2021-11-27 34 瀏覽
果味濃純素雪糕🍦芒果🥭 ($42)果咪香濃,甜味近似芒果乾🤩紅肉火龍果($48)呢隻味係出面比較少有,呢款反而有驚喜☺️,可能是你想比較有少啲類似嘅產品,冇咁容易有比較。見到個顏色都係好鮮艷嘅紅色,已經好eye catching 🤩食落好似啲好龍嘅火龍果汁咁樣,有少少火龍果籽,果味好足👍🏻Mini Cone🍦榴槤呢款一攞已經聞到一陣濃烈嘅榴槤味,食落都好creamy,唔講真係唔知係素雪糕🍦,有浸好濃郁嘅榴槤味好似食緊榴槤咁樣,唔會好似啲假香精味咁,值得一試😍,榴槤控必試👍🏻竹炭椰子🥥竹炭咪就係黑色,但係食落就唔會覺得係有啲特別嘅味,有淡淡嘅椰子香味,又唔會太甜👍🏻📍 DAMA (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖
果味濃純素雪糕🍦

芒果🥭 ($42)
果咪香濃,甜味近似芒果乾🤩

紅肉火龍果($48)

Mini Cone🍦
榴槤

竹炭椰子🥥

📍 DAMA (尖沙咀)
2021-11-26 23 瀏覽
成日都想試呢間K11嘅素食cafe😍,我哋上星期去咗試試。Cafe內部嘅位置喺幾靚,另外有幾張枱係外面,唔會好擠擁咁🤓百頁豆腐稻庭烏冬 (加沙冰套餐 $88)呢個烏冬大大碗,望落好足料,裏面有百頁豆腐、蕃茄等。仲可以自己揀要和風沙律或者自家製麻辣味添,我哋就揀咗和風沙律🥗佢有兩種醬汁俾我地,分別係芝麻醬同日本醬油,加咗醬汁後,食落味道更香。而且百頁豆腐咬落都幾爽口,烏冬都幾有咬口同彈牙,鍾意食清清地既人就啱晒啦😋牛油果燒烤醬素菜卷 (加沙冰套餐 $88)牛油果大大舊,食到尾都仲有😝 Wrap入面仲有啲沙律菜同菇類,所以食落又軟又脆。Wrap加咗BBQ醬,BBQ醬好多又惹味,我覺得味道有啲似沙爹添🙈 Wrap嘅外皮就比較厚身,撈埋醬汁就啱🙆🏻‍♀️牛油果香蕉沙冰作為牛油果🥑fans 嘅我哋,一定會試吓佢哋嘅牛油果沙冰,的確無令我哋失望😍 牛油果沙冰質感creamy,好rich,可能加咗香蕉效果更好👏🏻 沙冰味道無俾香蕉霸晒,第一啖感覺上香蕉出啲,但之後牛油果味會慢慢滲出,所以牛油果味都幾香濃士多啤梨芒草沙冰一開始會驚佢既士多啤梨味會特別特出,但之後飲落去就幾有驚喜😍因為士多啤梨同芒果味既味

百頁豆腐稻庭烏冬 (加沙冰套餐 $88)

牛油果燒烤醬素菜卷 (加沙冰套餐 $88)

牛油果香蕉沙冰

士多啤梨芒草沙冰
一開始會驚佢既士多啤梨味會特別特出,但之後飲落去就幾有驚喜😍因為士多啤梨同芒果味既味道幾平均,唔會商一邊特別濃。而且呢兩種配搭都幾夾,杯沙冰打完出嚟之後,飲落好冰爽之餘仲幾smooth❣️佢又唔會特別甜,整體嚟講都唔錯
🥭

百頁豆腐 $38
百頁豆腐用大杯裝住,所以份量絕對唔少。百頁豆腐啱啱新鮮炸好,有啲百頁豆腐嘅外皮仲好脆添,又暖笠笠🤓 百頁豆腐用咗椒鹽調味,夠晒惹味🥰 而且百頁豆腐內裏嘅口感軟綿,同外皮形成對比

軟雪糕筒 (雙拼) $48+4
原來佢哋每日都會有唔同味道嘅雪糕供應,我個日就揀咗火龍果味加燕麥奶味,個扭紋雪糕筒真係幾靚咖😛 火龍果味雪糕顏色sharp, 食落會有啲火龍果籽,味道都好到位,唔會太甜😆 燕麥奶味口感就比較實,亦都冇咁易溶,燕麥味濃,所以我覺得成個雪糕組合幾好又特別

芒果椰子味雪糕 $38
呢杯雪糕都幾大杯,最正係佢個質地唔會特別快溶🤤芒果味幾濃,但唔會有種死甜既味道。加上佢有椰子味配襯,所以芒果既味道都中和番,食落都有少少肉,幾有口感

2021-11-25 30 瀏覽
上次朋友食過佢嘅榴槤軟雪糕仲回味緊,成日都叫我再陪佢嚟食過,今次終於約到時間同佢嚟食,店內唔止有雪糕同甜品,仲有啲輕食,見佢新出咗長通粉,試吓先😁🍽植物肉醬長通粉 $116包一杯$42以下嘅飲品同酥物植物肉醬長通粉食落同平時嘅肉醬長通粉冇乜分別,份量都唔算少,味道唔錯飲品-芒果熱情果紅茶紅茶搭配熱帶甜美的熱情果、芒果,濃郁果香,味道香甜酥物-鹹點/甜點我揀咗前者,食落口感酥脆、餡料足,雖然唔知入面係啲乜,但係好好食😋純素雪糕杯 $48雪糕杯有6種口味選擇,朋友當然揀返榴槤味,味道出得嚟又唔會太重,口感仲好細滑添🍦軟雪糕 $48每日都會有4款唔同嘅味道選擇,今次就揀咗荔枝味🤩荔枝味好出,味道唔會太甜,質感好似食緊雪葩❇️🧇雞蛋仔軟雪糕 $92雞蛋仔有朱古力同抺茶味,我係抺茶控,梗係要試吓抺茶啦!員工話抺茶味會比較回甘所以最好揀嘅雪糕味道要甜啲較好,咁🍦味道我就揀荔枝同🍓mix,雞蛋仔即叫即整,大約等10分鐘就食得熱辣辣嘅雞蛋仔點上雪糕一齊食,估唔到都幾夾喎!杯底仲有唔同種類嘅堅果,口感非常豐富😋

🍽植物肉醬長通粉 $116
包一杯$42以下嘅飲品同酥物
飲品-芒果熱情果紅茶
紅茶搭配熱帶甜美的熱情果、芒果,濃郁果香,味道香甜
酥物-鹹點/甜點

純素雪糕杯 $48

🍦軟雪糕 $48

🧇雞蛋仔軟雪糕 $92
2021-11-22 659 瀏覽
因為大家都越黎越注重健康嘅關係,所以純素餐廳而家就越嚟越受歡迎。DAMA就係其中一間提供純素食物嘅餐廳。第一次去純素餐廳,就梗係要做足功課,知道必點嘅會係呢一個:🍦純素朱古力雞蛋仔加火龍果x楊枝甘露扭紋雪糕 - 呢個雞蛋仔加雪糕,味道同埋打卡都兼顧到!初初都有諗過雞蛋仔配雪糕,會唔會好快林,佢又唔會喎,個低能仔仲好趣好好食。扭紋雪糕好清新,酸May May同朱古力個甜中和返,好正!我哋仲點左兩個麵餐🍜百頁豆腐稻庭烏冬 - 呢個烏冬加埋有我鍾意嘅醋,個麵質又好唔錯,係勁好食嘅!🥤招牌水果烏龍茶 - 水果新鮮、清新,茶底又正!🫔日式麻醬烤豆腐卷 - 呢個卷好足料,仲有我好鍾意嘅麻醬,真係冇得彈!🧋火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 - 海鹽同杏仁奶嘅配合真係好有趣,而且有火龍果加持,味道都唔錯!食完個雪糕,意猶未盡,我哋仲加多咗個杯裝嘅雪糕,今次就叫咗一個杯裝嘅火龍果雪糕,味道清新,正!呢度咁多樣嘢加埋,樣樣都好飽肚,兩個人夾埋食咗$300 ,平均都係$150一個人。嘢食都幾好食,而且環境都坐得幾舒服,真係一間CP值勁高嘅純素餐廳。 值得推介!#DAMA #damajuice

第一次去純素餐廳,就梗係要做足功課,知道必點嘅會係呢一個:

我哋仲點左兩個麵餐
🥤招牌水果烏龍茶 - 水果新鮮、清新,茶底又正!
百頁豆腐稻庭烏冬

百頁豆腐稻庭烏冬
火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶  +  招牌水果烏龍茶
火龍果雪糕
  • 純素朱古力雞蛋仔加雪糕
DAMA (尖沙咀)一直都好想試下呢間主打純素嘅輕食店舖🥰🥰今日準時放工,一於為Blue Monday 增添色彩🌈🌈☀️🌟雙味雪糕單味雪選售價 Single flavor soft serve +$4(售價較高的軟雪糕口味)~雪糕不含牛奶,免面乳糖不耐症人士嘅煩惱🌟紅肉火龍果配芒果扭紋雪糕 $52食得出用新鮮紅肉火龍果和芒果🥭製作而食,味道好真實沒有增味劑的感覺👍🏻 而且一紅一黃,顏色對比鮮明❣️ 打卡一流☺️🌟藍莓乳酪配士多啤梨乳酪扭紋雪糕 $622種莓類乳酪混合一起,酸酸甜甜味道很配合😋😋 而且竹炭雪糕🍦筒很脆身~🌟純素雪糕杯:楊枝甘露味 $38喜歡甜品既小編當然要食埋期間限定嘅純素雪糕杯😆 楊枝甘露味不會太甜,而且沒有加入牛奶,食落不會膩,好清新~🌟 純素抹茶雞蛋仔 $48雞蛋仔好有嚼口~ 入而仲有新鮮奇異果🥝、士多啤梨🍓,最底層有榛果、葵花🌻籽等,好健康😉😉🌟 柚橙暖粒粒 $48食完凍嘅雪糕飲番d 暖笠笠既飲品先🥰 入面啖啖西柚和香橙🍊果肉,好足料,而且唔甜唔洗擔心攝取過多糖份~地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖
DAMA (尖沙咀)

一直都好想試下呢間主打純素嘅輕食店舖🥰🥰

🌟雙味雪糕
(售價較高的軟雪糕口味)
~雪糕不含牛奶,免面乳糖不耐症人士嘅煩惱

🌟紅肉火龍果配芒果扭紋雪糕 $52

🌟藍莓乳酪配士多啤梨乳酪扭紋雪糕 $62

🌟純素雪糕杯:楊枝甘露味 $38

🌟 純素抹茶雞蛋仔 $48

🌟 柚橙暖粒粒 $48

2021-11-15
/ 之前見到有人影咗呢度嘅雪糕勁靚勁吸引,仲要係全素雪糕,相當吸引咗﹗一嚟到就見到好精緻嘅店面、好有藝術感嘅店內設計同1擺設,雖然位置唔多,得3張 4人枱同4-5個單人座,但靚靚嘅pattern令每個角落都變成打卡位﹗/首先就講吓呢度最多人食嘅 Vegan 軟雪糕啦﹗紅火龍果 + 燕麥奶 軟雪糕今日有兩款味,我自己平時都飲咗Oat Milk幾年了,今次有得試Oat milk認真要試試,除咗好香燕麥味,仲keep到奶滑嘅口感,而紅火龍果相對比較接近雪芭嘅軟雪糕,果味嘅清甜點綴咗燕麥奶嘅味道,第一次試呢種配搭,估唔到又幾夾﹗日式麻醬烤豆腐卷 餡料除咗有牛油果、仲有鹽烤百頁豆腐,由豆漿製成再經氣炸鍋炮製,相對少油啲,配埋其他超新鮮又多水份嘅配菜,咬落層次好豐富,味道又好清新﹗清熱除濕湯 [蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果、扁豆 ]作為一個夜瞓小編,平時真係好需要湯水嘅滋潤,今次養生啲揀咗中湯,值得一讚係呢度雖然主打雪糕,但煲出嚟嘅中湯都好有水準,調味啱啱好之餘仲畀足湯料,食完個雪糕飲返杯個胃即刻暖晒﹗竹炭椰子硬雪糕杯 試過軟雪糕唔錯,店員推介試埋硬雪糕,包裝真係幾靚,因為抹茶冇晒我所以揀咗椰子,一打
﹗/

首先就講吓呢度最多人食嘅 Vegan 軟雪糕啦﹗

紅火龍果 + 燕麥奶 軟雪糕
,除咗好香燕麥味,仲keep到奶滑嘅口感

,味道又好清新﹗
日式麻醬烤豆腐卷

清熱除濕湯 [蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果、扁豆 ]

清熱除濕湯[蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果、扁豆 ]

竹炭椰子硬雪糕杯
試過軟雪糕唔錯,店員推介試埋硬雪糕,包裝真係幾靚
,因為抹茶冇晒我所以揀咗椰子,一打開發熱真係極黑🤣味道好濃郁。不過如果有得揀就想食抹茶多啲~
竹炭椰子硬雪糕杯
下午茶
清熱除濕湯[蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果、扁豆 ]
2021-11-13 45 瀏覽
上次食過dama既純素雞蛋仔,印象好深刻🥰今次就再黎試下佢既其他食物,呢度有得嗌餅卷套餐或者麵食套餐,可以跟一款飲品或者湯。特別鍾意呢度既飲品,就算黎淨係買杯野飲走都開心。  餅捲套餐($88) 1⃣️日式麻醬烤豆腐卷 入面材料好豐富🤩有生菜、牛油果、紅蘿蔔、百頁豆腐、枝豆,有淡淡麻醬香,醬汁份量唔會太多令人感覺好heavy。成個捲感覺好健康,而且食落清爽,再加上牛油果creamy既質感,口感唔錯😌  2⃣️火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶  呢杯飲品好有驚喜😍火龍果烏龍茶係打成沙冰狀,好清涼解渴,而且飲得出真材實料既水果香味,甜度啱啱好,應該冇額外加好多糖。最最最驚喜既係面頭既奶蓋,純素既杏仁奶蓋,果仁既味道好出🤤而且質感好厚實。第一次飲純素既奶蓋茶飲,冇諗過可以咁正😳

餅捲套餐($88)
 1⃣️日式麻醬烤豆腐卷

2⃣️火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
2021-11-12 288 瀏覽
《新派健康純素💚》———————————————-#DAMA 🌴-呢間位於K11 Musea嘅純素餐廳,裝潢風格一啲都唔單調樸素,有別一般嘅素食店😆 店內多面嘅花草牆,啱哂打卡,藝術感十足,而且食物賣相十分吸眼~ 原來素食都可以相機食先📸-一定必食嘅係最新推出純素雪糕🍦,健康又好食,仲要超級可愛🤤🖤 竹炭可可椰子軟雪糕筒雪糕質地挺身,入口帶微微冰感,口感有啲似雪芭,不會溶化得太快😋 竹炭味道都幾突出濃郁,入口香滑軟綿,後勁帶有微微嘅椰子香,味道豐富🥰 配搭全素的竹炭餅乾筒,清新不膩,重點係不含蛋奶,係素食主義者嘅必選👍🏻我哋仲食咗楊枝金露味嘅杯裝雪糕,杯裝亦保持水準,之後經開都可以買返幾杯返屋企食🤣-主食方面,選擇都唔少㗎🧡 我哋揀咗麻辣百葉豆腐稻庭烏冬同日式麻醬豆腐卷,兩款都味道清新,好欣賞個手卷,睇到係即叫即包,食材新鮮😚另外我哋仲追加咗個小食,地瓜條金黃酥脆效果,外脆內軟~-跟餐可以配飲品,火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶以豆腐整成奶蓋,相當特別,火龍果十分香甜,配搭淡淡嘅茶香,而且色彩繽粉,點可以唔打卡💕另一杯士多啤梨芒果沙冰果香濃郁,冰凍透心涼❄-⭐ 參考價錢︰麻辣百葉豆腐稻庭烏冬
《新派健康純素💚》
———————————————-
#DAMA 🌴
一定必食嘅係最新推出純素雪糕🍦,健康又好食,仲要超級可愛🤤
🖤 竹炭可可椰子軟雪糕筒
另外我哋仲追加咗個小食,地瓜條金黃酥脆效果,外脆內軟~
另一杯士多啤梨芒果沙冰果香濃郁,冰凍透心涼❄
⭐ 參考價錢︰
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費︰$150
2021-11-09
2021-11-11 31 瀏覽
唔知有無人同我一樣鐘意冬天食雪糕?🤣 天氣涼涼地特別令我有意欲衝去買雪糕食😬 呢間DAMA主打純素健康飲食,當日雪糕就有4款揀,包括紅肉火龍果,燕麥奶,竹炭椰子可可同楊支金露。顏色非常鮮艷,搞到我選擇困難症出哂黎🤩 我試左紅肉火龍果加燕麥奶😋😋要形容的話佢唔似一般軟雪糕,又有d似雪芭既感覺,打完卡都唔會好快溶,而味道都非常之出,可能無牛奶同忌廉所以更食到兩者既原味道👍🏻👍🏻然後我仲叫左一杯招牌水果烏龍茶,雖然話食完雪糕飲野難免淡口d,但呢到雪糕唔太甜加上野飲茶底好香濃,所以呢杯水果茶都好好飲呀😍餐廳座位好少,但鋪表裝修得好靚,真係點打卡都得呀📸 我決定下次要試埋其他味呀🤤🤤🤤

2021-11-10 41 瀏覽
成日行過K11 Musea見到呢間小店,無論係裝修,定係佢地賣嘅雪糕都好吸引我!入到去先知,原來DAMA係一間新派主打健康嘅素食店,除咗一般嘅沙律,低糖蛋糕等,最出名嘅係佢哋嘅不含蛋奶既純素雪糕,因為真係同普通嘅雪糕口感同味感都差唔多!🍎招牌水果烏龍茶HK$48水果嘅份量真係好多,食到啖啖嘅果肉,同時都飲到茶嘅苦澀味!甜度唔算太高,所以唔好甜野嘅朋友仔都可以試下!🍹雪梨蘋果四季春 HK$42秋冬慢慢漸近,有時喉嚨都會比較乾燥,呢一杯就好潤喉🤤蘋果雪梨好香,係會想一飲再飲嘅味道!🥡榴槤雪糕杯 HK$48一打開蓋就好香榴槤味,食一啖落口就感受到好重嘅貓山王!呢句係我男朋友講嘅,因為我係唔食榴槤㗎🤣🤣🤣🥭雙味軟雪糕 HK$46今日嘅口味只係得火龍果同芒果,但呢個組合都幾得意,第一啖食落口唔係好食得出芒果味,但當火龍果個味散去左之後芒果味就浮晒出嚟!雪糕質地好軟滑,完全食得出新鮮生果!🧇港式雞蛋仔軟雪糕HK$78朱古力雞蛋仔包住火龍果雪糕,上面亦都有好多好大粒嘅生果!最底層仲有好多既果仁!朱古力雞蛋仔味道比較苦,有啲似食緊朱古力早餐殼物😂😂口感比較脆,配上甜甜的雪糕真係岩岩好!

🍎招牌水果烏龍茶HK$48

🍹雪梨蘋果四季春 HK$42

🥡榴槤雪糕杯 HK$48

🥭雙味軟雪糕 HK$46

🧇港式雞蛋仔軟雪糕HK$78

位於K11 Musea 商場的純素主題食店,大家一定不能錯過!食物款式選擇多,有素卷、主食,又有甜品雪糕,餐廳那個嘴唇是很可愛的打卡位。牛油果燒烤醬素菜卷:素菜卷絕對是健康之選,近來我特別喜歡牛油果,這用來配搭沙律或素菜卷真的很perfect,加上秘製燒烤醬,令清淡的素菜味道不會單調(必吃)和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬:日式烏冬用紙盒盛載,有種台灣便當的風味。紫菜切絲放在烏冬上面,打卡很美。芝麻醬配合冷烏冬,令烏冬更入味。百頁豆腐外層爽口,內層嫩滑,烏冬份量剛好。柚橙凍粒粒:柚子味和橙味配合得天衣無縫,兩種水果都清新,杯中有些水果粒,很有嚼勁。迷你軟雪糕筒,火龍果,芒果:火龍果味軟雪糕夠特別,紅彤彤的顏色很搶眼,我立即塗了一層紅唇膏,有清新火龍果鮮味,味道不會過甜。至於芒果味軟雪糕特別香濃,我真的覺得自己在吃芒果,筒也很香脆。純素朱古力雞蛋仔:大家都知雞蛋仔是我的至愛食物,純素朱古力雞蛋仔你們吃過未?素食人士一定要試,健康又美味。雖然是純素,但脆度十足,依然保持著雞蛋仔的風味,吃得出濃濃的朱古力味。杯中還有奇異果、蘋果片、腰果,各種味道配合起來,口感更豐富。湯:蓮藕湯健康有益,可清熱下火,

芒果及火龍果迷里純素雪糕

湯:蓮藕湯健康有益,可清熱下火,化痰止咳,最正的是湯渣料很充足,蓮藕味濃,整個湯非常入味。

門面:

內在環境:

2021-11-03
芒果及火龍果迷里純素雪糕
  • 牛油果燒烤醬素菜卷
  • 日式麻醬烤豆腐卷
  • 港式雞蛋仔軟雪糕
2021-11-03 38 瀏覽
店舖在K11四樓,經過會被大口公仔吸引住,我就被那句吸引住:We are DreAMA not a salted fish! 小編都唔係咸魚呀!🌹牛油果燒烤醬素菜卷可能冇翻熱嘅關係,嗰卷皮有點腍,不過牛油果同燒烤醬係夾嘅,食落味道口感都唔錯,心諗稍為叮翻熱可能會更好。-🌹和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬比較少凍食烏冬,但原來凍食又另一番滋味,加上配菜都唔少,有主角百頁豆腐,有菇,有蕃茄,味道最出嘅係和風紫菜,用上精美嘅紙盛盒,成整事好日本風,讚的。-🌹湯湯係中式湯,好似同其他食物格格不入,但小編本身喜歡中湯,只要好飲理得它襯唔襯呀!是蓮藕同粉葛加豆,熱上,好味又健康,讚。-🌹純素朱古力雞蛋仔雞蛋仔本身就好邪惡,但衣嗰係純素就安心了好多,焗得好脆,邊位更脆,朱古力好濃,這個雞蛋仔特色係放係嗰杯度,因為要配上生果同果仁,咁嘅配搭又幾好喎,讚。-🌹柚橙凍粒粒橙味加柚子粒,味道爽甜,大杯,讚-🌹迷你軟雪糕筒,火龍果,芒果這個雪糕筒真係好迷你,睇落好得意,而小編亦覺得份量剛好,餐後有時真係不用太大支雪糕,淺嘗它們味道已經好滿足。

🌹牛油果燒烤醬素菜卷

🌹和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬

🌹湯

🌹純素朱古力雞蛋仔

🌹柚橙凍粒粒
橙味加柚子粒,味道爽甜,大杯,讚

🌹迷你軟雪糕筒,火龍果,芒果
牛油果燒烤醬素菜卷
  • 火龍果軟雪糕筒
  • 日式芥末豆腐卷
  • 貓山王榴槤純素軟雪糕
  • 純素雪糕
🤎純素雪糕+朱古力雞蛋仔 (價值 $82-98)vegan soft serve + vegan bubble waffle呢度嘅雪糕🍦全部都好天然、好新鮮,所有口味都好適合搭配雞蛋仔!宜家天氣涼涼地又想食甜品,食呢個冰火交融嘅雞蛋仔配雪糕真係啱晒😋!雞蛋仔熱辣辣,沾上雪糕一齊食,雙重滋味!雞蛋仔杯仲有唔同生果做toppings,杯底亦都有好多唔同種類嘅堅果nuts,好豐富好多嘢食,仲集齊左「冷、熱、脆、軟」四種感覺添😆!原來都冇蛋又冇奶成份都可以做到雞蛋仔,好犀利🤩。朱古力味🍫好濃郁,同雪糕好夾呀!
🤎純素雪糕+朱古力雞蛋仔 (價值 $82-98)
  • 貓山王雪糕
  • 港式雞蛋仔軟雪糕
  • 純素雪糕
2021-10-24 27 瀏覽
喺klook見到呢間嘅優惠package,就係用$50買張卷,180日可以用1次,包括regular+mini size雪糕😱😱咁抵就即刻買張嚟試下!❤️舖位喺K11 Musea,扶手電梯隔離,好就腳又易搵!入到去話想用klook優惠卷,職員都好耐心講解我哋可以揀咩味同埋包括啲咩。咁我就加咗2蚊,要咗個regular嘅扭紋(紅色火龍果+荔枝)、mini嘅荔枝。我個人食雪糕好快就食個大嘅,我朋友少食就要個mini啱啱好,或者小朋友食都啱啱好,係幾user friendly嘅package🥰雪糕嘅水果味都好出,好好味,質地似雪bar😂😂👅

雪糕嘅水果味都好出,好好味,質地似雪bar😂😂👅
Mini  size  荔枝味
Regular  size  火龍果荔枝扭紋
用餐優惠
優惠券
Mini  size  荔枝味
Regular  size  火龍果荔枝扭紋
💖今晚係海傍散步🚶‍♀️之後去K11食嘢,見好多人係Dama度食雪糕搞到心郁郁。佢地嘅vegan雪糕同主食都好精緻,餐具🍴都係回收♻️膠樽蓋整嘅,食得健康開心又環保🥳1⃣️Dragon Fruit軟雪糕筒🍦 $48💖火龍果顏色好靚,啱晒打卡📸️口感似沙冰,食落有顆粒感。火龍果味道清新,唔會甜但又好味😋感覺健康,唔怪得之個個黎到都食!2⃣️Lychee軟雪糕筒🍦 $48 (港式雞蛋仔軟雪糕 +$30)💖荔枝味道比火龍果香甜,沙冰🧊嘅綿密口感食落清新,入口即溶。呢隻味配左雞蛋仔,可可味濃郁,口感紮實,有啲似brownie🍰😝唔會好似平時充滿空氣感嘅雞蛋仔咁呃秤!邊角好香脆,搭配香甜嘅雪糕🍦、各款水果同果仁好滿足🈵️推薦🤰🏻3⃣️ 純素朱古力雞蛋仔🍫 $48💖因為好好味,所以要多個雞蛋仔😂同樣有奇異果🥝、士多啤梨🍓、藍莓🫐同蘋果切片🍎。果仁包括榛子、開心果、瓜子、腰果、合桃同炸提子乾🍇水果清新,果仁健康,食落口感好豐富🥰炸提子乾好特別😆好味!呢款純素嘅無蛋🥚、牛奶🥛,素食同乳糖不耐症嘅朋友都可以食得開心🥳4⃣️Oat Milk雪糕杯🥛 $38💖純素雪糕杯不含乳製品,無添加人造香料同色素,食得安心又開心👍今日去食有火

1⃣️Dragon Fruit軟雪糕筒🍦 $48

3⃣️ 純素朱古力雞蛋仔🍫 $48

4⃣️Oat Milk雪糕杯🥛 $38
💖純素雪糕杯不含乳製品,無添加人造香料同色素,食得安心又開心👍今日去食有火龍果、榴蓮、竹炭椰子🥥、京都抹茶🍵、楊枝甘露🥭同燕麥奶🥛。朋友鍾意飲oatly,所以要左oat milk💃🏻同樣係沙冰口感,味道清爽、唔會好甜。

5⃣️麵食套餐🍜 $88
✅和風沙律百頁豆腐淮山拌麵🍜 (單點$58)
✅牛油果香蕉沙冰🥑 (單點$48)
💖呢度唔收加一,套餐價錢係K11黎講都唔錯!淮山拌麵口感彈牙,搭配酸甜嘅和風沙律汁🥗清爽開胃。百頁豆腐大大件,份量唔錯,仲有沙律菜🥗、豆、車厘茄🍅同菇🍄。飲品有好多選擇,牛油果🥑香蕉🍌沙冰口感綿密,果香濃郁但唔會甜,健康💚

💖佢地呢度嘅食物同甜品🍮都好健康、唔會甜,但又整得好味,黎K11一定要試!❤️‍🔥