2011-04-19 10 瀏覽
13號就係我生日,果日收到好多禮物,同埋我班同學比嘅驚喜,真係好開心 YCY就話請我食Cherry On Top當生日禮物,所以15號放左學,我就黎收我嘅禮物喇.其實今次係我第一次食frozen yoghurt.最近yoghurt店簡直開到通街都係,依家連將軍澳都有三間咁多:S 之前都有上網check下邊間好味d,本來都想將我第一次獻比用熊貓做主題果間yoghurt店,不過見學校附近開左間,咁就試下呢間Cherry On Top啦.呢間係自助形式為主,yoghurt都有好多味揀,好似原味,朱古力,vanilla,passion fruit etc.我問d staff試朱古力味,覺得唔錯,同埋我本身都鐘意朱古力類嘅野,所以就要左朱古力味,另外再要原味-v- 因為我驚自己唧得太樣衰,所以就叫店員幫手唧 跟住就去揀topping喇,我要左綠茶mochi,原味mochi,士多啤梨同朱古力格格脆.朱古力味yoghurt:朱古力味唔太重,幾細滑,但係都幾易溶:S原味yoghurt:我唔太鐘意呢種yoghurt,但對於frozen yoghurt愛好者黎講,呢到嘅原味yoghurt的確唔錯,因為酸度

原味yoghurt:我唔太鐘意呢種yoghurt,但對於frozen yoghurt愛好者黎講,呢到嘅原味yoghurt的確唔錯,因為酸度好夠,不過唔夠挺身,比朱古力味更快溶.

綠茶mochi:煙煙韌韌,淡淡綠茶味,唔錯

原味mochi:呢個比綠茶mochi硬身左d,而且冇咩味-v-

士多啤梨:士多啤梨好新鮮,唔太酸,而且幾清甜

朱古力格格脆:同平時食嘅一樣,配埋yoghurt真係好match!

最後就係拎杯yoghurt去磅重睇下收幾錢,本身YCY同我都以為起碼要$50,點知最後埋單只係要$35,都算幾抵啦!而且呢到買夠唔知幾重,定係買一杯就有印花送,儲夠7個就送一杯yoghurt,呢招對我地班學生黎講都幾有用XD
2011-04-15
外賣自取