1K
2022-11-01 21 瀏覽
# #銅鑼灣 @casadilunahk🧘‍♀️好友間瑜伽 Studio 就快開幕, 我當然自動獻身睇下佢有甚麼要幫忙啦! 相約銅鑼灣搵間靚靚又舒服的餐廳, 慢慢食又慢慢傾! 🍴餐廳主打意大菜, 以月球及太空人作裝飾及燈飾, 設計簡約氣氛浪漫, 正!  一人餐 $328 , 好抵好抵! 🦪白酒忌廉汁煮青口 ~ 醬汁濃厚幼滑, 青口新鮮無渣, 配上香脆麵包, 讚! 🦞龍蝦湯 ~ 估唔到竟然有龍蝦肉! 🦐虎蝦配龍蝦汁意大利麵 ~ 好大隻蝦, 蝦肉鮮甜, 意粉份量不少, 軟硬度剛剛好! 🥩封門牛柳配野菌燒汁 ~ 好讚好讚好讚! 牛柳肉質嫩滑, 7成熟剛剛好, 入口無筋肉味香濃, 必點! 🌚甜品是月球形狀器皿盛載的提拉米蘇, 幼滑香濃有微微的酒味, 不會過濕, 忌廉幼滑, 雖然打卡味濃但食入口還是真不錯!
# #銅鑼灣 @casadilunahk

🦞龍蝦湯 ~ 估唔到竟然有龍蝦肉!

2022-10-31 50 瀏覽
很久沒有去銅鑼灣了,趁著 空閑時間購物完畢之後,我們在銅鑼灣站駱克道一間有水準意大利餐廳....Casa Di Luna 吃午餐, 環境格調高級優雅, 價錢 實惠 午餐包主食, 沙律, 餐湯,甜品和飲品.... 午餐八折 優惠 非常之抵食。龍蝦汁意大利粉配虎蝦...HK$138龍蝦汁蝦味濃郁 ,鮮蝦爽甜, 芡汁美味之餘不濃也不希,剛剛好, 意大利粉弹牙爽口,口感極好。香煎羊架配薯蓉....HK$158羊架是我的至愛,大約七成熟非常好味,能帶出羊肉嘅獨特味道,仲有薯蓉墊底,非常之野味, 份量足夠,配以露筍和車厘茄,濃郁 之餘帶來一份清淡,配搭恰到好處。沙律雜菜沙律. 蔬菜新鮮,車厘茄美味,主要是 沙律醬汁 不是太酸,帶一點甜味,非常之可口。磨菇忌廉湯(跟餐)新鮮熱騰騰的湯,creamy 好鮮味,入口 融化的感覺很美妙。檸檬茶,熱咖啡( 跟餐)咖啡香味濃沃 ,檸檬茶解渴又醒神 ....一樂也甜品... 意大利蛋糕 Terimisu( 跟餐)非常可愛的 設計,意想不到的黑色月球石, 打開是creamy,香滑,美味的意大利蛋糕, 令人非常出 甜蜜 開心的 一款甜品。

龍蝦汁意大利粉配虎蝦...HK$138

香煎羊架配薯蓉....HK$158

沙律

磨菇忌廉湯(跟餐)

檸檬茶,熱咖啡( 跟餐)
咖啡香味濃沃 ,檸檬茶解渴又醒神 ....一樂也

甜品... 意大利蛋糕 Terimisu( 跟餐)

2022-10-30 35 瀏覽
【Casa Di Luna】 是銅鑼灣上樓意大利餐廳,店名在意大利文中有「月亮的家」之意。店內裝潢充滿太空元素,天花吊滿大大小小的月亮燈。牆上有文案燈牌,太空投景及太空人畫作。門外更有大型彎月攝影棚,處處都是打卡位。餐具設計亦一絲不苟,刀叉羹刻有餐廳Logo,更顯尊貴。5道菜晚餐價錢劃一為$328,包前菜、龍蝦湯、意大利麵或扒類主食、甜點及餐飲。"蟹肉牛油果他他"賣相精緻,蟹肉沙律壓成圓柱狀,上面薄薄一層牛油果蓉,吃下鮮美清新。上面放上炸麵條不但衝擊視覺也帶來脆脆口感。龍蝦湯稠度適中,入面仲有蝦肉。"炸軟殼蟹白松露意大利粉"甫上枱便傳來陣陣菇菌香氣,軟殼蟹大隻炸得熱辣酥脆。意大利粉唔會煮得太淋煙韌富彈性,忌廉汁非常濃郁,雜菌肥美鮮嫩無腥,口感甚佳。 "封門牛柳配野菌燒汁"牛柳外層煎至微焦帶脆,內裡肉質粉嫩,脂肪不多吃下軟腍肉味豐富,蘸些野菌燒汁更能突出牛香。配菜薯蓉滑溜帶牛油香,飽肚滋味。甜品"Casa di Luna 提拉米蘇"以黑色月球作容器,造型唯美,打開充滿咖啡香。Tiramisu質地濕潤細滑,酒味與咖啡味平衡,甜度也適中。

店內裝潢充滿太空元素,天花吊滿大大小小的月亮燈。

牆上有文案燈牌,太空投景及太空人畫作。

門外更有大型彎月攝影棚,處處都是打卡位。

餐具設計亦一絲不苟,刀叉羹刻有餐廳Logo,更顯尊貴。

龍蝦湯稠度適中,入面仲有蝦肉。

2022-10-29 23 瀏覽
上網訂位有八折,見食評唔錯就去試下,上到去好小位,都好開揚,美中不足係個冷氣吹住個頭,我叫左龍蝦汁意粉,賣相几好,好香,意粉好多,不過得一隻🦐,其實隻蝦唔算好大,朋友叫左羊架,都有三塊,份量幾好,另外包埋沙律或湯,普通,加四十蚊有埋甜品tiramisu, 唔算太甜,感覺好creamy
2022-10-29 19 瀏覽
呢間餐廳有超多月球相關裝飾,夜晚黎食影相好靚,仲有個月球造型Tiramisu必試。晚市套餐價錢幾抵,$32x就包前菜+湯+Main+甜品&飲品,款式都幾吸引唔係頹野。𖤐蟹肉牛油果他他𖤐好多蟹肉,食到好滿足,加埋牛油果蓉口感幼滑,裝飾用脆脆有少少硬,唔洗食都可。𖤐龍蝦湯𖤐龍蝦湯味道濃郁,裡面仲有隻鮮蝦。☾封門牛柳配野菌燒汁☾封門牛柳肉質粉嫩,煎到油花香溢,牛味幾濃,好易咬又冇筋;底度仲有好多軟綿綿既薯蓉。☾炸軟殼蟹白松露意粉☾軟殼蟹炸到金黃香脆,意粉好掛汁仲有陣陣松露香,不過蒜味少少重,食完個口會有味,要食返香口膠先得😂☾Tiramisu ☾用黑色月球造型膠碗裝住,Tiramisu 上面好多咖啡粉,食落口感偏濕潤,有淡淡咖啡&酒味。另外仲會送咖啡/茶,同男朋友各自揀左熱檸水&檸茶。
呢間餐廳有超多月球相關裝飾,
夜晚黎食影相好靚,
仲有個月球造型Tiramisu必試。

晚市套餐價錢幾抵,
$32x就包前菜+湯+Main+甜品&飲品,
款式都幾吸引唔係頹野。

𖤐蟹肉牛油果他他𖤐
好多蟹肉,食到好滿足,
加埋牛油果蓉口感幼滑,
裝飾用脆脆有少少硬,唔洗食都可。

𖤐龍蝦湯𖤐
龍蝦湯味道濃郁,裡面仲有隻鮮蝦。

☾封門牛柳配野菌燒汁☾
封門牛柳肉質粉嫩,煎到油花香溢,
牛味幾濃,好易咬又冇筋;
底度仲有好多軟綿綿既薯蓉。

☾炸軟殼蟹白松露意粉☾
軟殼蟹炸到金黃香脆,
意粉好掛汁仲有陣陣松露香,
不過蒜味少少重,食完個口會有味,
要食返香口膠先得😂

☾Tiramisu ☾
用黑色月球造型膠碗裝住,
Tiramisu 上面好多咖啡粉,
食落口感偏濕潤,有淡淡咖啡&酒味。

另外仲會送咖啡/茶,
同男朋友各自揀左熱檸水&檸茶。
  • 封門牛柳配野菌燒汁
  • 蟹肉牛油果他他
2022-10-29 14 瀏覽
星空格調主題餐廳✨門口主題簡約,白色外牆同餐廳內陰暗環境形成強烈對比甫入門,就有踏入夜空中既感覺吊燈呈月球形狀 再配上梵高-The Starry Night 特別有情調ヽ(✿゚▽゚)🍴Set Dinner $328 +10% /head🍸白酒忌廉煮青口白酒味不重,更突顯忌廉濃陏青口新鮮肥美 配搭小多士前菜更開胃(´▽`ʃ♡ƪ)"🍵 龍蝦湯濃郁龍蝦味 隱藏鮮蝦層次感豐富💕🍝 炸軟殼蟹白松露意大利麵軟殼蟹炸得非常香脆 意粉白松露味濃郁 不過一定要趁熱食因為醬汁creamy 但放耐左就會變得杰身ヽ(・×・´)ゞ🥩 封門牛柳配野菌燒汁牛柳約5成熟 嫩口多肉汁配上燒汁 味道剛剛好(◕ܫ◕)不過小編更欣賞薯蓉比一般出面食到既 杰身點👍🏻🍮 提拉米蘇一上枱 就吸引眾人眼球擺盤以月球形狀呈現 切合主題岩曬打卡📸📸📸份量都多 2個人share食都可以咖啡味唔算好出 唔漏 甜味都剛好岩曬小編不太好咖啡 都岩食( • ̀ω•́ )食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️整體: ⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)💕
星空格調主題餐廳✨

門口主題簡約,白色外牆同餐廳內陰暗環境形成強烈對比

甫入門,就有踏入夜空中既感覺

🍴Set Dinner $328 +10% /head

🍸白酒忌廉煮青口

白酒味不重,更突顯忌廉濃陏
青口新鮮肥美 配搭小多士
前菜更開胃(´▽`ʃ♡ƪ)"

🍵 龍蝦湯

濃郁龍蝦味 隱藏鮮蝦
層次感豐富💕

🍝 炸軟殼蟹白松露意大利麵

軟殼蟹炸得非常香脆 意粉白松露味濃郁 不過一定要趁熱食
因為醬汁creamy 但放耐左就會變得杰身ヽ(・×・´)ゞ

🥩 封門牛柳配野菌燒汁

牛柳約5成熟 嫩口多肉汁
配上燒汁 味道剛剛好(◕ܫ◕)
不過小編更欣賞薯蓉
比一般出面食到既 杰身點👍🏻

🍮 提拉米蘇

一上枱 就吸引眾人眼球
擺盤以月球形狀呈現 切合主題
岩曬打卡📸📸📸
份量都多 2個人share食都可以
咖啡味唔算好出 唔漏 甜味都剛好
岩曬小編不太好咖啡 都岩食( • ̀ω•́ )

食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
整體: ⭐️⭐️⭐️⭐️

(5⭐️最高)💕
2022-10-27 771 瀏覽
銅鑼灣鬧市中心,在駱克道美食大廈駱克駅高層,有一間以月球做主題的西餐廳。餐廳地方不算太大,整齊闊落。天花吊滿美美的月球燈佈置,牆身有太空人掛畫,投影電視播著月球漫步的場景,貼題有心思。.晚市以供應套餐為主,一人餐每位 $328 已經包括頭盤、餐湯、主菜、甜品及飲品。.✿ 白酒忌廉汁煮青口前菜挑選了忌廉汁青口,一客三隻的青口肥美多肉,白酒忌廉汁香滑。另外還附上一片香脆的蒜香麵包,掛一點白汁享用非常惹味。.✿ 龍蝦湯龍蝦湯上檯時熱辣辣,口感柔滑,龍蝦味香濃。屬於有質素的餐湯。.✿ 炸軟殼蟹白松露意大利麵以炸軟殼蟹配搭意粉不算常見,這客軟殼蟹炸得剛好口感鬆脆。白汁意大粉比想像中濃稠,但濃而不膩,松露油香配上野菌的份量也滿慷慨。.✿ 慢煮豬鞍配蜜桃汁豬鞍經慢煮後肉質嫩滑,一切即開。豬鞍的份量很大,配上蜜桃汁再加上經調味的薯蓉和蔬菜,是很有份量的一客主食。.✿ ᴄᴀꜱᴀ ᴅɪ ʟᴜɴᴀ 提拉米蘇這裡的招牌甜品,以月球波波狀的器皿放著ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ。ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ 的出場率很高,賣相一流。口感是濕潤軟滑型,咖啡味濃。甜品的份量很大,滿滿的一球,足夠二人分享。.不專業食評nei.foodie
✿ 白酒忌廉汁煮青口

不專業食評nei.foodie
白酒忌廉汁煮青口
慢煮豬鞍配蜜桃汁
2022-10-27 32 瀏覽
一入到門口已經覺得間餐廳好靚,成個天花板充滿左月球🌕牆上亦都有好多好靚嘅太空人👩🏻‍🚀有關主題嘅畫。夜晚套餐$328起有3個course, 包餐飲,喺銅鑼灣來講算好合理😎蟹肉牛油果他他,充滿層次感,鮮甜嘅蟹肉同牛油果永遠都係絕配😋 主菜尤其欣賞炸軟殼蟹白松露意大利粉入面用咗比黑松露更昂貴嘅白松露,一上枱已經充滿香氣,大大隻脆卜卜嘅軟殼蟹亦都令到意大利粉充滿口感😚最後最後,一定要推薦呢度嘅提拉米蘇🍮造型係💯打開月球表面中間就有大大份嘅tiramisu啦꧁☬小編食左咩☬꧂✅蟹肉牛油果他他⭕️龍蝦湯✅炸軟殼蟹白松露意大利粉✅封門牛柳配野菌燒汁✅✅必點 tiramisu 😍(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $350♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅蟹肉牛油果他他
⭕️龍蝦湯
✅炸軟殼蟹白松露意大利粉
✅封門牛柳配野菌燒汁
✅✅必點 tiramisu 😍

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $350♥
之前係IG見到不少foodie黎呢間以太空月球為主題「Casa Di Luna」打卡,所以今次就帶小妹黎撐枱腳~😏餐廳面積雖不大,不論裝潢優美,天花上大小不同嘅月球燈 ,牆上太空人壁畫,甚至係食物造型都可以見到月球🌕🌑嘅身影~😎啱晒打卡!Openrice訂座有優惠,Lunch (12nn-1pm)和Dinner (6pm-9pm)黃金時段有全單8折優惠,1:30pm-3:30pm就全單半價50%off,勁抵!😳😳4-Course Dinner Menu ($328/pp)包前菜、餐湯、主菜和甜品,仲有餐飲,定價都算合理。3選1之下揀咗Crab Meat Avocado Tartare 蟹肉牛油果他他啖啖足料鮮拆蟹肉,鮮甜味美,加上新鮮幼滑嘅牛油果🥑,配上炸脆嘅麵條一起吃更添口感。Lobster Bisque 龍蝦湯發揮正常,仲有蝦肉係裏面~主菜有意大利麵、羊架、豬鞍、封門牛柳可以揀,選擇都多樣化。⭐️推薦❗Hanger Steak with Mushroom Gravy Sauce 封門牛柳配野菌燒汁封門牛柳肉味最香濃,肉質超嫩多肉汁,配菜有薯蓉、蘆筍和甘筍,就咁食原汁原味得,蘸上野菌燒
所以今次就帶小妹黎撐枱腳~😏

餐廳面積雖不大,不論裝潢優美,
天花上大小不同嘅月球燈 ,牆上太空人壁畫,
甚至係食物造型都可以見到月球🌕🌑嘅身影~😎啱晒打卡!

Openrice訂座有優惠,

包前菜、餐湯、主菜和甜品
仲有餐飲,定價都算合理。

啖啖足料鮮拆蟹肉,鮮甜味美,
加上新鮮幼滑嘅牛油果🥑,配上炸脆嘅麵條一起吃更添口感。

Lobster Bisque 龍蝦湯
發揮正常,仲有蝦肉係裏面~

Lobster Bisque 龍蝦湯

主菜有意大利麵、羊架、豬鞍、封門牛柳可以揀,選擇都多樣化。

封門牛柳肉味最香濃,肉質超嫩多肉汁,
配菜有薯蓉、蘆筍和甘筍,
就咁食原汁原味得,蘸上野菌燒汁更惹味。

Spaghetti in lobster sauce with Tiger Prawns 虎蝦配龍蝦🦞汁意大利麵

虎蝦只有一隻,味道中規中矩,都算爽口彈牙,
意大利麵al dente,軟硬適中,好掛汁,
龍蝦汁味道鮮香,值得一試!
Spaghetti in lobster sauce with Tiger Prawns 虎蝦配龍蝦汁意大利麵

⭐️推薦❗ Casa di Luna 提拉米蘇
原個月球上陣好震撼!😳
絕對係打卡必備!
面層幼滑嘅mascarpone cheese,
底層則有浸過咖啡酒嘅lady finger,
帶有濃郁咖啡酒香,層次分明~
不可錯過嘅signature!😏

Casa di Luna 提拉米蘇

餐飲可以揀基本嘅咖啡檸茶檸水奶茶,
不過熱檸茶唔係好熱。😅

餐飲

2022-10-25 18 瀏覽
呢個餐廳坐落係熱鬧嘅銅鑼灣 好采佢係樓上舖 所以比較寧靜同chill店面唔算好大 但裝飾都花咗啲心思用咗月球做主題掛咗好多月球燈 又有太空人嘅插畫同片段幾特別Appetizer📍煎鴨肝配青蘋果黑醋汁鴨肝煎到外皮帶微微焦香 入面入口即溶 滿滿嘅油香個青蘋果汁黑醋汁好fresh 配埋一齊食 中和咗個油膩感Main📍虎蝦配龍蝦汁意大利粉個虎蝦好大隻 啖啖肉而個龍蝦汁好濃好鮮味📍封門牛柳配野菌燒汁一直都聽人介紹話封門牛好嫩 但係出邊嘅西餐 通常都係得sirloin同angus beef今次終於食到封門牛 餐廳係default咗係medium 所以望落去仲好粉嫩果然肉質好嫩 好juicy Dessert📍Tiramisu 個造型好特別 係好似用咁個星球裝住咁符合返佢哋餐廳嘅主題個餅乾浸滿expresso 食到咖啡嘅苦味同時間都食到mascarpone cheese嘅甜味

店面唔算好大 但裝飾都花咗啲心思

📍Tiramisu
個造型好特別 係好似用咁個星球裝住咁
符合返佢哋餐廳嘅主題
2022-10-20 30 瀏覽
餐廳以月球燈為主題,天花懸吊掛多盞月球燈,加上大片玻璃,令自然光滲透室內,明亮愜意。蕃茄忌廉湯味道濃郁,啖啖番茄清香,酸甜醒胃。香煎羊架配薯蓉 ($158)羊架肉味香濃而無羶味,有淡淡香草味,口感軟嫩彈牙。香煎比目魚拼西班牙紅花忌廉汁 ($128)魚皮煎得香脆,魚肉嫩滑,每切一下都見到有肉汁流出嚟,見到都覺得吸引!Casa Di Luna Tiramisu (+$40)Tiramisu用月球裝住,賣相吸引!Mascarpone Cheese份量夠多,質感軟滑,lady finger 口感濕潤,有濃郁酒香,啖啖滋味,加$40就食到,性價比極高!

蕃茄忌廉湯
味道濃郁,啖啖番茄清香,酸甜醒胃。
香煎羊架配薯蓉 ($158)
羊架肉味香濃而無羶味,有淡淡香草味,口感軟嫩彈牙。
香煎比目魚拼西班牙紅花忌廉汁 ($128)
Casa Di Luna Tiramisu (+$40)
Tiramisu用月球裝住,賣相吸引!
餐廳🍴以月球為主題,裝飾得好到位,燈光效果令整體更加有氣氛,成個環境感覺都好舒服,無論食物質素同服務態度都非常滿意❤️$328 / 1位(另有加一服務費)前菜:煎鴨肝配青蘋果黑醋汁 +$30鴨肝油脂含量岩岩好,煎得外脆內軟,入口仲有即溶的幼滑質感,酸酸地既青蘋果🍏黑醋汁配上鴨肝一齊食,岩岩好中和左鴨肝既油膩感,仲有塊香脆既多士係底,口感味道都好豐富餐湯:龍蝦湯🦞龍蝦湯味道非常濃郁,口感濃稠得黎仲保留到既奶滑口感,入面仲有蝦仁,非常有誠意主菜:1️⃣虎蝦配龍蝦汁意大利麵虎蝦大大隻,口感好爽彈新鮮,肉質飽滿,龍蝦汁超級creamy,真係每一條意粉都掛滿醬汁,濃濃既醬汁配上軟硬適中夠哂Q彈既意粉,真係好好味🤤,Creamy得黎又完全唔會滯,香氣十足超出色👍🏻👍🏻2️⃣香煎羊架配牛油薯蓉羊架外皮煎得焦香,內裡肉質非常軟嫩多汁,一刀切入去好嫩口,羊架唔羶又不失羊味,非常出色,牛油薯蓉亦好香口,會食到實在既薯仔粒仲有淡淡既牛油香味,中意食羊既朋友必食😋甜品:Casa di Luna 提拉米蘇提拉米蘇味道好濃厚,表層係軟滑順口既奶油忌廉,底部係好醇香既咖啡蛋糕底,一啖食落底味道好平衡,層次分明仲質感好細滑,賣

$328 / 1位(另有加一服務費)

前菜:

1️⃣虎蝦配龍蝦汁意大利麵

2️⃣香煎羊架配牛油薯蓉

甜品
Casa di Luna 提拉米蘇
提拉米蘇味道好濃厚,表層係軟滑順口既奶油忌廉,底部係好醇香既咖啡蛋糕底,一啖食落底味道好平衡,層次分明仲質感好細滑,賣相好精緻,味道亦好出色

餐茶:
凍檸茶x2

2022-10-19 22 瀏覽
Casa Di Luna - 月球主題西餐廳今日嚟到銅鑼灣一間西餐廳,這裏嘅裝潢設計非常特別,是以太空和月球為主題,俾人一種神秘嘅感覺,牆身仲放咗一系列太空主題嘅掛畫和投影片,配合着石屎嘅地板,真係有少少置身喺月球表面添!Set dinner $328/位有前菜、餐湯、主菜和甜品。蟹肉牛油果他他鮮味的蟹肉加上忌廉感的牛油果果蓉,清新的前菜。龍蝦湯熱騰騰濃郁的龍蝦湯。虎蝦配龍蝦汁意大利麵巨型爽口彈牙的虎蝦配上香濃稠度夠的龍蝦汁,意大利麵再沾上滿滿的醬汁。香煎羊架配牛油薯蓉大大枝厚身既羊架,五成熟度,外層煎得香口,內裡肉質粉嫩,油香四溢,重有綿綿的薯蓉。提拉米蘇用月球造型的碗呈現的提拉米蘇,超級有氣氛!
Casa Di Luna - 月球主題西餐廳

Set dinner $328/位
有前菜、餐湯、主菜和甜品

蟹肉牛油果他他
鮮味的蟹肉加上忌廉感的牛油果果蓉,清新的前菜。

龍蝦湯
熱騰騰濃郁的龍蝦湯。

虎蝦配龍蝦汁意大利麵

香煎羊架配牛油薯蓉

提拉米蘇
用月球造型的碗呈現的提拉米蘇,超級有氣氛!
2022-10-19 11 瀏覽
想試呢間好耐架啦,之前聽身邊唔少朋友介紹,同埋見到餐廳都做緊好多唔同嘅優惠,今日終於嚟試啦!平日夜晚來到都已經坐咗8成,餐廳以太空為主題,就連個Tiramisu都係用隕石裝飾~晚市套餐每人約$300~前菜揀咗煎鵝肝配青蘋果黑醋汁,香氣四溢,將鵝肝嘅油份都迫咗出來,外脆內軟,入口即溶。鵝肝都幾大件,但如果黑醋汁再多啲就會更平衡!餐湯係龍蝦湯,真係有龍蝦肉架!主食方面,炸軟殼蟹白松露意大利麵差唔多係每枱必點,醬汁超濃郁,面頭嘅軟殼蟹好香口,配埋濃郁醬汁嘅意粉真係好邪惡!女仔應該會特別鍾意!封門牛柳配野菌燒汁,賣相好出色,5成熟嘅封門柳食落唔韌,比起出面食嘅更厚身。招牌提拉米蘇係成餐晚餐最期待已久嘅,啱晒打卡至於仲好好食添!質感會係流質啲,好滑身,份量十足,但唔會感覺越食越漏,仲有好重嘅酒香,真係好值得推介!

餐湯係龍蝦湯,真係有龍蝦肉架!

2022-10-19 12 瀏覽
今次去咗銅鑼灣食晚餐一入去就見到好多月亮🌙好有星空feel—Dinner Set $328/ppl包咗前菜、餐湯、主菜、甜品、餐飲🖤蟹肉牛油果他他呢個必嗌啊蟹肉同牛油果好夾一食落去 首先會食到牛油果味之後會有好濃嘅蟹味湧上嚟兩者唔會搶對方風頭再加埋面頭嘅脆脆又有口感 又好味🤤🤍龍蝦湯好濃龍蝦味 調味適中裏面仲有好彈牙嘅蝦🖤虎蝦配龍蝦汁意大利粉呢度嘅意大利粉係偏硬身啲 啱曬我呢啲唔中意食淋嘅面嘅人上面有大大隻嘅虎蝦龍蝦汁嘅味超級濃而且份量都好足夠🤍封門牛柳配野菌燒汁呢個都好推薦啊☺️牛柳有牛味之餘 仲好淋 冇乜筋嘅位仲有薯蓉伴碟 薯蓉都好香🖤心太軟伴雪糕🍦心太軟嘅外面焗到好脆又唔會過甜 好濃朱古力味再加埋雪糕真係一流

今次去咗銅鑼灣食晚餐
一入去就見到好多月亮🌙
好有星空feel

Dinner Set $328/ppl
包咗前菜、餐湯、主菜、甜品、餐飲

🖤蟹肉牛油果他他
呢個必嗌啊