2023-01-18
早前Black Sheep集團推出Black Series優惠,平時人均$800up既Carbone,宜家人均唔洗$400就食到!即刻拉埋朋友一齊去試下😆‣ 招牌凱撒沙律沙律係由職員推住餐車黎到我地面前即場製作,生菜都幾新鮮爽口而且沙律醬幾好味,驚喜係會加埋鯷魚幾特別👍🏻遺憾既係當日餐廳可能客人太多,所以係上左主菜再上沙律...‣ 香辣伏特加忌廉通心粉 呢份招牌通心粉我期待左好耐啦~味道係芝士味比較濃郁,冇咩伏特加味道,帶點辣味既通心粉煮得幾彈牙,整體都唔錯🫶🏻‣ Mario意式肉丸 (+$48/粒)肉丸好大粒,上面鋪滿番茄醬,咬落都幾實在~‣ 巴馬臣芝士雞扒呢份雞扒係用左雞胸肉,加埋buffalo mozzarella同蕃茄醬,整體就普通,味道唔係好夾同埋煎得唔脆口🤔‣ 紐約檸檬芝士蛋糕Cheesecake好大件,中間芝士非常柔軟,就好似布甸咁😂芝士味非常濃郁,帶點淡淡既檸檬味🥰‣ Carrot Cake呢個蛋糕賣相好靚呀😙肉桂味濃度岩岩好,底下係一圈吉士圍住,圍住一球薑味雪糕,味道都容易入口既唔會感覺到薑辣😋💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳裝修非常之靚,無論係天花燈、餐具、牆身設計等都
‣ 招牌凱撒沙律
‣ 香辣伏特加忌廉通心粉
‣ Mario意式肉丸 (+$48/粒)
肉丸好大粒,上面鋪滿番茄醬,咬落都幾實在~
‣ 巴馬臣芝士雞扒
‣ 紐約檸檬芝士蛋糕
‣ Carrot Cake
💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳裝修非常之靚,無論係天花燈、餐具、牆身設計等都係充滿50年代美式風格,打卡一流🤩食物方面都唔錯,尤其係甜品😆枱與枱之間距離比較近,所以感覺比較嘈雜. 我覺得趁住black series黎試下真係唔錯,但要正價食就覺得性價比唔高啦~有興趣既大家留意下次Black Series優惠再過黎試試😚
💰Total: $1240.8 ($413.6/pp 已包括10%服務費)
📍Carbone|@carbonehongkong
中環蘭桂坊雲咸街33號LKF Tower 9樓
🚩更多同類餐廳 #foodstep_西餐
🚩更多同區餐廳 #foodstep_中環
📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻