餐廳: Dazzling Cafe (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
相信大家都好熟呢間粉色cafe😜 顏色以夢幻既淺粉紅同薄荷綠為主,裝修用左好多花花🌸💐、獨角獸🦄同霓虹燈裝飾,唔同地方都可以打卡📷,食物方面選擇幾多,尤其係甜品同飲品都唔錯,想chill下嚟都幾好~(5 😍 係滿分,🤩係半分)經典巧克力鬆餅 🍫🧇 - $90 (好味指數:😍😍😍😍🤩)黎到呢到當然要試佢地既窩夫🧇 果然名不虛傳👍🏻 顏色焗到金黃色,有烘焙香味,蛋香🥚同奶香🥛都幾出,出面脆口,裡面濕潤軟熟,有香濃醇厚既朱古力🍫味同獨有沙沙地既口感~ 我地有加錢配埋麻糬,煙煙韌韌咁口感更加豐富🤤 配埋旁邊一樣可可味濃郁、口感軟滑細膩既朱古力雪糕🍫一齊食仲正😋拿破崙大蝦義大利麵 🍅🦐🍝 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)啲大蝦🍤剝曬殼,啖啖肉咁幾正,口感鮮甜彈牙唔會有雪味❄️,另外仲有啲有鹹香惹味既香腸🥓、有煙燻香味既燈籠椒🫑、鹹鹹地既芝士粉🧀,整體酸酸甜甜幾開胃🤤 亦唔會好油膩,啲意粉🍝煮得啱啱好,煙煙韌韌又掛汁仲夏熱帶水果茶 🌴🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍🤩)仲試埋佢地出名既水果茶🍵,叫左熱既會濃味啲,有個壺可以慢慢斟落個放滿水果既杯到飲幾有儀式感🤩 味道酸酸甜甜,有芳香馥郁既天然

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
經典巧克力鬆餅

經典巧克力鬆餅 🍫🧇 - $90 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
拿破崙大蝦義大利麵

仲夏熱帶水果茶

仲夏熱帶水果茶 🌴🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
仲試埋佢地出名既水果茶🍵,叫左熱既會濃味啲,有個壺可以慢慢斟落個放滿水果既杯到飲幾有儀式感🤩 味道酸酸甜甜,有芳香馥郁既天然果味,可以消濟開胃🤤 而且飲用完覺得幾滋潤~ 亦都可以食埋杯入面既橙🍊、蘋果🍎、提子🍇同士多啤梨🍓~
野莓荔枝冰沙

野莓荔枝冰沙 🍓🍧 - $50 (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯就叫左凍既沙冰🍧,質感幼滑,唔會有大既冰粒🧊,味道一樣酸酸甜甜,有清甜既荔枝香味⚪️,亦有清新既野莓🍓🫐香味,唔會有藥水味

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
經典巧克力鬆餅
拿破崙大蝦義大利麵
仲夏熱帶水果茶
野莓荔枝冰沙
2024-11-07 0 瀏覽
琴日同個fd食tea,去咗呢間首先一入去佢話限時90分鐘,都預咗,香港大部分餐廳都係咁,明嘅跟住我哋2個嗌咗1杯halloween 朱古力$5x,1個tiramisu 方形蜜糖吐司,$1xx然後落order 個staff話每人至少要order 1杯飲品喎😂點解呢其實?我都嗌昨1個甜品1杯嘢飲,明白可能吾想啲人齋坐,但係我一個甜品都差唔多等於2杯飲品啦,明明主食就貴過飲品好多首先我真係吾口渴,我真係吾想飲,食完個吐司都好飽啦,同埋啲嘢飲吾岩口味真係飲吾落,而且我哋2個人都嗌咗兩樣野啦,so why I still have to take one more drink? It doesn’t make sense 😕最後我都夾硬嗌多杯🖕🏻都吾會再嚟呢間!食得一啲都吾開心
琴日同個fd食tea,

去咗呢間
首先一入去佢話限時90分鐘,都預咗,
香港大部分餐廳都係咁,
明嘅

跟住我哋2個嗌咗
1杯halloween 朱古力$5x,
1個tiramisu 方形蜜糖吐司,$1xx
點解呢其實?我都嗌昨1個甜品1杯嘢飲,
明白可能吾想啲人齋坐,
但係我一個甜品都差唔多等於2杯飲品啦,
明明主食就貴過飲品好多

最後我都夾硬嗌多杯🖕🏻

都吾會再嚟呢間!食得一啲都吾開心

2024-11-02
下午茶
2024-10-24 259 瀏覽
Dazzling Cafe (The One )同朋友慶祝生日🎂 選左一間公主設計嘅台式cafe▫️軟殼蟹沙律軟殼蟹細size, 炸得好香脆,上面有好多芝士粉, 拼上沙律食,吾錯的選擇👍▫️柚子蜜雞翅👍本身好喜歡吃柚子,今次還有柚子蜜味雞翅,無失望😋蜜糖煎熟左的糖衣,吃落煙煙靭靭,好正▫️明太子義大利麵麵的頂部有好多紫菜, 義大利麵加上明太子係好夾,也好香。▫️佛羅倫斯花枝干貝麵👍推介👍 有兩大粒花枝干貝,魷魚, 西蘭花,蕃茄仔,配搭好清新。花枝干貝和魷魚好新鮮,加左酸酸甜甜醬汁好醒胃。草莓繽紛冰淇淋鬆餅👍🧇草莓味雪糕一般人都好鍾意, 配上香脆鬆餅。再加上鮮忌廉,新鮮士多啤梨🍓 和 朱古力粒粒脆脆。又好食又好啱打卡。 甜品亦都係這間店嘅特色👍覆盆子蘋果茶🍹好香蘋果香味, 清新怡人百香果鮮柚茶🍹生果味滿瀉, 酸酸甜甜這處真係好啱姊妹閨蜜來吃飯, 價錢合理。📍尖沙咀彌敦道 100號, L322#蛋糕 #撻 #窩夫 #梳乎厘 #PANCAKE #鬆餅 #Dessert
Dazzling Cafe (The One )

同朋友慶祝生日🎂 選左一間公主設計嘅台式cafe

▫️軟殼蟹沙律

▫️柚子蜜雞翅👍

▫️明太子義大利麵
麵的頂部有好多紫菜, 義大利麵加上明太子係好夾,也好香。

▫️佛羅倫斯花枝干貝麵👍
花枝干貝和魷魚好新鮮,加左酸酸甜甜醬汁好醒胃。

草莓繽紛冰淇淋鬆餅👍🧇
甜品亦都係這間店嘅特色👍

覆盆子蘋果茶🍹
好香蘋果香味, 清新怡人

百香果鮮柚茶🍹
生果味滿瀉, 酸酸甜甜

這處真係好啱姊妹閨蜜來吃飯, 價錢合理。

📍尖沙咀彌敦道 100號, L322

2024-09-30
慶祝紀念
生日
用餐優惠
信用卡優惠
2024-10-04 480 瀏覽
Dazzling Cafe 真係一個好舒適同埋有特色嘅地方,入面嘅裝修充滿少女心,精緻得嚟又唔會過份張揚,讓人一入去就覺得好放鬆💕。-今日我同朋友一齊去試左佢哋幾樣嘢食同飲品,首先係熔岩漢堡排飯(飛驒牛)。漢堡排外脆內嫩,切開後流出嚟嘅熔岩芝士真係令人驚喜,配埋一啲醃製嘅蔬菜,味道更加豐富。份量真係十足,絕對可以大滿足😋-然後我哋叫咗辣味雞肉意大利麵,醬汁香辣而不膩,雞肉煮得剛好,口感鮮嫩,配埋意大利麵嘅彈牙口感,搭配得相當好。整體嚟講,呢兩道菜都好有水準,值得再嚐試!-最後,飲品方面我揀咗桂花鳥龍茶,茶香清新,帶有一絲桂花嘅香氣,飲落去好舒服,正好可以解膩。-總括來講,Dazzling Cafe 係一個唔錯嘅選擇,無論係裝潢、食物定係飲品都令人滿意,適合同朋友聚餐或者拍照打卡!下次再約埋朋友嚟試下其他菜式!
2024-09-27 413 瀏覽
今次去咗尖沙咀食tea,餐廳來自台灣,裝潢以薄荷綠同埋淺粉紅色作主調,室外還有一幅花花牆以供打卡,好適合同閨蜜聚會。綿綿珍珠奶茶鬆餅鬆餅烘至脆卜卜,茶底選用了伯爵茶,味道清香,特別加配了麻糬,煙煙靭靭,配上黑糖珍珠同埋雪糕,口感層次更豐富。柚子蜜雞翅雞翅炸到外脆內嫩,柚子蜜味道香甜,選用了單骨雞翅,非常方便食用。百香果鮮柚茶/香桃薑綠茶百香果鮮柚茶顏色鮮艷,茶底香濃,加入菠蘿粒粒,充滿夏日的氣息。

綿綿珍珠奶茶鬆餅

柚子蜜雞翅

百香果鮮柚茶/香桃薑綠茶
2024-08-10 754 瀏覽
之前食過,食物是不錯的,環境也挺好,而且拍照打卡很不錯。無奈今天有時間想去再食的時候,卻完全給店員無視了。有一枱要8位的客人卡在我前面,大概是誤會我跟他們一夥的,所以沒有故意問我。但他們離開後我還一個人在門口等待,那自然是在等待入座吧?幾個店員走過也只是看一眼,像在看路人般,也不詢問一下。反而後面走上來的客人居然是先給他們帶位,在我表達不滿地詢問,才終於問一下我是不是要一位。沒有找人在接待處招呼也就算了,至少店員看到門外有人後,也要懂得招呼在門外等位的客人吧?就是坐在裡面看到我的客人也都知道我是在門口等位了,店員真要改善一下😢
2024-08-07 730 瀏覽
今日同朋友行開尖沙咀下午茶嘅時間突然間有一點肚餓,所以再一次來到這間Cafe。不過提醒一下,這間餐廳需要每位客人都必須點一杯飲品。我們點了一個意粉及兩杯飲品。❇️明太子義大利麵 $108叫了人氣no.1意粉,用上鮮忌廉加入明太子煮成醬,所以意粉呈淡橙色又掛汁,明太子脆脆地,意粉有咬口。加上紫菜絲一起吃, 十分日系,非常好吃!❇️仲夏熱帶水果茶$52(熱/冷)每次去必點的飲品,無論冷熱飲都很好喝。水果茶非常解膩,裡面有蘋果粒,葡萄,草莓同橘子等水果片,更添口感。這間餐廳的環境不錯,不過員工的態度不是太好,希望管理層見到的話可以改善一下。

不過提醒一下,這間餐廳需要每位客人都必須點一杯飲品。

我們點了一個意粉及兩杯飲品。

❇️明太子義大利麵 $108

❇️仲夏熱帶水果茶$52(熱/冷)

2024-08-07 636 瀏覽
首先,最低消費唔係正餐,而係飲品。唔太get點解一定要點飲品而唔係食物。明明正餐貴過飲品咁多。我有朋友肚餓,純粹想食野,問下可唔可以彈性處理。唔緊要,可能規矩唔可以改。但係餐廳食物質素係唔係應該同價錢成正比呢?好可惜咁靚嘅餐廳所有食物都overpriced。然後食物款式同其他同類型cafe差唔多,唔算特別。嗌咗個拿破崙意粉,可能落多左香草,令到個意粉味道非常奇怪。總括而言,餐廳好普通,好貴,好唔抵。

嗌咗個拿破崙意粉,可能落多左香草,令到個意粉味道非常奇怪。

總括而言,餐廳好普通,好貴,好唔抵。
2024-07-28 568 瀏覽
有一個服務員貌似衛詩雅服務態度差 我有點感到受氣上菜俾客人既時候 都感受到佢既態度我食嘢姐 吾係要睇你面色的 不如我自己去茶餐廳食算服務還比你更加好 整體嘢食同環境都ok 係服務吾得希望你地多D培訓下員工
有一個服務員貌似衛詩雅
服務還比你更加好
整體嘢食同環境都ok 係服務吾得
希望你地多D培訓下員工
2024-07-26
30 分鐘 (堂食)
午餐
2024-06-12 957 瀏覽
補祝生日活動Round 2(下集)因對上同女友人去美麗華間新開泰式餐廳戶外位太大風,吹到好凍又唔想坐室內,menu唔多野食揀,份量少,我食唔飽,同女友人又係咁狂食風,即興網上搵到最近依間餐廳,就轉場來左依度試 ...講真:整間餐廳佈置好靚,又有窗同商場內都設有座位,打卡一流...但我同女友人係walk in,唔再開放近窗一排座位,剩餘既卡位,有其他客埋單時,想轉座位,依度係唔批准既!$45杯Hot Dazzling Cocoa 實在太甜,無得轉奶,無少甜選擇,成杯飲落似麥記朱古力!但有配代糖Lotus Biscult,就好味既!$45 女友人杯Grapefruit and Passion Fruit Tea都同樣唔好飲...因女友人朝早食左個好豐富既早餐,唔太肚餓,佢無再叫野食,只叫杯凍飲!$135 LocoMoco Japan Black Pork HamBurg Rice>個汁同菇都整得唔錯既,但其他就好普通,只可作填飽個肚!要加一,多種電子付款,係不同日子有限座時間,敬請留意!消費後取回單,儲番The One Membership積分入apps呀!解答我整個儲分+log
補祝生日活動Round 2(下集)

要加一,多種電子付款,係不同日子有限座時間,敬請留意!

解答我整個儲分+log in account既男Cs好專業+有耐性+有禮貌!

#DazzlingCafe
#TheOne

2024-05-18
慶祝紀念
生日
2024-05-18 753 瀏覽
每次嚟到Dazzling Cafe都一定會嗌既明太子意粉🍝$108啲汁超好食 仲有啲紫菜可以撈埋一齊食 食物質素幾好 有多款小食選擇 而且環境都好舒服🥰一間好鐘意既Cafe 每人都要嗌一杯飲品 今日試左百香果鮮柚茶 飲品都好靚好足料 睇得出花左好多心思👍🏻下次會再嚟
每人都要嗌一杯飲品
今日試左百香果鮮柚茶
飲品都好靚好足料 睇得出花左好多心思👍🏻
下次會再嚟

2024-04-25 1869 瀏覽
打完羽毛球🏸速食Dazzling cafe,我同同事講有兔仔🐇,原來我講既兔仔🐇係兔仔🐇櫈,大家引起咗誤會。仲有原來銅鑼灣已經執咗,所以尖沙咀係香港🇭🇰最後一間了。女侍應著女僕裝,無哂講國語既台灣侍應,安排咗坐六人卡位,雖然少少🤏逼,但我地瘦,都坐到,傾計都皓開心🥳。每人規定要叫一杯🥃嘢飲🧃,我叫咗香草🌿抺茶歐蕾(熱🔥)$55,因為夜晚🎑唔想飲啡,呢杯嘢有拉花,幾暖胃,同埋有紅豆🫘伴碟,甜甜地,我真係由頭飲落尾。同事叫咗皇家🫅伯爵🫅奶茶☕️(熱🔥)$45、金莎榛果可可(熱🔥)($50)同柚子大吉嶺☕️紅茶☕️(熱🔥)($48)。前菜叫咗水牛🦬城辣🌶️雞翅🍗($78),個汁太酸唔啱我。主菜叫咗佛羅倫斯花枝干貝面($108),似炒面,帶子皓大隻。明太子🤴意大利🇮🇹面($108),都好creamy。和風BBQ🍖豬排🥩三文治🥪($118),豬🐽唔夠juicy同脆。漢堡扒飯(日本🇯🇵黑毛豬🐷)($135),味道👅一般。甜品🍮叫咗經典巧克力🍫鬆餅🥞加麻糬($105),呢個要讚,外脆內軟,麻糬有口感,面頭有cream,不過我朱古力🍫麻麻。門口有打卡牆,店舖2130閂門要走
經典巧克力🍫鬆餅🥞加麻薯
香草🌿抺茶歐蕾熱
金莎榛果可可熱
佛羅倫斯花支干貝面
明太子🤴意大利🇮🇹面
柚子大吉嶺紅茶☕️
皇家伯爵🫅奶茶☕️熱
水牛🦬城辣🌶️雞翅🍗
漢堡排飯(日本🇯🇵黑毛豬)
和風BBQ豬扒三文治🥪
  • 經典巧克力鬆餅
  • 明太子意大利麵
  • 香草抺茶歐蕾
2024-04-05 964 瀏覽
尖沙咀呢間Cafe都幾特別 唔使專登去搵女僕 Cafe 因為餐廳裏面嘅侍應都係着住女僕裝😂😂😂😂見到佢哋嘢食選擇都幾多 所以小編上星期都去咗食左餐dinnerrrr.🐷芝士奶蓋桂花烏龍茶先介紹吓呢杯烏龍茶 因為佢真係睇落好大杯 😂 嚟到嘅時候嚇親唔單止烏龍茶本身香濃 上面層層嘅芝士奶蓋就係成杯嘢既精華🤣 飲落去滑又唔會太甜 .🐷我家。牛肉麵呢個牛肉麵真係唔錯 個湯好濃郁 牛肉都好入味 仲有啲麵條夠曬彈牙 仲伴隨着一份細細份嘅雲耳 嗰條味幾好 酸酸地好開胃!.🐷莓好時光蜜糖吐司呢個toast好鬼死大份.. 上面舖左滿滿嘅草莓🍓同同埋有一球幾好食嘅士多啤梨雪糕🥰 香脆嘅吐司配上甜蜜的草莓 超match🥰.🐷大馬士革玫瑰茶 (香氛茶)🌹聽個名好似好勁咁樣 所以小編就試埋呢一個茶 見到個茶隔離 仲有粒棉花糖 呢杯茶好香濃 有玫瑰嘅清香 飲落去感覺幾舒服 好適合熱飲.餐廳環境同氣氛 小編覺得都唔錯 最推薦都係佢哋嘅牛肉麵🥰 如果大家經過尖沙咀去開The One附近行街可以去試吓😎.Dazzling Cafe📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓L322-L323號舖.#吃貨日常#香港#茶餐

🐷芝士奶蓋桂花烏龍茶

🐷我家。牛肉麵

🐷莓好時光蜜糖吐司
呢個toast好鬼死大份..

🐷大馬士革玫瑰茶 (香氛茶)🌹
呢杯茶好香濃 有玫瑰嘅清香 飲落去感覺幾舒服 好適合熱飲

Dazzling Cafe
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食
2024-04-04 899 瀏覽
靚Cafe+靚甜品+靚景=完美假期女生Feel的粉紅色Cafe附設靚靚打卡位窗口位有九龍公園靚景看著也心曠神怡極品可可冰沙可以選牛奶巧克力或特濃巧克力口味👩🏻選了後者甜中帶苦,很對口味明太子義大利麵汁料非常香濃可口👦🏻大讚和風BBQ豬排三明治一客有四件麵包烤得跟炸豬排一樣香脆豬排外脆內嫩薯條金黃酥脆都是出色的炸物甜品選了經典巧克力鬆餅賣相吸引雪糕的凍跟鬆餅的微溫正好配合忌廉香滑而不膩藍莓帶來酸甜開胃口感整體八成客滿但環境不覺嘈吵坐著聊天亦不錯
靚Cafe+靚甜品+靚景

整體八成客滿但環境不覺嘈吵
坐著聊天亦不錯

2K
2024-04-02 628 瀏覽
🌷粉紅色花系打卡餐廳🌷-復活假期留港消費 例行節目之一 就係去餐廳打卡📸 今日「簽到」嘅地方 係The One裏面呢間台風花花餐廳💐🌻🪻-🍜養生麻油雞麵線中午時段去 餐廳提供午市套餐 藥膳系列啱晒女生養生養陰 而且農場雞皮下脂肪比例少 雞鎚雞髀肉連皮大啖食 肉嫩雞味濃-🍜台灣牛肉麵牛筋炆得軟綿綿 牛肉太厚身又柴口 牛骨湯底顏色深邃 味道唔鹹 似稀釋咗嘅牛肉湯汁😌 帶些少五香味 麵條Q軟口感正-☕️榛果拿鐵似一般拿鐵 榛果味道好淡-🫖水果茶好香雜莓味 甜度唔高-🧇京都宇治抹茶紅豆鬆餅食完午餐時間仲係好充裕 一邊食甜品🍨 一邊欣賞窗外綠油油嘅廣闊空間🌳🌴 心形窩夫好IG-able 亮點係自家調校抹茶醬 少少澀得嚟又有啲甘甜 同抹茶雪糕好match😍-📍 Dazzling Cafe 香港尖沙咀彌敦道100號The One商場3樓
🌷粉紅色花系打卡餐廳🌷
🍜養生麻油雞麵線