2021-02-24
𝘊𝘢𝘧𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘴𝘤𝘢 @ 𝘏𝘰 𝘔𝘢𝘯 𝘛𝘪𝘯 - 平凡中不平凡的晚餐💚經朋友介紹試左一間位於何文田廣場嘅高汁西餐!肥Glor都係都係第一次哩何文田搵食 估唔到第一次就咁有驚喜👍🏻哩度嘅大廚好細心 知道我地第一次嚟 就有事前詢問我地有冇對食物敏感同埋想試咩菜式 然後就根據我地嘅個人喜好為我地推介左下面嘅菜式喇!我地兩個人當日就食左$600 食左好多野 性價比高過坊間唔少餐廳架!如果想食平啲 大家亦可選擇其他套餐或單點🥰•𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥吞拿魚經過特別處理 口感好特別 外面好似熟左咁 配合糙米、沙律菜同柚子啫喱粒一齊進食 效果更佳!除左吞拿魚 沙律仲包括Parma ham 鹹鹹酸酸咁 非常開胃 用嚟做前菜真係一流啊👍🏻•𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘈𝘶𝘴𝘵𝘳𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘈𝘯𝘨𝘶𝘴 𝘳𝘪𝘣 𝘦𝘺𝘦𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘩𝘦𝘳𝘣 𝘣𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳上菜嘅時候真係嚇親 因為塊牛扒真係有我兩塊面咁大😱生熟到掌握得好好 係真五成!而且肉汁豐盈 油脂比較少 脂肪甘香可口 同埋佢真係啖啖肉👍🏻值得推介!•𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘸𝘪𝘭𝘥 𝘮𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘨𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰哩碟risotto亦都係我見過最大
•𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥
哩碟risotto亦都係我見過最大碟嘅risotto 帶子有6粒而且大大粒 食落鮮甜味美 好重芝士味 野菌種類比坊間嘅野菌risotto多 上面嘅沙律茶仲可以解膩 唔錯唔錯!
•𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘪𝘤𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮
甜品即叫即製 但味道就正常發揮啦 窩夫偏硬唔太脆口 雪糕就正常味道喇🙌🏻
📍 Cafe Fresca (何文田)
何文田佛光街80號何文田廣場三樓317A,B號舖