2022-07-29 944 瀏覽
Catio呢間貓貓cafe係荔枝角,Cafe嘅環境幾闊落同埋乾淨企理😚 裝修係偏向日系木質有啲小清新嘅feel———————————————嘢食叫咗芝士洋蔥漢堡,菠蘿鮮茄免治豬肉意粉,飲品叫咗一杯玫瑰百爵奶茶同玫瑰Latte,嘢食質素都幾好漢堡好有肉汁,仲要做到之芝心~ 意粉就正常。嘢飲幾好唔會太甜但又好香玫瑰味,幾特別。呢度啲食物都係用膠盒裝住,方便顧客食完自己收拾好~主角當然係貓貓啦,有十幾隻貓貓,全部心口都掛住自己嘅名牌,全部都好可愛唔驚人,同埋都好活潑咁同人玩唔會瞓哂覺🤣。cafe環境都幾大,啲貓好夠活動空間,星期六日去放鬆下都幾chill~———————————————Catio📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1015室
Catio
———————————————

———————————————
Catio
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1015室
2022-07-28 445 瀏覽
貓痴必去嘅餐廳!🥰🥰😍餐廳環境好闊落乾淨 一入去有個自動戴鞋套機 入面啲貓貓全部勁可愛任你摸 去完好開心啊🥳😆芥末醬牛肉漢堡薯條🍟牛肉食落juicy, 個包烘得好香脆入面加左芥末醬食落甜甜辣辣幾過癮👍🏻同埋薯條都好脆炒蛋火腿喵包番茄🍅軟包食落好重香草🌿味入面夾滿厚厚嘅炒蛋食落好滿足😇😇Rose 🌹 mocha玫瑰味嘅mocha第一次飲 真係有淡淡花香中意佢唔會太死甜 唔錯👍🏻Overall 用餐體驗都好好啊📌 Catio (#荔枝角)#荔枝角美食 長沙灣道883號億利工業中心1015室

芥末醬牛肉漢堡薯條🍟
牛肉食落juicy, 個包烘得好香脆
入面加左芥末醬食落甜甜辣辣幾過癮👍🏻

Rose 🌹 mocha
玫瑰味嘅mocha第一次飲 真係有淡淡花香
中意佢唔會太死甜 唔錯👍🏻

Overall 用餐體驗都好好啊

📌 Catio (#荔枝角)
#荔枝角美食 長沙灣道883號億利工業中心1015室
2022-07-20 284 瀏覽
我地都係去玩貓,食物是其次😝。貓cafe 入場費: $60/小時第一個鐘會包一杯飲品。(玫瑰系列加$10 玻璃樽飲品 +$20) ============================== 貓cafe 非常近荔枝角D1出口,步行幾分鐘就到。 店長提醒我們在門口套上即棄鞋套😙,並消毒雙手,才可進入cafe和貓仔玩。收到落單的QR code,女小編已經衝了去和貓仔玩❤🤣。 Cafe裝修偏向簡約風,以白色,米色為主色。 環境清幽,寬敞,非常舒服。不論大人還是小朋友,都好安靜地和貓仔玩😄。 我見到有客人,在場內用電腦工作。工作攰了,可以望下可愛毛茸茸的貓仔😍。 店內最少有10隻貓。隻隻都不同性格,隻隻都不同樣,非常可愛❤❤🥰。櫻花樹是貓貓的屋,好靚。見到女小編摸了全店的貓。有些貓懶得理女小編,縮在椅下睡覺。後來看相,原來貓貓打開了半隻眼👀👀。客人好似拿了私家的逗貓棒逗貓🤭🤫。貓仔治癒我的心靈,舒緩我生活的苦惱。真是好chill 的一天。 重點是玩貓😍,不在食物😝。貓貓可愛!! 🔸️Iced Rose Latte $65🔸️Chocolate $48 🔸️主子最愛炸魚薯條 $108🔸️如果真係肚餓,可
我地都係去玩貓,食物是其次😝。
貓cafe 入場費: $60/小時
第一個鐘會包一杯飲品。
(玫瑰系列加$10 玻璃樽飲品 +$20)

貓cafe 非常近荔枝角D1出口,步行幾分鐘就到。

重點是玩貓😍,不在食物😝。貓貓可愛!!

🔸️Iced Rose Latte $65
🔸️Chocolate $48
🔸️主子最愛炸魚薯條 $108

🔸️如果真係肚餓,可以叫小食拼盤 $128。
食物比較豐富,亦較啱小編口味。有腸、薯條,炸洋蔥圈,炸魚柳,蜜糖雞翼。
蜜糖雞翼熱辣辣,甜甜地好食😝 。

我地都係去玩貓,食物是其次😝。如果對食物有要求,就未必合適。

2022-07-19 147 瀏覽
超級多可愛貓貓😻😻身為貓奴嘅我表示玩得唔夠🥺🥺佢除咗提供貓貓你之外,仲有逗貓棒🤭🤭不過棒棒就就係先到先得,遲咗就唔好意思啦🥲今次玩唔到棒棒,下次一定會再去玩過!!!杯榛子拿鐵真心正🤤🤤🤤真心拍得住啲國際品牌😏飲住杯星級拿鐵玩貓貓先知叫識歎😌另外個漢堡包超級驚喜🤩除咗包身脆卜卜好正之外,最吸引嘅係佢入面返牛排居然係爆!醬!芝!士!!!!!😍😍😍😍😍😍😍😍😍呢個真係必食!!!!!

另外個漢堡包超級驚喜🤩除咗包身脆卜卜好正
2022-07-09
15 分鐘 (堂食)
下午茶
  • 芝心洋蔥漢堡
黑貓 白貓 灰貓 三色貓🐱今個周末中島去左轉喵星球與花貓去跳陣舞❤️—————————————————————去到餐廳可選擇除鞋或者著鞋套叫左個意粉同漢堡+兩杯凍飲可能剛去到嗰時貓貓未食飯唔係瞓左就放空緊身心🤣目測都有6、7隻但實際有10隻🐱咁中島都食咗嘢先啦唔打搞啦個免治豬肉意粉好香濃嘅蕃茄味帶有菠蘿嘅香甜意粉熟度剛好而漢堡好搞笑講明係芝心所以成個包望落去係無任何醬汁同芝士但咬落去就內有乾坤 芝士肉汁一同爆開反而無傳統漢堡咁食到成手係👍🏻叫左兩杯都有玫瑰嘅伯爵奶茶 laттe伯爵奶茶比傳統奶茶清淡玫瑰laттe奶 啡同玫瑰三者平衡兩者飲落都帶有淡淡花香 香氣怡人到主子們食飽飽就變得精靈好多就咁同主子們愉快地消磨左一個晚上😂—————————————————————☑︎ 芝心洋蔥漢堡☑︎ 菠蘿鮮茄免治豬肉意粉☑︎ 玫瑰皇家伯爵奶茶☑︎ 玫瑰拿鐵
黑貓 白貓 灰貓 三色貓🐱

☑︎ 玫瑰拿鐵
左:玫瑰latte  右:玫瑰伯爵奶茶
2022-07-10
2022-07-12 66 瀏覽
❤️@catiocatiocafe 長沙灣工廠大廈貓貓Cafe今日嚟到呢間貓貓Cafe,見到真係超級出名好多人呀!人多當然貓貓都好多啦。🙈大家可以見到呢度有好多可愛嘅貓貓㗎。🤩除此之外呢度仲提供好多有趣嘅逗貓玩具,有逗貓棒同埋雷射筆等等,不過就手快有手慢冇🤣介紹返呢度嘅收費先,呢度係$60 小時,大小同價。第一個鐘頭會包一杯嘢飲🧃。今日我哋食咗兩個餐,大家可以見到兩個餐嘅份量都好大㗎!❤️。招牌蕃茄牛肋骨意粉🍝$93呢個意粉屬於越食越香嘅一種🥰初時食都覺得冇乜感覺,但係食耐啲就發覺佢嘅風味終於迫晒出嚟🥺,大家可以見到上面真係有粒粒蕃茄㗎🍅而且仲有牛肋肉,呢個組合真係超正!旁邊仲有沙律做點綴,真係好有誠意㗎🤩。芝心洋蔥漢堡🍔$128呢個漢堡包不得了!就嚟大過我隻手掌✋🏻,細細聲話俾你聽佢入邊嘅肉扒係流心芝士架🧀!會唔會太吸引人啊!佢個包亦都做得好脆卜卜,而且有少少奶香同牛油嘅香氣。以上嘅配搭簡直令我食過返尋味🤣。榛子latte呢杯榛子拿鐵可謂好味過Starbucks🥰佢嘅味道非常純正,而且榛子嘅味道非常之突出❤️再加上入口嘅口感好純粹🥺我真係好鍾意❤️。凍玫瑰皇家伯爵茶奶茶☕️呢一個就勁啦!佢係用
❤️

@catiocatiocafe

長沙灣工廠大廈貓貓Cafe

。招牌蕃茄牛肋骨意粉🍝$93

。芝心洋蔥漢堡🍔$128

。榛子latte

。凍玫瑰皇家伯爵茶奶茶☕️

呢一個就勁啦!佢係用明知治牛奶製成,如果真係好鍾意玫瑰味嘅朋友一定會好欣賞呢一個奶茶🥰

Catio (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1015室

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #hkcafe #cafehk #desserthk #香港美食 #香港好去處 #美食 #美食日記 #美食推薦 #美食達人 #韓式 #waffles #mojito #egg #foodadmirersoftheworld #咖啡 #cafe
2022-07-12 63 瀏覽
今日有得早收工,下午得閒去下玩猫先🤪今次搵倒間猫猫cafe 係lck, 幾近地鐵站,好方便!一入去就見倒有好多猫猫🐱 搵個位坐低之後即刻玩猫先🤪🤪🤪啲猫猫好可愛,有啲訓緊,有啲會比你摸,比你摸下。啲猫都好乖,又5怕人,仼你摸,好玩!除咗玩猫,食物都幾有質數嫁!叫左半份pizza and all day breakfast! 另外,一杯Mocha, 一杯caramel latte. 今日好熱當然要凍啦!幾好飲!佢每個鐘都要比錢,不過第一個鐘就會送杯野飲,如果5食野,就甘上一個鐘都感覺ok~
今日有得早收工,下午得閒去下玩猫先🤪
今次搵倒間猫猫cafe 係lck, 幾近地鐵站,好方便!
一入去就見倒有好多猫猫🐱 搵個位坐低之後即刻玩猫先🤪🤪🤪

幾好飲!

2022-07-10 58 瀏覽
早排👦🏻去咗Catio玩貓貓🐱,治癒下心靈💞。地方乾淨企理,空間都頗大,一路播緊純音樂,最緊要有貓貓相伴❤️。入場收費$60/hr,首小時仲送飲品一杯(玫瑰系列🌹+$10;玻璃樽飲品+$20)。🔸菠蘿鮮茄免治豬肉意粉意粉幾有咬口,加埋番茄酸酸地幾開胃,夾雜少少豬肉碎多啲咬口。加埋沙律更加健康。🔸Rose Earl Grey Milk Tea 玫瑰皇家伯爵奶茶 (凍)有玫瑰香又有佛手柑香味,茶底唔算濃。貓貓🐱基本上隻隻都係任摸唔嬲,完全滿足貓奴們嘅慾望🫣。

🔸菠蘿鮮茄免治豬肉意粉

有玫瑰香又有佛手柑香味,茶底唔算濃。

貓貓🐱基本上隻隻都係任摸唔嬲,完全滿足貓奴們嘅慾望🫣。
2022-07-10 71 瀏覽
📍 餐廳:Catio (荔枝角)地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1015室一邊同朋友傾計,一邊食嘢,仲會見住好多貓咪活潑可愛咁周圍走,真係非常開心,完全有種輕鬆愉快嘅感覺🐈1️⃣主子最愛炸魚薯條 $108炸魚薯條我最鍾意食,全部即叫即炸,炸到金黃色,薯條夠晒香脆可口,炸魚有兩大塊,食落外脆內軟,仲有沙律作伴,味道唔錯👍2️⃣ 紐約三文魚喵包 $85選擇咗4吋嘅Tomato Panini香草蕃茄軟包,麵包口感鬆軟,入面有大大片嘅Salmon,加上沙津菜同Cream Cheese,整體感覺都幾豐富😋3️⃣Hazelnut Latte 榛子拿鐵 (凍) $53Hazelnut味道夠濃郁,口味較甜,奶香味濃,提神醒腦。4️⃣Rose Earl Grey Milk Tea 玫瑰皇家百爵奶茶 (凍) $64伯爵茶味幽香,啖啖都品嚐到玫瑰嘅香氣,飲落都幾清新,加上用咗明治4.3特濃牛乳,奶味更加濃厚。
📍
餐廳:Catio (荔枝角)
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1015室

1️⃣主子最愛炸魚薯條 $108

2️⃣ 紐約三文魚喵包 $85

Hazelnut味道夠濃郁,口味較甜,奶香味濃,提神醒腦。

2022-07-10 83 瀏覽
其實黎得呢度都唔係為食野架啦😂 啲野食正常喇 。呢次係第三黎,今日勁多人,滿座,上兩次都無咁多,一半以上都係小朋友,勁嘈,坐左一陣已經想走。啲小朋友係咁圍住啲貓,就算訓覺都係咁搵枝逗貓棒撩隻貓,最誇張係3、4個小朋友圍住一隻貓,最嬲係有小朋友用枝逗貓棒係咁督隻貓個頭。有好多人都係咁摸啲貓,但見到好大部份嘅貓都會跑開或縮開。我都明做得生意都想搵錢,但都想啲員工睇實啲客嘅行為,尤其係啲小朋友,見到啲貓喵訓覺都俾人整或又或者督頭,做為一個愛貓人士真係覺得嬲。唔會再黎啲呢貓cafe。
其實黎得呢度都唔係為食野架啦😂 啲野食正常喇 。
2022-07-09 38 瀏覽
我最鍾意去貓Cafe㗎喇!貪佢又有得玩又有得食,呢間位於荔枝角工廈裏面「Catio」面積比其他的貓Café大好多,環境夠晒寬躺舒適,地方企理乾淨,裝修行小清新風格路線,牆上掛滿貓畫🖼眼見都有十多隻🐈🐈‍⬛ 每一隻都可愛到暈😻貓主子最鍾意係櫻花樹度瞓晏覺、玩耍,同佢地打卡一流🥰菠蘿鮮茄免治豬肉意粉 $98份量都幾多,酸酸甜甜的醬汁令人開胃,仲有埋沙律菜同車厘茄好健康~主子最愛炸魚薯條 $108兩塊即炸的魚柳頗脆口,原來沾上泰式甜辣醬又唔錯喎,炸薯條有著清脆口感,配合沙律菜同車厘茄好食~玫瑰皇家伯爵奶茶 $64伯爵茶的香氣突出,加上點輕盈玫瑰香味,好特別又會唔太甜~玫瑰拿鐵 $68陣陣幽香的玫瑰與醇香的咖啡完美融入在奶中,三者味道得以平衡~入場收費:每小時$60(首小時送一杯飲品)

菠蘿鮮茄免治豬肉意粉 $98

主子最愛炸魚薯條 $108

玫瑰皇家伯爵奶茶 $64
伯爵茶的香氣突出,加上點輕盈玫瑰香味,好特別又會唔太甜~

玫瑰拿鐵 $68

入場收費:每小時$60(首小時送一杯飲品)

2022-07-07 59 瀏覽
成日都想可以俾好多貓貓圍住,發現咗呢間喺荔枝角嘅貓貓cafe,當然要去實現呢個願望。收費每個鐘$60,頭果1個鐘會送返杯嘢飲(玫瑰系列+$10;玻璃樽飲品+$20)。Cafe環境企理乾淨,放眼埋去有10零隻貓貓左右,擺放咗好多貓傢私俾貓貓玩,亦都有提供貓玩具俾客人同主子玩。除咗嘢飲,Cafe都有好似意粉、Bagel、All day、蛋糕等嘢食供應。紐約三文魚喵包 $85煙靭嘅Bagel麵包夾住煙三文魚、cream cheese同爽脆沙律菜,夠哂健康。菠蘿鮮茄免治豬肉意粉 $98鮮甜嘅菠蘿再加鮮茄去煮意粉,味道酸酸甜甜咁,非常開胃。玫瑰朱古力(凍) & 玫瑰拿鐵(凍) +$10 (原價$64 & $68)飲品就叫咗玫瑰花味嘅朱古力同latte。朱古力同咖啡味夠香濃,飲落有淡淡嘅玫瑰花香。。。Catio (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1015室。。

紐約三文魚喵包 $85

菠蘿鮮茄免治豬肉意粉 $98
鮮甜嘅菠蘿再加鮮茄去煮意粉,味道酸酸甜甜咁,非常開胃。

Catio (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1015室

2022-07-06 45 瀏覽
作為貓咪粉絲俱樂部永久會員嘅我不嬲都好enjoy好貓cafe~~可惜之前去過嘅都係偏細😵‍💫但今次去呢間Catio真係好大間!裝修好靚,有足夠空間比貓咪四圍走動,環境非常好🦦隻隻貓咪都好可愛,基本上係任摸唔嬲, Cafe仲提供玩具俾大家同貓咪玩,真係天堂啊!-招牌番茄牛肋骨意粉 $93話明係招牌,咁就緊係要試吓啦~意粉都幾大份,而且煮得啱啱好,軟硬適中,都掛汁嘅,牛肋肉都比得幾多,炆得軟冧之餘又入味,同番茄好夾。再配埋芝麻醬沙律菜一齊食,好開胃💜-紐約三文魚喵包 $85個包我哋揀咗bagel,食嘅時候仲係熱辣辣,口感鬆軟,包入面夾咗幾塊煙三文魚,仲有菜同cream cheese,好足料~同樣都係有跟芝麻醬沙律菜,唔錯。-Rose latte $65個杯嘅設計好有心思,有玫瑰香味,都幾唔錯。-Rose chocolate $61同樣都帶有玫瑰香味,朱古力味好濃~

招牌番茄牛肋骨意粉 $93
紐約三文魚喵包 $85
Rose latte $65
個杯嘅設計好有心思,有玫瑰香味,都幾唔錯。
Rose chocolate $61
同樣都帶有玫瑰香味,朱古力味好濃~
2022-07-04 30 瀏覽
最近梅雨季落大雨 最適合啲室內活動就搵到呢間貓Cafe諗住去玩下貓🤩呢度入場費$60一個鐘 包一杯飲品飲品有不同特飲揀嘢食再額外收費熱latte 有靚靚的拉花連杯都有貓貓樣 好得意🤩咖啡味香濃 唔錯主子最愛炸魚薯條🤩野食比起好多貓Cafe好食好多唯一略嫌炸魚外皮唔夠脆 同份量比較少另外個人覺得野食價錢偏貴好靚仔又貪玩的貓貓 藍莓🫐~~Cafe周圍都有唔同嘅逗貓棒俾客人逗貓可以同貓貓互動 都有幾隻會同你玩下
最近梅雨季落大雨

主子最愛炸魚薯條🤩
野食比起好多貓Cafe好食好多
唯一略嫌炸魚外皮唔夠脆 同份量比較少
另外個人覺得野食價錢偏貴

好靚仔又貪玩的貓貓 藍莓🫐~~
Cafe周圍都有唔同嘅逗貓棒俾客人逗貓
可以同貓貓互動 都有幾隻會同你玩下

2022-07-04 40 瀏覽
雖然屋企已經有兩隻貓,但係遇到呢啲貓貓Cafe都係抗拒唔到🥰今日就去咗荔枝角一間貓貓Cafe,全場有九隻貓,隻隻都唔同樣,仲好活潑添🤩其中一隻叫做金柑,完全唔怕陌生,坐咗係我凳底都冇走開🤣🤣摸佢都唔驚,不過呢度啲貓貓係唔俾抱嘅,如果嚟到嘅朋友仔千祈唔好破戒啊除咗睇貓貓,我哋仲喺度食咗個下午茶,嗌左一份煙三文魚Bagle同埋炸魚薯條,煙三文魚好大塊,個Bagle嚟嘅時候仲好夠熱😋,薯條就好夠熱,魚柳有兩塊,呢個魚柳都幾特別,因為佢係配泰式辣醬不過重點都係啲貓貓,玩左成兩個鐘左右,成個環境都幾乾淨幾舒服😌爽