仲有幾日就Halloween 啦!👻👻雖然唔會特別扮鬼扮馬cosplay一下,不過對於節日食品就好興趣~ 知道Dazzling都有Halloween 主題套餐,作為一個港女點可以唔捧下場~貴為出名走少女風既餐廳,萬聖節主題當然都係走可愛路線啦!萬聖節套餐$328,有沙律、意粉、2杯主題飲品、吐司~ 比起散點其實都幾抵食~店員先送上毛毛怪獸,真係cute到唔捨得飲吖❤ 造型十足怪獸公司既毛毛,太可愛了吧!!有2隻小角,眼仔有眼白瞳孔係硬身既軟糖粉藍色毛毛既身係波子汽水既味道~另一杯係Oreo milk shake Oreo 朱古力餅跟牛奶一向係絕配攪碎左既Oreo 質感幼細,散發出濃濃奶香、朱古力香~香料雞腿凱撒沙律,外皮煎得香脆配埋羅馬生菜、芝士碎,好味又清新!意粉可以喺餐牌點選,黃金烏魚子蒜香意大利麵。除左烏魚子,仲有櫻花蝦,兩者散發著淡淡咸香既海鮮味,混合埋香草香蒜味道相當突出,意粉無拌汁又唔會覺得乾。最後係每次黎都必點既甜點~好趣怪既惡魔Oreo蜜糖吐司同平時唔同,呢個唔係一個吐司盒,無麵包皮,更加容易切開。棉花糖餅乾化成惡魔,白麵包沾滿Oreo 碎粒,食既時候加上雲呢拿雪糕、牛
仲有幾日就Halloween 啦!👻👻
貴為出名走少女風既餐廳,萬聖節主題當然都係走可愛路線啦!

店員先送上毛毛怪獸,真係cute到唔捨得飲吖❤
造型十足怪獸公司既毛毛,太可愛了吧!!
有2隻小角,眼仔有眼白瞳孔係硬身既軟糖
粉藍色毛毛既身係波子汽水既味道~

另一杯係Oreo milk shake
Oreo 朱古力餅跟牛奶一向係絕配
攪碎左既Oreo 質感幼細,散發出濃濃奶香、朱古力香~
最後係每次黎都必點既甜點~
好趣怪既惡魔Oreo蜜糖吐司
同平時唔同,呢個唔係一個吐司盒,無麵包皮,更加容易切開。
棉花糖餅乾化成惡魔,白麵包沾滿Oreo 碎粒,食既時候加上雲呢拿雪糕、牛奶曲奇醬。入口香軟,味道口感亦有層次~

午餐
2019-10-29 154 瀏覽
在台灣曾經吃過Dazzling,其實知道佢已經登陸香港一段長時間,這是第一次在香港吃,不知質素跟台灣是否一樣呢。店內的設計好光,座位設計都很寬敞,位與位之間不會太近,好空間感,而且枱都比一般香港餐廳大,讓人感覺好寬鬆。有部分枱更有兔仔的耳,好有小女孩感覺。餐品方面,其實店內有最低消費,就是每人最少一杯飲品。這次就叫了仲夏熱帶水果茶,水果茶充滿水果鮮味,茶壺裡面的茶其實本來已經有水果味,倒進去茶杯裡,裡面的什果令茶香更濃。加了茶,再等一陣先飲,又香又濃的水果茶。 皇家抺茶拿鐵這個咖啡好香好濃,其實看到裡面有不同層次,皇家抺茶的香味好濃,在底的抺茶與咖啡混合,超香的,而且咖啡的原味沒有被遮蓋。 辣味雞肉義大利麵調味恰到好處,香辣味不會過濃,少少辣味令這個麵更加之開胃,而且附上不少配菜,蕃茄及西蘭花等等。而且雞肉有微微煎過才上碟,更加香口。而且麵的份量都不少。 松露薯條松露薯條除了本身有少少松露在上面,其實還附有種醬。1種茄醬,另一個是松露醬。沾松露醬超特別,這個醬令薯條擁有第2重美味,松露味更重。而且薯條新鮮炸起的。 經典Dazzling蜜糖吐司蜜糖吐司好岩大家一起分享。外面就是麵包皮,但
在台灣曾經吃過Dazzling,
其實知道佢已經登陸香港一段長時間,
這是第一次在香港吃,不知質素跟台灣是否一樣呢。

有部分枱更有兔仔的耳,好有小女孩感覺。

餐品方面,其實店內有最低消費,就是每人最少一杯飲品。

這次就叫了仲夏熱帶水果茶,

皇家抺茶拿鐵

這個咖啡好香好濃,其實看到裡面有不同層次,

辣味雞肉義大利麵

而且麵的份量都不少。

經典Dazzling蜜糖吐司

蜜糖吐司好岩大家一起分享。外面就是麵包皮,但其實裡面都是早已烘過的蜜糖吐司,每一塊都沾滿了蜜糖。配搭外面的雪糕,奶油等等,是一種超享受。自己平日曾經試過整,但就是做不出餐廳的味道。普通的吐司都可以做到如此美味。

2019-10-29 84 瀏覽
 👒 👧餐廳環境少女心爆滿呀!💌 而且有多個打卡影相位💕 最適合成班朋友去留影🎉 🍧飲品重要好靚呀 我呢杯係焦糖爆谷 Pop~  🎶令到 成班女仔瘋狂影相^^1.Dazzling和牛堡💙💚 麵包好特別呀😋 係新鮮出爐牛角包口感!✨ 漢堡扒上面鋪左層融化芝士🍔 2.青醬奶油雞腿意大利面🍗 青色原來是羅勒醬😍 本身已經有種好特別Ge香草味 醬汁均勻配落意粉啖啖都充滿香味🍝 💛❤️
 👒 👧餐廳環境少女心爆滿呀!
💌 而且有多個打卡影相位💕
最適合成班朋友去留影🎉

🍧飲品重要好靚呀

我呢杯係焦糖爆谷 Pop~

🎶令到 成班女仔瘋狂影相^^

Dazzling和牛堡

青醬奶油雞腿意大利面
10 分鐘 (堂食)
2019-10-26 62 瀏覽
🐷🐷🐷🐷▪️明太子義大利麵 ($98)義粉既份量啱啱好夠普通食量既女仔作主餐,醬汁好重明太子同忌廉香,比較重口味。義大利麵比較幼身,每啖都沾到好多醬汁同明太子🥺 唔錯!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️草莓繽紛冰淇淋鬆餅 ($95)餐廳主打甜品!點餐前決定唔到要叫咩甜品,問左問店員既意見,佢話佢自己鐘愛鬆餅,所以就叫黎試下🤔 結果果然無令我地失望!每份鬆餅都跟左Jam,煉奶,蜜糖同一班雪糕。鬆餅外脆內軟重奶香,作為好甜者既我覺得沾埋煉奶同蜜糖就perfect🥰〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️莓果滿天星 ($58)依杯係份量十足既沙冰,主要係用berries製成,味道酸酸甜甜幾開胃,唔會過甜但同上面既忌廉又好match。〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️▪️百香果鮮柚茶 ($45)依杯茶要係用柚子,菠蘿依啲較酸既水果製成,比起莓果滿天星就再fresh啲,雖然打卡黎講就無咁靚,但啱曬啲keep緊fit既女仔😝〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️3.5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️🔸Overall ($296)📍Dazzling Cafe (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
🐷🐷🐷🐷
▪️明太子義大利麵 ($98)

▪️草莓繽紛冰淇淋鬆餅 ($95)

▪️莓果滿天星 ($58)

▪️百香果鮮柚茶 ($45)

🔸Overall ($296)
📍Dazzling Cafe (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
2019-10-26 55 瀏覽
Dazzling Cafe👀好開心是日好天氣安排位置有大玻璃日光好美🌤-果茶甜甜的💞朱古力咖啡味朱古力和咖啡味都濃🥰喜歡!-*豬扒三文治💜每次都必點的三文治!我非常非常喜歡💋一如以往,麵包脆,豬扒炸得剛剛好👍🏻唔會太乾亦有肉汁👅推介🥳!配上熱辣辣的薯條絕對係下午茶飽肚之選⭐️-黎到dazzling又點可以唔試佢哋嘅窩夫今次點嘅珍珠奶茶味🤟🏻奶茶香配上粒粒珍珠😮很有台灣的味道🥰另外加咗$15配麻糬餡料識落煙煙韌韌😗讚-
Dazzling Cafe👀
好開心是日好天氣
安排位置有大玻璃
日光好美🌤

果茶甜甜的💞
朱古力咖啡味朱古力和咖啡味都濃🥰喜歡!

*豬扒三文治
💜每次都必點的三文治!
我非常非常喜歡💋
一如以往,麵包脆,豬扒炸得剛剛好👍🏻
唔會太乾亦有肉汁👅推介🥳!
配上熱辣辣的薯條

另外加咗$15配麻糬餡料
識落煙煙韌韌😗讚

• 綿綿珍珠奶茶鬆餅
2019-10-24 67 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣嘅一間好出名嘅台式Cafe前菜我就叫咗個水牛城雞翼 雞翼再加埋個芝士醬真係超級夾 中和返雞翼嘅辣味 夏威夷漢堡扒熔岩蛋飯,飯粒粒粒分明超級有咬口,漢堡扒係自家製嘅所以食落非常之有肉味,食得出應該係手打的,果汁同蘑菇非常之合配明太子意粉,大大粒嘅明太子配合自家製嘅醬汁,意粉嘅熟到啱啱好唔會太過林,同醬汁非常之配合非常之彈牙飲品方面我哋就叫咗金沙榛子可可冰飲落真係好似食緊金莎咁樣另外仲叫咗杯百香果鮮柚茶 唔會太甜酸酸地
今日同朋友去銅鑼灣嘅一間好出名嘅台式Cafe

飲品方面我哋就叫咗金沙榛子可可冰
飲落真係好似食緊金莎咁樣
另外仲叫咗杯百香果鮮柚茶 唔會太甜酸酸地
好友替窩夫提早慶生,地點選在銅鑼灣,窩夫想起了很久沒有光顧過的Dazzling Café,很想吃它的鬆餅呢。佛羅倫斯花枝干貝麵上桌時香氣撲鼻,令人食慾大增,干貝大大隻,非常厚肉,煎得很香,麵的軟硬度亦控制得非常好。松露薯條的份量不少,彷彿吃不完的,松露分佈十分平均,每一條薯條都吃到淡淡的松露香味。每位客人最少要點一杯飲品,窩夫點了仲夏熱帶水果茶。好友則點了含酒精的玫瑰拿鐵,賣相吸引。壓軸是窩夫最期待的經典巧克力鬆餅,鬆餅的外層烤得很脆,裡面軟軟的,加了麻糬令口感更加豐富。
佛羅倫斯花枝干貝麵

仲夏熱帶水果茶

每位客人最少要點一杯飲品,窩夫點了仲夏熱帶水果茶。
玫瑰拿鐵

好友則點了含酒精的玫瑰拿鐵,賣相吸引。
經典巧克力鬆餅

2019-10-18
慶祝紀念
生日
佛羅倫斯花枝干貝麵
玫瑰拿鐵
經典巧克力鬆餅
2019-10-20 64 瀏覽
同老公兩個去銅鑼灣行街買衫順便食埋 Dinner, 行到六點上左皇室堡3/F, 揾左間好舒服嘅 cafe, 其實之前同朋友都去過佢地另一間分店,已經覺得環境好靚食物又好味,尤其佢地嘅甜品,絕對係為甜品控而設的,今次係比佢地 Halloween Special Menu吸引。優惠期由18 Oct - 3 Nov 2019 好開心可以先食為快✌ 可惜有 part靚景位 清潔中未能享用。個 Set包左兩杯特飲 好鬼馬又好好味極品Oero奶昔 香濃 Oero 味道,口感豐富調得質地適中可口我揀左另一杯叫毛毛怪獸,好可愛嘅名字,欣賞好耐先捨得飲,好鬼靚感到好有心思同心機整的。估唔到係波子汽水味沙冰配搭埋 d糖果裝飾! 跟著係香料雞腿凱撒沙律兩件大燒雞脾配凱撒沙律,熱辣辣的雞肉有彈性雞皮燒得香連皮都食埋,需簡單但好味道,新鮮沙律菜。另外可自選一款意粉,當然我地揀本店限定啦! 蕃茄明蝦意大利麵,芝士滿滿野味,滋味蕃茄醬香甜卦在每條意粉,麵條彈性高明蝦爽口好好嘅配搭,無得輸。最後當然係我最喜愛的甜品,惡魔 Oero蜜糖多士,除左賣相💯 外好有 Heart去佈置,味道仲要香甜,脆脆外表鬆軟嘅麵包心,雲

為快✌

可惜有 part靚景位 清潔中未能享用。

個 Set包左兩杯特飲 好鬼馬又好好味
極品Oero奶昔
香濃 Oero 味道,口感豐富調得質地適中可口

估唔到係波子汽水味沙冰配搭埋 d糖果裝飾!

跟著係香料雞腿凱撒沙律

另外可自選一款意粉,當然我地揀本店限定啦!

最後當然係我最喜愛的甜品,惡魔 Oero蜜糖多士,除左賣相💯 外好有 Heart去佈置,味道仲要香甜,脆脆外表鬆軟嘅麵包心,雲尼拿雪糕球,綿花糖,餅干,朱古力配埋練奶,但出奇唔會過甜,剛剛好啱晒我地!

2019-10-20
  • 蕃茄明蝦意大利麵
2019-10-20 55 瀏覽
來到銅鑼灣,下午茶時段來到dazzling café 嘆個甜品先。點了個流心提拉米蘇蜜糖卿吐司 甜品到啦, 吐司是本身用透明膠片包圍著,當取走時上面的提拉米蘇cream快速淌下來。形容一下,提拉米蘇cream和可可粉,裡面的吐司是一層層,像pancake一樣,共有三層,而中間夾了一些像浸過coffee的cream,真的好滋味另外叫了杯百香果鮮柚茶,柚子茶清香,fresh,解渴.

點了個流心提拉米蘇蜜糖卿吐司

甜品到啦, 吐司是本身用透明膠片包
圍著,當取走時上面的提拉米蘇cream快速淌下來。

另外叫了杯百香果鮮柚茶,柚子茶清香,fresh,解渴.

2019-10-20 46 瀏覽
岩晒同朋友黎食飯,靜靜地傾下計(*゚∀゚*) 唔少椅子都有個兔仔耳,幾得意~~柚子蜜雞翼 $75 最鍾意就係食雞翼(`・ω・´),單骨雞翼沾滿柚子醬,所以食起嚟香香甜甜,雞肉嫩滑,仲有好清新嘅柚子味架~~~軟殼蟹沙律 $75 沙律開胃, 軟殼蟹炸得金黃酥脆,味道岩岩好(≧∀≦)ゞ明太子意粉$98 呢款意粉幾好食(●´ω`●)ゞ,明太子忌廉汁好惹味同creamy,仲有啲一粒粒既口感,如果同男仔食既話,分量就可能唔夠~~~#草莓鬆餅 $98 鬆餅熱辣辣,有啲後悔冇加到麻糬σ(´∀`*),我估加左會更好食,比左3款醬點住食,我覺得點糖漿同雪糕係最好~~~鮮果葡萄氣泡飲$45 #現榨奇異果香蕉汁 $55 前者顏色有層次而且幾靚(›´ω`‹ ),味道好fresh,後者夠晒健康,做咗新鮮水果打成~~~Dazzling Cafe  地址:銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
岩晒同朋友黎食飯,靜靜地傾下計(*゚∀゚*)
唔少椅子都有個兔仔耳,幾得意~~

Dazzling Cafe
地址:銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
2019-10-18 74 瀏覽
水準依然保持到炸蕃薯薯條 夠脆又香甜青醬雞扒意粉  清新  無罪惡感花枝意粉 足料 意粉底係有胡椒調味 麻糬鬆餅配雪糕 食落又熱又凍 再加上煙韌的麻糬 好味~ 兩個人吃不完還有我最喜歡的水果茶 酸酸甜甜 在Dazzling cafe 就是很滿足
水準依然保持到

在Dazzling cafe 就是很滿足
青醬雞扒意粉
青醬雞扒意粉
2019-10-16 73 瀏覽
台灣公主Dazzling cafe喺銅鑼灣原來開咗一間新店,呢一間係蜜糖吐司專賣店,呢一間餐廳裝修非常華麗,以宮廷式風格為主,有些凳子更有兔仔耳朵喺上面,非常可愛呢度每人最低消費需要叫一杯飲品,所以我們選首先選擇野妹荔枝沙冰$50和POPO P $58飲品賣相非常精緻,特別係pop pop,上面鋪滿忌廉同埋炮谷和蝴蝶酥等餅乾,下面更混合左雲呢拿朱古力醬,野莓荔枝沙冰非常少女系,整杯都係粉嫩的粉紅色,沙冰打得得非常幼滑,好消暑解渴煮食方面我哋叫咗明太子意大利麵同埋青醬奶油雞腿面$98明太子意大利麵上面有滿滿的明太子,仲有好豐富味道嘅忌廉喺上面另外青醬奶油雞腿麵的雞腿非常嫩滑,而且青醬一啲都唔辣,仲好惹味,配合奶油雞腿非常夾

煮食方面我哋叫咗明太子意大利麵同埋青醬奶油雞腿面$98

2019-10-13 42 瀏覽
Came here on a weekdays’ evening, we settled on a window seat with a brief view of the entrance of Victoria Park. Each of us had to order a drink, so I tend to choose something that looked massive and appealing! Pop Pop $58現榨奇異果汁 $48About the mains, the mentaiko pasta was rich and luscious! Loved it so much! 明太子義大利麵 $98MUST-ORDER ITEAM HERE IS DEFINITELY THE DAZZLING BURGER! Dazzling 和牛堡 120The Wagyu burger alone is very tender and succulent! Well executed with perfect seasoning! Certainly l

Pop Pop $58

現榨奇異果汁 $48

明太子義大利麵 $98

Dazzling 和牛堡 120

The Wagyu burger alone is very tender and succulent! Well executed with perfect seasoning! Certainly loved it a lot!

我家牛肉麵 108

Something soothing and comparatively less devilish and guilty. The soup was unexpectedly pretty rich! Loved it!
  • 明太子意大利麵
  • Dazzling和牛堡
2019-10-13 53 瀏覽
今日去左dazzling cafe 食下午茶,呢度裝潢花咗心思,融入左大自然嘅元素,有唔少綠色植物,我哋坐咗近窗嘅位置,日光充足,好舒服❤️1️⃣海鹽焦糖歐蕾(熱)$48 第一啖飲落去好有驚喜,鹹鹹地,接着就有焦糖嘅香甜,奶香十足,飲完成個人暖曬❤️仲配左一塊曲奇,香脆美味2️⃣覆盆子蘋果茶(凍)$48 呢杯嘢飲酸酸甜甜,解渴又健康,啲水果真係新鮮架,勁多粒藍莓,仲有紅桑子☺️3️⃣和風BBQ豬扒三明治🥪$105 賣相一流,同埋份量超大,兩個人食食完都已經飽曬😋塊豬扒一啲都唔鞋,係吉列豬扒嚟嘅,搽左沙律醬,用麵包夾住食勁惹味😍下次再黎都會叫黎食😝仲有佢嘅薯條都幾香脆😘4️⃣草莓繽紛冰淇淋鬆餅$95 加QQ麻糬$15 又要打一輪卡,好靚!每一件鬆餅都有麻糬夾心,煙韌Q彈,塊鬆餅好香軟,就咁食都已經好好食,佢仲配左雪糕(有粒粒新鮮士多啤梨🍓㗎),仲有三款醬汁,分別係煉奶、士多啤梨醬、糖漿,多款口味任君選擇😋性價比好高😍喺呢度食嘢真係一種享受,坐得舒服又食得滿足😝
1️⃣海鹽焦糖歐蕾(熱)$48

2️⃣覆盆子蘋果茶(凍)$48

3️⃣和風BBQ豬扒三明治🥪$105

4️⃣草莓繽紛冰淇淋鬆餅$95 加QQ麻糬$15

喺呢度食嘢真係一種享受,坐得舒服又食得滿足😝
2019-10-13
2019-10-11 44 瀏覽
記得幾年前為了兔子🐰凳和台式土司排隊等候40分鐘,今天適逢假日來到銅鑼灣的分店再品嚐幸好不用等。空間比想像得大比尖嘴大呢。🐰凳跟the one 的有別,銅色,同餐廳環境都配合的。點了兩樣食物。夏威夷熔岩漢堡排飯Loco Moco$128漢堡排挺厚,熱烘烘,牛肉濃味,個sauce帶有醋汁既微酸有中和作用,微酸也幾開胃,飯粒圓圓,🈶咬感。流心提拉米蘇蜜糖卿吐司 $108Tiramisu French Toast因為是日餐廳人手吾夠,未能品嘗布哩歐於是點了Tiramisu.甜品到, 一開始吐司是用透明膠片包圍著,我地提議服務員我地自己拉開膠片,上面的提拉米蘇cream快速淌下來好有霎時滾動呢。提拉米蘇cream和可可粉,裡面的吐司是一層層像pancake一樣,共有三層,中間夾了一些像浸過coffee的cream,真的好滋味,配上的一小球雲呢拿雪糕味道也不錯Dazzling Black Cafe(hot)熱》綜合黑咖啡$36Grapefruit and Passion Fruit T百香果鮮柚茶45最後說說飲品吧柚子茶清香,fresh,解渴.總的來說,會是再次品嚐的餐廳。

點了兩樣食物。

夏威夷熔岩漢堡排飯Loco Moco$128

流心提拉米蘇蜜糖卿吐司 $108
Tiramisu French Toast
因為是日餐廳人手吾夠,未能品嘗布哩歐
於是點了Tiramisu.
甜品到, 一開始吐司是用透明膠片包

Dazzling Black Cafe(hot)
熱》綜合黑咖啡$36

百香果鮮柚茶45

最後說說飲品吧柚子茶清香,fresh,解渴.

總的來說,會是再次品嚐的餐廳。