2021-03-16 48 瀏覽
因為係新野,又經times square VIC promo, 咁就執試下啦。Apple crumble 係我的必選,為左唔好太飽,飲品我只叫左杯house coffee 無加奶。 coffee 好快就到左,熱辣辣,竟然一d 香味都無,只有苦味。apple crumble 就等耐左, 因為要翻熱,但其實試枱時都係微暖,唔香,蘋果味唔出,個皮我唔知佢係想酥皮定點,只可以講,唔享受。整體係試過就算喇。

整體係試過就算喇。
House  coffee
Apple  crumble
2021-03-14
10 分鐘 (堂食)
2021-03-13 52 瀏覽
行街行到累了,找地方食件餅飲杯茶,這間看來不錯,最重要是有陣陣香味,好的要入內一試。蛋白檸檬撻,蛋白香滑,檸檬的酸甜味道非常突出,酸甜度適中,使人開胃,撻皮鬆軟可口。開心果牛角包,這個真是值得一試的,牛角包香軟可口,開心果更是出眾。意式蘋果批,這個蘋果批使我感到店員十分窩心,店員建議幫忙加熱這個蘋果批,熱度十足的蘋果批香味四散,蘋果經烤焗後焦糖化,這味道更甜更有風味。薄荷朱古力,朱古力味濃,每飲一口也有陣陣冰涼的薄荷香味。Cappuccino,配了一塊提子曲奇餅,曲奇餅鬆軟微甜,咖啡味香濃。味道: 香味吸引環境: 自然舒服衛生: 整潔服務: 殷勤價錢: 正常

薄荷朱古力,朱古力味濃,每飲一口也有陣陣冰涼的薄荷香味。

味道: 香味吸引
環境: 自然舒服
衛生: 整潔
服務: 殷勤
價錢: 正常
外賣送餐
2021-03-12 57 瀏覽
難得今日自己一個人可以靜靜地食個午餐,左諗右諗,究竟去邊度食午餐好呢?既然又唔係好肚餓,不如就去附近商場入邊嘅Caffe milani 試吓佢哋嘅三文治同埋蛋糕啦,反正都好耐未試過自己一個人嘆杯咖啡!我叫咗個吞拿魚三文治,一杯椰子咖啡主打。三文治個包真係好鬆軟,一啲都唔硬,好好食。杯椰子咖啡味道郁香而帶有濃濃嘅椰子味道,啱晒我口味!最後買多兩個cake做下午茶,佢哋嘅cake唔使講,都知有幾好味,尤其是係個檸檬撻,唔會太甜又有清新嘅檸檬味,食完都唔覺得好濟。下次有時間又可以嚟扮吓文青,嘆番杯咖啡☕️
2021-03-12 148 瀏覽
下班後來到銅鑼灣吃晚餐,到訪這間新開的意大利名牌咖啡店,在繁忙的工作過後,來到這裏品味濃厚的熱朱古力和甜品,享受寧靜的晚上。先點一杯特濃朱古力(小)($33),香濃的朱古力頂層有一層非常柔滑的泡沫,泡沫輕輕盛着朱古力碎,令一杯普通的朱古力帶出優雅感。特濃朱古力出乎意料地沒有過甜,反之是滿滿的朱古力的濃香,入口非常香滑。除了飲品,還買了一個意式開心果吉士牛角包($20),搭配香滑的朱古力。翻熱的牛角包散發着烘麵包的香氣。牛角包的內餡是綠色的開心果吉士,是少見的內餡。很喜歡意大利每每以開心果製造的餅點,往往有其令人難以忘懷的果仁味道。牛角包內的吉士不會過甜,開心果味令牛角包充滿獨特的開心果果仁的味道。餅櫃內各式各樣的蛋糕吸引我的目光,決定買一些帶回家與家人分享。外賣包裝甚為精美,即使一件蛋糕也包裝得如一款珠寶。紅莓慕絲($52),鮮粉紅的香甜蛋糕,頂層以三點紅莓果醬點綴。由於是慕絲,入口帶着香甜的紅莓味之餘,亦十分柔滑。另一款開心果櫻桃慕絲($52),是少見的配搭,具果甜的櫻桃味為主,清新香脆的開心果味為副,味道十分獨特,比紅莓慕絲少一分甜,多一分開果仁的清新。家人很喜歡這款慕絲。而我更喜

紅莓慕絲

米蘭芝士蛋糕

而我更喜歡米蘭芝士蛋糕($52),蛋糕實中帶軟,口感甚佳,芝士濃而不膩,吃下一口,口中散發出濃郁的芝士香,喜歡芝士蛋糕的人不能錯過。
2021-03-04
紅莓慕絲
米蘭芝士蛋糕
As we were clearing our annual leave, we planned to go some shopping at Causeway Bay. Around tea time, we were feeling abit hungry thus we decided to find a cafe for some desserts. Caffe Milani was located inside Times Square, Causeway Bay. It was a kiosk concept, able to dine in and take away. They offered cake, croissant, ice cream, coffee or tea, with all products displayed at their glass fridge. They offered several flavours for the cake, mainly Italian flavour.    Since we loved ice cream,

Since we loved ice cream, we ordered 4 scoops, which was more reasonable. The texture was sticky and creamy, not too easily melt. Chocolate and tiramisu flavour were rich in flavour, sweet and having strong cocoa taste. Wild berries was sour and appetizing, giving a nice balance with chocolate and tiramisu. Custard was sweet and milky, having strong custard taste.

Chocolate croissant was huge in size and was soft and crispy. when i took a bite, the lava chocolate came flowing out, sweet and rich in taste.

Tiramisu was soft and creamy, sweet and having slight cocoa taste.

Coconut's dreams - It was chocolate cake with coconut bits on top. The cake was thick in texture and have strong cocoa taste, with coconut bits crispy and sweet, complimenting well.
CAFFE MILANI☕️是著名的米蘭及意大利高級咖啡品牌,他們對咖啡調配非常講究👍🏻,甜品製作亦相當高質素🍫🍦🍰👍🏻這裏可以堂食可以外賣🥡,大家可以坐喺度和朋友飲杯咖啡,亦可以外賣蛋糕拎返屋企慢慢品嚐😋❣️📍意式開心果吉士牛角包💚🥐$20 很高質的牛角包,中間滿滿開心果吉士,開心果味超濃郁📍意式朱古力吉士牛角包🍫🥐$20超爆滿朱古力吉士,馥郁芬芳,香濃可口,一試難忘❣️好出色🤩❣️📍意式牛肉醬牛角包🐮🥐$20撕開牛角包,熱烘烘的蕃茄牛肉醬🍅🐮,香氣撲鼻,是一款很高質素的鹹點😋📍朱古力啤梨蛋糕🍫🍰($52)堂食這款蛋糕熱烘烘,朱古力味極濃,啤梨香甜🍐📍椰香朱古力蛋糕🥥🍫($52)又是朱古力蛋糕,這款充滿椰香忌廉,忌廉和蛋糕相間,蛋糕比較濕潤🥥📍迷你杯Gelato🍫☕️🍦($42/ 2種口味)tiramisu味☕️順滑可口,猶如吃緊冰凍的芝士蛋糕,而朱古力味🍫極之震撼❣️極度濃郁❣️🌈朋友們都大讚朱古力甜點,真是很高質,超濃!最後都外賣多兩件朱古力蛋糕🍰!

📍意式開心果吉士牛角包💚🥐$20
很高質的牛角包,中間滿滿開心果吉士,開心果味超濃郁

📍意式朱古力吉士牛角包🍫🥐$20

📍意式牛肉醬牛角包🐮🥐$20

📍朱古力啤梨蛋糕🍫🍰($52)
堂食這款蛋糕熱烘烘,朱古力味極濃,啤梨香甜🍐

📍椰香朱古力蛋糕🥥🍫($52)

📍迷你杯Gelato🍫☕️🍦($42/ 2種口味)

2021-03-05 1322 瀏覽
平日少會在甜品店吃午餐,奈何今日胃口嗜甜,又只想輕食,正好遇上 Caffe Milani 在時代廣場四樓開了新店。位於廣場,開揚簡約,售賣 Giovanni Pina 的作品為主,意式蛋糕、雪糕及咖啡,只有少量三文治,今午只剩下一份火雞芝士不合我意,反正就是來吃甜。意式吉士牛角包$20牛角包多款口味,件件脹卜光亮,形態吸引,因為知道吉士餡出名就選了。吉士幼滑不過甜,但涼吃的牛角包,包身沒有想像中脆,可能是不能食前加烘之原因,所以內外對比不強,口感軟棉香滑,幾好但非我最鍾意的,我還是喜歡熱吃。迷你酥皮吉士卷Cannoncini Creama $11反而迷你酥皮吉士卷的酥皮能夠保持酥脆,硬淨點,一咬即碎,與吉士配搭層次明顯。蘋果批 Apple Pie層叠分明,餡料豐富,酥皮鬆脆,甜度適中。意式薩赫蛋糕Sachet all’ Italiana 非常欣賞內心的柚子醬,成功提升朱古力的濃度、同時平衡了飽肚感,經典米蘭咖啡House Coffee $28據說最經典的咖啡由56種咖啡豆製成,果然馥郁芬芳,香濃可口。特色牛奶咖啡(榛子)$38不過我最欣賞的還是特色牛奶咖啡,因為可以有多種口味,上回試過

意式吉士牛角包$20

迷你酥皮吉士卷
Cannoncini Creama $11

蘋果批 Apple Pie

層叠分明,餡料豐富,酥皮鬆脆,甜度適中。

意式薩赫蛋糕
Sachet all’ Italiana

經典米蘭咖啡
House Coffee $28

特色牛奶咖啡
(榛子)$38

不過我最欣賞的還是特色牛奶咖啡,因為可以有多種口味,上回試過椰子,今次嚐榛子,我覺得比椰子味道更出,入口嘴內洋溢榛子香,牛奶咖啡幼滑,拉花一般,而且以紙杯載著有點失分,個人喜好而已,也許與疫情衛生有關!

否則例如若能用這只靚靚咖啡杯熱騰送上不是更好嗎?
2021-02-26
2021-03-01 670 瀏覽
下午茶在環境不錯的「Caffe Milani」,西式一盅兩件,妙哉!意式開心果牛角包~~不吃不知道,牛角包是有果醬的,包面有碎粒開心果仁,切開脆脆牛角包,開心果醬徐徐而下,暖烘烘的流心果醬香甜不膩,非常好吃。意式杏醬牛角包~~杏醬沒有像開心果醬的流心,甜甜酸酸很開胃,兩款牛角包各有特別,同樣地吸引。朱古力啤梨蛋糕~~嘗過口感薄脆的牛角包,要轉轉另一款有重量感的蛋糕,鬆軟馥郁的朱古力味道,朱古力迷一定會迷上這款蛋糕。特式牛奶咖啡配曲奇餅精緻蛋糕與特式牛角包配椰子味&玫瑰味牛奶咖啡,完美組合。嘆過下午茶不忘外賣精緻小巧小西餅回家,與家人分享。

意式開心果牛角包~~
意式開心果牛角包

意式開心果牛角包~

意式杏醬牛角包~~

意式杏醬牛角包

朱古力啤梨蛋糕~~

特式牛奶咖啡配曲奇餅
椰子味&玫瑰味牛奶咖啡配曲奇餅

椰子味&玫瑰味牛奶咖啡

精緻蛋糕與特式牛角包配椰子味&玫瑰味牛奶咖啡,完美組合。

嘆過下午茶不忘外賣精緻小巧小西餅回家,與家人分享。

2021-03-01
意式開心果牛角包
意式開心果牛角包~
椰子味&玫瑰味牛奶咖啡配曲奇餅
椰子味&玫瑰味牛奶咖啡
2021-03-01 93 瀏覽
知道1937 年開業意大利品牌咖啡店 Caffe Milani空降銅鑼灣時代廣場,當然急不及待去嘆杯咖啡。Cafe 位於時代廣場四樓,舊址前身同樣是cafe。Caffe Milani 大大個Logo離遠已經見到,店舖前是餅櫃,後面是用餐區。客人入座前先掃安心出行和量體溫後就可以安心入座。採用半自助形式,先選擇食物、付款,然後有店員送來食物。餠櫃內所有焗餅、蛋糕等來自意大利名店Giovanni Pina 。它自從在k11 開業之後就成為我喜歡的cake shop 之一,所以我見到 caffe Milani 的pastries 來自她,當然要咖啡配餅。而他們採用混合咖啡豆和獨特的烘焙技巧,研製出非一般的咖啡。首先試杯我最常喝的Cappuccino(tall) $43 付上一片香脆曲奇先聞一下,咖啡香氣突出,奶泡幼滑;厚度略嫌不足,果酸突出,味道濃厚,after taste 挺悠長。雖然我較喜歡 nutty 味道,但這杯fruity 味道的我也不抗拒。Apple Pie $52 焗過後令玉桂味更顯,用糖煮過的蘋果片保留小許爽脆,甜度比想像中低,撻皮仍然香脆可口,喜歡蘋果批的可以一試。上次在k

Cafe 位於時代廣場四樓,舊址前身同樣是cafe。

客人入座前先掃安心出行和量體溫後就可以安心入座。

採用半自助形式,先選擇食物、付款,然後有店員送來食物。

而他們採用混合咖啡豆和獨特的烘焙技巧,研製出非一般的咖啡。

首先試杯我最常喝的
Cappuccino(tall) $43 付上一片香脆曲奇

Apple Pie $52

上次在k11 Giovanni Pina 吃過 tiramisu 令我念念不忘,所以再買多兩件蛋糕返屋企。

Tiramisu $52

沒有加入酒浸手指餅造餅底,而是工整的一層一層,Mascarpone cheese 和蛋糕;咖啡和芝士味十分融和,感覺冇咁溜;酒味低調tiramisu 味道較為清新,整體是輕量版的Tiramisu 。

另一款蛋糕是市面上少見的
Sachet All Italiana $52

以椰子味雪芳蛋糕、杏桃果占和朱古力醬造成,不靠賣相;材料絕不花巧,朱古力夠濃,口感也滑,但雙對味道較甜膩。

2021-02-27
2021-02-28 540 瀏覽
今日收工約朋友逛時代廣場,順便食野,行到四樓,呢間Caffe Milani係新開嘅,見佢哋甜品同蛋糕賣相精緻吸引,款式都幾多,環境舒適簡潔,一於坐低飲下咖啡,食下甜品同意式三文治😋先揀好食物,再俾錢,侍應就會將食物同飲品送到面前😄特色榛子牛奶Latte,玫瑰牛奶Latte兩杯Latte分別加咗榛子同玫瑰味,香濃綿滑,水準高😋我哋要咗意式蘋果批,意式開心果吉士牛角包同Salmon Panini,一齊share食。意式蘋果批層層都用有鮮蘋果片,層次豐富,唔太甜😋意式開心果吉士牛角包牛角包中間有流心開心果吉士醬,牛角包叮過,酥脆微暖,估唔到咁好食👍Salmon Panini麵包用橄欖油同香草做,口感比較鬆軟,除咗煙三文魚,配料,有水瓜柳、燒茄子、紫洋蔥同忌廉芝士,煙三文魚厚身大片,份量十足😋櫥窗仲有多款靚靚蛋糕,都好想試,下次放工要買幾款返屋企先😉
先揀好食物,再俾錢,侍應就會將食物同飲品送到面前😄

特色榛子牛奶Latte,玫瑰牛奶Latte
兩杯Latte分別加咗榛子同玫瑰味,香濃綿滑,水準高😋

意式蘋果批
層層都用有鮮蘋果片,層次豐富,唔太甜😋

Salmon Panini

櫥窗仲有多款靚靚蛋糕,都好想試,下次放工要買幾款返屋企先😉

2021-02-25
下午茶
2021-02-27 380 瀏覽
係時代廣場購物完,真係好想坐低休息下!原來開左間意大利品牌既coffee shop仲有意大利手工工雪糕食添原本打算只係買杯野飲咋,點知見到雪櫃內既蛋糕好吸引,忍唔住要買件黎食吞拿魚爵巴塔包 (Tuna Ciabatta)有吞拿魚,車厘茄,洋蔥,黑水欖店員好體貼,問我駛唔駛加熱加熱至微暖!材料爆哂餡,份量都幾多朱古力椰子蛋糕 (Coconut Dream)呢個蛋糕好好食椰子cream同朱古力味好融合,個cream又唔會好膩,但又做到好滑既感覺食完呢個蛋糕好有驚喜,令我好想買多件蛋糕做今晚既宵夜本身好鍾意食檸檬撻當然就買呢個喇!蛋白檸檬撻第一次食檸檬撻中間有新鮮雜莓的而且中間既餡檸檬味好香又唔會太甜,撻皮亦係我鍾意既,唔會太厚,咬落好有鬆脆度不過面頭既蛋白就略嫌甜左少少!
係時代廣場購物完,真係好想坐低休息下!
原來開左間意大利品牌既coffee shop

仲有意大利手工工雪糕食添

原本打算只係買杯野飲咋,
點知見到雪櫃內既蛋糕好吸引,忍唔住要買件黎食

吞拿魚爵巴塔包 (Tuna Ciabatta)
有吞拿魚,車厘茄,洋蔥,黑水欖
店員好體貼,問我駛唔駛加熱
加熱至微暖!
材料爆哂餡,份量都幾多

朱古力椰子蛋糕 (Coconut Dream)
呢個蛋糕好好食

椰子cream同朱古力味好融合,
個cream又唔會好膩,但又做到好滑既感覺

食完呢個蛋糕好有驚喜,令我好想買多件蛋糕做今晚既宵夜

本身好鍾意食檸檬撻
當然就買呢個喇!

蛋白檸檬撻

第一次食檸檬撻中間有新鮮雜莓的

而且中間既餡檸檬味好香又唔會太甜,
撻皮亦係我鍾意既,唔會太厚,
咬落好有鬆脆度

不過面頭既蛋白就略嫌甜左少少!
2021-02-25
下午茶
2021-02-26 272 瀏覽
去時代廣場吃四人一枱晚市😂食完想來些甜點才算完美,於是在商場內游走。之前過來逛,並沒有見過這間咖啡室,猜想應該是新開張吧!給小妹我看到有顏色鮮艷的雪糕,那就當然不可錯過。牛奶 Gelato質地綿密細緻,帶甜的牛奶,冰凍怡人,能給舌頭狠下衝擊,震撼味蕾的細滑。Tiramisu Gelato大理石紋的間紋賣相,有蛋糕咬口,有咖啡香,比較甜,個人更喜歡這種具層次的味道。玫瑰Latte 啖啖咖啡☕️中充滿玫瑰花香,除了視覺上真的有玫瑰花瓣的美美擺設外,咖啡味頗濃,和花香沒有抵觸,反而相映成趣。特濃朱古力富有很濃縮的可可香,並且不太甜,是女生喜歡的口味。蛋白檸檬撻蛋白經火槍燒過,個子雖小,卻有優雅的外表。檸檬撻 🍋幾夠酸,清爽後滲微甜,餅底很脆薄,不油膩。意式牛肉醬牛角包🥐牛角包酥皮鬆脆可口,是個咸味牛角包,肉醬涵料惹味,坊間較少見。意式開心果吉士牛角包很大個,開心果吉士醬軟心甜度點到即止,綠色奪目吸睛,果仁迷必試項目。兩款牛角包來說,比較喜歡後者,更有賣相和內涵。食後感:雪糕和飲品都不俗,適逢元宵佳節,還外賣了一些蛋糕回家給家人分享呢!

之前過來逛,並沒有見過這間咖啡室,猜想應該是新開張吧!

給小妹我看到有顏色鮮艷的雪糕,那就當然不可錯過。

牛奶 Gelato

Tiramisu Gelato

玫瑰Latte

特濃朱古力
富有很濃縮的可可香,並且不太甜,是女生喜歡的口味。

蛋白檸檬撻

意式牛肉醬牛角包🥐

意式開心果吉士牛角包

兩款牛角包來說,比較喜歡後者,更有賣相和內涵。

其他
2021-02-26 93 瀏覽
這天接朋友放工並拜訪他家。朋友放工並不準時,所以我便早早在他公司附近一邊享受美食,一邊默默等待。堂食也是對佳的方法,朱古力的那一件名為意式薩赫蛋糕。蛋糕很實在,質地鬆軟,完全不覺得粗糙,吃起來亦不會過乾。蛋糕的夾心是果醬/糖漿,味道其實不明顯,不過整體配合起來,蛋糕味道很濃郁,而且不會甜膩。這裡的蛋糕很出色,加上當日到朋友家作客,當然要外賣一些蛋糕分享。這裡每款蛋糕都很好看,而且全部朋友都覺得蛋糕的味道很優秀!

2021-02-25 138 瀏覽
近期係銅鑼灣混, 唔知幾時Time Square 4樓開左間CAFFE, 可以坐下飲咖啡, 食甜品, 之前好前食通天先有野食, 還好, 逛街累了可以坐低飲杯野食件cake。諗住逛累了搵個地方坐下, 休息一下, 結果兩條友樣樣都想試, 叫了成檯都係甜品 , 變了在這裡吃晚餐, 最後還外賣了一件朱古力蛋糕及傳統牛角包回家做宵夜, 堂食外賣同樣免加一, HAPPY ^^太多女人的天敵在此了開放空間, 皮椅坐得巧舒適。甜品放題3款雪糕 ($58/160g)朱古力 ~ 濃濃的朱古力味道, 雪糕很滑, 有少許微甜黑朱古力feel, 三款味道中最好食。野梅 ~ 帶點紅莓的果酸香, 酸酸甜甜, 食大大杯都唔會覺得甜膩呢。Tiramisu ~ 滑口版Tiramisu cake, 第一次食Tiramisu 雪糕, 感覺幾特別, 三隻雪糕中較甜的一款。傳統牛角包 ($18)Order 後, 店員會焗熱上枱, 牛角包是酥皮的, 熱食比較香口。牛角包軟棉棉, 回彈力十足, 甜甜地幾好食, 食完半個一陣風咁....好似冇食過嘢落肚, 幸好叫了另一款開心果牛角。開心果牛角包 ($20)焗開心果牛角的麵粉應該加了研磨

太多女人的天敵在此了

開放空間, 皮椅坐得巧舒適。

甜品放題

3款雪糕 ($58/160g)
3款雪糕 ($58/160g)

傳統牛角包 ($18)
傳統牛角包 ($18)

開心果牛角包 ($20)
開心果牛角包 ($20)

焗開心果牛角的麵粉應該加了研磨開心果粉一齊搓成的, 因為成個開心果麵包都有開心果嘅綠色及味道, 再加埋creamy的開果醬, 成個包"綠魔"似的, 有點似食港版的雞尾包, 不過變左開心果味, 牛角包同樣鬆軟, 加了開心果啲牛角包, 感覺營養價值高咗, 小朋友及好甜者一定鍾意, 個人覺得稍為略甜了一些。

Tiramisu 蛋糕 ($52)
Tiramisu 蛋糕 ($52)

蛋糕層層疊, 軟綿綿, 入口充斥著咖啡酒香, 配鬆軟富蛋香的芝士蛋糕及上層小量幼滑cream, 很豐富的食味, 完全唔甜膩。

米蘭芝士蛋糕 ($52)
米蘭芝士蛋糕 ($52)

米蘭芝士蛋糕芝士味極濃, 輕甜, 蛋糕質感較結實, 入口即軟化, 正, 同埋呢件芝士蛋糕比其他蛋糕大件好多, 覺得更抵

Time Square內好似食甜品放題咁食, 每人一百, 甜品質素很不錯, 抵食!
  • 雪糕
  • 牛角包
  • 米蘭芝士蛋糕
3K
2021-02-25 105 瀏覽
我係Giovanni Pina的粉絲。由於它不斷求新,採用高質食材,用這個理念烘焙出美味的糕餅。銅鑼灣時代廣場也插旗了,經常往來銅鑼灣的我,方便得多。Gelato係意大利的代表食物之一。一次過食了三款:紅莓,朱古力和Tiramisu。紅莓味道酸酸的,是最開胃。朱古力特濃,感覺有少少酒香。Tiramisu味道較特別,坊間少有。檸檬薑茶食完雪糕,口腔甜膩,飲番杯濃濃的檸檬薑茶,好舒服。外賣了一件椰子朱古力蛋糕和三款牛角包回家。急不可待即晚己吃了蛋糕,椰子味較重,好香。朱古力味跟椰子味好夾。蛋糕鬆軟,不甜膩。牛角包有原味,開心果吉士和意式吉士。放入焗爐微微叮熱,切開,開心果吉士醬流出,好吸引。外層牛角包熱,內裡開心果吉士醬溶化有點像雪糕質感,滋味!

銅鑼灣時代廣場也插旗了,經常往來銅鑼灣的我,方便得多。

Gelato係意大利的代表食物之一。
一次過食了三款:紅莓,朱古力和Tiramisu。
紅莓味道酸酸的,是最開胃。
朱古力特濃,感覺有少少酒香。
Tiramisu味道較特別,坊間少有。

檸檬薑茶
食完雪糕,口腔甜膩,飲番杯濃濃的檸檬薑茶,好舒服。

外賣了一件椰子朱古力蛋糕和三款牛角包回家。

牛角包有原味,開心果吉士和意式吉士。

2021-02-24