2023-07-10 59 瀏覽
Great cafe with lots of cars, perfect for cat lovers. Clean & modern, great food options & excellent service. Cats are friendly, they had spaghetti and pizza, and lots of healthy options. I’ve been told there are 14 cats in the shop, and they don’t smell at all. Since they require guests to take off shoes, the place is very tidy, and due to its small size it won’t be overcrowded. Overall great experience.
  • Pizza
2023-07-08 664 瀏覽
呢間位於銅鑼灣的貓貓cafe,雖然唔係好大,但環境乾淨舒適,入面重有好多🐈可愛貓貓。d貓貓都好乖好可愛,而且唔驚人,真係幾好玩💕 平日中午時段12點至2點,和晚上6點後,惠顧套餐就可免按時收費,重無限時任坐,免收加一服務費,真係好抵玩👍🏻.🍽️晚市套餐▪️兩道菜套餐(前菜+主菜)$198▪️三道菜套餐(前菜+主菜+甜品)$238(奉送咖啡或茶).🔺前菜:.🥗田園沙律 沙律菜夠新鮮,還有藍莓、蘋果等新鮮生果。或 🥣南瓜甘筍湯南瓜味好香濃,而且口感Creamy。.🔺主菜:.🍝卡邦尼煙肉意粉意粉煮得剛剛好,每條都沾滿卡邦尼醬汁,還有不少煙肉條。伴碟還有新鮮沙律菜,夠晒健康。.🍔純牛肉漢堡(附薯條)+$30這個有驚喜,漢堡包都夠鬆軟,牛肉漢堡扒夠厚身,牛味香濃,而且外脆內嫩,入邊還有流心芝士,每口都充滿滋味。伴碟還有香脆炸番薯條,感覺冇薯條咁邪惡。.🔺餐飲:.🌹玫瑰茉莉花茶茶味甘香,帶淡淡玫瑰花香,啱晒愛美女生。.✨龍眼冬瓜茶 +$10味道入口清香味醇,感覺清熱解暑,好岩夏天飲。

🍽️晚市套餐
▪️兩道菜套餐(前菜+主菜)$198
▪️三道菜套餐(前菜+主菜+甜品)$238
(奉送咖啡或茶)

🔺前菜:
🥗田園沙律
沙律菜夠新鮮,還有藍莓、蘋果等新鮮生果。

🥣南瓜甘筍湯
南瓜味好香濃,而且口感Creamy。

🔺主菜:
🍝卡邦尼煙肉意粉

🍔純牛肉漢堡(附薯條)+$30

🔺餐飲:
🌹玫瑰茉莉花茶
茶味甘香,帶淡淡玫瑰花香,啱晒愛美女生。
✨龍眼冬瓜茶 +$10
味道入口清香味醇,感覺清熱解暑,好岩夏天飲。
2023-06-23 143 瀏覽
今次係隔左好耐既再一次貓cafe~黎到就發現勁多貓貓!不過會鼻敏感既人要記得戴口罩😂入翻正題先~我同朋友叫左兩個set dinner,食物味道幾好💕而且叫既桂花烏龍係飲得出明顯既桂花味~

2023-06-19 100 瀏覽
第一次黎貓貓café玩由朋友帶路,唔講都唔知銅鑼灣有,一入黎就見到好多唔同品種既貓貓,任摸任打卡都唔嬲,好活潑,我哋食緊野啲貓都唔怕人會成日跳上黎,好奇你班人類食緊咩,又想食埋一份,好得意,店員態度非常Nice,晚餐我哋每人點左個套餐,我叫左卡邦尼意粉,份量好多,加個芝麻醬沙律蔬菜好新鮮,朋友點左主子最愛炸魚薯條,有茄汁同埋泰式酸辣醬選擇,鍾意沾咩醬都得,飲品就推介熱白桃茶同埋玫瑰朱古力,朱古力有啲花香味幾特別,而且自己最中意就係朱古力夠甜啱曬,白桃茶就清清地,食完野消滯一流,甜品推介比利時雞蛋仔,有蜜糖漿,餡料豐滿,有得食有得玩,開心🎉
2023-05-28 180 瀏覽
夜晚放工出到銅鑼灣同朋友食飯,黎到一間有超多貓貓既cafe--Catio,黎呢度既重點除咗今晚嘅晚餐之外,仲有另外一個重點,就係可以一邊睇住貓貓一邊食嘢,人生一大樂趣。呢度就係銅鑼灣站附近,超方便!入到黎即刻少女心爆曬出黎,此情此景好難唔令人心動💗!呢度嘅貓貓除咗唔怕人之外,仲會陪住你一齊食嘢~我哋就係食足咁耐,而貓貓就陪咗我哋咁耐,而且食完之後仲可以逗貓玩,超正!呢碟係惹味冬蔭燉雞意粉,無念過係咁特別既配搭,真係好惹味,最鍾意食d咁入味既意粉。朋友要既牛油果素食全日早餐呢一個All-day breakfast重點喺個牛油果配沙律打開頭,好清新。而我亦都好中意佢個蛋配炒什菇,都好好味。食食下又要同貓貓玩陣先每隻貓貓都有自己專屬嘅名,呢隻姜糖係我隔離坐左好耐啦!甜品窩夫雪糕波波貓周圍都係貓成晚都好好玩好好好enjoy

呢度就係銅鑼灣站附近,超方便!

入到黎即刻少女心爆曬出黎,此情此景好難唔令人心動💗!

呢度嘅貓貓除咗唔怕人之外,仲會陪住你一齊食嘢~

朋友要既牛油果素食全日早餐

食食下又要同貓貓玩陣先
每隻貓貓都有自己專屬嘅名,呢隻姜糖係我隔離坐左好耐啦!

甜品窩夫雪糕波波

貓周圍都係貓
成晚都好好玩好好好enjoy
  • 惹味冬陰燉雞意粉
今次嚟咗呢間貓貓Cafe 十分推薦!!去過幾間貓貓Cafe,但有啲就得小貓幾隻,有啲就太多人都唔係好同到貓互動,但係呢度有好多貓貓,有好多匿埋咗喺角落頭或者盒入面,但就咁影都有九隻貓貓,呢度嘅貓貓好痴人,好鍾意撩人玩,有隻成日跳上嚟要我哋陪佢玩,超可愛!雖然舖頭唔算太,但畀貓貓玩嘅空間都幾多,最特別嘅係呢度有一個貓貓跑步機,見到啲貓貓喺個跑步機度跑,好過癮!!而且呢度啲貓貓真係好活潑,有啲仲會突然之間追跑同打交哈哈😆而且呢度嘅店員都好好態度同服務,見佢哋對貓貓都非常照顧,而且好細心都會提醒我哋唔好俾貓貓食到我哋啲食物👍🏼而食物方面,頭一個鐘$78包一杯飲品,之後就畀$60,但但如果你叫咗嘢食,第二小時就免收~ 食物都不錯👍🏼但好多時掛住同貓貓玩都唔記得食嘢😆Tomato beef rib spaghetti 牛肋炆得嫩滑,番茄、薯仔同紅蘿蔔都煮得好入味,醬汁份量岩岩好,味道都非常相配。亦配埋沙律,有新鮮蘋果粒同橙粒,加埋千島醬幾開胃👍🏼All day breakfast有沙律、牛角包、茄汁豆、煎蛋同蘑菇煎蛋有黑椒調味,牛角包好酥脆,入面又整得好好軟熟👍🏼呢度係貓天堂,第一次畀咁多隻貓咪

Tomato beef rib spaghetti
亦配埋沙律,有新鮮蘋果粒同橙粒,加埋千島醬幾開胃👍🏼

All day breakfast
有沙律、牛角包、茄汁豆、煎蛋同蘑菇
煎蛋有黑椒調味,牛角包好酥脆,入面又整得好好軟熟👍🏼
All day breakfast

呢度係貓天堂,第一次畀咁多隻貓咪圍住,好開心,十分推薦!!💕
All day breakfast
跟朋友都是貓痴,上網見CWB這間cafe d貓貓超可愛,特意探訪!當日我們平日時間6點半到達,簡直是貓咪天堂。店裡的貓咪品種超多,有英短、美短、暹羅貓等等,每隻貓咪都擁有獨特的個性。Cafe 環境舒適,大家都唔著鞋,地下很乾淨,我們很放心坐了在地上跟貓咪互動。這裏有最低消費,我跟朋友各點了一個意粉和一杯飲品。全程有隻貓貓陪住我地吃飯,好乖好可愛, 任影唔嬲,做左我地model,哈哈!😍😍**招牌蕃茄牛肋骨意粉 ($152)/ 菠蘿鮮茄免治豬肉意粉($138)  牛肋骨肉質軟腍多汁,意粉煮得恰到好處,既有Q彈口感,又能吸收蕃茄醬汁的美味。另外一款菠蘿蕃茄口味亦很清新,醬汁都幾好味,煮得有家的感覺。 **玫瑰茉莉花茶($51)/ Mocha 摩卡($58)玫瑰茉莉花茶淡淡的玫瑰與茉莉花的清香,散發出令人心曠神怡的氛圍。Mocha 摩卡都發揮正常,甜度恰到好處,不會過甜。 貓貓特寫大放送🐱🐱整體食物不錯,全程有貓貓陪伴吃飯感覺超開心。最後我們待了差不多兩小時依依不捨地離開了。

**玫瑰茉莉花茶($51)/ Mocha 摩卡($58)
貓貓特寫大放送🐱🐱

2023-05-25 116 瀏覽
Went there with my family, cats are nice and friendly. Food got all my thumbs down. 👎👎👎WORST FOOD I’ve ever had in Hong Kong. Cooking was lame even for a cat cafe. Worst of all : One of the plates has cats hair inside and the other is awfully stinky, told the server, and i think she told the kitchen but we didn’t even get an apology. Won’t ever go again even if it’s the last cats cafe in the world! Open Rice has asked me to post what we ordered, so here are the food and drinks we got: two sets

Open Rice has asked me to post what we ordered, so here are the food and drinks we got: two sets of breakfast, pizza, and three glasses of drink. The drink comes with the tickets, food are all full price. I have no clue what kind of promotion they are offering , complementary drinks I guess ??
2023-05-21
10 分鐘 (堂食)
早餐
2023-05-22 60 瀏覽
全間cafe 大約有10隻貓貓,每隻品種都好大分別!呢度嘅貓貓唔太怕人,好多都會喺枱櫈瞓覺或者係你腳底行過。🤣食物就普普通通la,主要係同啲得意貓貓玩下⭐️Beef pizza $208幾特別嘅係用特別設計嘅外賣Pizza盒上菜🤣🤣⭐️Chicken spaghetti with Tom yum sauce $138冬陰功嘅味道好淡,不過雞肉幾好食!⭐️Latte $51

食物就普普通通la,主要係同啲得意貓貓玩下
⭐️Beef pizza $208
幾特別嘅係用特別設計嘅外賣Pizza盒上菜🤣🤣
冬陰功嘅味道好淡,不過雞肉幾好食!
⭐️Latte $51
2023-05-15 78 瀏覽
夏日炎炎 行過銅鑼灣sogo shopping後 搵地方落腳 上左依間猫猫cafe 超好食超正 先系點左個小喵沙律 素食得來又健康 所以哄下自己加左個薯格食;再叫左杯拿鐵 佢貼心㕷下單apps仲可以比我選轉豆奶同埋少冰。再叫左個小食拼盤,系有腸仔蛋同埋雞翼炸薯圈,同友人一齊食,大碟又抵食,再追加左一件朱古力提拉米素蛋糕!超好吃!是甜心冰凍雪糕,最靚的還有隻盤都有可愛的猫兒。 還有猫兒在懶洋洋躺在地上休息,每隻猫都有名堂的,我就特別喜歡elsa,一隻肥肥毛毛好好手感的猫猫,又乖又跳高響個架度望住我地食好野,好似都好想飲埋一份甘;哈下次再經過cwb一定再來吃!食飽飽跟住就梗系再去shooping sogo we are coming🤓

下次再經過cwb一定再來吃!
食飽飽跟住就梗系再去shooping
sogo we are coming🤓
全自費二訪銅鑼灣貓咪餐廳,星期五晚8點到達係處於包場既格局,空無一人,上一次來感覺主食好一般,今次食完晚餐先上去,所以就點左啲輕食試試。兩個人合共要消費280蚊,即每人要嗌到140蚊既野,即使係會員都係相同價錢。為左湊夠數而點左下列既食物,雖然輕食相較主菜好啲,不過仍然有進步空間,㕑師確實要好好花啲心機時間係食物度,同埋都要睇下最低消費呢一個手法係咪可取。英文字母薯塊炸到金黃香脆,好食既。👍蜜糖雞蛋仔呢個外脆內軟,係全晚算係最好食既一樣野。是日蛋糕呢個蛋糕濕潤度過左,tiramisu唔似呢個味,唔會再嗌佢。👎最後因為要湊夠數而嗌既兩杯花茶,都一樣無乜特別。希望餐廳可以轉變一下經營模式,因為好難再令我同朋友重回了。
全自費

英文字母薯塊
炸到金黃香脆,好食既。👍

蜜糖雞蛋仔
呢個外脆內軟,係全晚算係最好食既一樣野。

熱茶

玫瑰茉莉花茶

2023-05-07
熱茶
玫瑰茉莉花茶
2023-05-04 87 瀏覽
前排去左間幾特別既貓貓cafe今次要為大家介紹既係 - CatioCafe係位於銅鑼灣既聯成商業中心顧名思義貓貓cafe就梗係有貓貓註場啦成倨環境都好cozy 見到啲貓貓走黎走去真係好開心食物個方面 佢地CP都好高百令蚊有個 2 course 重點推介:6 cheese pizza:芝味香濃 而且個餅底好薄Location : Causeway BayPrice : $100-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
前排去左間幾特別既貓貓cafe

Location : Causeway Bay
Price : $100-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10

2023-05-02 52 瀏覽
.◾️◾️◾️ 【 ✨銅鑼灣特色貓主題Cafe✨ 】 ◾️◾️◾️▎貓奴必去 餐廳環境簡約清新👍由於屋企自細唔俾養貓狗嘅關係🥲一直都好想希望可以養貓嘅我有一晚放工就嚟到呢一間銅鑼灣嘅貓Cafe滿足一下睇貓嘅慾望😻嗰晚的確係令到我非常開心呢💕摸吓啲貓 瞬間令我忘掉一切煩惱✨◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:8 out of 10▎Will Revisit?:Yes😻 為咗主子們▎菜式分類:#mayfoodie_fusion ▎人均消費:Ard HKD 200▎地區分類:#mayfoodie_causewaybay ▎前往方法:銅鑼灣地鐵站D4出口行2分鐘▎餐廳位置:📍 Catio (銅鑼灣)📍銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心1501-1502室◾️◾️◾️◾️◾️【 環境方面 】 ◾️◾️◾️◾️◾️👉Rating:8 out of 10餐廳環境非常pet friendly😻雖然係一間樓上餐廳但係面積頗大可以容納到數十隻貓🐈每一隻貓都相當得意 亦都好有個性簡直令我好似入咗去貓天堂咁😻有啲仲要非常活潑特別有一隻叫做elsa最鍾意上嚟我張枱瞓覺🤣呢度的確係一個令

▎貓奴必去 餐廳環境簡約清新👍

▎人均消費:Ard HKD 200
▎地區分類:#mayfoodie_causewaybay
▎前往方法:銅鑼灣地鐵站D4出口行2分鐘
▎餐廳位置:
📍 Catio (銅鑼灣)

◾️◾️◾️◾️◾️【 環境方面 】 ◾️◾️◾️◾️◾️

餐廳更非常細心
隨餐附上煉奶
令味道更上一層樓
2023-04-26 63 瀏覽
返工有時大壓力都想抒下壓🥹去貓Cafe吸貓都係唔錯嘅選擇,呢晚約左朋友仔去呢間Cafe睇貓,平日夜晚客人唔多,可以靜靜地食野+同貓貓玩,過左好開心嘅一晚😆❀All Day Breakfast❀有炒蛋、腸仔、火腿、牛角包、三文魚及沙律,都算幾豐富,炒蛋幾滑溜又有蛋香,牛角包鬆化得黎兼有牛油香。❀主子最愛炸魚薯條❀炸魚炸到外脆內軟,仲有好多芝士鋪面,薯條份量唔太多,但食少少唔怕太肥。❀雞蛋仔❀雞蛋仔係一粒粒咁,中間好鬆軟,淋少少朱古力醬都唔錯。❀Rose Chocolate&Latte❀好欣賞d杯有貓貓圖案,配合返貓Cafe主題,味道都OK。
返工有時大壓力都想抒下壓🥹
去貓Cafe吸貓都係唔錯嘅選擇,
呢晚約左朋友仔去呢間Cafe睇貓,
平日夜晚客人唔多,
可以靜靜地食野+同貓貓玩,
過左好開心嘅一晚😆

❀All Day Breakfast❀
有炒蛋、腸仔、火腿、牛角包、
三文魚及沙律,都算幾豐富,
炒蛋幾滑溜又有蛋香,
牛角包鬆化得黎兼有牛油香。

❀主子最愛炸魚薯條❀
炸魚炸到外脆內軟,仲有好多芝士鋪面,
薯條份量唔太多,但食少少唔怕太肥。

❀雞蛋仔❀
雞蛋仔係一粒粒咁,
中間好鬆軟,淋少少朱古力醬都唔錯。

❀Rose Chocolate&Latte❀
好欣賞d杯有貓貓圖案,
配合返貓Cafe主題,味道都OK。
2023-04-26 51 瀏覽
貓奴注意!🐱🐱其實不是貓奴,喜歡小動物的來到都十分開心餐廳位於銅鑼灣,十分方便。我下午到餐廳,大大的玻璃窗,日光非常充足。因為衛生起見,入店前,需要穿鞋套。可以連鞋穿,個人覺得脫鞋再穿鞋套比較舒服。按每小時收費,每小時$78,已包一杯飲品,如台式飲品,加$10。如玻璃樽仔系列飲品加$20。如果會員有9折不足1小時亦作1小時食物另收錢奴才叉電薄餅 $208好可愛的pizza盒,有貓貓卡通圖案,有點衝動把它帶回家。凍台式蜂蜜百香果檸檬橘子 凍Latte 當然主角不是食物,是🐱🐱🐱貓貓啦!很可愛,我一入餐廳,其中一隻就好像歡迎我的,跳到枱上。我們坐下來也不走開。有些懶洋洋的在貓架睡著,有半圓形透明架,可以看見貓貓的粉紅肉球❤️❤️,不停拍照呢🤣
貓奴注意!🐱🐱
其實不是貓奴,喜歡小動物的來到都十分開心

如果會員有9折
不足1小時亦作1小時
食物另收錢

奴才叉電薄餅 $208
好可愛的pizza盒,有貓貓卡通圖案,有點衝動把它帶回家。

凍台式蜂蜜百香果檸檬橘子
凍Latte

當然主角不是食物,是🐱🐱🐱貓貓啦!