2007-02-02 30 瀏覽
跟中同聚會...地點cpk...一間比pizza hut 多choice 同特別的pizza 店...食物quality 一般...略嚴佢個批底都有d "um"...要好大力甘用刀砌.....atmosphere因為坐海景位...... 唔錯....重睇埋個幻采詠hk tim..service ..... 唔可以叫好好......旦係唔差既....因為soft drinks 同lemon t 都係任飲...到得番half cup左右佢就會同你refill.....呢個我最like....book table 果時佢講明要我地8:15 return 個table...不過我地都坐到9點先走....走果時...都有1-2個table 既人等位.....同埋原來都唔係好貴咋...1個pizza + 1 snacks + 2 pasta + 6 drinks + 1 dessert + 10% service charge = less than $100/person..
跟中同聚會...地點cpk...

要好大力甘用刀砌.....

atmosphere因為坐海景位...... 唔錯....
重睇埋個幻采詠hk tim..

同埋原來都唔係好貴咋...
2007-01-30 24 瀏覽
一位朋友生日, 睇食評見到幾多人黎呢度慶祝生日, 於是就黎試下.預先book 左位, 但7 個人最終只黎左4 個, 有d 唔好意思.叫左米蘭薄餅$108, 意大利蒜香芝士烤包配鮮茄沙律$38, 墨西哥特色雞肉波菜闊麵$82同埋加州特色牛油果烤雞肉薄餅$78. 另外叫左兩杯Ice Lemon Tea 同兩杯可樂, 各$25 無限添飲.米蘭薄餅(a): 菜單描述係"餡料包括烤意大利香腸, 意大利甜香腸, 香炒磨菇及洋蔥, 配以仿天那芝士, 莫沙華那芝士及帕爾馬芝士, 最後撤上香草." 菜單亦寫明呢類那畢勒斯薄餅屬於意大利傳統薄餅, 比較薄及香脆.食落真係好薄同香脆, 明乎其實. 但實在很難用刀切開pizza, 唔佑點解. 濃郁味道既磨菇加上香腸, 美味十足.意大利蒜香芝士烤包配鮮茄沙律(b): 菜單描述係"意式香草, 蒜香芝士烤包配上新鮮羅瑪蕃茄, 比素香葉, 香蒜, 天然純欖油. " 呢個就比較普通, 當蕃茄粒同烤包好了, 但個烤包好鬆化, 掂.墨西哥特色雞肉波菜闊麵(c): 菜單描述係"本店特創! 嫩滑雞肉, 甜椒, 紅洋蔥及青檸墨西哥辣椒忌廉汁." 份量比較少, 雞肉夠嫩. 個汁的確

墨西哥特色雞肉波菜闊麵(c): 菜單描述係"本店特創! 嫩滑雞肉, 甜椒, 紅洋蔥及青檸墨西哥辣椒忌廉汁." 份量比較少, 雞肉夠嫩. 個汁的確係幾正, 唔覺辣但感得香甜.

加州特色牛油果烤雞肉薄餅(d): 菜單描述係"果木煙肉, 烤雞肉及莫沙那華芝士, 烤製後再舖上羅馬鮮茄, 生菜伴沙律醬及新鮮牛油果片." 主要係見到隔離枱人地食好似幾正先嗌, 同埋幾鐘意食牛油果. 呢個薄餅皮幾煙靭, 生菜沙律醬好開胃.

環境方面, 雖然唔係近黐住玻璃既海景位, 但都望到好大個海景, 幾正的, 一望出去就係添馬艦果邊. 地方寬敞, 坐得好舒服.
服務同衞生方面都幾好, 侍應幾有禮貎.

2007-01-27 6 瀏覽
12-1-2007B.I.T Pizza: 有驚喜, 好味。House salad: 一般貨仔, 預左。香蒜燒雞闊麵: 意粉無咩特別,只是合格忌廉薯蓉湯- 好(傑), 好美式, 不是我們杯茶。還是喜歡這裡的薄餅多一些。題外話: 全面禁煙真係好! 海景特別靚。
12-1-2007

B.I.T Pizza: 有驚喜, 好味。
House salad: 一般貨仔, 預左。
香蒜燒雞闊麵: 意粉無咩特別,只是合格
忌廉薯蓉湯- 好(傑), 好美式, 不是我們杯茶。
還是喜歡這裡的薄餅多一些。
題外話: 全面禁煙真係好! 海景特別靚。
2007-01-21 18 瀏覽
一月份壓軸生日會難得地齊人,由Rachel提議下黎尖沙咀CPK食餐勁。一張靠窗長檯自成一角,又可以望到維港靚景,八點正仲有幻彩詠香江,景觀方面絕對高分。拎住張menu狂點左三個pizza、pasta沙律頭盤甜品各2,每人再加refill飲品。沙律:chicken caesar生菜新鮮爽脆,加上脆卜卜大麵包粒同厚厚雞胸肉,味道好重芝士味;BBQ chicken chopped雞肉比較濃味, 加上大堆頭新鮮蔬菜,個人比較鐘意後者味道。頭盤:spinach artichoke dip一大碟雙色粟米片加一碗菠菜芝士汁,粟米片如薯片一樣脆,最出色係碗汁,本來以為係凍食,原來係熱辣辣!!好濃芝士味道,加上大量菠菜絲,味道的確唔錯,只不過d雅芝竹唔知係邊??餃子睇黎好好味,自己無試不能置評,不過見準媽咪話好好食,應該唔會太差。grilled sausage and pepper penne用蕃茄汁煮成,汁量剛好唔會太多汁,長通粉口感好好,唔會太硬或太淋,味道ok;後來另加店方推介chicken tequila fettuccine更加正!加少少青檸汁,味道酸酸地好特別,雖然個人一向鐘意長通粉,但今次

grilled sausage and pepper penne用蕃茄汁煮成,汁量剛好唔會太多汁,長通粉口感好好,唔會太硬或太淋,味道ok;後來另加店方推介chicken tequila fettuccine更加正!加少少青檸汁,味道酸酸地好特別,雖然個人一向鐘意長通粉,但今次投呢個菠菜麵一票!

三個pizza只知道其中一個叫milan,餅底好薄好脆,餡料食到有冬菇片、香腸,味道唔錯;另外一個唔知係什麼名堂,只知味道都好味;最後追加一個應係辣肉腸pizza,呢個味道較辣,雖然可以刺激食欲但對個人黎講真係幾辣,呢個相對比較失色。

由於要留肚食生日蛋糕,大家只揀左hot fudge brownie 同chocolate banana royale cake,兩款甜品造型都幾靚,絕對可以引起食欲!! 微暖brownie好濃朱古力味,質感軟綿,加上大大球冰凍vanilla雪糕同香滑忌廉,三樣一齊食至可以感到又暖又凍口感,好味!!後者再加雪糕,味道的確好蕉!!!而且唔係人工香蕉味,加上軟滑蛋糕,難怪Rachel推介。

無限量添飲凍檸茶茶味ok,雖然檸檬唔會refill但都無損味道,以$25價錢的確超值,侍應會不時自動為客人添飲,唔錯。

服務方面個人認為好好,除左添飲頻密之外,仲會為客人換碟,每樣要求都會好快做到,讚!

嘻嘻哈哈又一晚,自己今餐食得好滿意開心,希望兩位壽星女都滿意今次生日會安排啦,生日快樂!!
2007-01-17 12 瀏覽
無食lunch,這裡又無下午茶餐點了個milano pizza,等25分鐘才有得食餡料多,味道幾好但老媽子話唔夠脆佢都係覺得pizza express好食D喎本人就喜歡這個凍檸茶有得refill
無食lunch,這裡又無下午茶餐
點了個milano pizza,等25分鐘才有得食

餡料多,味道幾好
但老媽子話唔夠脆
佢都係覺得pizza express好食D喎

本人就喜歡這個凍檸茶有得refill
2007-01-14 7 瀏覽
星期六, 同屋企人及朋友仔去呢間食PIZZA. 之前都無衝動黎呢度食野, 係有朋友仔食過, 話有個類似填鴨既PIZZA好好食.. (重咗好多次呢叫說話), 所以我就親身去試試.果然係GOOD喎! 我地因為6點幾DINNER, 所以只係叫咗個DUCK PIZZA 同埋雜菜SALAD. 個SALAD好值得一讚, 面頭既合桃好好食, 甜甜地又脆卜卜, 加埋新鮮既雜菜, 甜甜既啤梨, 好食..下次最想試佢既甜品~~ CHOCOLATE BANANA CAKE...
2007-01-13 12 瀏覽
之前試過mk的cpk,很讚,於是考完試後再來一次tst分店。早一晚已經訂了枱,要求坐窗口位,可惜去到都沒有安排給我們。雖然食到一半時可以轉,都有小小唔開心。講回食物~hawaiian pizza:味道不錯,有點油bbq chicken salad:都ok的,不過有點熱氣食完這兩樣食物都很飽了,望著對面的環球嘉年華,很美很想去呀。懷著很高期望去食,但就有少少失望,因為整體上比第一次食差了小小。
講回食物~
hawaiian pizza:味道不錯,有點油
bbq chicken salad:都ok的,不過有點熱氣
2007-01-08 1 瀏覽
pizza做得好好食, 特別喜愛西西里薄餅, 野味得黎帶一點點辛口, 好食! 一行人7位中有2位朋友生日, 共點了4個pizza, 3個意粉, shrimp roll同avocado roll, 除西西里pizza外, 宮寶意粉亦是不能錯過~
2007-01-06 6 瀏覽
不想弄飯時,家人都喜歡點個外賣速遞薄餅,近日少吃了,在附近閒逛時經過這裡,突然有興趣來個堂食薄餅。正值午飯時間來到,也不需久候,當然,如果想同時欣賞海景美食,最好來前先行訂位。點了一個全份凱撒沙律($62),份量可真不少,如怕吃不下的話,可選半份($42),菜看上去也新鮮,略帶丁點兒苦澀味道,內裡的麵包粒夾著濃濃的芝士味,有點似少時候愛吃的袋裝芝士圈小吃。另點了一個是素菜薄餅($72),熱烘烘的,茄子、乾番茄、磨菇、西蘭花、恰如其分的芝士整齊地排在餅上,雖然只得素菜,但吃落又不覺納悶,此款餅底不是脆口的一種,咬下去時略帶點煙韌,但缺少了一點餅烘過的粉香味。

2007-01-06 9 瀏覽
Have early dinner here tonight. We have 3 ppl, we order:Chicken Salad (1/2 portion)Avacado and Egg RollPizza Murshroom RiviolliThe Avacado and Egg roll is very nice... the roll itself is crispy but not oily.. inside filling are chicken, egg and avacadoPizza will a lot a lot of mushroom, very nice... and is crispyMushroom Riviolli is also good.. with cream sauce and the inside filling mushroom are also made of fresh mushroom.Service also good!
Chicken Salad (1/2 portion)
Avacado and Egg Roll
Pizza
Murshroom Riviolli

Service also good!
2006-12-12 2 瀏覽
CPK既服務態度真係一流。叫左個新奧爾良xx麵。最初頭幾好食,再食多2啖,嘩,好鹹呀。有個經理(?)行過黎(我咁叫佢黎架),咁碟意粉係咪唔岩口味,咪同佢講超級鹹囉。佢話可以幫我地轉過另一個麵,我見都飽飽地,所以話唔使啦!佢過左陣又返黎,話佢都拎左返入去試過,「鹹到不可接受」?我覺得佢地既服務態度真係一流,我都冇出聲話碟pasta唔掂,佢居然主動行黎講,更認真咁試味添,不得了。Good!

佢過左陣又返黎,話佢都拎左返入去試過,「鹹到不可接受」?

2006-11-21 1 瀏覽
"二月五日我和友人聚舊怎樣發起沒法記起只記得談起那天新聞當日天氣秘密迴避再迴避"那天的新聞,大約是沙士,依舊肆虐本埠,天氣依舊令人沉重.多事之春,加上被珠三角傳來的污氣,令到這個繁榮暫借的海港,已變得世俗與冷漠.難得幾個朋友,依舊肯在這個兵荒馬亂的時候,出來吃餐飯.不知誰人,提議來這間California Pizza.席上女仕甚多,兩個大Pizza,三個Pasta便夠.叫得加州薄餅,大約知道是甚麼料子.心想,應該會比必勝客好一點.兩個Pizza,一個磨菇薄餅,一個是Margherita,兩者材料不多,簡簡單單,雖然係來自加州,不過一早講定要薄批.吃薄餅,當然要夠薄.兩者也有水準.餅底烤得香脆,吃完一塊又一塊.三味Pasta,個人喜愛圖中的芝士白汁煙肉意粉.很creamy,質感煙齦.意大利雲吞,同磨菇螺絲粉,相比之下比較一般.雖然活在當下,大家依然有講有笑,吃得開懷.聽著剛從英國旅行回來的小弟,大談旅途上的點滴.最後送上一人一隻在英國Thronton,s買來的朱古力復活蛋,為這個飯局,平添一點溫暖氣氛.只懂得替別人高興,小弟埋在深處的心情,有誰會知?"習慣會面或告別淺笑喝茶睡覺和說話於某
"二月五日我和友人聚舊
怎樣發起沒法記起
只記得談起
那天新聞當日天氣
秘密迴避再迴避"

只懂得替別人高興,小弟埋在深處的心情,有誰會知?

"習慣會面或告別
淺笑喝茶睡覺和說話
於某一剎那說失意
每日如是"
2006-11-19 3 瀏覽
琴日訂左位仲放埋個cake係果到d服務真係唔錯好勤+水+飲野叫左個幼面+雞肉pizza+兩杯檸茶連埋貼士$240 ok啦坐海景位幾正最衰就係太嘈.__."
琴日訂左位仲放埋個cake係果到
d服務真係唔錯好勤+水+飲野

叫左個幼面+雞肉pizza+兩杯檸茶
連埋貼士$240 ok啦

坐海景位幾正

最衰就係太嘈.__."

2006-11-12 9 瀏覽
咁我同男朋友慶祝生日..所以打電話訂左..要求seaview..早上仲拎個蛋糕比佢地keep住..晚上準時到..但都要等一陣先有位..我當晚同男朋友叫左個pizza同一個長通粉..我飲凍檸檬茶..食物方面算係好ok呀~~尤其是個pizza~~好鬼好食~~2樣野都食哂而杯檸檬茶好似唔係太好飲..但個蛋糕..佢地搵左好耐先搵到..但都ok既..不過環境比較噪d..總括黎講野食係ok既..環境就噪dd不過佢個海景超級正..

晚上準時到..但都要等一陣先有位..

我當晚同男朋友叫左個pizza同一個長通粉..
我飲凍檸檬茶..

而杯檸檬茶好似唔係太好飲..

但個蛋糕..佢地搵左好耐先搵到..但都ok既..

不過環境比較噪d..

總括黎講野食係ok既..
環境就噪dd
不過佢個海景超級正..
11月8號同女朋友行開尖沙咀, 原本打算去「意粉屋」食芝士火鍋但後來改變計劃到左呢到~2個人點左一個spring roll platter, 一個菠菜pasta同埋一個雞肉pizza食物方面其實真係幾好食~pasta既sauce夠creamy但唔太「漏」, 而佢既pizza+埋獨有既辣椒汁真係好鬼惹味~但係服務方面, 唔得!! 我地食完飯咁好例牌一定坐陣傾下架啦~有個waiter無啦啦拎張單黎擺係我面前話唔介意既話可唔可以俾錢, 跟手就走左去!!!!! 嘩~~~個下我真係有火,當日星期三一d都唔多人~我望出門口亦無人等位. 點解要我食完唔夠10分鐘就隊左單俾我?? 咩野事先而家? 我去左茶餐廳? 不過既然佢地唔介意咁樣做我亦都唔介意埋單走人, 亦唔介意係openrice話俾大家知佢地既服務態度!!!香港大把地方食pizza都好好味~唔駛一定要黎呢到

香港大把地方食pizza都好好味~唔駛一定要黎呢到