2021-09-15 3119 瀏覽
生日join staycation package 包dinner & breakfast buffet所以6月食過後(上次食唔到芝士焗龍蝦淨係食到凍龍蝦)今次比個機會食多次….但好不幸地今次仍然食唔到被編排個位完全睇唔到焗龍蝦幾時出爐,去親問個職員都話燒緊但再問就話無晒,來來回回4-5次。同埋今次感覺overall 無上次咁新鮮/好食(see below by points)所以短期內唔會再去…不過以佢會員有75折或買2送一咁多野食都仲係抵既,未食過可試。*題外話:但想講職員dee dee 好積極5-10分鐘就過一過黎睇下有無碟收或加橙汁,都好既有位擺野龍蝦:凍龍蝦正正常常仍然係ok 亦都不斷補,不過我今次target 食焗龍蝦所以都係唔開心麵包蟹:唔知係咪我老公唔識揀,d羔唔甜鯹鯹地仲好暗食,個拑d肉比較鞋粉絲蒸扇貝:今次食硬係覺得有陣唔知咩味,但我老公話無問題,可能我擺左陣食左其他野先凍左呱湯:有個鮑魚唔知咩雞湯,同有個個燉燉湯裏面有花膠(唔係豬皮啦呢個就),好足料好好味鮑魚仔/冬菇/花膠:正正常常,冬菇鮑魚仔都焾同入味,但花膠似係豬皮多,不過有鮑魚仔都抵既蒸魚:魚肉好滑無乜骨乳
)今次比個機會食多次….但好不幸地今次仍然食唔到

龍蝦

麵包蟹

粉絲蒸扇貝

鮑魚仔/冬菇/花膠

蒸魚
:魚肉好滑無乜骨

乳鴿
:多肉,ok皮都脆(我第一樣攞)

薑蔥炒蠔
:雖然無生蠔焗蠔不過呢個都ok

焗海螺
:揾唔到夠螺肉只得咖喱味餡料

蝦/ 和牛
:炒蝦正常,但凍蝦好味d,實淨唔梅。仲有鐵板開邊蝦,有職員即時燒都好香但略嫌咸左dd。仲可鐵版燒和牛(我老公話係,我無為意)但食/望落覺得似牛舌,都焾既

刺身
:三文魚ok,吞拿今次好d無咁多根,甜蝦佢都比得多但仍然係無乜甜蝦既甜味

牛油果三文魚沙律
:擺得好靚但唔係幾好食。三文魚少少鞋,只食左個牛油果。

甜品
:原來上次睇漏眼,都幾多選擇。榴槤糯米糍好勁榴槤未。芒果布甸芒果夠甜,橙味泡芙無乜餡,榛子朱古力波ok不過有d漏,開心果朱古力cake 幾好味唔會死甜,士多啤梨tart 幾精緻,我老公食左話ok我無食。哈密瓜好甜。西瓜第二日早餐buffet 食左都幾甜。雪糕都有Haagen-dazs & 榴槤味6款可揀,心太軟都仍係限時出8:15pm, 其實唔係話好流心但可能限時所以好多人排隊

野飲
:1人包一杯咖啡或茶,但橙汁/汔水/啤酒任飲。橙汁唔係好酸有果肉嗰隻,ok
2021-08-25 3152 瀏覽
Book jor gor staycation package 1650 包(雙人)自助早餐 自助晚餐 加下午茶本身諗住咁平 質素一定平平點知個buffet dinner 超好食😋尤其是熱葷同甜品好有水準熱葷好多樣都好食特別推介 串燒類:醃得好好味 不會太鹹 仲有少少蜜糖味蒸魚:好夠滑 完全無overcook花膠鮑魚鵝掌:花膠好彈彈 鮑魚都好入味甜品類方面比較多東南亞style 有珍多 榴槤pancake 斑蘭蛋糕同好”流”ge心太軟水果仲要有日本哈密瓜!!不過因為夜晚食太飽 第二朝早餐有d食唔落🥲我下次會帶多個胃先去
1650 包(雙人)自助早餐 自助晚餐 加下午茶

特別推介
串燒類:醃得好好味 不會太鹹 仲有少少蜜糖味
蒸魚:好夠滑 完全無overcook
花膠鮑魚鵝掌:花膠好彈彈 鮑魚都好入味

水果仲要有日本哈密瓜!!

不過因為夜晚食太飽 第二朝早餐有d食唔落🥲
我下次會帶多個胃先去
  • 心太軟
  • 檳城薄餅
2021-08-09 5290 瀏覽
見有即join 會員買二送一或75折好抵,就去左試。我地4大一細(3歲以下),個職員好好提我地可join 2個會員咁就可買二送一,淨返嗰個75折(3歲以下免費),我仲以為只可拎其中一個offer….食物方面,海鮮都幾多,有龍蝦,麵包蟹,蝦,蒜蓉粉絲蒸扇貝,螺,蜆,都新鮮,連鮑魚都有!龍蝦keep 住refill 無排長龍唔使搶👍🏻鮑魚唔un。仲有花膠湯,肉骨茶都有。刺身正正常常,有三文魚,北寄貝,另外吞拿魚就一般。甜品都有d 細件cake, brownie, 雪糕(榴連😍),仲有生果,種類都幾多,我個人覺得好抵,淨係食海鮮都回本夠飽了
Dinner  buffet
疫情後第一次嘅酒店Tea buffet,真係好耐冇食過放題或者自助餐啦!由於係酒粒B婆婆的生日關係,就輕鬆一下出去食個Tea buffet啦!位於尖東嘅Cafe East @千禧新世界酒店, 前身為日航酒店,而Cafe East 係位於一樓,地方唔算好大,留意到所供應的食物,應該同Lunch Buffet差唔多,從凍海鮮、刺身、壽司、沙律、芝士、點心、即煮粉麵、印度專區、甜品都有,雖然款式選擇就唔算好多,但係都已經好齊全。當日我訂枱訂三大一小,而我是用孭帶孭住酒粒B入座,職員沒有主動為我安排High Chair,感覺有點不細心,但係詢問之後都有為我即時安排。另外仲幫我即時安排埋兒童餐盤、杯子同餐具,非常好,而整個用餐過程職員收餐碟到都很快。由於是疫情期間😷,大家都比較關注衛生嘅問題,枱面已經細心準備好口罩套俾大家使用,有大量紙巾和酒精紙巾,感到安心。飲品: 包餐飲一杯,可選咖啡☕️或茶🫖🍋。湯類: 人蔘鮑魚雞湯 - 我哋三個人,畢左三碗,得一碗畢到有鮑魚,感覺有少少咸,但人蔘同雞香味都算幾濃郁,可以一試,用嚟暖一暖胃!另外仲有蘑菇湯同埋蓮藕章魚豬手湯。凍海鮮:🦞🦀原定下午茶時段都會有長腳

位於尖東嘅Cafe East @千禧新世界酒店, 前身為日航酒店,而Cafe East 係位於一樓,地方唔算好大,留意到所供應的食物,應該同Lunch Buffet差唔多,從凍海鮮、刺身壽司、沙律、芝士、點心、即煮粉麵、印度專區、甜品都有,雖然款式選擇就唔算好多,但係都已經好齊全。

飲品: 包餐飲一杯,可選咖啡☕️或茶🫖🍋。

凍海鮮:🦞🦀
原定下午茶時段都會有長腳蟹腳,confirm booking 前一日已經通知了冇長腳蟹腳,會以麵包蟹代替,當日其他嘅凍海鮮就有龍蝦鉗、青口同小龍蝦。
我只係試左龍蝦鉗🦞,肉質OK,都鮮甜!但係就比較多水,由於我要照顧酒粒B,所以我就無食太多了,會整到雙手好濕,唔不太方便食太多呢類要做功夫先食到嘅海鮮。

頭盤、沙律:有煙三文魚,少量頭盤沙律

刺身壽司:有三文魚、吞拿魚和希靈魚

燒烤:有部份燒好嘅肉類,有雞翼、雞軟骨、牛柳粒,味道都OK。
即煎鐵板燒,和牛牛扒三文魚和豬扒
☑️推介三文魚,酒粒B食到舔舔脷
❎不推介牛扒,我唔覺得似和牛,仲覺得落咗鬆肉粉

熱盤:有即炸天婦羅,新鮮熱辣真係好好好味(有炸蝦、蔬菜番薯、炸魚柳等)、醬燒豬肋骨、燒味(白切雞、叉燒、燒鴨)、海鮮意粉、炒飯。

點心和即煮粉麵🍜:我記得有燒賣同叉燒包(自製嘅叉燒包味道不太好,我相信冇人自助餐會食叉燒包吧!個叉燒包我係比阿女食嘅,所以我都試咗味🤣),而即煮粉麵,好似有雲吞同埋蝦丸,同行友人嘅feedback表示味道還可。

甜品、水果🍰🧁:值得一讚嘅係甜品款式好多,全部都放喺雪櫃裏面👍🏻,需要職員攞出嚟,衛生
又凍冰冰!👍🏻正!款式多到花多眼亂!好想每一個款都試吓!有香橙酥盒、朱古力香蕉蛋糕、柚子芝士蛋糕、士多啤梨mousse、鮮果撻、芝士餅、朱古力撻。
好想試香橙酥盒,最後返轉頭已經冇晒!
特別推介:烏龍茶奶蓋、冬瓜茶啫喱(估唔到呢度會食到烏龍茶奶蓋,烏龍茶🧋變咗做啫喱,上面加奶蓋,食落去好清新好正!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻)冬瓜茶啫喱又係好有驚喜!清新唔會死甜!水果就有西瓜、蜜瓜同埋菠蘿🍉🍈🍍

另外熱甜品有豆腐花🍮同埋桃膠糖水,很滋陰。仲有即整嘅班戟🥞同埋Waffle🧇 ,小朋友一定鍾意。

雪糕🍦🍨:雖然沒有名牌雪糕(利申我不是名牌雪糕的粉絲),但有兩款口味的乳酪軟雪糕,當日既分別係藍莓🫐同埋芒果🥭乳酪口味,反而係一個好好嘅refreshment。👍🏻like!

職員態度服務良好,有禮貌,座位與座位之間都有安全距離,整體對這一餐滿意,有機會都想試吓staycation加飲食套餐。

🌟🌟🌟優惠方面:可即時免費登記做會員,依家做緊promotion 可以得到買二送一嘅優惠,我哋共三位所以就用咗呢個優惠啦,如第四位光顧,第四位以上可以使用七五折優惠。而三歲以下嘅小童係免費嘅。

#teabuffet #香港下午茶
慶祝紀念
生日
  • 甜品
2021-07-25 5786 瀏覽
朋友食過Dinner buffet 加上買2送1,所以咁抵無理由唔去試!打電話去book位個職員服務態度真係超好!我哋係好突然打去,結果真係有位,雖然座出面,但轉個彎就到攞嘢食嘅地方!加上又靜靜地我覺得幾好!嘢食都算乜都有燒牛肉:唔錯,不過要切薄d,如果唔係會太飽!炸天婦蘿:唔錯,新鮮爐端燒:雞翼,雞軟骨,牛脷好正咖哩有好多種,我試左菠菜咖哩,ok其他熱食無乜點食有龍蝦仔,我無食青口無乜味,可以唔食蟹正,勁多膏龍蝦鉗ok刺身。。。唔好食,無味。叫做正常d係希靈魚甜品控㗎我,我樣樣都試吓,真係正🤣👉🏻係個窩夫好硬👈🏻班cake正,雪糕🍦就見相石榴軟雪糕🍦味道清新可樂,雪碧,蘋果汁,橙汁都係免費點飲,同職員講就會俾你!整體上真係好滿意,基本上自助餐要有嘅佢都有,我覺得d嘢精緻,服務態度真係好好!所有職員都好有禮貌!

嘢食都算乜都有
燒牛肉:唔錯,不過要切薄d,如果唔係會太飽!
炸天婦蘿:唔錯,新鮮
爐端燒:雞翼,雞軟骨,牛脷好正
咖哩有好多種,我試左菠菜咖哩,ok
其他熱食無乜點食

有龍蝦仔,我無食
青口無乜味,可以唔食
蟹正,勁多膏
龍蝦鉗ok

刺身。。。唔好食,無味。
叫做正常d係希靈魚

甜品控㗎我,我樣樣都試吓,真係正🤣
👉🏻係個窩夫好硬👈🏻
班cake正,雪糕🍦就見相
石榴軟雪糕🍦味道清新

可樂,雪碧,蘋果汁,橙汁都係免費點飲,同職員講就會俾你!

所有職員都好有禮貌!

2021-07-24
午餐
2021-07-23 4510 瀏覽
疫情以黎都無食過buffet la 即係有兩年喇 今次有同事升職請食buffet 依然係4人一檯 本身都好爭札去唔去好 但呢d唔正常既日子要維持幾耐呢?所以都係去啦 去到原來都幾full 一開波梗係食冷盤 但佢冷盤唔太吸引 我淨係拎左螺同刺身 刺身都幾新鮮 下一站就係即燒牛同蝦 呢個出色 仲有好多熟食都唔錯 仲有個花膠湯 最後就係甜品 所有甜品都有食 最好食係心太軟 其他甜品都係好精緻 唔係得個甜字架 不錯 仲有hagandazz 雪糕👍🏼整體 環境幾好 不過收碟收得慢 甜品同熟食唔錯 不過如果好鍾意食冷盤刺身既朋友就未必滿足到你喇

去到原來都幾full

2021-06-28 4737 瀏覽
第一次食呢間酒店自助餐,抱住正常心態去食。^^有驚喜,地方小小,但 又好多款! 好好食甜品,好有心機,又多花款。但太多美食,試唔哂全部,決定下次再去。個即叫即燒牛扒,勁好食,無估到甘好食。師傅辛苦,好多人排隊等佢親自燒。我覺得龍蝦🦞普通姐,我本身覺得有驚喜,反而呢一款又無咩特別。仲一口氣拎左三邊/_\。有煮鮑魚仔,不過第一round 之後就無再見到,要手快先有。見到人拎即蒸蒜蓉扇貝,但我無見到有。有燒乳豬仔,望到,但無食,因為要排好馬龍,因為即燒好新鮮。有燒乳鴿仔,又幾好食。 有燉盅湯,幾多料,但好似少少咸,是但。試一次,之後食其他野。野飲叫waiter比你就得,仲好,好過自己斟,拎來拎去。 即煮麵檔,好食個哪沙湯底,又有菠菜麵簡,要左雲吞,勁勁大隻蝦係入面,好食。有誠意。最後,甜品太多款式。全部好好食,有芒果糯米糍,泰式椰汁咩糕,馬卡龍,雪糕,又有即焗心太軟,好正。仲有好食沙翁,一口一舊,估不到甘好食,好濃蛋味,好脆,我覺得。試下豆腐花,甘滑點解,加埋薑汁糖水,食到太飽啦我。蛋糕我未食到今次! 下次先唯有,再食左焦糖燉蛋,又幾好食,好香。仲有生果,無食到😂😂放左新鮮荔枝,菠蘿,西瓜,
第一次食呢間酒店自助餐,抱住正常心態去食。

最後,甜品太多款式。全部好好食,有芒果糯米糍,泰式椰汁咩糕,馬卡龍,雪糕,又有即焗心太軟,好正。仲有好食沙翁,一口一舊,估不到甘好食,好濃蛋味,好脆,我覺得。試下豆腐花,甘滑點解,加埋薑汁糖水,食到太飽啦我。蛋糕我未食到今次! 下次先唯有,再食左焦糖燉蛋,又幾好食,好香。仲有生果,無食到😂😂放左新鮮荔枝,菠蘿,西瓜,密瓜。

其實呢間好耐之前已經食過印象中都覺得食物款式算多🤩味道都幾唔錯😋今次再食果然無令我失望‼️去到現場即join會員仲有買二送一優惠tim🥳連埋加一除返開每個人都係大概$280左右👏🏻👏🏻👏🏻甜品係好大賣點🍡🍰🍦🍧🍮🎂(你睇下我🤭)款式都幾多👀雪糕係hagadaz🤪都有6 7隻口味(竟然有matcha😱開心死我)仲有即場整ge鮮果pancake同waffle🧇🍌都好好食🤭海鮮類都比想像中多款🦞🦐🦀無生蠔🦪講明先😂refill都好勤力👍🏻貨源充足肉質ok但無乜鮮味頭盤沙律區有我最❤️的parma ham🐷刺身都幾新鮮👍🏻三文魚唔錯中餐區有點心我宜家先醒起我唔記得食個燒賣😢粉麵檔特別在有麻辣湯底揀幾正超級香👃🏻但真係幾辣下🤣仲有喇沙湯😍西餐區有燒牛肉(呢間做得幾出色)有串燒(燒雞翼好正🐔)仲有即場鐵板燒🙉有牛扒三文魚同豬扒揀熱辣辣好惹味😛印度咖喱區款式都比外面多👳🏽‍♂️味道偏辣🌶鐘意印度風情實好開心每位入座都附送一杯橙汁🍊另外仲包一杯餐飲‼️重點推介‼️✨烏龍茶奶蓋✨真係可以用🥄𢳂尼食ge芝士奶蓋🧀質感非常綿密帶咸咸的奶香🤤(正到~)而烏龍茶凍都好濃茶香☕️夾住一齊食真係世一😚✨燒牛肉✨就算唔係切到中間

其實呢間好耐之前已經食過
印象中都覺得食物款式算多🤩
味道都幾唔錯😋
今次再食果然無令我失望‼️

去到現場即join會員仲有買二送一優惠tim🥳
連埋加一除返開每個人都係大概$280左右👏🏻👏🏻👏🏻

甜品係好大賣點🍡🍰🍦🍧🍮🎂(你睇下我🤭)
款式都幾多👀
雪糕係hagadaz🤪都有6 7隻口味
(竟然有matcha😱開心死我)
仲有即場整ge鮮果pancake同waffle🧇🍌

我宜家先醒起我唔記得食個燒賣😢
粉麵檔特別在有麻辣湯底揀
幾正超級香👃🏻但真係幾辣下🤣
仲有喇沙湯😍

西餐區有燒牛肉(呢間做得幾出色)
有串燒(燒雞翼好正🐔)
仲有即場鐵板燒🙉

另外仲包一杯餐飲

‼️重點推介‼️

✨烏龍茶奶蓋✨

真係可以用🥄𢳂尼食ge芝士奶蓋🧀
質感非常綿密帶咸咸的奶香🤤(正到~)
而烏龍茶凍都好濃茶香☕️

帶粉紅色有dd血水❤️
好好味我食左3塊👍🏻🥰

✨喇沙麵✨

呢個有驚喜😱
個湯無hea我好香濃喎(睇圖就g)
有海鮮味又有椰香仲辣辣地🤤
好味一定要試‼️

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

食物太多不能盡錄🙇🏻‍♀️
  • 甜品
  • 燒牛肉
2021-06-20 3614 瀏覽
酒店由日航改咗名後食過一次Dinner Buffet,印象一般!所以好耐無再嚟過尼渡食Buffet!今次嚟食Tea Buffet!好似裝修過座得舒服咗由於做會員有優惠買二送一都算OK!由於我們一行四人叻一位就有七五折! 場脚蟹~頭個幾輪夠新鮮喇沙~都唔差!甜品🍮~幾精緻味道都OK!Parma Ham👍🏻人參雞鮑魚湯 ~成煲我估只得一隻鮑魚生果~值得一讚佢放在冰櫃裏由職員取比你!好夠凍雪糕~失望只得軟雪糕🍦
座得舒服咗
由於做會員有優惠
買二送一都算OK!由於我們一行四人叻一位就有七五折!
場脚蟹~頭個幾輪夠新鮮

生果~值得一讚
佢放在冰櫃裏由職員取比你!好夠凍

雪糕~失望
只得軟雪糕🍦
朋友見到Café East做買二送一的優惠,於是提議一起來試試!反正未試過,就一起來吧!Café East的用餐區及取餐區都不算好大,即使取餐區集中在最後的區域,也不覺得走太遠。先吃海鮮冷盤及刺身,海鮮質素尚可,當中以龍蝦比較好吃,多膏之餘,肉質亦夠爽口!惜刺身的質素遜色,甜蝦完全無味!!吞拿魚亦豪無色澤可言!這次沒吃沙律,只試了少許火腿,因見到熟食更為吸引朋友叫了碗淨雲吞,我試了一粒,雲吞幾大粒,餡料飽滿,蝦仁又香又爽口彈牙!!中菜有鮑魚冬菇炆掌,鮑魚質感彈牙,醬汁調配恰好~~雖然沒有生蠔,但有薑蔥煮蠔,蠔都幾大隻!魚肚同樣又厚又大塊!!燒牛扒,大推是我食過的buffet之中,最好味的燒牛扒!!!肉質軟嫩又帶牛香味,帶肉汁,而醬汁的味道配合得相當好,夠滋味,配點點黃芥末來吃,更為提味!!天婦羅質素普通,脆漿略厚。煎鵝肝,雖然外皮不夠脆,但整體豐腴肥美,不會乾身!乳豬飯新鮮出爐,排隊等師傅用火槍燒脆乳豬皮,再分乳豬!炒飯加有蠟味,帶出香味~~~牛仔骨的醬汁亦調較得好惹味~~~第一次食buffet有印度拉茶可試!!拉茶加入薑、荳蔻、丁香及肉桂等香料,味道甜滋滋之餘又帶香料的層次!不過並非

海鮮冷盤
刺身
刺身的質素遜色,甜蝦完全無味!!吞拿魚亦豪無色澤可言!
火腿
這次沒吃沙律,只試了少許火腿,因見到熟食更為吸引

雲吞
中菜
魚肚
魚肚同樣又厚又大塊!!

燒牛扒,大推
天婦羅質素普通,脆漿略厚。
煎鵝肝
煎鵝肝,雖然外皮不夠脆,但整體豐腴肥美,不會乾身!
乳豬飯
印度拉茶
第一次食buffet有印度拉茶可試!!拉茶加入薑、荳蔻、丁香及肉桂等香料,味道甜滋滋之餘又帶香料的層次!不過並非人人都喜歡那陣香料味~~~
印度咖喱
印度醬料
印度咖喱的辣度十足,辣得來又帶香料味,一點都不單調!唯一批評是烤餅不是新鮮即製,放久了就變軟稔了!!
心太軟
心太軟限時出爐,朱古力漿香濃而又不會太甜,幾好食!雖然朋友取了好多款蛋糕來試,但好像沒有一款令我記得特別深刻!其中一位朋友較為推介黑芝麻呍呢嗱慕絲!

今頓buffet最不值得試的就是刺身了,幸好熟食的質素尚佳,尤以燒牛扒最為得我心!!有優惠的話,熟食算是值得一試~~~
2021-05-15
雲吞
中菜
煎鵝肝
印度咖喱
心太軟
新世界千禧酒店的自助晚餐,以買二送一的優惠計,其實整體而言, 價格算是合理!星期日的晚上,三人合並1535.2, 約$512左右一位。這裡的環境光鮮,每一張枱之間都有合理空間,而waiter的服務良好,收碟亦快食物款式不算多,但也不算少! 個人覺得羊架和乳豬味道唔錯!中式雲呑亦唔錯,喇沙湯底椰香十足!甜品款式多,亦精緻,方便客人可試不同款式。其實食物refill 算快, 不過乳豬只出了2次,錯過了就沒有了! 龍蝦亦一般!汽水和啤酒可以任飲,真的幾好; 但飲品不可以自己斟!若揸車,消費滿$800有免費泊車優惠3小時!

2021-05-23
慶祝紀念
生日
2021-05-18 3662 瀏覽
餐廳環境幾好, 幾乾淨, 服務真的不錯!熱盤食物選擇少, 出勁多燒味. 羊架正!壽司一舊都冇....好奇怪......冷盤當日有蟹腳, 龍蝦鉗,青口, 可能有龍蝦鉗就冇熟蝦.甜品好精緻, 唔錯!
壽司一舊都冇....好奇怪......
冷盤當日有蟹腳, 龍蝦鉗,青口, 可能有龍蝦鉗就冇熟蝦.
甜品好精緻, 唔錯!
2021-05-15
午餐
2021-05-11 5095 瀏覽
之前試過呢間酒店啲Tea Set覺得唔錯,所以再嚟試試個晚市自助餐,果然.....食物質素超乎想像地好評,不似一般自助餐會餸尾頭炒菜餸尾,呢間所有食物都是有主題,真材實料。食左太多款,著重地講講印象最深刻嘅幾道菜。冷盤~龍蝦爆膏,口感好彈~蝦,蟹腳,螺都保持水準~前菜小食有燒玉子,帶子等等熱盤~鮑魚,炒大蝦球,牛扒,洋蔥圈,乳鴿甜品~水信玄餅,柚子奶凍,haagendaz雪糕,甜品種類都不算太甜,非常讚!請看以下圖片:

冷盤
~龍蝦爆膏,口感好彈
~蝦,蟹腳,螺都保持水準
~前菜小食有燒玉子,帶子等等

熱盤
~鮑魚,炒大蝦球,牛扒,洋蔥圈,乳鴿

甜品
~水信玄餅,柚子奶凍,haagendaz雪糕,
甜品種類都不算太甜,非常讚!

請看以下圖片:
2021-05-06
  • 水信玄餅
2021-05-02 3740 瀏覽
差不多過了中午自助餐的時段,才到這間餐廳吃單點餐牌,差不多四點才走,其實是下午茶。兩個人點了法式洋蔥湯、周打蜆肉湯、扒春雞、Tiramisu和鮮蘋果汁。奉送的麵包好吃,兩個湯也有驚喜,洋蔥湯很重牛肉味,蜆肉湯就很重忌廉味。雞是原隻燒的,有兩大塊,一碟可以兩個人吃,雞皮很香脆,肉質有點乾,配紅酒汁,配菜是焗薯仔和時令蔬菜,性價比高。Tiramisu和蘋果汁合乎預期。現場沒有其他顧客,看着工作人員在清潔地方,十分寧靜。
現場沒有其他顧客,看着工作人員在清潔地方,十分寧靜。
一行 13人,訂了tea buffet 兼慶祝其中一個人生日!入座快,員工自動不停加水收碟兼好好禮貌,服務水準真係超標!再加上經理幫手準備的生日拼盤甜品,非常靚,生日主角不停拍照留念,座位相隔有一定的距離,食品亦有蓋蓋住,衛生水準做得不錯,所以我們一家都食得好開心兼安心!冷盤除了無生蠔之外,咩都有!魚生刺身亦新鮮!熱盤亦多元化,tempura 紫薯同蝦我最欣賞!甜品亦非常多款式,差不多款款都好味!總括來說,這間餐廳都會再光顧!
冷盤除了無生蠔之外,咩都有!魚生刺身亦新鮮!
熱盤亦多元化,tempura 紫薯同蝦我最欣賞!
甜品亦非常多款式,差不多款款都好味!
總括來說,這間餐廳都會再光顧!