2023-02-14 297 瀏覽
早兩星期book定情人節同老婆去食 店員幾nice 裝修同怖置都有心機安排 位置之間有少少迫 但都坐得舒服 如果坐到卡位應該幾舒服野食方面個紅湯咸左少少 不過不失做得最出色食tacos 我地個海鮮味夠晒未 唔駛再加佢d醬 最後個豬肉餡餅應該係最好食 有配埋牛酒果醬 他他醬 總括黎講 情人節set應該唔係最好食 佢其他野食應該會更出色 我諗我偶爾都會想黎食 不過要book位 因為walk in通常都冇位
野食方面個紅湯咸左少少 不過不失
2023-02-14
情人節
2023-01-21 1514 瀏覽
Having strong mexican music on air, and you will get in the mood, nice place for gathering though the food quality is just okkCaliente Chopped Taco Salad comes surprised me cause it’s so different from the picture lol, the taco tastes better than nachos one, the texture less dry Pulled Pork Nachos Grande is tortilla bowl layered with guacamole and mixed greens, guacamole is an avocado-based dip which is yummy with sour cream, though they should put more sauces insides, cause those tortilla chips
plain nacho
Caliente Chopped Taco Salad
Caliente Chopped Taco Salad
though they should put more sauces insides, cause those tortilla chips are too dry without cream sauce sadly
, it gonna become exactly the same as breakfast cereal, ohmygod, and i can’t say it isn’t crispy but seem like out of time if without the sauces sadly…the tortilla in cheese with sour cream together id say it’s indeed good
Pulled Pork Nachos Grande
Taco de Carnitas only having 3pieces, i would say the taste is good but too spicyyy for me
, appetizing dish but too spicy again and the portion is too small
Taco de Carnitas
insides:
menu:
The environment isn’t bad but the food quality is just ok and below my expectation
, i guess it’s because my first experience in mexican dishes is too good
, i was too missing laa sosad
Pulled Pork Nachos Grande
約咗好耐無見嘅舊同事一齊去食墨西哥菜!意外飲到一杯近期覺得幾驚豔嘅Cocktail,仲食到好味嘅雞肉墨西哥餡餅😋.Calamari 炸魷魚 (後) 細小嘅炸魷魚最適合用黎邊食邊飲酒☺️.Taco Rey Mysterio - Top Blade, Mixed Cheese 墨西哥卷 - 牛 (前) 墨西哥卷裡面包住紅椒﹑黃椒,仲有切成幼條狀嘅牛扒,加埋淋咗喺裡面嘅Salsa、Sour Cream醬,再加多少少檯上嘅唔同醬一齊食都幾美味!.Quesadilla (Choice of Chicken) 墨西哥餡餅 - 雞熱辣辣嘅墨西哥餡餅都唔遜色!裡面除咗有雞肉,紅椒﹑黃椒﹑洋蔥﹑芝士,仲有磨菇等等,份量可以當成主食~下次黎要試埋其他餐點💖.Special Cocktail - Agave Fairy (Gin, Malibu, Pineapple Juice, Basil Leaves, Lemon Juice and Sugar)係一杯好清新嘅雞尾酒 ,絕對可以Encore!
Calamari 炸魷魚 (後)

細小嘅炸魷魚最適合用黎邊食邊飲酒☺️

係一杯好清新嘅雞尾酒 ,絕對可以Encore!
2023-01-06
  • Chicken Quesadilla
  • Agave Fairy
  • Taco Beef
2022-12-27 421 瀏覽
同屋企人慶祝生日,諗住食特別啲,網上見到有間食墨西哥嘅餐廳,又近屋企人收工地點,所以就揀咗呢度環境燈光昏黃,好有氣氛Vegetarian Soup,有啲辣同酸,初初唔知叫左3碗,結果4個人得1個飲到,其他人唔岩口味,大家可以叫一碗試左先Toca 🌮 揀左魚、豬、雞5件款,三種口味都好惹味,細細份拎上手幾方便,呢款推介大家試👍🏻焗薯好大份,好食👍🏻👍🏻Taco Salad Chix 建議多人食嗌會好啲,呢個份量好多,我地四個人食都好夠牛肉好淋身好食😃Enchilada Chix 正正常常整體嚟講,環境幾有墨西哥氣氛,侍應服務態度好,擺盤吸引,Taco 係幾好食👍🏻一次半次嚟食下都ok

環境燈光昏黃,好有氣氛
Taco  Combo  (5  Choose)

Potato  Wedges  Regular

焗薯好大份,好食👍🏻👍🏻
Toca  Salad  Chiz

Burrito  Beet

牛肉好淋身好食😃
Enchilada  Chix

Enchilada Chix 正正常常

Taco  Combo  (5  Choose)
Potato  Wedges  Regular
Toca  Salad  Chiz
Burrito  Beet
2022-12-10 525 瀏覽
#fatchubelly尖沙咀Caliente (尖沙咀)Taco $39@1Taco Tuesday 每件taco都係$39 幾抵✨Fish taco好有驚喜!上面件魚柳熱辣辣新鮮炸起啲肉都幾嫩唔會炸到好乾配上爽口沙拉菜同牛油果醬🥑仲有啲辣辣啲嘅sauce好正之後同朋友再每人encore左一件🤣pork taco上面有啲手撕豬甜甜辣辣咁有好多汁搞到個皮淋曬又漏曬啲汁係隻手到呢個比較普通🥹朋友order左beef taco就話好似肉醬意粉啲肉醬咁麻麻地🙈Chicken Quesadilla $148成份夾餅好厚🤣好足料有拉絲芝士 😍但入面蘑菇多過雞肉😹唔係好食得出雞肉配埋唔同嘅sauce整體都ok可以一試❤️
#fatchubelly尖沙咀

Caliente (尖沙咀)

Taco $39@1
Taco Tuesday
每件taco都係$39 幾抵✨
Fish taco好有驚喜!
上面件魚柳

唔係好食得出雞肉
配埋唔同嘅sauce
整體都ok
可以一試❤️

呢間餐廳超級推薦,食過5次或以上,食物好味、環境舒服、服務良好、價錢合宜,絕對係同朋友、拍拖食飯飲野既好地方!記住逢星期二taco有優惠,enjoy your Taco Tuesday!環境有格調,燈光昏暗,好有feel,惟覺得有時候音樂太大聲,但不是次次都係咁。Taco Don Salvador🌮 $29Taco咬落去好juicy,炸起既魚熱騰騰,有濃濃的醫汁,內面有芝士粒、蕃茄洋蔥粒,好有傳統的墨西哥口味。Taco仲有好多唔同味道選擇,而我食過咁多次,最鐘意都係fish!Taco Bomo🌮 $68餡料好豐富,有鵝肝、拖羅蓉和海膽,加上醬料、芝士粒、黃椒紅椒絲,食落口好夾,好清新,好fushion,值得推介!Nachos (Chicken)🥙 $128有好多溶左既芝士、sourcream、Guacamole,加上nachos脆口,貼上醬同撈埋雞肉粒去食,啖啖都好香口香脆,味道層次豐富,又大碟,食食下真係會食唔停口!Caliente ‘Chopped’ taco salad (chicken)🥗 $118沙律超足料,有牛油、雞肉、炸起既bacon、沙律菜,仲有底下係用脆皮taco s

Taco Don Salvador🌮 $29
Taco Don Salvador

Taco Bomo🌮 $68
Taco Bomo

Nachos (Chicken)🥙 $128
Nachos (Chicken)

沙律超足料,有牛油、雞肉、炸起既bacon、沙律菜,仲有底下係用脆皮taco shell,食落好有口感,好大份。

Grilled Pork Lion🐖 $158
豬肉嫩口,唔會話好鞋,帶有肉汁,再配上薯角,好飽肚啊!
Grilled Pork Lion

Churros🥨 $78
外脆內軟,加上外面有一層砂糖,再點上朱古力醬,絕配!食落唔會太油膩。
Churros

整體來講,超級推薦呢間墨西哥菜,回頭指數極高,抵食又好味,又坐得舒服,同朋友黎chill下都得,佢亦都有得飲cocktail,慢慢chill!

🌟推薦指數:8.5/10
💰人均消費:$280
2022-09-06
Taco Don Salvador
Taco Bomo
Nachos (Chicken)
Grilled Pork Lion
2022-10-26 628 瀏覽
與朋友一起慶祝生日,想嘗試一下新菜式就book了這間餐廳。待應很友善,菜式都好好味。第一次食墨西哥菜,我與朋友揀菜式用了好多時間,因為睇菜式名好難想像到係點樣既菜式,要特登上網搵圖。牛肉夾餅最好味,魷魚都好好味但偏辣,食多少少就要飲野。最尾個甜品偏甜呀,但熱辣辣食又好脆口,總之係開心嘅回憶。
2022-10-24
2022-10-08 865 瀏覽
Did you know if you can finish 20 tacos in 2 minutes at Caliente, you’ll win 20% off discount for your next bill and you will get those tacos for free + your face will be featured on the winner’s wall🏆If you’re craving Mexican food and don’t wanna travel all the way to hkisland, Caliente is probably the best place to go (at least you don’t have to go to Calimax🤧). It’s located at Knutsford Terrace in TST so you can even grab a drink after dinner🍻I recommend ordering their calamari and elote as a

I recommend ordering their calamari and elote as appetizers, the calamari batter was thin and crispy. Well, the best thing about corn is the grease and the seasoning🌽 #cornkid The roasted chicken was very juicy and tender and the tacos were flavorful👍🏻
Don’t forget that they’re now giving complimentary chips and salsa if you book through Openrice👍🏻

What I ordered:
🦑Calamari $108
🌽Fresh corn on the cob $48
🌮Taco De Carnitas (beef) $138
🌮Taco Don Salvador (fish) $128
🍗 Roasted Chicken (forgot the price)
🐷 Grilled pork chop (forgot the price)

📍Caliente, Tsim Sha Tsui @caliente
尖沙咀諾士佛臺6號3樓
Mon to Sat (5-11:45pm)
Sun (1-12am)
Beef  taco
Calamari
Elote
Roasted chicken
2022-09-03 1003 瀏覽
呢日出開尖沙咀做野,雖然收得早但係都冇食晏,夜晚約左fd 食飯又未夠鐘。網上面碌下見到原來呢間墨西哥bar and restaurant 有happy hour 就諗住黎個pre drink 先。入到去望到個promotion 先醒起係星期二有taco tuesday。即刻叫左個牛肉taco 填下個肚,咬落又幾juicy 喎,濃濃嘅醬汁底下仲有芝士粒,加上d 生蕃茄洋蔥粒椰菜底,就係傳統墨西哥taco 味。其實仲有chicken, fish, vege 嘅口味揀,不過轉頭又食飯就未試到。墨西哥又點會只得Corona 啤,Margarita 都係墨bar 必試嘅選擇,今次都係揀傳統青檸味frozen ,大熱天時嘅透心涼之選,不過佢啲鹽有啲大粒,係咪想我唔使齋飲有啲嘢咬下時間所限,好多嘢都冇試到,我見環境都ok chill,indoor 餐廳都幾decent,絕對適合dating 或者約fd happy hour 嘅好地方。

Beef  Taco

Lime  Margarita

Beef  Taco
Lime  Margarita
2022-08-17 1009 瀏覽
朋友話英國🇬🇧有好多墨西哥餐廳,不過小妹係香港真係第一次食咁正統墨西哥🇲🇽菜,原來佢哋嘅小食可以變化多端!當然以墨西哥嘅包配上幾種醬料變化出嚟嘅特色小食最為出色!最多人叫啦今次同姨媽慶祝生日就特登揀咗吃這個墨西哥菜,貪佢夠特別唔似d西餐食嚟食去都係意粉🍝間唔中食吓特式菜好有新鮮感㗎成班朋友仔去食下飲下傾下計放鬆心情最正嘅地方當然我位壽星女食得最開心啦佢特別鍾意Nachos 和Taco,而我就愛杯中物嘅Margarita 喇
成班朋友仔去食下飲下傾下計放鬆心情最正嘅地方
當然我位壽星女食得最開心啦
Nachos  Beef
Taco  Combo  (5 choose))
Quesadilla  Chicken
Fajitas    w/chicken
Churros
Margarita    Frozen    (48oz/Pitcher  )
2022-08-13
生日
Nachos  Beef
Taco  Combo  (5 choose))
Quesadilla  Chicken
Fajitas    w/chicken
  • Taco
其實大大下都發覺自己幾鍾意食墨西哥菜🫢可能係因為我太鍾意食nachos^^bookmark左呢間一段時間 終於嚟到試!餐廳幾有格調 燈光比較昏暗 幾啱happy Friday嚟飲杯嘢同食飯聚餐🫢食物嘅選擇都有好多~-🇲🇽Chicken Nachos ($138)我嘅最愛nachos🥳每次食墨西哥野一定要叫🫢芝士份量唔算多 相對下就冇咁滯 不過就少咗種邪惡感🫢反而sourcream有好多 不過自己對sourcream一般 所以覺得還好🤣nachos係比較薄 但識落我覺得唔算特別脆 雞肉粒粒應該係雞胸肉 食落比較乾同鞋 整體一般冇特別驚喜🤣-🌮Taco El Santo ($128)Taco內裏手撕豬認真做得唔錯 調味好惹味 味道有少少似BBQ Ribs嘅感覺 下次可以是可以試埋其他口味應該都唔錯~-🐟Salmon Steak ($168)冇諗過呢個係我覺得全餐飯最出色嘅一道🤣🤣三文魚輕煎得非常出色 份量好大 外面係脆嘅 但係入邊係超!嫩!滑!!嘅肉質(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)感覺係近乎有少少似刺身咁🥳好juicyyyy 呢條魚好快清晒🤣-🍠Sweet Potato Fries ($68)好抵食好
🇲🇽Chicken Nachos ($138)

🌮Taco El Santo ($128)

🐟Salmon Steak ($168)

🍠Sweet Potato Fries ($68)

好抵食好大份!!喜歡佢嘅厚切 可惜選擇嘅番薯我覺得唔夠甜🫠炸粉唔厚 但係唔夠脆身😗
  • Salmon Steak
2022-07-10 1259 瀏覽
聽過啲朋友介紹呢間,喺諾士佛台,附近又有bar又夠chill,最後搵個週末過嚟試一試佢。本身未食過墨西哥菜,以為都係粟米片嗰啲無乜特別,點知一試就發現幾好食用openrice訂枱送Nachos 加salsa sauce,個汁酸辣夠開胃,起碼慳返唔洗突登叫NachosTaco De Carnitas 5/5豬肉既Tacos,啲配料炒到好香口再加個類似燒烤汁配搭好好食,仲有椒洋蔥蕃茄嗰啲,本身唔鍾意呢啲既我都食晒落肚仲用特別既碟裝住驚佢散,最好用手成舊啪落肚。Chili Garlic Prawns 4.5/5用鐵pan上碟,一開頭熱到炸炸聲,辣辣哋又夠惹味,蝦又夠大隻幾爽又入味。Chicken Quesadilla 4/5雞肉酥餅,有菇有椒同芝士,又有sour cream,牛油果醬,同Salsa Sauce,成碟野真係無得彈,我覺得所有野都好食,咩汁配都好食。Frozen Strawberry Margarita 2.5/5藥水味,搞唔掂下次叫酒算地理:喺諾士佛台6號上樓,可能途中會比樓下bar既人帶走你環境:靜靜地feel同friend吹水幾chill,下次應該成班朋友上黎食多啲野價錢:

Taco De Carnitas 5/5
仲用特別既碟裝住驚佢散,最好用手成舊啪落肚。

Chili Garlic Prawns 4.5/5
用鐵pan上碟,一開頭熱到炸炸聲
,辣辣哋又夠惹味,蝦又夠大隻幾爽又入味。

Chicken Quesadilla 4/5

Chicken Quesadilla
Chili Garlic Prawns
Taco De Carnitas
  • Tacos
有提早預約, 用餐時間2小時。對於兩個女仔黎個份量好大,適合3至4人食,咁可以再叫多d菜式食🤣。 Beef Nachos 真係好正,食唔停口🤤🤤。 我地最後係食曬😳😳classic lime margarita 20oz 好fresh, 飲落去係鹹鹹地, 配nacos一流, 我地兩個女仔一人一杯飲曬,但連少少醉嘅感覺都無,酒精含量應該好低好低,當果汁咁飲🤣。 wowww 我的最愛 Taco!chicken Taco, d雞肉好軟綿,同好多汁🤤, 星期二有特價,星期二食會抵食好多😏😏Garlic and Chili Prawns Openrice見好多人推介,所以揀左! 真係好值得去食, 辣辣地,但唔會辣到噴火,個汁真係好正,如果係可以用黎在屋企煮麵淋上去撈黎食🤤🤤 fired ice cream 🤤🤤食落去有焦糖嘅味道,可能因為外面俾火燒過🤤🤤
有提早預約, 用餐時間2小時。

classic lime margarita 20oz

wowww 我的最愛 Taco!

Garlic and Chili Prawns

fired ice cream
🤤🤤食落去有焦糖嘅味道,可能因為外面俾火燒過🤤🤤

2022-05-20
  • Taco
  • Chili Garlic Prawns
2022-05-16 1005 瀏覽
Nachos 真心好正 多芝士 但可惜唔夠醬 要多醬要加錢 都唔便 🫠 sour cream ($20) Guacamole ($25) 食到唔夠醬 所以焗住加😅 不過好彩好味 咁都抵dQuesadilla (chicken) 暫時食過最好味 一咬落去係勁香 烤雞肉嘅味好出 帶返個層次感 好彩我係nachos 加錢買咗醬 所以配quesadilla 係啱啱好!🤣🤣🤪🤪所以會食nachos 同 quesadilla 兩個一齊叫嘅話 比錢加醬 係值 起碼食得開心d better quality hahaEnchiladas 我就一般般 未必啱個個人口味 🤔 但都好過其他餐廳 佢加咗d飯 可能唔太習慣 所我夾埋sour cream 覺得好味d但外觀真心吸引😍🤪Churros 幾好味 (🤫我心有所屬 覺得有一間好味d)都脆嘅 入面軟軟地 我鍾意食再脆d 硬d 🤣🤣🤣
食到唔夠醬 所以焗住加😅 不過好彩好味 咁都抵d

所我夾埋sour cream 覺得好味d
但外觀真心吸引😍🤪

2022-05-16
午餐
  • Quesadilla
2022-05-04 857 瀏覽
💭疫情前食過呢間墨西哥菜無數次,疫情下佢哋嘅位置附近曾經爆發過一波疫情,搞到我呢一年之間都冇嚟過,今日終於可以再上嚟食 Nᴀᴄʜᴏs 😚..好彩仲見到幾爆場,可能係因為星期六關係,但幾爆都好1️⃣0️⃣點始終都係要閂門。點樣都做小一輪生意,今日食嘅嘢同之前食嘅嘢大至相同,唯獨Cᴀʟᴀᴍᴀʀʟ未試過,原來一樣有驚喜,份量幾大份炸粉好薄好脆口,加埋醬汁非常好味,而Nᴀᴄʜᴏs芝士夠多🧀,略嫌今日焗耐咗少少,有少少燶味出咗嚟,Qᴜᴇsᴀᴅɪʟʟᴀ餡料非常飽滿,呢個係我食過咁多間餡料最多嘅一間,尤其是裏面嘅半溶芝士,食一件真係滿足到不得了🤤🤤🤤