2024-01-24 1207 瀏覽
趁假期有同老婆嚟到荃新天地二期睇早場,我哋不時有啱嘅戲都會選擇睇早場,因為一來早場平啲,二來睇完啱啱12:00pm左右放飯時間。荃新天地二期地下原先喺先施嘅散貨場,依家搬走晒就變咗好多間食肆,感覺唔同晒,兜咗個圈覺得呢間「Craps Table」環境好,價錢又相宜,啲菜式睇落唔錯,啱老婆口味,就決定揀佢。因為餐廳喺由原來嘅散貨場改裝,所以環境設計比較喺開放式,喺外面已經睇到晒成個餐廳環境。一室柔和淺木色系為主調,又擺放咗好多乾花、乾草、木系傢俬,所以好有文青風,而餐廳餐廳尾尾有幾張半圓嘅馬蹄形座位,予人感覺更特別。此外,喺餐廳嘅另一邊角落,又有幾張細枱,又佈置得好好,不過,同主用餐區隔開咗少少,我諗坐喺度飲下咖啡都唔錯,食正餐可能麻煩啲,因為搵侍應比較唔方便。我哋喺門口已經睇過個餐牌覺得啱食先入去坐嘅,午市共提供12款菜式,套餐包餐湯或沙律,及附送一杯果汁,定價為$78-$138,如果果汁唔啱飲,都可以轉其他嘢飲,有半價優惠。今次想嘆啲,所以,小分弟就轉咗杯鮮奶咖啡嘆吓!是日餐湯點兩個餐,就當然一份要沙律,一份要餐湯,是日喺南瓜湯,入口綿密有南瓜嘅清甜香味,最正喺唔太重忌廉,啱晒老婆嘅
,而餐廳餐廳尾尾有幾張半圓嘅馬蹄形座位,予人感覺更特別。
。今次想嘆啲,所以,小分弟就轉咗杯鮮奶咖啡嘆吓!
是日餐湯

點兩個餐,就當然一份要沙律,一份要餐湯,是日喺南瓜湯,入口綿密有南瓜嘅清甜香味,最正喺唔太重忌廉,啱晒老婆嘅口味。
是日餐湯
是日沙律

沙律就簡單啲,係啲沙律菜加個車厘茄再淋上胡麻汁,特別就無咩特別架喇,不過,勝在食材夠新鮮,沙律菜食落嗦嗦聲,車厘茄好清甜。
是日沙律
慢煮黑松露野菌雞卷意大利飯 $98

個意大利飯賣相幾精緻,因為加咗少少食用花做點綴,而且,睇啲飯嘅外觀,已經覺得好對辦,入口帶有隆濃濃嘅松露香,飯內又混有好多野菌,加埋飯粒口感帶韌勁,確喺煮得唔錯;而個雞卷以慢煮手法處理,所以,肉質好嫩滑,裏面捲住好多野菌,所以,味道特別。
西京比目魚•櫻花蝦醬油大阪燒 $103

老婆唔喺太好肉,所以,揀咗個比目魚,同樣賣相精緻,絕對討人歡喜。件比目魚都幾大嚿,雖然用上日式西京燒嘅方法,但又淋上薄薄一層忌廉汁,食味唔錯,再者,啲魚肉又好嫩滑,煎得啱啱好。另外,個大阪燒有驚喜,原以為好似傳統嘅大阪燒成個圓餅咁,但依家就做到比較西化,老婆最欣賞喺裡面加入勁多蔬菜絲,好食又啱佢健康嘅喜好,讚呀!
西京比目魚•櫻花蝦醬油大阪燒
西京比目魚•櫻花蝦醬油大阪燒
果汁

始終喺餐飲,所以,本身就無太多期望,預咗會加唔少冰落去,所以,實際杯果汁其實得半杯左右,幸好個味道都唔錯,飲落有少少桃香味。
果汁
鮮奶咖啡 +$27

杯咖啡亦都沖泡得唔差,雖然個拉花嘅線紋未喺好細緻,不過,都叫做工整對稱,飲落口感都算均勻順滑,咖啡味醇厚有果仁香氣。
鮮奶咖啡
今餐飯真喺隨機撞吓,但卻喺食到餐好,而且,環境舒服,招呼唔錯。唔知喺咪屬於新場,客人唔多,所以,感覺更輕鬆悠閒,少咗份城市人嘅匆匆忙忙
-🌾Craps Table (一門町市場)📍荃灣楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖🔸Dinner C $260今次揀左呢set晚餐套餐😝分別有前菜 主菜 湯 飲品等🥩美國安格斯肉眼扒-五成熟 主菜食肉眼扒 伴燒汁🫗有少少韌 可能整得有啲過熟~伴碟仲有芝士忌廉焗薯、西蘭花苗、牛肝菌等食到真係真係幾飽🤣🥄松露野菌忌廉湯不得不推呢碗松露湯 好香濃嘅松露味有好多野菌雜菌係入面 層次感up~特別中意佢啲松露野菌蓉 整碎左味道仲出!🥭芒果莎莎海蝦竹炭蕾絲薄脆芒果嘅清甜配合蝦嘅鮮 食落兩者好夾 好似食緊沙律咁fresh🥗凍凍地嘅頭盤 食落好開胃^^🍹荔枝桂花烏龍茶最中意佢可以自行調較蜂蜜嘅甜度甜啲又啲 淡味啲都得!整體唔苦 幾有甜甜地嘅花香味 幾清新🍃另外不得不讚佢個樽真係幾靚 幾有質感 飲落都高級啲hehe🍤琵琶蝦冬蔭功意大利粉 hkd 138食落好辣😂佢隻辣係有後勁個隻~所以食個刻未辣住 但之後就尼料🥵但佢真係幾惹味同埋冬蔭公味濃🥘意粉醬都係濃稠個隻 食落幾creamy!!☕️培茶拿鐵 hkd 52培茶味重 不過啲粉好似未溶曬 仲飲到係底部所以整體未夠幼滑 可以再好啲😗🍵綠茶流心布

🌾Craps Table (一門町市場)
📍荃灣楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖

🔸Dinner C $260
今次揀左呢set晚餐套餐😝分別有前菜 主菜 湯 飲品等
🥩美國安格斯肉眼扒-五成熟
主菜食肉眼扒 伴燒汁🫗
有少少韌 可能整得有啲過熟~
伴碟仲有芝士忌廉焗薯、西蘭花苗、牛肝菌等
食到真係真係幾飽🤣

🥄松露野菌忌廉湯
不得不推呢碗松露湯 好香濃嘅松露味
有好多野菌雜菌係入面 層次感up~
特別中意佢啲松露野菌蓉 整碎左味道仲出!

🥭芒果莎莎海蝦竹炭蕾絲薄脆
凍凍地嘅頭盤 食落好開胃^^

🍹荔枝桂花烏龍茶
最中意佢可以自行調較蜂蜜嘅甜度
甜啲又啲 淡味啲都得!
整體唔苦 幾有甜甜地嘅花香味 幾清新🍃
另外不得不讚佢個樽真係幾靚 幾有質感 飲落都高級啲hehe

🍤琵琶蝦冬蔭功意大利粉 hkd 138
食落好辣😂佢隻辣係有後勁個隻~
所以食個刻未辣住 但之後就尼料🥵
但佢真係幾惹味同埋冬蔭公味濃🥘
意粉醬都係濃稠個隻 食落幾creamy!!

☕️培茶拿鐵 hkd 52
培茶味重 不過啲粉好似未溶曬 仲飲到係底部
所以整體未夠幼滑 可以再好啲😗

🍵綠茶流心布丁伴雪糕 hkd 68
綠茶味心太軟!!微甜嘅綠茶味 幾濃郁
流心效果絕對有 整嘅溫度岩岩好
熱食再配雲呢拿雪糕咁食 冰火兩重奏 正💚

👻入面好似一個日式food court咁 有好多間餐廳可以選擇
想食日式/文青打卡嘅 應有盡有🍢🍡
行完街攰攰地諗唔到食咩可以尼呢到睇下 岩曬選擇困難症嘅人😈
🕰️營業時間
星期一至日 11:00-22:00

#荃灣#一門町市場 #crapstable #香港#foodcourt #香港文青小食#打卡小店#咖啡店#西式#陽光 #小清新 #培茶控 #綠色流心#綠茶心太軟 #甜品 #甜品
2024-01-23 143 瀏覽
新排city walk 2期開左新嘅area,所以搵左間新餐廳試下我同老婆坐入去果陣5成滿點左2個set Dinner; dinner A & C湯‼️:兩個都好味,A湯味道一般,菇嘅比例多;C湯多左黑松露,味道更突出,更好味前菜‼️:兩款都係睇個名好似九唔搭八,但係個味道又唔錯主菜‼️:A係蟹膏蟹肉意大利飯,蟹肉多,但蟹膏唔係幾見到,味道非常好,但啲飯好似煮得太耐,比較淋身,呢個主菜由我落餐起計,等咗40分鐘;C係安格斯牛扒,叫咗五成熟,煮出嚟都似樣,冇落鹽做調味,但本身塊牛扒嘅味道唔差,唔點汁食都幾好食飲品‼️:兩杯$0果汁,飲品本身冇乜特別,但杯底加咗椰果,反而啲椰果幾好食價錢‼️:連加一,$450左右($225/person)總結‼️:如果想平平哋食個西餐,呢間嘅性價比都幾高,會返嚟再食
我同老婆坐入去果陣5成滿
點左2個set Dinner; dinner A & C

前菜‼️:兩款都係睇個名好似九唔搭八,但係個味道又唔錯

價錢‼️:連加一,$450左右($225/person)

2024-01-22 91 瀏覽
鐘意去日本既朋友仔 未飛到前可以黎荃灣打下卡 食下野 玩下遊戲攤檔🥳因為最近新開左條日本風格美食街 - 一門町市場🤩 美食街既餐廳 我本人覺得最吸引 同最打到卡既餐廳 一定係Craps Table 😏🤣佢佈滿左大量既乾燥玫瑰色同永生花 仲有幾隻大熊仔😍😍無論坐卡位定普通位都一定有位打到卡嫁😚野食方面都唔錯 唔係得個睇字😜 黑松露脆皮薯💰$48滿滿既薯條 炸得岩岩好 金黃色🍟又唔會好油膩 再配上好濃味既黑松露醬 真係絕配😳❣️黑松露醬既份量都有好多 食到最後就岩岩好點晒😊 琵琶蝦冬蔭功意大利粉💰$138意粉軟硬度啱啱好,口感爽脆彈牙😆配料上用左三色椒、洋蔥、菇、白汁嚟整😉另外食到辣辣地 即刻出晒冬蔭功陣味 夠晒惹味😋 蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕💰$52想講個甜品真係勁驚喜到我😎好味之餘仲好貼心, 伴碟用咩生果就跟番咩醬😝豆腐慕絲味道濃郁 又唔會太甜😌開心果雪糕 世界級正❤ 有埋開心果碎同果仁😄 Pineapple Viene Mojito💰$68呢杯嘢飲第一啖飲洛口真係覺得好清新🤤柚子嘅香味配上青檸味 絕配❣️超級無敵解膩🤤Craps Table (一門町市場)
📍楊屋道18號荃新天地2地下一

滿滿既薯條 炸得岩岩好 金黃色🍟
又唔會好油膩 再配上好濃味既黑松露醬 真係絕配😳❣️
黑松露醬既份量都有好多 食到最後就岩岩好點晒😊

琵琶蝦冬蔭功意大利粉💰$138
意粉軟硬度啱啱好,口感爽脆彈牙😆
配料上用左三色椒、洋蔥、菇、白汁嚟整😉
另外食到辣辣地 即刻出晒冬蔭功陣味 夠晒惹味😋

蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕💰$52
想講個甜品真係勁驚喜到我😎
好味之餘仲好貼心, 伴碟用咩生果就跟番咩醬😝
豆腐慕絲味道濃郁 又唔會太甜😌
開心果雪糕 世界級正❤ 有埋開心果碎同果仁😄

Pineapple Viene Mojito💰$68
呢杯嘢飲第一啖飲洛口真係覺得好清新🤤
柚子嘅香味配上青檸味 絕配❣️
超級無敵解膩🤤

Craps Table (一門町市場)
📍楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #荃灣 #荃灣美食市場 #一門町市場 #日本風格美食街 #打卡熱點 #最美餐廳 #最美cafe
2024-01-20 57 瀏覽
位於荃灣荃新天地二期地下嘅日本風格美食街「 一門町市場」上月中正式開幕🎉場內進駐咗多間餐飲同娛樂商店,而我就揀咗間可以打卡嘅靚靚日式咖啡廳「Craps Table」💕餐廳走高級文青風格,以大量芒草同永生花作佈置🌾仲有三隻懶洋洋嘅大熊啤啤坐鎮,環境温馨又寫意☺️🔸Dinner Set A ($168)▪️是日餐湯南瓜忌廉湯口感順滑,有軟糯南瓜蓉在內🎃▪️頭盤🥟意大利忌廉芝士菠菜雲吞菠菜雲吞份量誠意滿滿👏🏻忌廉芝士味濃郁,再以香菇作伴,味道層次進一步昇華💫▪️主菜🦀蟹膏蟹肉意大利飯意大利飯粒粒分明又飽滿🍚上面點綴住蟹膏蟹肉,鮮甜蟹肉同濃郁蟹膏完美配合😍味道平衡得恰到好處,令人一試愛上🙆🏻‍♀️🔸綠茶流心布丁伴雪糕($68)布丁入口帶香濃綠茶味,流心效果非常澎湃,熱焫焫食更增滋味🍮再配搭雲呢拿雪糕,冰火交融口感更豐富🍨🔹Chocolate (Hot) ($45)熱朱古力附上精美貴婦狗拉花,口感滑順濃稠,味道香甜濃厚而不膩🍫

🔸Dinner Set A ($168)
▪️是日餐湯
南瓜忌廉湯口感順滑,有軟糯南瓜蓉在內🎃

▪️頭盤
🥟意大利忌廉芝士菠菜雲吞

▪️主菜
🦀蟹膏蟹肉意大利飯

🔸綠茶流心布丁伴雪糕($68)

🔹Chocolate (Hot) ($45)
2024-01-18 64 瀏覽
最近荃新天地2期地下多左條一門町市場,好多食店、餐廳進駐~可能未有太多人察覺到,人流唔算太多!呢間craps table 走日系文青風,以大量波希米亞tone乾花佈置餐廳仲有好大隻熊啤啤陪食手晚餐餐廳超岩喜歡打卡女生們。設有3款晚餐menu 但個人覺得單點靈活性大d,而且單價亦唔係貴,好多菜式都幾吸引。黃金花生醬單骨雞翼口感碎碎、花生味幾香。泡菜腩肉水波蛋意大利飯 $98意大利飯調味微辛,有泡菜增口感,蛋黃流心法式燒春雞配紫色薯蓉 $148 雞皮薄而脆,紫薯蓉幾香滑

仲有好大隻熊啤啤陪食手晚餐

餐廳超岩喜歡打卡女生們。

設有3款晚餐menu

黃金花生醬單骨雞翼

口感碎碎、花生味幾香。

泡菜腩肉水波蛋意大利飯 $98

意大利飯調味微辛,有泡菜增口感,蛋黃流心

法式燒春雞配紫色薯蓉 $148

雞皮薄而脆,紫薯蓉幾香滑

2024-01-15
☞ 荃灣 Craps Table ☜ ———————————————住喺荃灣附近嘅我留意咗呢條籌備咗接近兩年的日本風格美食街好耐。最近行過去發現一門町市場已經喺上年12月中正式開幕, 場入面有十幾問餐飲及娛樂商店,諗唔到有咩食有咩做嘅時候嚟呢度就可以解決煩惱🙈———————————————◊ Dinner Set C ($259) ◊套餐包括松露野菌忌廉湯、芒果莎莎海蝦竹炭蕾絲薄脆、法式酥皮鵝肝醬焗羊架配薄荷忌廉芝士乳酪、FLat White。個湯入面留有菇嘅顆粒,再額外加上蘑菇乾,好香菇味之餘又有口感。芒果莎莎酸酸甜甜,係好開胃嘅前菜。威靈頓牛就食得多,羊就真係冇食過,外層嘅酥皮包裹住蘑菇醬同羊架,口感同味道嘅層次豐富,羊肉嘅熟度都控制得幾好,唔會焗到又老又韌🤩美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 炸明太子芝士意大利飯團 ($58) ◊熱辣辣嘅炸飯團入面擠咗明太子醬同包入芝士,食落竟然唔會太油膩,啱晒想食炸物又唔想成日咁悶食炸薯條嘅人😝美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 法式黑松露野菌雞卷海膽醬三文魚籽意大利飯 ($118) ◊雞卷雖然唔係好重黑松露味,但食落好滑。意大利飯嘅濕度同熟度都啱啱好,海
☞ 荃灣 Craps Table ☜
◊ Dinner Set C ($259) ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5

◊ 炸明太子芝士意大利飯團 ($58) ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5

雞卷雖然唔係好重黑松露味,但食落好滑。意大利飯嘅濕度同熟度都啱啱好,海膽醬偏重咸味,適合重口味嘅人😜
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
📍:
Craps Table
2024-01-14
  • 炸明太子芝士意大利飯團
2024-01-17 71 瀏覽
見 Craps Table內裝飾多多,一入店,就被滿滿的乾燥玫瑰色及大量永生花裝飾迷住了眼,空間清新得來又不失可愛,坐著超級舒服,連喘息都變得文藝了起來。簡直是荃灣的打卡聖地呀!來來來,食物時間👇:🥗🍗法式慢煮雞胸•香草蜜糖燒南瓜,配上羽衣甘藍沙律手工法式醬汁酸甜開胃,同薄切雞胸味道好夾,份量也剛剛好,搭配新鮮蔬菜,清爽又健康!🐔法式低溫烤焗香草春雞這雞份量真是讓人驚喜,大大隻的,吃起來外皮酥脆,肉質鮮嫩,而且一點也不油膩,薯條和青豆是絕配!來點飲品怎麼少得了:☕️🤎泡沫咖啡每一杯都是誠意之作,咖啡豆香氣四溢,一 sip 心情都美好了!☕️🤎🍹🌱冷泡茶佛手柑茶小玻璃瓶裝的冷泡茶太有愛了,賣相分精緻,茶香撲鼻,加點蜜糖,飲一口滋味無窮,絕對是荃灣區的精品咖啡體驗每一口都是驚喜,每一刻都值得記錄。在荃灣多了這樣一個地方,真的是幸運!以後飲咖啡傾偈又有一個選擇了🫶🏻

來來來,食物時間👇:
🥗🍗法式慢煮雞胸•香草蜜糖燒南瓜,配上羽衣甘藍沙律

🐔法式低溫烤焗香草春雞

來點飲品怎麼少得了:
☕️🤎泡沫咖啡

🍹🌱冷泡茶佛手柑茶

【日本風美食街· 乾燥永生花咖啡店💐☕️】/////籌備接近兩年嘅「一門町市場」上月係荃灣開左luu😌位於荃新天地二期地下 有齊中西日韓式餐飲以及娛樂商店 而呢間開放式咖啡廳門口有可愛啤啤熊🐻周圍有大量永生花做裝飾 一邊食嘢一邊打卡😜.👉🏻Dinner Set A ($168)餐湯//意大利忌廉芝士菠菜雲吞//百里香紅酒牛肉意大利粉忌廉汁加入芝士變得稠身 雲吞有香濃忌廉味道🙀意粉掛汁 紅酒同百里香香料混合意粉好惹味 牛肉肉質軟身啲更好 餐湯調味需要提升.👉🏻Dinner Set C ($238)松露野菌忌廉湯//芒果莎莎海蝦竹炭蕾絲薄脆//美國帶骨豬鞍架竹炭蕾絲薄脆賣相好靚好高貴🤤新鮮彈牙海蝦下層就係芒果番茄粒粒 富有層次感!! 厚切豬鞍肉質軟腍 加上甜甜地嘅粟米汁 伴碟有西蘭花苗 香草烤薯仔🥔同焦糖菠蘿莎莎.🤎Hojicha Latte ($47)靚仔店員拉花整左條龍比小編 今年龍年好有意思🫶🏻焙茶有獨特焙烤香氣 微微回甘以及奶香🧡Pineapple Viene Mojito ($68)呢杯主要材料有薄荷葉、檸檬汁同新鮮鳳梨🍍薄荷香氣散發飲品涼快感 檸檬味道容易入口——-📍Craps
【日本風美食街· 乾燥永生花咖啡店💐☕️】
/////

👉🏻Dinner Set A ($168)
餐湯//意大利忌廉芝士菠菜雲吞//百里香紅酒牛肉意大利粉

👉🏻Dinner Set C ($238)

🤎Hojicha Latte ($47)
🧡Pineapple Viene Mojito ($68)

——-

📍Craps Table (一門町市場) (荃灣)

2024-01-10
2024-01-15 45 瀏覽
ʚ Craps Table ɞ一門町市場係一條具日本風格嘅美食街,位於荃新天地二期地下,有多間不同風味餐廳,今次黎到呢間裝修設計超靚嘅餐廳,以芒草和乾花做設計,岩曬打卡。❀ 黑松露野菌雞肉意大利粉黑松露味道唔係太濃,但好香忌廉奶油味,食落味道濃郁,野菌同雞肉份量都頗多,醬汁掛滿意粉好creamy,高性價比嘅一餐。跟餐加左Latte,口感順滑,表面的拉花值得一讚,望落好有難度嘅2024字樣拉花。❀ 卡邦尼溫泉蛋薄餅份量十足,賣相好吸引,pizza係薄批,邊邊好焦香,半熟溫泉蛋蛋漿令pizza提升層次,口感更滑,更豐富。加左飲品Matcha Latte,不會苦澀而帶有茶香,味道清新。📍 Craps Table (一門町市場) (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖
ʚ Craps Table ɞ

❀ 黑松露野菌雞肉意大利粉

❀ 卡邦尼溫泉蛋薄餅

📍 Craps Table (一門町市場) (荃灣)
2024-01-12 45 瀏覽
嚟到荃灣可以試下新開嘅日本風格美食街 哩度有10將間唔同嘅餐廳 有打卡 有日本風 小食 好多選擇 幾得意 今次試哩間打卡風嘅cafe 一個人嚟都唔會孤單 有熊仔🐻‍❄️陪你☺️蒜香意大利蕃茄乾香辣意大利粉 雖然好似好少配料 但加左蒜好惹味👍🏻食lunch 同tea 都唔錯海膽魚籽賓利迪 個包軟硬適中🍞加上蛋汁🥚再加埋魚籽 又有雞肉 成件事升華左 不錯 幾健康咁🤣再嘆杯Flat White 或者Earl Grey 都不錯 幾chill

蒜香意大利蕃茄乾香辣意大利粉

海膽魚籽賓利迪

Flat  White

2024-01-06
  • 海膽魚籽賓利迪
2024-01-10 71 瀏覽
Craps Table最近行荃新天地發現二期地下開左個日本美食街「一門町市場」有十幾間餐飲/小食呢間Craps Table有勁多花仲有熊仔就揀左入呢間食~.呢度Dinner Set 幾抵最平set有1前菜1湯1主菜1飲品都係百幾蚊!.意大利忌廉芝士波菜雲吞食剩指數:0/100忌廉波菜汁好香波菜雲吞有好多隻.西班牙海鮮飯食剩指數:10/100有好大粒帶子又有蝦又有蜆同魷魚個汁酸酸地幾開胃飯底如果再收乾身啲會更好.意大利煙腩蘑菇芝士三色芋圓薯仔粉食剩指數: 0/100芋圓有無諗過可以做咸食?用左蘑菇芝士忌廉去整又幾好食個汁幾creamy幾濃香芋圓煙靭彈牙頭兩下唔習慣之後越食越過癮.地址:荃灣荃新天地二期地下 - 一門町市場
[荃灣]Craps Table
最近行荃新天地發現二期地下開左個日本美食街「一門町市場」
有十幾間餐飲/小食
呢間Craps Table有勁多花仲有熊仔
就揀左入呢間食~
呢度Dinner Set 幾抵
最平set有1前菜1湯1主菜1飲品都係百幾蚊!
意大利忌廉芝士波菜雲吞
個汁酸酸地幾開胃
飯底如果再收乾身啲會更好
意大利煙腩蘑菇芝士三色芋圓薯仔粉
食剩指數: 0/100
芋圓有無諗過可以做咸食?
用左蘑菇芝士忌廉去整又幾好食
個汁幾creamy幾濃香
芋圓煙靭彈牙
頭兩下唔習慣
之後越食越過癮
地址:荃灣荃新天地二期地下 - 一門町市場
2024-01-09 930 瀏覽
📍Craps Table最近荃灣新開左條日本風格美食街「一門町市場」位於荃灣荃新天地二期地下,係上年年尾正式開幕,進駐左十幾間餐廳,例如Craps Table, 紅紅酸菜魚, 花色天丼, 李圓圓等等,總有一間啱你心水😌今次想同朋友食cafe打卡,見到有間Craps Table既日式咖啡廳,行高級文青風格,佈滿以乾燥玫瑰色同大量既永生花,好有特色同打卡able,滿足少女心既我💕🥩香煎美國西冷 $138西冷牛排肉質厚實,一切開會見到粉嫩既顏色,大概7-8成熟~牛排表面煎得夠焦香,但食落牛味唔會太濃~勝在咬落有肉汁,滿口油香😋配菜有西蘭花苗、澳洲小甘筍、香草烤薯仔同炒野菌,中和番食完牛排既油膩感😙🍝炙燒醬油漬三文魚·三文魚籽·明太子意大利粉 $88選用幼身既意粉,軟硬度適中,有嚼勁~醬汁係用咗忌廉汁,食落creamy;明太子份量唔係話好多,但攪拌後每啖都食到粒粒既明太子,味道唔會太鹹😊三文魚有炙燒過,所以幾香,但份量唔會話好多~最上面仲有三文魚子做點綴🤩🍨蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕 $52豆腐慕絲味道濃郁,豆腐味幾出,甜度適中🫶底層既餅乾係用咖啡☕️整成,食到淡淡既咖啡味~反而開心果雪糕surp
📍Craps Table

🥩香煎美國西冷 $138

🍝炙燒醬油漬三文魚·三文魚籽·明太子意大利粉 $88

🍨蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕 $52
豆腐慕絲味道濃郁,豆腐味幾出,甜度適中🫶底層既餅乾係用咖啡☕️整成,食到淡淡既咖啡味~反而開心果雪糕surprise到我,質感軟滑,味道唔太甜~食到有開心果碎同果仁😋

熱朱古力

🍫朱古力(熱) ($23 享半價優惠)
有心形💗圖案既拉花,夠曬打卡able🤣朱古力唔會太甜,甜度適中

📍 Craps Table (一門町市場) (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖

#crapstable #一門町市場 #荃灣 #荃新天地二期 #荃新天地 #日式咖啡廳 #咖啡店 #cafe #永生花 #乾花 #香煎美國西冷 #炙燒醬油漬三文魚 #明太子意大利粉 #蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕 #開心果 #開心果雪糕 #朱古力 #icecream #steak #tsuenwan
熱朱古力
荃新天地二期嘅日本美食街「一門町市場」前幾日終於都開咗啦!差唔多用咗兩年時間準備!場內有好多唔同風格嘅餐廳,由小食、西餐、到娛樂商店…選擇非常豐富。行個圈仲有一兩間岩食。其中日式咖啡廳Craps Table 以大量芒草做裝飾,三隻熊Bear Bear懶散坐姿都引嚟好多人影相打卡。套餐抵食,A、B、C三個餐由💰168HKD起包括是日餐湯、頭盤、主菜餐湯:南瓜忌廉湯,口感綿密,食到南瓜蓉。頭盤:意大利忌康芝士波菜雲吞,波菜淺綠色賣相唔錯,芝士味濃郁。西班牙海鮮飯:有誠意,用料上乘高質,刺身級大帶子、大蝦、青口,海鮮飯乾爽有口感:跟埋餐飲,蘋果汁唔洗加錢,如果想飲特飲就要另外加錢啦。羅勒醬烧魷魚墨汁意粉墨魚汁意粉賣相吸引,擺盤有心思,羅勒味清新突出,加入鮮魷魚、松子仁,車厘茄,營養豐富。炸明太子芝士流心意大利饭團每次見到意大利炸飯團就必定試,佢呢個炸飯團波波有驚喜,咬開系芝士流心,仲有惹味嘅明太子香味。
套餐抵食,A、B、C三個餐由💰168HKD起
包括是日餐湯、頭盤、主菜
餐湯:南瓜忌廉湯,口感綿密,食到南瓜蓉。
跟埋餐飲,蘋果汁唔洗加錢,如果想飲特飲就要另外加錢啦。
羅勒醬烧魷魚墨汁意粉
炸明太子芝士流心意大利饭團
前排行街發現原來荃新天地二期地下開左條日本風格嘅美食街叫「 一門町市場」⛩️ 場內有十幾間大大小小嘅餐飲同娛樂商店, 有各類唔同風味嘅美食😋例如李圓圓、章魚燒大師、一輪、紅紅酸菜魚、青蛙仔、Craps Table等等!想掃街又得,想坐低食飯都得✨✨而今次去左Craps Table✨ Craps Table係日式咖啡廳, 走高級文青風格, 用乾燥玫瑰色同大量永生花作特色裝潢💐以Cafe嚟講價錢定位真心唔同,帶左相機實影到靚相💫食飯有大熊熊陪同🐻職員都相當有善添!✨Craps Table✨法式黑松露野菌雞卷、海膽醬三文魚籽意大利飯 $118意大利飯偏硬身少少!但整體味道都好食的✨炸明太子芝士意大利飯團 $58呢個幾特別🤣不過本身唔太好明太子所以唔算好驚喜~黑金洋蔥圈 $42外表好打卡,不過個洋蔥偏生🥲🥲蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕 $52好好食!本身好喜開心果hehe 不過慕絲唔太食到蜜糖味~
前排行街發現原來荃新天地二期地下開左條

✨Craps Table✨
法式黑松露野菌雞卷、海膽醬三文魚籽意大利飯 $118
意大利飯偏硬身少少!但整體味道都好食的✨
炸明太子芝士意大利飯團 $58
呢個幾特別🤣不過本身唔太好明太子所以唔算好驚喜~
黑金洋蔥圈 $42
外表好打卡,不過個洋蔥偏生🥲🥲
蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕 $52
好好食!本身好喜開心果hehe 不過慕絲唔太食到蜜糖味~