2023-03-25 735 瀏覽
係海港城行街 好耐無食就入左去 都好多一家大細喺入邊 招牌凱撒沙律$165每次必嗌既沙律🥗好大兜😝啲醬汁有撈得好夠均勻 唔會膩 同埋當你之後食緊啲嘢好濃味嘅時候又可以食返幾塊 清一清個口👍🏻水牛城雞翼(Half)$132無雞不歡嘅我 當然要嗌啦 呢度嘅水牛城雞翼唔算好辣加上佢配左藍芝士醬 即刻好開胃🤓佢呢隻芝士醬好易入口 絕對唔係好臭放唔到入口個隻焗美國薯皮(Half)$145屋企人黎襯都要食呢個 佢地話佢個個年代既人最鍾意食喎🤣不過係幾好食既薯皮脆脆地加埋冇得輸嘅芝士煙肉 再點埋酸忌廉 幾正👍🏻假日大餐拼盤 $588(8安士西冷牛扒、烤豬排骨半份、燒烤半雞配番薯條)呢個勁抵食!!每樣都有啲 師奶仔既我計過如果就咁單嗌呢三樣野要貴多二百幾蚊架 所以呢個真係物超所值😆牛扒好濃牛味亦都唔難咬開 分量唔算好多但叫做淺嘗到牛肉😛豬扒骨同燒烤雞係同一個醬汁呢兩個之前都食過 但今次雞肉冇之前咁滑 豬排骨就依然咁好食👍🏻
係海港城行街 好耐無食就入左去 都好多一家大細喺入邊

招牌凱撒沙律$165

水牛城雞翼(Half)$132

焗美國薯皮(Half)$145

假日大餐拼盤 $588
(8安士西冷牛扒、烤豬排骨半份、燒烤半雞配番薯條)

2023-03-20 481 瀏覽
今日我要同大家分享我去咗Dan Ryan嘅食評啦!我哋去咗試咗佢哋嘅Monster burger,真係好勁啊!佢哋嘅漢堡包好大,好多肉,真係飽肚啦!漢堡包入面有USDA 牛肉漢堡、肉丸、煙肉、芝士同埋肉醬等等配料,整體口感好豐富,唔會過份油膩,非常好味!除咗漢堡包之外,我哋都試咗佢哋嘅薯條好香脆,椰菜絲沙律亦都好清新,好好味啊!整體黎講,Dan Ryan嘅Monster burger真係好好食啊!如果你鍾意食漢堡包嘅話,真係值得一試啊!不過要提醒大家,漢堡包真係好大,一個人食有啲困難,建議可以同朋友share一下啦!
今日我要同大家分享我去咗Dan Ryan嘅食評啦!

2023-03-08 492 瀏覽
餐廳位置方便👍🏻食物價錢合理(正常表現黎講)過去4-5年平均每個月都會幫襯1-2次🥹好不幸地今次食完之後應該唔會再去… 餐廳多我一枱唔多, 唔會稀罕…不過真係好失望🫠..Seafood risotto🫠🥲係唔係怕客人會難消化所以淋到泡飯咁。。。未食過咁淋既risotto….Ribeye steak🥹嗌medium 變welldone(overcooked至真)…仲要濃哂黑哂🥲..🥲無要求換過啲野食主要因為唔想浪費食物,希望負責煮既都會稍為專重一下啲食物。。。🫠唔明白serve 野食既點解見住碟野咁樣都放得上枱俾客人….難怪尖沙咀度度都滿哂人偏偏呢度大把位… 已經無乜客,但係服務都係無任何改善🫠.野食相食食下先影🫢因為真係好難食,本身無打算影都決定要影低佢…🫠
餐廳位置方便👍🏻食物價錢合理(正常表現黎講)
餐廳多我一枱唔多, 唔會稀罕…不過真係好失望🫠
Seafood risotto🫠
Ribeye steak🥹

2023-02-20 425 瀏覽
見仲有海港城coupon未用,過期前就用左佢去食Dan Ryan's餐包同埋個muffin好好食,仲暖暖地都好soft,配埋士多啤梨味牛油酸酸甜甜,幾好食餐牌好多選擇,睇左20分鐘都未揀到食咩,最後揀左一個沙律、一個扒同一個意粉沙律叫左個鮮蝦牛油果沙律Shrimp and Avocado Salad (Half),個沙律醬用五種香草乳酪同檸檬調製,味道少少酸幾開胃扒就叫左炭烤紐約西冷牛扒Hand Cut U.S. NY Striploin Steak(5成熟) ,塊扒肉質ok,唔難咬但唔夠juicy,薯條熱d會再好食d~而條栗米對於我地女仔黎講又有D難切...我地問侍應可唔可以幫我地叫廚房分4份,都好快幫我地處理好!而個焗肉醬千層麵Homemade Lasagna,我覺得芝士味濃過肉醬味~不過好多層好飽~即使食完飯同朋友傾計侍應都不斷fill水同埋主動話幫我地影相,我覺得留意客人需要,加分!
餐牌好多選擇,睇左20分鐘都未揀到食咩
,最後揀左一個沙律、一個扒同一個意粉

Homemade Lasagna
2023-02-07
用餐優惠
現金券
2023-01-28 593 瀏覽
之前食過這間店幾次,覺得佢坐得幾舒服,就入去食過排,變成無下次🙃凱撒沙律,味道正常。最出事係個排,叫7成熟,望落去見到有粉紅肉,食第一件都還可以,跟住越食越un 又鞋口😌最尾個幾件目測都知係過熟,不用入口試🥲搞咩!之前都無乜嘢!排房食排食到啲咁嘅排🥺反而最好食係不用點的餐包😆服務員態度有善,但食物質素有變,應該唔會再去。
凱撒沙律,味道正常。

搞咩!之前都無乜嘢!排房食排食到啲咁嘅排🥺
反而最好食係不用點的餐包😆
服務員態度有善,但食物質素有變,應該唔會再去。
2023-01-15
午餐
2023-01-23 542 瀏覽
有一天在尖沙咀海港城逛街時發現到這間西餐,所以入去進食晚餐。餐廳內燈光昏暗很有情調,最合適拍拖情侶。 這天我們一家四口叫了幾款菜式,1.芝加哥漢堡、2.卡邦尼意粉、3.碳燒紐約西冷牛扒、辣味雞翼。1.芝加哥漢堡賣相吸引,塊漢堡扒都算巨形但欠缺了醬汁,因為成麭個都算大個,所以要切開四件;咬落去塊漢堡扒都算林,不過吃這些通常都要麭有麭吃,漢堡有漢堡吃。2.卡邦尼意粉味道很好,白汁味道也很濃烈,份量也算足夠。3. 西冷牛扒也很大塊,但上到枱時唔夠熱,其餘味道和口感也很好4.雞翼一碟有8隻,如果有10隻就比較好,味道亦不錯,雞皮亦炸得很香脆。總括來說除了食物溫度欠缺了少許外,味道和份量也很好。
這天我們一家四口叫了幾款菜式,1.
2.卡邦尼意粉味道很好,白汁味道也很濃烈,份量也算足夠。
總括來說除了食物溫度欠缺了少許外,味道和份量也很好。

2022-12-26
2023-01-16 521 瀏覽
農曆新年快到了,開始辦年貨了,今天來到Harbour City 先吃過午膳才入貨罷!選擇了Dan Ryan ,坐下立即點了Caesar salad鮮嫩爽口;Classic New England Clam Chowder以麵包盛滿湯,味道濃郁亦很 creamy但如果可以放少些黑胡椒就完美了;Homemade Meatball with Spaghetti,meatball 爽口彈牙而意粉亦很嫩滑,蕃茄汁的味道酸酸味味,挺不錯。

2023-01-15 279 瀏覽
今日姪兒在我家附近見牙醫, 相約事後一起來個brunch, 這商場的年晚消費折扣券正好場👏選了這家美式餐廳, 先在網上訂位, 早了半小時到達, 但見高朋滿座, 極美式內部佈置, 年青優皮一族格調, 家庭聚餐地點👏Brunch 菜單較少選擇, 點了:卡邦尼意粉美國BBQ牛扒8安士意粉醬汁濃郁, 配料更多會你想一點, 分量亦算足夠😋BBQ牛扒覺得烤得有一些燶, 肉質則夠水準, 五成熟最佳狀態, 入口有嚼勁, 肉味亦濃😋從未試過亦算去過了👏👏

Brunch 菜單較少選擇, 點了:
美國BBQ牛扒8安士

意粉醬汁濃郁, 配料更多會你想一點, 分量亦算足夠😋

從未試過亦算去過了👏👏
2023-01-14
下午茶
2023-01-05 954 瀏覽
適逢聖誕節🎄 當然要吃聖誕大餐啦🍴西餐是首選 之前一直唸住去呢間有d聖誕氣氛嘅西餐廳品嘗一下餐廳門口餐廳內都佈置滿聖誕裝飾🎅🏻 好靚呀🤩🐔 紐約人氣水牛城雞翼(8隻)($132)雞翼係典型甜甜酸酸既味道 酸甜度適中配上青瓜 西芹及藍芝士醬 味道不錯🍔 芝加哥漢堡( $180)由主廚親自挑選 8安士USDA美國漢堡可選不同芝士漢堡扒保存了肉汁 肉味濃 漢堡包size唔算太大 粗薯條熱辣辣 炸得金黃 香脆可口🐷 豬排骨及烤雞拼盤 ($428)有半份豬排骨加半隻烤雞傳統燒烤雞 都幾大隻 香料味濃點BBQ醬食味道更加豐富配埋蕃薯條 香甜又香脆 炸得剛剛好🥩 炭烤紐約西冷牛扒(10安士)($408)牛扒有口感配香烤粟米 牛扒份量正常 肉汁味濃烤整條栗米 有陣陣牛油香味🐟 烤焗挪威三文魚扒($368)三文魚好嫩滑 沾上奶香白酒忌廉濃汁 鮮味十足伴菜有烤鮮蘆筍 香滑薯蓉 薯蓉好好味🍝 卡邦尼意粉 ($145)意粉加上煙肉 洋蔥 黑椒配埋香濃卡邦尼醬忌廉汁味濃郁
適逢聖誕節🎄 當然要吃聖誕大餐啦🍴
西餐是首選 之前一直唸住去呢間有d聖誕氣氛嘅西餐廳品嘗一下
餐廳門口餐廳內都佈置滿聖誕裝飾🎅🏻 好靚呀🤩

🐔 紐約人氣水牛城雞翼(8隻)($132)
雞翼係典型甜甜酸酸既味道 酸甜度適中
配上青瓜 西芹及藍芝士醬 味道不錯
🍔 芝加哥漢堡( $180)
由主廚親自挑選 8安士USDA美國漢堡可選不同芝士
漢堡扒保存了肉汁 肉味濃
漢堡包size唔算太大
粗薯條熱辣辣 炸得金黃 香脆可口
🐷 豬排骨及烤雞拼盤 ($428)
有半份豬排骨加半隻烤雞
傳統燒烤雞 都幾大隻 香料味濃
點BBQ醬食味道更加豐富
配埋蕃薯條 香甜又香脆 炸得剛剛好
🥩 炭烤紐約西冷牛扒(10安士)($408)
牛扒有口感配香烤粟米 牛扒份量正常 肉汁味濃
烤整條栗米 有陣陣牛油香味
🐟 烤焗挪威三文魚扒($368)
三文魚好嫩滑 沾上奶香白酒忌廉濃汁 鮮味十足
伴菜有烤鮮蘆筍 香滑薯蓉 薯蓉好好味
🍝 卡邦尼意粉 ($145)
意粉加上煙肉 洋蔥 黑椒配埋香濃卡邦尼醬
忌廉汁味濃郁
紐約人氣水牛城雞翼(8隻)
芝加哥漢堡
豬排骨及烤雞拼盤
炭烤紐約西冷牛扒(10安士)
烤焗挪威三文魚扒
2022-12-26
慶祝紀念
聖誕節
豬排骨及烤雞拼盤
炭烤紐約西冷牛扒(10安士)
烤焗挪威三文魚扒
卡邦尼意粉
新一年好朋友約左去海港城食個Tea聚一聚,順便傾下今年的目標和大計😃😃佢帶左我黎呢間西餐廳,估唔到黎過海港城食咁多次野,我竟然冇試過呢間🤭🤭餐廳門口感覺有D美國風,入到餐廳有好多掛畫,燈光偏暗,幾有情調~Weekday 12-5pm有Lunch Set 辣肉腸菠蘿薄餅 $145 ⭐️⭐️⭐️⭐️朋友好鍾意❤️食Pizza ,佢揀呢款又好食,厚Pizza 都好鬆脆跟lunch set 的龍蝦湯 ⭐️⭐️⭐️ 味道OK,但好似冇乜龍蝦肉招牌配搭U.S.BBQ豬排骨及人氣水牛城雞翼 $238⭐️⭐️⭐️⭐️豬排骨燒完都好Juicy ,肉質一d 都唔乾唔鞋朱古力新地雪糕⭐️⭐️⭐️⭐️ $62賣相好靚😍啲Crean 多到成座雪山咁打卡一流,有花生碎同朱古力醬,邪惡但好味😋下午茶時間冇乜人,靜靜地,適合傾偈chill下的好地方😊
新一年好朋友約左去海港城食個Tea聚一聚,
順便傾下今年的目標和大計😃😃
佢帶左我黎呢間西餐廳,
估唔到黎過海港城食咁多次野,我竟然冇試過呢間🤭🤭

Weekday 12-5pm有Lunch Set

辣肉腸菠蘿薄餅 $145 ⭐️⭐️⭐️⭐️
朋友好鍾意❤️食Pizza ,佢揀呢款又好食,
厚Pizza 都好鬆脆

跟lunch set 的龍蝦湯 ⭐️⭐️⭐️
味道OK,但好似冇乜龍蝦肉

招牌配搭U.S.BBQ豬排骨及人氣水牛城雞翼 $238
⭐️⭐️⭐️⭐️
豬排骨燒完都好Juicy ,肉質一d 都唔乾唔鞋

朱古力新地雪糕⭐️⭐️⭐️⭐️ $62
賣相好靚😍啲Crean 多到成座雪山咁打卡一流,
有花生碎同朱古力醬,邪惡但好味😋

下午茶時間冇乜人,靜靜地,
適合傾偈chill下的好地方😊
2023-01-04
下午茶
  • 辣肉腸菠蘿薄餅
  • RIBS
2023-01-04 324 瀏覽
今日約咗一個識飲識食嘅老友食飯,佢帶咗我去海港城一間唔多起眼嘅餐廳,餐廳嘅位置有啲難搵嘅,要上到去三樓然之後喺一個角落嗰度,但係入到去就好大間喎,係一間好有型,好 chill 嘅西餐廳,由於餐廳嘅面積都幾大,再加上我哋食飯嘅時間係下午茶時間,所以冇乜人,私隱度好幾高,但係聽講話夜晚都幾 多人嘅,呢度嘅 set lunch 價錢唔係好貴,百幾蚊到二百幾蚊就有交易,我哋嗌咗一個豬肋骨配雞翼嘅 set lunch 配一個好味嘅龍蝦湯,一壺好靚嘅咖啡,豬肋骨好嫩滑,另外加咗一個辣肉腸菠蘿薄餅,厚批好香口,同埋一杯好靚嘅雪糕甜品,環境好舒服,有機會都會再黎試下其他嘅菜式。
2023-01-04
🎄 期間限定大路套餐稍欠誠意當然要吃聖誕大餐,西餐是首選,這次相約朋友到海港城的 Dan Ryan’s Chicago Grill 晚餐,感覺水準稍為失色。🎄 Christmas & New Year Set $888 for two是期間限定🦞 Lobster Bisque x2龍蝦湯香濃味美,味道咸淡適中,能嚐到一點龍蝦肉,可怕節日比較忙亂,待客人享用完龍蝦湯才送上麵包籃,有點可惜。🥩 10oz Sirloin with Pomegranate Red WineSauce and Baked Three Cheese Mac 'n' Cheese10安士西冷似乎有點薄,伴碟亦相當單調,連少許蔬果都欠奉,擺盤實在失色。想要蔬菜的提議還是散叫,西冷味道屬正常發揮。而芝士通心粉則焗得有點偏乾,比想像中的香濃感尚欠一段距離。🔺Red Velvet Cake with Haagen-DazRed Velvet Ice-Cream x1套餐中的紅絲絨蛋糕絕對是節日必不可缺少的甜品,優雅尊貴的紅猶如紅寶石般高貴,蛋糕入口鬆軟富空氣感,配以雪糕同吃,美味可口。🥗 Super Green Salad

🎄 期間限定大路套餐稍欠誠意

是期間限定

🦞 Lobster Bisque x2

Red Velvet Ice-Cream x1

🥗 Super Green Salad - Half $142
這是一道抗氧化的健康選擇,集合多種超級食物 ,包括:菠菜、藜麥、牛油果、西蘭花
、啤梨、新鮮藍莓和烤松子仁,配以野莓酸醋汁,清爽香甜,可中和肉類的肥膩感。

🍷Pinot Noir, Deloach Vineyards, Heritage Reserve, Sonoma Valley, U.S.A, 2019
紅酒帶淡淡櫻桃和蔓越莓風味,入口輕盈清新,果味明顯,香甜易入口。

🔸小總結:
明白假日餐廳會比較忙碌,水準有所回落,水準有待改善。

👅 味道:4/5
💰CP值:3/5
🕴🏻服務:4.3/5
🔰餐廳環境:4.5/5
👀回頭率:4.2/5
🍽 餐廳: Dan Ryan’s Chicago Grill
🌐地址: 尖沙咀海港城海運大廈3樓OT315號舖

🐮 #cowing吃在尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #hkblogger #hkinfluencer #hkkol #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食
2022-12-27
本身好鍾意去宜間Dan Ryan食野,覺得食物水準幾好,點知,今次中伏叫左之前叫過幾次既咸牛肉三文治,平時都係全份,今次得半份,最衰係無諗過原來會可以咁,山長水遠返到屋企先發現咁好啦,打去餐廳問係咪開始以後都得半份,都係想問清楚姐,點知問左幾句,直接cut埋我線睇黎原本鍾意既餐廳,已經完全變左

睇黎原本鍾意既餐廳,已經完全變左
外賣自取
2022-12-12 348 瀏覽
Chill & Leisure time 雖然已入秋🍁,太陽依然熱辣辣,在大太陽下不到20分鐘已經開始滲汗💦,和他在尖沙咀海旁閑逛著,微微海風吹著,眼睛眺過波光粼粼水面,對岸的繁華在陽光☀️的照耀下鍍上一層金光。眼睛不禁眯成一條線。嗯,真浪漫💕,希望時間可以就此永恆♾️他說,不如我們去小酌一杯,就當下午茶了“走吧”來到海邊附近的一家餐廳,專門選了一個透著陽光的位置。🍷California Sangria 這是用紅酒作基酒調製的雞尾酒🍹,裡面含有白桃酒及紅莓汁,還附帶各種各樣的水果(🫐🍊🍓)。剛入口時,紅酒特有的單寧感充斥了整個口腔,有點苦澀但帶著果香,很神奇的口感😄,一開始並不習慣,是從未體驗過的味道。後來越喝到後面,隨著冰塊的溶解稀釋了相當一部分的酒精,口感漸漸甜了起來👍,單寧感逐漸消退,不再強烈,易入口,到最後僅剩下帶著果香的微甜酒。好特別👍,越喝越好喝🥰🥰水果和紅酒的相襯,想必應該是來自澳大利亞🇦🇺或者智利🇨🇱產地的紅酒吧😌推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️🍸Mojito雖然是Mojito,低度數酒精,我更願意稱之為飲料,也是一款我很喜歡的飲料。使用朗姆酒(Rum)作基酒再配青檸汁和薄荷葉。入口很清新
Chill & Leisure time
他說,不如我們去小酌一杯,就當下午茶了
“走吧”

來到海邊附近的一家餐廳,專門選了一個透著陽光的位置。

🍷California Sangria

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️

🍸Mojito
雖然是Mojito,低度數酒精,我更願意稱之為飲料,也是一款我很喜歡的飲料。使用朗姆酒(Rum)作基酒再配青檸汁和薄荷葉。入口很清新,尤其在夏天的時候,一杯Mojito 下肚,從頭到腳都透著清涼🤭還真的挺有意思的。但幾乎沒有酒精味,口感偏甜,適合女仔。

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️

🥑墨西哥摩西瓜脆片配牛油果醬
他的醬真的很好吃,應該是獨家秘製,牛油果嘅creamy 感覺帶有獨特嘅fresh 味道,夾進一塊薄薄的墨西哥餅裏,餅皮煙韌有彈性。吃起來真的好滿足🥰🥰

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

很久沒這樣放鬆過了,我們看著日出日落🌄,雲卷雲舒☁️,一切都是歲月靜好的模樣,拿起手中的酒杯,款款飲下🍷。真想時間就此永恆♾️。

2022-10-19 910 瀏覽
晚市唔駛等位,而且大量吉枱,但等食物等左20分鐘先上個飯,再等多10分鐘先上意粉,再再等多5分鐘先上豬肋骨……等到好似等運到咁!忘左影個麵包籃,d包硬到咬唔到,可能呢d係麵包既特色啦…個蛋糕我就鐘意食,有再叫多個黎食添黑松露野菌意大利飯好味既,好香既菇菌味,個飯既白汁都好creamy經典肉丸意粉個肉丸味道ok,但好散,蕃茄汁好稀亦偏甜傳統燒烤美國豬排骨啲肉好鞋同咸,但個炸蕃薯條好好味可以用海港城coupon都算抵,但短期內都唔會再去,好食過佢既餐廳太多!

黑松露野菌意大利飯
好味既,好香既菇菌味,個飯既白汁都好creamy

經典肉丸意粉
個肉丸味道ok,但好散,蕃茄汁好稀亦偏甜

傳統燒烤美國豬排骨
啲肉好鞋同咸,但個炸蕃薯條好好味

2022-10-17