2010-11-15 22 瀏覽
Had an early dinner and was able to catch their tea time special.My brother ordered their original BBQ chicken pizza and I chose their Hawaiian pizza.Service was extremely slow and we waited a good 25 minutes before our food arrived.I didn't try the BBQ chicken pizza, but there was very little topping, like one small piece of chicken per slice. My Hawaiian looked better, the pineapple was sweet however I found the pizza base to be quite sweet as well which was quite strange.Next time I'll stick
Next time I'll stick to going to the Causeway bay branch. The pizza was a lot better over there.

BBQ chicken

Hawaiian

2010-11-15
2010-11-11 16 瀏覽
六時半到來, 不用特位, 限時一個半小時, 問題不大.. 以往都是都海港城的那一間分店, 偶爾會到銅鑼灣, 但尖沙咀分店不知是裝修還是結業, 便轉移到旺角這裡, 結果各種食物都保持水準第一次點頭盤的生菜包, 這中菜在這裡會是怎麼一會事呢? 很好吃, 很意外喔! 生菜新鮮, 沒有啡邊, 包的材料是雞肉, 蝦, 脆粉絲等等, 配以特製料, 有點不相信這不是中菜餐廳每次都點的米蘭批是非常香口的薄餅, 肉較多, 很香口, 而且薄批熱辣辣亦很香脆, 值得一試!服務似乎比尖沙咀分店好, 員工反應較快, 亙動較多, 態度良好!
第一次點頭盤的生菜包, 這中菜在這裡會是怎麼一會事呢?

米蘭批

2010-11-11
米蘭批
2010-11-06 4 瀏覽
5-11-2010(五)生日生日!!!放工同男朋友去食pizza!!! so happy!!其實早o係5日前已經打去book位... 好可惜... 係full曬... = ="有冇攪錯... 5日前都full曬?!不過一於少理..! 一放工即刻沖去~!7點未夠就去到..! 大把位~ hohoho!! 仲比左sofa位我地~限食個半鐘~ 唔緊要啦~ 實食得切~呢度都幾大幾靚!我地叫左個california pizza!有雞肉,生菜,仲有牛油果~~~ 好match!! 好好食~~ 我同男朋友都好鐘意食呀~~ 仲叫左個Carbonara~ 有煙肉,青豆,creamy意粉!! 好正呀!!! 好鐘意食呢個~我地慢慢食,又影下相,傾下計~真係好開心~~!其實我今次黎o既目的係要食個brownie!! 我上次食完.. 一路好掛住!!!今次無論幾飽都一定要食呀!!!!又靚又好食~~ 好sweet呀!!!!
5-11-2010(五)

有冇攪錯... 5日前都full曬?!
不過一於少理..! 一放工即刻沖去~!
限食個半鐘~ 唔緊要啦~ 實食得切~
呢度都幾大幾靚!

我地叫左個california pizza!
california pizza

我同男朋友都好鐘意食呀~~

仲叫左個Carbonara~
Carbonara

我地慢慢食,又影下相,傾下計~真係好開心~~!

今次無論幾飽都一定要食呀!!!!
brownie

又靚又好食~~ 好sweet呀!!!!

2010-11-05
慶祝紀念
生日
california pizza
Carbonara
brownie
  • BROWNIE
2010-10-26 5 瀏覽
一行四人去依度食, 好多枱都留座, 差d要坐門口添...叫左忌廉芝士意粉, 好味, 好creamy..xx雞肉pizza, 都唔記得exactly個名, 不過係得勁少雞肉, 其他配料係洋蔥, 青瓜果d, 好似係salad 果d料咁..bad ><春卷, 都ok 既, 都幾fresh, 不過唔好點佢d醬食會好味dsalad, 淨食salad ok 既, 不過見到pizza 上面d料同salad一樣就唔想再食...我地有85折coupon, 埋單都要arr. $26x依個價錢我情願去outback, ruby tuesday食好過啦...
一行四人去依度食, 好多枱都留座, 差d要坐門口添...
叫左忌廉芝士意粉, 好味, 好creamy..

我地有85折coupon, 埋單都要arr. $26x
2010-10-24
  • 忌廉芝士意粉
等了很久對沒有提供清水。我們大概下午兩點半到點了兩個菜後問侍應是否三點後可以點下午茶,侍應態度不太好地答要從三點後入座才可以點下午茶。漢堡pizza - 非常特別,味道香軟,非常似漢堡,好好味。三文魚扒意大利粉 - 三文魚扒又大塊又厚,可惜配菜是豆角和菜譜圖示的露筍有太大出入!
等了很久對沒有提供清水。
2010-10-02
  • 所有食物都有一定水準
  • Milan pizza
2010-09-26 2 瀏覽
出旺角買JR PASS~因為自己仲未食lunch就提議到CPK食下午茶~去到人唔多~可能係因為平日下午吧~點了最愛的Caesar Salad同一個唔記得名既pizza~下午茶包餐飲, 就要了凍檸茶同熱咖啡~~一直都幾鍾意呢間分店~位置就腳~又有街景睇~係夜晚黎既時候會嘈d~一陣就上枱~Caesar Salad質數依然~ 沙律菜感覺好新鮮~而且食落幾清甜~唔會太腍之餘算係爽脆~芝士落得幾多~無將貨就價~如果多d麵包碎就更好了~另一pizza太肚餓唔記得影相~好似係pepperoni+cheese~其實都幾細個~有d似以前龍堡既叮叮pizza~不過下午茶價就預左~應該係即叫即焗~熱辣辣既pizza其實好難整得難食~~批上只係得4塊pepperoni薄片~感覺有點點寒酸|||不過因為夠熱芝士仲可以拉到長絲~好玩~而且芝士落得夠多~ 軟棉棉的好好食~咖啡閒說味道一般~不過閒落好似幾香~凍檸茶正正常常啦~不過今次服務就麻麻...要叫到侍應先拎杯清水過黎...服務唔夠主動細心...而且見幾個年輕d既經常聚埋一齊傾計..有d客想叫佢地都見唔到..加上剛剛坐喺佢地既執野位附近....成日聚埋黎吱吱噚.
出旺角買JR PASS~
因為自己仲未食lunch就提議到CPK食下午茶~

去到人唔多~可能係因為平日下午吧~
下午茶包餐飲, 就要了凍檸茶同熱咖啡~~

一陣就上枱~
Caesar Salad質數依然~ 沙律菜感覺好新鮮~
而且食落幾清甜~唔會太腍之餘算係爽脆~
芝士落得幾多~無將貨就價~如果多d麵包碎就更好了~

另一pizza太肚餓唔記得影相~
好似係pepperoni+cheese~
應該係即叫即焗~熱辣辣既pizza其實好難整得難食~~
批上只係得4塊pepperoni薄片~感覺有點點寒酸|||
不過因為夠熱芝士仲可以拉到長絲~好玩~
而且芝士落得夠多~ 軟棉棉的好好食~

咖啡閒說味道一般~不過閒落好似幾香~
凍檸茶正正常常啦~

不過今次服務就麻麻...
要叫到侍應先拎杯清水過黎...服務唔夠主動細心...
加上剛剛坐喺佢地既執野位附近....成日聚埋黎吱吱噚...真係聽得耐都覺得幾煩....

如果以醫肚為大前題呢道既tea就一定唔夠飽~~~
如果只係口痕想揾d野咬下坐下休息下就啱~~~
Caesar Salad
2010-08-10
Caesar Salad
2010-09-25 1 瀏覽
其實之前都幫襯過,只不過係幾年前既事。見要同個fd食飯,就黎呢度食。聽講呢度既pizza幾好食,不過夜晚就無set架,要散叫。算啦,一次半次就無乜所謂既。Tortilla Spring Rolls我地揀左泰式雞同baja雞,呢個就等得耐,因為即叫即整。講下個泰式雞,香料味好重。有辣辣地既花生醬,而且有好多芝士舊春卷到,真係好正。而個baja雞仲好食,裡面有紅椒、雞、同勁多既芝士。仲可以點醬黎食,不過我大頭蝦,唔記得咩醬打咩醬。Chicken Tequila Fettuccine估唔到連扁意粉都咁出色,呢隻意粉就有雞肉、紅椒、黃椒、青檸配上忌廉汁。呢個扁意粉既味道真係幾夾,清新既青檸配上忌廉汁,個味道好有層次感。而且扁意粉整得好彈牙,真係正。pizza睇黎睇去都唔記得係邊隻,不過呢隻pizza真係好好食。芝士味真係好香,而且配料好夾。仲可以點醬,分別係牛油果醬、蕃茄醬同酸忌廉。我覺得酸忌廉係最好食。無限refill凍檸茶無乜特別,唔使點講既。整體上都唔錯,侍應都算幾有禮貌。而且食物既質素真係有番咁上下,實有下次架。
既。

Tortilla Spring Rolls
我地揀左泰式雞同baja雞,呢個就等得耐,
好多芝士舊春卷到,真係好正。
而個baja雞仲好食,裡面有紅椒、雞、

Chicken Tequila Fettuccine
估唔到連扁意粉都咁出色,呢隻
牙,真係正。

pizza
睇黎睇去都唔記得係邊隻,不過呢隻pizza真係好好食。芝士
酸忌廉。我覺得酸忌廉係最好食。

無限refill凍檸茶
無乜特別,唔使點講既。

實有下次架。
pizza醬
2010-09-09
pizza醬
2010-08-07 11 瀏覽
成班舊同事一行 9 人, 預先 book 左位, 所以唔使等 等齊人就落 order 囉, 不過落得太多....都唔記得自己 order 左 D 咩, 哈哈~反而唯一要提既係....飲品!!!我自己叫左一杯 "深海水母"...個名幾特別, 係咪!?一黎到....已經打個突!!哇....個 colour 咁既....瘀瘀黑黑!個樣唔吸引都算啦....點知...........一飲落去.....oh my god!!!!!直頭係一杯 : 苦既咳藥水!!!!!!天呀~ 點解可以咁....難飲!!?不過食物方面, 樣樣都的確唔錯, 由其係 pizza!!希望佢真心改善下飲品啦...

等齊人就落 order 囉, 不過落得太多....
都唔記得自己 order 左 D 咩, 哈哈~

反而唯一要提既係....飲品!!!
我自己叫左一杯 "深海水母"...
個名幾特別, 係咪!?
一黎到....已經打個突!!
哇....個 colour 咁既....瘀瘀黑黑!
個樣唔吸引都算啦....點知...........
一飲落去.....oh my god!!!!!
直頭係一杯 : 苦既咳藥水!!!!!!
天呀~ 點解可以咁....難飲!!?

不過食物方面, 樣樣都的確唔錯, 由其係 pizza!!
希望佢真心改善下飲品啦...
沙律
深海水母
2010-08-04
沙律
  • Pizza
2010-07-31 1 瀏覽
係朋友極力推薦之下,終於去嘗試佐 California Pizza Kitchen但其實較為令人失望原因係因為輪候既時間又幾長下,最緊要既係佢地係以記名方式叫你入去食,唔係派飛仔所以搞到我地要白白企係度等,驚佢走位..又就唔到時間返黎..我認為依方面真係需要改善下。仲有,叫佐既野食..由於我地得2個人,所以整係叫佐2樣野..1個係牛油果卷,1個係希臘pizza..牛油果卷我覺得過油了...而個pizza我又覺得平平無奇而已..食落去又唔覺有d咩特別..只不過係比pizza hut 好小小而已overall黎講,我有d後悔要排咁耐去食..
但其實較為令人失望

我認為依方面真係需要改善下。
1個係牛油果卷,1個係希臘pizza..
overall黎講,我有d後悔要排咁耐去食..
2010-07-26 3 瀏覽
本想同老公到這吃飯,但遇到極差既待遇,希望大家留意,免得同我有同樣不開心經驗!!!23/7晚上約7:00左右,我與老公到了California Pizza Kitchen ,當時門口有個男職員幫我登記,當時佢好清楚同我講2人枱第2張,但我等了差不多半小時,終於聽到叫我,當時我立刻上前,但有另一位女士快我一步行去櫃台,我見另一位侍應已經帶該女士到座位,我已經立刻表明我是陳小姐,但該侍應很不禮貌同我講"我認得你,你不是第2張咁我問佢,我應該第幾???佢答我還有3張!!!有沒有攪錯!!!如果你冇記性就係登記時問客人攞多一點資料,現在做錯野還對客人冇禮,實在過份,最後我沒有再等下去,實在驚憑該侍應既記性,我等一晚都吃唔到飯,希望大家有機會去吃飯,記住留多D資料比門口個哥哥,因為佢地係唔會派飛仔比你,否則極有可能得到一肚氣!!!
咁我問佢,我應該第幾???佢答我還有3張!!!有沒有攪錯
2010-07-23
(非會員)
本人今次是投訴這間旺角California Pizza ,因係下午茶既關係,餐廳內基本上無人,唔洗等位,到我地入到去叫0野食,睇到個menu 寫有頭盤,沙律,意粉,pizza等等,一共$48.去到叫既時候,本人首先叫左一個tomato 意粉,然後同個waiter 講頭盤要泰式春卷,然後我朋友落同一樣既order.然後個waiter 話ok,問我地飲咩,之後落單.我地2個答0左要凍檸茶,然後個waiter 就行開0左到最後埋單,個waiter 擺低張單就行開0左,我地一睇張單,先發現,原來佢個頭盤,同d 主菜係要分開叫,如果我地叫頭盤+主菜, 係當成2個餐,即係我地2個人一共叫0左4個下午茶餐!雖然一個餐都係48元唔係太貴,但係極度唔滿意,為什麼個waiter 一開始在落單的時候,不講明我地total 2個人係落0左4個餐! 而且, 為什麼不告訴還有2杯餐茶未落單!這一次,我地時有不小心,沒有問清楚就認為一個正常的餐是頭盤+主菜,但你收得加一服務費,應有的一定的服務,至少告訴我2個人叫0左4個餐。而且我覺得一個正常的餐廳menu係需要更加清楚,而明顯地California Pizza 的
而且, 為什麼不告訴還有2杯餐茶未落單!

而且我覺得一個正常的餐廳menu係需要更加清楚,而明顯地California Pizza 的下午餐menu 未及水平,有誤導成份!!!

作為一間有連鎖式分店的餐廳,California Pizza 應有一定的服務水準!!

2010-07-16
2010-07-22 4 瀏覽
唔知點解會幫襯左3次咁多……第一次係當時新開張試的,印象麻麻。第二次是生日gathering,吃得甚少。至於今次的印象就是,難食。兩口子吃午餐,點了一個咩墨西哥辣雞肉闊麵之類,同埋一個meat cravers。個咩墨西哥辣雞肉闊麵,唔辣,無味,吃得出烚意粉的水味,雞肉味同刷膠,完全唔知做乜。meat cravers,我不如過fat angelo's / pizza express算吧。美式 pizza,唔係我杯茶。
唔知點解會幫襯左3次咁多……

美式 pizza,唔係我杯茶。
2010-06-26
15 分鐘 (堂食)
2010-07-22 1 瀏覽
蒜香忌廉汁雞肉闊麵依然係好油,入口唔係好creamy,反而覺得係落得好多油撈,雞肉就係要好留心先會發現其實雞又唔係貴價貨,使唔使咁寒酸Marsala配虾汁夠酸,虾夠爽,係新鮮貨,好開胃xxxx生牛肉pizza(唔太記得個名)風干牛肉無咩味,唔夠芝士,average la服務幾好:不停幫我地refill水,又自動自覺換碟,真係食過咁多次都未試過記得第一次食既時候係好surprise,野食好好味,尤其係d意粉但係而家越食越覺得無咩特別同埋份量好似少左要成百蚊碟意粉,我會選擇去金鐘d意大利餐廳食,反正都係貴少少但質素絕對好過呢度
蒜香忌廉汁雞肉闊麵
其實雞又唔係貴價貨,使唔使咁寒酸
Marsala配虾
汁夠酸,虾夠爽,係新鮮貨,好開胃
xxxx生牛肉pizza(唔太記得個名)

風干牛肉無咩味,唔夠芝士,average la

但係而家越食越覺得無咩特別同埋份量好似少左
2010-07-21
2010-07-17 7 瀏覽
好多人都去過呢度食dinner, 但其實佢地有tea架, 而tea都好抵食份量比晚上既其實唔差得好遠, 但一份tea set 其實3x -4x 都已經有, 仲包一杯飲品可以refill架之前其實都已經食過幾次呢度既tea, 每次都叫呢二種既, 所以特別想介紹一下燒雞凱撒沙律: 唔洗太多介紹, 我估好多人都知道一定要食佢架喇, 芝士一片片, 加d面包粒, 呢個係晚上就算tea都一定要食既野蕃茄芝士包: 其實係要將d蕃茄汁再放係個包度食, 但有時我都會分開二樣野食, 個包個外層係脆脆地架, 個蕃茄沙律都好開胃, 清清地小小酸咁其實tea既時間, 唔會話十分多人, 好多時都唔洗等位都可以入去馬上有位架, 下次有興趣食tea既或者中意食呢間dinner既朋友, 都可以去試下佢地個tea呀

2010-03-06
  • 燒雞凱撒沙律
2010-06-30 21 瀏覽
今次朋友請食飯經契爺推介就黎左呢道食飯上得黎多知道行情,所以6點幾7點就到左,7點幾8點果陣,哇...多人到去toilet都要學美斯咁一扭七先行到出去不過d野食又真係好好食既咁我地都係學生,唔想食咁貴就嗌左個pizza同一個小食,pizza係成名作黎,好入味,食完真係半夜都feel到隻味係口,個問題係我已經擦左牙架喇喎,餅底又唔係好硬,薄薄地咁,d料配搭得好好,食完又唔會口乾,真係pizza h同pizza b同佢完全冇得比個pizza好似107蚊?好似係個小食我係嗌左個玉米片類既食物啦,如圖所示呢個七十幾蚊,好多,加埋個醬真係出奇地好食,份量都幾多下,不過唔係想像中咁脆,但愈食愈好食環境方面暗暗地,又唔係好嘈,好岩傾計,唯獨張枱真係好長,兩個人又剩係可以打對面咁坐,因為真係好多人
今次朋友請食飯
經契爺推介就黎左呢道食飯

上得黎多知道行情,所以6點幾7點就到左,7點幾8點果陣,
哇...多人到去toilet都要學美斯咁一扭七先行到出去

不過d野食又真係好好食既

咁我地都係學生,唔想食咁貴就嗌左個pizza同一個小食,

個問題係我已經擦左牙架喇喎,餅底又唔係好硬,薄薄地咁,

個pizza好似107蚊?好似係

個小食我係嗌左個玉米片類既食物啦,如圖所示
呢個七十幾蚊,好多,加埋個醬真係出奇地好食,份量都幾多下,
不過唔係想像中咁脆,但愈食愈好食

環境方面暗暗地,又唔係好嘈,好岩傾計,
2010-06-26
  • Pizza