2022-06-07 184 瀏覽
新店成個感覺都幾chill 室內行無印風怕熱既我地坐返入去歎冷氣😝北海道帆立貝明太子意粉🍝 HKD100有兩粒大大粒煎香左既帆立貝🤤成個意粉都係粉紅色既明太子 好靚XD每啖意粉都掛曬一粒粒既明太子 好好味💗都算係重口味之選 兩個意粉我會揀佢✨蕃茄忌廉蟹肉寬條麵🦀 HKD95就咁睇個名係無expect有蟹籽仲要份量咁多😋蕃茄汁食落似係新鮮蕃茄🍅煮成 唔會太濃味~蟹肉既份量都好多 口感好豐富有蟹肉又有蟹籽👌🏻LATTE ☕️HKD34ESPRESSO TONIC🥃HKD40兩款咖啡豆味好濃少苦 較Nutty🫘略嫌Tonic汽泡唔夠多 飲落無咁爽啊~
新店成個感覺都幾chill 室內行無印風

每啖意粉都掛曬一粒粒既明太子 好好味💗
都算係重口味之選 兩個意粉我會揀佢✨

蕃茄忌廉蟹肉寬條麵🦀 HKD95
就咁睇個名係無expect有蟹籽仲要份量咁多😋
蕃茄汁食落似係新鮮蕃茄🍅煮成 唔會太濃味~
蟹肉既份量都好多 口感好豐富有蟹肉又有蟹籽👌🏻

LATTE ☕️HKD34
ESPRESSO TONIC🥃HKD40
兩款咖啡豆味好濃少苦 較Nutty🫘
略嫌Tonic汽泡唔夠多 飲落無咁爽啊~
2022-05-07
  • 北海道帆立貝明太子意粉
2022-05-31 169 瀏覽
難得黎到大西北😹 去浩和街之前食飽飽先出發😝 搵左間cafe,有2間分店~~最後揀左有戶外座位呢間。餐廳環境舒適,採用自助點餐形式,所以免加一。食物款式不多,但咖啡就任君選擇~ 意粉份量多而且價錢唔貴,沙律都好有誠意。杯朱古力係粉紅色㗎👀 而抹茶好香濃,好飲👍🏻黑松露雜菌意粉💰70雞胸凱撒沙律💰68煙鴨胸沙律💰72挪威三文魚沙律💰80朱古力(hot)💰34宇治小山圓鮮奶抹茶(hot)💰37鮮奶咖啡(hot)💰34BYOB招牌冰咖啡💰34

最後揀左有戶外座位呢間。
杯朱古力係粉紅色㗎👀 而抹茶好香濃,好飲👍🏻

黑松露雜菌意粉💰70
宇治小山圓鮮奶抹茶(hot)💰37
鮮奶咖啡(hot)💰34
BYOB招牌冰咖啡💰34
2022-05-24 190 瀏覽
相信係屯門大既人應該都食過紅橋本店,呢間係分店,不得不說,新既分店環境舒服左好多,野食都高質左。All Day Breakfast $108呢個價錢我諗住都係食啲Standard 野 ,冇抱好大既期望。All day breakfast 有多士,腸仔,炒蛋,,茄汁豆,沙律,炒菇,牛油果,煙三文魚,最驚喜係有蝦多士,仲要有成三舊咁多!! 蝦多士真係要讚下,好好食,蝦滑既部分都幾多,炸到好脆,食到停不了😋😋😋成個set 味道幾好之餘,仲真係好飽😂仲叫左個黑松露意粉,都真係分量多又好食。咖啡質素中上,佢仲有焦糖脆脆咖啡,打卡一流,奶泡多夾埋焦糖食,正☺️☺️
相信係屯門大既人應該都食過紅橋本店,

All Day Breakfast $108
呢個價錢我諗住都係食啲Standard 野 ,
冇抱好大既期望。
All    Day  breakfast

成個set 味道幾好之餘,仲真係好飽😂

仲叫左個黑松露意粉,都真係分量多又好食。

咖啡質素中上,佢仲有焦糖脆脆咖啡,
打卡一流,奶泡多夾埋焦糖食,正☺️☺️

All    Day  breakfast
2022-05-19 105 瀏覽
第一次去珀御附近,呢區都開咗幾間Cafe,間間都有戶外位,可以帶埋狗狗嚟Chill,都幾正🤪 呢間啲意粉正正常常,都算大碟,食物款式較少,咖啡選擇較多,而且價錢唔貴,可以一試!💰北海道帆立貝明太子意粉 $100💰蕃茄蟹肉寬條麵 $95💰Latte $34📍BYOB Coffee Roaster地址︰屯門良德街8號珀御地下G06號舖

💰北海道帆立貝明太子意粉 $100
💰蕃茄蟹肉寬條麵 $95
💰Latte $34

📍BYOB Coffee Roaster
地址︰屯門良德街8號珀御地下G06號舖
難得嚟到呢頭 發現咗JEP😍可惜 已下場😢 興幸隔離仲有幾日 #黃店由於做完運動比較餓😋所以揀咗 @byobcoffeeroaster 有indoor & outdoor 座位 見到人地枱面個 #ADB 已經覺得好吸引🤤🤤#簡簡單單全日早餐 #BYOBAllDayBreakfast $108日日食物有機會不同 menu都寫明「食材請詢問收銀同事」但一定非常豐富😍基本嘅炒蛋、炒菇、沙律菜、茄汁豆都有另外有兩款腸、煙三文魚、牛油果同魚腐 再加多塊蒜蓉多士女士絕對食唔哂😅#黑松露雜菌意粉 $70#SpoghettiwithmixedWildMushroomsinBlackTruffleCreamSauce 忌廉汁加上黑松露醬炒意粉 夠哂creamy😋再搭多兩條露筍 平衡返哂個heavy感(朋友叫 自己冇試 所以評價有限😅)#蕃茄蟹肉寬條麵 $95#CreamyTomatoCrabMeatFettuccine 用蕃茄醬汁做base 連埋蟹肉一齊炒不過最後加上大量蟹籽 令到個口感好豐富不論味道同口感層次都豐富咗 昇華咗👍🏻😍推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#flatwhite $34咖啡味濃 相信係用nutt

難得嚟到呢頭 發現咗JEP😍
可惜 已下場😢 興幸隔離仲有幾日 #黃店

簡簡單單全日早餐

日日食物有機會不同 menu都寫明「食材請詢問收銀同事」
但一定非常豐富😍

基本嘅炒蛋、炒菇、沙律菜、茄汁豆都有
另外有兩款腸、煙三文魚、牛油果同魚腐 再加多塊蒜蓉多士
女士絕對食唔哂😅

#黑松露雜菌意粉 $70
黑松露雜菌意粉

忌廉汁加上黑松露醬炒意粉 夠哂creamy😋
再搭多兩條露筍 平衡返哂個heavy感
(朋友叫 自己冇試 所以評價有限😅)

#蕃茄蟹肉寬條麵 $95

得sssss
而且只係$34 好抵飲👍🏻
推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowtuenmun #yellow屯門 #yellow珀御 #yellow寶田 #yellow建生 #yellow盈豐 #yellowcafe #yellowADB
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

2022-04-30
8 分鐘 (堂食)
黑松露雜菌意粉
Flat  White
  • 簡簡單單全日餐
2022-04-19 143 瀏覽
見到All day breakfast 就會不自覺地行入餐廳,果然滿有驚喜!!一向都知BYOB只有意粉西餐,珀御分店竟然有All day breakfast 簡簡單單全日早餐$108,實在正正,成隻碟都滿滿的,擺盤又靚,裙子嘅炒蛋🥚so fancy,新鮮翠綠嘅牛油果🥑,入口溶化......鍾意食All day breakfast 主要因為牛角包,但BYOB就用蝦多士同蒜蓉包取代,一d都無失望,仲有最最最驚喜係通常食少少或者唔食嘅沙律菜🥗竟然俾我食晒,因為就係新鮮爽脆鮮甜無苦澀味成個All day breakfast 就俾我同女女一同分享晒,滿有滿足嘅感覺3歲半女女食到好味道蛋蛋,菇菇,茄汁豆,蝦多士同蒜蓉包,感到大滿足,so yummy 😋 自己order左杯Hot mocha Baileys☕️,so relaxing ,望著窗邊風景,睇住輕鐵快速駛過🚇,即時與自己優閒享受這個brunch有著強烈對比😚😚偷睇到咖啡師哥哥用熱水消毒好兒童餐具,超貼心🥰🥰食物味道岩岩好😋😋兩個大人可以order 意粉加All day breakfast 從來無食過食評,但因為聽到老闆分享做餐廳待客之道經營
,擺盤又靚
,裙子嘅炒蛋🥚so fancy
,新鮮翠綠嘅牛油果🥑,入口溶化

偷睇到咖啡師哥哥用熱水消毒好兒童餐具,超貼心🥰🥰
食物味道岩岩好😋😋
從來無食過食評,但因為聽到老闆分享做餐廳待客之道經營心得,真心覺得係用個心教伙記,覺得呢間餐廳值得擁有更多

2022-04-19
簡簡單單全日早餐
Smaller space than the original branch but service and decor is superior. Like the original branch, there’s no music playing, and it can get eerily quiet. I know not all cafes play music but for some reason the silence really stood out here. Maybe there wasn’t enough machine whirring/cooking sounds or chatter from the customers. Didn’t order a coffee this time, so I tried their matcha latte and creamy tomato crab meat fettuccine. I saw how big the other customers’ pasta dishes were so I tried to

Didn’t order a coffee this time, so I tried their matcha latte and creamy tomato crab meat fettuccine. I saw how big the other customers’ pasta dishes were so I tried to ask for less pasta. Unfortunately their portions are all prepared in advance and cannot be adjusted.
Creamy  tomato  crab  meat  fettuccine
As expected my fettuccine did end up being a massive portion and I ended up having to pack half of it home!
Iced  matcha  latte
The matcha latte was ok but nothing special in my opinion. Will probably order a coffee next time.
2022-04-06 153 瀏覽
首次到珀御的BYOB, 感覺比青桃徑好,舊店一入去有好大的油煙味,呢到比人感覺輕鬆,舒服。先講咖啡,cappuccino做得好好,拉花靚之餘温度適中👍🏻食品方面:蟹肉蕃茄寬條麵,足料!大量蟹肉,蟹子新鮮,卜卜趣🙂,可惜一點蕃茄味太過惡!完全食唔到蟹肉的味道,如果可以平衡番個味道一定更好。All Day Breakfast, 我覺得豐富,都出色,深印象既有蝦多士,放耐左,食落去都仲脆👍🏻環境:舒適既,不過如果有啲背景音樂可能會仲好~ 可回頭🙂

環境:舒適既,不過如果有啲背景音樂可能會仲好~

可回頭🙂
All  day  breakfast
Cappuccino
Dirty
2022-04-05
All  day  breakfast
Cappuccino
Dirty
🍅 蕃茄忌廉蟹肉寬條麵 $95蟹籽分量多,一陀蟹籽球! 醬汁亦充滿蟹肉絲! 因為茄汁分量多,蓋過蟹籽同蟹肉鮮味🍝 北海道帆立貝明太子意粉 $1002粒帆立貝輕煎過,意粉掛滿明太子忌廉汁,明太子分量多,但明太子味唔突出🍤 大蝦寬條麵 $85蝦油忌廉汁香濃! 寬條麵掛滿蝦油香! 蝦殼煎得香脆,以herb調味J妹最推薦呢款!每次嚟都會食!😋🍽 簡簡單單全日早餐 $108(珀御店限定)<餐牌寫上由廚師選擇當日食材~詳細請向職員查詢>有沙律菜、煙三文魚、茄汁豆、牛油果、蒜蓉包、黑椒腸、熱狗腸、炒蛋、火腿薯仔粒、炒雜菇,仲有蝦多士! 夠晒豐富! 蝦多士,炸得香脆,但略嫌蝦膠薄少~牛油果,不能吃,每片都爛,每片都有黑點😵‍💫 (見圖)🙈🍵 京都宇治小山園鮮奶抹茶 (熱) $37抹茶奶味香,但偏甜☕️ 焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) $45滿滿焦糖脆脆! 但奶味同啡味淡👩🏼‍💻 整體味道退步咗~All Day Breakfast的牛油果更是令人失望……不過大蝦寬條麵仍然係J妹心水!蝦油忌廉汁令我閒時都想再嚟食😋_______________BYOB Coffee Roaster (屯門)屯門良德
🍅 蕃茄忌廉蟹肉寬條麵 $95
蟹籽分量多,一陀蟹籽球! 醬汁亦充滿蟹肉絲!
因為茄汁分量多,蓋過蟹籽同蟹肉鮮味

🍝 北海道帆立貝明太子意粉 $100

🍤 大蝦寬條麵 $85
J妹最推薦呢款!每次嚟都會食!😋

🍽 簡簡單單全日早餐 $108
(珀御店限定)
<餐牌寫上由廚師選擇當日食材~詳細請向職員查詢>
蝦多士,炸得香脆,但略嫌蝦膠薄少~
牛油果,不能吃,每片都爛,每片都有黑點😵‍💫 (見圖)🙈

🍵 京都宇治小山園鮮奶抹茶 (熱) $37
抹茶奶味香,但偏甜

☕️ 焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) $45
滿滿焦糖脆脆! 但奶味同啡味淡

👩🏼‍💻 整體味道退步咗~
All Day Breakfast的牛油果更是令人失望……

_______________

BYOB Coffee Roaster (屯門)
屯門良德街8號珀御地下G06號舖

_______________
大蝦寬條麵
大蝦寬條麵
大蝦扁意粉($85)🦐特別推介呢款意粉🍝因為對比起其他差唔多價錢嘅cafe,呢間cafe真係算足料,平時食開大蝦意粉,通常都係得大約3隻,呢間就有4隻~呢個意粉好食在佢用左蝦油煮忌廉汁,好香,亦都可以將啲汁撈哂成個意粉,剛剛好,唔會好乾👍🏻隻蝦好明顯香烤過,好惹味爽口🤤蕃茄蟹肉扁意粉($95)呢個意粉就中規中矩~意粉嘅蕃茄汁唔會係好假嗰啲蕃茄味,上面鋪滿晒蟹子,睇相可以見到😍不過蟹肉份量就麻麻地,唔算好多,但味道真係唔錯,每啖意粉都有蕃茄蓉、蟹子同少少蟹肉,好滿足🤩藍青口青醬意粉($90)呢款意粉就系special menu入面,所以特登叫嚟試下😜呢個係我第二個推介嘅意粉!藍青口雖然細細隻,但份量都算係多!我推介嘅原因係因為個青醬做得幾好食,同行朋友都覺得好食,啲青醬濃稠程度剛剛好,包住哂所有藍青口同意粉,好正😋法式伯爵茶($52)叫呢款茶嘅主要原因係比佢個description吸引🤣佢寫住「紅茶入面融入左柑橘類水果和法國藍色矢車菊」好似好吸引咁,真實味道都同佢個description一致,真係飲到生果果味,呢間cafe仲可以添茶,好抵架,慢慢嘆茶好chill好舒服😚總結:騎開牛牛去屯
大蝦扁意粉($85)🦐

蕃茄蟹肉扁意粉($95)

藍青口青醬意粉($90)

法式伯爵茶($52)

總結:騎開牛牛去屯門嘅朋友仔值得騎多幾個輕鐵站去田景食!好近輕鐵站架~🐂💨
2022-03-03 105 瀏覽
屯門珀御有不少餐廳BYOB Coffee Roaster環境清幽、裝修簡潔落地玻璃令陽光透射入店感覺好warm❤️————————————蕃茄蟹肉寬條麵 $95好震撼嘅蟹子,係一大堆㗎😍番茄🍅醬汁夠晒多每條寬條麵都食到好juicy嘅蕃茄味————————————熱榛子鮮奶咖啡 $37咖啡都算香滑咖啡味略為淡咗啲———————————店員很親切有禮☺️喺咁舒服嘅環境食嘢或飲杯嘢係特別開心得閒會再嚟chill下😍
屯門珀御有不少餐廳
BYOB Coffee Roaster環境清幽、裝修簡潔
落地玻璃令陽光透射入店
感覺好warm❤️

————————————
蕃茄蟹肉寬條麵 $95
好震撼嘅蟹子,係一大堆㗎😍
番茄🍅醬汁夠晒多

喺咁舒服嘅環境食嘢或飲杯嘢係特別開心
得閒會再嚟chill下😍
1K
2022-02-26 760 瀏覽
妹妹想吃米線,本來是想光顧雲在線,但妹妹未有在安心出行裝入針卡,而餐廳只會掃安心出行的二維碼,結果不可以堂食,那麼我們便逛一逛,發現一棟新落成的大廈地下有幾間新咖啡店,我們就進入其中一間。位置:近田景輕鐵站,在First stage cafe旁邊。環境:這邊的環境比鄰近的盈豐商場更清靜,人流較少,有室內和室外用餐空間,但暫時不開放室外,有點失望!以白色牆身配木紋,綠色的梳發座位,打造一個純樸自然的悠閑氣氛,有一片落地玻璃窗,陽光穿過玻璃,灑在身上感到很溫暖!服務:點咖啡時,職員介紹兩種咖啡豆,很詳細,於是選擇了果味較重的咖啡豆。午市:沒有套餐,只可以散點。蕃茄忌廉蟹肉寬條麵 $95一入眼是一堆蟹籽山,麵條份量很多,蕃茄醬汁非常濃郁,已蓋過蟹的味道,蟹肉拆成一絲絲,基本上吃不到味道和口感,所以蟹肉淪落為配角,這點有點失望。但整體意粉的確香濃,意粉質感滑溜有口感,每條都掛滿醬汁,所以都吃得很滿意。卡邦尼意粉 $70這是妹妹點吃,中間有一顆流心的蛋黃,煙肉蘑菇等配料都多,值得一讚是忌廉醬夠濃夠多,所以吃得多是會有點膩,但真是吃到很飽足。這兩個意粉價錢中上,份量夠飽肚,味道不錯,性價比高!焦糖

以白色牆身配木紋,綠色的梳發座位,

午市:沒有套餐,只可以散點。

蕃茄忌廉蟹肉寬條麵 $95

卡邦尼意粉 $70
這是妹妹點吃,

焦糖脆脆鮮奶咖啡(熱) $42
漂亮的拉花旁兩粒焦糖脆脆,自從上次喝過咖啡配焦糖脆脆,已經感到兩者味道非常配合,
而這杯咖啡的果香味的確濃厚,但又不會有苦澀,不錯👍🏻
2022-02-25
2022-02-03 174 瀏覽
餐廳位置係半新盤珀御樓下,附近環境好有歐式既風味,而餐廳本身裝修亦配合周圍環境,黎到呢度可以感受到身處歐洲既休閒感覺,而家去唔到旅行,去呢度食下野chill下都唔錯👻餐廳係一間cafe黎,野食選擇唔多,主打係意粉。我叫左個北海道帆立貝明太子意粉,加多支英國belvoir有機接骨木花😋個意粉相當出色,個汁好香好濃,聞到都已經流晒口水。個意粉都煮得岩岩好,軟硬適中,而個意粉都好掛汁,所以啖啖都食到好多汁,令個滿足度再提高。而兩粒帆立貝都算大粒,食落都新鮮😛😋😛😋整體而言,餐廳環境好,食物質素高,值得一試再試。美中不足係,野食價錢偏貴,而且野飲要散叫,叫做比多少少買個靚環境食野🥳

北海道帆立貝明太子意粉
2021-10-24
5 分鐘 (堂食)
北海道帆立貝明太子意粉
BYOB Coffee Roaster (屯門)屯門良德街8號珀御地下G06號舖大蝦扁意粉 $85蝦仁有4隻,以herb調味,連蝦殼都煎得脆卜卜,口感好似薯片咁食埋! 建議食呢款扁意粉前,可以將麵底的蝦油忌廉同麵再撈勻d,蝦油味會更出更香! 因為用蝦油烹煮,好食夠香,但食落都會幾漏架~ 一個人食一碟已經好飽!焦糖鮮奶咖啡 (熱) $37原本Caramal Latte應該甜甜哋,但焦糖煮得過左火,燶味重,飲落焦澀味多過咖啡味🙈
BYOB Coffee Roaster (屯門)
屯門良德街8號珀御地下G06號舖

大蝦扁意粉 $85

焦糖鮮奶咖啡 (熱) $37
大蝦扁意粉
大蝦扁意粉
2022-01-20 102 瀏覽
有朋友介紹BYOB Coffee Roaster裝修有格調唔係好華麗 但成個感覺係有feel黑松露野菌意粉 $70黑松露味好濃好足料 佢放左忌廉既比例岩岩好 如果太多會過膩意粉熟度都係偏有咬口 我幾鐘意Dirty $40今日終於飲到啦 咖啡分左兩層 上面係咖啡 有少少泡係面頭 下面係濃濃既奶睇落已經好吸引
有朋友介紹BYOB Coffee Roaster
裝修有格調