2024-05-19 54 瀏覽
跟由美🇱🇷回流巳久嘅友人見面, 去一間佢家鄉同名嘅薄餅🍕店, 餐廳裝潢同本地嘅薄餅店唔同, 枱距大,客人可以坐得舒服唔迫😘。🍭檸檬🍋特飲 , 🍓士多啤梨特飲雖然呢間主打薄餅, 但飲品🥤選擇好多, 有特飲同酒類,質素亦唔差,尤其是杯士多啤梨特飲, 味道調得好😍, 唔太甜, 士多啤梨嘅原味仍保持住。🍭意式檸檬🍋白酒汁燴雞肉扁意大利粉呢個意粉比較少見於一般嘅連鎖店, 有酸豆為配料, 所以味道酸酸甜甜😊, 酸豆同奶油將🐓雞肉提鮮,雞肉軟糯嫰滑多汁, 好惹味🤤。🍭秘製鮮蘑菇、辣肉腸、肉賜薄餅個餅底🍕與別不同, 唔係脆薄或厚實, 而係煙韌有口感🙃。個餅面舖滿海量配料, 色彩繽紛, 食慾大增😋。

🍭檸檬🍋特飲 , 🍓士多啤梨特飲

🍭意式檸檬🍋白酒汁燴雞肉扁意大利粉

🍭秘製鮮蘑菇、辣肉腸、肉賜薄餅

2024-05-16
8 分鐘 (堂食)
  • 秘製鮮蘑菇、辣肉腸、肉腸薄餅
2024-05-18 31 瀏覽
咁岩約左朋友黎黃埔行下街睇場戲,當然要食埋野啦😃,就搵左呢間餐廳,環境好闊落好舒服,叫得Pizza Kitchen,緊係試下佢既Pizza❤️Mushroom Pepperoni Sausage Pizza🍕 秘製鮮蘑菇、辣肉腸、肉腸薄餅Pizza好足料,啖啖都有豐富咁,蘑菇、辣肉腸、意式肉腸同芝士既味道都配合得好好,每一啖都好juicy有料,Pizza餅底唔係好薄脆果啲款,食落口感更實在🤤仲要叫左特色沙律🥗,雞肉好有風味,肉質都夠嫩口,唔會柴身🤗,整體味道都好特色開胃,酸甜香都有,幾特別飲品方面叫左2杯粉紅色既野飲😂,一睇就好少女心,2杯都好清爽果香味足❤️

秘製鮮蘑菇、辣肉腸、肉腸薄餅

2024-05-06 70 瀏覽
黃埔一向都係美食天堂嚟,上星期同外國返嚟嘅朋友睇完戲突然間大家都想食Pizza,就去咗黃埔美食坊上面嘅California Pizza Kitchen,一個充滿住回億嘅品牌! 餐廳空間好大,枱同枱之間有一定嘅距離,唔會感覺好侷促!仲有少少遊樂設施俾小朋友!佢話想試吓fusion嘅菜式,叫咗一個中式宮保意大利粉,有花生有宮保雞丁嘅sauce配合埋一啲四川辣椒同雞肉粒!食落酸酸辣辣幾惹味!我地另外仲見咗個雞肉薄餅!作為pizza控!pizza薄脆皮配合埋熱辣辣少少溶嘅芝士同雞肉加埋芽菜同蔥絲,中西合壁咁幾得意!我地叫咗杯青瓜特飲,飲落有d青瓜蓉,好refreshing!
2024-04-28 1302 瀏覽
California Pizza Kitchen brings back lots of childhood memories because I used to come here pretty often when I was a kid, it’s a really family friendly restaurant, with lots of pizza and pasta for sharing, and you can also hold a birthday party here with your kids 👧 👦 Apart from their a la carte menu, they also have Set for Two for sharing. 𝙎𝙚𝙙𝙤𝙣𝙖 𝙏𝙤𝙧𝙩𝙞𝙡𝙡𝙖 🥣 First time trying this Mexican styled soup, very special soup using onions, garlic, jalapeno and spice blend 🧅 𝙏𝙝𝙖𝙞 𝘾𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝 🥗They have quit

𝙎𝙚𝙙𝙤𝙣𝙖 𝙏𝙤𝙧𝙩𝙞𝙡𝙡𝙖 🥣
Sedona  Tortilla

𝙏𝙝𝙖𝙞 𝘾𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝 🥗
They have quite a variety of salads to choose from. I had this Thai flavoured one which is tossed with Thai dressing, with lots of crunchy crisps 👍
Thai  Crunch

𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 🍝
As traditional as it sounds, spaghetti bolognaise is the most classic yet delicious pasta 😋 The sauce was pretty good and texture of the spaghetti was done perfect 😍
Bolognese  Spaghetti

𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 🍕
Of course you have to go for a pizza when you come to a pizza kitchen 😋 I chose the crispy thin crust because I love the crispiness of thin crust, the topping was also super good and yummy 🤤
Roasted  Garlic  Chicken  Pizza

𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝘾𝙤𝙡𝙖𝙙𝙖 🍹
For drinks I had their pineapple colada which also is my favourite drink😊 Love the pineapple and coconut taste 🍍
Pina  Colada
Sedona  Tortilla
Thai  Crunch
Bolognese  Spaghetti
Pina  Colada
  • Roasted  garlic  chicken  pizza
2024-04-24 111 瀏覽
這款薄餅真是令人垂涎欲滴!它首先,它的意式肉腸和辣肉腸帶來了豐富的肉香和辛辣口味,讓整個薄餅更加有層次感。蘑菇和紅洋蔥為整個菜品增添了一絲天然的甜味和香氣,而青椒則為其帶來了一點清新的辣勁。奧勒岡薄餅的餅底薄而脆,完美地平衡了所有配料的風味。最後,芝士的豐滿和黑水欖的鹹香為整體提供了最後的點睛之筆。這款薄餅絕對是一道令人滿足的美食享受。Half Harvest Kale:這道沙拉以藜麥和羽衣甘藍作為基礎,提供了豐富的營養和口感。藜麥富含纖維和蛋白質,羽衣甘藍則為沙拉增添了一種清新和爽脆的口感,一道美味又營養的沙律。Peach Lemonade:這款蜜桃檸檬汁帶有濃郁的桃子香氣和檸檬的酸爽口感,形成了完美的平衡。桃子的甜味與檸檬的酸度相互輝映,讓人口感愉悅。Straw Cooler:以新鮮的草莓調制,一杯冰涼可口的飲品。草莓的甜味和酸度為這款飲品帶來了豐富的口感和水果的天然風味,清涼解渴。

Half Harvest Kale:

Peach Lemonade:

Straw Cooler:

2024-04-23 63 瀏覽
睇完戲去咗上面嗰層醫肚,呢間絕對係童年回憶,細細個成日食,主打多款經典Pizza意粉飯,餐廳雖然座滿曬但仍然覺得空間感十足,座位闊落,環境光猛,適合一家大細嚟聚餐。BBQ Chic以秘製燒烤醬、煙高打芝士、紅洋蔥同新鮮芫茜混合而成,烤雞大件,舖滿整個Pizza、薄餅外層又厚又脆,內裏薄身軟淋,份量唔算好多,食完唔會覺得油膩。Half Thai Crunch有驚喜,採用爽脆蔬菜、芫茜、嫩滑雞肉,再加上脆香嘅粒粒花生同雲吞皮,醬汁超級微微辣,小朋友都接收到,開胃又惹味。飲品要咗經典嘅Iced Lemon Tea,基本上枱枱都會點,大大杯,十分解渴、另外有Pineapple Colada,酸甜開胃,值得一試。

• 原味燒烤雞肉薄餅
  • 燒烤雞肉沙律
為食妹到黃埔長青Pizza店吃薄餅為食妹Fatty,Bunny和Puffy好久都沒有出來啦,今次就在暴雨中到黃埔一間頗有歷史的Pizza店享用午餐,實在太高興啦~午餐簡單吃兩樣菜,兩杯飲品,就這樣度過一個愉快幸福的時光~燒烤雞肉沙律生菜,蕃茄,薄脆脆都切成細條狀,加上沙津醬,好易入口及食用,雞肉好軟熟不會太硬,開胃菜~The Works薄餅薄餅選擇了鮮蘑菇,辣肉腸,肉腸做配料,等了20分鐘才上台,但熱辣辣好吸引,餅底正常款就夠飽,不會太厚~餅底非常鬆軟好香好惹味,窰烤薄餅實在太好味~飲品:士多啤梨及芒果汽水California Pizza Kitchen (黃埔天地美食坊)紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖#為食妹 #Puffy #Bunny #Fatty #香港 #紅磡 #黃埔天地 #Pizza #Californiapizzakitchen #雞肉沙律 #Theworks #辣肉腸 #Salad #hongkong #lunch #happy #薄餅
為食妹到黃埔長青Pizza店吃薄餅

燒烤雞肉沙律

The Works薄餅

飲品:士多啤梨及芒果汽水

紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖

2024-04-21
5 分鐘 (堂食)
1K
👧🏻😋👅🍽✨多款美食選擇 家庭聚會岩晒 😇-👨‍👩‍👧‍👦 黃埔天地美食坊都算好多餐廳, 但呢間平日夜晚都算多人7-8成滿, 的確係幾抵食, 有2-4人套餐, 仲有loyalty program可以儲分同有折扣coupon👨‍👩‍👧‍👦 鋪位好大好有空間感, child friendly 有家庭梳化位又有汽球送, 仲開放預約包場kids party-🥗 Harvest Kale (half) $92💯羽衣甘藍同沙律菜都好新鮮, 另外仲有南瓜, 青蘋果, 紅莓, 杏仁, 芝士碎同藜麥, 高纖健康, 配上homemade蜜糖油醋汁酸酸甜甜好開胃💯半份已經好大碟! 另有全份選項$142可以好多人share或者二人食到好飽了🤣-🍕 Thai Chicken Pizza $129✨泰式風味在於有泰式花生醬, 但調味唔會太鹹; 另外落左芽菜, 甘筍, 蔥絲同芫荽, 但唔會太草青, 主要都係食到雞肉鮮甜同花生香✨厚批好鬆軟有滿滿氣孔, 外脆內軟, 淨係食個邊都好好食!-🍹Drinks💯Peach Lemonade $28 有幾款flavored lemonade, 桃味唔會假甜, 同檸檬酸味好夾💯
👧🏻😋👅🍽✨
多款美食選擇 家庭聚會岩晒 😇

🥗
Harvest Kale (half) $92
Harvest Kale

🍕
Thai Chicken Pizza $129
✨厚批好鬆軟有滿滿氣孔, 外脆內軟, 淨係食個邊都好好食!

🍹
Drinks
💯Strawberry Cooler $38 梳打底好清爽, 仲有大量士多啤梨蓉
Harvest Kale
2024-04-21 67 瀏覽
-今日lunch同朋友嚟到黃埔食野😛嚟到個美食坊發現呢間餐廳 @cpkhk 都好似唔錯😚鋪面環境好大 又勁有置身於外國餐廳嘅感覺😗上餐速度幾快同埋員工都好有禮貌💯秘製鮮蘑菇、辣肉腸薄餅💰$132首先要一讚 pizza外皮同餅底薄得黎有嚼勁同脆口🥳每一啖咬落去蘑菇汁香味都會爆出黎😍連埋辣肉腸真係超級夾😳 完全係令人一啖接一啖 勁香口😆蒜香雞肉忌廉汁闊麵💰$112闊麵煮得岩岩好 唔軟唔硬🤪忌廉汁勁creamy 量夠晒多 加上好掛汁 蒜香隱約散發🥰同埋啲雞肉粒份量超多 每啖都夾到至少一粒配麵😊一開始以為會很膩 食落又唔會喎😎Exotic Caribbean💰$38杯嘢飲黎到真係超級打卡able📸入口好Fresh 唔會太甜😊飲落都似fruit punch嘅味道😛Peach Lemonade💰$28呢杯桃子檸檬汁真係好好飲㗎!😚甜甜地又有啲酸,好解渴,好開胃🤩California Pizza Kitchen📍紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推
今日lunch同朋友嚟到黃埔食野😛

入口好Fresh 唔會太甜😊
飲落都似fruit punch嘅味道😛

Peach Lemonade💰$28
呢杯桃子檸檬汁真係好好飲㗎!😚
甜甜地又有啲酸,好解渴,好開胃🤩

California Pizza Kitchen
📍紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #紅磡 #黃埔 #黃埔美食 #蒜香雞肉忌廉汁闊麵 #californiapizzakitchen #exoticcaribbean #peachlemonade
【九龍城區】【California Pizza Kitchen】同費特哥喺黃埔附近,見到呢度居然有呢間美國餐廳,的確係我哋成長嘅回憶。記得呢間美國餐廳都係好有質素,費特哥就話既然一場嚟到呢頭,不如懷緬吓過去,就去試吓呢間啦。我都覺得係一個好好嘅機會,畀我再好好咁試呢間疫情後都冇食過嘅餐廳。叫嘢食有附上餐湯,我同費特哥喺「青豆薏米蓉湯」同「墨西哥粟米湯」之間各選一客,佢飲前者,我飲後者。佢就覺得佢嗰碗湯嘅青豆味好濃,茴香味都好似幾香,薏米蓉令到有啲嘢咬吓唔錯。我嗰碗本身個味都濃,仲有啲墨西哥脆脆喺面,幾好飲。主菜方面,當然係要試佢哋嘅招牌菜,就係 $132 嘅「原味燒烤雞肉薄餅」,呢款薄餅係喺 1985 年開始供應,材料包括秘製燒烤醬、煙高打芝士、紅洋蔥、新鮮芫茜,層次感好豐富,個 BBQ 醬勁香,招牌菜即係招牌菜。我哋都食得好盡興,覺得好正。然後試 $119 嘅「中式宮保意大利粉」,由香蒜、青蔥、香脆花生、四川辣椒、意大利粉配傳統中式宮保醬汁整嘅,好特別,勁中西合璧 feel。我飲 $28 嘅「熱情果檸檬特飲」,費特哥飲 $38 嘅「芒果探戈」,兩者都幾清新幾好飲,埋單 $348.7

然後試 $119 嘅「中式宮保意大利粉」,由香蒜、青蔥、香脆花生、四川辣椒、意大利粉配傳統中式宮保醬汁整嘅,好特別,勁中西合璧 feel。我飲 $28 嘅「熱情果檸檬特飲」,費特哥飲 $38 嘅「芒果探戈」,兩者都幾清新幾好飲,埋單 $348.7 都唔貴喎。。。

(地址:紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #instagram #xiaohongshu #1am九龍城區 #黃埔 #紅磡 #CaliforniaPizzaKitchen #原味燒烤雞肉薄餅 #中式宮保意大利粉 #青豆薏米蓉湯 #墨西哥粟米湯 #熱情果檸檬特飲 #芒果探戈 #1am1363 #1ambackup

2024-04-18
2024-04-18 49 瀏覽
【黃埔•California Pizza Kitchen】@ππππππππππππππππππππππππππππππ黃埔夏日風情pizza至尊Olive 0il Spag w/ChicThe WorksPineapple ColadaStraw. Lemonade意大利特色薄餅意大利肉腸、辣肉腸、蘑菇、馬蘇裡芝士、紅洋蔥、青椒、黑水欖及奧勒岡特色蒜香欖油意大利粉橄欖油香蒜紅辣椒乾碎炒蘑菇、帕爾馬芝士及意大利粉菠蘿飄香Milk,pineapple juice, pina colada syrup士多啤梨檸檬特飲士多啤梨、蜜桃、熱情果意大利特色薄餅意大利肉腸和辣肉腸提供了微妙的辛香味和豐富的肉質口感,而新鮮蘑菇的加入則帶來了地道的自然香氣。至于馬蘇裡芝士,它融化後的綿延質感結合紅洋蔥的脆甜,青椒的微酸微辣以及黑水欖的鹹香,令人回味無窮。奧勒岡的草本香味則恰如其分地提升了整體的風味層次。特色蒜香欖油意大利粉蒜香和橄欖油的香氣為主調,搭配紅辣椒乾碎所帶出的微辣,讓人在享受細滑意粉的同時,還能感受到舌尖上的小驚喜。蘑菇的多汁口感與鮮甜恰到好處地中和了蒜和辣椒的強烈味道,帕爾馬芝士的鹹香則是點
黃埔夏日風情pizza至尊

Olive 0il Spag w/Chic
The Works
Pineapple Colada
Straw. Lemonade

意大利特色薄餅

特色蒜香欖油意大利粉
橄欖油香蒜紅辣椒乾碎炒蘑菇、帕爾馬芝士及意大利粉

菠蘿飄香

士多啤梨檸檬特飲
士多啤梨、蜜桃、熱情果

意大利特色薄餅

特色蒜香欖油意大利粉
蒜香和橄欖油的香氣為主調,搭配紅辣椒乾碎所帶出的微辣,讓人在享受細滑意粉的同時,還能感受到舌尖上的小驚喜。蘑菇的多汁口感與鮮甜恰到好處地中和了蒜和辣椒的強烈味道,帕爾馬芝士的鹹香則是點睛之筆,提高了整體的味覺享受。

菠蘿飄香
「菠蘿飄香」是一款清新的飲品,結合了牛奶的滑順、菠蘿汁的酸甜以及pina colada糖漿的異國情調,喝起來既清涼又解渴。

士多啤梨檸檬特飲
呈現了一個色彩斑斓的夏日午後。混合了士多啤梨的果香、蜜桃的甜蜜和熱情果的熱帶韻味,此飲品的層次感豐富而又不失清新。若是搭配重口味的料理,這杯特飲能夠起到很好的解膩效果。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 350
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#紅磡美食 #California Pizza Kitchen #web3紅磡
紅磡黃埔天地美食坊(第8期)3樓302號舖
2024-04-17 61 瀏覽
呢間餐廳以前喺北美已經食開,當年喺黃埔開真係好興奮,但係近期好少返嚟黃埔呢邊,但係最近朋友搬咗嚟呢邊,就決定同佢哋呢度食飯。呢度坐得好舒服,好多梳化位同卡位,晚餐嘅時候都可以好輕鬆咁樣食晚餐。首先叫咗半份泰國風味爽脆沙律,勁鍾意入邊有芫荽同雞肉,配埋香脆嘅花生同雲吞皮,口感真係好脆卜卜,個泰式花生沙律醬亦都好rich。嚟得呢度就一定要嗌pizza,我朋友揀咗個秘製鮮蘑菇、辣肉腸、肉腸薄餅,我最鍾意呢度夠多mozzarella,店員更加會幫你多放cheeseshreds ,好好味!至於飲品,我要左cucumber revivier ,有好重嘅菠蘿同青瓜味,加埋薄荷同梳打水,真係好清新!另外朋友就要咗一杯passion lemonade,佢都話幾好飲。

2024-04-13 78 瀏覽
2人晚餐,份份剛剛好頭盤,墨西哥栗米湯,第一啖入口好香濃還有少少熱,溫度剛好配栗米粒。藜麥羽衣米蘭沙律,食落有堅果,好似提子干,有咬口,唔好好似普通沙律菜咁,得啲菜同汁。安格斯香蒜燴飯,鐵板上得飯,安格斯軟軟的容易咬口。兒童餐肉醬扭紋粉+凍朱古力奶味道應該唔差,因為小朋友差唔食哂。
2人晚餐,份份剛剛好
頭盤,
安格斯香蒜燴飯,鐵板上得飯,安格斯軟軟的容易咬口。
兒童餐
肉醬扭紋粉+凍朱古力奶
味道應該唔差,因為小朋友差唔食哂。
2024-04-13
  • 安格斯香蒜燴飯
CPK好適合鍾意食菜/沙律嘅人,選擇多,而且份量同新鮮度絕對符合價錢。沙律重點係配搭嘅食材一啲都唔「行貨」,每個各有特色,食多幾次都唔會悶,好有咬口。特別鍾意摩洛哥風味嗰一款~Pizza嘅皮有咬口,調味唔過火,美式意大利菜算係唔錯。鍾意辣推介自己再加辣椒乾,佢嘅辣椒乾係堅香辣,又想食辣又唔鍾意Tabasco嘅酸就一定要佢。意粉都可以,外賣都無話撻成一塊,鍾意食cream/buttery flavour會好啱食,汁唔算太~多,可接受。(利申:本身食得淡口啲+唔鍾意太多汁嘅意粉)肉我無食無得畀comment,佢嘅素食選擇算係多。香港唔係食印度菜又有豆湯實屬少有,好飲,texture正~欣賞佢用料新鮮同用好嘅油,咁嘅價錢做到呢個質素絕對值回票價。(掛住食無影相)

肉我無食無得畀comment,佢嘅素食選擇算係多。

香港唔係食印度菜又有豆湯實屬少有,好飲,texture正~

(掛住食無影相)
2023-03-06
外賣自取
慶祝紀念
生日
  • 摩洛哥風味沙律
2024-03-14 199 瀏覽
細個個陣cpk好多人食,成日排曬隊,分店都唔少,一路都唔係好明點解會得返兩間分店,明明d野食好好食。佢地既忌廉意粉好creamy,好滑,意粉煮到恰到好處。 最愛都係個沙律,竟然有沙葛係入面,個口感不得了,男朋友從來唔食蔡都食到停唔到!