前排為食貓見到好多人都去咗呢間以月球為主題嘅餐廳,我已經♥️思思想去❣️不過一直都未有時間,但今日終於去到啦🥰為食貓覺得現場去比睇相更有驚喜環境餐廳位於駱克駅26樓,一般人都未必會識上去(包括為食貓😂)而佢嘅裝修好有情調,個環境暗暗哋咁,加埋d 霓虹燈同埋月球🌕燈,真係好有氣氛,好啱情侶嚟談心💖加上呢度好闊落,一d壓迫感都無,坐得好舒服😌食物餐廳只提供幾款set dinner($328 x 20% off per person),雖然選擇唔多,但餐廳由前菜到甜品都整得好有心思,好高質👅蟹肉牛油果他他(前菜)D牛油果🥑鋪滿晒係d咸咸地嘅蟹肉上去,作為一個前菜嚟講,真係好開胃,非常唔錯龍蝦湯🦞個龍蝦湯雖然唔係太creamy,但用料十足,重好有龍蝦味👍🏾個湯係用淆碎咗嘅龍蝦嚟整,裏面有一粒粒嘅龍蝦碎,口感好特別,而且重辣辣地,好得意😋虎蝦配龍蝦汁意大利面同樣地,呢個龍蝦汁又濃又酸酸地又蒜蒜地,加上d硬硬地嘅意粉,同埋好大隻又夠彈牙嘅虎蝦,認真唔錯😽慢煮豬鞍配蜜桃🍑汁本身個豬鞍上嚟嘅時候,為食貓覺得平平無奇,同埋好似會好韌😷但點知……食落係另一回事🤣估唔到佢可以整得咁林,本身為食貓唔係咁鍾意食咁大

餐廳位於駱克駅26樓,一般人都未必會識上去(包括為食貓😂)

食物

蟹肉牛油果他他(前菜)

龍蝦湯🦞

虎蝦配龍蝦汁意大利面
虎蝦配龍蝦汁意大利麵

慢煮豬鞍配蜜桃🍑汁
慢煮豬鞍配蜜桃汁

本身個豬鞍上嚟嘅時候,為食貓覺得平平無奇,同埋好似會好韌😷但點知……食落係另一回事🤣估唔到佢可以整得咁林,本身為食貓唔係咁鍾意食咁大嚿豬,但都忍唔住一食再食😅😛

Casa Di Luna提拉米蘇
Tiramisu

呢個甜品絕對係今餐嘅重點‼️‼️佢除咗擺得好靚,好似個月球之外,味道都唔差,絕對係誠意之作💕而且佢嘅層次好分明,有齊晒咖啡粉、cheese、酒、餅☕️好食

想搵一個舒服又有氣氛嘅地方傾計嘅朋友,嚟呢間月球🌝餐廳就啱晒啦🫵🏽
虎蝦配龍蝦汁意大利麵
慢煮豬鞍配蜜桃汁
Tiramisu
自從聽過五月天嘅私奔到月球 (係年代感呀🤡) 就一直對月球都有種勁浪漫超溫馨嘅感覺🌕💗 今次到訪呢間以月命名嘅餐廳同樣好有情調,成個環境都幾啱情侶撐枱腳❤️今次同朋友到訪一人嗌咗一份set dinner ($328/person)🍽前菜揀咗蟹肉牛油果他他🥑蟹肉份量都幾多,同牛油果基本上係不敗配搭🦀 上面插咗好多脆脆可以撈埋食增加口感😛 每位都會有嘅龍蝦湯飲落順口,餐廳仲放咗啲蝦肉係入面,飲落幾暖胃☺️主菜自己揀咗封門牛柳配野菌燒汁🐮 大家都知封門柳矜貴,餐廳煮到5成熟,食落肉質鬆軟,牛肉味都算濃郁🥰 薯蓉打得滑身得嚟又保留咗少少薯仔粒增加口感🥔 朋友嗌咗虎蝦配龍蝦汁意大利麵🦐一上枱就見到好大隻虎蝦,而且意粉炒得好香😯不過龍蝦汁就偏重口味,自己比較鍾意食封門柳💗其實想嚟呢間餐廳最大誘因就係食佢哋個甜品,呢份Casa di Luna 提拉米蘇都冇令我失望😚 好滑嘅mascarpone cheese加埋浸過咖啡嘅lady finger真係冇得輸🤎總括嚟講,呢間餐廳定價算合理,特別鍾意餐廳嘅餐具印咗佢哋餐廳嘅名,成件事好有質感🍴當日到訪人唔算多,環境都算幾靜,想同朋友係銅鑼灣搵個靜靜地嘅地方食嘢不

總括嚟講,呢間餐廳定價算合理,特別鍾意餐廳嘅餐具印咗佢哋餐廳嘅名,成件事好有質感🍴當日到訪人唔算多,環境都算幾靜,想同朋友係銅鑼灣搵個靜靜地嘅地方食嘢不妨一試🤪
2022-10-15 28 瀏覽
之前朋友喺網上見到呢間以月球為主題嘅餐廳覺得好特別,所以就訂左位試下,雖然我地係黎食午餐,但其實個氣氛都幾好。同朋友叫左兩個lunch set, 包埋餐湯/沙律🥗,主食🥩,餐飲☕️,價錢都算合理🍝龍蝦汁意大利粉配虎蝦$138醬汁好濃味,意粉口感係屬於比較有彈性嘅🥩香煎羊架配薯蓉$158一上枱已聞到好香喇,羊架煎得非常香口,肉質好軟嫩,份量都唔少,好抵食!個薯蓉都好好味,牛油味幾香,薯蓉入面仲有啲薯粒,口感幾好😋最後同朋友叫多個甜品試下,見都幾多人點呢個tiramisu ,外型靚之餘,味道都唔錯👍🏻

🍝龍蝦汁意大利粉配虎蝦$138
醬汁好濃味,意粉口感係屬於比較有彈性嘅

🥩香煎羊架配薯蓉$158

• 香煎羊架配牛油薯蓉
2022-10-15 22 瀏覽
🚀「願我會楂火箭~帶你到天空去~在太空中兩人住」細細個聽呢隻歌,已經覺得好Sweet ,所以特別鍾情月亮星球相關嘅嘢!🌝今次去左呢間以月球為主題的餐廳「Casa Di Luna」,環境佈置好靚好浪漫,天花掛滿月亮燈,有唔少打卡裝置,感覺飛上太空晚餐了!👍🏻Dinner Set($328)包括有前菜、餐湯、主菜、甜品、飲品非常豐富❤️由前菜到主菜每款都高質好味Open Rice 訂座仲有8折💫真心抵食👅🥑蟹肉牛油果他他非常有誠意既前菜,擺盆精美,而且份量十足!幼滑既牛油果蓉同鮮甜既蟹肉,一定係絕配呀!加埋面頭既脆脆條,口感層次十分豐富!🍏煎鴨肝配青蘋果黑醋汁(+$30)厚切既鴨肝外層香脆,入口即溶,甘香軟滑,配上青蘋果黑醋汁,即時中和油膩感,認真出色!🦞龍蝦湯香鮮濃稠,真係好似食緊龍蝦既味道,真材實料,調味啱啱好,甘香順滑唔會漏!🐑香煎羊架配牛油薯蓉今年食過最正既羊架非佢莫屬啦!羊羶味唔太重,不肥不膩,肉質粉嫩多汁,一咬肉骨分離,完全不費功夫!🐷慢煮豬胺配蜜桃汁豬胺外香內嫩,肉味好香濃,而且軟腍無筋,口感Juice !沾上蜜桃汁,清新更開胃!🍨提拉米蘇用左月球造型,賣相特別吸睛,好少餐廳既

🚀

🌝

👍🏻
Dinner Set($328)
包括有前菜、餐湯、主菜、甜品、飲品
非常豐富❤️由前菜到主菜每款都高質好味
Open Rice 訂座仲有8折💫真心抵食👅

🥑

🍏
煎鴨肝配青蘋果黑醋汁(+$30)

🦞

🐑

🐷
慢煮豬胺配蜜桃汁

🍨
提拉米蘇
用左月球造型,賣相特別吸睛,好少餐廳既Set甜品會咁大份!質感軟滑Creamy,咖啡酒味香濃,超級滿足呀!

🍫
朱古力心太軟
朱古力味濃烈,皮脆內軟,口感流心一流,唔會太苦太甜,冰火交融,實在回味無窮!

2022-10-14 43 瀏覽
配合月亮的主題,餐廳採用昏暗的光線,帶有神秘感!四周有很多月亮有關的裝飾。大門位置有月亮打卡位,牆上太空人月球漫步的投影片段,很有動感~ 我最喜歡是多盞吊在天花的月亮燈🌕,充滿情調氣氛!很適合情侶約會呢👫~而餐具用上型格的黑鋼,有重量質感,還刻有餐廳名稱,很有心思。 Dinner menu $328位 ♡蟹肉牛油果他他 🥢必點🥢餐碟用上有重量質感的啞黑色石碟,整體外形好像一件藝術品~吃下口感濕潤,蟹肉味十分濃郁,配合牛油果蓉,味道好相襯😍而牛油果上的脆脆條,更添口感~ ♡龍蝦湯黑金色的餐碗很美啊~龍蝦味濃郁,湯裏還有蝦肉🦐,表面還有些忌廉作點綴。 ♡炸軟殼蟹白松露意大利麵 🥢必點🥢用上有重量質感的磨紗質感餐碟~軟殼蟹炸得香脆可口,黑松露常常都吃到,而白松露就比較少見,白松露的香味比黑松露低調一點,味道帶點香甜。意粉很creamy ,醬汁十分多啊!內裡還有很多蘑菇~ ♡封門牛柳配野菌燒汁同樣用上黑金系列的餐碟~封門柳是來自牛前腹的部位,牛柳肉質軟腍,肉味重,油花較少。而且已經切成一件件方便客人進食👍薯蓉帶有薯仔粒,很有口感。 ♡朱古力心太軟 🥢必點🥢心太軟外皮做到脆口的感覺,外脆內軟,配

配合月亮的主題,餐廳採用昏暗的光線,
帶有神秘感!
四周有很多月亮有關的裝飾。
大門位置有月亮打卡位,
牆上太空人月球漫步的投影片段,很有動感~

我最喜歡是多盞吊在天花的月亮燈🌕,
充滿情調氣氛!很適合情侶約會呢👫~
而餐具用上型格的黑鋼,有重量質感,
還刻有餐廳名稱,很有心思。

Dinner menu $328位

♡蟹肉牛油果他他 🥢必點🥢
餐碟用上有重量質感的啞黑色石碟,
整體外形好像一件藝術品~
吃下口感濕潤,蟹肉味十分濃郁,
配合牛油果蓉,味道好相襯😍
而牛油果上的脆脆條,更添口感~

♡龍蝦湯
黑金色的餐碗很美啊~
龍蝦味濃郁,湯裏還有蝦肉🦐,
表面還有些忌廉作點綴。

炸軟殼蟹白松露意大利麵

♡炸軟殼蟹白松露意大利麵 🥢必點🥢
用上有重量質感的磨紗質感餐碟~
軟殼蟹炸得香脆可口,
黑松露常常都吃到,而白松露就比較少見,
白松露的香味比黑松露低調一點,
味道帶點香甜。
意粉很creamy ,醬汁十分多啊!
內裡還有很多蘑菇~

♡封門牛柳配野菌燒汁
同樣用上黑金系列的餐碟~
封門柳是來自牛前腹的部位,
牛柳肉質軟腍,肉味重,油花較少。
而且已經切成一件件方便客人進食👍
薯蓉帶有薯仔粒,很有口感。

♡朱古力心太軟 🥢必點🥢
心太軟外皮做到脆口的感覺,
外脆內軟,配合香濃的朱古力流心,
還有冰涼的雪糕,口感味道一流啊~
炸軟殼蟹白松露意大利麵
朱古力心太軟
今日lunch又去左銅鑼灣揾食🤭去左駱克駅樓上呢架意大利餐廳🇮🇹本來上網見啲人話佢裝修好靚 係月球主題🌖食完之後反而覺得啲食物好好味😋完全係underrated! 😌-🐑🥔香煎羊架配薯蓉 $158羊架有三大條(真係超大條唔係講笑😂)仲煎得好唸好唸😍好容易切同埋咬入口覺得好驚喜🥰 仲冇咩羊羶味添👍🏻個薯蓉係餐廳自己做唔係入貨嗰種入面仲食到啲薯仔粒添 🥔-🐟🇪🇸香煎比目魚拼西班牙紅花忌廉汁 $128香煎比目魚好靚 同羊架一樣好適合打卡📸塊魚扒煎得好香😍配埋個紅花忌廉汁令香味更出😍魚皮香脆 香肉又嫩滑👍🏻非常考功夫架😳伴碟仲有一大舊薯蓉同一啲焗菜💖-前菜是日餐湯 — 🍅🍲蕃茄忌廉濃湯是日沙律 — 🍊🥗柚子沙律兩樣前菜都好出色呀🫶🏻餐湯嘅蕃茄味非常之濃 酸酸甜甜好好正❣️柚子沙律🥗除左平時常見嘅沙律菜仲有西柚😍好足料架 個柚子汁甜甜地好味😋-甜品🍮 — Casa di Luna Tiramisu +$40食意大利菜🇮🇹一定要食佢個tiramisu🤣個tiramisu係用月球形狀嘅盒裝住😍入面有浸左rum酒同咖啡酒嘅手指餅(佢浸得超淋 有啲懷疑係麵包黎🤩)中間層超級香雞蛋味🥚😋面層舖滿嘅可可粉唔會

今日lunch又去左銅鑼灣揾食🤭
去左駱克駅樓上呢架意大利餐廳🇮🇹
本來上網見啲人話佢裝修好靚 係月球主題🌖
食完之後反而覺得啲食物好好味😋
完全係underrated! 😌

🐑🥔香煎羊架配薯蓉 $158
羊架有三大條(真係超大條唔係講笑😂)
仲煎得好唸好唸😍好容易切同埋咬

仲有西柚😍好足料架 個柚子汁甜甜地好味😋

食意大利菜🇮🇹一定要食佢個tiramisu🤣
個tiramisu係用月球形狀嘅盒裝住😍
入面有浸左rum酒同咖啡酒嘅手指餅
(佢浸得超淋 有啲懷疑係麵包黎🤩)
中間層超級香雞蛋味🥚😋
面層舖滿嘅可可粉唔會好苦☺️🫶🏻好正
2022-10-13
  • Casa Di Luna Tiramisu
  • 香煎羊架配薯蓉
本人對月球一直都有偏愛 前排發現到位於銅鑼灣一間以月球做主題嘅西餐廳 正中我嘅好奇心店內環境唔大 但充滿著月球燈 和有情調嘅燈光色調 Dinner set 嘅menu睇落內容都幾吸引 決定去試一試套餐好豐富 每人($328*)包括了 前菜、餐湯、主菜、甜品、餐飲🍴蟹肉牛油果他他👉🏻牛油果香加上啖啖蟹肉 配埋上面嘅鹹香脆脆 口感豐富 係又靚又鮮又好食嘅一道前菜🍴龍蝦湯👉🏻套餐只有一款湯 係我最喜歡嘅龍蝦湯 🍴虎蝦配龍蝦汁意大利麵👉🏻睇落份量適中 但食落覺得好大份 夠食有餘👉🏻意大利粉無煮到淋哂又好掛汁 兩隻虎蝦蝦肉都新鮮 龍蝦汁配意粉係perfect match🍴封門牛柳配野菌燒汁👉🏻封門柳好食 牛味濃郁嘅封門牛柳煮得7成熟 食落唔韌又夠juicy👉🏻薯蓉好滑又充滿牛油香 同朋友share滿足又減低返啲罪惡感先🍴Casa di Luna Tiramisu👉🏻係店舖嘅主打甜品 月球Tiramisu 👉🏻Cream層細滑 中間層咖啡酒味濃郁 食完非常滿足👉🏻連甜品都好大份 兩個人食可以各點一款share 試哂唔同甜品🥤餐茶除左基本款外 仲有得選mocha, latte, cappuccino

本人對月球一直都有偏愛

🍴封門牛柳配野菌燒汁

🍴Casa di Luna Tiramisu
👉🏻係店舖嘅主打甜品 月球Tiramisu
👉🏻Cream層細滑 中間層咖啡酒味濃郁 食完非常滿足

🥤餐茶除左基本款外 仲有得選mocha, latte, cappuccino 等 幾多選擇
2022-10-12 16 瀏覽
Casa di luna好好 feel, 好多月球既元素,氣氛幾浪漫!店員服務都幾好,menu方面有個dinner set幾抵食!蟹肉牛油果他他,底層蟹肉份量非常足料,啖啖蟹肉感覺好鮮味!topping既牛油果相當綿滑creamy, 清新開胃,龍蝦湯,有隻蝦肉在內,口感幾好!而且湯既味道唔錯,幾夠味又香。虎蝦配龍蝦汁意大利粉,意粉質感幾夠質感唔會淋哂,而且非常吸味!龍蝦汁好濃夠厚,虎蝦size都幾大!口感彈牙都幾新鮮。慢煮豬鞍扒配蜜桃汁,豬鞍幾厚身又大塊!慢煮方式令到豬鞍幾嫩身,就算厚身都 keep到肉汁感,再配上蜜桃汁更有層次感。旁既薯蓉以香滑, 蘆筍多汁又解膩。Tiramisu,外型賣相好cool星球 feel, 內層 tiramisu幾滑身,topping既朱古力粉幾夠濃,整體感覺幾好又唔太甜。

旁既薯蓉以香滑, 蘆筍多汁又解膩。

2022-10-11 15 瀏覽
收工,食飯!適逢十五月圓之夜,就試下呢間以月球做主題嘅西餐廳🌙餐廳內有多個月球吊燈同太空相關裝飾,真係好有feel😍🔸蟹肉牛油果他他🔸牛油果同蟹肉嘅最佳組合❤️面層牛油果蓉好幼滑,底層蟹肉沙律好鮮甜,搭配牛油果蓉食落好清新👍👍🔸龍蝦湯🔸食完個冷盤,可以飲返啖熱辣辣嘅湯暖下胃~龍蝦湯好濃郁,入面仲有龍蝦肉,個湯亦做得好creamy😋🔸炸軟殼蟹白松露義大利粉🔸一上枱已經聞到好香松露味,大大隻軟殼蟹炸到脆卜卜~好香口!意粉軟硬適中,配搭香濃松露味嘅醬汁好滋味,仲要有好多蘑菇好足料😍🔸封門牛柳配野菌燒汁🔸牛柳預先切好上枱,賣相更吸引食慾🤤封門柳出名肉質軟冧之餘,肉味仲要勁濃~岩晒我😍平時食牛鐘意原汁原味,比較少點醬汁調味,但不得不提呢個野菌燒汁真係好鮮味,牛柳配佢簡直畫龍點睛✨我仲用左嚟撈底下嘅薯蓉🤣薯蓉質地軟滑,當中仲會咬到薯仔粒,多個口感~🔸Casa Di Luna Tiramisu、Mocha🔸呢個甜品完全配合返餐廳主題,成個月球咁🌕Tiramisu好滑同好香咖啡味,唔會太甜同好漏,食完甜品飲返啖咖啡~perfect match👍食飽飽就係時候離開月球,落返地面🥲聽日繼續返工⋯⋯
🔸蟹肉牛油果他他🔸

🔸龍蝦湯🔸
🔸炸軟殼蟹白松露義大利粉🔸
🔸封門牛柳配野菌燒汁🔸
🔸Casa Di Luna Tiramisu、Mocha🔸
食飽飽就係時候離開月球,落返地面🥲聽日繼續返工⋯⋯
銅鑼灣lunch hour食lunch特別多人,所以我地揀late lunch 坐得舒服d呀😍仲可以打咭,因為有好多月亮同星球,夜晚應該更正🤩🤩lunch set是日餐湯-🦞龍蝦湯woo超Creamy龍蝦湯又帶有香濃蕃茄味好飲😍😍龍蝦汁意大利粉配虎蝦,又係好香龍蝦汁味依份好大碟喎上面有兩隻虎蝦豬肉好鮮甜好打那張仲好大隻添煎比目魚拼西班牙紅花忌廉,嘩🥰比目魚煎到香噴噴咬落去脆卜卜,d肉質好嫰滑Juicy,而且係比目魚下面嘅配菜係薯容呀😁我最中意食薯容😅所以後尾我同我朋友掉轉左食😋 Woo d 薯蓉勁creamy勁好味yummy😋😋Casa Di Luna Tiramisu 加40蚊甜品可以兩個人食,成個星球咁上枱,一打開份量十是甜度又啱啱好唔會特別甜好好味😍大滿足仲有餐飲添🤩朋友貫徹始終都係飲🍋茶,而我今日飲咖啡,咖啡質素好好,唔落糖一d都唔苦“正”👍Casa Di Luna銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅26樓

lunch set

Casa Di Luna

2022-10-08 29 瀏覽
懶得覓食的我,最理想就係同行的朋友可以幫忙搵野食,所以今次中午飯都係由貼心的同事預先搜尋的。Lunch menu set有若干選擇,都是沙律/湯+主食+飲品。我們不約而同點了沙律前菜同比目魚作主菜。沙律味道不過不失,可能因為有西柚緣故食完很開胃。到主菜上場了!魚煎得頗脆口,切開時熱氣從魚肉緩緩升起,可見是即煎,如果可以無咁燶就好了。魚配上底下creamy的醬同薯蓉,整體好好食。份量不算多,但一般女孩子都應該夠食。最後我們叫了一人一個月球tiramisu做甜品。上碟時真係覺得好有趣,tiramisu藏在圓滾滾的月球內。別小看這個月球啊,都有返一定重量,不過係唔食得既。影完相之後就忍唔住要動口試食啦~雖然不是令人驚艷的味道,不過都好好食,一不小心就成個清曬,為是日午餐畫上完美的句號。再一次引證,女孩子果然仲有一個甜品胃如果想靜靜地食lunch,這間餐廳都係一個不錯的選擇。

如果想靜靜地食lunch,這間餐廳都係一個不錯的選擇。
  • Tiramisu
2022-10-08 11 瀏覽
Casa Di Luna呢間太空星球做主題的餐廳超級靚!😍一入去就見到有好多月球係天花做裝飾,店外仲有個大月亮!!打卡超級靚!必影!煎鴨肝配青蘋果黑醋汁鴨肝配上香脆既牛油多士,配搭雖然簡單,但係就反而最能夠突顯出鴨肝既油香味🤤🤤鴨肝蘸埋廚師特製既青蘋果黑醋汁,味道酸酸甜甜,十分開胃,唔單止解膩,食完仲覺得又可以食多舊鴨肝🤭。龍蝦湯龍蝦湯味道唔錯,龍蝦味相當濃郁,而且湯入面仲有龍蝦肉碎,足料👍🏻香煎羊架配牛油薯蓉羊架生熟度控制得岩岩好,羊肉口感又軟又綿,一咬就撕得開,而且用左香草,胡椒同鹽醃制,調味調得岩岩好,食落羊羶味唔算好重,相信怕羶既朋友都可以一試。封門牛柳配野菌燒汁肉質好鮮嫩🤤同埋牛味好重,蘸埋個野菌汁,味道層次更加豐富,估唔到牛肉同野菌味係可以咁夾😮而且底層仲有軟綿綿,充滿牛油味嘅薯蓉,邪惡得黎又好好食🤤Casa di Luna 提拉米蘇呢個Tiramisu 個外型好特別,係用個黑色月球裝住,同餐廳嘅主題好襯❤️Tiramisu又香又軟,裏面既蛋糕可以食到濃濃咖啡味。😋唔單止靚,仲好好味,推介!
Casa Di Luna

煎鴨肝配青蘋果黑醋汁

封門牛柳配野菌燒汁
而且底層仲有軟綿綿,充滿牛油味嘅薯蓉,邪惡得黎又好好食🤤

Casa di Luna 提拉米蘇
餐廳以太空人登月球作為主題,天花板掛有多個月球燈,牆上投射出太空人漫步片段,又畫有太空人壁畫。 餐廳位處於的駱克駅於銅鑼灣地鐵站C出口對面過馬路就到,夠方便!Dinner Set $328(包括: 前菜 + 湯 + 一款主菜 + 甜品 + 餐茶)前菜煎鴨肝配青蘋果黑醋汁 (+$30)鴨肝潤澤,表面輕微煎香,入口軟嫩柔滑,入口即溶,有鴨油香而不膩,配大小相若的香脆多士,再蘸少許青蘋果黑醋汁,微微酸甜,好食!餐湯龍蝦湯一上枱,已經香氣撲鼻,聞落龍蝦鮮味十分濃香! 每一啖湯都好濃郁,又完全唔腥! 香濃不淡口,不稀水,飲得出用足料龍蝦殼真材實料熬煮!J、K好喜歡呢款龍蝦湯👍🏻主菜封門牛柳配野菌燒汁封門柳,牛味濃郁,外圍輕微煎烤,肉質呈粉嫩紅,好吸引!薯蓉,薯仔味濃,配上野菌燒汁,好夾!主菜香煎羊架配牛油薯蓉羊架,肉質好軟腍,每啖肉都微微有唔羶的羊奶脂香!好食!😋薯蓉,薯仔味濃,配上野菌燒汁,好夾!甜品Casa di Luna Tiramisu配合返餐廳主題,Tiramisu以黑色月球狀器皿裝著。 Tiramisu忌廉香滑,甜度適中,手指餅吸滿濃郁espresso咖啡香,又散發味道不嗆的冧酒香,

Dinner Set $328
(包括: 前菜 + 湯 + 一款主菜 + 甜品 + 餐茶)

前菜
煎鴨肝配青蘋果黑醋汁 (+$30)

餐湯
龍蝦湯
J、K好喜歡呢款龍蝦湯👍🏻

主菜
封門牛柳配野菌燒汁
封門柳,牛味濃郁,外圍輕微煎烤,肉質呈粉嫩紅,好吸引!
薯蓉,薯仔味濃,配上野菌燒汁,好夾!

主菜
香煎羊架配牛油薯蓉
羊架,肉質好軟腍,每啖肉都微微有唔羶的羊奶脂香!好食!😋
薯蓉,薯仔味濃,配上野菌燒汁,好夾!

甜品
Casa di Luna Tiramisu
配合返餐廳主題,Tiramisu以黑色月球狀器皿裝著。 Tiramisu忌廉香滑,甜度適中,手指餅吸滿濃郁espresso咖啡香,又散發味道不嗆的冧酒香,好食!難怪是店家招牌甜品

_______________

Casa Di Luna (銅鑼灣)

_______________
2022-10-05
📍#Casa Di Luna (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅26樓♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌕♡人均消費: $768@2人👭🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺餐廳環境以月球為主題,掛上不少月球燈飾,牆上亦有幾幅太空人畫作以貼合月球主題。環境寧靜舒服,呢間餐廳已經食過一兩次,每次都keep到水準😚 令人不禁回頭再encore😍 ❣️#煎鴨肝配青蘋果黑醋汁蒜蓉包夠哂香脆 就算影完相都係熱既🤣 配鴨肝食係無得輸🥹 鴨肝好厚切,充滿油香,好好味!❣#龍蝦湯龍蝦湯好濃郁👍🏻 亦加入咗忌廉香草🌿,入口鮮味,感覺足料。❣#炸軟殼蟹白松露意大利麵好推介💗😝 白松露汁好濃郁,意粉軟硬適中好掛汁,每啖都比白松露汁包圍。炸軟殼蟹大隻又香脆‼️好食!❣#香煎羊架配牛油薯蓉羊架肉都好嫩口,大概七成熟左右~ 無咩羊膻味但又充滿油香,好好食🥹 唯一挑剔就係今次個薯蓉唔夠牛油香。❣#TiramisuTiramisu喺呢道既招牌甜品之一🥄餐廳選用了月球器皿好吸晴~ 亦好打卡able,Tiramisu充滿咖啡同酒香,甜度適中,但蛋糕就有少少硬,口感未至於好軟綿細滑。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
📍#Casa Di Luna (銅鑼灣)

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌕
♡人均消費: $768@2人👭

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#煎鴨肝配青蘋果黑醋汁

❣#龍蝦湯
龍蝦湯好濃郁👍🏻 亦加入咗忌廉香草🌿,入口鮮味,感覺足料。

❣#炸軟殼蟹白松露意大利麵

❣#香煎羊架配牛油薯蓉

❣#Tiramisu

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-10-05 20 瀏覽
今日黎到銅鑼灣行街,聽朋友講有間用太空做主題既餐廳好靚,所以行完街就去左食!🥰入到黎氣氛好好,環境幾寧靜,天花板掛左好多月球燈,食食下飯見到玻璃窗反射左滿滿既月球燈,覺得真係好靚! 呢度有Dinner Meun,我地選咗煎鴨肝、軟殻蟹配白松露意粉同封門牛柳~先上左個煎鴨肝,呢塊鴨肝真係好邪惡😍入口即溶,配埋塊細多士,令到口感軟中帶脆,同埋充滿油香!之後黎左個龍蝦湯~味道濃郁~食完再食個主食!炸軟殼蟹意粉😍 擺盤唔錯,呢個炸軟殼蟹幾好食,配埋白松露意粉,我好鐘意呢個松露醬汁,同埋意粉既硬度,份量十足!之後呢碟封門牛柳都好打卡able! 牛柳煎到5成熟咁,食落唔會嚡口,又唔算太生,如唔夠飽底部有薯蓉可食🥰食完主食仲有個甜品,我地都叫左Tiramisu~呢個成個月球咁既球就係Tiramisu! 好獨特既容器🥰 打開入面係滿滿既朱古力粉!食落好甜好滿足🥰 呢度環境唔算大,但同閨蜜一齊黎食下野,談談心都係一個唔錯既地方~

之後黎左個龍蝦湯~味道濃郁~食完再食個主食!

食完主食仲有個甜品,我地都叫左Tiramisu~