2007-12-17 3 瀏覽
星期天中午2時來到,很好,得一兩枱人。叫了兩個lunch set+前菜飲品。pizza:比pizza好吃多倍意粉:一般薯條:好吃,夠熱(氣)雞翼:尚可環境一流,食物一般。埋單:196(2個人)
星期天中午2時來到,很好,得一兩枱人。

叫了兩個lunch set+前菜飲品。

pizza:比pizza好吃多倍
意粉:一般
薯條:好吃,夠熱(氣)
雞翼:尚可

環境一流,食物一般。

埋單:196(2個人)
1K
2007-12-03 6 瀏覽
夜晚近十點先搵野食,試左呢間小店。薄餅就唔錯,叫左兩個細既都有水準之上,與其話鍾意食物,我反而鍾意間舖的氣氛,細細間有少少溫馨。
2007-11-29 3 瀏覽
真係估唔到pizza都可以有clam chowder味, 仲好好味o忝. 佢地D薯條同雞翼都好正. 尤其是d薯條,又脆又落o左D好好味o既seasoning, 好食到唔停得口.
2007-11-25
After finished our birthday quiche, we also have our birthday pizza. We ordered clam chowder pizza, poutine, chicken wings, ham and bacon penne and bbq ribs. It's ok for me as I like the thin crispy pizza base but my friend said they will choose pizza hut next time.
2007-11-03
星期五晚上,跟babe來一個relaxing dinner。小小的店子,感覺溫暖。侍應都很好人。點了:Hot wings ($42) - 好香好入味,推介!8" Pizza ($68) - 要了mushroom, bbq chicken, pepperoni做topping,做得好香,批底好脆Poutine ($48) - 份量足,這個芝士薯條真的讓人吃得很痛快!Apple Juice & Passion Fruit Juice ($12 each)好飽滿,好抵食!

小小的店子,感覺溫暖。侍應都很好人。

點了:

Hot wings ($42) - 好香好入味,推介!

好飽滿,好抵食!
2007-10-20
昨天3人來lunch,叫咗1) 8"pizza-包3個toppings,選咗pepperoni,蜆肉同菠蘿-個底好脆,菠蘿甜甜地配pepperoni的肉鹹香,夾埋好味2) 半份pork ribs- 肉腍,鬆軟又厚身,配埋個醬汁,滋味3) ham & bacon penne-長通粉小挺身,唔會腍,白汁+鹹鹹的火腿同煙肉,1淡1濃balance番-因嗰時已經凍咗,但都不俗4)+40-將2個main變成set,1個set正如食家所講,有i)fries : 1小籃,很不錯因外脆內軟,帶d香草,goodii)wings : 2隻,個人略嫌香草味過濃iii)drink : 1杯-餐廳已佈置到有halloween氣氛-waitress好似有d生手同烏龍,不過attitude好nice同積極,遲d應該熟手
昨天3人來lunch,叫咗

1) 8"pizza

2) 半份pork ribs
- 肉腍,鬆軟又厚身,配埋個醬汁,滋味

3) ham & bacon penne
-因嗰時已經凍咗,但都不俗

4)+40
-將2個main變成set,1個set正如食家所講,有
ii)wings : 2隻,個人略嫌香草味過濃
iii)drink : 1杯

-餐廳已佈置到有halloween氣氛
2007-09-23
一行七人周四晚上gathering,七時半到達,只有另外一圍二人。小店子也不太焗促。點了三個14" pizza, patine(焗芝士薯條),凱撒沙律,雞翼,另汽水果汁。小麥pizza底有淡淡甜味,有特色,用料新鮮,亦很足料,薯條十分美味,雞翼入味,全部即叫即整,十分熱辣。埋單$636,在soho區算是抵食。多謝店主容忍我們的嘈吵。走的時候是九點,全店幾近滿座。
小店子也不太焗促。
埋單$636,在soho區算是抵食。
多謝店主容忍我們的嘈吵。
走的時候是九點,全店幾近滿座。
2007-09-19 0 瀏覽
Got a flyer of Daddyos in my mailbox last month, finally had a chance to check it out on Monday.Team lunch for 5. Ordered a Clam Chowder Pizza, chicken wing, poutine, baby back ribs and caesar salad. The poutine is super delicious, can't stop eating once started. Chicken wings are nicely done, tender and juicy. Clam Chowder pizza is a nice surprise. Never thought elements of clam chowder can blend so nicely with a pizza crust! Heard from the next table that the chicken linguini is also qui

Clam Chowder pizza is a nice surprise. Never thought elements of clam chowder can blend so nicely with a pizza crust! Heard from the next table that the chicken linguini is also quite nicely done.

Will come back for sure for the linguini.

Nice decor and ambiance. Humorous and classy paintings. Nice music, but can be louder.

Each person pays just 90 bucks for all these! What a deal!
2007-09-14
好耐無參加小姐lunch. 今次再次收到邀請, 地點係Daddyos. 早前收到其email已想外賣試試, 適逢其會, 加上大家相就日子. 成行!!店子小小, 我們八個的座位由兩張檯合併而成, 已霸佔了店中絕大部份的位置. 空間算是狹少, 幸好該裝修還是讓人感覺不錯的!!無見一排, 大家忙於交換近況. 匆匆的點了一個14”Clam Chowder Pizza, 一客8”自選配料pizza, 一客Caesar Salad和Tangy Chicken Linguini. 每款再加錢要了雞翼作meal deal. 先上14”pizza, 賣相不錯, 明顯見到粒粒蜆肉, 配料豐富, 起碼唔會見到粗粗的批邊圍位. 餅底以小麥粉製作, 亦得算薄. 食落頗香小麥味, 別於平常所食到的, 有新意! 蜆肉唔腥亦無雪味, 配合其他食材如磨菇, 火腿, 煙肉等, 味道不錯!! 接住就係沙律, 8”pizza和雞翼. 同時還送上幾籃炸薯條. Caesar salad唔合格, $42一客, 只係薄薄一層的生菜, 再淋點caesar source, 份量好少, 比有些以此作頭盤的水準還要差…

接住就係沙律, 8”pizza和雞翼. 同時還送上幾籃炸薯條. Caesar salad唔合格, $42一客, 只係薄薄一層的生菜, 再淋點caesar source, 份量好少, 比有些以此作頭盤的水準還要差…但有趣的是, 這裏以煙仔餅代替麵包粒, 煙仔餅雖鬆脆但於事無補. 細pizza可自選三款配料, 有crab meat, 黑橄欖(另一款忘了). Pizza上檯, 原來crab meat是指蟹柳….. 真令人哭笑不得! 沒吃, 但最終還剩下一件…烤(焗?)雞翼面層有點香草, 頗香口, 加$20有兩隻, 可以!! 個人最喜歡是炸薯條. 是整個薯仔切條的, 粗粗的, 還可看到一點薯皮. 面層加滿調味粉, 熱辣辣又香口, 獨力”消滅”了一籃! 壓軸出場是Tangy Chicken Linguini, 基本上大家已開始停手, Tangy Chicken Linguini份量唔多, 每人可分得一啖淺嘗, 色調似咖喱味, 抱歉食唔出有咩調味, 但味道偏咸和濃, 幸雞肉尚算.

每人各要了一罐汽水. 埋單每位六十大洋. 嘻嘻哈哈的又一個中午, 不錯的!!

p.s. 謝謝JcLee的自家美味曲奇^^
2007-09-13 2 瀏覽
睇menu 見到其中一個pizza 係“inspired by soup”, 一定要試! Pizza 上面有clam, potatoes, mushroom, ham & bacon. 果然feel 到inspired soup, 海鮮汁浸入pizza, 食時海鮮味慢慢散出. 上面既Potatoes + Ham 有驚喜. Potato 增加口感, 個Ham 唔係一般用料, ham 邊有black pepper. 值得欣賞.至於個pizza crust, 唔係好慣食呢種pizza 底, 都係鍾意傳統薄薄意式pizza再食左French fries with gravy, 老闆話越多gravy 越好味. 我下次會信老闆既提議^^

見到人地話依間幾好食就慕名黎試下. 我叫左個芝士薯條, 雞翼同一個細size八吋薄餅. 芝士薯條: 有好多芝士. 雖然我覺得濕左少少, 但味道唔錯, 下次會試下原味.雞翼: 好有心機整既雞翼. 煎完仲落唔少既香料. 有heart既作品.薄餅: 可以揀三樣料, 我揀左辣肉腸, 蝦同尤魚. 餅底就揀左脆餅底. 味道非常好, 各樣配料既味道都好出. 講真我覺得好食過pizza hut, califonia pizza kitchen同pepperoni.再加埋兩罐汽水都唔駛$200賣單. 咁既質數, 絶對抵食.可以去我個blog睇相,或click入"標籤->飲飲食食"睇我個飲食blog.http://klcchung.blogspot.com/2007/09/soho-daddyos.html

再加埋兩罐汽水都唔駛$200賣單. 咁既質數, 絶對抵食.

(非會員)
今日行街經過daddyos,印象中好似係飲食周刊介紹過,咪去試試囉。點知真係有d驚喜,點咗個Haiwaii Supreme Pizza,d味道啱啱好,但個批底真係正到不得了,好脆~比起CPK d 薄批好上唔知幾多倍!之後佢地介紹我食chicken wing....d味道好惹味,好香好特別。一問之下先知原來個d汁係老板秘製既。本來我同我d朋友都飽飽地,食左一隻之後就停唔到口。到埋單果時,兩個人只係150到,抵食到震啦.....

飽飽地,食左一隻之後就停唔到口。

到埋單果時,兩個人只係150到,抵食到震啦.....
2007-08-22 4 瀏覽
I love Daddyos's fries!! It reminds me the wonderful fries I had in Vancouver!!! Indeed, I can say it's much better that =P The wings are excellent too~ Fr those who loves Buffalo wings, you gotta to try it!! and also their Poutine too!!All in all, it's recommended, especially for those who miss the taste of food in North America.

2007-08-19 5 瀏覽
食過香港同美國常食的pizza,一直以為: Pizza 鎹 ,度度都差唔多鎹 ,有乜咁特別呢? 不過Daddyos 改變咗我的睇法。Pizza 有口感,聽講係以小麥麵粉搓成,好有咬口!我更情迷上Daddyos 嘅薯條和雞翼,,惹味到不得了呀!!!

2007-08-16 7 瀏覽
昨日3周刊介紹, 今日食晏時去了試食, 舖面頗細, 只可以容納大約二十人, 但十分整潔試了周刊介紹的烤雞薄餅及凱撒沙律, 薄餅的燒烤醬味很濃, 但餅底一般, 個人還是喜歡必勝客的餅底, 沙律的份量很足, 不像其他美式餐廳, 給數十元只給你幾片菜價錢十分便宜, 由於薄餅可以散叫, 在中環與兩三位同事吃飯時想吃薄餅又吃不下整個的話, 這裡是不錯的選擇