2008-04-01 25 瀏覽
店子不大,我們一行9人已經佔了店子的一半了。但店內感覺很舒服,令人很輕鬆的感覺。好了好了,食方面呢因為點菜的不是我...以我記憶有以下的喇..1. 薯條($28) - 真的超好食呢..有特別的味粉..而且在吃到最後時,薯條也沒有漏氣的感覺2. 煙肉碎芝士肉汁焗薯條(好像是$48) - 我是不別cheese的所以都沒試,但大家都說很好食呢,雖然有醬汁令薯條"lum"了,但大家都說比正常的薯條更好食呢3. 周打蜆肉濃湯pizza ($128) - 真的挺特別呢..但太juicy的感覺,吃起來有點手忙,而且pizza的餅底比普通的pizza厚了點及不夠脆4. 至尊pizza ($128) - 話說這店的pizza名字和pizza hxx 是差不多的,這至尊pizza 餅底薄而脆,好吃!!但這款pizza的料子不太吸引,下次要試另一款的!5. 雞翼- 我忘了它的名字。這雞翼用的香料可是超香的呢,一放下我已經被吸引了。食下去也很juicy的雞汁流出,但略覺得雞肉沒有很入味,而且這盤雞翼中有一隻好明顯是嬰兒雞吧,小只得可憐,只有其他的一半。這方面應該要有點準則,畢竟我可是給你差不多$45 /6隻

5. 雞翼- 我忘了它的名字。這雞翼用的香料可是超香的呢,一放下我已經被吸引了。食下去也很juicy的雞汁流出,但略覺得雞肉沒有很入味,而且這盤雞翼中有一隻好明顯是嬰兒雞吧,小只得可憐,只有其他的一半。這方面應該要有點準則,畢竟我可是給你差不多$45 /6隻的呢。不便宜的啊!

6. 意粉我們點了三份,印象中都很普通。
但其中一份是spice的,食下去怪怪..因為畢竟沒吃過辣意粉,而且不是普通的辣,食得辣的我也覺得好辣,要三思啊。

最後也挺建議大家去試一試呢!!
2008-03-30 12 瀏覽
想不到SOHO區有咁抵食的西餐廳,普遍每個Dish都係$60-80左右(不計pizza)我同男友七點一行兩人,點左個Poutine(大約叫芝士薯條),Caesar Chicken,同一個8吋pizza。Poutine都ok,但d薯條不夠脆有D腍,但都幾好味。相比起Outback 的芝士薯條,當然冇咁罪惡,因為少d芝士同埋冇咁油炸熱氣,哈哈。Caesar Chicken個sauce ok,但d菜就失色了,不夠爽脆同fresh,雞肉有d似pizza 上個d 雞肉topping,整体上不算難食,但都不算好食。8吋pizza有得自選3個toppings, 我地揀左pepperoni, onion and pineapple...個批ok, 幾薄脆! d料都中規中舉, 我覺得好食過Fat Angelo's 的pizza呢道環境都幾好, 有d小玩具比你玩, 例如扭計骰同埋過3關等等, 服務亦都唔錯, 可以一試。

2008-03-29 2 瀏覽
Heard about Daddyos, but never knew where it was! Just happened to stumble upon it after happy hours! Had the Fabio 14" ($128) and a full slap of Ribs ($98) to share!Very nice crispy thin crust! Oily but yet delicious pizza! They dont stinch on the cheese! Honestly can say its one of the best pizza in HK I've ever tasted! Good traditional yummy pizza!Next time I definitely wanna try their poutine! Not many places in HK offers good poutine!While were were chatting, I could see the cook piling the

While were were chatting, I could see the cook piling the cheese on fresh made fries!
7/3(五) 7pm週五晚上,兼職過後於上環會合男友一塊兒踱步到SOHO,晚飯落腳地於士丹頓街的Daddyos.七時未到,推門入進,小店面積不足三百呎,桌椅排得密密集集的,我倆被安置於倚窗的高腳桌椅座,能眺望街景,挺愜意呢!瞄瞄餐牌,食物選擇總算對辦.我倆要了Caesar Salad$42,Poutine$48,Crabmeat,clams & mushoom pizza$62.Caesar Salad--羅文生菜新鮮爽脆,凱撒汁口感creamy;至於麵包條尚算香脆;再撒上煙肉碎;完全合乎標準!Poutine--香脆無比的薯條充滿薯香及鹹香;配以面層半溶軟芝士及煙肉碎,再以無敵gravy墊底,薯條淋漓盡致地索盡精華,男友食指大動,鯨吞近整碟後一臉滿足,肚皮卻脹至動彈不得... Crabmeat,clams&mushoom pizza--自選餡料三款;蟹肉沒口感,且沒啥蟹味.蜆肉亦然;味如嚼膠;而蘑菇於一般情況下沒理由會放不進口嘛!幸而鮮蕃茄還吃得過去;唯薄薄餅底脆卻不鬆,相形失色的一味!至於服務,老闆及女侍應均招呼妥帖,跟老闆侃侃而談下,老闆還慨嘆租金貴得駭人;現勉強還可守下去.撇開那
7/3(五) 7pm

撇開那一塌糊塗的招牌薄餅,此店理應支持吧!

2008-03-10 2 瀏覽
同朋友行完chanel展就行經此地食Lunch喇因為上次已經好想食喇何耐太多人好彩今次有位叫左個6" pizza自選3種餸芝士薯條個pizza好好味D餸好大粒不過個薯條唔係咁好味不過都值得一試^^
同朋友行完chanel展
個pizza好好味D餸好大粒
不過個薯條唔係咁好味
不過都值得一試^^
2008-03-07 11 瀏覽
係SOHO徘徊左好耐唔知食邊間好一係PEPPERONIS一係呢間最後揀左後者因為少分店D hhaha6pm去到店內只有一對外籍母女食緊野14寸+fries自問冇本事食咁多啦所以只係叫左:1. HOUSE GARDEN田園沙律,純粹清下腸胃個汁好好味呢2. DEEP FRIED SHRIMPS黃金炸蝦,十分一般(已很俾面...)用好多bread crumbs基本上食唔到任何蝦味...3. 8"煙三文魚pizza好正!!!最好係d料批底唔算超級出色,而且有d但係d茄醬,芝士,其他材料的份量比例岩岩好效果很好,值得返黎再食呢度地方唔大,但勝在氣氛好,店員又友善感覺好似去左朋友屋企食佢媽媽廚既homemade pizza(sorry個廚師係外籍男士來的)ps TOILET乾淨令人感動!!
係SOHO徘徊左好耐

14寸+fries
自問冇本事食咁多啦
所以只係叫左:

1. HOUSE GARDEN
田園沙律,純粹清下腸胃
個汁好好味呢

2. DEEP FRIED SHRIMPS
黃金炸蝦,十分一般(已很俾面...)
用好多bread crumbs
基本上食唔到任何蝦味...

3. 8"煙三文魚pizza
好正!!!最好係d料
批底唔算超級出色,而且有d
但係d茄醬,芝士,其他材料的份量比例岩岩好
效果很好,值得返黎再食

呢度地方唔大,但勝在氣氛好,店員又友善

(sorry個廚師係外籍男士來的

ps TOILET乾淨
令人感動!!
很久沒有小姐Lunch了,是日就在這裡吃薄餅。新店子,光猛又窗明几淨。舖面不大,我們八人已佔去店內大部份的位置。這裡裝修簡單,也坐得舒適,檯上放著好幾件小玩具,也讓我們興致勃勃的研究了一會兒。研究還研究,也要看看有什麼吃的。薄餅方面,店長推介了Clam Chowder,還有我們自選的8吋薄餅,另外還有辣雞翼hot wings,凱撒沙律及Tangy Chicken Linguini,女多男少的場合,也應該足夠的了。大小薄餅先後上場,薄餅是用全麥粉搓成,比起平時吃到的高筋麵粉,乾脆一點,也沒有內裡鬆軟,視乎吃的喜歡那一種口感,個人而言,我喜歡薄的脆的,但又想有鬆軟一點的口感,這裡的餅底,不太合口味。Clam Chowder是用上了蜆肉、薯仔、火腿、蘑菇及煙肉,材料豐富,但味道一般,似乎沒有什麼特色。自選的那個,其中配料有在坐食友的心水~~Crab Meat,不過上檯時發現所謂的crab meat,原來只是蟹柳,令大家也大失所望。加上了黑橄欖及芝士,這個也是太硬,加上配料不是太吸引,八人分吃六小件,竟然還剩下一件沒人問津,不是大家禮讓,便是也不欣賞了;凱撒沙律是「全新形象」,將烘麵包粒換上了

大小薄餅先後上場,薄餅是用全麥粉搓成,比起平時吃到的高筋麵粉,乾脆一點,也沒有內裡鬆軟,視乎吃的喜歡那一種口感,個人而言,我喜歡薄的脆的,但又想有鬆軟一點的口感,這裡的餅底,不太合口味。Clam Chowder是用上了蜆肉、薯仔、火腿、蘑菇及煙肉,材料豐富,但味道一般,似乎沒有什麼特色。自選的那個,其中配料有在坐食友的心水~~Crab Meat,不過上檯時發現所謂的crab meat,原來只是蟹柳,令大家也大失所望。加上了黑橄欖及芝士,這個也是太硬,加上配料不是太吸引,八人分吃六小件,竟然還剩下一件沒人問津,不是大家禮讓,便是也不欣賞了;凱撒沙律是「全新形象」,將烘麵包粒換上了煙仔餅,在座食友也嘖嘖稱奇。不過吃落,原來煙仔餅也有可吃之道,至少是夠鬆脆。這個凱撒沙律,羅馬生菜不太夠鮮脆,芝士沙律醬汁也不太夠味,巴馬山芝士及煙肉碎也淡淡的,樣樣都差一點點;Tangy Chicken Linguini是青紅椒加紅洋蔥加燈籠椒及核桃碎,吃落卻有濃重的芝士味道,膩膩的,八人分吃,一人吃一點,剛好;還有幾籃的炸薯條,見牆上寫著Best Fries in Town,老實說,也不無期望的。吃落熱辣脆口,不過也頗油膩,也沒有什麼薯仔味道,說是Best Fires,有點過譽;到寫食評時才醒起,原來沒有吃過辣雞翼,不過見炸得幾香口,不錯的吧!

大家嘻嘻哈哈,談天說地,很快又要返回工作岡位。連凍飲,埋單每人剛好六十元,吃得飽飽,幾經濟的。

題外話:是日最好吃的是上圖的牛油曲奇餅,鬆脆可口。但並非店子的出品,是食友JcLee的製作,在此謝過。
2008-02-11
去睇曼城打比戰前專程上來食PIZZA有說此處環境不好空間少,這是真的,但勝在夠HOMELY,當然侍應姐姐們的友善態度令我們坐得更自在。MARGHERITA PIZZA W/ANCHOVIES味道極好,不過不好ANCHOCIES的就別叫了,你會嫌鹹。上檯是十四吋巨批,兩個人當然是吃不完(還要試其他食物啊),結果要打包送人吃,心想若侍應姐姐能在落ORDER的時候提醒一下我們可以叫八吋批會好些。秘製原味雞翼很香口,已經幾SPICY,但又不能說驚為天人。白汁海鮮長通粉味道很淡,但好處是不膩又不漏,海鮮就別期望太多。埋單計埋兩支喜力,價錢是可以的。周日晚上單人匹馬來自閉的有,兩口子來拍拖又有,七人聚會都有,真是晚點來也要等位的。
去睇曼城打比戰前專程上來食PIZZA

秘製原味雞翼很香口,已經幾SPICY,但又不能說驚為天人。

埋單計埋兩支喜力,價錢是可以的。

2008-01-31
Read some of the recent comments below, I am kind of surprise, I've been to Daddyos a few times and thought the food and service is great. I still think they have the best fries in town. The place is small so don't expect much room.
2008-01-28 6 瀏覽
食物一如其他網友所言,的確不俗。不過個薯條咸左d。圖中既意粉就無咩特別,不試也罷。但pizza 果然有水準。可惜環境欠佳(標準是以附近同類食肆作比較)。首先座位不夠舒適。其次位與位,枱與枱間的空間很少(全店我想也容不下20位客人)小提示:pizza 有8吋同14吋,但尺寸是根據pizza 的口味而家,即某些口味是14 吋,某些口味是8吋。而該店的招牌周大蜆肉濃湯pizza 是沒有8吋的。
食物一如其他網友所言,的確不俗。

2008-01-25 5 瀏覽
牆上好多食客的相,原來係做妹, 聽到附近話大部分都係自己朋友.唉! 物非所值. 個pizza 好似食麵粉乾. 同埋d薯條好喊. 總之, 好貴呀!
2008-01-20 2 瀏覽
今日朝早12 點幾約左女朋友係中環..一於試下"飲食男女" 介紹個間意大利餐廳- Daddyos行左好耐終於搵到, 一行入去... 好焗=.=搵唔到雜誌講個種home feel, 可能因為晏晝啦.. 見唔到有wii o既同埋!?見到o個個唔知係唔係老細, 不過見到應該係in charge o個個..嘩好嚴肅個樣又惡惡地咁, 叫waitress 做野好大聲, 好記得佢個句「叫你搣紙呀, 你寫野」... 打了折扣...叫野食, 叫左個caesar salad, 煙肉芝士肉汁焗薯條..同佢地自創o既周打蜆肉濃湯pizza ..d 野好快就黎, 黎個陣真係好熱好香...caesar salad 都係一般, 比較失望, 個人喜好鐘意多d sauce 少d cheese至於個薯條都ok, 不過冇咩特別, 個人喜好始終最鐘意outback o個個^^"個pizza 叫最特別, 偏鹹, 不過夾埋d 海鮮都幾match, 事前唔知有size 之分, 係之後聽到隔離檯落order 先知, 點解個waitress 提都冇提o既? 我唔知周打蜆肉濃湯pizza 有冇size 之分, 不過我都希望落order
今日朝早12 點幾約左女朋友係中環..
一於試下"飲食男女" 介紹個間意大利餐廳- Daddyos

行左好耐終於搵到, 一行入去... 好焗=.=

同佢地自創o既周打蜆肉濃湯pizza ..
d 野好快就黎, 黎個陣真係好熱好香...

個pizza 叫最特別, 偏鹹, 不過夾埋d 海鮮都幾match, 事前唔知有size 之分, 係之後聽到隔離檯落order 先知, 點解個waitress 提都冇提o既? 我唔知周打蜆肉濃湯pizza 有冇size 之分, 不過我都希望落order 時佢地講下個size 俾d 客聽. 好似我地兩個人咁, 最後完全不知情之下食左個14 吋pizza, 梗係食唔晒啦...

埋單$270, 冇咩service 同0 個warm 之下真係扣晒分...
2008-01-19 1 瀏覽
見到好多咁好d食評所以就同埋老公一齊去試下,叫左salad、meat lover pizza、chicken wings同埋ribs,有以下評語:salad = 一般(好麻麻地),冇平時食開d沙津咁好食,beacon bits 冇我平時去city super買又或者d餐廳自己整咁好,好平貨式,沙津醬又麻麻,有d失望,我老公食左少少就停手。meat lover pizza = 本人就唔太鍾意太多肉,但pizza新鮮加上餅底係用小麥做,又好食又健康,見到人地食煙三文魚,都好吸引。chicken wings = 一般,冇pizza hut咁好食,食評仲話ok,我咁鍾意食雞翼下次都唔叫。ribs = 又係一般之作,唔駛呢到食,反而行前少少個間仲好食得多。下次salad、chicken wings、ribs都唔會叫,好想試下芝土薯條。

2008-01-13
跟左之前d評論去試下啦,,,,發覺的確唔錯bor....a) 好香脆8" Pizza ($68) - 要了ham, pineapple, prawn - GOOD!!b) 半份Pork Ribs - 多肉多汁- GOOD!!c) Caesar Salad ($42) - GOOD!!d) Apple Juice & Peach Juice ($12each) - GOOD!!很好ge晚餐呢~~~~~
跟左之前d評論去試下啦,,,,發覺的確唔錯bor....

b) 半份Pork Ribs - 多肉多汁- GOOD!!

很好ge晚餐呢~~~~~

2008-01-09 6 瀏覽
上星期去食咗:1. Clam Chowder Pizza- 揀咗Whole wheat 餅底,pizza 嘅 chowder 味濃,加埋粒粒蜆肉,好食。不過14 吋真係好大個,人少一定要打包。呢度D pizza真係做得唔錯。2. Mixed Platter- 共4款: baby ribs, french fries, chicken wings & deep fried shrimps. baby ribs 唔係幾好食,略硬及'鞋',薯條外面好鬆脆內裡似薯蓉,有薯味,好味。雞翼肥大肉嫩,味道濃郁。炸蝦就無咩特別。3.墨西哥椒青檸雞肉意粉- 味道幾清新,酸酸地,食多咗D膩嘅食物,呢個意粉可調和番個口感。本來好想試Poutine,cheese-lover 應該會好鍾意,但友人嫌太漏,咁留番下次啦!
上星期去食咗:

1. Clam Chowder Pizza