2024-06-04
估唔到今次推介呢間靚靚Cafe比我嘅人竟然係我老公😂不過如果連男仔都大讚嘅,相信除咗樣靚😏食物質素都有返一定水準😏週末我哋一早出發,可能因為打風所以人唔多😆不過見大家都話平時好熱鬧,所以都係預約定好啲😙Cafe佈置充滿法式風情🇫🇷望住窗外雨景,雨水聲伴隨住輕音樂,成個vibe都好chill😙如同置身於異國旅遊中😌🥐French Croffle ($128)牛角包窩夫揀咗黑松露炒蛋配雜菌🍄🟫黑松露比得慷慨😆炒蛋嫩滑,配搭大量雜菌,味道豐富濃厚😋牛角包窩夫酥脆,充滿牛油香🥐配搭好食,不過定價就有啲高🫢🫢🍳Full French breakfast ($128)ADB包含咗炒蛋、香腸、薯餅、南瓜片、大啡菇、串茄、yoghurt同窩夫🧇好豐富😆窩夫雖然唔及牛角包窩夫咁香,但外表非常酥脆,加上忌廉同蜜糖🍯外脆內軟好好食😋🍫Classy blened ($55)老公大讚嘅就係呢度嘅朱古力🍫種類繁多,最後揀咗自家特調拼配朱古力😛嚟到已經聞到濃濃嘅可可味,飲落係濃厚而唔甜嘅朱古力,而且香氣徘徊喺口腔持久不散🤤果然好高質👍🏻🍵大極 ($60)抹茶更係講究,款式多到唔識揀🫣幸好menu描述得夠詳細,令我
🥐French Croffle ($128)
🍳Full French breakfast ($128)
🍫Classy blened ($55)
🍵大極 ($60)
抹茶更係講究,款式多到唔識揀🫣幸好menu描述得夠詳細,令我哋呢啲無研究開嘅人都可以揀到啱自己嘅品牌🥰最後我哋揀咗款相對入門級🍵茶味濃郁但並唔苦澀,而且入口好順滑😌