餐廳: CAMPSITE (K11 ATELIER)
資訊:

2023-05-08 394 瀏覽
呢度係用坐地玻璃裝修成嘅餐廳搵個好闊落好闊大,而且佢哋係用露營做主題,所以有種感覺好似喺戶外食嘢咁!Strawberry Lemonade $68草莓果香濃郁,冰沙降溫快!原粒士多啤梨!仲要係大大粒好抵飲Blueberry Mojito $88女士最愛,酸酸地…開曬胃Tofu Soba $155超級健康既食物…酸酸地..越食越開胃,清清地…愛健康既人岩曬Kabayaki Eel Spaghetti $168日式和義大利混合既麵!感覺很特別!唔錯…試過會鐘意Ham n Mush Bread $108加左蘑菇嘅Ham pizza!中和火腿嘅鹹味,令薄餅口感更豐富Pineapple Ice Cream $80整條菠蘿,配雲呢拿雪糕..清清地好好味!Camp. S' Mores $88迷你BBQ, 動動手自己做甜品..特別好味

Strawberry Lemonade $68
草莓果香濃郁,冰沙降溫快!原粒士多啤梨!仲要係大大粒好抵飲
Blueberry Mojito $88
女士最愛,酸酸地…開曬胃

Tofu Soba $155

Kabayaki Eel Spaghetti $168
日式和義大利混合既麵!感覺很特別!唔錯…試過會鐘意

Ham n Mush Bread $108

Pineapple Ice Cream $80
整條菠蘿,配雲呢拿雪糕..清清地好好味!

Camp. S' Mores $88
迷你BBQ, 動動手自己做甜品..特別好味

意粉太硬完全似未浸透浸軟,凍檸茶冇茶味,似飲緊一杯冰水。餐前椰菜花湯淡而冇味似例水,跟湯多士完全唔脆冇牛油或蒜蓉。今餐午餐食完一肚氣,完全不值$168價錢 ,反觀意X屋意粉仲好食得多.加上環境太嘈似喺酒樓,枱與枱距離太近好擠迫,下次不會再幫襯。
2023-05-05
2023-05-03 300 瀏覽
呢間餐廳好開揚 係corner位 木系簡約時尚裝修 有落地玻璃 光線充足 放工過黎飲杯嘢食一嘢 relax 一下嘅好地方🤍吞拿魚海苔沙拉 $148略帶芥末味跟 salad 絕配蔬菜新鮮 加上海藻混合在一起 很好吃好fresh 仲有幾片厚切的tuna 邊邊沾上黑白芝麻充滿芝麻香 豐富營養 🤍煮青口 香草白酒 $240/500g以Dutch Oven 製作的青口好鮮嫩 份量有 500g / 1kg 好香 herb & white wine味 配以4條長長充滿牛油味麵包 食得好滋味🤍巴馬火腿菇菌薄餅 $108餅底用上Flatbread 薄餅 Crispy 薄嘅好處係每一口都係滋味的餡 Parma Ham n Mushrooms 嘅matching好夾 加上topping火箭菜 仲有 松露芝士🤍Housemade Lemonade with apple yuzu $58清甜 每一口蘋果粒粒
呢間餐廳好開揚 係corner位

薄嘅好處係每一口都係滋味的餡
加上topping火箭菜 仲有 松露芝士

清甜 每一口蘋果粒粒
2023-05-02 1225 瀏覽
朋友從外地來港玩入住北角海逸酒店,晚上帶他去K11 Atelier地下有間叫Campsite食嘢。搭地鐵去到鰂魚涌站C出口,行經模範邨,步行2分鐘就到。Campsite係咪一間多國菜有酒飲㗎好地方,每日中午5點至晚上8點,都係Happy Hour,買一送一,非常抵飲。店內環境寬敞,裝修特別,為了營造郊野感覺,一幅牆舖滿大小不一木頭,沿住牆邊設有地櫃,櫃面排列不同牌子㗎酒,店內球形吊燈,俾人感覺月亮高掛天空,四週天花沿掛一條條樹葉,酒吧位置更用了綠燈給人感覺置身大自然之中。Campsite Sweet Corn Soup招牌粟米湯 $85粟米大粒又甜,歺包二片夾住凍牛油粒,甜甜麵包加埋鹹鹹牛油,好正👍Daily Soup每日精選湯 $75紫椰菜湯加一片麵包,湯夠濃滑,食得健康又有益。Slow-cooked Chicken Caesar Salad慢煮雞肉凱撒沙拉 $118冇雞皮㗎雞胸肉,大大件,鮮甜有雞汁,唔會乾爭爭又唔韌;沙律菜夠新鮮卜卜脆,沙律汁唔會太多,恰到好處,越食越開胃。Prawns Katsu吉列大蝦 $88大大隻蝦夠新鮮,炸得好香脆,蝦肉好彈牙,加埋新鮮檸檬汁,食得健康又開

搭地鐵去到鰂魚涌站C出口,行經模範邨,步行2分鐘就到。

Campsite Sweet Corn Soup
招牌粟米湯 $85

Daily Soup
每日精選湯 $75

紫椰菜湯加一片麵包,湯夠濃滑,食得健康又有益。

慢煮雞肉凱撒沙拉 $118

Prawns Katsu
吉列大蝦 $88
大大隻蝦夠新鮮,炸得好香脆,蝦肉好彈牙,加埋新鮮檸檬汁,食得健康又開胃。

Chicken Karaage
唐揚炸雞件 $78

雞件炸過但唔會過火,細細件,易入口,伴酒一流!

Grilled Mackerel Avocado Spaghetti
烤鯖魚牛油果香蒜意大利麵 $175

每條意大利麵外層都好均勻附有牛油果蓉,少少香蒜,加埋香口鮮甜鯖魚,食得健康。

Grilled Pineapple & Ice Cream
焦糖燒菠蘿雪糕 $80

兩大片新鮮菠蘿,切好一片片,菠蘿肉多汁又甜,大大雪糕球,好搶眼,一口菠蘿,一口雪糕,真係好滿足,好幸福!
2023-04-18
2023-04-26 258 瀏覽
呢間露營主題既餐廳真係幾有氣氛落地玻璃窗空間感好大 座位都好闊落部分食物都用左露營用既器皿 好有特色♥︎➜𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 $𝟐𝟖𝟖前菜有蟹肉釀大啡菇 大啡菇好滑好爆汁 入面仲有好多蟹肉主菜就揀左香煎鱈魚 魚肉好滑溜好厚身➜鐵鍋煙燻黃油雞飯 $𝟏𝟖𝟖煙燻雞真係好香好有風味 用左鐵鍋配合番露營風都有半隻雞既份量 雞肉都唔會嚡口飯底就用左珍珠米 仲有毛豆同雜菌等可以拌飯➜黑松露薯條 $𝟕𝟑 ➜唐揚炸雞件 $𝟕𝟖小食全部都係即炸 好香口雞件仲好嫩滑 咬落有爆汁既感覺➜𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐇𝐨𝐫𝐥𝐢𝐜𝐤𝐬 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 $𝟔𝟓呢杯奶昔抹茶味好香 仲加左好立克粉係面一次過會飲到抹茶、鮮奶同好立克既味道
呢間露營主題既餐廳真係幾有氣氛

➜黑松露薯條 $𝟕𝟑 ➜唐揚炸雞件 $𝟕𝟖
小食全部都係即炸 好香口
雞件仲好嫩滑 咬落有爆汁既感覺

呢杯奶昔抹茶味好香 仲加左好立克粉係面
一次過會飲到抹茶、鮮奶同好立克既味道
鰂魚涌Campsite特別嘅主題令人好想去體驗一下,上星期同朋友終於到訪,食物質素同環境都比我哋想像中出色🧚🏻‍♀️〰︎✍🏻💭烤原隻龍蝦原隻龍蝦賣相吸引,大隻又鮮艷嘅顏色令人目不轉睛,龍蝦鮮甜濃郁,蟹肉好多,相當不錯😋〰︎✍🏻💭巴馬火腿菇菌薄餅好鍾意食佢哋呢度嘅Pizza係薄薄一片,巴馬火腿鹹香味十足,加埋菇菌更加清新,夾埋一齊口感都非常豐富。〰︎✍🏻💭烤白豚肉串豚肉肥瘦比例岩岩好,而且烤完仲好入味,肉汁豐富又不會太鹹!〰︎✍🏻💭Cucumber lemonade呢杯飲品超級清新,好fresh嘅青瓜,行街行到熱辣辣飲就一流。 〰︎✍🏻💭Campfire chocolate真係好濃郁嘅朱古力,仲要唔會太甜,加咗好多朱古力碎落去,每一啖飲落都有朱古力嘅幸福感覺❤️
〰︎✍🏻💭烤原隻龍蝦
〰︎✍🏻💭巴馬火腿菇菌薄餅
〰︎✍🏻💭烤白豚肉串
豚肉肥瘦比例岩岩好,而且烤完仲好入味,肉汁豐富又不會太鹹!
〰︎✍🏻💭Cucumber lemonade
〰︎✍🏻💭Campfire chocolate
2023-04-14 250 瀏覽
今次去咗屋企附近嘅餐廳食晚餐,餐廳以campsite為主題,裝潢以森林系為主,有樹葉、木頭等裝飾,中間還有一張大木枱,燈飾係一個球體,十足十一個發光嘅月球。晚餐有前菜、主食同餐飲,前菜有兩款,我地每一揀咗一款。沙律有溫泉蛋,下面鋪滿紅菜頭粒粒,再用沙律菜圍邊,新鮮又有益。蟹肉焗大啡菇,整個大啡菇鋪滿蟹肉,上面鋪滿芝士同麵包糠,焗到金黃色,非常香口。主食揀咗香煎鱈魚同安格斯牛扒,鱈魚煎到魚皮脆口,魚肉口感嫩滑。安格斯牛扒需要另加$80,牛扒幾大塊,煎至四成熟,入面仲係粉嫩顏色,入口肉質軟腍,肉味香濃。餐飲可選擇茶或咖啡,我地揀咗一杯熱咖啡,咖啡用露營杯裝住,貼合campsite主題。另一杯加$30升級Matcha Latte,綠茶味道非常濃郁。最後再加咗$35 巴斯克芝士蛋糕,估唔到係既焗,上枱熱辣辣,入口焦香滑順,內餡半熟狀態,香濃芝士味,食到停唔到口。

2023-04-14 186 瀏覽
呢間餐廳嘅主題同露營有關⛺️,我同男朋友間唔中都好鍾意露營,覺得餐廳好特別就一於嚟試吓!烤原隻龍蝦(🍄•᎑•🍄)我同男朋友都好愛呢個🥰超級震撼,龍蝦真係好大隻呀!啲肉超鮮甜,加多少少檸檬汁落去更突出龍蝦鮮甜味。吉列蝦(🍄•᎑•🍄)吉列蝦佢哋新鮮即炸,食落口感都特別香脆,炸粉唔厚,蝦肉好彈牙嘅,真係好好食!烤原隻魷魚(🍄•᎑•🍄)魷魚都好新鮮,食落口感煙韌,另外仲配咗個醬汁,有少少似蛋黃醬,點一點醬就更加滋味!烤白豚肉串(🍄•᎑•🍄)串燒賣相吸引,白豚肉肥瘦適中,另外我仲會有串埋三色椒,三色椒酸酸甜甜好好味,中和到豚肉嘅油脂感。
烤原隻龍蝦(🍄•᎑•🍄)
吉列蝦(🍄•᎑•🍄)
烤原隻魷魚(🍄•᎑•🍄)
烤白豚肉串(🍄•᎑•🍄)
2023-04-04 213 瀏覽
近年香港流行路營,Glamping更是大受歡迎 ,Campsite係首間以glamping為主題既餐廳,岩晒一班鍾意路營既朋友鰂魚涌既Campsite 係K11 ATELIER隔離,但裝修就無我想像中咁路營風,似平時木系既簡約咖啡店多d,則邊仲有一張bar枱,更加同glamping 好似大纜都扯唔埋Campsite Drip杯滴漏咖啡真係似去左camping咁,咖啡粉好香呀,用左越南滴漏咖啡方式去沖,呢種滴漏法真係滴左好耐先有一杯Black Coffee😆,飲得出係深焙豆,味道帶點烤烘味Chemex手沖壺今次用左黎裝熱水only😂,真係好嘥呀,飲開手沖咖啡見到應該無奈得黎但又覺得有點搞笑🙈Prime Tenderloin Sliders Truffle FriesMini漢堡好的骰,好彩都有兩個🤭,餡料有牛柳片、酸瓜、墨西哥辣椒、紅椒、沙律菜 & 沙律醬,包皮係烘過的,所以咬落外脆內軟,牛柳片望落以為會好老,但食落一d都唔榎,再加埋其他配菜,成個漢堡都幾好食薯條新鮮炸起又脆又熱,醬料有黑松露沙律醬 & 茄汁,真係好好味Eggs Benedict 塊toast烘過後好脆口,上面放左煙三文

Campsite Drip

Prime Tenderloin Sliders
Truffle Fries

Eggs Benedict
塊toast烘過後好脆口,上面放左煙三文魚、沙律菜、流心蛋 & 自家製荷蘭醬,整體味道一d違和感都無,賣相亦都唔錯

雖然鰂魚涌店除左杯滴漏咖啡外,其他方面同glamping 都唔係好扯得上關係,但食物都不錯,環境舒適,就係有種好似camping 無拘無束既感覺

2023-04-04 143 瀏覽
😸招牌粟米湯粟米湯煮得好滑,好香粟米味,真係有啲粟米粒喺度,好濃郁嘅一個湯,配埋自製嘅麵包,搽啲牛油嚟食,好似真係露營食緊咁!😼吉列蝦炸蝦整得好好,一啲都唔油淋淋,炸粉都唔係好厚,啱啱好包住大蝦去炸,蝦肉好彈牙好爽,好鮮味,再點啲沙律醬嚟食,更加好食!😻烤原隻魷魚魷魚都真係幾大隻好厚身,煙煙韌韌,唔會烤到好乾,反而口感仲好好,好重鹹鮮味,配有烤過嘅薯仔粟米,仲可以點啲千島醬嚟食,正呀!🤲🏻豆腐柚子櫻花麵一個好清新嘅麵,櫻花麵我都係第一次食,原來真係會有啲櫻花味喺度,麵質煙煙韌韌,好得意,另外豆腐有煎香過,上面有啲柚子,甜甜酸酸咁,豆腐又夠晒滑,再加埋蒟蒻絲,好清新嘅一個配搭!
😸招牌粟米湯
😼吉列蝦
😻烤原隻魷魚
🤲🏻豆腐柚子櫻花麵
2023-04-04 133 瀏覽
我地先叫啲小食,叫佐烤白豚肉串同埋唐揚炸雞件,白豚肉好嫩,肉質好好,烤得好香好脆,仲有啲三色椒一齊烤,味道好豐富,仲跟咗個酸辣蘿蔔,可以配搭埋去食👍🏻另外炸雞件都好吸引,新鮮炸起夠晒熱,雞肉好嫩,雞皮又脆,口感一流👏🏻然後主食就係香草白酒煮青口同埋卡邦尼意大利麵,青口好大隻,好鮮味,亦都好重白酒香草味,更加提鮮,青口肉夠晒爽,仲有啲蒜蓉麵包條可以點啲汁嚟食🤞🏻另外卡邦尼意粉都煮得好好,啲意粉麵質軟硬度啱啱好,好稠好濃味,有蛋香亦都有芝士香,煙肉又煎到脆咗,好好食🫰🏻飲品飲埋Fresh herbs tea同埋Campfire chocolate,香草查真係有好多唔同嘅香草,亦都有啲香茅,好清新,好解渴✌🏻另外果一杯都係熱飲嚟,甜甜哋,有啲棉花糖喺度,亦都有好多朱古力碎,好濃朱古力味🤟🏻
2023-04-03 86 瀏覽
我地先黎試佐果招牌粟米湯,粟米湯好濃香,好滑身,麵包係自製既,外脆內軟,搽埋牛油黎食麵包,或者點啲湯黎食,好好飲😗之後試佐呢度既吞拿魚海苔沙拉,吞拿魚好軟嫩,有啲芝麻係邊位,口感好好,沙律除咗有海苔,亦都有青瓜絲同埋其他枝豆,好清新嘅一個沙律🤓然後叫佐一個烤鯖魚牛油果香蒜意大利麵,意粉好重牛油果味,好滑,亦都好重蒜香味,鯖魚烤得好好,魚肉好嫩,皮又脆,仲可以整啲檸檬汁落去,鮮味就更加提升😊最後叫埋豆腐柚子櫻花麵,櫻花麵好得意,麵質好爽,真係食到有啲櫻花味,豆腐亦都都整得好好,酸酸地,又夠晒滑,仲有啲蒟蒻絲,一個好開胃嘅麵😌
2023-04-03 93 瀏覽
吞拿魚海苔沙拉🥗綠綠的一片草,好多新鮮既菜,有枝豆粒,海苔片,火箭菜,青瓜絲,全部都好新鮮,另外吞拿魚每一塊都好厚,口感好好,好腍好滑,好好食嘅個沙律!吉列蝦🍤啲蝦又大隻炸得又脆,一啲都唔會油淋淋,好乾爽,一咬落去熱辣辣,蝦肉好爽,點啲檸檬汁同埋沙律醬,食完全唔會滯!香草白酒煮青口🫕青口份量都幾多,仲有每隻都好大隻,好鮮甜,好吸收到啲白酒嘅香味,香草就更加帶出青口嘅鮮,仲可以有點炸脆咗嘅麵包條點啲汁嚟食!巴馬火腿菇菌薄餅🍕依個Pizza嘅餅底好薄,好似餅乾咁,超脆,勁好食,餡料豐富,好多巴馬火腿,亦都有好多雜菌,仲有啲火箭菜,相當唔錯!
吞拿魚海苔沙拉🥗
吉列蝦🍤
香草白酒煮青口🫕
巴馬火腿菇菌薄餅🍕
2023-03-30 93 瀏覽
❤️烤原隻龍蝦龍蝦大大隻,烤完出黎都完全無縮水,龍蝦肉好爽好彈牙,有啲烤薯仔烤粟米呢啲配菜,龍蝦大隻到兩個人share都岩岩好,好飽肚!💙烤原隻魷魚魷魚好大條呀,唔會好老過熟,係岩岩好,好鮮味,好彈牙好煙韌,同樣有薯仔呢啲配菜,呢個仲配佐千島醬添,特別惹味!🧡吉列蝦吉列蝦好吸引呀,每一隻都好大隻,手掌咁大隻,蝦肉好嫩好彈,真正外脆內軟,配啲檸檬汁再加沙律醬,香口惹味!💛卡邦尼意大利麵呢個意粉整得好好,好掛汁,啲汁好稠,好濃蛋香,加埋煎香佐既煙肉,芝士碎,香濃美味,食完好飽!
❤️烤原隻龍蝦
💙烤原隻魷魚
🧡吉列蝦
💛卡邦尼意大利麵
📍《 CAMPSITE 》英皇道728號K11 ATELIER地下G05號舖👧🏻去完加拿大就愛上咗s’mores一直念念不忘,發現喺香港可以室內自己動手,即刻去咗試😆 餐廳食物質素正常,雖然價錢略為進取,不過試一次都幾開心🥳▫️炭燒八爪魚鍋煮野米飯 $195八爪魚鍋煮飯比較少見,🐙份量適中,整體比較清淡,不過不失啦~▫️營火芝士焗管麵 $155平時露營食mac and cheese🧀 一流,呢度都做到拉絲效果,不過注意佢係用通粉唔係粗管麵🤣🤣▫️營火棉花糖朱古力夾餅 $88期待已久嘅s’mores❣️店員會用火點着烈酒,燒融棉花糖之後可以自行配上餅乾🍪、朱古力醬🍫、雲呢拿醬🧈同埋花生🥜 成個體驗好滿足❤️人均消費 $250-300推介度🌕🌕🌗🌑🌑#hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #thefoodie #foodie #foodiehk #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港必食 #香港好去處 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌 #鰂魚涌好去處 #campsite #cafe
📍《 CAMPSITE 》
英皇道728號K11 ATELIER地下G05號舖