2022-04-28
整整兩年冇出走,當然非常掛住搭飛機時遨遊天際嘅感覺。雖然疫情稍為放緩,但距離出國嘅日子似乎仲係遙遙無期。如果你同我都有一樣嘅感受,或者嚟Cabin crew coffee可以暫時滿足你嘅心願😳Cabin crew coffee屬Hollybrown團隊打造,以飛行作為概念嘅主題餐廳。場內設有時區鐘、航廈指示牌等打卡位,而最特別莫過於以機艙為靈感設計嘅座位,可以睇到雲海、富士山景,即刻搵返旅行時嘅感覺🙆🏻♀️!• Lamb Shoulder Lasagna $178千層麵之間夾雜住一絲絲羊肩肉同Creamy嘅醬汁,羊味比想像中更出眾,麵皮即使放耐咗亦都唔易爛,份量睇落比較小巧,食起嚟其實都幾飽肚下😗• BBQ Combo $348一個拼盤裏面有齊豬肋骨、半隻燒雞同迷你手撕豬肉包,仲唔係食肉獸嘅最愛🤩?!燒雞同豬肋骨均用上Barbecue sauce調味,甜甜哋再加上煙燻嘅香味,味道幾討好,唯燒雞嘅胸位有少少乾嚡,雞髀位就冇咁嘅問題。配菜仲有炸薯角,成個set都幾豐富,乜都想試少少,可以嗌依個😌• Chocolate Banana Hotcake 足足六層Hotcake上面淋滿朱古力醬,配
• Lamb Shoulder Lasagna $178
• BBQ Combo $348
• Chocolate Banana Hotcake
足足六層Hotcake上面淋滿朱古力醬,配搭香蕉同雲尼拿雪糕,係嚐甜人士一定會喜愛嘅經典口味😝
• Cold Brew
我同朋友最欣賞依度嘅咖啡。用上埃塞俄比亞嘅咖啡豆,味道清爽有少少茶感,尾段帶果香,唔會有酸味同澀味,好易入口😚
• Purple Potato Latte
粉紫色嘅紫薯latte造型超夢幻!奶味香濃又暖胃,係咖啡以外唔錯嘅選擇🍠