2022-05-21 182 瀏覽
This one is always full and has a queue outside but it was my lucky day. 😁Went around 3ish (a bit grey, perhaps that’s why we could just pop right in without waiting at all). Just ordered a latte, a flat white and a blueberry cheesecake as well as some coffee bean for home. 👍🏻Needless to say, they have good coffee, flavourful , aromatic with a good texture. Also they serve oat/soymilk if you can’t take whole milk. Its a shame coz we were just trying our luck. Otherwise would definitely go there

👍🏻Needless to say, they have good coffee, flavourful , aromatic with a good texture. Also they serve oat/soymilk if you can’t take whole milk. Its a shame coz we were just trying our luck. Otherwise would definitely go there for lunch. They serve light lunch such as sourdough / small portion of curry rice.

☕️☕️The place is warm and white with a cozy japanese style. It’s bright and inviting. Opposite the cafe, you have the roastry/ cashier for taking order. If you have questions about coffee bean, they are friendly to have a chat.

Will go and try their lunch sometimes
2022-05-11 277 瀏覽
本身住錦田差唔多日日都會經過Cohee, 見到咁多人成日都想試下今日放假,想搵間舒服啲嘅cafe坐低食嘢,搵搵下不如去Cohee啦見佢裝修咁靚又咁出名,本身滿心期待一去到就有個態度唔多好嘅男侍應攪到我都無乜心情,佢分咗兩邊,我哋坐喺細嗰邊,原本都完全唔介意,但原來呢邊係廚房,呢到得2張細枱同4個bar 枱位,bar枱位我唔知,但2張枱係完全食晒d油煙味,成餐飯就勁大陣油煙味,臭到我頭痛,同離開時覺得自己全身都係油煙味🤦🏻‍♀️唉,個環境已經令我無辦法坐得好舒服之後嗌嘢食,我哋一家4口(2個小朋友),叫咗3個包<蘑菇牛油果> - 最正常,無乜味,就係炒完嘅蘑菇放上牛油果上面,唔知點解我睇人哋啲相係有芝士碎,我嗰個係乜都無<帶子魚子炒蛋> - 個帶子難食到。。。中間唔熟,如果粒帶子親鮮,唔煎到全熟我覺得正常,但佢粒帶子,我唔知點形容,因我未食過呢個口感嘅帶子,好似雪咗好耐,灰灰哋色,完全無味,我2個小朋友好鍾意食帶子,所以我都成日煮,佢哋一個食咗少少就問我可唔可以唔食,一個直情 lur 咗出嚟🤦🏻‍♀️<龍蝦沙律牛油果> - 呢個又係過分,係現成

見佢裝修咁靚又咁出名,本身滿心期待

之後嗌嘢食,我哋一家4口(2個小朋友),叫咗3個包

<龍蝦沙律牛油果> - 呢個又係過分,係現成嘅龍蝦沙律就咁放喺牛油果上面😅唉,成$98,龍蝦沙律喎,我對佢有少少期望架嘛,點知真係咁過份,將d現成嘢放上去

其實牛油果加黑椒同少少沙律醬,已經好好食,我唔明點解佢會攪到啲嘢咁難食,可能太多人太多生意佢處理唔到

成餐飯,嘢食垃圾,環境唔得,唯獨係杯咖啡ok,好味嘅,但d油煙味攪到我頭痛,我已經無辦好好享受杯咖啡,淨係想快啲走人
我諗如果我係坐另外一邊,如果無咗啲油煙味,可能我會覺得好啲嘅

唉,老實講,成件事真係食到好嬲,你d嘢食唔平,埋單$344,比啲垃圾我食,你做cafe, 一係唔好整嘢食,整得可唔可以有 heart 少少,希望可以注意下食物質素

同埋廚房嗰邊個通風真係要攪攪,攪唔到我寧願你開窗開門通下風,熱都咁話,啲油煙味真係好難頂
蘑菇牛油果包
2022-05-01 238 瀏覽
錦田區很出名的咖啡小店,每個人都會提起這間cohee, 今天放假就過嚟試下。 咖啡點了latte及cappuccino,小吃沙律及 牛油果煙三文魚麵包,安排的坐位可見店員用心製作咖啡,咖啡有水準易入口。麵包份量十足。好味道。
。麵包份量十足
。好味道。
2022-04-28 212 瀏覽
平日要等位,都無問題,入得嚟都預咗。等到有位,明明有兩個二人坐,我揀左坐矮枱,店員話「因為你一個人,所以麻煩你坐bar 枱電腦隔離」,真係10cm 隔離就係個mon照住你塊面😂。最不明白電腦隔離都係二人座位,點解要調呢?而我移位之後,個矮枱二人座位到我飲完嘢走其實都一直無人坐🫣,點解一人唔坐得?不明白店員的安排,感到對一人顧客並不友善。本來諗住叫件cake 食,但感覺太差真係食唔落。杯flat white 唔太差,ok 咁啦,但心情已經太差,補唔番。
平日要等位,都無問題,入得嚟都預咗。

30 分鐘 (堂食)
2022-04-21 124 瀏覽
𝘩𝘪𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘺 𝘢𝘵 𝘬𝘢𝘮𝘵𝘪𝘯’𝘴 𝘯𝘦𝘪𝘨𝘩𝘣𝘰𝘶𝘳𝘩𝘰𝘰𝘥 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘮𝘢𝘺 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘢𝘣𝘭𝘺 𝘵𝘢𝘬𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘴𝘰𝘮𝘦 𝘵𝘪𝘮𝘦 𝘵𝘰 𝘴𝘱𝘰𝘵 𝘪𝘵𝘢𝘴 𝘸𝘦 𝘢𝘭𝘭 𝘬𝘯𝘰𝘸, 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘴𝘵 𝘧𝘪𝘴𝘩 𝘢𝘭𝘸𝘢𝘺𝘴 𝘴𝘸𝘪𝘮 𝘯𝘦𝘢𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘰𝘵𝘵𝘰𝘮 !𝘪𝘵 𝘵𝘰𝘰𝘬 𝘮𝘦 𝘢𝘳𝘰𝘶𝘯𝘥 𝟯𝟬-𝟰𝟱𝘮𝘪𝘯𝘴 𝘸𝘢𝘪𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘸𝘩𝘦𝘯 𝘪 𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵𝘦𝘥 𝘪𝘯 𝘢 𝘸𝘦𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥 𝘢𝘧𝘵𝘦𝘳𝘯𝘰𝘰𝘯 𝘣𝘶𝘵 𝘶𝘯𝘲𝘶𝘦𝘴𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘣𝘭𝘺, 𝘪𝘵 𝘥𝘪𝘥 𝘸𝘰𝘳𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘸𝘢𝘪𝘵 !𝘵𝘩𝘦𝘺 𝘥𝘦𝘧𝘪𝘯𝘪𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘱𝘳𝘰𝘮𝘪𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘲𝘶𝘢𝘭𝘪𝘵𝘺𝘸𝘪𝘥𝘦 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 𝘮𝘦𝘯𝘶 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦, 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘰𝘶𝘴 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘰𝘯, 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘪𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵𝘴, 𝘯𝘪𝘤𝘦𝘭𝘺 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦, 𝘳𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘤𝘦 —— 𝘸𝘩𝘢𝘵 𝘤𝘢𝘯 𝘪 𝘢𝘴𝘬 𝘧𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦?𝐂𝐨𝐇𝐞𝐞 / ɴᴏᴜɴ𝘪𝘴 𝘢 𝘮𝘢𝘨𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘶𝘣𝘴

𝗖𝗿𝗮𝘆𝗳𝗶𝘀𝗵 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱, 𝗮𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗿𝗼𝗲 𝗰𝗶𝗮𝗯𝗮𝘁𝘁𝗮
𝗛𝗼𝗸𝗸𝗮𝗶𝗱𝗼 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽, 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗿𝗼𝗲, 𝘀𝗰𝗿𝗮𝗺𝗯𝗹𝗲𝗱 𝗲𝗴𝗴 𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹

𝐂𝐨𝐇𝐞𝐞 / ɴᴏᴜɴ

𝘪𝘴 𝘢 𝘮𝘢𝘨𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘶𝘣𝘴𝘵𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘢𝘭𝘭 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘥𝘢𝘺𝘴 𝘤𝘰𝘮𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩

2021-03-06
30 分鐘 (堂食)
2022-03-26 334 瀏覽
呢間係IG成日都見到有一推介,bookmark左好耐想試既餐廳,位於元朗錦田既巷仔入面,有種去左旅行既感覺☺️☺️(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌑🌑Smoked Salmon,Avocado, Cream Cheese Bagel($88)Bagel比較硬身,但唔算煙韌,鍾意bagel既朋友可能會麻麻呢款牛油果同三文魚份量足😝味道不過不失,但令人讚嘆既係牛油果點解切得咁靚,究竟係人手切定有工具呢🤨🧐日式雞肉咖哩飯($88)上枱個陣好澎湃😂食落就比較重口味同略嫌咸左少少,味道唔算好出色,但份量非常夠,岩曬去到cafe成日唔夠飽既男仔🤣🤣Hand Drip Coffee叫左Honduras geisha試下,咖啡有水準,熱飲同凍啲飲個陣都有唔同風味出到,口感乾淨,值得推薦💯💯👍🏻👍🏻👍🏻價錢:🌕🌕🌕🌗🌑同一般cafe相比接近,價錢尚可接受😝交通:🌕🌕🌗🌑🌑位於錦田市中心,交通一啲都唔方便🤣🤣見到有啲人特登揸車停係鋪頭落車再去泊車,而我地就選擇左泊係泰康圍停車場,$10/半個鐘,位置多同闊落,另一選擇就係錦上路地鐵站個邊停車場,平啲但係要行遠啲🙈 同埋黎得錦田都可以順便行下錦田紅磚屋同睇下壁畫🤣

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
牛油果三文魚Bagel

日式雞肉咖哩飯($88)
日式雞肉咖喱飯

Hand Drip Coffee
Hand  drip

價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
同一般cafe相比接近,價錢尚可接受😝

交通:🌕🌕🌗🌑🌑

環境:🌕🌕🌕🌕🌑
位於錦田既一條內街入面,都要睇住google map先搵到🤣鋪頭附近都係民居有種去左日本/韓國內街既feel,佢既裝修以水泥灰色為主,自帶一種平靜同chill既感覺,坐到入去燈光柔和,用上木造既枱櫈,又放滿好多咖啡用品擺設,令人覺得好relax🥰

性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
鍾意飲咖啡既朋友絕對值得黎試下!佢地沖既hand drip有番咁上下水準,至於食物就一般般,唔算特別想encore,但如果想閒日飲下靚啡呢度絕對值得一試🤪
午餐
Hand  drip
2022-03-17 257 瀏覽
I was having a day off today and wanted to visit this cafe again. After a relaxing walk from the Mtr, I finally get to sit down at a corner. The crab salad tasted really good, I like the flavour as it is full of Mayo and cream. The avocado was fresh and soft. Unfortunately there were only two kinds of bread to choose from. I also like to order the apple crumb cake as it is very different to the others that I eat. The texture was soft with some soft apple in between. The hojicha latte woke me up as it was strong and creamy.

2022-03-09
午餐
2022-03-01 294 瀏覽
心血來潮想再去錦田食早餐!好啦!出發唔好諗啦!冇幾耐前黎過一次CoHee Studio,就係個次搞到我鍾意左呢度🤭寧靜嘅環境,彷彿去左個小旅行!(其實香港都仲有好多我未去過嘅地方🙊)講返今日年初四黎到CoHee,時間尚早人唔多,坐位仲可以自己揀~煙鴨胸、牛油果黑麥包$78今日有多兩款包揀!本身打算食Bagel,不過比黑麥包吸引!煙鴨胸依然係好好味!!牛油果新鮮好味!黑麥包烘過,少少脆,麥味幾香!伯爵朱古力$38(Hot)好飲,我一口氣就飲左半杯😗最後唔夠喉….食多件cake先!蘋果脆脆蛋糕$38order後,店員會整返熱少少先!又係唔錯!係我鍾意食嘅蛋糕!
心血來潮想再去錦田食早餐!
好啦!出發唔好諗啦!
(其實香港都仲有好多我未去過嘅地方🙊)

煙鴨胸、牛油果黑麥包$78
今日有多兩款包揀!
本身打算食Bagel,不過比黑麥包吸引!
煙鴨胸依然係好好味!!
牛油果新鮮好味!
黑麥包烘過,少少脆,麥味幾香!

伯爵朱古力$38(Hot)
好飲,我一口氣就飲左半杯😗

最後唔夠喉….食多件cake先!
蘋果脆脆蛋糕$38
order後,店員會整返熱少少先!
又係唔錯!係我鍾意食嘅蛋糕!

2022-02-04
$150 (早餐)
  • Earl Grey Chocolate
  • Apple  Crumb  Cake
2022-02-27 151 瀏覽
平日搵間舒服嘅咖啡店同朋友聚下,錦上路呢間咖啡店確實係一個好選擇,我哋平日過嚟都係剛巧有兩個bar 枱位好好彩,首先我哋要係另一店舖落order 先,之後店員會有顯示牌俾我哋,我哋坐低之後等個牌着燈就可以去另一店舖取食物啦!我哋點咗Genmaicha Latte、Cappuccino 、另外食物選擇咗吐司及雜菜沙律:煙鴨胸、牛油果、柚子醬及小龍蝦沙律、牛油果、三文魚籽(兩個都配貝果)店內嘅食物我哋都覺得店員好有心機去製作,而且我哋剛好坐喺吧枱所以可以成日見到店員好專心咁沖咖啡!而且店內嘅環境好舒服再加上我哋平日去所以我同朋友都坐咗好耐!服務都唔錯👍🏻

Cafe以淺灰色作外牆, 配合落地大玻璃, 傢俱方面都用上淺色木系同白色為主, 簡約風格與遠離繁囂既環境讓人感覺置身在日本既街道🙊Menu主要提供吐司、輕食、蛋糕同咖啡🙆🏻‍♀️🍴ᴍᴀɪɴ· 北海道帶子|三文魚籽|炒蛋|洋蔥 配拖鞋包 $98﹟餐廳主打都係依類型既吐司w/ 沙律🥗揀完想要既toppings就可以揀埋bread type (bagel or ciabatta)同埋沙律可選黑醋汁或芝麻醬💁🏻‍♀️﹟成個dish出到黎色彩繽紛, 唔食得都睇得🤣整體就正常發揮, 帶子煎得嫩口, 蛋上面仲有啲魚籽點綴, 口感亦增加左👍感覺調味可以再強一些, 同埋當食到無曬料就咁食果陣, 個包有少少乾🤏🍴ᴍᴀɪɴ· 小龍蝦沙律|三文魚籽|牛油果 配拖鞋包 $98﹟依款相對味道比較突出啲, 沙律醬都是無敵的🤭都會食到啲龍蝦肉, 夠熟透既牛油果亦增添左一份順滑口感🥰兩款既賣相都令人十分開胃✌️🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Hojicha Cheesecake $48﹟蛋糕質感偏實身少少但係滑口的, 帶淡淡既芝士同焙茶味, 如果焙茶味可以更濃就好啦☺️🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Green Tea Millie Crepe Ca

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Green Tea Millie Crepe Cake $48
﹟一樣質感賣相都不錯的千層蛋糕, 但味道方面可做得更好🙊茶既味道不太濃厚, 啲皮唔夠薄身, cream方面都可以再幼滑啲, 但勝在整體唔會太甜膩🤪

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Earl Grey Chocolate $38
﹟朱古力同伯爵茶既平衡令人感動, 兩種味道都唔會蓋過對方‼️每啖都飲到兩者既出現, 真心推介❤️

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Hojicha Latte $38
﹟焙茶香味突出, 口感順滑, 甜度適中, 沒有粉抹👍另一個讚既地方係啲飲品旁都配有幾粒香口既杏仁粒, 有心思☺️

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Genmaicha Latte $38
﹟平時真係好少係cafe可以飲到玄米茶😱凍飲一樣高質!茶味一樣十分濃厚, 面層奶泡又夠滑, 茶同奶既比例控制剛好, 好好飲, 但預會有少少茶抹❤️
  • Earl Grey Chocolate
  • Hojicha  Latte
  • Genmaicha  latte
2022-02-24 158 瀏覽
🥚蛋美仲去咗行跳蚤市場同紅磚屋😻錦田人氣隱世休閑寫意咖啡店🤍日系灰調裝潢食物足料回頭度超高❣️.呢間由上年到依家一直長期滿座👍🏻今次去排咗15分鐘就有位🥺呢間野係錦田嘅村屋地舖而且分左右兩邊🤍水泥外牆俾人感覺好舒服而且附近幾靜好寫意🤍有樣想讚係餐廳好貼心會打電話俾等枱客人🥺👍🏻.1️⃣❣️煙三文魚、牛油果、忌廉芝士 (💰$88)今次揀咗比較軟嘅拖鞋包👍🏻牛油果非常足料好棉三文魚有4塊到唔會話好鹹😻沙律揀咗黑醋感覺好新鮮開胃🤍好啱同朋友share嚟食👍🏻2️⃣❣️北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥 (💰$98)呢樣要讚嘅係粒帶子微焦好鮮甜😻炒蛋好滑同濕潤同埋三文魚籽新鮮昇華咗個包👍🏻感覺好清新好高質😻3️⃣Coffee Latte (💰$38)小木板上除咗嘢飲仲有杏仁同extra shot expresso你客人品嚐咖啡豆嘅原味👍🏻咖啡香味濃郁但唔會苦澀🤍入口舒服程度嚟講整體幾高質😻4️⃣Hojicha Latte (💰$38)焙茶粉本身有糖所以本身甜甜地👍🏻呢款茶味如果再濃郁同出啲會比較好😛.📍CoHee Studio (元朗)元朗錦田市街152號地舖🤍.#蛋美在元朗 #香港美食 #元朗美食 #hkfoodi
🥚蛋美仲去咗行跳蚤市場同紅磚屋😻
錦田人氣隱世休閑寫意咖啡店🤍
日系灰調裝潢食物足料回頭度超高❣️
1️⃣❣️煙三文魚、牛油果、忌廉芝士 (💰$88)

2️⃣❣️北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥 (💰$98)

3️⃣Coffee Latte (💰$38)

4️⃣Hojicha Latte (💰$38)
📍CoHee Studio (元朗)
元朗錦田市街152號地舖
🤍[9/10]
#蛋美在元朗 #香港美食 #元朗美食 #hkfoodie
#outdarkhk #日式 #咖啡店 #香港咖啡店 #錦田 #錦田美食 #hkeat #hkig #元朗 #hongkongfood #美食地圖 #黃店系列 #香港黃店 #元朗黃店 #852food #yellowfood #帶子 #炒蛋 #焙茶 #咖啡 #咖啡豆 #煙三文魚 #芝士 #美食分享 #牛油果
  • 北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥酸種包
2022-02-15 137 瀏覽
終於嚟到呢間喺錦田嘅人氣cafe朝聖!佢同港鐵站都有一段距離,我哋行咗大概15分鐘先到。Cafe坐落於小巷入面,有一種遠離繁囂嘅感覺。我哋order咗煙三文魚牛油果忌廉芝士Bagel ($88)、巴馬風乾火腿配炒蛋Bagel ($78)、Hojicha Latte 同 Green Tea Latte (各$38)。食物同飲品就比我想像中較普通,Bagel偏硬身,飲品就中規中矩,不過一路食嘢一路望住出面嘅貓貓壁畫都幾療愈嘅🐱 我哋因為想留返咖啡quota去另一間coffee shop飲,所以就冇試到咖啡🙈 聽講佢哋嘅咖啡都好似好飲,如果下次有機會再嚟一定會試返~
2022-02-13 162 瀏覽
咖啡唔係我杯茶,但我偏偏鍾意嘗試不同咖啡小店😂,因為我不喜歡集團式嘅copy cat ,全部一式一樣毫無驚喜。上次揸車嚟到呢間咖啡店,點知冇位泊車,所以放棄冇食到。一直耿耿於懷!昨天是二人限聚令的星期六,心想應該冇乜人,點知嚟到都係要排隊🙀🙀。由錦上路西鐵站步行至咖啡店大約15分鐘,想不到地點偏遠都有咁多人專程幫襯。餐廳分為兩邊,左手邊一間座位較多,而右邊一間是付款櫃檯另有數個座位,餐廳是先付款形式的。環境雖然放假,但係出入口的趟門不順,好嘈🙉🙉⋯⋯實在破壞晒寧靜嘅氣氛。希望店主好好改善!食物方面要比個讚,拖鞋包有驚喜,暖暖脆脆的👍🏻,炒蛋都是濕潤的,如果多一點沙律菜就更好❤️!由於本人要飲咖啡,所以點了凍朱古力和芝麻latte ,不過不失吧!驚喜是送上幾粒嘅果仁都幾脆😂👏🏻👏🏻由於食物質素不錯,所以都追加左甜品,點選了千層蛋糕(味道OK啦,下次可以試另一款)。最後忍不住都叫咗杯咖啡試吓🤣🤣咖啡味道偏酸,果然不是我杯茶,但價錢相宜試一試打個卡也無妨😹整體來說是一間不錯的小店,可回頭再食之選👍🏻!

整體來說是一間不錯的小店,可回頭再食之選👍🏻!
2022-02-09 123 瀏覽
位於錦田嘅一間排隊咖啡店每次經過都大排長龍今次去到排左半個鐘有位食左兩份主食小龍蝦沙律三文魚子牛油果bagel餡料好多好豐富bagel唔會太乾太硬配埋上面嘅餡料食係一流另一款係北海道帶子三文魚子炒蛋洋蔥ciabatta帶子大粒鮮甜炒蛋好滑味道唔錯Earl Grey Chocolate有淡淡茶香但個人略嫌朱古力味唔夠香濃整體味道偏淡
位於錦田嘅一間排隊咖啡店

有淡淡茶香
但個人略嫌朱古力味唔夠香濃
整體味道偏淡
2022-02-09 112 瀏覽
家住大西北,活動範圍成日都係屯元天🤣其實呢間cafe都開咗好一段時間,永遠慢人一步😛日式咖哩雞飯2點幾先食早餐,好肚餓,唯一一款飯揀,好多料,薯仔蘿蔔煮得好腍,平時唔鍾意食紅蘿蔔嘅我都食咗唔少,滑蛋炒得啱啱好,唔會熟過龍,咖哩真係超好送飯,KO晒一碟。小龍蝦沙律Bagel配牛油果同三文魚籽,Bagel唔硬,都有韌勁,沙律入面嘅小龍蝦份量都好多,每啖都有蝦肉。Hojicha Latte焙茶味好香,不過甜咗小小。Cappuccino 呢度每杯飲品都有配杏仁,試咗一啖,唔知係咪凍飲關係,飲落奶泡同咖啡唔係好夾咁🤔

日式咖哩雞飯

小龍蝦沙律Bagel

Hojicha Latte
焙茶味好香,不過甜咗小小。

Cappuccino