2024-04-22
酒吧擁有濃厚的東南亞風情氛圍,大部分的員工都係外籍人士,無咩見到香港人,為整個酒吧增添了一份國際化的氛圍。好似1秒去咗泰國咁~未有假期去旅行,可以先喺度感受一下🌴💓我叫左一啲泰國特色菜式⭐️泰式生蝦啲蝦好新鮮,食落爽口彈牙~配搭泰式辣椒汁連埋蒜頭辣椒一齊食,好辣😂⭐️泰式柚子鮮蝦沙律🥗沙律以新鮮的蝦肉和柚子整,加入了泰式醬汁和香草調味。味道酸酸鹹鹹,幾特別!我開頭以為係比較fresh啲嘅酸酸甜甜味~食落去原來係鹹鹹地,我都係第一次試到呢個味道~幾好食⭐️沙嗲串燒泰國風味濃既燒烤菜式。好有炭燒味,肉質嫩滑多汁,點埋佢哋嘅沙嗲醬,好惹味~⭐️海鮮冬陰功湯搭配了辣椒、檸檬葉和香料調味。湯的口感濃郁而熱辣,一種獨特的暖心感受。個湯份量好足料,好多海鮮,好大隻蝦,兩個人都飲到每人2-3碗~至於飲品方面,我叫左:⭐️Virgin MojitoVirgin Mojito以白朗姆酒、紅糖和新鮮的檸檬汁為基礎,再加上蘇打水,一杯比較清新的調酒。⭐️Refresh your mind以新鮮的薄荷、青蘋果、蘋果汁和檸檬汁混合而成,唔係好甜,好fresh好清淡~唔想飲咁濃或好甜既飲品,可以試一試~
我叫左一啲泰國特色菜式
⭐️泰式生蝦
⭐️泰式柚子鮮蝦沙律🥗
⭐️沙嗲串燒
⭐️海鮮冬陰功湯
至於飲品方面,我叫左:
⭐️Virgin Mojito
⭐️Refresh your mind