呢個ADB,有好多蔬菜好健康~ 漢堡牛夠juicy,煙三文魚色澤好靓,太陽蛋煎得岩岩好!🤤

✨丹麥藍芝士漢堡

✨全日早餐
2024-09-27 83 瀏覽
去咗呢間位於hysan foodcourt嘅漢堡包餐廳試咗藍芝士漢堡包同埋湯加埋一個全日早餐首先,我哋飲咗一個幾Creamy嘅蘑菇湯上邊有少少蕃茜,有少少蘑菇蓉'唔會話超級膩佢嘅藍芝士漢堡包俾想像中好食,本身以為佢嘅芝士味會好濃烈,食落完全唔覺得臭反而配合埋洋蔥+漢堡扒幾夾加埋蕃茄同埋生菜幾清新佢仲配埋啲卡真薯條,炸得好脆,而且唔會好燶另外朋友order左一個全日早餐都幾大碟,有牛油果、三文魚、煙肉、蛋、茄汁焗豆豬柳同埋pancake配埋個沙律以lunch嚟講都夠晒飽整體來講都幾唔錯,價錢唔算好貴,分量多唔鍾意食漢堡包仲可以叫意粉同埋全日早餐
去咗呢間位於hysan foodcourt嘅漢堡包餐廳
試咗藍芝士漢堡包同埋湯加埋一個全日早餐
首先,我哋飲咗一個幾Creamy嘅蘑菇湯
上邊有少少蕃茜,有少少蘑菇蓉'唔會話超級膩
反而配合埋洋蔥+漢堡扒幾夾
加埋蕃茄同埋生菜幾清新
佢仲配埋啲卡真薯條,炸得好脆,而且唔會好燶
另外朋友order左一個全日早餐
以lunch嚟講都夠晒飽